Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 maart 2005

Afzwemfeest

Vandaag weer een mijlpaal in het leven van jonge ouders. Onze oudste, Johan (op de foto het 2e zichtbare kind van rechts), mocht vanavond afzwemmen voor z'n A-diploma in het zwembad van Staphorst. De diploma's lagen al voor alle 44 kinderen klaar, dus laten zakken deden ze geen enkel kind.

De meegekomen (groot)ouders, broers en zussen, getooid in klederdracht, nog strak in het pak (zó uit het werk), of een luchtig t-shirt vanwege de warmte, hadden dus ook een geslaagde avond. Gelukkig maar!

30 maart 2005

Je geloof of je leven!

In 2004 wereldwijd ongeveer 170.000 personen het christelijk geloof met de dood moeten bekopen. Dat meldde de Evangelische Alliantie (EA). De meeste christenen kwamen om in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De wereldwijde Evangelische Alliantie vertegenwoordigt ongeveer 400 miljoen evangelische christenen in 123 landen.

29 maart 2005

omroepmopper

Tja, een staatssecretaris Medy van der Laan die VARA's kijkcijferkanon Kopspijkers in plaats van 'amusement' 'opiniërend' noemt (als Nederlanders zouden we onze mening baseren op basis van wat Jack Spijkerman en zijn gasten ons aan televisiefragmenten, cabaret en interviews voorschoteld). Dezelfde Jack Spijkerman die in het ziekenhuis is opgenomen. Een EO die juist zeer tevreden is met de jongste kabinetsplannen met de publieke omroep. Een verbijsterde NCRV, olie op het vuur door SBS (beroof de publieke omroepen ook maar van de voetbalrechten). Een raar wereldje, omroepland, betaald door jouw en mijn belastinggeld en supermarktboodschappen...

28 maart 2005

Vuurtje stoken

Ruim 800 aangestoken paasvuren zetten voornamelijk de noordelijke helft van ons land in een grijze wolkenlucht. In de Middeleeuwen begon de traditie uit bijgeloof: het vuur moest boze geesten verjagen. Tegenwoordig moeten de paasvuren bijdragen aan het onderling contact van dorpsbewoners. Het wereldrecord voor het grootste paasvuur is in handen van het buurtschap Espelo in Twente. Na een half jaar bouwen kwamen zij in 1987 tot een zogeheten paasbult - een berg brandbaar materiaal - van ruim 27 meter hoog. De gemiddelde paasvuren hebben een hoogte van tien tot twaalf meter.

Sinds de jaren '90 mogen de bulten alleen nog maar bestaan uit snoeihout, wat beter is voor het milieu. Bovendien moeten er bij de gemeente vergunningen worden aangevraagd. Want: ook aan veel paasbulten zit een luchtje. Het is immers aantrekkelijk om naast snoeiafval ook andere materialen in rook te laten opgaan.

27 maart 2005

henkjan1970's Music Station @ Yahoo!

Een nog altijd erg interessante optie van Yahoo! Music / LAUNCHcast radio is, dat je al luisterend, stemmend en selecterend je eigen radiostation kunt samenstellen uit een overweldigend aanbod jonge en oude muziek in elke denkbare stijl. Het resultaat is steeds meer een streaming radiostation dat gratis (slechts zo nu en dan onderbroken door commercials) muziek draait die jíj leuk vindt. Géén DJ's, géén spelletjes, alleen muziek: heerlijk. Wil jij horen, wat ik leuk vind om te horen, geef dan henkjan1970's Station een draai.

Pasen 2005

Dat Pasen verbasterd is tot passie en paasei, neemt niet weg, dat er wel degelijk iets echts te vieren is, Gods plan met de mensen, waarin de dood en opstanding van zijn zoon, Jezus Christus, een belangrijke mijlpaal is. Door Zijn dood krijgt het leven pas zin!
Meer weten over Pasen? Kijk dan eens op pasen.pagina.nl, pasen.startkabel.nl, kindengeloof.nl of jeugdjournaal.nl.

26 maart 2005

Lied van de vrijheid

Zanger en componist Thé Lau schreef het 'In vrijheid', ter gelegenheid van de viering van zestig jaar bevrijding. Dat meldt het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De 2 minuten stilte op 4 mei als dodenherdenking is al vele jaren een traditie. Op 5 mei wil het Comité dat de mensheid zich de grote waarde van de vrijheid realiseert en roept daarom iedereen op het lied 'In vrijheid' ten gehore te brengen. Thé Lau, Ali B. en Beef! reizen die dag als 'ambassadeurs van de vrijheid' langs de verschillende festivals in Nederland.

Downloaden van het campagnelied wordt aangemoedigd via www.liedvandevrijheid.nl. Er staan bewerkingen voor alle denkbare muziekgenres op de website. Eigen uitvoeringen zijn voor een verkiezing weer aan te melden op www.60jaarbevrijding.nl.

25 maart 2005

Telefoonrekening: Papierloos, niet goedkoper

Gisteren ontvingen we een e-mail van KPN Telecom. "Net zoals veel andere bedrijven stapt ook KPN over op een elektronische telefoonrekening. Dit is niet alleen efficiënter maar ook beter voor het milieu. In plaats van een papieren telefoonrekening ontvangt u voortaan gratis Factuurmelding. Dit is een e-mailbericht met de melding dat uw rekening klaarstaat en dat de kosten eerdaags worden afgeschreven."

Je zou zeggen, dat KPN hiermee geld voor printen en verzenden bespaart en dus de telefoonrekening omlaag kan. In antwoord op een per e-mail gestelde vraag hierover, antwoordt men - conform verwachting -: "Tot onze spijt krijgt u geen korting op uw abonnementskosten, naar aanleiding van het vervallen van uw papieren factuur. Onze excuses voor het ongemak. Wij vertrouwen erop u voldoende te hebben geonformeerd."

Een cursus Nederlands zou niet verkeerd zijn voor betrokken medewerker. En om het aanhouden van de hoogte van de abonnementskosten af te doen als "ongemak", blijft toch wel trekken houden van een monopolist.

Urkers gulste gevers

De veelal christelijke inwoners van vissersdorp Urk waren in 2003 het gulst bij collectes, zo heeft het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) becijferd. Gemiddeld gaven Urkers €48,70 per huishouden. Collectanten haalden het minst op in Den Haag: gemiddeld €0,63 per huishouden. Urk staat al sinds 2000 aan de top als het gaat om vrijgevigheid. Gaat het om provincies, geven de Friezen met €11,10 gemiddeld het meest, in tegenstelling tot de krenterige Brabanders met €5,48 euro.

24 maart 2005

Waren er maar mensen als ik

"Tekort aan hoogopgeleide ICT'ers" kopt Webwereld vandaag. Da's goed nieuws, want dan zouden de inkomens omhoog kunnen, toch? Blijkbaar ben ik weer een "schaars goed". Het economenhart klopt nog altijd, zo te merken.

Via Google naar m'n weblog

Tja, een blik in de herkomst van bezoekers blijkt altijd goed voor grappige zoekargumenten. Uit de laatste 2 weken Google referrers:
- belastingaangifte proxy
- zoek de 2 verschillen
- beroemde belgische 90 popbands -> Clouseau
- klok jaren 70 met analoge cijfers
- foto's van gestressde mensen
- instructie verlagen peugeot achter
- foto's van moderne woonhuizen gebouwd in 2004 bekijken
- Braziliaanse kerkelijke activiteiten in Almere
- hoe heten de hoofdrolspelers in de tv serie miami vice in amerika
- in welke talen spreekt men nijntje uit
- penispomp maken
- Winkel het Zwarte schaap in het dorp Lankhorst in Overijssel
- betekenis 13 strepen van de Amerikaanse vlag
- alleen spelletjes rond totally spies
- grasbaanraces balkbrug paasdag 2005
- wie is het populairst van de waddeneilanden?
- wat betekent the speckled band

23 maart 2005

Mensen houden van dieren

Nee, het is nog lang geen dierendag. Bijna eenderde van de huisdierbezitters houdt net zoveel van zijn huisdier als van zijn familie of vrienden. 25% zegt net zoveel verdriet te hebben als zijn huisdier dood gaat als wanneer een familielid of vriend sterft. Sommige mensen houden zelfs meer van hun huisdier dan van hun naasten: 4%. En 6% heeft meer verdriet na het verlies van zijn dier dan na het verlies van familie. Bron: Maurice de Jond naar aanleiding van een onderzoeksvraag van een verzekeraar van dieren.

22 maart 2005

Europese verkeersborden verwarrend

Weggebruikers vinden dat er in veel Europese landen te veel verkeersborden staan. En deze zijn vaak nog onduidelijk ook. ANWB en haar Europese zusterorganisaties publiceerde dinsdag onderzoeksresultaten. Verkeerd of onduidelijk geplaatste
borden kunnen volgens deze organisaties tot onveilige situaties leiden.
Vooral in Duitsland, België en Oostenrijk staan te veel verkeersborden, stellen de
weggebruikers. Na de Noren en Spanjaarden zijn Nederlanders het meest tevreden over de hoeveelheid aanwijzingen langs de kant van de weg.

Het kan echter ook in Nederland spoken langs de weg ;-)

21 maart 2005

Slechts 3 dagen per week productief

Na een weekend met een zaterdag, waarop ik 15u voor de klant bezig ben geweest met het leiden van een implementatie, is het schokkend te lezen, dat Microsoft's onderzoek bij 38.000 respondenten in 200 landen uitwijst, dat werknemers ongeveer 1/3 van hun tijd inproductief moeten zijn.
De resultaten komen uit de ’Personal Productivity Challenge’ geeft als grootste tijdverspillers aan:
1. onduidelijke doelstellingen
2. te weinig communicatie tussen teamleden
3. inefficiënte vergaderingen
4. onduidelijke prioriteiten
5. uitstel om allerlei redenen

Wereldwijd werkt men gemiddeld 45 uur per week, waarvan 17 uur niet productief. Opvallend is ook dat 60% geen goede balans zegt te hebben tussen werken en vrije tijd. Ach, en dat Microsoft Office de oplossing is.....laat maar. Bovengenoemde punten draaien om mensen, niet om software.

20 maart 2005

John Williams nieuwe RTL Boulevard presentator

John Williams, voorheen bekend van Lijn4 en belspelletjes, gaat het populaire after-dinner programma RTL Boulevard presenteren. Hij neemt na maanden van geruchten en try-outs de plaats van vertrekkende Beau van Erven Dorens over.

Williams is echter niet het enige nieuwe gezicht. Hij blijkt slechts een contract voor 3 maanden te hebben, en uit te gaan maken van een pool van presentatoren die naast Albert Verlinde de presentatie zullen verzorgen.

Voelt u zich wat stijfjes?

Een 47-jarige Vietnamees kocht onlangs via een kennis voor minder dan $2 een Viagra pil. De pil bleek namaak, zoals je zelf ook diverse malen per dag aangeboden zult krijgen per e-mail. Na 2 dagen erectie -overigens zonder sex te hebben- vond de man het niet meer leuk, en liet zich opnemen in het Dan Binh ziekenhuis in Ho Chi Minh Stad van de nabijgelegen Vinh Snak provincie. De dokters verrichtten een kleine ingreep om wat bloed van de stijve penis van de man af te voeren. Zij waren niet zeker wat in de pil zat omdat de man geen ander exemplaar meer had.

18 maart 2005

Ch!pz leden moeten vrienden blijven

Het populaire kinder- en tienerkwartet Ch!pz, Peter, Cilla, Kevin en Rach-l, mogen niet op elkaar verliefd worden en een relatie beginnen. Fouten als die bij Abba in de jaren '70 en '80 uiteindelijk het einde van de band betekenden, wil het management van Ch!ipz voorkomen. Omgaan als broer en zus mag natuurlijk wel. Het nieuwe album van Chipz 'The world of Chipz' ligt vanaf vandaag in de winkel. De laatste single '1-2-3' staat voor de tweede week op de eerste plaats in de Nederlandse hitparade. Inmiddels zijn er meer dan 30.000 exemplaren verkocht van de single, voldoende fans dus.

17 maart 2005

EO's Blinq opnieuw onder vuur

Na al eerder opschudding veroorzaakt te hebben (zoektocht naar kinderen die aan zelfbevrediging doen) is het EO/Z@appelin programma Blinq opnieuw voer voor discussie. Het 'wereldse' karakter, de onderwerp- en gastenkeuze (te veel soapacteurs) en de kleding en het taalgebruik van de presentatoren geven aanstoot. Ja mensen, de tijd van de Krant van Bas ligt bijna 30 jaar achter ons. Onschuld is verdwenen en in de race voor kijkcijfers, waaraan ook de EO niet ontkomt, worden fouten gemaakt. De leden bepalen mede het programmabeleid.

Sesamstraat op commerciële toer

Van alle Nederlandse figuren (Tommy, Purk, Pino, etc.) uit het populaire en inmiddels 30 jaar op buis verschijnende kinderprogramma Sesamstraat komt dit najaar een pluche pop op de markt. Ook zijn ze straks te vinden op badproducten, tandpasta, koekjes, munten en in puzzels en boekjes. De t-shirts met Bert & Ernie, Zoë en Cookie Monster, internationale Sesamstraat-sterren, waren er natuurlijk al lang. In ons landje komt dus een ware push campaign voor de eigen kinderhelden.

16 maart 2005

U2 opgenomen in Hall of Fame

De Ierse rockband U2 is opgenomen in de Amerikaanse Rock-'n'Roll Hall of Fame. Artiesten komen pas 25 jaar nadat hun eerste album is verschenen in aanmerking voor een plaatsje in de eregalerij. Naast U2 werden The O'Jays, Percy Sledge, The Pretenders en Buddy Guy opgenomen in de Hall of Fame.

Kerken adverteren voor zichzelf

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) heeft maandag enkele tientallen, voornamelijk positieve reacties gekregen op de paginagrote advertentie die zondag in De Telegraaf stond. "Al onze vestigingen elke zondag open!" schreeuwde de PKN-advertentie de lezers in grote witte letters op een rode achtergrond toe. "Iedereen is welkom. Gratis boodschappen voor het hele gezin. Er is altijd wel een vestiging bij u in de buurt", luidden de slogans.

De behoudende Gereformeerde Bond in de PKN, die de zondagsheiliging hoog in het vaandel heeft staan, wijst de advertentie niet af. "Laat de kerk vooral duidelijk zijn en blijven over de betekenis en het doel van de zondag. Dat geldt niet alleen het sociale aspect, maar vooral het uitdragen van de overtuiging dat deze dag speciaal bestemd is voor de dienst aan God."

14 maart 2005

Wat een man of vrouw wil

Datingsite ItClicks.nl deed een onderzoek onder eigen bezoekers naar de wensen en eisen van relatiezoekers. Waar de reclames een ideaalbeeld van een vrouw oproepen, blijken de respondenten in slechts 41% het figuur "belangrijk" te vinden. Bijna 60% vindt het postuur "volstrekt onbelangrijk". Slechts 6% van de mannen wil een "slanke" vrouw, waarbij "slank" natuurlijk ook relatief is. Een verwaarloosbaar aantal vrouwen heeft een voorkeur voor "gezet tot zwaar", zodat de conclusie luidt dat ruim 2 op 3 vrouwen postuur belangrijk vindt.

13 maart 2005

Leuk gevonden worden

Twee weken referrers nakijken levert weer genoeg leuke vondsten op om uiteindelijke deze weblog van dichtbij te zien:
- paris hilton haar mobieltje ashlee simpson
- huwelijk las vegas rechtsgeldig in nederland
- vrije mensen in de buitenlucht
- tongzoenen van kinderen op school foto's
- tamagotchi plus infrarood
- Nederland onbewoonbaar in 2007 amsterdam
- wat is Analfabetisme
- waar zijn christina aguilera haar piercings
- waarom is cat stevens moslim geworden?

Weekendje weg in eigen land

Met Klazien en nog 31 collega's en partner had ik het genoegen een weekendje Maastricht te mogen hebben. Zaterdagmiddag een rondwandeling met gids door het prachtige, maar nog winterkoude Maastricht. Vervolgens anderhalf uur in marstempo langs tientallen kunstwerken van Jezuïeten op de wanden van de mergelgrotten van de Jezuïetenberg, net buiten Maastricht. Diner, overnachting en ontbijt was op het tot hotel omgebouwde kasteel Vaeshartelt. Vanochtend vóór de reis terug nog een korte wandeling over het landschapspark rond het kasteel, aangelegd door de Belgische tuinarchitect Gindra in 1852.

Op de terugweg nog even aangewipt in Wilp bij Piet Zoomers die echter in mijn maat (53) onvoldoende te pakken had. Niettemin geslaagd, ook zonder 3 kinderen!

11 maart 2005

Nu even niet!

Net terug uit de vrijdagmiddagspits, snel gegeten, kids in bed, een volle agenda en dan dit. Een splinternieuwe site van het Nationaal Fonds Geestelijke Volksgezondheid; een onafhankelijke, niet-overheid gefinancierde organisatie zonder winstoogmerk, www.nuevenniet.com, heeft tot doel je stress aan te pakken. En zeg nou niet 'ach daar heb ik toch geen last van' of 'nu even niet, hoor' want je bent nooit te oud om te leren: over je stressveroorzakers en wat er aan te doen is.

Een opmerkelijke rol voor Cup-a-Soup Sjors (Ruben van der Meer). Of hij echt alle wanhopige voice mails heeft ingesproken? En wat scoor jij op de stresstest? Geen tijd? Kom nou.

Forbes' 2005 rijksten der aarden

De jaarlijkse top-10 van rijksten der aarde van Forbes met een momentopname van 11 februari 2005 is weer uit:
1. Bill Gates (Microsoft) (voor de 11e keer op #1), $46.5 miljard
2. Warren Buffet (investeerder), $44 miljard
3. Lakshmi Mittal (Indiase staalgigant), $25 miljard
4. Carlos Slim Helu (Mexicaanse telecommagnaat), $23.8 miljard (vorig jaar nog #17)
5. Prince al-Waleed Bin Talal Al Saud (Saoediesche prins)
6. Ingvar Kamprad (mr. Ikea), vorig jaar nog #13
7. Paul Allen (Microsoft)
8. Karl Albrecht (mr. Aldi)
9. Lawrence Ellison (Oracle)
10. S. Robson Walton (Wal-Mart)

Vanaf augustus gratis parkeren

Proefballon van minister Van Geel (Milieu): hybride auto's zoals de auto van het jaar 2005, Toyota Prius, moeten in de toekomst goedkoop of zelfs gratis kunnen parkeren. Dat oppert Van Geel in een brief aan de Tweede Kamer. Dat zou de aanschaf van dergelijke milieuvriendelijke voertuigen kunnen bevorderen. Hybride auto's stoten minder uitlaatgassen uit dan gewone auto's. Van Geel heeft niet de macht om zijn wil tot wet te maken. Hij benadrukt dat het parkeerbeleid een zaak is van gemeenten zelf. Van Geel reed in 2004 zelf enkele maanden rond in een Prius. Uiteindelijk stapte hij toch weer over op een gewone dieselauto, omdat de bagageruimte te klein was voor zijn koffers met dossiers. De proefballon zal wel leeglopen, vanaf augustus toch maar een volgeladen chipknip mee met bezoeken aan bijvoorbeeld Amsterdam.

Labels:

09 maart 2005

Beschadigd zelfbeeld al bij 6+

Australisch onderzoek toont aan, dat de meeste meisjes zich al vanaf hun 6e of 7e jaar ontevreden beginnen te voelen over gewicht en uiterlijk. De meesten willen slanker zijn en bijna de helft vindt dat ze al op dieet moeten. Oorzaken hiervoor zijn niet onderzocht, maar op je Hollandse klompen voel je omgevingsfactoren aan als: popcultuur, inclusief kleuterpop, gestressde moeders die zelf ook niet echt happy zijn met hun figuur en doorslaande weegschaal. Zien is geloven, dus tv, posters en magazines die ouders lezen, klasgenootjes die wél de bink van de school zijn, zullen wel meespelen.

08 maart 2005

Duettenreeks met BB King

Zanger Bono van U2, Van Morrison en Sting nemen binnenkort een duet op met de levende legende en gitarist BB King. BB King nam in 1989 ook een duet op met U2. Het nummer 'When love comes to town' was tevens in de concertfilm 'Rattle and Hum' van de Ierse band te horen. Het uitbrengen van een duettenalbum is een van de activiteiten die dit jaar voor de 80e verjaardag van de gitarist op 16 september verzorgd worden. Het is de bedoeling dat dit jaar een museum wordt gevestigd in zijn thuisstaat Mississippi.

RSI meldpunt voor ICT'ers

FNV Bondgenoten start een meldpunt voor RSI-klachten in de ICT-branche. Dit omdat ICT'ers relatief vaak last hebben van deze beroepsziekte. De landelijke meld- en voorlichtingscampagne moet nog echt van de grond komen, dus een paar tips van mijn kant:
1. een moeilijk navigeerbare website voor online aanmelden van muisarmen is niet handig. Houd het aantal benoidgde muisklikken minimaal.
2. melden van RSI-klachten via SMS lijkt ook niet handig, vanwege versterking van SMS-duim klachten.
3. telefonisch melden van klachten buiten kantoortijden is evenmin aan te bevelen, om niet bellen vanuit de leasebak aan te moedigen.
4. gezonder is het om meldingen gewoon persoonlijk aan te nemen tijdens kantooruren op het kantoor in Utrecht-Rijnsweerd. Da's gewoon op loopafstand.

07 maart 2005

Muijs wijkt voor liefde

Waar Martijn Muijs tot nu toe de radioversie van Top of the Pops zondagmiddag op 3FM presenteert, komt vanaf 27 maart een nieuw liefdesprogramma, Brommers Kiek'n.

Presentatoren Sophie Hilbrand en Pim Veth nemen de luisteraar mee langs het seks-abc, een liefdesstelling en het verhaal van een bekende Nederlander. Ook gaat het programma op zoek naar dates voor luisteraars.
"Ga je mee brommers kiek'n?" is een hier in het oosten gebruikelijke vraag om een meisje uit te nodigen om te zoenen of misschien wel meer.

06 maart 2005

Brian Welch (ex-Korn) gedoopt in Jordaan

Alweer doopnieuws, ditmaal over de tot bekering gekomen en inmiddels ex-Korn gitarist Brian 'Head' Welch. De 34-jarige Welch liet zich zaterdag in de rivier de Jordaan in Israël dopen bij Yardenit. Welch besloot 22 februari Korn te verlaten, om zijn leven in dienst te stellen van Jezus Christus, na een punt achter een drugsverslaving en rock 'n roll levensstijl gezet te hebben.

Welch heeft als één van de oprichters 13 jaar bij Korn gespeeld. Hij wil echter niet stoppen met muziek. "Mijn nieuwe liedjes gaan over de dingen die God tegen mij zegt. Hij gaat mij gebruiken om mensen te genezen", zegt Welch. De andere leden van Korn wensen Welch alle geluk toe bij het najagen van zijn nieuwe levensdoel. Het resterende drietal zit momenteel in de studio voor een nieuwe plaat, die in september moet uitkomen. Hun eerste greatest hits-album ligt nu in de winkel, met daarop een cover van Pink Floyd 's 'Another brick in the wall'.

Zout: prioriteiten stellen

Niet op alle slakken, laat staan in alle hoeken en gaten wordt gestrooid. Vanochtend in Meppel was het samengevat een ijsbaan. Gelukkig heeft Rijkswaterstaat voldoende strooizout om de rijkswegen sneeuwvrij te houden. Da's voor morgen weer goed nieuws.

05 maart 2005

Normaal songbook

Eind maart komt de Achterhoekse popgroep Normaal met een beperkte oplage van het liedjesboek Deur de joaren hen op de markt. Het wordt 'een rijk geïllustreerd boek', waarin de complete discografie van Normaal beschreven staat. Alle hoesjes van platen en cd's zijn afgebeeld, met daarnaast vermeld in welk jaar het een hitnotering is geweest en bij welke platenmaatschappij het werd uitgebracht.

Fans kunnen via normaal.nl een persoonlijk exemplaar reserveren. Dit kan tot 31 maart.

04 maart 2005

Waarom weerwaarschuwing?

Waarom gisteravond massaal weerwaarschuwingen werden afgegeven door onder meer het KNMI bleef vanochtend een raadsel. Ondanks de dichte mist op het eerste stuk (N377 naar De Lichtmis), was de A28 kurkdroog, maar zeker niet extreem rustig.

Posittief gesteld: goede weersverwachtingen afgeven is een moeilijk vak.

03 maart 2005

Bijbelbar: knoppenbalk voor doorzoeken Bijbel

De BijbelBar stelt je in staat om gemakkelijk naar elk gewenst hoofdstuk van De Bijbel in diverse vertalingen te gaan. De BijbelBar is gratis en de installatie vergt slechts enkele seconden. U krijgt de beschikking over handige mogelijkheden zoals directe toegang tot alle pagina's van Bijbelgenootschap.nl, De Nieuwe Bijbelvertaling.nl en Google Search.

Doop wordt dood

De doop door onderdompeling in water staat symbool voor het willen volgen van Jezus Christus in zijn dood en opstanding. Op talloze plekken in de wereld gebruiken christenen doopvonten, baden, zwembaden, rivieren, meren en zeeën gebruikt om volgelingen te dopen. Afgelopen weekend ging dat mis op een strand bij de badplaats Inanda, nabij Durban, Zuid-Afrika. Vijf mensen verdronken nadat een grote golf hen had meegesleurd. Om geen toeschouwers te hebben, had de New Corinthians Church, onderdeel van de Zion Christian Church ervoor gekozen het kort na middernacht te doen. Dat dat niet handig is, bleek. De secretaris-generaal van de Zuid-Afrikaanse Raad van Kerken, Molefe Tsele, heeft kerken opgeroepen voorzichtig te zijn met doopbedieningen in zee. ,,Het dopen van christenen in een rivier of zee is een oude praktijk. Dezelfde methode werd gebruikt toen Jezus Christus werd gedoopt.'' Het wat aparte tijdstip van dopen, het geen toeschouwers willen hebben is typerend voor de de Zion Christian Church, met 5 miljoen leden de grootste kerk van Zuid-Afrika. In de kerk worden christelijke, vooral oudtestamentische, elementen verbonden met zaken als voorouderverering en het bezoek aan medicijnmannen. Sipho Mthimkhulu, één van de predikanten van de gemeente, verklaarde nog nooit sinds 1983 elke 3 maanden dergelijke plechtigheden worden gehouden een verdrinking had meegemaakt.

02 maart 2005

Groeten uit winters Balkbrug


Hoewel de snelweg A28 vanochtend naar en vanmiddag van Utrecht prima te doen was, komen de strooiwagens lokaal niet zover. Een 25cm sneeuwlaag ligt er nog steeds. Foto's zijn van vanmiddag even voor zessen.

Personeelskorting op pil

Elke bedrijfstak kent z'n personeelsvoordelen. De verzekeringsbranche heeft premiekorting of een soepeler acceptatiebeleid voor haar werknemers, de voedingsindustrie verstrekking in natura, de NS vroeger jaarkaarten voor personeel en familie. Medewerksters van geneesmiddelenfabrikant Organon, dochter van Akzo Nobel, in Oss mogen tijdelijk gratis het anticonceptiemiddel NuvaRing gebruiken. Ook echtgenotes en dochters van mannelijke werknemers mogen het voorbehoedsmiddel 3 maanden gratis proberen. Daarna krijgen ze gedurende 9 maanden een deel van de kosten vergoed. Verstrekking van antidepressiva lag minder voor de hand, aldus Organon.

01 maart 2005

Zoek de 2 verschillen

Mocht je ondanks de ontmoedigende boodschappen op shag en pakjes sigaretten nog altijd niet te stoppen zijn, komt er mogelijk vanaf 2006 een nieuwe reeks afbeeldingen op je ogen af. Foto's van zwaar aangetaste longen, een keeltumor of een lege kinderwagen, worden gecombineerd met de huidige waarschuwingsteksten.
Vorig jaar opperde de commissie milieu en volksgezondheid van het Europees Parlement al dat in de EU rottende rokerslongen op pakjes zouden moeten worden afgebeeld, omdat dit in Canada een zeer succesvol afschrikmiddel is gebleken. België heeft al besloten tot invoering van deze nieuwe maatregel. Nederland neemt eind 2005 een besluit hierover.

Zoek de 2 verschillen, links roker, rechts niet-roker.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker