Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 oktober 2005

It's all in the family 2

Zaterdagmorgen kwam bij het zien van Marianne een oude familiefoto voor ogen. Even gecheckt, en inderdaad. Zoek de 2 verschillen.

Links schrijven we 1945, waar mijn vader en Mariannes opa Johannes (Jan) van der Klis bijna 2 jaar is. Rechts 2005, Marianne van der Klis is 2. En ja, it's all in the family.

30 oktober 2005

Hengelen naar zoekargumenten

Het is soms een hele kunst m'n weblog te bereiken. Google, MSN Search en Yahoo! helpen een handje, bijvoorbeeld (volgens de referrer log van de afgelopen 2 weken) via:
- pieraten (tja, spellingcontrole op piraten...)
- staken pilgebruik en vruchtbaarheid (er is een verband...)
- winkelkarretje gemiddelde snelheid
- braziliaanse klederdracht (mag sinds de revolutie in Rio niet meer een bikini zijn)
- tongzoenen is ongezond (heb je me niet horen zeggen)
- kerkdiensten via internet (een contradictio in terminis, hoewel ik begrijp wat er bedoeld wordt)
- is bridget maasland gescheiden (geen idee)
- carnavalspruiken (early adaptors in oktober).

Lemelerberg revisited

Na een uur extra slaap, een ochtendsamenkomst, waarin onze menselijke doelen weer eens in een Ander Perspectief zijn geplaatst, was het vanmiddag zulk fraai weer, dat we de Lemelerberg maar weer eens hebben bewandeld. Dat deden veel meer medelanders; het stond er tjokvol met auto's en voetstappen. Het spoor van de Leeuw ;-)

29 oktober 2005

It's all in the family

Vanmiddag m'n nicht Jolie, man Edwin en 2 kinderen in voorzien van 5 Balkbrugse familieleden tijdens een gezellig bezoek. Natuurlijk is het nabij gelegen Florespark in Amsterdam-Noord een prima gelegenheid om te ravotten, eendjes te kijken, met takken door de bladeren te slepen en de papa's foto's te laten maken.

Best wel vermakelijk kreeg ik de vraag van een tweetal mannen op een bankje, hoe ik als donkerblonde (en blijkbaar vermeend allochtone afkomst) kerel zulke blondharige en toch licht getinte kinderen op de wereld kon zetten. Tja, Nederlands product. Zon, eten en beweging doet veel. Voor de rest, het wonder van het schepsel mens, uniciteit gegarandeerd.

Op verzoek van Jolie bespaar ik me Oil of Olaz en heb ik de foto in m'n profiel verjongd ;-)

28 oktober 2005

Harry Potter auto gevlogen

De vliegende auto die een rol speelt in de film Harry Potter And The Chamber of Secrets is uit een filmstudio in het Engelse Cornwall gestolen. Volgens de politie was de klassieker in zo'n slechte staat dat uitgesloten is dat de dieven hem weggereden of weggevlogen hebben. Hoewel onder zeil was de Ford Anglia zichtbaar vanaf de openbare weg. Volgens een politiewoordvoerder was echter in de omgeving nauwelijks bekend dat de Ford Anglia zo'n bekende filmrol had vervuld. Hokus-pokus, iedereen kan toveren!

Sky Radio wordt minder saai

Om meer dan 1 reden ben ik blij, dat 100.4 en 100.7 FM tegenwoordig door BNR wordt ingenomen, en niet langer de saaie muziekmix van Sky Radio voorbijfietst. Die vermalijde kerstdeuntjes komen er immers binnenkort ook weer aan. Alsof de radiomakers meeluisteren. Vanaf nu is er een 'relaxtere muziekmix' te horen met meer variatie in de muziekkeuze. Uit luisteronderzoeken onder tienduizenden luisteraars is nu gebleken dat luisteraars meer variatie willen en dat de muziekmix relaxter moet zijn. Ingrijpen was ook zakelijk noodzakelijk, van 14% marktaandeel in 2003 zakte de zender recentelijk naar 8,6%. In radioland en dus reclamemarkt is dat heel fors.

27 oktober 2005

Comeback Tanita Tikaram

Tanita Tikaram's Ancient Heart was samen met de Heineken Hits de enige twee CD's die overlapten in de collecties van Klazien en mij toen we in 1998 trouwden.

Op 17-jarige leeftijd maakte Tanita Tikaram (afkomstig van een eiland in de Stille Oceaan) haar debuut. Nu, 34 en 7 jaar na The Cappuccino Songs is ze weer terug. Ze heeft Sentimental geproduceerd. Melancholiek en toch ook vrolijk, net als een bijzondere rode wijn. Twee nieuwe songs zijn te beluisteren in een podcast.

26 oktober 2005

Foute muziek uitgelijst

Radiostation Q-music brengt 11 november (buiten lopen 's avonds de kinderen met lampionnen "foute" kinderliedjes rond Sint Maarten te zingen) de De Foute 111. Dit zijn platen die ook dagelijks te horen zijn in het radioprogramma Het Foute Uur, gekozen door twee bedrijven, tussen 09.00 en 10.00 uur op Q-Music. De Foute 111 wordt gepresenteerd door Jeroen van Inkel tussen 08.00 en 17.00.

In de De Foute 111 draait het om liedjes die iedereen kent, maar niet op andere radiostations te beluisteren zijn. Via de website van Q-Music kunnen luisteraars mee stemmen op de beste platen voor de hitlijst.

Google Base als eBay concurrent

Zoekmachine Google start binnenkort met een nieuwe service Google Base, een vergaarbak van "content". Door Google Base als een marktplaats te gebruiken gaat Google volgens analisten de concurrentie aan met eBay en Amazon.com. Google wil niet bevestigen of de dienst als marktplaats gebruikt gaat worden.
Er zijn screenshots van Google Base beschikbaar. Een woordvoerster van Google zegt dat de screenshots klopken, maar weigert verder commentaar.
"We'll host your content and make it searchable online for free."

25 oktober 2005

Sinterklaas is weer in aantocht

Sinterklaas en zijn Pieten beginnen hun bezoek aan ons land ditmaal op zaterdag 12 november in Sneek. De NPS doet zoals elk jaar rechtstreeks verslag op Nederland 3 en via de website van de NPS. De Burgemeester van Sneek verwelkomt Sinterklaas waarna de traditionele rijtoer door het Friese stadje volgt.

Dieuwertje Blok presenteert het programma vanuit de studio in Sneek. Dieuwertje wordt bijgestaan door Sesamstraat speler Rik Hoogendoorn die vanaf de kade live verslag doet van de gebeurtenissen. Het Sinterklaas journaal is er natuurlijk ook weer dagelijks. Jippie!

Labels:

23 oktober 2005

Abba's Waterloo wint Songfestival opnieuw

Evenals in 1974 wint Abba opnieuw met Waterloo het Eurovisie Songfestival, ditmaal vanwege het 50-jarig bestaan van het jaarlijkse muziekfestijn.

Mensen uit 31 landen keken gisteren naar de speciale jubileumshow, gepresenteerd door voormalig deelnemers Katrina Leskanich en Renars Kaupers. De kijkers konden uit een top 14 stemmen op de beste liedjes ooit vertolkt op het Songfestival. De uitslag:
1. Abba - Waterloo
2. Domenico Moduguo - Nel blu, Dipinto di blu (Volare)
3. Johnny Logan - Hold me now
4. Helena Paparizou - My Number One
5. Brotherhood of Man - Save your kisses for me

Waar haal je de tijd vandaan?

Om aan willekeurige vragenstellers uit te leggen, wat je zoal doet in je tijd, levert minstens vraagtekens, verbazing en op z'n best bezorgde blikken of je je niet overwerkt. Is het je wel eens opgevallen, dat de meest intensief levende medemensen werkelijke alles uit hun tijd en talenten weten te persen?

Vandaag trof ik er weer 1, Evert Mussche, duizendpoot in de Rafaël gemeente Sion, maar sinds enkele weken met weblog.

22 oktober 2005

Doelgerichte Dagen 42 van 40

Ja, ik kan echt wel tellen, maar de 40 Doelgerichte Dagen houden me ook na #40 (afgelopen donderdag) nog behoorlijk bezig. Vanochtend is de kerkzaal versierd voor de feestzondag 23 oktober, vanmiddag vooral achter de schermen bijwerken van de off- en online activiteitenkalenders en verzamelen en verwerken van de statistieken en indrukken van de afgelopen week. Achteromzien en vooruitblikken heet dat netjes.

21 oktober 2005

Geloofsvrijheid in Turkije (of het gebrek eraan)

CDA Europarlementarier Camiel Eurlings onderzocht de vorderingen in het verschaffen van religieuze vrijheid in Turkije. Conclusie richtting het Europees Parlement: praktisch niets verbeterd.

Eurlings zegt dat het slechts aan Turkse rechters te danken is dat wat kleine verbeteringen zijn aangebracht in het islamitische land: ''Kerken krijgen nu bijvoorbeeld gratis water, net als moskeeën. Maar nu is het tijd voor echte resultaten. Er is nog veel werk te doen. Als we deze zaak niet oplossen is het de bijl aan de wortel van Turkse toetreding.'' De klachten van minderheidsgeloven zijn nog op hetzelfde niveau als een jaar geleden. Zo is bijvoorbeeld een belangrijk Grieks-orthodox seminarie bij Istanbul nog altijd verboden en een ontwerpwet om de kerken hun in beslag genomen grond terug te geven, blijkt niet te werken.

Een andere CDA europarlementarier, de theologe Maria Martens, vindt dat Turkije geen scheiding heeft van staat en islamitische kerk. ''Terwijl moskeeën van alles mogen, is het bijvoorbeeld christelijke dominees niet toegestaan om zelfs maar een bankrekening te openen. Ik zie ook geen volledige mensenrechten of een rechtsstaat in Turkije.''

20 oktober 2005

Meer Nederland in high-res Google Earth

Op dit moment is met Google Earth een beperkt deel van Nederland met hoge resolutiebeelden in kaart gebracht. Het gaat dan met name om Rotterdam en omgeving, een strook van Den Haag tot Zandvoort, een deel van Amsterdam en een gebied in Limburg. Google is bezig met het zichtbaar maken van de 25 grootste Nederlandse steden in Google Earth. Hoe lang het nog gaat duren voordat heel Nederland tot in detail met Google Earth is te bekijken, is nog niet helder.

Doelgerichte Dagen 40 van 40

Rick Warren's boek Doelgericht Leven is uit, de laatste van 4 CD's van de woon-werk audio book versie uit de wisselaar in de auto. Het renderen van de fotoreportage tot WMV videofile loopt en de activiteiten voor het vervolg vragen hun aandacht.

Ben ik nu klaar? Nee, het leven gaat door. En kennis van eeuwige doelen verplicht er iets mee te doen, toch?

19 oktober 2005

Downloadbijbel.nl

De complete bijbel in audio-versie is voortaan per perikoop in MP3 te downloaden op Downloadbijbel.nl. De nieuwe site maakt het mogelijk om de volledige bijbel – of elk gewenst fragment eruit - in voorgelezen vorm als MP3 te downloaden. De downloadbijbel is een initiatief van de IKON. Het is de enige bijbel-website ter wereld met deze mogelijkheden.

De audio-opnamen zijn gemaakt tijdens de voorleesmarathon van de Nieuwe Bijbelvertaling van oktober 2004. De 150 uur opnamen zijn sindsdien via Voorleesbijbel.nl 1 miljoen keer geraadpleegd.

Een Engelstalige variant, BiblePlayer was er al wel sinds 2004.
De 1.435 geluidsbestanden (alle perikopen van de NBV, inclusief de deuterocanonieke boeken, in totaal 638.090 woorden) zijn samen zo'n 3GB aan geluidsfragmenten. Zo kan men zelf eenvoudig een cd samenstellen, of de geselecteerde fragmenten opslaan op een MP3-speler en ze onderweg beluisteren.

Lol om Google referrers

De leukste Google referrers van de afgelopen 2 weken:
- volwassen herfst kleurplaat (zijn de blaadjes dan groter, of zoek je vieze blaadjes?)
- Amerikaanse begraafplaats Luxemburg (nooit over geblogd)
- oplossingen fileprobleem grappig (taalkundig interessant, alsof niet de oplossing maar het fileprobleem zelf grappig is)
- suitsupply managementstijl (op de dresscode na, geen idee)
- 'waarom mien ruys' (omdat ze zo heette)
- Welke speelgoedrage 2006? (geen idee, Johan knikkert momenteel)
- Jekyll and Hype informatie (overhyped? Bedoeld wordt: Hyde)
- Wie zendt De Smurfen uit (goede vraag, minister Kamp of Verdonk?)
- Piercings op vakantie (maakt vakantie pierings anders? Vallen ze onder de kostbaarhedenverzekering of reisverzekering? Vallen Spaanse of Turkse jongens ook op je navel-, tong-, tepel- of neuspiercing?)
- gebrekkige spijsvertering (lastig…)
- gemiddeld aantal kilogram chocolade per belg per jaar (import, export, verteerd, geconsumeerd..?)
- letterlijke bijbelvertaling (klok horen luiden, niet wetend waar de klepel hangt. Goed voorbeeld van een contradictio in terminis)

Doelgerichte Dagen 37-39 van 40

Van wereldklasseburgers, missionarissen tot gezegend gebalanceerde: de titels vliegen je om de oren deze voorlaatste doelgerichte dagen. Misschien is balans wel de moeilijkste, omdat we ook als christenen en zeker werkers in de gemeente zo onze stokpaardjes hebben. Alle 5 doelen (aanbidding, gemeenschap, discipelschap, dienstbaarheid, evangelisatie) zijn echter onlosmakelijk met elkaar verbonden en moeten evenwichtig zonder excessen worden beoefend.

16 oktober 2005

Doelgerichte Dagen 36 van 40

De introductie van ons 5e levensdoel: evangeliseren had vanochtend in de samenkomst weer de nodige impact. Woord, muziek, getuigenis, dramafilm, zendingsmarkt: alles maakt duidelijk, dat het beter is de Nike slogan Just do it te gebruiken dan om tijgerend naar een brievenbus te manoeuvreren om er een uitnodiging te droppen.

Hoewel vanmiddag doodmoe, met het gezin toch maar de gezonde buitenlucht opgesnoven op de Lemelerberg, waar we de Stuifzand route hebben gelopen.

We hebben er maar besloten dat de buggy voortaan thuis blijft. Marianne kan er inmiddels prima zonder, en op de zandpaden is een ouderwetse non-yuppen-buggy een onding.

15 oktober 2005

Doelgerichte Dagen 35 van 40

God gebruikt onze zwakheden. Die zwakheden zijn niet de door onszelf te controleren zaken, maar juist de punten waar we niks aan kunnen doen. Denk aan handicaps, Paulus' doorn in het vlees. Juist in onze zwakheid wordt de kracht van God openbaar, stelt de Bijbel.

Da's ook anders dan een Roemeense gevangene meent. Hij heeft God aangeklaagd, omdat hij tot 20 jaar cel werd veroordeeld wegens moord. God zou hem onvoldoende hebben beschermd tegen de invloed van de duivel. En dat - je hoort haast Job klagen tegen God en met Hem een rechtsgeding starten - terwijl de Roemeen dacht met zijn doop een contract met God aangegaan te zijn, waarmee de Schepper zich verplichtte hem te beschermen tegen de duivel en andere slechte zaken. Hij is van mening dat God niet genoeg zijn best heeft gedaan en beticht hem van bedrog en ambtsmisbruik. Helaas voor de Roemeen zal hij zich zelf moeten verantwoorden voor de Rechter.

14 oktober 2005

Doelgerichte Dagen 34 van 40

Wie wordt er blij van dienen? Albert Schweizer zei hierover: "I don't know what your destiny will be, but one thing I do know: the only ones among you who will be really happy are those who have sought and found how to serve."

Vuil is goed

Serieus onderzoek van klinisch psycholoog John Richer van de Oxford Universiteit heeft uitgewezen, dat het voor kinderen goed is om buiten te spelen. Vuil worden is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Initiatiefnemer voor dit wetenschappelijk meesterwerk is Omo ('wast door en door schoon'). Marketingtruc: groepsbinding. Als onderdeel van de Vuil is Goed-campagne is de Buitenspeelbond opgericht, een samenwerkingsverband tussen Omomoeder Unilever en sportkoepel NOC*NSF.

13 oktober 2005

Vermist: Cornelis van der Klis

Een niet alledaags verzoek ontving ik per e-mail. Als beheerder van de Stamboom Van der Klis geattendeerd worden op de vermissing van de nog 27 jarige Cornelis van der Klis uit Apeldoorn.
Sinds maandag 19 september 2005 wordt hij vermist. Cornelis is depressief. Hij heeft zijn woning verlaten en alleen zijn sleutels meegenomen. Inmiddels is het bijna een maand later... Tips? Geef het door!

Bart Groeneveld online

Vriend Bart Groeneveld heeft de stoute schoenen aangetrokken, en z'n eigen weblog nieuw leven ingeblazen. Congrats!

Yahoo en Microsoft Messenger integeren

Microsoft en Yahoo bekijken of ze hun chatprogramma's MSN Messenger en Yahoo! Messenger kunnen koppelen, zodat gebruikers van de twee diensten met elkaar kunnen chatten en Google (Google Talk) een hak gezet kan worden. De interoperabiliteit tussen de twee chatprogramma's is al jaren een discussiepunt. Diverse software van derden, zoals bijvoorbeeld Trillian, maakt het al langer mogelijk om vanuit één programma meerdere chataccounts te beheren. Het is echter niet mogelijk om met Yahoo Messenger contact op te nemen met een MSN Messenger-gebruiker.

Doelgerichte Dagen 30-33 van 40

Ben jij al in SHAPE? Nee, niet je lichamelijke figuur, maar ben je je bewust van je:
Speciale Gaven
Hart
Aanleg
Persoonlijkheid
Ervaringen?

Deze unieke combinatie vorm jij, en stelt je in staat God en je medemens te dienen.

09 oktober 2005

Doelgerichte Dagen 29 van 40

Gemaakt om een bijdrage te leveren, te helpen, dienstbaar te zijn. Vanochtend in de samenkomst van Rafael gemeente Sion in Meppel is er op allerlei manieren bij stilgestaan en in actie gekomen. Hoe groot de teleurstelling van Johan, dat de kramen die we gisteren hadden opgebouwd, vanmiddag alweer afgebroken werden. Zo snel al, was het maar voor 1 dag? M'n eigen tienerjaren stonden op zaterdagen en zomervakantiedagen in het teken van kramen opbouwen, Staphorster stipwerk en aanverwante artikelen verkopen en de kramen weer afbreken. Er is een tijd van gaan en komen. Dat je een erfenis kunt achterlaten, een indruk, een veranderd of verrijkt mensenleven, is geweldig. Dat er nog vele bijdragen mogen komen!

08 oktober 2005

Doelgerichte zaterdag

Vanmorgen bij LeenBakker een nieuw bed voor Henriëtte uitgezocht. We hadden een bus meegenomen, maar die kon leeg weer mee; de voorraad was op. Dinsdag nieuwe ronde, nieuwe prijzen. Bij de Scapino wel de Grijpgrage Dagen benut, overigens met betaling van het uitgezochte schoeisel.

Vanmiddag 2 kramen opgebouwd voor de bedieningenmarkt van morgen in de gemeente. Schooltafel en -stoel, dartspel en sjoelbak vonden hun weg naar de Onderwijs kraam.

Voor de Celgroepen is een koffie-uitgiftepunt gemaakt, met tientallen ballonnen, slingers en de T-Mobile Hoera! vlag. Het is een feest om een groep mensen om je heen te hebben, toch?

Het Kippetje, ofwel kiprestaurant Piri Piri bij de Lichtmis, is het punt waarop ik normaliter het thuisfront bel om aan te kondigen, dat ik eraan kom. Vandaag de locatie om te gaan eten met elkaar.

Doelgerichte Dagen 28 van 40

Groeien kost tijd en gaat gepaard met groeistuipen en -krampen. Het afleggen van slechte gewoonten, aanwennen van nieuwe, goede gewoonten, gaat met vallen en opstaan. Silstand is achteruitgang.

07 oktober 2005

Aart Bosman Prijs voor BIK

Prof. dr. Aart Bosman heeft de basis gelegd voor het vakgebied Bestuurlijke Informatiekunde. Zelf mocht ik in Groningen afstuderen in dit vakgebied, en het was dus best leuk vanmiddag na 12 jaar terug te zijn op het Zernikecomplex om de 1e uitreiking van de Prof. dr. Aart Bosman Prijs voor Bestuurlijke Informatiekunde bij te wonen. Wetenschap en bedrijfsleven, publieke en private sector, inter- en multidisciplinair samenwerken, waarbij ICT en toepassingsgebiden in de organisatie elkaar vinden, stonden en staan centraal.
Aart Bosman
Winnaar is Dr. Erik de Vries op z'n proefschrift ICT enabled distribution of services: service positioning strategies, front office information and multichanneling. dr. Gezinus Hidding. Hidding, nu associate professor aan de Loyola University van Chicago, is begin jaren tachtig opgeleid door prof.dr. Bosman en heeft de prijs ingesteld als ode aan deze Groningse hoogleraar. Bosman heeft een reeks Nederlandse en internationale publicaties op zijn naam staan. Dr. Erik de Vries is door de jury tot winnaar gekozen omdat zijn onderzoek een zeer goede literatuurstudie, goede cases en cross-case analyses omvat.

Doelgerichte Dagen 27 van 40

Op het dagthema 'verleidingen overwinnen' een ondeugende 'twist': een select gezelschap automobilisten krijgt binnenkort een bonus van 2-5 euro als ze tijdens de ochtendspits de A12 vermijden. Rijkswaterstaat zal 1000 mensen die 4x per week in de file staan tussen Zoetermeer en Den Haag selecteren voor de proef. Behalve geld, krijgen deelnemers ook een nog onbekend cadeau. Autorijders die zich niet aan de regels houden, moeten het cadeau weer inleveren. Bestuurders worden waarschijnlijk gecontroleerd door hun mobiele telefoon.

Straf voor ijsje

Had ik net gisteren de vergelijking gemaakt met Ola's verleidelijke ijsjes, blijkt de organisatie Christians for Truth (CfT) Unilever, moedermaatschappij van onder meer het merk Ola, ook op ijsjes te pakken. Unilevers problemen sinds 2003 zouden door goddelijk ingrijpen komen, en dus is berouw over de reclamecampagne voor Magnum 7 Sins nodig.

'Wij zijn God niet. Maar voor wie de Bijbel kent, is het duidelijk dat de keuze van Unilever niet een weg is die eerbied en respect toont voor Hem die alles geschapen heeft en de wereld in Zijn hand houdt. Als Unilever graag zou zien dat het beter gaat met het bedrijf, zoek dan uw heil niet in een nieuwe structuur of nieuwe bezuinigingen, maar erken dat u fout bent geweest met de campagne van Magnum 7 Sins.'
'Je zoekt iets dat aanspreekt, fascineert en prikkelt. Soms wijkt dat wat af van de geijkte paden', zegt een woordvoerder van Unilever in het Nederlands Dagblad. 'Wat je ook doet, er zijn altijd mensen die er meer of minder blij van worden.'

06 oktober 2005

Comeback candlelight

"Het nu volgende gedicht is opgedragen aan..." was destijds reden om je te verslikken in een slok bier, een andere zender te zoeken of om echt te gaan slapen. Maar na 2,5 jaar afwezigheid (Jan van Veen was bij Sky Radio eruit getrapt) komt Van Veen 17 oktober terug met Candlelight op een eigen internetstation

Voor de jongeren onder ons: vanaf de jaren '60 vorige eeuw trok het programma haar luisteraars bij Veronica, later AVRO (3FM) en daarna Sky. Geen idee wie Candlelight gemist heeft, maar proberen kan altijd, toch?

Doelgerichte Dagen 26 van 40

Laat je verleiden...door Ola ijsjes brengt de kern van de tactiek om te verleiden wel heel expliciet onder je aandacht:
- creëer een verlangen (waarom alleen met warm weer een ijsje?)
- zaai twijfel (ach, zo vet is het ook niet)
- misleiding (een ijsje lest de dorst)
- je trapt erin (tjonge, voor een heel gezin ben je een vermogen kwijt)

05 oktober 2005

K3's Kuma He nu al goud

Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts, beter bekend als K3 hebben met hun 8e CD Kuma He alweer Goud binnen. Sinds zaterdag ligt de plaat in de winkel en is al 40.000 keer verkocht. Voor de 7e keer belandt meidengroep vanuit het niets op de eerste plaats in de Mega top 100.
De Vlaamse meiden van K3 staan van 19 tot en met 26 oktober met twaalf concerten in Ahoy' Rotterdam. Met deze concertenreeks breekt K3 een record. Het wordt de eerste muziekband die 12 achtereenvolgende concerten geeft in de muziektempel.

Doelgerichte Dagen 23-25 van 40

De tijd vliegt, ongeacht de omstandigheden. Omstandigheden als groeimogelijkheden voor je karakter. Inderdaad, wat een brok voer om te herkauwen!

02 oktober 2005

Referenties te over

Bijhouden hoe mensen bij m'n weblog komen, is erg leuk. Het geeft een goed beeld met welke zoekargumenten men antwoorden op vragen wil krijgen. Weer eens een greep uit de lijst van recente items:
- reclamefilmpjes ijsbeer
- is chipz christelijk?
- hoe ziet het huis van de zanger van U2 eruit?
- sociale dienstplicht - argumenten tegen
- hoeveel jongen krijgt een ijsbeer?
- bestaan smurfen ?
- controversiële eindtijd Tim LaHaye

Doelgerichte Dagen 22 van 40

Het proces van geestelijke groei is bedoeld om volwassen te worden en het evenbeeld van Jezus Christus te worden in karaktertrekken, handel en wandel. Daarmee is het geen narcisme, geen verlichting of leeg worden, maar denken, handelen en wandelen zoals Hij dat deed en doet. Een levenslange leerschool, dat wel ;-)

Doelgerichte Dagen 21 van 40

Hoe bescherm je een gemeenschap? De lessen die voor christelijke gemeenten gelden, kun je overnemen op je werk, in je gezin of huwelijk:
1. richt je op het gemeenschappelijke, niet op de verschillen
2. wees realistisch in je verwachtingen
3. kies voor bemoediging in plaats van kritiek
4. weiger naar roddel te luisteren
5. los conflicten op Gods manier op
6. steun je voorganger en leiders

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker