Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 augustus 2005

Dubbel gedekte ANWB-leden

Nee, geen vunzig verhaal, maar gewoon een staaltje desinformatie. Als je net als ik via de leasemaatschappij en/of auto-importeur pechhulp, repatriëring, snelle reparatie, etc. geregeld hebt gekregen op het moment dat je je wagen ophaalt, is het niet langer nodig ANWB/WW-lid te zijn. Mijn abonnement is dus nu ruim 6 jaar geleden opgezegd.

5 jaar geleden heeft de ANWB blijkbaar een intern rapport geschreven, waaruit blijkt, dat 400.000 leden eigen onterecht voor WW-hulp betalen. Maar dat kost leden en dus veel geld. Verzwijgen dus maar....tot onlangs een boze (waarschijnlijk nu ex-)medewerker het rapport lekte naar De Telegraaf.

29 augustus 2005

Mooie benen mogen onder minirok

De deelstadburgemeester Gabor Demszky uit de Hongaarse hoofdstad Boedapest heeft zich veel woede op de hals gehaald door zijn invulling van de kledingvoorschriften
op het gemeentekantoor. Alleen vrouwen met mooie benen mogen van hem in minirokjes op het werk verschijnen. Er zal ongetwijfeld een overdosis persoonlijke smaak bij te pas komen. Minirokjes? OK, ze mogen niet meer dan 3cm boven de knie beginnen.
Er zijn nog meer regels: zowel mannelijke als vrouwelijke medewerkers moeten
verplicht een blazer of een kostuum dragen. Ook zijn leren schoenen verplicht.

28 augustus 2005

Eigen zaak beginnen? Lingerie of pannenkoeken

De Telegraaf bericht vandaag over het onderzoek en boek Starterskansen van Graydon's Robert Blom. Het beginnen van een pannenkoekenhuis of een lingeriewinkel biedt de meeste perspectieven. Met een discotheek of drogisterij dreigt daarentegen vooral een snel faillissement. 172 sectoren werden onderzocht.
Onder de circa 46.000 horecagelegenheden zijn slechts 304 pannenkoekenrestaurants.
Datzelfde geldt voor lingeriezaken. Van de 80.000 winkels in Nederland is hierin maar 1% gespecialiseerd. Jaarlijks starten ruim 50.000 ondernemers, 30.000 stoppen er binnen 5 jaar weer mee.

27 augustus 2005

Zoek en vind

Met nog 3 dagen wachten op de aflevering van 'mijn' Toyota Prius, is het leuk te zien, hoeveel mensen op de eerdere proefritervaring en nieuwsberichten (1,afkomen, zo sterk, dat 2) afkomen.

Andere toppers, curiositeiten en grappige vondsten in de referrers lijst:
- oude televisie inruilen rotterdam
- in overijssel welke kapper is maandag open
- triple & touch - 100 procent lyrics
- voetbalrechten protestantse kerk duitsland
- hoe werkt een automotor

Labels:

Mensen kijken in Britse dierentuin

In de London Zoo kun je tot komende maandag niet alleen dieren bewonderen, maar ook 8 Britten die vrijwillig achter de tralies gekropen zijn om zich te laten aangapen.
Bezoekers kunnen zich lateen informeren over het dieet, de woonomgeving, de verspreiding en gevaren voor de soort mens. De mensen zitten naast hun 'overgrootvoorouders', de apen.

26 augustus 2005

Vrouwelijke ICT accountmanager is schaars goed

Er was geen De Breed & Parters, InSearch combi voor nodig om via onderzoek 'bewezen' te krijgen, dat vrouwelijke ICT accountmanagers schaars zijn. Niet dat hun prijs dan hoger wordt, maar omdat nu eenmaal weinig vrouwen trek hebben in, aangetrokken worden door, of ingetrokken zijn in de ICT bolwerken van voornamelijk mannen.

Van alle ict-accountmanagers is slechts 6% vrouw, in andere sectoren zo'n 14. Ruim 85% is 30+, terwijl in andere sectoren dit percentage op ruim 75 ligt.

Het onderzoeksrapport noemt de hogere instapleeftijd (vanuit een vorige functie), de combinatie privé-werk. Ook vooronderstellingen als de hardheid van de branche, de sterk variabele beloning voor accountmanagers (waar vrouwen moeite mee zouden hebben) en het typische mannelijk-nerd-karakter van onze bedrijfstak.

Ik heb als projectmanager menig accountmanager getroffen, van beide geslachten, soft en hard, uitgekookt en charmant, slim en naïef. Het blijft een aantrekkelijke wereld de ICT.

25 augustus 2005

Dan maar de Google Talk Messenger erbij?

Op de stapel ICQ, MSN, Yahoo! kan nog wel een instant messenger: Google Talk voor de Gmail gebruikers.

Lees voor gebruik eerst de bijsluiter. Google vergelijkt haar Talk-product namelijk met GAIM, Trillian, etc.

24 augustus 2005

In Da 700 Club

De regering van Venezuela heeft woedend gereageerd op de oproep van de Amerikaanse tv-predikant Pat Robertson in zijn televisieshow The 700 Club op CBN. Robertson riep Amerikaanse veiligheidsdiensten op tot het plegen van een moordaanslag op de Venezolaanse president Hugo Chavez.

Volgens vice-president Jose Vicente Rangel, zelf ook niet zonder zonde, heeft Robertson zich met zijn oproep schuldig gemaakt aan een misdrijf. Rangel riep de Amerikaanse justitie op stappen te ondernemen tegen Robertson. Robertson noemde Chavez in zijn show een enorm gevaar voor de Verenigde Staten en zei dat een moordaanslag op de president goedkoper en makkelijker zou zijn dan een Amerikaanse invasie in Venezuela om hem af te zetten. Kijk, zozeer kan religie en politiek ook verbonden zijn!

23 augustus 2005

Geen kip op de weg

's Nachts rijden heeft vaak het voordeel, dat er geen kip op de weg is. Moet je natuurlijk wel blijven opletten als bestuurder anders gaat het mis, zoals vannacht op de A27 tussen Lunetten en Rijnsweerd. Dat Rijkswaterstaat 's nachts aan het werk is en afzettingen neerzet, is wel iets om in de gaten te houden. Boem is ho, en zo zijn er opeens 10.000 kippen op een klein stukje rijksweg, waar niet echt omwegen zijn. Gevolg? Kilometerslange files en gefrustreerde werknemers. Op knooppunt Hoevelaken was het vanmorgen uitgestorven. Wie al het verkeer (NB: dinsdagmorgen!) heeft weggehouden, weet ik niet. Zodoende was ik kiplekker en fris als een hoentje om 7.35u al op m'n werk en kon direct wat haantjesgedrag laten zien. Kip: het meest veelzijdige stukje vlees!

22 augustus 2005

70 km/u geen oplossing voor file op A27

Ik mocht 'm zaterdag heen en weer naar Zeeland en vanmiddag heen en weer naar Giessenburg zelf meemaken: de kortstondige snelheidsbeperking tot 70 km/u op de A27 bij Hooipolder-Gorinchem en bij het naderen van Utrecht. Rijkswaterstaat geeft toe, lengte en duur van de files zijn niet afgenomen en op sommige plaatsen nam de file zelfs toe.
"Echte oplossingen moeten worden gezocht in ingrijpende structurele maatregelen", zo zegt een woordvoerder. Zeker.

21 augustus 2005

Virusbestrijder zelf getroffen?

Het lukt al enkele dagen nieuw virusdefinities bij Symantec.com te downloaden. De corporate website geeft op tal van subpagina's geen response. Ze zouden toch niet zelf geveld zijn door een virusje?

Dagje Zeeland

Om de zomer 2005 in stijl af te sluiten, zijn we gisteren met vele andere collega's uit de practice Insurance & Pensions afgereisd naar Zeeland. Voor we 's middags om 16u neerstreken bij Strandpaviljoen Kon-Tiki net buiten Vlissingen, om te feesten op het strand, was de tijd vrij om buiten te genieten van het ruim voorhanden hemelwater, of binnen vertier te zoeken in bijvoorbeeld Het Arsenaal. Pieraten, papagaaien, lachen en rillen, film, fictie en werkelijkheid, knopjes en zwaarden, boten en uitkijktoren: kids plezier, ouders plezier. En dat het een kleine wereld is, bewees zich gisteren ook weer met onverwachte ontmoetingen.

19 augustus 2005

De Leeuw te snel voor ondertitelaars

De VARA stopt per direct met het ondertitelen van de rechtstreekse uitzendingen van Mooi weer de Leeuw. De Leeuw praat en grapt veel te snel voor de ondertitelaars. De herhalingen op maandagavond worden wel voorzien van ondertitels. De ondertiteling bevatte tot nu toe teveel fouten, of was zo gebrekkig, dat de clou van grappen of uitspraken net niet goed overkwamen.

18 augustus 2005

Na zessen even geen Talpa

Elke avond zend kinderzender Nickelodeon, net voor Talpa om 18u de uitzendingen overneemt een brutaal afscheidsfilmpje uit met de boodschap: "Wegens een irritante storing kun je de televisie het best 8 uur flink laten afkoelen..".

Talpa is niet zo heel blij met de filmpjes, maar verder wordt er geen commentaar op gegeven.

17 augustus 2005

Oprichter van Taize doodgestoken

Broeder Rogier, de 90-jarige oprichter van de oecumenische Taize-gemeenschap, is dinsdagavond tijdens een drukbezochte dienst doodgestoken door een gestoorde vrouw. Taize in Bourgondie trekt jaarlijks grote groepen mensen, vooral jongeren die er bijeenkomen voor gebed en bezinning. Op 23 augustus wordt broeder Rogier begraven.

15 augustus 2005

Vloeken mag in 9/11 tapes

De New York Times biedt sinds kort een aantal geluidsbestanden aan met opnamen van hulpdiensten tijdens de reddingswerkzaamheden op 11 september 2001, toen de WTC torens aangevallen waren.
Ook zijn transcripties beschikbaar, zodat de belangstellenden de hulpdiensten nog verder onder de loep kan nemen, en zich een oordeel over coordinatie, efficiency, etc. kan vormen.

Echt Amerikaans is de toevoeging bij de geluidsopnamen: "They have not been edited to omit coarse language." Alsof de ervaringen van de hulpverleners nog niet schokkend genoeg zijn, en je als luisteraar vooral druk moet maken over het aantal vloeken per minuut.

14 augustus 2005

Pamela presenteert twee belangrijke punten

Zo flauw, maar sommige mensen doen het erom. Yahoo! heeft vandaag als een van de belangrijkste "nieuwsfoto's" die onlangs ook het meest doorgestuurd werden naar vrienden en collega's een presenterende Pamela Anderson die overduidelijk en bij herhaling haar twee belangrijkste punten naar voren wil brengen tijdens de opname van 'The Comedy Central Roast of Pamela Anderson' in Los Angeles op 7 augustus.

En opnieuw passeerde de slager

Zaterdagmiddag was onze jaarlijke fietstocht door de omgeving met een aantal familieleden. Ditmaal vertrokken we uit Balkbrug zelf, via De Wijk naar het ooievaarsbuitenstation De Lokkerij, net achter het chateaurestaurant Havixhorst tussen De Wijk en Meppel in de bossen. Dat er veel ooievaars in onze omgeving zitten, is bekend, maar dat er zo'n 300 zich ophouden in allerlei nesten, klinkt toch weer indrukwekkend.

De uitleg was keurig, en het geklepper van de vogels tot in de verre omtrek te horen. Waren we op de heenweg slager Hilberink in z'n auto al gepasserd, op de terugweg via IJhorst en de Boswachterij Staphorst kwamen we hem opnieuw tegen. Eenmaal terug in Balkbrug, kwam de auto nog eenmaal langs: om de bbq en vlees te brengen. Lekker en droog, ondanks de vele dreigende vluchten. Welkom in zomers Nederland.

13 augustus 2005

Referrerlol

Hoe je ook m'n weblog kunt bereiken, bewijst een greep in de referrers list:
- zelfreflectie
- speeltuin voor kinderen+den bosch 17-2005
- chocolade en het protestantisme
- katholieke scholen utrecht klis (ik weet wie je zoekt ;-))
- welke sport verbrandt de meeste calorien
- tv gids van 22 januari 2003 duitse zenders
- tatoeages van nick carter
- webcam in dendermonde voor weinig geld
- vakantie lange mensen "lange mensen"

Prettig weekend!

12 augustus 2005

Rijdende geldautomaat

Vanaf zondag a.s. is er een rijdende geldautomaat. Rabobank heeft samen met geldtransporteur Brinks een geldautomaat geplaatst in een waardetransportwagen. Bij grote evenementen als beurzen en popconcerten kun je de mobiele flappentap tegenkomen. Volgens de bank is het de eerste rijdende geldautomaat in Europa en misschien wel van de wereld. Het eerste evenement waar de rijdende automaat wordt ingezet, is het hockeytoernooi Rabo Trophy in Amstelveen komend weekend.

11 augustus 2005

Verzekeren tegen verkeersboetes

Sinds wanneer het bewust overtreden van de maximumsnelheden of parkeerregels een verzekerbaar risico is, is me niet bekend. In een academische discussie hierover, haalt het initiatief van het Zweedse Bisso die status niet. Voor SEK 850 (EUR 91) per jaar kunnen Zweden zich indekken, met een maximum van 3 boetes per jaar. Ook mag de snelheidslimiet met niet meer dan dertig km/u overschreden zijn. Ter illustratie kost een boete minimaal SEK 800 (EUR 86). Tegen extra premie kan ook foutparkeren gedekt worden. Zweden geldt als een van de veiligste landen ter wereld op het gebied van verkeer. Het weinige verkeersaanbod, de overvloed aan ruimte en de andere cultuur zijn hier mede debet aan.

update 14 januari 2006
De Zweedse online verzekeraar Bisso bereidt een introductie van haar producten in Nederland voor.

update 21 april 2006
Minister Donner van Justitie heeft Bissogroup Nederland verzocht te stoppen met het aanbieden van de verzekering tegen verkeersboetes op de Nederlandse markt.

Google Earth als inzet komkommernieuws

Als je als Tweede Kamer niets anders te doen hebt dan je op te winden over weer een ontsnapte en inmiddels weer opgepakte TBS'er en het gratis programma Google Earth, is het nog steeds zomer in Nederland.

Met Google Earth, een 10,5MB download en een snelle internetverbinding zijn vereist, kun je over de aarde vliegen en inzoomen op een plek naar keuze. Aangevuld met layers met wegennetten, POI's, etc. is Google Earth een leuk, verslavend, speeltje. Google beweert dat de gebruikte foto's niet ouder zijn dan 3 jaar, maar steekproeven op bijvoorbeeld het Utrechts kantorenpark Papendorp of de Deventer nieuwbouwwijk Vijfhoek bewijzen het tegendeel.

O ja, volgens de Tweede Kamer kun je er ook een terroristische aanslag mee voorbereiden. Volgens mij doen de moderne terroristen dat vooral met chemie, mobiele telefonie, rugzakken, sportschoenen en ouderwetse kaarten. Ga maar weer verder surfen ;-)

10 augustus 2005

Verzuild ondernemen in de VS

Volgens Vrij Nederland van vorig weekend zijn de ondernemingen op 'evangelische schnit' in opkomst in de VS. Denk aan evangelische fitnesscentra, fastfoodketens, kledingzaken, speelgoedwinkels, reisbureaus, telecomaanbieders, makelaars en pretparken. Meestal worden deze zaken gerund door born again christians, die met hun zaak het `goede nieuws` van hun geloof in Jezus verspreiden en hun klanten willen bekeren. Niet alleen christenen gaan naar zulke winkels: een klant denkt door een christen minder snel te worden opgelicht. Er werd in 2004 voor $7 miljard aan christelijke popmuziek en voor $3,8 miljard aan religieuze boeken verkocht. Natuurlijk wijzen critici op de gevaren van verzuiling en ghetto-vorming, maar in wezen doen we in ons land precies hetzelfde, zij het dat niet elk 'business model' even succesvol is en de 'markt' in de VS anders van samenstelling en omvang is. Zomaar kopiëren is dus niet zinvol.

08 augustus 2005

Broodje Bratwurst

We hebben zaterdagavond op een Duitse Raststatte Schweineschnitzel gegeten, en voor wie denkt, dat Bratwurst eten echt iets voor Duitsers is, vergist zich. Sonya Thomas, 99 pond zwaar, heeft dit weekend een snelheidsrecord vreten behaald in Wisconsin. Maar liefst 35 worsten wist de vrouw, bijgenaamd The Black Widow, in 10 minuten weg te werken tijdens het eerste Johnsonville Brat-Eating World Championship. Het vorige 'record' stond op 19 1/2 worst, dus het record van Thomas, in het dagelijks leven een Burger King manager in Alexandria, Va. is een geweldige stap voorwaarts. Ze heeft ook al een keer 65 hardgekookte eieren in 6 minuuut 40 seconden gedaan en 167 kipvleugeltjes in 32 minutes. Een dag voor de braadworstenvreetpartij won ze met 22 stuks een grilled-cheese-sandwich wedstrijd in San Diego.

Dan nog maar een stukje verjaardagstaart! Onze zoon, Johan, is vandaag 6 geworden!

05 augustus 2005

Berg en dal 6

Vandaag een flinke wandeling bij de Col des Aravis gemaakt. Over een bergkammetje naar een stuk eeuwige sneeuw, dat voor de kinderen natuurlijk weer een avontuur is. Onze laatste rit 's middags naar de top van Le Lachat, waar we een aantal wegspringende parapenters van dichtbij bekijken.

04 augustus 2005

Flaine heeft flair

Vandaag naar bijzonder gebied, het plateau van Flaine, ook wel Grand-Massif genoemd. Kalkgesteente in alle vormen en maten, uitzicht op de Mont Blanc. Het op 1600 m hoogte gelegen wintersportplaatsen Flaine is alleen bereikbaar via de bochtige en 24 km lange D6/D106, die be­gint bij Balme in het dal van de Arve. Fraai is het uitzicht van de Col de Pierre Carrée (1843 m), 4 km voor het dorp Flaine. Het wintersportplaatsje ofwel La Station de Flaine is in heel Frankrijk be­kend om zijn moderne architectuur. Het dorp werd tussen 1960 en 1976 bedacht en gebouwd op het gedachtengoed van Marcel Breuer. Ook de Rotterdamse Bijenkorf en de huidige Amerikaanse ambassade in Den Haag zijn van Marcel Breuer. Hieronder het verschil tussen jaren '60 en '05 om te laten zien, wat het verschil tussen architectuur en uitwerking is.

De natuur op bijna 2500m hoogte is geweldig! 't Is er wel fris, maar de kosten van de kabelbaan worden ruimschoots goedgemaakt.

03 augustus 2005

Berg en dal 5

Vandaag in de wolken op de Col en Tete des Annes. Heel apart. Zal bij mooier weer ongetwijfeld fraaie uitzichten bieden. Verder met de Rosay skilift nog tot halverwege gekomen, want ook Le Lachat zit té dicht door de 'laag'-hangende bewolking.

02 augustus 2005

Berg en dal 4

Vandaag hebben we in Seytenex de waterval en grotten bezocht. Erg vermakelijke gids, die ons in het Engels rondleidde, maar ook "pas op je hoofd" had geleerd. We hebben hem het verschil tussen Deutsch en Dutch maar uitgelegd. De modellen en video van molens leidden terug in de stacaravan spontaan tot tekeningen over de diverse soorten watermolens.

Albertville heeft ondanks verleden en toekomstige olympische status flink wat scheldpartijen opgeleverd. Ik moest tanken, maar de stad zit zó onlogisch in elkaar, dat ik elke hoek heb gezien op weg naar een local point of interest - auto - tankstation. Goedmaker, ondanks de regen, was de oude vesting van Conflians. Voor de rest: vergeet Albertville, en bezoek vooral andere plaatsen, zoals de abdij van Tamie, maar ook weer niet in de druilerige regen tussen de middag.

01 augustus 2005

Gratis Geneve

Ja, het kan dus. Een grote stad als Geneve geheel gratis bezoeken. OK, het begint met het vermijden van de tol op de A40, door de parallelle RN-wegen te pakken. Bewust hebben we de stad niet in het weekend bezocht om de drukte te mijden, maar de rust op maandag was verbazingwekkend. Gratis parkeren kan in elk geval in het zuidelijke gedeelte (linkeroever), bijvoorbeeld achter het station Eaux-Vives (voor een christen ook een prima plek om te vertoeven). Door naar de toeristische attracties aan de oever van het meer. Door de parken, de Jardins Botaniques naar het Place de Nations, dat een grote bouwput is. Langs het UNHCR-gebouw, dat we van de tv-beelden rond de billentik-affaire van Ruud Lubbers herkennen, terug naar het stadscentrum. Hotels met wel erg dure auto's en klerenkast-bewakers voor de deur verraden iets van de aanwezige gasten, wij strentelen voort naar de oude stad, waar we de St. Pierre bezoeken en zoeken naar Calvijns beeld in het Parc des Bastions. Daar is ook een schitterende openlucht luchtfototentoonstelling plus een nationaal feest gaande; Calvijn is er haast verdwenen achter het vuurwerk en de RTV-wagens.

Eenmaal weer in de auto, rijden we via de Pont de la Caille in Allonzier-la-Caille en het Chateau de Thorens-Glieres, het plateau van Thorens-Glieres (goed voor uitleg over de 2e Wereldoorlog aan Johan & Henriette), terug naar de stacaravan in Le Grand Bornand.

Uit de lokale kranten maken we op, dat Wim Duisenberg overleden is.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker