Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 december 2005

Zoektocht 2005 ten einde

Voor de laatste maal dit jaar een greep in de Google referrers van de laatste tijd. Verslik je niet in de oliebol of het bier.

1. "out of office" humor
Wat je waarschijnlijk voor ogen hebt is een grappige quote of zinnetje dat als automatic reply onder een mailtje komt, bijvoorbeeld in een out-of-office agent. Een script vind je bijvoorbeeld bij Jokes2go.com.

2. vertaling jahweh u2
Als je van Jahweh Yahweh maakt, geeft Google de juiste zoekresultaten. Bij deze gratis van mij: de Nederlandse naast de Engelse vertaling van U2's Yahweh.

3. zelfbevrediging instructie
Slik is hier niet het juiste woord. Lezenswaardig is bijvoorbeeld Zelfbevrediging, waarom niet?.

4. menukaart chinees hardenberg
Er zijn diverse Chinese restaurants in Hardenberg. Kies zelf en zoek wat lekkers van de menukaart uit.

5. schnappi,das kleine krokodil blad muziek
Ja, de bladmuziek is te koop bij bijvoorbeeld Geert Bruinsma Muziek.

6. Attractieparken voor Familie en voor kerst en in nederland
Zoek zelf wat leuks op dagidee.nl.

7. watertoren balkbrug
Simpel, hebben we niet.

8. christelijke versie liedjes voor mp3 gospel mp3
De gedachtenkronkel, dat de christelijke bakker christelijke broodjes zou bakken. Aan een MP3 kun je niets 'christelijks' afleiden.

9. 'het leven begint bij 40'
Fout, het leven begint bij de bevruchting. Da's zo ongeveer 40 jaar en 9 maanden ervoor.

10. de grote verdrukking
Term uit de NBG51 bijbelvertaling om met de Nieuwe Bijbelvertaling te spreken 'grote verschrikkingen' in de eindtijd aan te duiden. Lees maar na in Mattheus 24 vers 21 en Openbaringen 7 vers 14. Je hoeft die tijd niet af te wachten om tot inkeer te komen en te erkennen, dat Jezus Christus voor je zonden gestorven is en je met Hem een nieuw doelgericht en zinvol leven mag beginnen.

30 december 2005

Denkend aan Holland..wil ik fotograferen

Per jaar rijd ik 78.000km door Nederland en zie natuurlijk veel van ons landschap. Combineer dat met fotografie als hobby en een prima cadeau idee voor mijzelf was dan vandaag ook 'Over Holland'. In het 577 pagina's tellende prachtwerk laat luchtfotograaf Karel Tomei Nederland van zijn beste kant zien.

De kleurrijke fantasievlucht langs water, bouwwerken, mensen en afval wordt begeleid met passende teksten van auteurs als Jules Deelder, Maarten 't Hart, Gerrit Komrij, Godfried Bomans en Freek de Jonge.

29 december 2005

Van Tinkerbell naar ballenbak

Vandaag, 2 jaar na 1 van m'n eerste blog postings over de Capgemini Patatjesdag voor medewerkers & kinderen geschreven te hebben, was het weer zover. In Utrecht genoten we van een kindershow in het auditorium met 2 heuse Tinkerbells. Menig kind was voor de gelegenheid verkleed, Henriette dus ook in haar Koreaanse prinsessendracht.

Aan de overkant van het Amsterdam-Rijnkanaal zit de IKEA, en de gelegenheid hebben we dan maar gepakt om te kijken naar een lampenkap. Niet gevonden, en dus naar de verplichte ballenbak. Bijna kregen we Johan en Henriette niet mee terug, omdat een medewerkster verzuimd had m'n ouderlijke hand te bestempelen. Eind goed, al goed.

28 december 2005

In de ban van de oliebol

Vandaag mijn debuut op nieuwszicht.com met de uitslag van de jaarlijkse AD oliebollentest. De lekkerste bol vind je blijkbaar bij Richard Visser in Rotterdam.

Je kunt het ook in een andere regio proberen. Meppeler vriend Bart bakt ze bruin voor andere - in Congo hulpverlenende - vrienden Johan & Lucette ten Hoeve.
Klazien spettert zaterdag aanstaande met haar moeder en (schoon)zussen. De familie wordt oudejaarsavond voorzien van eigen baksels. Yummy!

27 december 2005

A-team herenigd

Tijdens m'n tienertijd (1983-1987) zat ik frequent aan de buis voor de serie The A-Team. In 2006 komen de nog in leven zijde acteurs Dirk Benedict (Templeton Peck), Dwight Schultz ('Howling Mad' Murdock) en Mr T. (B.A. Baracus) in 2006 bij elkaar voor een eenmalige speciale tv-show op het Britse Channel 4. Presentator Justin Lee Collins zal met de heren een hoop nostalgie bovenhalen.
George Peppard, de sigaarrokende grijsaard hieronder, die de rol van 'Hannibal' Smith vertolkte, overleed al in 1994.

Geruchten over een film op basis van de tv-serie waren er al eerder; de heren zijn echter zo oud, dat een compleet nieuwe cast gevonden zou moeten worden. Da's nog niet gelukt.

26 december 2005

Wie boei je met podcasting?

Werkgever Capgemini biedt sinds enkele maanden de eigen medewerkers een wekelijkse podcast met het bedrijfsnieuws. De ChristenUnie op Urk heeft een eigen periodieke podcast. Twee uitersten van een relatief nieuw fenomeen op internet: podcasting Wat een neef nog doet met een piratenzender, doet de hippe internetter met een podcast, je vertelt je verhaal, je verzorgt je eigen 'radio-uitzending' en zet het resultaat als MP3 op internet.

Met een ADSL verbinding heb je complete uitzendingen van een uur toch snel binnen, en kun je na een luisterbeurt alsnog concluderen, dat het je niet boeit.

Eens kennismaken? Kijk dan bijvoorbeeld op:
- Podstart.nl
- Podcast.net
- iPodder.org van Adam Curry, ongekroond 'uitvinder' van het podcasten.
- podcasts @ yahoo.com
- podcastcentral.com

Ik kon het zelf ook niet laten: de preek van de week in Rafael gemeente Sion Meppel is nu verkrijgbaar als podcast.

25 december 2005

Kerstgedachten

Natuurlijk, vrede op aarde voor mensen die van God houden, of andersom vertaald, voor mensen in wie God behagen heeft. Het lijkt zo gewoontjes, als je de teksten vanochtend voor de zoveelste keer hoort. Maar 't Is wel de 'ware kerstgedachte' en het antwoord op de vraag 'Waarom Kerst?': Gods liefde voor ons, het offer om als mens te komen, te sterven voor ons en te overwinnen over dood en zonde. Alleen zo heeft kerstviering meer zin dan te weten, dat je volgende week weer moet afvallen, of de werkelijk lege kerstgedachte.nl site.

24 december 2005

Maak je man bang: slik je telefoon in

Alternatief wapen bij echtelijke ruzies blijkt de ladies' phone, ofwel het mobieltje. Vrijdagmorgen werd de politie in Blue Springs gealarmeerd door een man die aangaf, dat z'n vrouw ademhalingsproblemen had. Niet verwonderlijk, toen bleek dat bij wijze van conversatiestop vrouwlief na een ruzie over het mobieltje het ding maar inslikte.

23 december 2005

Kerst draait toch om eten

Het kan geen toeval zijn: Wilhelm S., de deze zomer enkele straten verderop uit FPC Veldzicht ontsnapte TBS gedetineerde, stopt juist vandaag met zijn hongerstaking. Zouden ze overmorgen in de nor kalkoen serveren? Frans van Anraat gaat de komende 15 kerstvieringen ook intern meemaken. Vrienden en familie kunnen bij hem op bezoek, hij hoeft zelf de deur niet meer uit. De supermarkten verwachten inclusief morgen (jippie, boodschappen doen op zaterdag) totaal EUR 600 miljoen kerstomzet te boeken.

22 december 2005

Lerend filerijden

Na initiatieven als de gratis downloadbijbel en diverse betaalde audiobooks biedt Time2Learn een leermethode gericht op automobilisten en treinreizigers: audiocursussen voor op de iPod. In zeventig minuten tijd wordt de reiziger in sneltempo bijgespijkerd over een zelfgekozen onderwerp, zoals religies, vaderlandse geschiedenis of psychologie. Voor EUR 4,90 download je een complete cursus.
Time2Learn mikt op een vrij jonge doelgroep tussen 25 en 35 jaar oud. Eigenlijk mag ik dus nog maar een half jaar meedoen. Snel maar downloaden en beluisteren, dus.
Gratis audiobooks vind je bijvoorbeeld op www.audiobooksforfree.com.

21 december 2005

Het punt is gemaakt

Vanmiddag na eerder deze maand al 4 van m'n eigen collega's een jaarbeoordeling gegeven te hebben, zelf een beoordeling gekregen. Goed, maar het kan altijd beter, nietwaar?
Balkenende vond ook dat de verzamelde critici hun punt over het Harry Potter-kapsel hadden gemaakt en moderniseerde zichzelf.

Complimenten zijn z'n terechte deel. De eerste en laatste indruk blijven immmers hangen, toch?
Mannen hebben blijkbaar grote moeite met kiezen van kerstcadeaus. Deze week krijg ik ze vooral.
En, oh wat een goed voornemen van Bridget Maasland: voor EUR 1,5K uit de kleren voor Playboy, terwijl de opbrengst naar het 'goede doel', de DutchPuppy foundation gaat.

En mijn goede voornemens voor 2006? Iets als rust, reinheid en regelmaat klinkt zo ouderwets, maar lijkt me wel aardig.

20 december 2005

Glimmend hengelen naar zoekers

Opnieuw een paar weken referrers uitfilteren levert de volgende resultaten:
- Kan een gasbuik verdwijnen? ja, zie hier
- christelijke sexuoloog: wat verwacht je van zo iemand? Lees bijvoorbeeld Meer dan liefde van De Vriese & Lemmens
- "bart groeneveld" cda: wat vriend Barts politieke voorkeuren zijn, moet je 'm zelf vragen via bijvoorbeeld zijn weblog.
- kun je hengelen: vast wel.
- cirkeldiagram sinterklaas: huh?
- DSDM+oprichter+geschiedenis: kijk eens op de DSDM NL site, waar je alles over de Dynamic Systems Development Methodology terugvindt.
- test draadloze klavieren + cherry: bedoel je cherry toetsenbord, een orgelklavier, je handen?
- lucas 1 : 26 - 38 preek: ja, zeker ff snel een preek scoren voor 't weekend. Niet dus!
- Peter Glim: de prekende hardloper ;-)

Labels:

19 december 2005

Stekker uit SETI@home

Sinds eind jaren '90 lieten miljoenen pc-gebruikers via een programmaatje onbenutte rekenkracht inzetten voor een wereldwijd project SETI@HOME van de Berkeley University of California om te zoeken naar buitenaards leven. Ruis uit de kosmische straling werd in kleine datapakketjes onderzocht op afwijkingen. Met ruim 129.000 deelnemers leverde de Nederlandse SETI gebruikers een #6 positie in bijdrage. Maar meer dan een handbol veelbelovende afwijkingen leverde al deze analyses niet op. De University heeft nu de stekker uit de 'classic' getrokken en bedt de zoektocht in in een groter internetproject BOINC, waarbij rekenkracht ook voor onderzoek naar klimaatveranderingen, pulserende sterren en eiwitstructuren mag wedijveren.

18 december 2005

Jaaroverzichten

Waarom wachten tot de kerstvakantie om de diverse jaaroverichten op tv te gaan bekijken, als je bijvoorbeeld nu al de RTL Nieuws variant op het internet kunt bekijken. Of wat dacht je van de Yahoo fotoslideshow over 2005 met bij elke foto een korte toelichting?

Een interactief jaaroverzicht vind je bijvoorbeeld op het forum van 2Vandaag.

17 december 2005

Winterefteling bezocht

Juist vandaag bleke een uitgelezen dag voor een door onze personeelsvereniging gesponsorde gezinsdag in de Efteling. Het attractiepark rond het sprookjesbos van Anton Pieck in Kaatsheuvel is opnieuw een aantal winterse zaterdagen open onder de naar Winterefteling. Een heuse overdekte schaatsbaan, springkussens en een reuzeglijbaan, een Beierse markt, live muziek op diverse plekken: genoeg vertier om met onze 3 kinderen van 11-18 onder de pannen te zijn.

De sprookjesboeken in de bieb van Balkbrug vinden binnenkort de weg naar ons huis. Het liedje "Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet" zal nog enkele dagen naklinken.

16 december 2005

Indoor Plopsaland 24 december open

Plopsa Indoor Hasselt, het eerste overdekte themapark bij de zuiderburen gaat zaterdag 24 december open. Naast het openlucht attractiepark Plopsaland in De Panne (aan het strand tegen de Belgisch/Franse grens) kun je dus nu onder dak terecht met de kids voor een speelbelevenis met de populaire figuren Samson & Gert, Kabouter Plop, Big & Betsy, Wizzy & Woppy, Piet Piraat en Bumba. Gezien het belang van de Nederlandse markt en de weersafhankelijkheid van Plopsaland in De Panne, groeide het idee voor de bouw van een indoor themapark in de Euregio (Belgisch en Nederlands Limburg en Aken/Keulen).

Gert Verhulst en zijn Studio 100's expansiedrift gaat verder. Begin december 2005 is het park Telecoo bij de watervallen van Coo bij Luik aangekocht. Doel is om het park na september 2006 geheel te vernieuwen en de Studio 100 figuren bekender te maken in Franstalige deel van Belgie.

15 december 2005

Terugdenkend aan de schoolbanken

Hoe zou het toch zijn met die ene klasgeno(o)t(e)? Da's de formule achter Schoolbank.nl. Tot voor kort gratis, en nu alleen na betaling volledig ontsloten. Alle reden voor nichespelers om alternatieven te bieden. Hyves.nl bijvoorbeeld (1738 leden zaten blijkbaar ook op de Rijksuniversiteit Groningen). Schoolbank.nl dreigt inmiddels Hyves met een rechtzaak. Andere speler is Schoolpagina.nl. Deze site heeft inmiddels bijna 100.000 leden, de nummer 2 achter Schoolbank en 1 plek voor op Hyves.nl.

14 december 2005

Superman te groot geschapen

Een bijzondere vorm van penisnijd: acteur Brandon Routh (26) die de nieuwe Superman speelt, is te groot geschapen voor zijn nauwsluitende Supermanpak. De filmmakers zouden deze Superman niet zo prominent op het scherm willen, omdat dat de aandacht van het verhaal afleidt. Producers gaan daarom proberen 'het zaakje' van Superman te verstoppen en digitaal weg te moffelen.
De kostuumontwerper heeft een soort kapje in het strakke pak aangebracht, een maatregel die bijvoorbeeld bij de vertolking van Tomb Raider's Lara Croft niet werd ingezet voor de buste van Angelina Jolie.

13 december 2005

Wat is jouw kerstboodschap?

Als je de reclamefolders doorleest, zou je haast gaan denken, dat Kerst draait om eten, geuren, kleuren, uiterlijk vertoon (bling bling als passend jaarthema). Je kunt ook een andere boodschap uitzenden, bijvoorbeeld via de NCRV op kerstavond 'Wat is jouw kerstboodschap?' om 17.45 uur op Nederland 1. Via de website: Wat is jouw kerstboodschap? kan iedereen een persoonlijke kerstwens verzenden via een e-card, een speciaal kerstlied voor iemand componeren (met de kans om het samen met een bekende Nederlander uit te voeren), een kerstgedicht schrijven of een kerstverhaal aan iemand opdragen. Bijzondere, opvallende inzendingen maken kans om in het tv-programma terecht te komen.

12 december 2005

Welkom terug in de familie

Frans Bauer en de TROS hebben de grootste familieruzie weer bijgelegd. Na het vreemdgaan naar Talpa, is er binnenkort gewoon weer een tv-special bij de Publieke Omroep 'Frans Bauer in Zuid-Afrika', dat afgelopen zomer werd opgenomen. De samenwerking wordt de komende maanden weer voortgezet.

11 december 2005

Goedgevulde zondag

Vanochtend een fijne samenkomst, waar Peter Glim een opbeurende preek over Job hield. Naluisteren als MP3 kan overigens. Daarna met wat warme broodjes in de maag naar Roermond voor de verjaardag van vriend Patrick. Zoals elk jaar gezellig, en voor de 2e maal voorzien van een heus Balkbrugs vleesproduct van kampioenslager John van Broekhuizen. De 2 x 2,5u reistijd is de investering voor warmhouden van vriendschappen, en die zijn waardevol!

10 december 2005

Nationale Nieuwsquiz 2005

Voor de verstrooiing altijd leuk: NCRV's Nationale Nieuwsquiz. Voor de 11e keer dit jaar. Harmen Siezen en Mieke van der Weij stellen 20 december de vragen aan 36 kandidaten, waaronder Arjan Erkel, Kees Jansma, Aldith Hunkar, Peter Plasman, Peter Rehwinkel, Geert Dales, Jan Joost van Gangelen, Frank de Grave, Paulien Krikke, Jeroen Overbeek, Bert Bakker, Boris van der Ham, Lousewies van der Laan, Diederik Samson, Klaas Drupsteen, Huub Stapel, Hans Smit, Annette Nijs, Gerda Verburg, Relus ter Beek, Bram van der Vlugt, Henriƫtte Tol, Horace Cohen, Menno Bentveld, Claudia de Breij, Hakim Traida, Viggo Waas, Femke Wolthuis, Erik Mouthaan, Nynke de Zoeten, Nelleke Noordervliet, Nelli Cooman en Peter van der Vorst om de titel 'Nationale Nieuwskenner 2005'.

Gronings uitgaansleven getest

Van 1989-1993 heb ik in Groningen economie gestudeerd. Sinds 1995 ben ik uit de stad weg, maar kom er sinds november 3 maal per week weer terug voor m'n werk. Gisteravond de kans gepakt samen met collega's van het testteam de Groningse binnenstad als 'werkende klasse' te herontdekken.
Populaire categorie borrelcafes (vervang borrel door cola) vormen Ierse pubs. We kozen om 17.30u voor O'ceallaigh. Deze zit tegenover het Holland Casino aan het Gedempte Kattendiep. Vervolgens met de benenwagen naar De Apedans, tegenover de A-kerk in de Verlengde Oosterstraat. In 't bijzonder eten en drinken. Die vlag dekt de lading. Prima eten, zodat we ons van 19-22.30 uitstekend hebben vermaakt.

09 december 2005

Eigen plek op Hyves.nl

Op Hyves.nl heb ik sinds woensdag dankzij zus Lieske ook een eigen hoek ingericht. En inderdaad, met wat kettingbrief-achtige lekkermakerij kom je een heel eind. Het leuke van Hyves is het gratis zijn, het gebrek aan reclame, het overbodig maken van schoolbank.nl en het alsmaar groeiende web van relaties via vrienden, bedrijven, scholen, hobbies, blog-krabbels, enzovoorts.

08 december 2005

Snelwegen in vuur en vlam

Stakende brandweerlieden trachtten vanochtend het woon-werk-verkeer flink te verstoren. Zelf op 1 minuut na bij De Bilt geluk gehad, de blauwe zwaailichten kon ik net voorblijven. Waarom moeten brandweerlieden, boeren, truckers en anderen wielrijders bij stakingen altijd medeweggebruikers treiteren? Waarom wordt niet gewoon het gebouw van de vakbond (in het geval van de brandweerlieden nota bene de partij die de CAO had getekend) bezet? Waarom geen ministerie of het huis van de korpsbeheerder?

06 december 2005

Bloggen onder werktijd (2)

Het bloggen onder werktijd, corporate blogging of business blogging, heeft diverse voordelen: zichtbaarheid. Op de Les Blogs 2.0 conferentie die momenteel in Parijs wordt gehouden, stelt Robert Scoble, auteur van Naked Conversations (How Blogs are Changing the Way Businesses Talk with Customers) en corporate geek blogger bij Microsoft, de belangrijkste reden om een businessblog te beginnen. "Je bent er veel makkelijker door te vinden", licht hij desgevraagd toe. "Je website komt hoger in zoekmachines te staan. Ik ben belangrijker geworden naarmate Google belangrijker is geworden."
Verder is een weblog een culturele uiting. Nederlanders zijn heel open en wars van autoritaire verhoudingen, Fransen houden er, net als Amerikanen van om open te discussieren. Duitsers zijn gesloten, evenals de Britten. Meer: fotoverslag van Les Blogs.

05 december 2005

Bloggen onder werktijd!

Anders dan vele andere bedrijven kent IBM geen sancties voor werknemers die in werktijd een weblog bijhouden. Integendeel, het bedrijf moedigt werknemers zelfs aan hun ervaringen en ideeen in blogs vast te leggen. De officieuze Chief Blogging Officer (CBO, hoewel de bijbehorende domeinnaam al door een individuele blogger is geclaimed.), Christopher Barger (passende initialen!) meent dat blogs potentiele werknemers en klanten aan kunnen trekken. Daarom reikt IBM de benodigde tools voor blogging uit aan zijn personeel, inclusief een lijst met tips via een open-source encyclopedie. 15.000 personeelsleden zijn inmiddels blogger, 2.200 van hen houden externe blogs bij. Met RSS houden zij onderling contact en ontvangen zij informatiefeeds. IBM heeft via blogging discussies op gang gebracht over uiteenlopende zaken als gezondheid en gaming. Maatschappelijk verantwoord ondernemen in een nieuw jasje. Meer: corporate blogging.

Farewell Petra

Petra, nee niet m'n vrouw, nicht, zus, dochter of vriendin, maar Amerikaanse christelijke rockband van het eerste uur, houdt er na 33 jaar trouwe dienst mee op. In juni 2004 was Petra voor het laatst in Nederland in Schiphol-Rijk. Gisteravond in de Utrechtse rock loods Tivoli aan de Helling het afscheidsconcert van de rockers. Met een optreden van de steeds beter wordende band The Rock in het voorprogramma, was het seniore publiek (de vele dure auto's op de parkeerplaatsen, mannen met kinderen of complete gezinnen als treffend bewijs) van gemiddeld 30+ opgewarmd voor een keur aan Petra rocksongs. Van Judas' Kiss tot Jekyll & Hyde, This Means War tot Show Your Power, Lord: smullen van begin tot eind. Dat je oren tot aan Balkbrug dicht zitten, neem je graag op de koop toe.

Voor zanger John Schlitt, gitarist Bob Hartman, drummer Paul Simmons en bassist Greg Bailey zal er ongetwijfeld een 'day after' gevoel zijn. Nagenieten kan nog met de CD Farewell en begin 2006 op DVD Vaarwel!

04 december 2005

Top zoveel muziek

Radio 10 Gold start dinsdag met de langste hitlijst uit de Nederlandse radiogeschiedenis: de top 4000. Het gaat om de beste nummers uit 40 jaar Top 40 geschiedenis, door luisteraars gekozen. Onder meer Erik De Zwart, Willem van Kooten en Lex Harding zullen van achter de microfoon te horen zijn.

Voor de helft minder, vanaf 26 december kun je op radio 2 de Top 2000 volgen. Stemming is inmiddels gesloten. Over 21 dagen start de gang naar de vele Queens, U2s Beatles en Meatloafs weer.

En voor weer de helft minder, kun je vanaf 5 december de Top 1000 bij Q-Music volgen.

Altijd topmuziek? Maak dan zelf gratis een eigen radiostation aan bij Yahoo! Music.

Sinterklaas 2005: vijfakter

Al het goede komt in meervoud dit jaar. Na de intocht in Balkbrug (19 november), het sinterklaasfeest in Tilburg van onze personeelsvereniging (26 november), het cadeaus + gedichten uitdelen aan beide zijden van de familie gisteren en vandaag, moet de echte pakjesavond natuurlijk nog komen. Morgenavond wordt er pas echt op de deur geklopt. Intussen wordt het ene bouwpakket na de andere gemonteerd, pepernoten verorberd en teruggeblikt.

Labels:

03 december 2005

Lichtgevend bloemetje

FloraHolland BV verkoopt sinds gisteren Glowing Flowers, een glow-in-the-dark roos en chrysant. Bij daglicht wit, maar in het dondker lichtgroen gedurende een aantal uren, dankzij een schadeloze chemische spray. "Deze Glowing Flowers zijn een primeur en passen in de bling bling trend," aldus het bedrijf. Uitvinder Frank de Koning, eigenaar van De Koning BV zal er wel mee in z'n nopjes zijn.

02 december 2005

Elkaar de zwarte piet toespelen

Meer en meer ouders zijn benieuwd wie er achter de geschminkte gezichten en prachtige kleding van Sinterklaas en zijn pieten zitten in het sinterklaasjournaal.
Aan de hand van de aftiteling, Google en Fok-collega bloggers komen Klazien en ik tot zekerheid over:
Bram van der Vlugt - sinterklaas
Erik van Muiswinkel - hoofdpiet
Marc Marie Huijbrechts - sorry piet
Anne Rats - paardenpiet
Maarten Wansink - huispiet
Michael Kerbosch - wegwijspiet
Bob Fosko - Piet Precies
Dick van der Toorn - wellespiet
Rob Kamphues - in de war piet
Jeroen van Koningsbrugge - rijmpiet

Aanvullen mag. Gebruik het commentaar maar.

Labels:

01 december 2005

Wordt Evert Mussche Meppeler van het jaar?

Business Club Meppel en Boom Uitgevers hebben een bijzonder initiatief, de verkiezinig van de Meppeler van het jaar in het leven geroepen. Een van de kandidaten is ons actieve gemeentelid Evert Mussche. Je kunt op hem stemmen via de website.

Volgens de initiatiefnemer is Evert Mussche "de succesvolle oprichter van de Voedselbank in Meppel. Dit jaar kwamen er uitgiftepunten bij in Steenwijk en Diever en vanaf half december in Hoogeveen. Evert is voorzitter geworden van de Noordelijke Voedselbanken. Zijn initiatief was in Meppel een voorbeeld voor andere noordelijke gemeenten. Er zijn inmiddels 8 voedselbanken. Van 17 klanten in Meppel is er inmiddels een groei naar 90.

Vrouwen bidden vaker dan mannen

Vrouwen bidden uitgebreider (omhaal van woorden?), gemakkelijker en vaker dan mannen. Dat concludeert Barbara Roukema-Koning in het proefschrift 'Als mannen en vrouwen bidden', dat ze 12 december verdedigt tijdens haar promotie aan de Radbouw Universiteit in Nijmegen. Vouwen vertellen en communiceren in gebed meer dan mannen. Lijkt me ook buiten gebed zo, en dat maakt me weer benieuwd naar het verhaal of de onderbouwing achter deze empirie. Vrouwen bidden spontaner en zien er meer aanleiding toe. Meer dan bij mannen is het samenzijn met God een motief voor gebed.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker