Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

28 februari 2005

Magazine voor op de WC

Acteur Viktor Reinier (Baantjer) presenteert volgende week een nieuw tijdschrift dat speciaal gericht is op de toiletbezoeker. Het general interestblad is volgens de initiatiefnemers toegankelijk voor alle leeftijden met onderwerpen voor het hele gezin, zo kan het blad tenminste blijven liggen op de stortbak. Alle items hebben een leestijd van 3-6 minuten, natuurlijk afhankelijk van de leeftijd en interesse van het gezinslid. De oplage wordt 170.000 exemplaren. Reinier presenteert de titel (hoe het blad heet, maakte het AD vandaag nog niet bekend) op 8 maart.

3FM Awards

Tja, waarom alleen TMF of Conamus hier in Holland muziekawards laten uitdelen? 3FM introduceert de 3FM Awards: de publieksprijs voor de beste artiesten, bands, albums en singles. De longlist is beschikbaar; binnenkort volgt de shortlist. In de week van 14 maart kun je op 5 genomineerden in elke categorie, beste band, mannelijke artiest, vrouwelijke artiest, single, album, nieuwkomer en live act stemmen. Het Weekend van de NL Pop, traditioneel goed voor enkele prikkelende Sigmund-strips in de Volkskrant, wordt 20 maart afgesloten met een speciale live uitzending in Club Panama in Amsterdam, waar de allereerste 3FM Award Winnaars bekend worden gemaakt.

Zangeres Anouk is de grote winnares van de 3FM Awards. De Award voor beste single ging naar Lange Frans en Baas B met hun nummer Zinloos. Beste mannelijke artiest was dj Tiësto en Kane is volgens de luisteraars de beste band. De titel beste liveband ging naar Di-rect. The Sheer was beste nieuwkomer en Intwine heeft met Perfect het beste album gemaakt.

27 februari 2005

Gouden Frambozen uitgedeeld

Als tegenpool van de Oscars wordt traditioneel de avond ervoor, gisteren dus, de Golden Raspberry (Gouden Framboos) awards uitgereikt aan de slechtste acteerprestaties. En de winnaars zijn:
- President Bush, voor zijn optreden in de documentaire Fahrenheit 9/11 van Michael Moore. Daarin leest Bush schoolkinderen een dierenverhaal voor terwijl de aanslagen van 11 september plaatsvinden.
- Halle Berry viel in de prijzen bij de negatieve tegenhangers van de Oscars. Berry kreeg drie jaar geleden nog een Oscar voor haar acteerwerk in Monster's Ball, maar in Catwoman haalde ze dat niveau niet. Volgens de jury kon Berry daar eigenlijk niets aan doen, omdat de hele film een draak is. Catwoman is uitgeroepen als slechtste film.
- Britney Spears kreeg een prijs voor haar optreden in Fahrenheit 9/11, voor de scène waarin zij - kauwgom kauwend - verklaart blind vertrouwen te hebben in het beleid van Bush.

Verwijsneus

Ik heb de referrer lijstjes een poos wekelijks voor je uitgepluist op zoek naar de grappigste zoekargumenten om via Google toch op m'n weblog te belanden. Terug van weggeweest met de oogst van eind januari t/m 26 februari:
- telefonische colportage
- hectometerpaaltjes betekenis
- tongzoenen afbeeldingen
- plaatjes van het inzetten van piercings
- ongelukkige kinderen
- besnijdenis audio video
- plaatjes van de bruiloft te kana
- communie fotografie
- gesloten invalidenwagens
- plaatjes hoofdroos
- week van willibrord zelfbevrediging

26 februari 2005

Ronduit vermakelijk

Gisteren wel een erg vermakelijk bericht op Fok!: vorm en grootte van de borsten tekekend voor persoonlijkheid van vrouw in kwestie. Alsof persoonlijkheid afwezig is gedurende de kinderjaren, groeit in de pubertijd en met borstvergroting of -verkleining qua omvang kan wijzigen. De bedenker van dit alles is een hitsige Italiaan, seksuoloog Piero Lorenzoni. Vast een vrouwenverslinder.

Meer knipogen zijn te vinden in de visuele fruitmand. Verslik je niet ;-).

Tekenaar Suske & Wiske ontslagen

Marc Verhaegen, is ontslagen. Zijn werkwijze paste niet in de visie van de erven van Suske & Wiske bedenker Willy Vandersteen, aldus dochter Helena Vandersteen zaterdag.
Vorig jaar had Verhaegen voorgesteld een album te maken over een joods meisje dat is vergast in concentratiekamp Auschwitz. De familie Vandersteen vond dat geen goed idee voor een kinderstrip.

Verhaegen wordt opgevolgd door twee teams: een teken- en een scenarioteam.

25 februari 2005

MSN of KPN Telefoongids

Gisteren en vandaag was het effect van uitloggen van je Hotmail-account wel apart. Normaliter kom je op msn.nl terecht, maar ditmaal belandde je ongeveer in detelefoongids.nl. Foutje bedankt.

Privé e-mailen onder werktijd?

Onderzoeksbureau Blauw Research stelde de vraag "Wat vindt u, mag privé e-mailen onder werktijd?" aan 440 werknemers in opdracht van Randstad WerkMonitor. 35% vindt dat e-mailen onder werktijd moet kunnen, terwijl 34% het tegenovergestelde meent. 41% vindt, dat de werkgever het e-mailgedrag van haar werknemers mag controleren, 42% is hierop tegen.

With compliments

Je kent het beeld. De secretaresse omcirkelt zelf maar 'secretaressedag' in de agenda van haar baas als hint. En..verrassing: een bos bloemen. Dinsdag 1 maart is het blijkbaar voor de 3e keer Nationale Complimentendag (georganiseerd door Fortis Foundation). Mocht je na de ochtendspits dus door collega's, chefs, vrouw, man, of iemand anders gecomplimenteerd worden, vergeet dan, dat er sprake is van een spontane reactie. Het motto van dit jaar is: 'Alles went behalve een compliment. Hoe vaak doe jij het?' Wacht vooral op woensdag, the day after.

24 februari 2005

Christelijk broodje aap en waarheid

Smaakvol, maar niet op alle punten juist, is het kritische verhaal van ene Berger over de christelijke broodje aap verhalen in het Nederlands Dagblad.
Een korte bloemlezing:
- Darwin verwierp op zijn sterfbed de evolutietheorie en nam Jezus aan. Blijkt discutabel, al naar gelang welk familielid of vriend(in) geciteerd wordt.
- Russische wetenschappers boorden een gat in de aardkorst en hoorden op grote diepte, waar de temperatuur plotseling opliep, via microfoons het geschreeuw van gefolterde zielen in de hel. Een bewust op media attentie verzonnen verhaal door de Noor Age Rendalen.
- Computers van de NASA hebben ontdekt dat er een dag 'ontbreekt' uit de tijd. Dat is de dag dat de zon stilstond, zoals beschreven in het bijbelboek Jozua.
- 1991: een Amerikaanse satelliet draaide geen cirkelvormige baan om de aarde draaide, maar dat het leek of die op vier punten uit de bocht vloog. De bijbel, waarin 'de vier hoeken van de aarde' meer dan eens worden genoemd, had toch gelijk.''
Onzin.
- 1985: er is een pornofilm in de maak over Jezus. Christenen riepen via een petitie op tot protest, maar later bleek het bericht niet te kloppen. In 1996 en 2002 ging het verhaal op herhaling.

Minder sterk is Berger m.b.t. de neveneffecten van The Passion of the Christ en het Cassie Bernall schietdrama.

23 februari 2005

Reisleider bij goed weer

SBS6 zou 22 februari beginnen met het programma Reisleider, maar schuift dit vanwege het slechte weer in Turkije op naar 1 maart. Door de hevige sneeuwval heeft de ploeg nog niet voldoende opnames kunnen maken. Reisleider is een docusoap over een reisleider (Dave Heijnerman) die wekelijks gasten ontvangt in het Turkse wintersport gebied Kartalkaya.

Het gaat daarbij niet alleen de verrichtingen in de sneeuw, natuurlijk ook om de 'ontluikende liefdes', aldus SBS6. Het programma wordt op dinsdag- en donderdagavond uitgezonden. Wie weet, kun je nog met Heijnerman op vakantie.

22 februari 2005

De krant per RSS

Een aantal kranten biedt de mogelijkheid om via een RSS-reader te koppensnellen. Statistisch gezien nog maar een klein deel van de kranten, 19% om precies te zijn. Dit zijn het Algemeen Dagblad, BN/DeStem, De Telegraaf, de Volkskrant, het Reformatorisch Dagblad, Sp!ts en Trouw. NRC en de Wegener groep ontbreken in dit rijtje.

21 februari 2005

Open en bloot

De gebruikers van My T-Mobile, krijgen bij het inloggen op de webdienst drie cookies op hun pc. In het eerste cookie staat de gebruikersnaam. Door deze naam aan te passen (bijvoorbeeld in 'Wouter' of 'Femke'), was het mogelijk om de gegevens van een andere gebruiker te bekijken. Het wachtwoord van de betreffende gebruiker was niet nodig.
Nog meer beveiligingsleed. Het abonneebestand van makelaarsportal Funda lag ook al op straat. De bestanden zijn inmiddels weer offline gehaald, maar hebben wel lang genoeg online gestaan om door zoekmachine Google geïndexeerd te worden.

20 februari 2005

Space Shuttle weer de lucht in

Ruimtevaartorganisatie NASA is van plan om na ruim twee jaar pauze weer de Space Shuttle Discovery te lanceren. De Amerikaanse organisatie maakte bekend dat de lancering op 15 mei moet plaatsvinden. Het Shuttle-programma lag stil sinds de ramp met ruimteveer Columbia op 1 februari 2003. De Discovery brengt een bezoek aan het International Space Station.

Rock 'n roll amateurs

Bob Dylan vind moderne rockbands die bovenaan de hitlijsten staan maar amateurs. "Ze weten niet waar de muziekstijl vandaan komt." Aldus de 63-jarige Dylan in het programmaboekje bij zijn Amerikaanse tour. Hij schrijft verder dat als hij in deze tijd geboren zou zijn, hij niet aan een muziekcarrière begonnen was. "Ik denk dat ik wiskunde was gaan studeren. Dat zou me interesseren. Of architectuur, iets van die aard."

19 februari 2005

Christelijke tsunami hulpverlening met knipoog

Een kerkelijk hulporganisatie uit Griekenland is in opspraak gekomen. Hulpverleners in het door de tsunami van 2e Kerstdag getroffen Sri Lanka zijn boos, nadat ze onder andere bontjassen, carnavalspruiken en strings aantroffen. De goederen werden verstuurd onder verantwoordelijkheid van het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken. Per cruiseschip ging zo'n 600 ton aan hulpgoederen naar Sri Lanka. Goedbedoelde hulp, ongetwijfeld.

Leuker kunnen we het niet maken

Bevestigd door de eigen ervaringen om voor de verplicht elektronische aangifte voor zelfstandig ondernemers hulp te krijgen: de belabberde telefonische bereikbaarheid van de Belastingdienst. De rijksdienst vindt het al een hele verbetering, dat ongeveer 50% een medewerker van de fiscus aan de lijn krijgt als hij/zij belt met 0800-0543. In het recente verleden kreeg slechts 10% contact met een medewerker van de belasting. De Belastingdienst wil de bereikbaarheid drastisch verbeteren. De gemiddelde wachttijd moet omlaag van vier naar twee minuten. In 2007 moet zeker 80% van de bellers contact krijgen met een medewerker van de belastingtelefoon.

Jaarlijks krijgt de Belastingdienst 9 miljoen bellers. Op piekdagen komen er tussen de 60.000 en 70.000 telefoontjes binnen.

18 februari 2005

Gooi eens een duifje

De Reclame Code Commissie heeft een klacht van de Dierenbescherming afgewezen over de Versatel-commercial waarin een duif zich te pletter lijkt te vliegen tegen een raam. M'n schoonvader en hobbieboer zag het op het eerste gezicht al, de Dierenbescherming niet. Het vertoonde kan gewoon niet in de zin van zó een duif doodgooien. Daar is meer kracht voor nodig.

150 kijkers waren volgens de organisatie geschokt en geërgerd. Versatel benadrukte dat de dood van de duif in scène is gezet. In werkelijkheid vloog de vogel het raam uit. Het dier dat dood neervalt, leefde al niet meer en is niet doodgemaakt voor de commercial. Sterker: de Dieren- en Vogelbescherming zijn vooraf van bovengenoemde door Versatel op de hoogte gesteld. De Dierenbescherming gaat niet in beroep. Lijkt me wijzer.

17 februari 2005

Afleidende autosnufjes

De vele snufjes en accessoires in auto`s hebben meer ongelukken tot gevolg. Onderzoek door de Britse schadeverzekeraar Privelege Insurance.
- bijna 50% van de automobilisten verliest concentratie bij de bediening van accessoires;
- 20% raakt zo afgeleid dat de wagen aan de andere kant van de weg belandt;
- 5% van de chauffeurs verliest de macht over het stuur.

De hitlijst van afleidende snufjes en mijn oplossing:
- verwisselen van cd of muziekcassette (25%) - CD wisselaar en bediening aan stuur
- volumeknopje van de geluidsinstallatie (14%) - bediening aan stuur
- schoonmaken van voor- en zijruiten (9%) - airco
- aanpassen van de temperatuur (9%) - climate control
- handmatig telefoneren (5%) - headset of carkit
- navigatiesysteem (1%) - gebruiken, voorkomt veel ongelukken!

16 februari 2005

De stem van het volk

Lijkt leuk, zo'n referendum -waarschijnlijk woensdag 1 juni- over de EU Grondwet. Maar als op voorhand vaststaat, dat het kabinet slechts 'ja' wil horen, vergaat de lol van het stemmen al gauw. Een self-fulfilling prophecy is dan onvermijdelijk: lage opkomst, dus een andere reden voor het kabinet om èn de uitslag naast zich neer te leggen èn weer een reden om het hele fenomeen referendum ter discussie te stellen. Laat die Referendumwijzer-site vanaf april dan ook maar zitten.

15 februari 2005

Over de doden niets dan lof

Tja, Peter R. de Vries kan dan wel braaf illegaal gedownloade software en films willen bannen, over de overleden Prins Bernard, is hij heel wat minder netjes. In een column voor het nieuwe Must Magazine schrijft hij: "Zijn gedrag, als machtige vijftiger, grenst moreel gezien aan pedofilie en neigt naar seksueel misbruik. Anders kan ik dat niet zien als een vent van 56 jaar zich verlustigt aan een grietje van 19." De STER heeft daarom een radioreclamespot voor Must geweigerd.

Andere Must columnisten als Harry Mens, Sheila de Vries en Oger weten dus weer hoever ze kunnen gaan. 17 februari wordt bekend, dat Must een kort geding heeft aangespannen tegen de weigering door de STER. Resultaat: de spot mag gewoon op de radio.

China sluit 6 internetcafés per uur

Ja, zo'n kop moet je 2x lezen. Juist bij een booming country als China verwacht je in plaats van 'sluit' 'opent' te lezen. Lichte aanleg voor dyslexie blijken we dus allemaal te hebben. Handelen vanuit mentale modellen, vastgeroeste gewoonten, mag je ook zeggen.

Internetcafés zijn in China erg populair bij jongeren. Zij hebben vaak geen eigen computer en kunnen via een internetcafé online. De Chinese overheid maakt zich tegelijkertijd grote zorgen over de vermeende slechte invloed die dergelijke cafés op de jeugd zouden hebben. Allerhande regels zijn afgegeven, om het fenomeen de kop in te drukken.

14 februari 2005

Hallmark servers gloeien om Valentijn

Hallmark.nl is Valentijdsdag begrijpelijk bestookt met verzoeken om een gratis e-card te versturen. Ruim 125.000 stuks werden verwerkt. Ongeveer 40.000 mensen hadden hun e-cards al enkele dagen van tevoren klaargezet voor verzending op maandag. Ruim 80.000 kaarten werden op Valentijnsdag zelf aangemaakt en verstuurd. Vorig jaar verzond Hallmark in Nederland nog ongeveer 80.000 e-cards.

Virtueel solliciteren

Uitzendorganisatie Tempo Team introduceert een nieuwe manier waarop uitzendkrachten zich kunnen inschrijven voor een baan. Het bedrijf heeft op postkantoren in kleinere gemeenten digitale kiosken geplaatst waar flexwerkers zich kunnen inschrijven via een webcam. De zuil biedt een overzicht van vacatures in de regio. Als iemand wil solliciteren registreert de webcam zijn gezicht; op deze manier wordt gecontroleerd of iemand presentabel genoeg is. Pas daarna komt de intercedente in beeld, zodat beide partijen elkaar tijdens het gesprek in de ogen kunnen kijken. Tot slot van de procedure legt de sollicitant zijn cv en identiteitspapieren in een lade, zodat deze kunnen worden gescand en opgestuurd naar de intercedente. Nu maar hopen, dat het resultaat niet Sigmunds Volkskrant avontuur van vanmorgen is: een virtuele baan.

13 februari 2005

Indiana Jones 4 op komst

Regisseur en filmproducent Steven Spielberg wil 'binnen anderhalf jaar' beginnen aan Indiana Jones #4. Scriptschrijver Jeff Nathanson zou momenteel werken aan het scenario. Voor fans van de filmreeks een absolute opsteker.

Bob de Bouwer klust bij op Britse radio

Kindervriend en klusjesman Bob de Bouwer is binnenkort in Engeland op een nieuw kinderradiostation te beluisteren. Radiogroep GWR heeft hiervoor een samenwerking gesloten met HIT Entertainment, die de rechten van de klusjesman Bob bezit. Vanaf april zal Children's Radio UK te ontvangen zijn via DAB in Londen, Essex en Bristol. Daarnaast is het station in de race voor een FM-frequentie in Manchester.

Bob zelf is helemaal in zijn nopjes met zijn nieuwe baan bij de radio. Op de vraag of hij wel radio kan maken antwoordde hij volmondig: “Nou en of!”

12 februari 2005

MSN woordenboek

Om de taal van het "MSN'en" te kunnen blijven volgen, is MSNWoordenboek.nl een uitkomst. Tik de onbegrijpelijke afko in en het licht gaat weer branden.

Sinéad O'Connor vervolgt spirituele reis

Sinéad O'Connor 's aankondiging weer materiaal voor nieuwe platen klaar te hebben liggen, na een zwangerschaps- en bevallingsverlof van 2 jaar (2e dochter Shane werd maart 2004 geboren), leidde weer tot vergissingen. Alsof het werkelijk nieuws is, dat Sinéads songs op een 'spirituele markt' georiënteerd zijn. Wie albums als Universal Mother (1994) en Faith & Courage (2000) kent, weet wel beter. Ach ja, dat verscheuren van de foto van de paus was in 1992. In 1999 werd O'Connor juist ingewijd als priesteres in de de Latin Tridentine Church. Sindsdien is haar officiële naam Mother Bernadette Mary.

"Religious songs with bad words" is haar motto, en door bewust tegen heilige huisjes te schoppen, vertolkt ze het "punky feeling". Ondanks haar 38 jaren blijft de schone dus ook een stoute meid.

Daar zakt je broek van af

Het Huis van Afgevaardigden van Virginia heeft ingestemd met een wetsontwerp dat laaghangende broeken strafbaar maakt. Als ook de Senaat van Virginia instemt met het wetsvoorstel van de Democraat Algie Howell, riskeren mensen wiens onderbroek voor een deel zichtbaar is, binnenkort een boete van $50. "Ondergoed wordt niet zonder reden ondergoed genoemd", zo legt de Republikeinse afgevaardigde John Reid uit waarom hij het voorstel heeft gesteund. Hij zegt ook te hopen dat Virginia zal dienen als een voorbeeld voor de rest van de Verenigde Staten.

10 februari 2005

Amerika aan zee

Nieuwste dienst van Google: Google Maps. Een cartografische dienst annex routeplanner à la Map24, zo lijkt het althans. Buiten de Verenigde Staten van Amerika is er echter alleen blauwe zee.

Wordt christelijke werknemer voorgetrokken?

Frank van Tubergen, vrijdag promoverend aan de Universiteit Utrecht op een onderzoek naar achterstand van allochtonen in 18 westerse landen, concludeert, dat ondernemers een voorkeur voor blanke, christelijke werknemers. Volgens Van Tubergen één van de oorzaken voor een hogere werkloosheid onder allochtonen.

Wel spannend welke wetenschappelijk verantwoorde definitie van "blank, christelijk" gehanteerd is. Met een massale ontkerstening in de westerse landen noemt nog slechts een klein deel van de populatie zich christen, getuige bijvoorbeeld de politieke verhoudingen in ons land. Als werkgever selecteren op godsdienst mag niet. Hoe je dan de redenering rond krijgt, dat naast opleidingsniveau selectie op huidskleur in combinatie met christelijke godsdienst verschillen in werkloosheidscijfers verklaart, is mij een raadsel. Het riekt eerder naar goedkope one-liners. Rijp voor falsificatie.

08 februari 2005

Wat draait er nu op Sky Radio?

Sky Radio startte vandaag een nieuwe mobiele service: 'muziekherkenning via de mobiele telefoon’. Wanneer men op de radio een 'onbekend' liedje hoort hoeft men alleen met een mobiele telefoon te bellen naar SkyRadio en de telefoon in de richting van de speakers te houden. Sky Radio Music DNA hoeft maar 15 seconden het betreffende liedje te registreren om de muziek te herkennen. De beller ontvangt na enkele seconden de titel van het liedje, de naam van de artiest en de naam van het album via SMS tegen de stuksprijs van €0,70.

O ja, noch klassieke muziek (draaien ze dat bij Sky?), noch live-optredens worden 'herkend'.

Dr. Beatrix

Koningin Beatrix (67) is sinds dinsdag weledelzeergeleerd en streeft wat dat ook de voor mij geldende titulatuur (doctorandus) voorbij. Beatrix heeft een eredoctoraat van de Universiteit Leiden in ontvangst genomen. Het is gebruikelijk dat de ontvanger van een eredoctoraat iets vertelt over zijn kennisgebied. De koningin ging in op het bijzondere karakter van het koningsschap. Zij sprak dit keer in de ik-vorm, niet het gebruikelijke koninklijk meervoud.

Ook haar moeder Koningin Juliana kreeg een eredoctoraat in de letteren. Koningin Wilhemina kreeg twee eredoctoraten. In de rechtsgeleerdheid in Leiden en in Nederlandse letterkunde in Groningen. Prins Bernhard kreeg acht eredoctoraten waarvan de helft in het buitenland. De doctorstitel kan bij hoge uitzonderingen en uitsluitend op voordracht van de rector magnificus worden verleend aan personen die op een bijzondere wijze invulling hebben gegeven aan het motto van de universiteit, Praesidium Libertatis, bolwerk van vrijheid'. Om die reden kreeg oud-president van Zuid-Afrika Nelson Mandela in 1999 een eredoctoraat.

07 februari 2005

Meer krokodillennieuws

De Duitse metalband Rammstein heeft in eigen land een rel veroorzaakt rond een illegale versie van 'Schnappi, das kleine Krokodil'. Dj Jürgen Kerbel kwam op het idee van de remix, na een interview met de 9-jarige zangeres van het 'Schnappi'-liedje, Joy Gruttman. Zij vertelde in het gesprek dat Rammstein haar grote voorbeeld is. Rammstein was niet blij met de vele illegale kopieën en eiste een verbod op de remix van Kerbel.

In Nederland is 'Schnappi, das kleine Krokodil' evenzeer populair. De originele Duitse versie staat in de Nederlandse Gfk Mega Top 100 deze week op nummer twee. De Nederlandstalige versie 'Snappie, de kleine krokodil' staat op de derde plek. Wil je afrekenen met de kleine krokodil, speel dan Kill Schnappi.

RIAA achtervolgt je tot na je dood

In 2003 ontstond er commotie toen de RIAA (Recording Industry Association of
America) een 12-jarige met veel juridisch machtvertoon door de knieen dwong.
Haar ouders die moesten rondkomen van een sociaal minimum gingen uiteindelijk akkoord met een schikking van $2000. Nu is de 83-jarige Gertrude Walton gedaagd, vanwege het aanbieden van meer dan 700 illegale songs. Probleempje: de vrouw is in december 2004 overleden. De organisatie is nu aan het bekijken hoe ze de zaak tegen de overledene kan staken.

06 februari 2005

Voor en door lange mensen

Met 1,93m ben ik lang, maar er zijn her en der nog langere Nederlanders te vinden. Speciaal voor hen zijn diverse voorzieningen als de club voor lange mensen (regelt bijvoorbeeld vliegtuigstoelen met veel beenruimte) en sinds kort de site Langzijn.nl. De site biedt adresgegevens van winkels en bedrijven die relevant zijn voor lange mensen, auto's die door Autozine getest zijn met opvallend veel hoofdruimte en/of beenruimte, medische info, een discussieforum en veel meer.

05 februari 2005

Hoofdkantoor Mr Bean

Mr Bean, ofwel Rowan Atkinson heeft een eigen online hoofdkantoor. Leuk om herinneringen boven te halen, opnieuw te lachen, en achtergrondinformatie over de typetjes te weten te komen.

04 februari 2005

Ga je mee Kubassen?

Een Zweeds spel zou hier in Nederland wel eens een rage kunnen worden. KUBB is een meer dan 1000 jaar oud gezelligheidspel dat in Zweden is ontstaan. Het spel, dat buiten gespeeld wordt, bevat de elementen strategie en behendigheid. Het spel wordt gezien als een soort strijdveld waarbij twee partijen tegen elkaar "strijden" om de koning. De ridders dienen omver te worden gegooid met de houten werpstokken.

De strategische spelelementen maar vooral de behendigheid maken dit spel zeer aantrekkelijk voor alle leeftijden." Kubbas.com vat spelinstructies, verkoopadressen van de werpstokken en andere weetjes voor je samen.

03 februari 2005

Peter R de Vries en big bestrijden kopiepiraten

Peter R. de Vries, normaliter misdaadverslaggever, maar nu boegbeeld van een campagne van de NVPI (brancheorganisatie van de entertainmentindustrie) tegen het kopiëren van games en andere software.
Onder het motto B.I.G. (Ban Illegale Games en Software wordt de jeugd aangemoedigd het kopiëren van games en software niet langer als 'normaal' te beschouwen.

Zaterdagmorgen 5 februari volgt het antwoord van geprikkelde jongeren: bigweb.nl is gehackt.

Nu ook op zondag: Reformatorisch Dagblad

Het klinkt als vloeken in de kerk, maar de website van het Reformatorisch Dagblad, tot nu toe op zondag offline, is vanaf nu ook zondag te bewonderen. De bezoekers op zondag krijgen wel eerst een mededeling op het scherm waarin de hoofdredactie uitlegt dat de site in de lucht is om de bezoekers vanuit het buitenland te bedienen. 25% van de bezoekers blijkt van buiten Nederland te surfen.

02 februari 2005

BrightFM en Van der Klis

Is het niet wonderlijk, dat Bright FM, een 24-uurs christelijk muziekstation, in de ether vanaf vrijdag aanstaande voor het eerst te horen is in de polders, waar de Van der Klissen hun wortels hebben? Papekop, Driebruggen, Gouda, Hekendorp, Oudewater, Gouderak, Reeuwijk en Waddinxveen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker