Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 april 2006

Financieel analfabetisme

Het feit dat je zelf dagelijks in de wereld van verzekeringen en pensioenen werkt, cursussen op dat vlak volgt bij het NIBE-SVV en SPO wil niet zeggen, dat een verzekering in wezen een 'low interest' product is. Het gaat over ongelukken, schade, kans van optreden en de gevolgen ervan, kortom dingen waar we liever niet mee bezig zijn. Het beeld wordt bevestigd in de 3e Consumentenmonitor: de Nederlander is een financieel analfabeet. Het imago-onderzoek van het Verbond van Verzekeraars maakt een aantal dingen duidelijk:
- desinteresse in de verschillende verzekeringsproducten, laat staan de financiele positie van verzekeraars;
- onwetendheid over de toezichthouders;
- 37% van de responden staat negatief tegenover verzekeraars;'
- 47% van de respondenten handelt verzekeringszaken nog altijd af via een tussenpersoon en maar 31% rechtstreeks bij de verzekeraar. Vooral hoger opgeleiden geven hier de voorkeur aan. De tussenpersoon is vooral gewild bij lager en middel opgeleiden.

29 april 2006

Kinderfeest Balkbrug op Koninginnedag ondanks regenval succesvol

De gistermiddag naar aanleiding van de weerberichten nog geregelde partytenten van Slagerij Hilberink en Slagerij Dirksen leken vanochtend vroeg voor niets. De stralende zon en blauwe luchten leken weermannen tot mafkezen te degraderen.
Koud de aftrap gegeven voor het kinderfeest, het zingen van het Wilhelmus met Crescendo Excelsior dacht de regen ook een bijdrage aan het Koninginnedagfeest in Balkbrug te moeten doen. Gelukkig zaten de ruim 300 kinderen, plus (groot)ouders er positief in, profiteerden ze van de afdaken en overdekte activiteiten en benutten ze de perioden met opklaringen.

Vanaf de opbouw vanaf 7u tot het volledig opgeruimd zijn van het schoolterrein (14u) is er heel wat energie van vrijwilligers goed besteed. Tevreden ouders en kinderen maken de paar regenbuien dan weer helemaal goed.Uitslag ballonnenwedstrijd
Tijdens het kinderfeest in Balkbrug op Koninginnedag zijn honderden ballonnen opgelaten. Tientallen zijn gevonden en teruggestuurd. De meeste ballonnen zijn richting Achterhoek of net over de grens Duitsland gewaaid. De ballon van de winnares, Carmen van de Kamp, bereikte een recordafstand van 249 kilometer en kwam terecht in Eslohe Bremke. Als prijs heeft Carmen inmiddels van de werkgroep kinderfeest Koninginnedag Balkbrug een CD bon gekregen.

Heartbeat concert met Iona in Zwolle

Het weekend begon muzikaal in Zwolle. In de IJsselhallen waren ruim 1000 muziekliefhebbers bijeen voor het Heartbeat concert met Susanne Fields, Stonewashed en een volledig concert van Iona. Na een prettige kennismaking met Fields & band, waarin oudgedienden als de broertjes Robert & Tommy Riekerk en Hammond Andre Bijleveld zich uitleefden was het de beurt aan Stonewashed.

Doordachte pop/rock en hoewel het rondje solo's in de band volgens medeluisteraar Martijn Muijs 'so '80s' was, verdient de band een compliment.
Iona had er merkbaar zin in. De nieuwe tracks van The Circling Hour (CD verschijnt deze zomer), gecombineerd met oudjes als Encircling, Today en Reels en The Factory of Magnificient Souls waren een genot voor het oor. Met Jeroen, Ina en Hans was het gezellig toeven in het Zwolse.

28 april 2006

Diep triest of toch feest?

Vanmiddag reed ik lange tijd achter de tourwagen van Diep Triest. Ik heb de vertolkers van smartlappen diverse malen op de Donderdag Meppeldag gezien en in plaats van een traan komt er meestal een lach op m'n gezicht bij het zien of horen van die naam.

Hoe ga je met omstandigheden om? Wat is de evaluatie aan het eind van een dag of drukke week? Valt een Koninginnedag in duigen, als er een bui valt?

27 april 2006

Nu even niet!

Er zijn soms van die dagen dat werkelijk iedereen je nodig schijnt te hebben. De Sjors-uitspraak "Kunnen jullie dan helemaal niets alleen?!" en "Nu even niet!" spoken dan door je hoofd. Misschien tussendoor nog even tijd maken voor de flextest op nuevenniet.com. Vandaag even meer werk dan tijd ;-)

26 april 2006

Google censureert Google

Het aantrekkelijke van Google Maps en Google Earth is de mogelijkheid om in te zoomen op favoriete stekjes, of dat nou je woonplaats, de Eiffeltoren of de pyramiden van Gize zijn. Het Ministerie van Defensie is echter niet blij met haarfijne opnamen van Paleis Noordeinde, het hoofdkantoor van de Nederlandse luchtmacht, etc. Op last van de minister heeft Google daarom de beelden onzichtbaar gemaakt.
Jammer, want meer actuele beelden, zoals Google de laatste dagen heeft toegevoegd, zijn welkom!

Hierboven illustratief het Defensiegroene tipp-ex op de Assense kazerne, standplaats van 13e Luchtmobiele Brigade.

Hierboven de weer niet onherkenbaar gemaakte lergerbasis De Harskamp op de Veluwe.
En laten we elkaar geen niets wijs maken, vlieg met Google Earth over de Veluwe, en vele militaire locaties zijn door users gemerkt en 'gewoon' aan te klikken voor meer info. Happy driving!

25 april 2006

Tijd(ig) gezocht

Het komende kinderfeest op Koninginnedag in Balkbrug houdt me deze laatste avonden natuurlijk behoorlijk bezig. De laatste punten op de bekende i. Tijd is dan een schaars goed, en dus voor de dagelijkse blog een greep uit de zoekargumenten van de afgelopen weken om de weblog te vinden. Smile, 't is lente.

- "mensen per postcode"
- toneelspelen spreekbeurt
- ver videos sapndau ballet
- waarom wordt er met pasen een paasbult gemaakt
- lichamelijk uitgeput pepmiddel
- dubbelfrisss informatie over de samenstelling
- kleurplaten Spaanse klederdracht
- platina zenuwstelsel

24 april 2006

Bal zoekt vrouw

Inburgeren kan op allerlei manieren. Met het komende WK 2006 (nog 46 dagen) voor de boeg, is het wellicht tijd voor de speciale cursus voetbalkijken. Evenals het boekje Bal zoekt vrouw (Ernest Heinemann, EUR 7,95) met een knipoog geschreven voor 'onwetende vrouwen' kan de cursus ook van dienst zijn voor onwetende vaders van voetballende zoons, voor het geval de liefde echt verhit en de tv de komende maanden niet meer uit te krijgen is.

Het boekje is vanaf 15 mei verkrijgbaar in de verschillende AKO's en tankstations door heel Nederland.

23 april 2006

Zitten, staan en wandelen

Vanmorgen in de dienst de gebruikelijke mix van zitten en staan, daarom vanmiddag als intermezzo voor het verjaardagsfeest van vriendin / 'tante Hetty' in Den Ham de Eerderveld wandeling gedaan. Fraai, en ondanks diverse andere natuurliefhebbers genoeg ruimte om te kijken en te genieten. Geen ree of haas gezien - de jachthutten staan er niet voor niets, maar wellicht zongen we de reeks kinderliedjes te luidruchtig.

22 april 2006

These boots were paid for walking

Voor ambtenaren van de de Brusselse deelgemeente Jette is een nieuwe premie beschikbaar: een schoenzolenpremie voor medewerkers die te voet naar hun werk komen.
Zij krijgen 90 euro om slijtage van hun schoenzolen te compenseren. Volgens het weekblad Brussel Deze Week kost de regeling de gemeente zo'n 3.000 euro per jaar en maakt deel uit van het nieuwe bedrijfsvervoerplan, waarin al vergoedingen waren opgenomen voor gebruik van openbaar vervoer.

Zo loop je er letterlijk warmpjes bij.

21 april 2006

Zwols afscheidsfeest van negerzoen

In 't Proeflokaal, een etablissement in Zwolle, wordt aanstaande zondagmiddag Farewell to the Negerzoen gehouden. Daarmee wordt stilgestaan bij het verdwijnen van de naam negerzoen, zoals eerder bericht. Vanaf 15u begint het feest met onderdelen als 'Wat ga jij doen voor de laatste negerzoen?', 'negerzoenen op z'n Frans' en 'Negerzoen-happen'.

En ter vergroting van de feestvreugde komt ook Trafassi langs ('Kleine wasjes, grote wasjes'). 'T Proeflokaal vind je aan de Blijmarkt 3 in Zwolle.

20 april 2006

Bijzondere datumaanduidingen

Johans geboorte: 8-8-99. Huwelijk Prins Willem-Alexander & Prinses Maxima: 2-2-2. Een binnenkort weer zo'n bijzondere. Op donderdag 4 mei, om twee minuten en drie seconden na 1:00 uur 's morgens, zal de tijd en datum alsvolgt zijn:
01:02:03 04-05-06.

Ik hoop te slapen op dat tijdstip.

18 april 2006

Liefde gaat door de maag

Twee berichten dit weekend brengen Tom Cruise in het nieuws. Tom is zelf al jarenlang lid van de Scientology Church en na Nichole Kidman is de huidige levenspartner, Katie Holmes - volgens Cruise - ook toegetreden tot de sekte. Weet je weer waar de recettes naartoe gaan.

Minder smakelijk is het plan van Cruise om na de geboorte van de baby de placenta van zijn verloofde Katie Holmes te verorberen, 'omdat het zo en gezond voedzaam is'. De uitspraak staat in het meinummer van het Amerikaanse GQ Magazine. In sommige culturen is het opeten van de moederkoek gewoon. Er wordt kracht aan ontleend. De Volkskrant publiceerde in 1999 een recept voor placentapate, die op stukjes foccaccia en bedruppeld met goede olijfolie moest worden geserveerd. Eet smakelijk verder.

17 april 2006

De band krijgt kinderen

Vanmiddag niet naar de meubelboulevard, tuinmeubelshow, grasbaanraces in Balkbrug van de MAC Van Dedem of schoonmoeder (voor de family builders: gisteravond waren m'n schoonouders op visite en morgenvroeg zijn ze er weer voor Klaziens verjaardag), maar naar De Tamboer in Hoogeveen voor de 2+ voorstelling van De Band Krijgt Kinderen.

Een heuse popband, bestaande uit Sander Panhuysen (gitaar), Judit Odijk (toetsen), Pepijn van den Boogaard (drums, percussie), Gino Weijsters (zang, percussie) en Sebas Wolfensberger (bas), bracht met kinderliedjes vol beweging, zoals Cowboy Billy Boem, Op een grote paddenstoel, Molletje, Spinnetjes, Olifant, e.d. drie generaties in de benen. De kinderen vonden het geweldig en zongen, sprongen en dansten geconcentreerd mee. Zie ook de speellijst voor een concert in de buurt.

Knijpen in ballen heuse hype

Enkele jaren geleden had je de stressballen die vooral in open kantoorruimtes werden gebruikt om op collega's te mikken, in plaats van je eigen vingers andere bewegingen te laten maken. Het knijpen in een bal doe ik zelf graag bij de bloedbank om het tempo van bloedafgifte in een bij vriend Bart (Fresenius Kabi) geproduceerde bloedzaak te verhogen. Een veel hoger hype-gehalte heeft de Powerball.

Perfect voor de sites die handelen in gadgets en gizmos lijkt dit hebbedingetje, dat ooit in opdracht van de NASA werd ontwikkeld als trainingsapparaat bij gewichtsloosheid voor astronauten.
De PowerBall (netjes: gyro exerciser) werkt niet met vaste gewichten, zoals andere apparaten, maar met gebruikmaking van het principe van de middelpuntvliedende kracht. De kracht van de PowerBall is variabel en past zich aan het de gebruiker aan. De gegenereerde zijdelingse kracht is trouwens zo'n 15 kilo bij 10.000 omwentelingen per minuut!

Om vingerbewegingen nog krachtiger en geconcentreerder te maken, is de aanschaf van een Powerball blijkbaar een goede investering. Ik houd me aanbevolen voor een proefexemplaar!

16 april 2006

Pleidooi voor Pasen

De werkelijke viering van Pasen moet zoals elk jaar concurreren met verjaardagsfeesten, eieren zoeken, achterstallig onderhoud, het besef enkele dagen vrij te hebben en nog meer tijdsbestedingen. Maar waar gaat Pasen om? De opstanding van Jezus Christus is de hoeksteen van het christendom. Maar een dode die weer tot leven komt? Hoe geloofwaardig is het bewijs voor de opstanding?

In het boekje Pleidooi voor Pasen concentreert Lee Strobel (tot 1981 bekroond juridisch redacteur bij de Chicago Tribune, voormalig godsdienstscepticus.) zich op:
(zie inhoudsopgave en inleiding)
1. Het medisch bewijs - Was Jezus' dood een schijnvertoning en zijn opstanding boerenbedrog?
2. Het bewijs van het vermiste lichaam - Was Jezus' lichaam echt uit zijn graf verdwenen?
3. De verschijningen als bewijs - Is Jezus na zijn kruisdood nog levend gezien?

Pleidooi voor Pasen gaat in op de kernpunten van de opstanding. Jezus Christus, opgestaan uit de dood: een op bijgeloof gebaseerde mythe of een levensveranderende realiteit? Lees en oordeel zelf. Fijne Paasdagen!

15 april 2006

Over kevers en appels

Amper een 2 weken geleden was de 'ontdekking' van Beatles' platenmaatschappij Apple Records, dat het Amerikaanse computerconcern Apple met haar 'killer apps' iTunes en iPod in de muziekbranche verzeild was geraakt, en daarom het merk en logo Apple aan het verspelen was, saillante ontwikkelingen van de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Neil Aspinall, directeur bij Apple Corp (het bedrijf van Paul McCartney, Ringo Starr en de nabestaanden van John Lennon en George Harrison), zei vrijdag dat zijn bedrijf de hele Beatles-collectie 'remastert' voor digitale verkoop van de songs. Wanneer de songs digitaal beschikbaar komen, is nog niet duidelijk.

update 9 mei 2006
Apple Corps verliest zaak tegen Apple Computers.

14 april 2006

Alle sporen leiden naar Utrecht

Zo voelde het vroeger al sporend door het land met tienertoer, weekendretours en OV Jaarkaart. Na een aantal jaren was ik vandaag (nu met gezin) terug in het Spoorwegmuseum aan het Maliebaanstation in Utrecht. Echt, geweldig dit museum een metamorfose heeft ondergaan om niet alleen voor treinfreaks, maar ook met name voor jonge kinderen interessant te zijn. Gewapend met de Museumjaarkaart kostte het bezoek zichtbaar slechts EUR 3,50 voor de parkeerkaart. Zo'n 5 uur lang hebben we de verschillende onderdelen, van een 'thrill ride' langs Stalen Monsters, historische filmpjes, een serie modellen, een mini-Thalys en een heuse theatervoorstelling over de Orient Express beleefd.

Gecombineerd met het zonnige weer op deze Goede Vrijdag was het een prima dagje uit. Jammer, de files tussen Utrecht en Amersfoort en Zwolle en Nieuwleusen er ook waren, maar het gaf Klazien wel een goede indruk van hoe veel dagelijkse ritten tussen Balkbrug-Utrecht-Balkbrug er uitzien :-(

13 april 2006

Integreren, heenzenden en chatten

Minister Verdonk kon de druk van de Tweede Kamer toch niet aan en zwichtte. Iraanse christenen en homo's zullen in elk geval tot augustus niet heengezonden worden. Haar eerdere vaststaande besluit is dus van de baan, voorlopig.

Reclamemaken door CentraalBeheer Achmea met 'Kalou' mag niet meer sinds vandaag. Het filmpje staat (nog) online, dus weer er snel bij.

Wow, Verdonk was vanmiddag online bij www.ministerchat.nl om van gedachten te wisselen met mensen die nog eerder vrij waren dan ik. Fijn paasweekeinde!!

11 april 2006

Gifslang losgelaten in Lewenborg?

Tjonge, amper een week na m'n bliksembezoek aan het Groningse Lewenborg, kruipt er naar verluidt een Zwarte Mamba van 2,70m rond. Her en der hangen posters in de wijk ter waarschuwing, hoewel de politie zegt van niets te weten.

De Afrikaanse Zwarte Mamba is een zeer giftige slang. Een rake beet in een mensenlichaam kan zonder snelle behandeling dodelijk zijn. Ze verstoppen zich vaak in donkere ruimtes. Hulpdiensten hebben de nog onbekende posterplakker opgeroepen zich te melden. Het kan serieus zijn (oppassen!), of 'gewoon' een grap. Of de normaliter in het tropisch regenwoud woonachtige mamba zich in de frisse lentewind lekker voelt, is de vraag. En nee, ik ben niet de grapjas, plakker of slangenbezweerder.

10 april 2006

Muzikale vernieuwing krijgt vorm

En na uitpakken en in elkaar schroeven is dit het resultaat.

Een Yamaha CVP305 moet de komende jaren garant staan voor vele uren muzikaal plezier op toetsen en (slechts 3) pedalen. Wel helemaal 21e eeuw: het apparaat heeft een internetaansluiting. Als ik de komende avonden wat korter online ben, weet je waar ik te vinden ben ;-)

The Eagle has landed

Met die historische woorden belde Klazien vanochtend op. DHL had ons adres nu wel kunnen vinden.

Of we een motor in elkaar gingen zetten, wilde een alerte buur weten. Klazien zou wel willen, maar ze heeft haar motorhelm al jaren geleden aan de wilgen gehangen.

09 april 2006

Bollenblozen rond de Keukenhof

Het gezamenlijke verlangen om zelf ook eens naar De Keukenhof te gaan was er al enkele jaren. Dit jaar hadden we enkele data in de agenda ervoor gerererveerd. Met de matige verwachtingen gisteravond van Erwin Kroll hadden we de kans voor vandaag al afgeschreven....totdat we vanochtend wakker werden. Stralend blauwe lucht. Dus toch maar naar het zuidwesten. De kinderen vonden het prima, Amsterdam, Schiphol en binnen 2 uur: De Keukenhof. Gezellig druk, fris en voor een aantal perken nog te vroeg, maar wat een bloemenpracht!

Ruim 4 hebben we ons vergaapt aan bloemen, perken, geschikte bloemen, vazen, sculpturen en diverse exposities. En natuurlijk is er een filmpje volgeschoten. De uitgebreide klim-en-klauter-speeltuin viel bij de kinderen in de smaak, evenals de EUR 2,50 korting + gratis Lipton verrassing voor ons.

Ach, en als je dan toch op zo'n 10km van de Noordzee bent, is een uitsmijter richting Langeveld voor zon, zee, strand en wind helemaal top! Ook zo Hollands: gewoon om 18u weer thuis om een Honig tomatensoep en het Knorr Wereldgerecht Surinaamse Roti te maken. Lekker, zo'n zon-dag. We blozen er allemaal van.

08 april 2006

Indonesische omgang met open en bloot

Twee verwante artikelen met betrekking tot Indonesie trekken deze dagen de aandacht:
1. lokale variant Playboy zonder blootfoto's...vliegt de winkel uit.
2. langer dan 5 minuten in het openbaar zoenen verboden

Beide zaken zijn het gevolg van de invoering van de sharia, de islamitische wetgeving, met op zich nobel oogmerk: het tegengaan van prostitutie en pornografie. En zoals de NOS in haar berichtgeving al zette: deze Indonesische Playboy is de eerste in z'n soort die echt om de interviews en artikelen gekocht wordt.

07 april 2006

Vernieuwing: dichtbij, en toch zo ver weg

De beloofde vernieuwing op muzikaal gebied raakte verstrikt in een bonte mix van winkelen via internet in het buitenland en logistieke dienstverleners. Creatief werd zowel de postcode als het huisnummer gewijzigd, en zo kon tot tweemaal toe in 1,5 week een pakket van 129kg bijna bij een bejaarde plaatsgenoot terechtkomen.

Met wat navraag en een vriendelijke klantenservice van DHL vanmiddag daarop zelf de auto maar naar Zwolle gestuurd om ter plekke het pakket op te gaan halen. De vorkheftruck stond al tegen m'n Prius aan, toen bleek dat de colli toch nog enkele centimeters te hoog was :( Wordt vervolgd...

Labels:

Bloemlezing op een lenteavond

Ook de laatste weken konden jullie op wonderlijke zoektochten de weg vinden naar m'n weblog. Een korte bloemlezing:

stacaravans les fontaines
Kamperen op de University van Capgemini lijkt me geen leuke vakantiebestemming. Betere optie is om in het departement Oise te zoeken naar een ander plekje.

museumjaarkaart
Wel stoer, dat mijn weblog bericht over de museumjaarkaart op #10 in de zoekresultaten van Google staat.

VERROT HOUT MIDDEL
Afgezien van de schreeuwerige hoofdletters (de slogan van CetaBever komt me in gedachten), wil je misschien wel Protekta.

foursquare gospel
Natuurlijk kun je direct naar de officiele website van International Church of the Foursquare Gospel, artikelen over deze denominatie en oprichtster Aimee McPherson.
Ook Wikipedia biedt informatie.

evangelische pedagogen vacatures
begin eens bij TeachersParadise.com

zelfbeeld 6+
Vraag het de huismannen of mevr. De Vos of aan m'n zoon Johan. Hij is nog 6.

betekenis van de vlag van Canada
Bos Vlaggen legt de betekenis voor je uit.

spelletjes uit de jaren 1990-2006
Googlen, Skypen, MSN'en, Hyven, Gamen, enz.

06 april 2006

Concertverslag Moya Brennan Oosterpoort Groningen

Na een verlengde werkdag, een tankstop, een maaltijd & shop stop bij de nieuwe IKEA, zoals vorige week aangekondigd een rondje Lewenborg gedaan. Het weerzien van het deels kaageslagen, deels met nieuwbouw aangevulde wijk blijft apart, bijna 11 jaar na de verhuizing naar Meppel. Terug via de voor mij nieuwe Aegirbrug naar de stad. Om 19.35u zaten al flink wat enthousiastelingen als ik in de grote zaal van De Oosterpoort. Om 20.15u trapte de band met Moya Brennan af voor een zo'n 60% gevulde zaal, opvallend minder dan 1,5 jaar geleden. Met het nog ontbreken van een nieuw album (verschijnt na de zomer) of - jammer genoeg - songs van het nieuwe album, koos Brennan voor een bonte mix van oude Clannad songs, traditionals en liedjes van haar solo-albums.


Van Two Horizons werd het leeuwendeel gespeeld, maar ook Harry's Theme, In A Lifetime en Perfect Time ontbraken niet. Arrangementen verschillen per tour, en dat houdt het repertoire toch fris en tijdloos. Hoewel de band duidelijk plezier had in het spel, licht en geluid goed verzorgd was, bleef het publiek opvallend tam….totdat de encore bij elkaar geklapt werd.

04 april 2006

The Passion of the Christ 15 april in Meppel

Twee jaar na het uitkomen van de spraakmakende of juist verstillende verfilming van het lijden en sterven van Jezus Christus, The Passion of the Christ, wordt de film op stille zaterdag, 15 april 's avonds vertoond in de grote zaal van Sion in Meppel aan het Zuideinde 31. De zaal is om 20:00 uur open en de koffie en thee staat dan klaar. Om 20:30 uur starten we de film, die iets meer dan twee uur duurt. Opgeven is niet nodig. Leeftijdgrens is 16+.

Thuis voor de buis blijven?
Zaterdagavond 15 april kun je vanaf 22u ook naar The Passion of the Christ kijken op RTL 5.

Lente, dus bomen kappen

Tjonge, wat een kaalslag trof ik vanochtend op de A28 bij Hoevelaken. Het ESSO tankstation stond verlaten en vanaf de snelweg kijk je nu rechtstreeks de Vinex locatie Vathorst in. Tientallen bomen hebben het moeten ontgelden, ten faveure van een rondweg en ongetwijfeld saaie geluidsbescherming. Tevens, zo blijkt uit een korte Google actie, wordt uiterlijk 2008 de aansluiting van de wijken Vathorst en het Nijkerkse Corlaer op de snelweg A28 gerealiseerd.

Kunnen de bewoners zo de file in.

03 april 2006

Wie vertegenwoordigt de filerijder?

Vroeger stond de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond (ANWB) voor een belangenvereniging, waarvan je graag lid wilde zijn. Anno 2006 voel je je verder weg van deze club dan ooit. Uit een onderzoek van de Verkeers Informatiedienst (VID) blijkt dat de files toenemen door de 80 km zones, die op 1 november werden ingesteld rond Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Een woordvoerder van de VID meldt dat alleen de bestaande zone bij de ringweg A10 West bij Amsterdam succesvol is.

De ANWB vindt het te vroeg om over afschaffing van de tachtigkilometerzones op snelwegen te praten, omdat ze pas sinds 1 november bestaan. Ja, en? Moeten de statistieken beinvloed worden door rustige zomermaanden mee te nemen - als er in heel Nederland weinig files staan - of gaat het haperende systeem (20 maart nog steeds defect) op de A12 in Den Haag nog een keer werken?

Verwacht nog geen actie van Peijs. De Minister wil nog tot juni wachten. Pas dan zijn de gegevens van de verkeersintensiteit en doorstroming (VID) met een onderzoek naar de luchtkwaliteit gecombineerd. En dan schuiven we lekker het zomerreces in, zijn de files vergeten, totdat Nederland in de eerste werkweek van september weer ruw wakker wordt.

02 april 2006

Jeugdjournaal en zwangere vrouwen

Gisterochtend besteedde het Volkskrant Magazine ruim aandacht aan de diverse zwangere vrouwen bij de presentatoren en redacteuren van het Jeugdjournaal. De Telegraaf noemde het 2 weken geleden al een heuse babyboom. Tegenover de sympathie van de hoofdredacteur in VK Magazine stond de avonduitzending van het Jeugdjournaal gisteravond: de hoofdredactie had besloten alleen nog maar mannelijke presentatoren te willen. "Morgenavond" (dus op zondag) zou met de baas gesproken worden.
Ook de poll was erop aangepast "Als vrouwen op TV willen moeten ze wachten met het krijgen van baby's."

Haha, 1 april dus. Zoon Johan bedacht gisteren na het avondeten ook een 1 april grap, die we maar op Klazien moesten uithalen. Wat hem betreft kon dat op 2 april ook nog wel. Jeugdige logica.

Meer 1 april grappen vind je op Wikipedia.

01 april 2006

Kinderfeestje

Diep respect voor juf Minke dwingt een kinderfeestje voor 5 meiden van 5 + 2 eigen dochters af. Tjonge, wat mogen wij en de buren blij zijn met een vrijstaand huis! Gillen en schreeuwen, de papa van Henriette omtoveren tot beer, piraat, spook en als escape weer mens, het feest was weer compleet. De kinderliedjes, spelletjes, verplichte K3 CD's en smarties, ranje, patat en frikadel, plus ijs toe doen het goed bij de kleuters.

Nieuw is de eigen website van Jip en Janneke hebben nu ook een eigen website. Daarop onder andere allerlei spelletjes, maar ook lesmateriaal voor meesters en juffen. Ook aardig is de beschrijving van alle poppen en figuren die in de boeken voorkomen en de historie van het duo. Maar dat is dan weer meer voor de ouders een feest der herkenning.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker