Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 juli 2005

Zondagsrust

Na een regenachtige nacht doen we het vandaag rustig aan. We bestijgen Le Lachat ditmaal in trui en bezoeken 's middags het oude-ambachten-feest in St. Jean de Sixt. Ik heb zelf in m'n tienerjaren vele tientallen van dergelijke 'feesten' mogen meemaken, maar de kids wil je een kennismaking met houtsnijders, stroopwavelbakkers, rietmatters en schilders toch niet onthouden?

30 juli 2005

Berg en dal 3

Go west young man. Ten westen van Annecy werpen we in Lovagny een blik op het Chateau de Montrottier, maar die opent pas om 14.30u z'n poorten. Meer geluk hebben we in de Gorges du Fier, waar we op eigen gelegenheid de effecten van woest water op rotsen mogen bekijken.

Verder door het geologisch interessante Val de Fier naar Seyssel aan de Rhone. Terug de heuvels in naar Clermont, waar het Chateau de Clermont zetelt. Ook nog niet open tussen de middag, maar wel een prachtlocatie voor trouwfoto's, zo blijkt. Iets verderop in Vaulx, letterlijk verstopt, zitten Les Jardins Secrets. Fotograferen is verboden, maar de rondleiding is -hoewel in het Frans- zeer informatief. Een absolute aanrader, overigens ook een prachtillustratie hoe een uit de hand gelopen familiehobby vorm kan krijgen.

29 juli 2005

Meer van Geneve

Ditmaal leidde de navigator en kaart ons naar het Meer van Geneve, waar we eerst Yvoire (een voor toeristen in ere herstelde middeleeuwse burchtstad) bezochten. Een heel bijzondere stadstuin is de Jardin des Cinq Sens.

In Thonon-les-Bains vonden we zowaar een stukje kiezelstrand waarvoor niet betaald hoefde te worden. Stoer, zelf zwemmen in het Meer van Geneve. Klinkt toch beter dan de Zwarte Dennen in Staphorst of de Kotermeerstal in Dedemsvaart! Had de eigenaar van Chateau de Ripaille trouwens zijn duren maar niet moeten sluiten, anders waren we direct doorgereden naar Evian. Op het industrieterrein van Amphion hadden we het borrel-en-verpakproces van Evian's bronwaterfabriek kunnen bekijken, maar dat doen we niet, evenmin als meer dan een fotostop van het centrum van Evian-les-bains (sorry, maar Zandvoort is gezelliger).

We pakken onze kans om de Gorges du pont de Diable te bezoeken. Onder leiding van een Frans/Engelstalige gids wandelen we langs de immense (hoog/diep) kloven. Geweldig mooi!

28 juli 2005

Verjaardagsfeest Marianne

Op donderdag 28 juli hadden we feest: Marianne werd 2. Madame heeft deze vakantie heel wat stapjes zelf gezet op bergpaden, praat steeds duidelijker en kan zich dus steeds beter uitdrukken. Aangezien we een 5-rittenkaart voor de skiliften van Le Grand Bornand hebben, wisselen we de autoritten maar weer eens af voor een rit met 'de cabines die dicht kunnen' (Rosay), gevolgd door een 6-persoonsbankstel die langs dennenbomen, schapen en koeien naar Le Lachat voert, en vervolgens terug, om vanaf Rosay terug te wandelen naar het dorp. O ja, ook de Lidl in Thones heeft weer een dankbare klant.

27 juli 2005

Berg en dal 2

Onvermijdelijk is de tocht naar Chamonix, jawel aan de voet van de Mont Blanc. De witte berg, of ijsbergen, zoals we de kinderen maar hebben aangegeven. Eerst de Col des Aravis (diverse malen onderdeel van de Tour), om de hoek via St. Jean de Sixt en La Clusaz. De alsmaar kronkelende weg naar La Giettaz en verder, via Megeve en Le Fayet naar Chamonix. Je kunt allerlei toppen en gletsjers gaan bekijken, maar het kost je een aardige zak euro's. Wij kozen voor de Train du Montenvers naar het Mer de Glace. Toeristentrein naar een gletsjer. Via een kabelbaan naar beneden, de gletsjer van binnen bekijken en toen....een uur wachten op de trein terug, vanwege materiaalpech.

Zodoende waren we te laat om in Les Houches de Gorges de la Diosaz te gaan bekijken, jammer maar helaas. Herkansingen zat voor bergkloven en watervallen...

26 juli 2005

Berg en dal 1

Vandaag over de Col de la Colombiere (diverse malen het toneel van slopende Tour etappes) en een favoriet voor lokale en/of vakantievierende wielrenners, naar Le Reposoir, waar een Carmelietenklooster in de heuvels gebouwd is. Aangezien ik zelf op het Geert Groote College, verbonden aan het St. Carmelcollege en buren van het Deventer Carmelietencollege heb gezeten, was de link snel gemaakt voor zoon Johan. Het leek hem zó interessant, dat hij later ook wel op die school wilde komen.

Door naar Cluses (saaie stad, maar wel mooi plein met fonteinen voor het gemeentehuis), via Samoens naar de schitterende waterval van Rouget in Sixt-Fer-a-Cheval.

25 juli 2005

Annecy

Annecy is zonder meer een bezoek waard. Niet alleen de historische binnenstad, de best aardige rondvaart over het meer, de gratis parkeerplaatsen bij La Plage en bovenal leuk voor jong en oud, zelf zwemmen in het meer bij La Plage. Een prima product van een gletsjer. Supertoeristisch, dat wel, maar ook zeker met rustige parken, speeltuinen, stadsstranden en gezellig stadscentrum.

24 juli 2005

Wandellift

Een skilift kun je in de zomerperiode natuurlijk prima gebruiken om je een aantal honderden meters op te tillen om vervolgens naar beneden te wandelen (deden wij), met een parapent rond te zeilen (vele anderen) of eenmaal boven met een mountain bike de daad bij het woord te voegen en ruig af te dalen (ook vele anderen).

Hoe dan ook, het uitzicht vanaf de Lachat op 2100m is schitterend.

23 juli 2005

Antidatum of antidotum

Vakantie is een antidotum voor al te veel stress. Als de internetvoorzieningen van de camping niet meer zijn dan een pc in de hoek van de receptie, waar tegen forse betaling gesurft kan worden, moet er geantidateerd worden. Met terugwerkende kracht dus een impressie van 14 dagen Savoie & Haute Savoie, de camping L'Escale in Le Grand Bornand. Voor toekomstig gebruik (vakanties van anderen) veel weblinks.

Totaal is er 3233km in gaan zitten, keurig verdeeld over 2 maal 1044km aan- en afreizen en de resterende 1200km aan dagtrips. Fors, ja, maar wie wat wil zien, moet op pad.

Wat stond er naast het oplossen van 5-sterren kruiswoordpuzzels als leesboek op tafel? Aimee Semple McPherson haar levensverhaal door Jan Radder. McPherson was niet alleen een begenadigd evangeliste, maar tevens oprichtster van 'onze' kerkelijke denominatie, Foursquare Gospel, waar Rafael Nederland zich bij aangesloten heeft. Verder heb ik me door Meir Shalev's Fontanel (459p) heengewerkt. Opnieuw een intrigerend werk, familietragedie klinkt 'te gewoon'.

22 juli 2005

Netwerken helpt inwerken

Het inwerken van nieuwe collega's is regelmatig aan de orde. In het blad Management Executive staan 5 mythen hierover:
1. nieuwkomers voor zichzelf kunnen zorgen. Fout: hulp bij allerhande praktische punten is juist hard nodig.
2. nieuwkomers overspoeld moeten worden met informatie over werkprocessen. Fout: zicht op rollen, verantwoordelijkheden en invloeden is veel belangrijker.
3. nieuwkomers hebben niet meer dan een vluchtige ontmoeting met collega's nodig om hun relatienetwerk verder uit te bouwen. Fout: relaties vergen tijd.
4. eerste opdrachten voor de nieuwkomer klein, compact en snel uitvoerbaar moeten zijn. Fout: een stevige kluif is lekkerder.
5. mentoren een cruciale rol spelen in het integratieproces. Fout: collega's met raad en daad zijn effectiever.

21 juli 2005

Christelijk fietstenue

Waarom zou je in een Rabo, Fortis, Achmea of T-Mobile outfit gezond naar je werk fietsen, als dat ook in een ChristenUnie jasje/broekje kan? Leden krijgen 40% korting op de bestelkosten van wielershirts korte mouw of lange mouw, dameswielershirts, korte broek, lange broek lycra of handschoenen.

Af en toe wordt er door medeweggebruikers vreemd opgekeken als er een fietser met ChristenUnie op rug en dijen voorbijflitst. Is hier de 'Hand van God' in het spel?

20 juli 2005

Kies je eigen ziekenhuis

Eenmaal beroerd, voorzien van persoonlijk letsel, o.i.d. is het geen optie meer, maar voor de gezonde dagen in het leven biedt kiesbeter.nl, ontwikkeld door het Ministerie van VWS vergelijkende informatie over ziekenhuistarieven. Daardoor zouden patiënten een goed onderbouwde keuze kunnen maken voor het ene of het andere ziekenhuis. De gegevens op de site zijn gebaseerd op de kosten van behandelingen waarvoor ziekenhuizen geen contract hebben gesloten met verzekeraars.

19 juli 2005

Gevaarlijke projectielen

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft een nieuwe maatregel laten vastleggen, waarin staat dat vanaf 1 januari losse spullen niet meer in een rijdend voortuig mogen liggen. Denk aan paraplu's en stratenboeken. Gevaarlijke projectielen bij een noodstop.

OK, maar waar moeten de flesjes water, de snoeppotten, thermoskannen, CD's, mobiele telefoons, handtasjes, laptoptassen, routekaarten, schoonmaaksponzen, kleurboeken, zonnebrillen, stoelverhogers, etc. dan heen?
En waarom worden auto's dan tegenwoordig met heel veel handige opbergvakjes uitgerust?
Enne, waar gaat mevrouw Peijs haar eigen vergaderstukken, aktentassen, etc. bewaren tijdens een dienstrit?

Zouden we niet eerst eens allemaal gewoon de gordel omdoen, kinderen duidelijk maken, dat ze moeten blijven zitten? Zullen we ook geen onverwachte inhaalmanoeuvres meer doen? En niet meer dronken achter het stuur zitten? Zullen we ook niet meer te hard rijden, dan? De overbeladen aanhanger laten staan of de vracht in twee ritjes vervoeren? Kortom: er is nog genoeg zinvollers te doen, vóór de paraplu vastgebonden moet worden. Een dag later (20 juli) blijkt een meerderheid van de 2e Kamer het met me eens.

18 juli 2005

Boodschappenlijstje is uit...maar wel handig

De Telegraaf vermeldt vandaag de uitkomsten van een onderzoek van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Het boodschappenlijstje is uit. 'Men' kiest pas in de winkel wat er die avond op tafel komt. De brancheorganisatie roept fabrikanten dan ook op veel meer aan promotie van producten op de winkelvloer te doen. "Nu wordt 90% van het budget uitgegeven aan reclame op televisie en in bladen, terwijl de helft van de aankoopbeslissingen op de winkelvloer plaatsvindt", stelt adjunct-directeur René Roorda van het CBL. Binnenkort struikel je dus nog meer over kartonnen displays, stoot je je hoofd aan reclameborden en verdwaal je tussen de "kijk hier!" aanwijzingen.

Zelf blijk ik 1/3 van de mannelijke bevolking te vertegenwoordigen, nl. op pad mèt een lijstje. Klazien hoort bij de 47% mèt.
Van de vrouwen heeft 47 procent een boodschappenlijstje bij zich.

17 juli 2005

Elektronische veiling ondersteund met magazine

De elektronische veiling eBay, in Nederland tevens eigenaar van Marktplaats.nl komt vanaf volgende week met een eigen eBay magazine. Het is een Nederlandstalige gebruikersgids om de weg te vinden op de wereldwijde online handelsplaats, kortom ten behoeve van de eigen omzet. Voor €4,95 is eBay Magazine vanaf 21 juli te koop in een oplage van 22.500 exemplaren.

16 juli 2005

Angst als komkommernieuws

We zijn weer verschrikkelijk aan vakantie toe, zo vertellen de kranten ons. Het is immers komkommer en kwel:
- tientallen terreurnetwerken actief in ons land (nu.nl);
- haven Rotterdam krijgt detectiepoorten om materiaal kernbom te onderscheppen (spits)
- ondanks verbod blijven pitbulls opduiken (spits)
- ik houd niet van voetbal, dus waarom staat er een doel in het urinoir?

Prettig weekend!

15 juli 2005

With or without U2

Terwijl de Arena nog een avond dreunt en ik vanmiddag in de auto na de laatste tonen van How To Dismantle An Atomic Bomb besloot op vakantie zowel dit album als All You Can't Leave Behind mee te nemen, me nog altijd verbaas over de overdosis verwijzingen naar en gebruik van bijbelteksten op ...Atomic Bomb, lees ik vanavond in De Stentor het volgende. Kink FM is het mediabombardement zat en houdt volgende week de 'Geen U2 week'. Vanaf zaterdag is er een week lang geen U2 te beluisteren op de 'alternatieve rockzender'. "Voor velen voelt een week zonder U2 als een verkwikkende vakantie." Tof, iedereen mag zelf kiezen naar welke zender er geluisterd wordt!

14 juli 2005

Smurfen bestaan nog steeds!

De absolute kaskraker van Vader Abraham uit 1977, Het Smurfenlied, is onder het stof vandaan gehaald en in een nieuw jasje gestoken. Samen met de Belgische act Dynamite, bekend van de zomerhit en kinderdisco-favoriet van 2004 (eigen ervaring) Ik heb een toeter op mijn waterscooter moet de smurfen weer de charts in brengen.

In tussentijd kun je bij Dynamite nog eens door de oude (cover)hits struinen, alle MP3s staan hier. Morgen, 15 juli, komt het Smurfenlied uit.

File-oplossing zonder nieuwswaarde

Ruim een jaar geleden werd op de A28 ook al geëxperimenteerd met blokrijden, waarbij er een auto van de dienst midden op de weg gaat rijden, moet helpen files te voorkomen. Vandaag, bij gebrek aan ander nieuws, is er opnieuw aandacht voor de lopende proef van Rijkswaterstaat. Ditmaal wordt er 's ochtends sloom gereden op de A12 tussen de Duitse grens en het knooppunt Velperbroek en 's avonds op de A50 tussen de knooppunten Grijsoord en Valburg.

13 juli 2005

Hoe werkt een hybride automotor?

Met nog zo'n 5 weken te wachten op de Prius is wat extra uitleg over de Toyota techniek van Hybrid Synergy Drive niet verkeerd.
.
Het downloaden van de Flash animatie kost even tijd, maar dan heb je ook wat. O ja, de Japanse gids heet Manabe.

Labels:

Voetbal: ronde vormen zijn belangrijk

De supporterssite van het Overijsselse FC Zwolle heeft voor het komende seizoen een wel erg ludieke wijze van onder de aandacht brengen van de ronde vormen. Het misschien wel tergend langzaam strippende fotomodel

In een poging de ploeg weer mooi voetbal te laten spelen, is het strippende fotomodel Alyssa uit Enschede benaderd. Zij zal na elke overwinning van FC Zwolle een kledingstuk uittrekken en ook bij een gelijk spel zal zij een beetje meer bloot tonen op de supporterssite. De initiatiefnemers hechten er aan te benadrukken dat de fatsoensgrenzen niet overschreden zullen worden. Tja, en dat ligt bij voetbal sowieso wat moeilijk.

Radio 2 zendt oude U2 concertopnamen uit

Radio 2 zendt vanavond, woensdag 13 juli, 2 unieke opnames uit de beginjaren van U2 uit. Van 22.00 tot 23.00 uur zijn delen uit het concert op 14 oktober 1980 in de KRO-studio en uit het Werchter-concert op 4 juli 1982 te horen.

Tot en met 1 september zendt Radio 2 in totaal 57 legendarische concerten uit. Elke zijn bijzondere opnames te horen uit 30 jaar popmuziek.

11 juli 2005

NASA telt af voor Discovery's lancering

De lancering van Space Shuttle Discovery zal aankomende woensdag plaatsvinden 03:51 uur lokale tijd (21.51 uur Nederlandse tijd). Voor het eerst sinds het ongeluk met de Columbia in 2003 zal NASA weer een ruimteveer lanceren. Door dit ongeluk kwamen alle zeven astronauten om het leven.

A Return to Flight om de bemande ruimtevaart een nieuwe boost te geven, het ISS verder af te bouwen en aan te tonen, dat correcties en tests niet voor niets zijn geweest.

13 juli werd 2 uur vóór de lancering de voorbereiding gestaakt na de ontdekking van problemen met een sensor op de brandstoftank. Op z'n vroegst zaterdag 16 juli kan het veer de ruimte in.

Verwijzingen genoteerd

In de weken dat ik niet kon bloggen, werd de weblog prima bezocht. Resultaat is weer een mooie verzameling zoekargumenten die primair op Google losgelaten wordt om vervolgens m'n weblog te bezoeken:

 • afbeelding knuppel politie
 • mensen zoeken in balkbrug visscher
 • wikipedia wegennet in california
 • braziliaanse specialiteiten winkel
 • muziek bij de begrafenis van paus johannes paulus de tweede
 • betekenissen wijsvinger en pink
 • Sheena White Shane Lynch
 • Modellen en prijzen van elektronische invalidenwagens
 • values@work, gratis test
 • goedkoopste hoerenbuurt nederland
 • amerikaanse maten dames bh 38
 • plaatjes van godshuizen
 • Citroen C4 reclame die nu op de tv is downloaden
 • kruidvat en rustgevende middelen
 • vandaag open sierbestrating
 • AFBEELDINGEN BRUILOFT TE KANA
 • tatoeage engeltjes foto's
 • vroegere foto's van michael jackson
 • ik zoek gratis grappige letters voor msn messenger
 • bouw dingetjes(zelfgemaakte dingetjes voor in een speeltuin)
 • coupletten over ruzie met je beste vriend (zonder scheldwoorden)
 • hoe lang is beyonce
 • De beheerders van het Nationaal Explosievenmuseum
 • hoe is de slogan have a break ontstaan?
 • =(zwanger*fotografie)#(porn+porno+sex+stock)

10 juli 2005

Gluren bij de buren

De ontdekking vanochtend vroeg al rijdende naar Meppel, dat een collega z'n huis net buiten Balkbrug te koop heeft gezet, maar het blijft wel vreemd, dat je met een paar muisklikken op Funda.nl tevens een fotogallerij van het interieur, details over de staat van onderhoud, etc. kunt nagaan.

Natuurlijk scheelt het als woningzoeker vele kijkritten en tijd, maar voor meer direct omwonenden of bekenden is het 'gluren bij de buren'. En, by the way, of de gevraagde prijs echt ontvangen wordt....blijft meestal een goedbewaard geheim.

09 juli 2005

Terug van weggeblogd

Tiscali had sinds 2e Pinksterdag (ja, 18 mei is al bijna 2 maanden geleden!) de homepage servers niet echt onder controle. De wil om m'n weblog actueel te houden heeft het uiteindelijk gewonnen van de sloooooooooooooommmeeee medewerkers van Tiscali. Op de mededelingen pagina staat het probleem nog altijd open. Zelf inmiddels diverse e-mails en gegenereerde antwoorden verder....zonder oplossing.

Daarom vanmiddag maar de inhoud van de weblog exclusief plaatjes overgezet naar de gratis webhosting provider Funpic.org. In de komende dagen zal ik ook wat publiceren over de belevenissen van de afgelopen weken.

Cursus op Les Fontaines

Afgelopen week mocht ik doorbrengen op Les Fontaines, de Capgemini University locatie in Gouvieux bij Chantilly, zo'n 40km boven Parijs.

Voertaal Engels vanwege de collega's uit Zweden, Engeland, Portugal en Duitsland. Wat stond er naast de vismenu's, rode wijn, bronwater, cakes, koffie en thee nog meer op het programma? Verdieping van het vak projectmanagement, inclusief de kruisbestuivingen met systeemontwikkelaars, architecten en infrastructuur engineers.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker