Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 januari 2005

Weet je wat ik wil: een opblaaskrokodil

Da's schrikken geweest voor Australische bezoekers van een openbaar zwembad in Darwin. Een krokodil had zich onder de zwemmers had gemengd. Niemand wist hoe het dier in het bad was gekomen. Het zwembad werd gesloten totdat medewerkers van de gemeente het dier hadden gevangen. Volgens deskundigen ging het om een jong exemplaar dat een niet al te gezonde indruk maakte.

Het deed me onwillekeurig denken aan Ome Henk's hit Weet je wat ik wil? Een opblaaskrokodil, om in de zee te drijven, tussen de lekkere wijven.
Vermakelijk is het gissen naar de ware aard van Ome Henk (overigens ook één van mijn bijnamen), maar DVD Home schept helderheid: Frank van der Plas.

Einde Destiny's Child in zicht?

Beyoncé Knowles heeft laten doorschemeren dat het einde van Destiny's Child in zicht is. Dit meldde Sky news zaterdag. De zangeres zegt dat het laatste album van het trio 'Destiny fulfilled' heel goed hun laatste zou kunnen zijn. "Misschien maken we over vijf jaar nog een nieuwe plaat, maar misschien ook niet", aldus Beyoncé. "We zouden dan een rëunie kunnen doen, maar we kunnen niet op ons veertigste 'Bootylicious' blijven doen", zegt ze. Lijkt me een strak plan. Beyoncé en de twee andere leden, Kelly Rowland en Michelle Williams, hebben allen succesvolle solocarrières. Zie UrbanDictionary voor uiterst informatieve betekenissen van 'bootylicious'.

30 januari 2005

Grootste Christelijke Leider

Reveil, naar verluid een satirisch christelijk maandblad, heeft een verkiezing van de Grootste Christelijke Leider gehouden. Mocht je denken, dat Jezus Christus, de apostelen Paulus, Petrus of Johannes de winnaars zijn, mis! De winnaar met 11,7% van de stemmen blijkt David Maasbach, zoon van de Haagse Johan en voorman van Johan Maasbach Wereldzending. Maasbach jr. liet ChristenUnie's André Rouvoet (10%), de auteur/docent Willem Ouweneel (5,4%), EO's Henk Binnendijk (5,2%) en de voorganger van de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten, Orlando Bottenbleij (5,2%) achter zich.

Hoe ludiek bedoeld, lezers van christelijke dagbladen als het RD en de forumbezoekers van Credible.nl waren minder gelukkig en schreven brieven naar de redactie. In het nieuwe nummer van Reveil wordt tekst en uitleg gegeven. Hoe Maasbach aan de vele van de 500 stemmen komt? Waarschijnlijk een goed georganiseerde achterban, in combinatie met een brak internet-stemsysteem, waarop meermalen op dezelfde persoon gestemd kon worden.

En David Maasbach? Bescheiden en nuchter, maar met een glimlach neemt hij zijn verkiezingswinst. En Jezus: "Maar wie onder u groot wil worden, zal uw dienaar zijn," (Mattheüs 20 vers 26)

29 januari 2005

Cat Stevens schrijft tsunami song

Cat Stevens, de man van Morning Has Broken, inmiddels al jaren moslim en tegenwoordig aangesproken als Yusuf Islam, heeft een song voor de slachtoffers van de tsunami in Azië geschreben. Indian Ocean komt als single in februari in de winkels.

Op 31 januari is Yusuf ('Cat') de gastheer van een benefietconcert in Jakarta, Indonesië. Aan de song werkten mee: de Indiase muzikant AR Rahman, Magne Furuholmen van de Noorse band A-Ha en drummer Neil Primrose van de Britse band Travis. De 56-jarige Islam zal wel niet meer touren in de VS, waar hij op de terroristenlijst van de autoriteiten staat, vanwege verdachte donaties aan islamitische organisaties.

28 januari 2005

Autogegevens opvraagbaar via RDW

Het werd vanochtend al groots aangekondigd, via www.rdw.nl kun je autogegevens opvragen via ingave van een kenteken. Natuurlijk uitgeprobeerd, maar vanochtend was de informatie beperkt tot de APK-datum. Vanavond kun je meer info vinden over merk, type, kleur, gewicht, afgifte en APK-datum.

Da's dus wat anders dan persoonsgegevens over tenaamstelling, zoals gisteravond in diverse blogs werd gesuggereerd. Zou ook wat te gek worden, om kentekens in de file te noteren, op het werk uit te vinden wie die aso of juist lief glimlachende medeweggebruiker is, om er vervolgens via telefoongids, e-mail finder, o.i.d. actie op te ondernemen. Na een maand is de RDW overigens zeer tevreden over het gebruik van de nieuwe functie.

27 januari 2005

Tongzoenen blijkt hoogst ongezond

Zweedse mondhygiënisten concluderen uit wetenschappelijk onderzoek, dat het voor velen zeer plezierige tongzoenen allesbehalve gezond te noemen is. Per tongzoen worden namelijk meer dan 40.000 parasieten en zo'n 250 verschillende bacteriesoorten uitgewisseld. Daarnaast verwisselt er 0,7 gram eiwitten, 0,45 gram vet en 0,19 gram overige organische stoffen van drager.

Aanleiding voor het onderzoek was de geplande recordpoging tongzoenen op Valentijnsdag. Het huidige duurrecord staat op 30 uur 59 minuten en 21 seconden en stamt al weer uit 2001.

Eind goed, al goed: je verbrandt er een hoop caloriën mee. Zo zullen de winnaars van de gestelde recordpoging, indien zij het record evenaren of verbeteren, elk zo'n 7436 caloriën hebben verbrand. En voor de praktijkgerichte mens: prakische tips voor het tongzoenen.

Pretparken vergelijken

Je kunt via internet alles vergelijken voor je koopt, bezoekt of ervaart. Een nieuwe site is Pretparken.net. De pretparken in Nederland en België hebben natuurlijk allemaal hun eigen bijzonderheden en speciale attracties. Op de eigen sites van de pretparken laten de pretparken zich natuurlijk moeilijk vergelijken. Bovendien zul je op de eigen sites geen onafhankelijke (en dus neutrale) informatie treffen. Deze eigen sites zijn immers van de parken zelf, en dus zul je louter positieve aspecten van het betreffende park aantreffen. Het alternatief: pretparken.net.

Laatste jood in Afghanistan nu de baas

De beheerder van de enige synagoge in Afghanistan en de op een na laatste jood van het land, Ishaq Levin, is vorige week op 80-jarige leeftijd overleden in Kabul. Zijn buurman Simentoc en de enig overgebleven jood in Afghanistan is niet rouwig om Isahq's dood. De twee leefden in onmin met elkaar. De conclusie van Simentov is dan ook: "Hij was een heel slechte man. Nu ben ik de enige jood hier en dus de baas."

26 januari 2005

Gouden Loekie 2005 verkiezing van start

Het nieuwe jaar is nog maar koud begonnen, of je kunt alweer stemmen op je favoriete STER commercials. Ronde voor ronde wordt zo interactief bepaald welke reclamespot de titel Gouden Loekie 2005 wint.

Ook leuk: napluizen welke muziek wordt gebruikt in een reclamefilmpje.

E-mailtraining verhelpt handicap

Een e-mailtraining voor werknemers verkleint zogeheten e-mailhandicaps. Dit blijkt uit een studie van de Loughborough University. Het gebruik van e-mail heeft verschillende handicaps en het medium wordt ineffectief gebruikt in organisaties.

Denk aan:
- lengte e-mail (vaak te lang)
- lage kwaliteit van de inhoud t.b.v. besluitvorming
- de grote hoeveelheid tijd die het lezen en verwerken kost
- de cc-cultuur, waarmee werknemers zich indekken
- vermijden van sociaal onwenselijke interactie, daarmee juist onbegrip en ruzie veroorzakend
Het blijkt dat e-mailhandicaps nauw gerelateerd zijn aan bepaalde groepen werknemers - vooral oudere werknemers en mensen die al lang in dienst zijn, blijken gevoelig voor de valkuilen van dit medium. Intensieve training voor zowel zenders als ontvangers van mail ondervangt deze handicaps.

25 januari 2005

Selectief zoeken en vinden

Onderzoeksbureau Pew Internet concludeert na onderzoek, dat 16% van de internetters het onderscheid tussen gesponsorde en niet-gesponsorde zoekresultaten kan aangeven. Uit het onderzoek blijkt verder dat veel internetters het bij 1-3 zoekmachines houden. 44% van de respondenten maakt regelmatig gebruik van één zoekmachine (waarschijnlijk Google), 48% gebruikt 2-3 zoekmachines.

En dan zoek je de afgelopen week bijvoorbeeld naar:
- 16 jarige meidengroep op zoek naar nog meer meisjes in rotterdam
- foto's van britney spears en informatie erbij
- bonbons maken instructie film
- "klis" "milkshake" "video"
- is mp3 streamen verboden?
- reclameborden plaatjes racebaan

24 januari 2005

Psalm 119 te lang voor online weergave

Er kunnen maximaal 10.000 tekens in een artikel, zo is bij het ontwikkelen van de pagina's voor De Nieuwe Bijbelvertaling, gekozen. Daardoor wordt bijvoorbeeld de langste psalm, #119, maar gedeeltelijk weergegeven. Voor de liefhebber: wie toch alle teksten wil lezen, kan dit toch doen door expliciet alle ontbrekende versnummers op te geven. Het tweede gedeelte van Psalm 119 kan bijvoorbeeld worden gelezen door ´Ps 119:112-176' in het zoekscherm in te geven.

Ieder z'n hoogtepunt

Of je echt blij bent naast de #1 en #2 positie in de filetop aller tijden te hebben beleefd, ook vanochtend #4 hebt mogen meemaken, is de vraag. Dat uitgerekend in Noord-Holland en regio Ommen (jawel!) de meeste sneeuw gevallen is...fijn! Dat je in plaats van 75min nu 2 uur en drie kwartier over het traject naar Utrecht-Rijnsweerd doet: minder! Gelukkig viel het aantal ongelukken, ondanks de 554km file mee. Overigens blijkt uit onderzoek 24 januari de meest depressieve dag van het jaar te zijn: alles is verklaard.

23 januari 2005

Even geen paddenstoelen meer

Jean-Luc Josuat-Verges heeft na verdwaald te zijn in een paddenstoelengrottenstelsel het 35 dagen moeten doen met het eten van verrot hout en klei. De Fransman had in een depressieve bui juist de grotten van Madiran in de Pyreneeën opgezocht met zelfmoordplannen. Toen de zaklantaarn dienst weigerde, werd het menens. Uitgang onvindbaar. 3 kinderen vonden zijn auto 35 dagen later. Er was een lerarenstaking, dus de kids zochten wat vertier. De politie werd gewaarschuwd en Josuat-Verges gered uit de grotten: 18 kilo's lichter en wat "zwakjes".

22 januari 2005

Bush groet duivel

Tja, wat moet je denken van de Baptist en serieus gelovende George W. Bush die net tevoren met de hand op de bijbel volk en vaderland trouw heeft belooft en vervolgens als een heuse metalfreak wijsvinger en pink heft ter groet?

Terecht dat er vanuit diverse kanten, bijvoorbeeld de metal-minnende Noren commentaar komt op deze onhandige pose. Vooral in Scandinavíë is dit het teken een groet aan de duivel. Het teken hoort echter ook bij de Longhorns van de universiteit van Texas. Bush was eerder gouverneur van deze staat. Dus op het moment dat de drumband van de Longhorns passeerde was het maken van dit teken een uiting van respect. 'Hook 'em, horns!' is een kreet die daar bij hoort. Of Bush wist dat het Longhorn-teken ook andere betekenissen had, is niet bekend, maar dan past een lesje "andere culturen" wel bij deze 'wereldleider'.

Koop niet direct bij de Longhorns webshop shirts en truien, voordat je gecheckt hebt, of je ermee de Groningse disco 2Night in kunt.

U2 Vertigo tour start eind maart

U2 start de Vertigo-tour op 28 maart in het San Diego Sports Arena. Kings of Leon is de openingsact. Na 2 maanden wordt de tourkaravaan naar Europa verplaatst. Zo'n 30 stadions worden aangedaan vanaf 10 juni (mijn verjaardag) in Brussel. Vanaf half augustus wordt de tour in Amerika vervolgt met nog 30 optredens.

Op 13, 15, 16 en 17 juli staat U2 in de ArenA. Vanaf maandag 24 januari vind je alle details op U2's website.
De voorverkoop op zaterdag 5 februari was zó succesvol, dat in 1,5u tijd alle 3 concerten volledig uitverkocht waren.

21 januari 2005

In de file kijken naar jezelf

Je kunt dankzij de ANWB via i-mode, Vodafone Live, Orange World en T-Zones nu op elk moment beelden te bekijken van de knooppunten Hoevelaken, Oudenrijn, Everdingen, Schiphol, Burgerveen en Ewijk op je mobieltje.

De ANWB rekent 'vooralsnog' geen kosten voor het mobiel bekijken van de camerabeelden. Ach, dat argument hebben we vaker gehoord van commerciële organisaties. De organisatie hoopt het aantal knooppunten binnenkort verder uit te breiden. Content is immers king.

Gezegende bestanden

Ook wel eens gevloekt toen je werkstuk, scriptie of sollicitatiebrief bijna af was....en Word crashte? Zou je ook wel eens willen, dat een brief wèl indruk maakt? Om extra bescherming te krijgen, kunnen bestanden tegenwoordig automatisch gezegend worden. De Ierse website DigiBless maakt een volledig geautomatiseerde zegening van allerlei types computerbestanden mogelijk. Oprechtheid met een knipoog.

20 januari 2005

Idol jurylid: Beyoncé maar matig

Het Britse jurylid Simon Cowell, bekend van het Engelse 'Pop Idol' en het Amerikaanse 'American Idol', vindt Beyoncé Knowles niet zo 'bootylicious'. Dat zegt hij in Esquire Magazine. Cowell vindt de heisa rond Beyoncé zeer intrigerend. "Ze is niet sexy, ze heeft geen geweldig lijf en ze is geen geweldige zangeres."

Het jurylid neemt het op voor de zus van Jessica Simpson, Ashlee. Zij werd betrapt op playbacken tijdens NBC's 'Saturday Night Live'. Cowell zegt hierover: "Waarom zou je iets beneden peil doen, alleen om echt te zijn? Als de studio-opname beter klinkt dan in het echt, waarom zou het publiek daar dan niet naar luisteren? Er is bijna een klopjacht gaande op mensen die playbacken."

Protestants religieus terrorisme

Een predikant van de Gereformeerde Bond, die het opgenomen heeft voor de fusie van kerken tot de Protestantse Kerk in Nederland, heeft in december een doodsbedreiging ontvangen met verwijzingen naar Fortuyn en Van Gogh met in de enveloppe bruin poeder. Dat zegt ds. Gerrit de Fijter, hervormd predikant in Kampen in Centraal Weekblad, het opinieblad in de Protestantse Kerk in Nederland. De maat is vol, aldus De Fijter, in zijn column onder de titel 'De slijtage van het fatsoen'. Hij spreekt van een onverkwikkelijke kerkstrijd in plaatselijke (hervormde) gemeenten die zijn gescheurd, waar een deel wel meegegaan is naar de Protestantse Kerk en een deel niet. De Fijter doet een oproep bitterheid en wrok af te wenden, opdat de gebeden niet verhinderd worden.

19 januari 2005

Effect van toiletreclame

Ik was er nog nooit mee geconfronteerd, maar het bestaat echt: toiletreclame. "Geen gezeik, iedereen rijk" was al vergeven aan de Tegenpartij van Van Kooten & De Bie, anders een goede kandidaat slogan. Een ruime meerderheid van de 21.000 respondenten in een onderzoek over oktober 2004 vindt toiletreclame leuk om te zien en oordeelt dat het geen afbreuk doet aan het merk. Bijna 80% van hen geeft aan bereid te zijn meer informatie te verzamelen over een product of dienst waarmee zij geconfronteerd zijn via toiletreclame.

18 januari 2005

Mariska Hulsscher: Henny moet niet zeiken

Krasse taal voor gewaardeerd familielid, Mariska Hulscher-van der Klis neemt in een MediaKrant column Henny Huismans geklaag over mediabazen op de hak. Groot geweest zijn betekent in omroepland geen garantie voor de toekomst. De een z'n dood...

17 januari 2005

Snelle ogentest als diagnosemiddel voor ADHD

Om kleuters en basisschoolleerlingen snel te kunnen diagnotiseren op ADHD, hebben Brunel University's School of Sport and Education een volledig automatisch uit te voeren ogentest ontwikkeld. In 10 minuten tijd is te bepalen of het kind ADHD heeft. De kinderen hoeven slechts een lichtpuntje op een computerscherm te volgen. Vier oogbewegingen worden gecontroleerd. Het middel heeft zich inmiddels in tests bewezen en wordt als goedkoop inzetbaar op de markt gebracht.

Shakira komt terug

Bijna was hier de indruk van 'one hit wonder' gewekt, maar niets is minder waar voor de Colombiaanse zangeres Shakira. Haar nieuwe album zal dit voorjaar moeten verschijnen. In 2003 schreef ze ruim 60 nieuwe liedjes.

De inmiddels 27-jarige Shakira verkocht wereldwijd miljoenen exemplaren van haar Engelstalige debuutalbum Laundry Service. In Nederland scoorde zij in 2002 twee nummer één-hits van dit album met de liedjes 'Whenever, wherever' en 'Underneath your clothes'. Haar laatste wapenfeit was de dvd 'Live and off the record' met opnamen van het concert in 2003 in Ahoy' Rotterdam.

De knuppel in het Google-hok

Wreed wat jullie Google aandoen om op m'n weblog uit te komen. Een greep uit de afgelopen week:
- de knuppel in anjum
- auto's vanaf 56.000 euro
- foto's van een bekende engelse zanger of zangeressen
- wat doe je met kerst? (zoekargument op 12-1-2005)
- sinds wanneer is ruimtestation ISS operatief (zal wel bedoeld zijn als operationeel, hoewel interpretatie van ISS als ziek of onder behandeling niet gek gevonden is).
- hoe is het met kristel verbeke? (goede vraag. Antwoord: bevallen)
- mieke de boer naakt op internet (deze dart feather niet bloot op mijn weblog, elders beetje/wel)
- je geboortedag zoeken (moet dat bij mij?)
- israel gerechten informatie bereiden recepten
- activiteiten met msn 7.0 werkt niet (je spellingcontrole ook niet)
- naakte zelfgemaakte foto's (klinkt als naked gun, naked chef. Wat is een geklede foto?)

16 januari 2005

Ooit in aanraking geweest met justitie?

Een overzicht met een knipoog: welke confrontaties hebben bekende artiesten, filmsterren en andere bobo's gehad met de politie, nor, bak en cel? Kijk eens naar www.mugshots.org.

15 januari 2005

K3's Kristel Verbeke moeder van dochter

De meiden van K3, de zwangerschap van de zwartharige Kristel Verbeke, was zo'n populair onderwerp om over te bloggen en gezocht te worden, dat ik natuurlijk niet ontkom aan het heugelijke nieuws: de 29 jarige Kristel is vrijdagmiddag bevallen van een dochter, Nanou Thomas. Moeder en kind maken het zeer goed, en ik hoop vader Gene ook.

Nanou weegt 3.480 kilogram en is 51 centimeter lang. Nanou is het eerste kindje voor Kristel en Gene Thomas, die in juni 2003 in het huwelijksbootje stapten.

14 januari 2005

Ontslagen door weblog

Dat het niet handig is om op je weblog kritisch te zijn over je werkgever, weet een Engelse boekverkoper ook sinds een week. Waterstone werd door Joe Gordon op z'n weblog uitgemaakt voor "Bastardstone" en de baas kreeg de bijnaam "Evil Boss". Na 11 jaar hield de dienstbetrekking op 5 januari op. Precies wat Balkenende bedoelt met: vrijheid van meningsuiting met respect voor anderen.

Over mijn eigen werkgever, Capgemini, daarom niets dan lof! ;-)

13 januari 2005

Teletekst 25 jaar oud

Tjonge, dat was wat vroeger: een televisie met Teletekst. Het Britse Ceefax was zo succesvol, dat 25 jaar geleden deze elektronische informatiedienst via de televisie werd geïntroduceerd in Nederland.

Ter gelegenheid hiervan gaat de NOS Teletekst-redactie een boek samenstellen waarin 101 bekende én onbekende Nederlanders schrijven over een nieuws- of sportgebeurtenis uit de laatste 25 jaar die voor hen een speciale betekenis heeft. De beste en leukste bijdragen komen in het jubileumboek. De stukjes mogen maximaal 500 woorden tellen. U kunt uw bijdrage mailen naar: tt25jaar@rtv.nos.nl.

12 januari 2005

Software herkent emoties van bellers

Emotive Alert analyseert voicemailberichten gedurende de eerste 10 seconden op basis van stemvolume, toonhoogte, de snelheid van praten en de verhouding tussen woorden en pauzes. Aan de hand daarvan stelt het programma vast of de beller vrolijk is of bedroefd, opgewonden of kalm, en of het telefoontje formeel of informeel is, dringend of juist niet. De ontvanger van het voicemailbericht krijgt vervolgens een sms'je waarin een emoticon de gevoelens van de beller en de aard van de oproep weergeeft.

11 januari 2005

Desktop search nu ook bij Yahoo!

In navolging van Enfish, Copernic, Microsoft, Google en vele anderen is er nu ook een Yahoo! Desktop Search. Met het programma kan op de harde schijf worden gezocht naar meer dan tweehonderd bestandsformaten, waaronder Word, Excel, Powerpoint, Outlook Express, Outlook en PDF. Met het programma kunnen bestanden ook gesorteerd en verwijderd worden. Bovendien kunnen audio- of videobestanden worden afgespeeld zonder een aparte mediaspeler te openen.

Diva's binnenkort verzoend?

Britney Spears wil getuige haar website wel weer vrede sluiten met Christina Aguilera. Sinds haar huwelijk met de 26-jarige danser Kevin Federline in september lijkt het of de 22-jarige zangeres milder is geworden. Dat Aguilera haar onlangs 'een stuk grof vuil' noemde met een 'goedkope ring', kan haar niet meer kwaad krijgen. Misschien heeft Kevin haar geleerd eerst tot 10 te tellen.

10 januari 2005

Hoe vind je me?

Een weekje loggen van de voornamelijk Google queries op weg naar m'n weblog levert vondsten als:
- +niet +zwanger
- braziliaanse kerkdiensten in amsterdam
- REISBUREAUS
- bruidssuite 't harde
- namen van kinderen van bono van U2
- top 3 populairste sites voor kinderen 12 t/m 14
- hoogst genoteerde nederlandse muziek
Mag ik jullie weer bedanken: het tovert een glimlach op m'n gezicht.

Fahrenheit en Passion publiekslieveling

Twee toch zeer uiteenlopende filmthema's boeiden de kiezers van de People's Choice Award vorig jaar het meest: 'Fahrenheit 9/11' en 'The passion of the Christ'.

In andere filmcategorieën won 'Shrek 2' de publieksprijzen voor zowel beste komedie en beste animatiefilm als beste vervolgfilm. De favoriete vrouwelijke filmster werd Julia Roberts en het Amerikaanse publiek vond Johnny Depp haar favoriete mannelijke collega. De prijzen voor beste acteur en actrice gingen naar Brad Pitt en Renee Zellweger.

09 januari 2005

Earth, Wind & Fire: springlevend

Na 33 jaar is de R&B band Earth, Wind & Fire nog altijd springlevend. Een Grammy Award nominatie voor Show Me The Way met Raphael Saadiq voor 'best R&B performance by a duo or group with vocals' is genoteerd voor 13 februari. Dit voojaar komt het 23e album Illumination uit bij Sanctuary Urban Group. Je hoort er Saadiq, Jimmy Jam & Terry Lewis, Organized Noize, Vikter Duplaix and Brian McKnight en anderen.

The Box: music under control

MTV Networks kocht juni 2004 jaar clipstation The Box ("music television you control"). De programmering gaat binnenkort op de schop. Er komen heel gewaagde programma’s op dat nieuwe kanaal. Het wordt een zender die de Nederlandse cultuur in zijn volle breedte gaat weerspiegelen.

De integratie vindt momenteel juist bij jonge mensen plaats. Dat moet je oppakken en weerspiegelen in de media. Jonge meisjes van dertien spreken door hun Turkse en Marokkaanse vriendinnen een taaltje, dat wij niet meer kunnen begrijpen. Het muziekbeleid urban zal worden: Urban dan in de breedste zin van het woord, inclusief Marokkaanse en Turkse hiphop. Daarmee zal het vergelijkbaar worden met een tv-versie van het populaire radiostation FunX of het muziekblad theBoombap.

08 januari 2005

Schoolbankpaginablues

Schoolbank.nl, met 2 miljoen gebruikers, waaronder ik, heeft blijkbaar aan advertenties en spin-offs als dienstmakkers.nl, spullenbank.nl, datingsites, etc. nog niet genoeg geld om winstgevend te zijn. Massaal ontduiken de gebruikers de regel om niet kosteloos via e-mail bereikbaar te zijn door hun e-mailadres begrijpelijk te coderen ("hjvanderklis apestaartje hotmail punt com") in plaats van €5 te willen dokken. En dus moet je nu ook betalen als je foto's of meer info van je net ontdekte oud-klasgenoten wilt bekijken. De lachende derde: Schoolpagina.nl. Schoolpagina belooft geen geld te gaan vragen aan gebruikers. De site haalt zijn inkomsten binnen uit het versturen van commerciële e-mails aan gebruikers en uit samenwerkingsverbanden met onderwijsinstellingen en 123Reunie, dat reünies organiseert. Van de opbrengst uit dergelijke mailings maakt Schoolpagina 17,5% over aan SOS Kinderdorpen. Klinkt sympathiek. Gelukkig zijn er ook andere manieren om vrienden, klasgenoten, dienstmakkers, familieleden op te zoeken.

Zo staat de Stamboom Van der Klis deze winter in bloei met ruim 2000 blaadjes ;-)

Zaterdagmorgenwerkzaamheden

Hoe hoog kun je komen met 2 kinderen die wel van LEGO torens bouwen houden?

07 januari 2005

Oud geld

De Free Record Shop zit met zakken vol oude guldens opgescheept. Rond voor de introductie had de winkelketen een actie opgezet, waar klanten nog met oude guldens konden betalen. Toen Free Record Shop deze bij De Nederlandsche Bank (DNB) wilde inwisselen voor euro's werd dat geweigerd. De rechter stelde deze week DNB in het gelijk: alleen particulieren kunnen bij DNB nog tot 2032 guldens omwisselen, bedrijven zoals Free Record Shop niet.

Stem op de loden leeuw 2004

Inmiddels is naast de Gouden Loekie ook de Loden Loekie iets om naar uit te kijken....en zelf via stemming te beïnvloeden. Hieronder zie je de 12 genomineerden, waarop je via TROS Radar je stem kunt uitbrengen.

De winnaars van 2004: De Tokkies, Frits Bom en Giel Bielen.

06 januari 2005

Radiospelletje: borstvergroting cadeau

Radiogigant Clear Channel is hevig onder vuur komen te liggen van diverse vrouwenorganisaties nadat het 13 borstvergrotingen had weggegeven op 4 van zijn radiostations. Tijdens het spel “Breast Christmas Ever” in totaal 13 vrouwen kans om hun voorgevel te laten vergroten. Het spel werd in de weken voorafgaand aan kerstmis gespeeld op de bewuste stations.

Clear Channel zelf zegt dat het bewuste spel niet door Clear Channel zelf op poten is gezet, maar dat het een actie is van de stations zelf. Volgens een woordvoerster van Clear Channel zijn de lokale managers van de stations bevoegd om beslissingen te nemen over de programmeringen en de inhoud daarvan.


05 januari 2005

Golven en blondjes veelgezocht

'Tsunami' en 'Paris Hilton' zijn de meest gezochte termen via de Engelse Lycos op internet. Dit meldt de website Showbizcontacts.com. Hilton, de ster van reality soap 'The Simple Life' dat wekelijks met haar vriendin Nicole Richie op tv te zien is bij Yorin, was opmerkelijk genoeg de nummer twee in rij. Hilton werd op de voet gevolgd door nog twee blonde sterren, actrice Pamela Anderson en zangeres Britney Spears.

Autoverkoop nagenoeg ongewijzigd in 2004

In Nederland zijn in 2004 483.885 personenauto`s verkocht. Dat zijn er ongeveer 5.000 minder dan in 2003. Opel bleef afgelopen jaar het bestverkochte merk, gevolgd door Renault, Peugeot, Volkswagen en Ford. De Peugeot 307 was het populairste model. De brancheorganisaties verwachten dat in 2005 ongeveer 490.000 nieuwe personenauto`s worden geregistreerd. Nederlanders zijn afgelopen jaar meer gaan letten op het brandstofverbruik van auto`s. Daar staat tegenover dat het comfort van een auto minder belangrijk is geworden voor consumenten. Dieselauto`s vonden gretig aftrek. Het marktaandeel is 22,9%-punt gestegen tot 25%. Benzinewagens verloren juist marktaandeel (1,1%-punt tot 73,5%). Opvallend is verder de opkomst van de ruimtewagens, de zogenoemde MPV`s, de cabrio en de (sportieve) terreinwagen (ofwel de 'asobakken').

04 januari 2005

CVZ vergoedt Becel

Becel is goed voor hart- en bloedvaten weten we al jaren. In het fotografisch geheugen is dat overstekende groene mannetje blijven hangen. Zorgverzekeraar VGZ vergoedt nu de kosten voor gebruik van Becel pro.activ producten die het cholesterolgehalte verlagen. De zorgverzekeraar verwacht dat het cholesterolgehalte van verzekerden door het gebruik van de boter, melk en yoghurt daalt en hoopt hiermee kosten te besparen. Ook een manier om verzekerden te trekken. Of het goede risico's zijn....?

03 januari 2005

Wave of destruction

Voor wie zelf een greep wil doen in de vele foto's of video's die van de tsunami (zeebeving) in Zuid-oost Azië gemaakt zijn: is waveofdestruction.org een aanrader. Deze site wordt dagelijks geactualiseerd met veel nieuwe links naar multimediabestanden over deze ramp.

Referrerfun

Tjonge, wat hadden jullie weer leuke manieren gevonden om m'n weblog te bezoeken:
- conclusie pop art (da's 2/3 van een Pet Shop Boys verzamelaar)
- stamboom Rocket Power (show me!)
- wo ist das Teletubbieland? (da's andere koek als Wo ist der Bahnhof?)
- hoe lang is britney spears al zwanger (géén idee).

Anonieme brieven aan God voortaan naar EO

Een opmerkelijke deal tussen ChristenUnie's André Rouvoet, TPG Post en de Evangelische Omroep. TPG Post levert anonieme brieven die aan God gericht zijn, voortaan af bij de afdeling Nazorg van de Evangelische Omroep. De nazorgafdeling van de EO gaat bidden voor de afzender van de brief. Gewoonlijk stuurt TPG Post brieven aan God terug naar de afzender. Als de brieven anomiem zijn, is dat -begrijpelijk- niet mogelijk.

02 januari 2005

Commodore 64 komt terug

Het computermerk Commodore 64, erg bekend bij de oudere jongeren onder ons, komt terug. De merkrechten, nu nog bij Tulip Computers International BV, zijn voor €24 miljoen doorverkocht aan Yeahronimo Media Ventures Inc. Yeahronimo zal de naam gebruiken om de herkenbaarheid van zijn services te vergroten en hoopt geld te kunnen verdienen door de verhoogde interesse in oudere games en computers. De oudere games zullen gespeeld kunnen worden door het gebruik van een website genaamd "Commodore World" en ook zal het bedrijf MP3-spelers onder het merk Commodore uit gaan brengen.

01 januari 2005

Stemmen op de leukste blogs

Stemmen op de leukste Nederlandse weblogs kun je op www.aboutblank.nl/dutchbloggies/2005/

De perfecte golf

De Britse surfer Martin Markwell droomde jarenlang van de perfecte golf. Toen hij op het populaire strand van Hikkaduwa vorige week op Sri Lanka's zuidkust echter peddelend de tsuami tegenkwam, werd hij opgepikt en met board en al ruw over het strand heen gesmeten werd bij een hotel/restaurent belandde. "Als ervaren surfer zag ik aan de golf, dat er iets niet klopt, maar ik kon niet wegkomen, want de plank zat aan m'n enkel vast." Zijn vrouw Vicki en zoon Jake keken angstig vanaf het balkon van de hotelkamer toe, hoe Martin afstapte, de oceaan zich terugtrok om de volgende tsunami golf te voeden. Rennend zocht het gezin vervolgens de veiligheid meer landinwaarts, net op tijd.

Gelukkig 2005!

Natuurlijk wens ik iedereen een gelukkig 2005!

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker