Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 mei 2006

Muzikale vernieuwing krijgt opnieuw vorm

De 10 april geconstateerde breuk in het hout van het voetpedaal van de Yamaha CVP305 heeft wat commotie teweeg gebracht. 29 mailtjes, toegestuurde foto's van de breuk, een retournering van het oude exemplaar, een bijzonder arrogante houding van Yamaha Europe (u zult vast met uw voeten op het houten deel hebben gestaan en de breuk zelf veroorzaakt hebben) en vervolgens een als misverstand 'verkochte' weigering van MusicTown om de kosteloze toezending toch betaald te krijgen. 30 mei dan toch het nieuwe stuk hout met los pedaal om het schroefwerk samen opnieuw te doen.

Het ziet er goed uit, en klinkt weer lekker!

28 mei 2006

Gospelnight of the Proms

Als de gospel-versie van de jaarlijkse reeks Night of the Proms 'all star united' concertavonden net zo'n succes wordt en naamsbekend krijgt, hmmm..

Op zaterdag 24 juni wordt in Rotterdam, niet in Ahoy, maar in het Topsportcentrum Rotterdam (direct naast De Kuip) de GospelNight of the Proms georganiseerd, met Angelique (Idols 3 finaliste), Ben Ketting, Talitha Nawijn (na Mazzeltov nu bijvoorbeeld actief in Inside Out), 'tv babe' Rebecca Bijker (BlinQ TV), stepgroep Divine Colours, de Belgische akoestische pop/rock band Friss.be en The Choir Company.
Een spetterend concert vol muziek, dans, kleur, ritme, heerlijke gospels en uitbundige lofliederen. Er is plaats voor circa 2.000 bezoekers.

De opbrengst van dit concert komt ten goede van een multifunctioneel centrum in Rakops en een kleuterschool in Xere, een stoffig en armoedig dorpje en een settlement in Botswana. Zij hebben daar een uiterst armoedig en uitzichtloos bestaan. Reserveren kan via Interticket voor slechts EUR 10.

Economentop 2006 in Recht

Na een aantal jaren afwezigheid i.v.m. het nog te jong zijn van onze kinderen, waren we van woensdag t/m vandaag met het hele gezin van de partij bij de jaarlijkse Economentop van studievrienden. Ditmaal was een 20 persoons huis in Recht in het Duitstalige deel van Belgie gevonden. Prima accommodatie, waarin en van waaruit we leuke dingen hebben gedaan en gezien, zoals

donderdag
Bezoek aan de watervallen van Coo en de door Studio 100 in exploitatie genomen TeleCoo site. Verder Stavelot, Vielsalm en Chateau-Vielsalm en een boswandeling.

vrijdag
Vanwege de regen naar een binnen-locatie, namelijk het oorlogsmuseum in Bastogne.

zaterdag
Via Spa (jawel, die van het bronwater) naar de grotten van Remouchamps. Vanwege de vele regen geen ondergrondse boottocht, maar een wandeltocht in marstempo langs de stalagnieten en stalactieten. Het verbod op fotograferen hebben we massaal genegeerd. Met de hele groep vervolgens naar Coo. 's Middags (yes, droog!) een speurtocht over de heuvels en door de bossen. 's Avonds gegeten bij Moulin Minguet-ferme de la Reine des Pres in Petit-Thier.

zondag
Het dagritme is onder invloed van onze kinderen in de loop der jaren bijzonder braaf geworden. Inpakken, afscheid nemen en terug via Duitsland naar Balkbrug.

24 mei 2006

Beleidsmakers zweverig over Zuiderzeelijn

Natuurlijk moesten Maxime Verhagen (CDA) en Wouter Bos (PvdA) gisteren bij het protest van Noorderlingen op het Binnenhof een gebaar maken m.b.t. de net door minister Peijs doorgestreepte Zuiderzeelijn. "Er is nog niks verloren voor het noorden en die 2,73 miljard is voor niemand anders." De Kamer wil een nieuwe studie (politiek taalgebruik voor: tijdrekken). Pik in, 't is nog bijna winter: Almere wil 2 miljard euro voor aanleg van wegen (Lees: de verbinding tussen A9 naar A6). Peijs wil dat ook, verklaarde ze gisteravond. En daarmee is de koek van 2,8 alweer bijna vergeven (lees: na inflatie en ontdekking van miscalculaties zal het te weinig blijken).

Leuk voor het nageslacht. Bij Drachten kun je aan de A7 nog altijd een mini-magneetzweefbaan bekijken. En online vind je natuurlijk het complete dossier van onder meer het zuiderzeelijnconsortium, Siemens/Thyssen Krupp, wiltudezuiderzeelijn.nl en de protestsite hiertrekkenwedelijn.nl.

23 mei 2006

Kies een wereld die bij je past

Ben je op zoek naar een open en inspirerende werkomgeving?

Vul de vragenlijst in en bepaal of 1 van de 14 werelden van Capgemini bij jou past.
Architecture, Business Analysis, Customer Transformation, Customised Software Development, Data, Content & Knowledge, Enterprise Application Consulting, Finance Transformation, HR Transformation, Infrastructure Engineering, IT-Process Consulting, Market Consulting, Supply Chain Management, Testing of Transformation Consulting.

En wil je naast de succesverhalen op de site werkenbijcapgemini.nl een persoonlijk verhaal, stuur dan een berichtje via het commentaar script of een e-mailtje.

Meer eruit dan erin

Wat zou het zijn? De koffer die op vakantie gaat? Het gebit in de loop der jaren? (Dank Anne!) Nee, het aantal inwoners van ons kikkerland. En dan hebben we het even niet over Hirsi A. Niet alleen in vakantieperioden, zoals vanaf morgen, maar over het hele jaar heen is sinds 2003 het aantal emigranten groter dan het aantal immigranten. In het eerste kwartaal van 2006 verlieten 29 duizend mensen ons land, 5 duizend meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee heeft de uittocht uit ons land versterkt doorgezet. Prettige Hemelvaartsdag-break!

22 mei 2006

Regenboogluchten

Wat blijft het fascinerend om vanaf Wezep kilometers lang achter een dubbele regenboog aan te rijden, te suggereren, waar het begin en einde is, of je er ook onderdoor kunt rijden, om tenslotte bij Balkbrug maar te stoppen, alsof de Prediker je vermaant, dat het lucht en leegte is, als het najagen van de wind.

Natuurlijk ken je wat theorie achter de regenboog, ken je Genesis 9 over de regeboog als symbool van hoop, de interpretatie bij andere godsdiensten als hemelboog of glijbaan naar de onderwereld. Kille natuurkunde, goddelijk teken of afleiding bij het autorijden...Er is hoop en licht!

21 mei 2006

Is schoolzwemmen weggeweest?

Hoofddirecteur Guido van Woerkom van de ANWB wil het schoolzwemmen terug in Nederland om het aantal verdrinkingen terug te dringen. Het zal volledig langs me heen zijn gegaan, maar blijkbaar was het schoolzwemmen nooit een verplicht vak geweest. Door bezuinigingen is het vak op veel scholen afgeschaft. Zelf heb ik m'n A en B diploma met schoolzwemmen in Deventer gehaald, en hoewel Johan z'n diploma's al binnen heeft, is het schoolzwemmen enkele weken geleden vanuit de CNS begonnen in het Heuveltjesbosbad. Ook Henriette zit inmiddels in bandje rood in De Broene Eugte in Staphorst. Het lijkt me typisch een verantwoordelijkheid van ouders en het Ministerie van Onderwijs, niet die van een nationale wielrijdersbond.

Ach, en als schoolzwemmen echt zo onbekend zou zijn, zou Peijnenburg geen commercials inclusief spaaractie voor zwemkaarten rond dit thema doen, toch?

20 mei 2006

Henk Mouwe ouder dus MAX

Bij het zien van het bericht, dat Henk Mouwe na 10 jaar Omroep Gelderland verruilt voor seniorenomroep MAX trad er spontaan een 80's flashback op. Een greep uit een veelkleurige loopbaan:

1973 vormt de start bij de NCRV als radio-omroeper en presentator, eerst tijdens nachtuitzendingen op Hilversum 3, later ook overdag. Hij was jaren het geluid bij Gospelrock (met Ad Everaars), NCRV's serieuze bijdrage aan de bekendheid van christelijke muziek, inclusief LP van de maand, interviews en, niet te vergeten, de live concertopnamen van het FlevoFestival. Naast Gospelrock was Henk te horen in Vroeg-Op en Popstation. Na de invoering van de horizontale programmering op Radio 3 waren Popstation en al helemaal Gospelrock exit.

Mouwe verhuisde naar Radio 2: Wie weet waar Willem Wever woont?, Heer en Meester, Matineus met Mouwe en CD-Box.
Sinds 1982 was Henk ook geregeld op tv omroeper en presentator van Stedenspel, Verre Vrienden, Boggle en Woordroof. In 1996 moest Henk noodgedwongen weg bij de NCRV en startte bij Omroep Gelderland. En nu in 2006 dus door naar MAX.

19 mei 2006

Ochtend- en avondmensen

Conflicten tussen ochtend- en avondmensen zijn geen nieuws, wel het de conclusie van Gerard Kerkhof van het slaapcentrum van het Medisch Centrum Haaglanden. Mensen met een ochtendhumeur komen biologisch gezien te vroeg uit bed. Oorzaak: een te laag cortisolniveau in het bloed bij avondmensen (25% van de Nederlanders). Normaliter stijgt 2-3u voor het ontwaken het cortisolniveau, om energie te leveren om de dag te beginnen. Als je dus relatief te vroeg opstaat, ben je verklaarbaar futloos.

Uitstellen van het moment van opstaan, is volgens Kerkhof niet de oplossing. Rustig opstaan, gordijnen open (licht en lucht!), kopje koffie e.d. zou betere resultaten hebben. Jammer voor ouders van jonge kinderen, mensen met een behoorlijke en/of filegevoelige reistijd en een stressy baan, waarbij verwacht wordt dat je er om 8u staat!

18 mei 2006

Zondagrijder rijdt niet gevaarlijk

Leuk staaltje statistiek. Zondagrijders hebben de reputatie van een ongeoefende automobilist, opa & oma op pad naar de kleinkinderen met hun glimmende net uit de garage gehaalde auto. Verzekeraar Proteq onderzocht de dagen, waarop schademeldingen binnenkomen, en waarempel: slechts 9,1% komt op zondag binnen, de zaterdag is een goede tweede met 11,9%. Hoeveel verzekeraars zijn in het weekend bereikbaar? Hoeveel mensen zouden niet wachten tot maandagmorgen 9u om de schade te melden? Woensdaf blijkt de dag voor schademeldingen te zijn (16,4%).

Bloemlezing op een lenteavond 2

Bloemen houden van mensen, en voordat de commentaren gelijk krijgen naar aanleiding van m'n vorige posting, even uitleg. Op de Business Hive van Financial Services van Capgemini kreeg iedere deelnemer als aandenken een product van bloemen en bijen.

Een bloemlezing dan maar uit de producten van jullie Google-zoekacties van de afgelopen weken:
- voetballende vrouwen
- liedjes en klis
- kerken in Noisy
- leegte stamboom
- neuspiercing wikipedia
- emailadres dominee "gereformeerde gemeente"
- dodenherdenking vroeger één minuut stilte
- De aller nieuwste Terroristen groep
- internationale anti-dieetdag
- uniform resource locator ondergoed
- zonder toestemming donateurs werven
- bootleg dvds verkoop illegaal? rekeningnummer
- bezienswaardigheden in noordoost nederland

16 mei 2006

Bijgestelde beelden

Dat ik gisteravond laat met bloemen en een pot honing voor de deur stond, verrastte Klazien. Dat ik vanmorgen eerst nog thuis ben, zodat Klazien niet met 3 kinderen + ontbijt + zwemspullen van Henriette + zwemgenootje naar Staphorst hoeft, was een nog grotere verrassing. Het is even wennen, dat Johan en Marianne zowaar kunnen uitslapen, en dat ik hen op een dinsdagmorgen naar school kan brengen.
--
Zo ben je als Hirsi Ali geliefde allochtone luis in de pels van de VVD, en zo krijg je van een de kandidaat lijsttrekker Rita Verdonk van je partij te horen, dat je - als het in 1992 aan haar had gelegen - je helemaal geen paspoort had gekregen. De buren hebben last van jouw status, de beveiligingsmaatregelen hangen hen de keel uit. Per vandaag mogelijk al geen Tweede Kamerlid meer. Na de zomer dan maar naar de VS om opnieuw te beginnen.

14 mei 2006

Met Google wegblogs doorzoeken

Met de normale zoekmachine van Google kun je met groot gemak in allerlei weblogs belanden, maar er is nu ook (bijna natuurlijk bij Google) een beta versie van zoeken in blogs.

Proef op de som natuurlijk om de actualiteit van de zoekrobot na te gaan: Balkbrug F3 naar aanleiding van de weblog van gisteren. Bingo! Alternatief: Linda Petersen Meppel om een weblog posting van Bart te verwachten. Opnieuw bingo! Best handig dus.

Schiermonnikoog mooiste plek in 2006

Het waddeneiland Schiermonnikoog is gisteravond in een NCRV tv-programma tot de mooiste plek in Nederland gekozen en laat daarmee het Overijsselse Varsenerveld en het Gelderse Wapenveldsebroek achter zich. Naast een geldprijs van EUR 25.000 krijgt het eiland een een houten zitbank aangeboden, die ergens op het eiland kan worden neergezet.

De prijs wordt elke 2 jaar uitgereikt; vorige keer, in 2004, was het Nationaal Park de Weerribben in Noordwest Overijssel de winnaar.

Met de prachtige luchten van deze dagen kriebelt het om weer eens naar een waddeneiland te gaan. Schiermonnikoog heb ik al minstens 7x bezocht, en het blijft een boeiend eiland. Dit jaar gaan we wadlopend naar Norderney, Schiermonnikoog hebben we naast vele andere eilanden al eens gedaan.

Labels:

13 mei 2006

Kinderlach en -traan

Terwijl Balkbrug F2 vanochtend apetrots in kampioen t-shirts langs de velden pareerde, leed F3 met Johan een 6-9 nederlaag tegen ASC uit Dalfsen.

Roos van der Zande (Raymonde de Kuyper), Willem van Oorschot (Theo Schouwerwou) en Gert Jan van Rossum (Raymond Spannet), het presentatietrio van het dagelijkse kinderprogramma Villa Achterwerk stoppen er na 10 jaar mee. Niet getreurd, binnenkort zijn ze misschien in een speelfilm te zien.
Zondagmorgen 18 juni kun je 2 uur lang terugblikken op de Villa Fabriek, het Villa Hotel en de Villa Studio.

Triest genoeg moest een kort geding uitmaken wie naar de finale van de Achmea Kennisquiz mag. Niet de 13-jarige Obe Alkema, maar Jordy mag maandag.

12 mei 2006

Blauwe smartie exit

17 jaar na de introductie van de blauwe Smartie, heeft fabrikant Nestle besloten deze te vervangen door een witkleurige. Reden: niet meer willen gebruiken van een kunstmatige kleurstof. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt, dat kinderen van kunstmatige kleurstoffen hyperactief kunnen worden. Goed nieuws voor rockband Aerosmith. Zij hebben op hun wensenlijst bij optredens een schaal Smarties in de kleedkamer, maar dan wel zonder de blauwe exemplaren. JLO heeft een tijd lang juist de blauwe gevraagd in de kleedkamer. Pech dus voor haar. Ook maakt deze beweging de Smarties nog steeds niet kosher.

De Smarties zelf bestaan al sinds 1937. Elke dag worden 570.000 tubes en zakjes geproduceerd.

10 mei 2006

Hoe betrouwbaar zijn blauwe ogen?

8 mei: Tom Cruise censureert beelden van een topless Katie Holmes, Cruise's huidige partner uit de nieuwe film Thank you for smoking. 10 mei 's middags op Nu.nl/achterklap: een technische fout wiste de betrokken beelden. Het lijken de Srebrenica fotofilmpjes in 1995 wel. Overigens is het bericht vanavond op nu.nl weer verdwenen.

Afgelopen vrijdag in het AssurantieMagazine: Unive directeur ontkent alle geruchten over een op handen zijnde fusie met VGZ-Trias. Vandaag: de drie betrokken verzekeraars gaan fuseren.

Zorgverzekeraar CZ adverteert met mensen die 'niet standaard' zijn. De in het kader van de speciale zorgpolis voor jongeren uitgedeelde 100 condooms blijken voor tientallen telefonische klagers van de 60.000 polishouders echter te klein te zijn. De rubbers zijn geproduceerd door DFY en met 18cm lengte 2,5cm korter dan bij concurrent Durex en ook 2mm nauwer. Ze zijn immers niet zomaar goedkoper. De gemiddelde Nederlandse penis is ongeveer 15 centimeter lang. Dus wat doe je dan voor de niet standaard klager? Vragen om fotografisch bewijs of een filmpje, op het gevaar af dat die gecensureerd wordt?

09 mei 2006

Betaald ziek tijdens WK voetbal

Normaliter keert een verzekeraar pas na 2 weken ziekte geld uit. Tijdens het EK voetbal in Portugal in 2004 viel het ziekteverzuimcijfer 20% hoger uit dan normaal. Dat betekende gemiddeld 63.000 mensen meer ziekmeldingen dan normaal. Na een wedstrijddag voelde een extra 15% van de beroepsbevolking zich ziek, zwak of misselijk. SEZ in Reeuwijk biedt werkgevers voor deze oranjegriep een WK Verzuimpolis die geldig is tot en met de laatste wedstrijd van Oranje tijdens het komende WK voetbal in Duitsland, waarbij bij een ziekmelding van een werknemer op of de dag volgend op een speeldag van het Nederlands elftal uit.

Of een werkgever zich tegen dit 'onzeker voorval' heeft verzekerd, zal veelal niet op het intranet of in de personeelsvoorwaarden gepubliceerd worden, om niet onzeker tot zeker te maken en alleen de HR afdeling zelf bemenst te houden.

08 mei 2006

De link tussen boost en soundmix

Vandaag in 'de bossen van Zeist', ofwel het KNVB Hotel tussen Zeist en Woudenberg een 2e aflevering van Van vakmanschap naar meesterschap gedaan. De zogenaamde 'boostdag' verliep uitermate ontspannen. De files op de A28 en A12 zorgden voor een 'slow start', dat met een balletje trappen op het veld voor het restaurant, waar Jacques d'Ancona met andere bondswerkers zat te vergaderen, minimaal hilarisch was. Betaald voetbal heeft voor ons een andere dimensie gekregen.

Zowel lunch als diner werden in sportief tempo geserveerd, en dat maakte om 19.30u een eind aan het groepsgebeuren, waarna de 'in car entertainment' een 'boost' kreeg. Let the sun shine!

07 mei 2006

Boerenklompjesgolf in Ommen

Buurtvereniging De Iepen is behoorlijk actief en met Klazien in het bestuur ontkom je zelf niet aan zo ongeveer elke activiteit mee te mogen / kunnen doen. Vanmiddag was het tijd voor boerenklompjesgolf op de Boerengolfboerderij aan de N34 ten oosten van Ommen.

In 6 groepen van 5 of 6 straatgenoten, gewapend met een klomp op stok, een visnet om de ballen uit de sloot te halen, een bal en scorebord erop los langs 12 holes verdeeld over een paar weilanden. Handicaps in de vorm van afrastering, duikers, brede sloten en een behoorlijke wind deden het goede humeur alleen maar toenemen. Flink gelachen; het aantal slagen is slechts bijzaak. Ben je 's zomers toch in de buurt van Ommen op vakantie, is dit leuk voor een ochtend of middag vermaak!

06 mei 2006

KINK 7 alternatief voor Bright FM

Waar 24x7 christelijk radiostation Bright FM met een SkyRadio-achtig muziekformat een brede doorsnee muziekliefhebbers tracht te bereiken, is er sinds afgelopen woensdag een alternatief. Commercieel station KINK FM is begonnen met een wekelijks in de nacht van woensdag op donderdag (1-3u) durend KINK 7 programma. Inspelend op de trend in de 'alternatieve muziek', dat geloof belijden geen zonde is, presenteert Nando Kok, die ook achter webradiostation Seven FM zit, nieuwe muziek, onbekende bands en het laatste nieuws uit de christelijke muziekwereld. Ook zijn er wekelijks interviews te horen.

05 mei 2006

Bevrijdingsdag rond IJmeer

Vanochtend naar het Muiderslot gereden, gewapend met de Museumjaarkaart en de tip, dat er vandaag rondleidingen verzorgd werden door 12-jarige schoolkinderen. Ons eigen drietal vond het geweldig. Kleine kanttekening: na alle sprookjes over ridders, kastelen, boeven en soldaten, kostte het overredingskracht om duidelijk te maken, dat in Muiden alleen toeristen lopen.

Na een demonstratie bij de valkerij van een Europese oeroe, lunch in de openlucht, tijd voor een wandeling door Muiden, met alle boten en bootjes zeer de moeite waard.

Via de A1/A6 naar de overzijde van het IJmeer, Almere, waar het recreatieterrein Muiderzand voor een middag zand, strand, fris water en vertier zorgde. Vanwege naderend fileleed een in m'n ABN AMRO tijd vaker benutte alternatieve route over Lelystad, Swifterbant, Kampen, Mastenbroekerpolder, Hasselt, Lichtmis, Nieuwleusen, Balkbrug benut.

04 mei 2006

Lang weekend vrij druk

Druk maak je je zelf, dus geen excuus voor de buitenwacht.
Tussen de vele klusjes na het eten onder meer de vriendenkring op Hyves na een blik vanochtend op Cindy Abrahams' zoontje op Hyves de ontvangen foto's van het Koninginnedag kinderfeest in Balkbrug online gezet.
.
Christelijke beltoontjes, gospelringtone.net? Dat klinkt weer als een oude discussie, alsof de christelijke bakker andere broodjes bakt dan een ander.

Gelukkig, ook Ineke van Faassen heeft haar weblog teruggevonden. Haar met fotocamera vastgelegde wandelingen blijven de moeite waard.

Op het menu van dit lange weekend: SPO studeren, Muiderslot, voetbal, verjaardag, gemeente, boerenklompjesgolf en een boostdag over de kunst meerdere ballen in de lucht te houden. Ik dacht al geslaagd te zijn.

02 mei 2006

Bloed geven op z'n Gronings, dus!

Tot nog toe gaf ik periodiek bloed in de Sanquin vestiging Zwolle, maar met m'n huidige inzet in Groningen was afname in het UMCG zo ongeveer op de plek, waar aan de Oostersingel, Medische Collegezaal, september 1989 m'n studie Economie begon, wel zo handig. Vanuit de centrale parkeergarage nog een hele tippel, maar dan word je vervolgens ook volledig in het Gronings geholpen. Gemoedelijkheid en grote lol zo aan 't eind van de middag is de prima afdronk. Een plak Groninger Koek maakt de aderlating weer helemaal goed.

01 mei 2006

Pieces of eight and cake

1 mei blijft voor Klazien en mij altijd meer appelleren aan ons huwelijk dan aan arbeid, hoewel onze trouwdag voor mij althans opging aan werken in De Meern, casus voorbereiding voor een opleiding volgende week, een loopbaanbegeleidingsgesprek voeren en het eerste cursusdeel van de Verdiepingsopleiding Pensioenen.

Waar na de eerste cyclus van 7 jaren alweer een vol jaar in goede harmonie is doorgebracht, hebben we het zojuist maar 'gevierd' met een stuk appelgebak uit eigen oven en een 'bakkie leut'. En dat de begeleidingsband van ex-Petra zanger Greg X. Volz, Pieces of Eight heette, is zo'n triviant weetje.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker