Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 april 2005

Koninginnedag 2005

Ook vanmorgen 'gewoon' om 6u uit m'n bed om van 7-14.30u in touw te zijn om samen met veel andere vrijwilligers voor de ruim 325 kinderen, plus (groot)ouders in Balkbrug een leuk koninginnedagfeest te houden. 24 activiteiten, spelletjes en snoeperijen, compleet met Wilhelmus vooraf en....onverwacht burgemeester Meulman van Hardenberg. Als speaker mocht ik meteen maar de rondleiding over het terrein verzorgen voor de burgervader. Grappig, toch?

(Henk-Jan en burgemeester Meulman drinken koffie en overzien het plein)
Zie de site van Reest & Vecht TV Hardenberg voor deze en andere foto's + verslag. overigens heb ik met organisatiecomitélid Bea Buiter vrijdagavond voor niets buiten de studio gewacht. Voor het om 18u geplande tv-interview was niemand in of bij de studio aan het Stephanusplein te vinden. Desondanks Koninginnedag 2005 in Balkbrug een geslaagde happening, goed voor herhaling in 2006.

29 april 2005

Raad de bijbehorende zoekterm

Voor Google en game fanaten een nieuw spelletje: Guess-the-Google, een Flash-spel waarbij je aan de hand van 20 plaatjes de bijbehorende zoekterm mag raden. Spelers hebben 20 seconden om het antwoord te raden. Binnen die tijd mogen ze zoveel mogelijk termen intypen als ze willen. Op het moment dat de opgave is geraden, stopt de tijd. Het aantal overgebleven seconden wordt bij de score opgeteld.

Pitt en Jolie mooisten ter wereld

Filsterren Brad Pitt en Angelina Jolie zijn volgens 500.000 lezers van het Amerikaanse People Magazine de mooiste man en vrouw van 2005. Andere sterren in de top-50 zijn onder meer Julia Roberts, Jamie Foxx, Jessica Alba, Jennifer Lopez en Oprah Winfrey.

28 april 2005

Zwolse filellende

Rijkswaterstaat werd weer vriendelijk bedankt vanochtend. Maar liefst 1,5u vertraging liep ik op de 5km A28 vóór de IJsselbrug bij Zwolle op. Waarom? Uitgelopen werkzaamheden, egoïstische medeweggebruikers van het type voorkruipen is beter dan ritsen. Relatief ben je dan beter af dan op de A50 door een boze vrachtwagenchauffeur van de rechterflank van je auto afgeholpen te worden.

Aan goedbedoelde sluiproutes heb je dan niets, laat staan aan een A28 e-card.

27 april 2005

Siemens Mobile wordt verzelfstandigd

Als enthousiast Siemens mobieltje gebruiker, klinkt verzelfstandiging van het verlieslijdende Siemens Mobile verbazingwekkend. De naam Siemens blijft wel op de mobiele telefoons staan. De operatie wordt in 3 maanden gerealiseerd. Wat de reorganisatie voor gevolgen heeft voor de circa tienduizend personeelsleden bij de afdeling, is niet bekend. Ongeveer 40% van de werknemers is werkzaam in Duitsland. Siemens is op de ranglijst van meest verkopende mobiele telefoons gedaald tot de 6e plek.

26 april 2005

Microsoft's eigen PDF variant

Eigenlijk flauwekul, want PDF is van Adobe, maar Microsoft, dat zich veelvuldig uitspreekt vóór aansluiting bij (open) standaards heeft na het floppen van Microsoft Reader, een concurrent van Acrobat Reader/PDF het nog niet opgegeven. De volgende Windows-versie Longhorn krijgt een nieuw documentformaat, genaamd Metro. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudig documenten delen en uitdraaien, zo is de bedoeling. Het formaat van Microsoft is gebaseerd op xml, maar dat zegt niks, want ook de huidige Office 2003-documenten zouden XML-based zijn. Gebruikers hoeven er niet voor te betalen. Ook het installeren van een aparte client is niet nodig, aldus Gates. Sigaar uit eigen doos, want voor het besturingssysteem inclusief Metro betaal je natuurlijk wel degelijk.

25 april 2005

Donner lost fileprobleem via werkgevers op

In het kader van tot knappen gedoemde politieke proefbalonnen: het onoplosbare probleem van de filevorming kan wellicht worden opgelost als mensen in de baas zijn tijd in de file staan. Dan kunnen de werkgevers creatief naar oplossingen voor het fileprobleem zoeken. Aldus minister Donner van Justitie buiten zijn eigen vakgebied en competenties maandag op tijdens een lezing voor vertegenwoordigers van kerk, onderwijs, vrijwilligers en zorg in Kerkrade.

24 april 2005

Zelfreflectie

Met de regelmaat van de klok mag ik al dan niet vrijwillig persoonlijkheidstests, leiderschapstijltests, etc. invullen of anderen laten invullen. Tests van maar hooguit 12 vragen blijven daarbij een hoge mate van simplisme vertonen, aangezien context, noodzaak van situationeel leidinggeven en acteren buiten beeld blijft.

Gisteren heb ik voor m'n werk een Values @ work profiel opgeleverd door 72 kaarten te ordenen. Ongetwijfeld zal de terugkoppeling op antwoorden als elke dag de mogelijkheid hebben om etisch te handelen, anderen te helpen, te onderstenen, leiding te geven, te beïnvloeden en niet zozeer iets te hebben met andere culturen op m'n werk spannend zijn.

Vanavond op training.nl, dat een subsite van Intermediair in 12 sets van 4 eigenschappen telkens twee uitersten mogen scoren.

De uitslag klinkt dan amicaal en confronterend:

"Beste Henk-Jan,

Je leiderschapstijl is meer te karakteriseren als directief en minder als consulterend.

Wanneer het erop aan komt zul je daardoor eerder de voorkeur geven aan het zelf beslissen om vervolgens je besluit op te leggen dan aan het onderzoeken van de opties en daarna een beslissing voor te stellen.

Een leider of manager die een voorkeur heeft voor directieve stijl van leiding geven loopt het risico mensen tegen zich in het harnas te jagen en creativiteit te onderdrukken. Daarentegen laat de uitslag zien dat je waarschijnlijk minder risico loopt om te lang na te denken over oplossingen en niet daadkrachtig te zijn in het nemen van beslissingen. Positieve punten die jij als leider/manager zou kunnen laten zien zijn duidelijkheid, snelheid en besluitvaardigheid.

Let wel op dat doorgaans ook zaken als volledigheid, nauwkeurigheid en toestaan inbreng van anderen door mensen als aangenaam ervaren kunnen worden. Deze laatste hebben wellicht minder automatisch je voorkeur omdat ze horen bij een consulterend stijl van leiding geven.

In deze test ben je niet vergeleken met anderen. De uitslag geeft een beperkte indicatie van je leiderschapstijl die je kunt vertonen wanneer je voor keuzes wordt gesteld. In situaties waarin je meer vrijheid geniet kan het best zo zijn dat je een mengeling van stijlen laat zien of dat je veel meer je eigen persoonlijke stijl toont. Iedereen heeft immers een eigen persoonlijke managementstijl die bovendien afhankelijk van de managementfuctie voordelig of nadelig kan uitpakken."

...met vervolgens de suggestie een aantal trainingen te volgen. Ach, ik kan morgen ook gewoon weer aan het werk gaan, kom ik al die anderen, keuzes, complexiteit, emoties, enzo weer blijmoedig tegemoet.

23 april 2005

Verwijsneus 2 weblog

Google leidt je op diverse manieren naar m'n weblog, zoals via de volgende zoekacties. Ik heb waar mogelijk informatieve links toegevoegd:
- achtergrondinfo golden earring (officiële website band)
- foto's van britney in het dagelijkse leven (mijn blog over Britney als white trash)
- "renault modus" reclame muziek download mp3 (het is: Woo Hoo van George McGraw)
- van der talk theaterhotel de orangerie (what's in a name, maar dit is 'm).
- Foto's buikje van britney spears (Google images)
- cartoons projectmanagement (Glasbergen.com)
- gmail by yahoo (denk 't niet)
- nieuw nieuws brian head welch (officiële website met nieuw nieuws)

Denk je aan EU dan zeg je nee

Uit onderzoek van Maurice de Hond en Peil.nl blijkt dat de kans groot is dat het uiteindelijke resultaat van het referendum over de EU Grondwet (eigenlijk: verdrag om te komen tot een EU Grondwet) 'nee' zal zijn. De Hond onderscheid 4 groepen Nederlanders:
1. de 'EU-sceptici' willen dat Nederland uit de EU stapt (19%)
2. de 'EU-adapten', die willen dat de EU één grote federale staat wordt, zoals de Verenigde Staten (19%)
3. de 'EU met handrem'(33%)
4. de 'EU-supporters' (29%)
Waar de officiële EU Grodndwet site van de regering bijvoorbeeld 10 argumenten voor de grondwet en 10 mythen over de grondwet presenteert, levert een Google zoekactie op Grondwet Krant (die toevallig deze week in het kantoorpand bij de bedrijfskantine lag opgestapeld) gesponsorde koppelingen van tegenstanders op.

Voor een eigen oordeel kun je de grondwet met bijlagen downloaden en bestuderen, of de samenvatting die vandaag huis-aan-huis werd verspreid bekijken.

22 april 2005

Welke feestdag zullen we schrappen?

De Franse regering twijfelt na veel protest van vakbonden of het wel of niet 1 officiele feestdag moet schrappen. Met het geld dat met het inleveren van 1 feestdag vrijkomt, zou een deel van de falende ouderenzorg in het land aangepakt kunnen worden. Er ontstond met name onenigheid over welke feestdag opgedoekt zou worden. De herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog op 11 november leek het slachtoffer te worden, maar de veteranen boden te veel verzet. Een beslissing wordt nu uitgesteld tot in ieder geval na tweede pinksterdag, ook zo'n discutabele feestdag.

20 april 2005

Geschoolde herrieschoppers

Waar EU-regelgeving toe kan leiden, bewijst het volgende bericht. Peuters in de creche en scholieren maken vaak zoveel lawaai, dat ze de nieuwe Europese geluidsnormen (geluidsniveau van meer dan 87 dB gemiddeld over de hele dag) voor werknemers dicht benaderen. Bij nog meer herrieschoppers, moeten scholen maatregelen nemen om de meesters en juffen de beschermen tegen gehoorbeschadiging, zoals het veranderen van de akoestiek van de klassen. Europees Commissaris Spidla, verantwoordelijk voor werkgelegenheid en sociale zaken, gaf dinsdag in Brussel het voorbeeld van de lawaaiige scholieren om zijn campagne voor geluidshinder kracht bij te zetten.

19 april 2005

Habemus Papam

Ik ben niet paaps en zeker niet roomser dan de paus, maar we hebben na een spannende middag (het bleek toch moeilijk voor kleurenblinde journalisten en cameralieden...) een nieuwe paus: de al gehoorde Duitse kardinaal Ratzinger wordt paus Benedictus XVI.

Je kunt de paus overigens persoonlijk e-mailtjes sturen via benedettoxvi@vatican.va.

18 april 2005

Wakkerliggen van je werk

Het schijnt volgens IT Beheer Magazine het lot van 2/3 van de concullega's te zijn: 's nachts wakker liggen van je werk. Consultant vinden hun werk geen lolletje en willen de handdoek in de ring gooien. Volgens 56% van de klanten wordt niet geleverd wat beloofd is, terwijl 87% van mening is dat de deskundigen zich nog wel eens beter presenteren dan kan worden waargemaakt. Ook ontbeert het de consultant volgens 62% van de inhuurders aan vermogen om een organisatie snel door te lichten.

Toch zijn er wel dingen waar opdrachtgevers wel gelukkig mee zijn. De helft vindt dat consultants goed zijn in het creëren van draagvlak en 63% ziet dat ze goed en professioneel communiceren. Een zelfde percentage ziet de consultant goed werk leveren bij het omgaan met tegenwerking.
Tjonge, vanacht maar weer lekker slapen en morgen weer lekker naar Utrecht om verwachtingen waar te maken.

17 april 2005

(Not) Suitable for work

Onderstaande foto is maar één van de platen waarmee SuitSupply haar klanten deze week per e-mail de nieuwe collectie zomerpakken onder de aandacht wil brengen. Functioneel bloot kun je het niet noemen, en de visuele associaties met diverse vormen van erotiek en sex zal niet bij iedereen uitnodigend werken (weer) eens een kijkje te nemen in de fashion shops langs de snelweg.

En waar ligt de grens tussen e-mail en bezochte webpagina's die wèl mogen en het soort, dat bij streng toegepaste netetiquette ontslag wegens bezoeken/bekijken van porno tot gevolg heeft? De waarschuwingen van Management Team's 15 redenen voor ontslag en PW Vakblad zijn er niet voor niets.

16 april 2005

Psalmen in popversie

De tale Kanaäns, ofwel de typische 1951 bijbelvertalingbewoording als "Des HEEREN goedertierenheid duurt tot in eeuwigheid." is anno 2005 een belemmering voor gelovige jongeren. Om hen een moderne versie van de 150 psalmen te gunnen, is een popversie van 17 in een eigentijdse berijming op CD gezet.

Psalmen voor Nu is ontwikkeld door 20 popcomponisten, dichters, vertaalwetenschappers en kenners van het Hebreeuws uit diverse kerken. 3 jaar is eraan gewerkt. Uiteindelijk moeten alle psalmen in een eigentijdse vorm op cd staan. Het worden er 149, want psalm 43 wordt samengevoegd met psalm 42, waarvan die eigenlijk het tweede deel is.

Chipknipleed en -fun

De gemiddelde Nederlander wil niet aan de chipknip. Vreemd, want de 10 jaar geleden met veel tamtam geïntroduceerde met bankpas geïntegreerde manier om micropayments te voldoen, is noodzakelijk in veel bedrijfsrestaurants. 1 op de 8 mensen zou de chipknip nog nooit hebben gebruikt. Beetje dom, want dan kun je net zo goed een basispas bij je bank nemen, is nog goedkoper ook. Het Amsterdamse marktonderzoeksbureau Millward Brown, waar één van m'n vrienden werkt, deed dit belangwekkend onderzoek.

Ondanks de nuttige toepassingen in kantines en parkeerautomaten lijkt er weinig hoop voor de elektronische portemonnee. Weliswaar nam het gebruik vorig jaar met 17% toe, maar de rol blijft erg klein ten opzichte van bijvoorbeeld het pinnen. Maar ja, daar worden weer extra kosten voor gerekend bij het afrekenen van kleine bedragen.

14 april 2005

Wordt tienerster nu volwassen?

OK, Britney Spears is zwanger. Naast de kids van haar echtgenoot, krijgt ze hopelijk een gezonde eigen koter erbij om voor te zorgen. Of er ruimte (de kilo's moeten er ook weer af, en na slapeloze nachten moet ze weer toonbaar zijn) om de totaalverkoop van meer dan 60 miljoen cd's nog veel verder op te krikken, is de vraag.

13 april 2005

Kerksoap bij EO

De EO komt met een docusoap over de Bethelkerk in Drachten, de snelst groeiende kerk in Nederland. Vanaf eind augustus komen er zes afleveringen, geproduceerd door Sky High Tv, bekend van Marry Me...again, het Familiediner en The Weddingplanner.
Vrije Baptistengemeente Bethel is niet heilig en in zo'n grote groep mensen gebeurt natuurlijk best wat, aldus producent Bernard van den Bosch. Hij onderzoekt nog welke personen intensief gevolgd zullen worden voor de soap.

11 april 2005

Hoe kom je hier op?

Om de weblog te bezoeken, worden de vreemdste zoekargumenten gebruikt:
- Msn foto's pikken van contact personen
- adsense rekening uitbetalen
- Shakira komt terug !
- darmklachten oudere hond
- urine drinken
- de aller nieuwste versie van msn beta van amerika
- wat is de verklaring van Bohemian Rhapsody

;-)

10 april 2005

Kerk op plek gijzeling Beslan

Op de plek van de school in de stad Beslan waar in september 2004 honderden schoolkinderen gegijzeld werden Tsjetsjeense terroristen, zal een Russische orthodoxe kerk worden gebouwd. De muren van de voormalige sporthal zullen worden behouden en in de kerk worden geïntegreerd. Met 300 doden en dus een jarenlange nasleep in de verwerking van dit gebeuren, is het goed dat er een godshuis ter troost en bemoediging gevestigd wordt.

09 april 2005

Dagje logeren bij oma

De kinderen zijn een dagje logeren bij oma. Een weldadige rust, ook wel heel apart. Gezellig wandelen, eendjes voeren, naar de speeltuin en kinderboerderij. Hoe het ook kan gaan bij oma, meldt nu.nl: de 66-jarige Britse Patricia Tabram is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar voor het bakken van spacecakes. De oma verdedigde haar daad door te stellen dat cannabis haar verlichting gaf tegen de chronische pijn in haar nek en rug. Patricia Tabram is inmiddels uitgegroeid tot het symbool van de Britse lobby die pleit voor de legalisering van cannabis.

08 april 2005

Alarmsysteem luidt kerkklokken

Het inbrekersgilde wordt bij een inbraakpoging in het Hervormd kerkgebouw De Voorhof in Honselerdijk getracteerd op een klokgelui. De alarminstallatie van het gebouw is namelijk aangesloten op de kerkklokken. Na 3 eerdere inbraakpogingen in 1 jaar was het kerkbestuur het zat. Eigen en orthodoxe middelen worden dus niet geschuwd.

De sex is de andere niet

Voormalig president Bill Clinton ging de jongelui voor. Hij verklaarde ondanks herhaaldelijk oraal bevredigd te zijn door Monica Lewinsky: "I did not have sex with that woman." 20% van de Amerikaanse tieners heeft weleens orale sex gehad. 14% had echt geslachtsgemeenschap gehad.

Uit het onderzoek blijkt verder, dat de ambivalente houding van volwassenen tegenover orale sex tot bijvoorbeeld de insteek leidt, dat je je maagdelijkheid kunt behouden en toch sexueel plezier kunt beleven middels orale bevrediging. Dat SOA's ook door het mondje kunnen, is ondanks de vele campagnes blijkbaar nog niet doorgedrongen tot de jongeren.

07 april 2005

Flitsservice

Vanmiddag trapte een vrachtwagen bij 't Harde, ondanks waarschuwingen voor files door wegwerkzaamheden, toch te laat op de rem trapte en sloeg daarom noodgedwongen maar linksaf op de A28. Gevolg: veel files. Zelf vanaf Harderwijk maar linksaf door de fraaie Flevopolder. Op de dijk is het altijd verleidelijk niet 80, maar 100 te rijden. Door de verkeersdrukte hield m'n voorligger het bij 82, maar goed ook, want iets ten zuiden van Walibi World stond een fotocamera van de politie. Het kan nog erger. De politie heeft een nieuw type lasergun dat sneller, exacter en van veel grotere afstand de snelheid van een voertuig kan meten. In de komende periode worden alle 25 teams van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie uitgerust met het nieuwe wapen tegen hardrijders. Ik maak liever zelf mooie foto's. Ik hoor namelijk bij de 74% van de landgenoten die het prima vindt, dat de politie jaagt op hardrijders.

06 april 2005

Wereldrecord kussengevecht in Groningse handen

2977 Groningse studenten en andere belangstellenden gingen elkaar gedurende enkele minuten te lijf met kussens, goed voor een nieuw wereldrecord. Studeren is niet slaapverwekkend!

05 april 2005

Flitspalen weg vanwege goed gedrag

Nee, niet een flitspaalkerkhof vanwege brandstichting (een foto van de Ommense vestiging stond onlangs in de Zwolse Courant), maar echt verwijderen van de gewraakte palen vanwege goed gedrag. De provincie Friesland en diverse gemeenten schrappen 19 palen. Meer flitsen zou daar niet veel meer aan toevoegen aan het CJIB / verkeersveiligheid. Bovendien waren veel van de flitspalen al niet meer altijd voorzien van een camera. Friesland gaat zich nu meer richten op verkeerseducatie.

04 april 2005

Charles' huwelijk toch verstoord

Gisteren riep de Britse kroonprins Charles nog moedig, dat niets of niemand zijn huwelijk met Camilla Parker-Bowles aanstaande vrijdag kon weerhouden. Fout, vandaag werd bekend dat Charles vrijdag toch echt z'n opwachting moet maken bij de begrafenis van wijlen paus Johannes Paulus II. Trouwen doet het stel een dag later, op zaterdag. Vrijdags is overigens ook onze J.P. Balkenende in Rome.

03 april 2005

Interessante links naar m'n weblog

Via allerlei vragen aan Google komen bezoekers op m'n weblog. Opnieuw 2 weken grasduinen in de referrers levert weer leuke vondsten met waar mogelijk directe links naar de gezochte informatie:
- jan peter balkenende's lengte
- patronen + broeken download
- zeehond met radiozender plaatjes
- figuurtjes of plaatjes voor overleden baby
- olympische spelen "augustus 2004" Margarita scheiden
- gratis griekse netten kijken op de computer
- Is Bridget Maasland met Robbie Williams naar bed geweest
- balkbrug videobeelden
- engelse vrouwen fans in bikini bij euro 2004
- "meest milieuvriendelijke auto"

Meer humor op het werk!

Met 1 april nog vers in het geheugen, blijkt humor een onderdeel van het werk te zijn. Humor haalt de druk weg. Grappen en grollen zijn nodig ter vermindering van stress. Serieuze werknemers zijn lange tijd erg productief, maar op een gegeven moment zijn ze opgebrand. Stichting Humor doet missiewerk: met humor kan men plezierig samenwerken en dat werkt door naar de klant. Niet alle humor is geoorloofd. Grappen mogen niet ten koste gaan van collega`s. Ook kan het gebeuren dat men doorslaat en niet meer aan werken toekomt.

02 april 2005

Geen grap: gegeten in een watertoren

Om op 1 april door een van je beste vrienden uitgenodigd te worden in de tot vijfsterren hotel en restaurant verbouwde watertoren te gaan eten, heeft wat gevaarlijks. Zou het echt geen 1 april grap zijn. Maar nee, 3,5u langzaam ronddraaien in de Koperen Hoogte met uitzicht op de omgeving en tussendoor de diverse gangen in het menu La Tour, is erg leuk en lekker!

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker