Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

28 februari 2006

Spelenderwijs leren computeren

Al in groep 1 van de basisschool staan tegenwoordig pc's, en dus hebben Johan, Henriette en Marianne de zin "papa, mogen we achter de computer?" in hun standaard-vragenlijst opgenomen. Johan mag tegenwoordig na wat leesoefeningen een klein halfuurtje naast me computeren. Favoriet is Speeleiland.nl, waar we inmiddels van brave pinguin bounce en vitaminevreters zijn aangeland bij het muisgewijs afreageren op de computer. Ook handig voor boze vaders :-)

Wie groot is, worde grotere zorgverzekeraar

Achmea en CZ zijn de grote winnaars in de strijd om verzekerden in het nieuwe zorgstelsel, aldus de jongste schattingen in de Volkskrant. Achmea groeit met 10% naar ruim 3.000.000 verzekerden; CZ groeit met 5-10%. Relatief de grootste groei hebben kleine verzekeringsmaatschappijen als De Friesland, de regionale DSW en ONVZ met elk zo'n 15-25%. Agis is de verliezer, met honderduizenden uittreders. Het opzeggen van de huidige zorgverzekeraar kan nog tot en met vrijdag. Officieel is dat 1 maart, maar de zorgverzekeraars hebben die periode iets verruimd.

27 februari 2006

Valse messias nummer zoveel

Mensen die zeggen dat ze messias, een nieuwe Jezus Christus zijn, poppen met de regelmaat van de klok op. Ditmaal in het RD het verhaal over de Puerto Ricaanse predikant Jose Luis De Jesus Miranda, die woonachtig is in de Verenigde Staten. Wereldwijd lopen er 100.000 volgelingen achter deze vent aan, die in Miami de gemeenschap Groeien in de genade oprichtte. De Miranda beweert in 1976 2 hemelse wezens ontmoet te hebben die hem in aanraking brachten met een levensveranderende geest. Daardoor zou Miranda gelijk aan Jezus Christus zijn geworden. In eerste instantie noemde Miranda zich de andere. Vanaf 2004 beweert hij Jezus te zijn. Nieuwe man, oud denkbeelden: aanhangers mogen leven zoals ze willen, omdat er geen zonde, duivel of dood is. Toch vreemd, als je blijkbaar moet groeien in genade. Actief protest tegen kerken is toegestaan, aldus deze niet zo vredelievende man.

26 februari 2006

Prijs voor niet rapen kievitsei

Terwijl wij evenals gistermorgen op zondagochtend minstens vijfmaal achter elkaar De Hoornse Plas van de Groningers Rooie Rinus en Pe Daalemmer konden beluisteren, dankzij vroeg wakkere kinderen, was er natuurlijk ook Vara's Vroege Vogels. Het radioprogramma heeft vanochtend een bijzondere prijs uitgeloofd. Voor het vinden, maar niet rapen van het eerste kievitsei wordt een 14-karaats broche of speld in het vooruitzicht gesteld.

Luister maar. Geen enkele reden meer om uit te slapen!

25 februari 2006

Eurovisie Songfestival 2006: nieuwe ronde, nieuwe kansen

Het jaarlijkse Eurovisie Songfestival, dat dit jaar op 20 mei in Athene wordt gehouden, zorgt voor hoofdbrekens bij de diverse landen. Hoe plezier je het miljoenenpubliek, dat tegenwoordig met televoting en regionale voorkeuren jouw inzending wegstemt en die ogenschijnlijk oppervlakkige bijdrage van een ander land naar de top doet stijgen.

Voor Nederland zingt de meidengroep Treble het liedje Make Your Choice van de Arnhemmer Jerry van der Wolf (43) op het Nationaal Songfestival 2006 dat zondag 12 maart in de Heineken Music Hall in Amsterdam wordt gehouden. Het nummer ligt al 7 jaar bij de songwriter op de plank. Overigens doen 12 maart ook Behave en Maud mee.

Voor de Belgische inzending is Vlaamse dance zangeres Kate Ryan (Katrien Verbeeck) uitverkoren. In 2001 zong ze Scream For More de dance charts in.

Kate doet met Je t'Adore een gooi na de finale van Eurosong 2006 te hebben gewonnen.

Uitslag 12 maart 2006
Treble mag naar Athene.

24 februari 2006

Wie zoekt wordt verder geholpen

Zoekmachines helpen je met allerlei woorden en combinaties ervan richting m'n weblog. Natuurlijk zoek je iets, maar vind je het ook? Uit de maand februari viste ik weer de leukste referrers voor je op, inclusief een geschikte doorverwijzing:
1. slaapkamerameubelement
2. stripverhalen over de europese grondwet
3. Jezuietenberg overnachten -> koud, zoek liever een warm hotel in Maastricht.
4. katholieke kerk deventer vijfhoek -> Titus Brandsma plein in Oostrik, de wijk dichtbij de Vijfhoek
5. vuilste lucht in nederland
6. spijt van een piercing
7. webcams victoria

Nieuwe levensfase: museumjaarkaart

Vroeger als tiener kocht ik jaarlijks een museumjaarkaart, en was vervolgens letterlijk kind aan huis bij het Ruimtevaartmuseum Achter de Muren in Deventer (bestaat helaas niet meer; tegenwoordig is het Nationaal Ruimtevaartmuseum onderdeel van Aviodrome in Lelystad), De Waag (tegenwoordig Historisch Museum Deventer) en het Speelgoedmuseum.

Nu de kinderen weer in 'museumwaardige' leeftijd komen - je hebt immers ook niets aan jengelende of verveelde kinderen - die jouw culturele interesse dwarsbomen - hebben we gisteren maar weer een museumjaarkaart besteld en wat plannen gemaakt voor bijvoorbeeld:
- Aviodrome
- Het Muiderslot
- Openluchtmuseum Arnhem en
- Schokland en het
- Het Spoorwegmuseum

23 februari 2006

De kunst te besturen

Politiek heeft z'n wortels in het Grieks, nl. de kunst een stad te besturen. In dat licht zijn gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart natuurlijk een prima gelegenheid mee lokaal te sturen.

Gisteravond had ik een eerste cursusavond Expertise Verzekerd, waar Paula Swenker (VVD 1e Kamerlid) gastspreekster was. Een boeiende avond, waarin keuzes tussen kwaden, politieke kleur, publieke en private sector en (on)verzekerbaarheid de rode draad vormden.

Dan maar een gepaste boekentip: Succesvol besturen!

21 februari 2006

Rebecca zocht en vond een man

De in januari bekend gemaakte zoektocht voor een presentator van de ochtendshow op Rebecca FM heeft resultaat. Frank van der Klugt (40) is sinds gisteren te beluisteren tijdens de middagshow van 16-19u. Stefan Brau die tot dit weekend de show presenteerde, verkast vanaf volgende week maandag naar de ochtendshow.

Franks stemgeluid is bekend van diverse radio- en tv-commercials, heeft tientallen referenties en natuurlijk een weblog, met 7 oktober 2005 de laatste posting, een hobby met minder prioriteit.

19 februari 2006

Een blik in de toekomst

In The Futurist schrijven futurologen Ian Pearson en Ian Neild, beiden verbonden aan British Telecom een doorkijkje naar technologische ontwikkelingen tussen 2010 en 2030. Enkele 'hoogtepunten' uit de reeks:
- kunstmatige intelligentie helpt docenten op school
- mensen hebben virtuele vrienden die ze vaak nooit ontmoet hebben
- interieur wordt onmiddellijk aanpasbaar aan de stemming van de bewoner
- gamesverslaving ontstaat
- smart skin voor intelligente kleding en huidreparaties
- diabetes is door stamcelonderzoek te genezen
- handheld scanners kunnen tumoren opsporen.
- de meeste reclame zal gepersonaliseerd zijn
- er zijn virtual reality shopping boots
- het aantal virtuele bedrijven neemt toe
- personal memory sticks vervangen andere opslagvormen
- voice synthesis benadert het menselijk niveau.
- virtuele ramen laten consumenten binnen slecht weer uitbannen
- te frequent gebruik van netidentiteiten veroorzaakt persoonlijkheidscrises
- ouderen zijn minder eenzaam door communities van gelijkgestemden.

Beangstigend? Bevrijdend? Alleen technologisch? Geef maar comemntaar!

18 februari 2006

Office 2007 in 7 versies

Samenwerking wordt bij elke Office versie van Microsoft een belangrijker verkoopargument. De 2007-versie (onder water Office 12) bevat een nieuwe gebruikersinterface en een verbeterde zoekfunctie.

Naast het bekende rijtje Word, Outlook, PowerPoint en Access, komen er nieuwe versies van de samenwerkingshulpmiddelen SharePoint (een virtuele teamroom, waarin gezamenlijk documentbeheer plaatsvindt), Office Communicator (een zakelijke instant messenger, een upgrade dus van de huidige op MS Exchange/intranet te gebruiken MSN Messenger) OneNote (tekenhulpmiddel) en Groove (de elektronische kantooromgeving van het overgenomen Groove Networks).
In de eerste helft van 2006 verwacht Microsoft met een tweede beta van hun Office-suite te komen. De release valt waarschijnlijk samen met het uitkomen van Windows Vista, de belangrijkste update van Windows sinds Windows XP.

17 februari 2006

We hebben allemaal wat op internet

Deze vrijdagmiddag was het vooral leuk om te zien, waar collega's zich mee bezighouden en wat de zichtbare resultaten op internet zijn.

Gerard Bouma: Achter Biceps.nl (Bouma's ICT Consultancy en Project Services) gaat niet alleen een kleine zelfstandige schuil, maar ook een veelzijdig echtpaar die trouwsites kan opzetten en in portret- en reportagefotografie zit.

Henrike Nijboer blijkt niet alleen verstand van FIS te hebben, maar ook zelf motorsporter te zijn, Motoer75 te besturen en collega's te fotograferen. Op haar Amazingworld.nl vind je de resultaten.

Als derde vandaag Alexander Buyze die niet alleen verstand heeft van pensioenen, maar ook de weg weet op het circuit met opgelapte auto's. Zie Autopics.nl voor de resultaten.

16 februari 2006

Doe je plicht: stem Nieuwszicht

Nieuwszicht.com, waar ik zelf ook redactionele bijdragen aan mag leveren, is in 3 categorieen genomineerd bij de Dutch Bloggies. Deze fel geambieerde prijzen worden sinds het nieuwe millennium jaarlijks uitgereikt door de organisatie AboutBlank. Nieuwszicht is in de race voor de titels:
1. beste weblog
2. beste collectieve weblog
3. beste nieuwkomer.
Het maximaal aantal nominaties omdat een website hooguit in 3 rubrieken geselecteerd mag worden.

De award Beste Weblog is als enige in handen van het publiek. Zij bepalen democratisch wie de winnaar gaat worden. Jij moet ons daar als volgt bij helpen:

- Ga naar deze site.
- Registreer jezelf wanneer je niet al geregistreerd bent.
- Log op dezelfde pagina in. Je login/wachwoord combi vindt je in je mailbox.
- Wanneer je ingelogd bent vink je nieuwszicht aan en klik Sla je stem op!

Wij zijn je eeuwig dankbaar voor deze stem! Vergeet niet andere in je omgeving ook te laten stemmen.

Bewaar je login/wachtwoord overigens goed. De beste drie gaan door naar de finale. Hieruit kan het publiek dan voor de laatste keer stemmen vanaf 22 februari.

Vogelgriep rukt op

Na aanvankelijk te zijn neergestreken op de Belgische luchthaven Zaventhem (een geweldige PowerPoint animatie), is het voor de mens gevaarlijke H5N1-virus waarschijnlijk ook in Nederland aangekomen. Twee dode knobbelzwanen, gevonden zijn in Flevoland, worden onderzocht. De resultaten van het onderzoek worden donderdagavond of vrijdag verwacht.

15 februari 2006

Aan al het goede komt een eind, ook aan BZN

De CD's van BZN (Band zonder naam) zijn bij ons samengaan in 1998 nog even in de CD torens blijven zitten, maar inmiddels via Marktplaats.nl van de hand gedaan. Aan de band zelf komt na 40 jaar ook een eind. Jan Keizer heeft de knoop doorgehakt, bassist Jan Tuijp mocht vandaag het besluit bekendmaken in hotel Spaander in Volendam, de bakermat van de palingpop.

BZN heeft 54 top 40-hits op zijn naam staan, waarvan er overigens maar 2 een #1 hit werden. Jan Keizer kwam er in 1969 als drummer bij, en vervolgde in 1974 als zanger van de band. Nederland verliest weer een instituut.

14 februari 2006

Hulp aan zwervers: pimp them!

Hippe hulp aan zwervers heet volgens de EO 'Pimp My Life'. Op 7 maart zal een try-out uitgezonden worden, waarin presentatrice Margje Fikse (BlinQ, De laatste reis) een zwever zal verlossen van het straatleven en 'm in 1 week tijd 'op de rails te krijgen'. Lekker simplistisch en voor de EO hopelijk garantie voor kijkcijfers. Om bij te dragen aan het beeld van het 'normale leven', zal de zwerver een uiterlijke metamorfose ondergaan, logeren in de duurste hotels, in een limo worden rondgekard en dineren in dure restaurants waar hij per helikopter zal worden afgeleverd. Voor wat hoort wat: de zwerver in kwestie moet ook naar een sollicitatietraining, etiquettecursus en op stage il hebben.

De uitkomst na een week laat zich raden: een flop. Het kan ook anders, bijvoorbeeld:
- De Tweede Mijl van Het Heil des Volks
- Leger des Heils.

Update 1 maart 2006
Muziekzender MTV verbood de omroep echter die naam te gebruiken, omdat hij het alleenrecht heeft op programmatitels met de combinatie 'pimp my'. Volgens de EO is voor de titel 'Fiks my life' gekozen omdat het een leuke leuke verwijzing naar de naam van de presentatrice, Margje Fikse.

13 februari 2006

Koninginnedag 29 april 2006 - kinderfeest Balkbrug

Zie ook verslag van Koninginnedagfeest Balkbrug 2006.

Evenals in 2005 vieren we Koninginnedag met een leuk feest in Balkbrug voor kinderen in de leeftijdsgroep peuterspeelzaal (2 ½ jaar) tot en met groep 8 van de basisschool. Het thema voor dit jaar is oranje. Het zou helemaal leuk zijn, als je je oranje verkleedt voor dit feest.

Dit jaar ben zijn de kinderen op zaterdag 29 april van 10-12 uur welkom op het terrein van de CNS aan de Omloop 2 in Balkbrug. Mocht het niet zulk mooi weer zijn, wijken we uit naar De Diamanthal aan de Hoogeveenseweg.

Diverse activiteiten
Na het zingen van het Wilhelmus met Crescendo Excelsior kunnen de kinderen meedoen aan heel veel spelletjes en activiteiten, zoals:
Kop van Jut, Blikgooien, Spijkerbroek hangen, Schatgraven, Schminken, Spijkerslaan, Zaklopen, Springkussen, Ranja estafette, Kratten stapelen, Koffie, IJs, Ballonnen blazen, Suikerspin, Demonstratie ambulance, Kaas, Rommelmarkt, Kleurplaten, Bloemschikken en Zakdoek kleuren.

Als je dorst hebt, staat er limonade klaar en als je wat lekkers lust, hebben we daar ook voor gezorgd. Voor de volwassenen is er tegen een kleine vergoeding koffie en thee verkrijgbaar. Voor de jongens en meisjes die zich het mooist oranje verkleden, is een prijsje.

Opgave vooraf
De kinderen van de scholen in Balkbrug, Oud-Avereest en Vinkenbuurt krijgen op school eind maart een opgaveformulier. Andere belangstellenden kunnen bellen met Ingrid van de Belt tel. 0523 657528 of Bea Buiter tel. 0523 657210.

Mogelijk door vrijwilligers
Zoals elk jaar zorgt een vast team van ouders van kinderen op de lokale scholen voor nieuwe ideeën en bereidt de activiteiten voor. Met de inzet van 30 andere vrijwilligers van plaatselijke buurtverenigingen is het kinderfeest elke keer een leuke happening voor ruim 300 kinderen.

Meer info?
Natuurlijk zijn we als team bereid een interview te geven voor uw krant of blad, op de foto te gaan of meer te vertellen tijdens een radio-uitzending in de aanloop naar Koninginnedag. Neem daarvoor contact op met Henk-Jan van der Klis, tel 06 215 777 35 of per e-mail.

(Not) in my backyard

Het zogenaamde NIMBY-syndroom doet weer opgeld. Nauwelijks heeft Staatssecretaris Van Geel bedacht, dat voor onze nationale energievoorziening een nieuwe kerncentrale per 2015 niet uitgesloten moet worden, zijn er locaties genoemd. Not in my backyard (NIMBY) principe wordt gevolgd: centrale graag aan de rand van het achterland.
De betrokken provincies reageren daar direct op:
- Groningen wil geen kerncentrale in Eemshaven
- Zeeland positief over tweede kerncentrale in Borssele.

Hier op de Overijsselse zandgronden hebben we een groot voordeel: koelwater voor een energiecentrale ontbreekt. De Centrale Harculo aan de IJssel bij Zwolle-Zuid is 30km verderop. Lekker geen uitzicht op een walmende centrale, maar wel graag voldoende stroom deze kant op!

12 februari 2006

Bananen niet langer alleen geel

Opnieuw ligt de opvoeding van de kinderen onder vuur. Een banaan is geel, zo heb je zelf geleerd, en houd je ook je kinderen voor. Het Britse warenhuis Marks & Spencer heeft vanaf vorige week echter rode bananen in de schappen. Binnenkort zijn de rode, en zoetere dan de gele, exemplaren ook bij ons te koop. Rood zijn de bananen dankzij het anti-oxidant betacaroteen, ook te vinden in worteltjessap.

Zouden deze banenen dan ook beter zijn voor de ogen? En komt er dan ook een rode bananentaart?

Lost in Almere-Haven

Best een interessante stad, maar als je voor een verjaardagspartij maar eenmaal per jaar in Almere-Haven komt is het best lastig zoeken in het donker. De navigator dropt je 'ergens in de buurt' en geeft het dan ook op. Betrokken vriend Jos nam gisteravond niet op, maar is inmiddels ingelicht om het 'vermist' gevoel weg te krijgen.

11 februari 2006

Een draai aan seks in het nieuws

"Sex sells" geldt in alle media, maar met sommige berichten geven wel een vreemde draai aan de waarheid en waarden. Een paar recente voorbeelden van deze week.

MTV-presentatrice Evelien Bosch: "Onze clips zetten echt niet aan tot verkrachting."
Als een soort geruststelling worden jongeren in het blad X[ist] op een dwaalspoor gezet. Hoewel christelijk opgevoed, is de nieuwe MTV jock Evelien Bosch geen belijdend christen meer en kan natuurlijk niet haar werkgever nu al afvallen. En dus is er niks mis met de stereotype hip-hop clips, waarin vrouwen zich strucrureel tot groupies verlagen en de mannen in sportkleding slechts over pooiers en hoeren lijken te zingen. Al die politieke aandacht is flauwekul.

Seks op werkvloer meer regel dan uitzondering
Uit een dubieus onderzoek van JobTrack.nl zou blijken, dat 60% van de Nederlanders wel eens seks gehad heeft met een collega op zijn/haar werk. Ook hier stereotype beelden: mannen boven de 45 (op zoek naar dat jonge, blonde besje) doen het relatief vaak en met verschillende collega's partners.

Afwisselende zoenpartners vergroot kans op hersenvliesontsteking
Jongeren (15-19) die intensief met verschillende partners kussen, lopen een groter risico op hersenvliesontsteking dan terughoudender leeftijdsgenoten. De oorzaak: overdracht van bacterieen tijdens het tongzoenen.

10 februari 2006

Dromen in een kasteel

Luchtkastelen bouwen kost geen moeite, dromen over 2,5 jaar verwezenlijken voor ruim 120 medewerkers absoluut wel. Afgelopen 1,5 dag met 20 collega's, allemaal zogenaamde loopbaanbegeleiders bijeen geweest in Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn om inspiratie op te doen, te dromen en consequenties te formuleren.

En waar de droom over ging? Haha, soms is het goed dromen alleen te delen met collega's! Een fijn weekend allemaal :-)

08 februari 2006

Acceptgiro's verdwijnen allemaal

Wat een vooruitgang: nooit meer optisch leesbare acceptgiro's testen, formulieren met aangehechte OLA's ontwerpen. De oude vertrouwde acceptgirokaart wordt dit jaar geleidelijk vervangen door digitale oplossingen.
Ruim 70% van de huishoudens gebruikt internet, en daarvan maakt 85% gebruik van internetbankieren. Jaarlijks worden nu nog 170 miljoen acceptgiro`s verstuurd die per stuk EUR 1,50-2 kosten De elektronische varianten kosten maar de helft.
Rabobank startte Notabox, onderdeel van het gewone internetbankiersysteem van Rabobank. Via dit systeem kunnen bedrijven en instellingen Rabo-klanten rekeningen sturen die direct in zijn internetbankierprogramma belanden. Rabo is daarentegen terughoudend met het gebruik van AcceptEmail, de mogelijkheid om acceptgiro`s per e-mail te versturen.

07 februari 2006

Van der Klis gaat in de politiek

Nee, ditmaal praat ik niet over mezelf, maar over familieleden elders in het land. Bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen kun je bijvoorbeeld stemmen op:
- Frits van der Klis (VVD Sliedrecht)
- Alfred van der Klis (VVD Leiden)
- Ben-Jan van der Klis (VVD Woensdrecht).

06 februari 2006

Rood bolwerk wordt oranje

Na 92 jaar rood gekleurd te zijn, worden brievenbussen vanaf vandaag in oranje huisstijl van TNT, het moederbedrijf van TPG Post uitgeleverd.

Het eerste exemplaar werd vandaag in Den Helder onthuld door de Dichter des Vaderlands, Driek van Wissen met een speciaal gedicht.
"Ik keek ter plekke heel goed uit mijn doppen
En zocht de bus, maar wist niet wat ik zag:
Zij was verdwenen als bij toverslag!
Hoe kan dat nou, dacht ik, dat kan niet kloppen!",

Brievenbussen zijn er sinds 1850; sinds 1914 werden de aanvankelijk groene bussen rood gekleurd. De 20.000 bussen zullen geleidelijk tot in 2010 vervangen worden. In oktober wijzigt TPG Post ook de naam en worden alle bedrijfsonderdelen geleidelijk van de nieuwe huisstijl voorzien, inclusief de bedrijfskleding van de 40.000 postbodes (m/v).

04 februari 2006

Delfts blauw en meer cultureels

Terwijl onze 3 kids genoten van een dag logeren bij oma Doldersum zijn Klazien en ik vandaag naar Delft gereden voor een eerste respectievelijk tweede kennismaking. Van tevoren een stadswandeling van internet geplukt. Die hielp ons door de fraaie binnenstad, van de hofjes, de molens tot de bruggetjes, de grachtenpanden en natuurlijk de Oude Kerk en Nieuwe Kerk. Bij de laatste hebben we ook maar de toren beklommen voor een fantastisch uitzicht op Delft, het westland, Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer.
Henk-Jan op het Delfts Blauw in de Prinsenhof
Voor de inwendige mens hebben twee karakteristieke restaurants gezorgd: het Stadts Koffyhuis aan de Oude Delft en Vlaanderen op de Beestenmarkt.
Omdat we toch als provincialen in een grote stad waren, hebben we tenslotte maar wat winkels omzet bezorgd ;-)

03 februari 2006

Radio in onbemand ruimtepak: SuitSat-1

Een beetje maf is het wel. Astronauten van het internationale ruimtestation ISS zetten vanavond een oud Russisch ruimtepak vol oude kleren en een radiozender en meetapparatuur overboord. Het ruimtepak zal met dezelfde snelheid als het ISS om de aarde cirkelen als kunstmatige satelliet. Het eeuwige leven heeft de ontzielde niet. De batterijen, waarmee brokken van 30 seconden groeten in 6 talen en meetgegevens worden uitgezonden zijn na 90 uur op. De SuitSat-1 zal nadien in de atmosfeer tot stof weerkeren. Met een ouderwets bakkie, afgestemd op 145,990 MHz op de FM-band kun je de boodschappen uit de ruimte ontvangen, als de ISS met haar compaan overkomt.

Eeuwig leven voor de gelovige

Gelovigen hebben gemiddeld een langer en gezonder leven dan zij die zich niet met religieuze zaken inlaten. Een bewering uit onverwachte hoek. 'Evolutiebioloog' Robin Dunbar beweert deze week in New Scientist, dat onderzoek aantoont dat het geloven zelf en het bijwonen van religieuze rituelen een bepaalde hersenstof aanmaken die het immuunsysteem versterkt, zodat de gelovige langer leeft.

Lang kan nog langer: "Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft." zegt het bekende gedeelte Johannes 3 vers 16 in de Bijbel.

Helemaal mooi, wordt het als je met een dansgen geboren bent. In het verlengde van de Stentor en Telegraaf bericht Bart Groeneveld over dit Israelische onderzoek. En wat mooi, het 12e chromosoom zorgt ervoor. Zo zouden de dansers spiritueler zijn, een groter gevoel voor symboliek hebben en communicatiever zijn ingesteld. Waarschijnlijk leven ze ook langer.

02 februari 2006

Philipshave weggeschoren

De 67 jaar oude naam Philishave, met een eigen verzamelaarsclub, verdwijnt van de scheerapparaten. Na wereldwijd 500.000.000 verkochte apparaten, komen de nieuwe scheerders onder de naam Philips in de schappen om een uniformere uitstraling te krijgen. De fabriek in Drachten moet dus omschakelen; buitenlandse vestigingen gingen al eerder om.

Na een klein poosje adept geweest te zijn in m'n late tienerjaren scheer ik me nat...om daarna weer af te drogen en te bevochtigen met after shave. Klinkt moeilijk, niet?

01 februari 2006

Visser van 's mensen zoektocht

Uit 2 weekjes referrers naar m'n weblog met - niet verrassend - veel Google searches weer wat opvallende zoekargumenten gevist:
1. toetreden, sekte, amsterdam -> waarom zou je?
2. "populairste sites voor kinderen"
3. stichting intellectuelen algerije -> beter: Stichting voor Algerijnse Intellectuelen in Amsterdam (SAIA), opgericht door Hakim.
4. "willem ouweneel" "eind goed al goed" -> z'n nieuwe boek?
5. oraal geloof -> ja, mond-op-mond reclame helpt bij het doorgeven van geloof ;-)
6. 23 januari meest depressieve dag -> blijkbaar gemist
7. penislengte na besnijdenis -> je denkt toch niet, dat er centimeters afgehakt worden?
8. beyonce knowles werkstuk -> zelf maken is leuker dan kopieren
9. mooiste vrouw ooit -> op de weblog gevonden?

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker