Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 december 2004

Omgangsregeling: kop of munt?

Toeval of niet, ik bestudeerd vanochtend het aangaan en verbreken van (huwelijks)relaties en de gevolgen ervan voor boedel, kinderen, enzovoorts (Branche Leven cursus Natuurlijke personen en rechtspersonen). Hoe actueel kun je zijn?

Een Italiaanse rechter heeft letterlijk 'kop of munt?' gedaan om te bepalen bij wie van z'n gescheiden ouders een 5-jarig jongetje de kerstdagen mocht doorbrengen. De rechter oordeelde in het belang van het kind te handelen. "Anders dan bij koning Salomo (het spreekwoordelijke salomonsoordeel, gebaseerd op 1 Koningen 3:16), kon ik het kind niet dreigen in stukken te hakken om een beslissing te forceren."

30 december 2004

Wat is de innovatie van 2004?

Weekblad Intermediair nodigt je uit je stem uit te brengen op de beste en slechts innovatie van 2004. Is het de deurbel via gsm, de hartmassage thuis, de stop-op-en-af-bestendige rollator, of iets anders?

Stemmen kan tot 10 januari 2005.

Aarde compacter en sneller na zeebeving

De rotatie van de aarde is waarschijnlijk permanent verstoord door de aardbeving in Azië. Dit wordt beweerd door de Amerikaanse geophysicist Richard Gross, die werkzaam is voor NASA. Het evenwicht van de aarde is door het verschuiven van de 2 tektonische platen verstoord. De aarde compacter geworden en ongeveer 2,5cm gekanteld. Zij draait nu 3 microseconden per dag sneller om haar as.

Het effect is echter niet merkbaar en zal ook geen gevaar vormen voor de toekomst van de aarde. Per jaar zal er echter wel een extra schrikkelseconden moete komen om het lange-termijn-effect te neutraliseren.

Meer info over de exacte verschuivingen (tot wel 8cm voor de aarde als totaal) zijn te vinden op WeatherNews.

Bijnaam: Andries Knevel

Tja, als je niet wilt dat je naam ijdel gebruikt wordt, moet je andere maatregelen verzinnen. Zoals bekend schrijft EO-directeur en programmamaker Andries Knevel columns in zijn weblog. Maar enkele jaren lang schrijft ook user "dooij051" van Planet onder de bijnaam Andries Knevel allerlei satirische columns.

Wat blijkt nu volgens Medialog: "Ik heb dat een tijd laten gaan, omdat ik dacht dat de inhoud van die columns zo afwijkend is van wat ik vind dat niemand daarin zal trappen. Na het interview met Abdul Jabbar van der Ven, merkte ik dat via Google, mijn naam veel meer werd ingetikt en dat mensen ook op deze pseudo- site kwamen." Getuige de Nedstat-metingen van de nepsite, zou ik er nog niet bang van worden: zonder extra publiciteit als nu boekt de nep-Andries slechts enkele tientallen visitors per dag.

29 december 2004

Christelijke studenten blijken niet allen EO-lid

Waar een maand geleden het sexleven van EO-leden onder de loep werd genomen (50% had sex voor het huwelijk), toont een promotieonderzoek onder christelijke studenten een braver beeld.

92% zegt seks voor het huwelijk af te keuren. Seks voor het huwelijk is volgens hen "hetgeen wat verboden is volgens het Woord (de Bijbel)". Zo wordt het 'aanraken/strelen/stimuleren van geslachtsdelen' door 58% als seks beschouwd en evenzoveel mensen keuren dit gedrag af. Ongeveer 82% noemt 'oraal contact hebben met geslachtsdelen' seks en ook dit wordt door ongeveer evenzoveel studenten afgekeurd. Een enkeling noemt betitelt het zoenen als seks.

Van de respondenten zonder relatie vindt 96% orale seks niet kunnen. Dit percentage is 70 bij mensen die wel een relatie hebben. Hetzelfde geldt voor het 'oraal contact hebben met borsten/tepels'. Van de mensen die nooit een relatie hebben gehad, zegt zo'n 35% dit gedrag goed te keuren. Ongeveer 80% van de studenten die een relatie hebben, menen dat dit gedrag door de beugel kan.

Zeggen en doen is 2. 75% van de christelijke studenten in het hoger onderwijs is nog maagd. Betrek daar de onderzoekscijfers uit het eerste onderzoek onder EO-leden, en je vermoedt dat nog eens 25% tussen de fase 'student' en 'getrouwd' de zelfgetrokken grenzen overschrijdt. Een deel van de studenten gaf aan zich schuldig te voelen over hun seksuele gedrag. Studentes hadden hierin een groter aandeel.

Oliebollen getest

In de jaarlijkse oliebollentest van het Algemeen Dagblad komt ditmaal de Hollandse Gebakkraam Verwijk uit Gouda als winnaar uit de bus. De jury beloonde de Goudse bakkers met een maximale 10. De bol wordt door het Centrum voor Smaakonderzoek geroemd om de eenvoud.

Het lijkt erop dat de oliebollenbakkers langzaam iets gaan leren over de kunst van het oliebollen bakken. Scoorde in 2003 eenderde een voldoende, nu is bijna 40% geslaagd. 11 zaken scoorden een 0 doordat ze bakken in oud vet of een niet gare oliebol verkopen. Een Tilburgse gebakkraam en een kraam in Rotterdam vormden volgens de jury het absolute dieptepunt.

Jonge Noordelijke internetondermers maken indruk

Het voorbeeld van Ben Woldring is al enkele jaren spreekwoordelijk. Een nozem die vanaf huis, gesteund door ouders, een heuse internetonderneming voert. Ben begon in 1998 op 13-jarige leeftijd BenCom, inmiddels uitgegroeid tot een prijsvergelijker voor internetten, bellen, energieprijzen, enz.

Nu is er een 17-jarige Fries, René Scholten uit Joure, met inmiddels 2 mensen in loondienst. Begonnen met een website, waarop hij foto's en verhalen over zijn eigen vakantie plaatste. Omdat René graag meer bezoekers wilde, ging hij de site promoten en zette hij er informatie over landen en reizen op. Het aantal bezoekers nam toe en steeds meer van hen klikten door naar de site van een reisorganisatie om een reis te boeken. René kreeg een commissie van €10 per verkochte reis. Hij zette zijn site zakelijker op onder de naam www.vakantietravel.nl.

28 december 2004

Referrers verzameld

Weer een weekje grabbelen in de Google referrers naar m'n weblog levert de volgende vondsten:
- kerstfoto's uit india (nu niet meer gepast)
- piercing laten zette in schoten (eerst Nederlands leren op school)
- hoveel mensen per postcode (idem)
- betekenis van heineken ster (voor gevorderden)
- Dido + sexleven (als je haar muziek als leidraad neemt: relaxed, veel van hetzelfde, tikje saai)
- aldi open op zondag 26 december (tjonge)
- "hoe krijg ik een gmail account" (mail mij, ik mag er weer 10 weggeven van Google)

27 december 2004

Fimpje pikken flink duurder

Naar de bioscoop gaan is in 2 jaar tijd flink duurder geworden. Een kaartje voor de woensdagmiddag kost nu €8,14 ten opzichte van €5,67 in 2002, een stijging van 44%.
Opmerkelijk is dat de bioscopen amper nog verschil maken tussen week- en weekendtarief, en dag- en avondtarief. Ook het geven van kortingen wordt nog amper toegepast. Alleen studenten en ouderen krijgen dat nog, maar wel op een doordeweekse dag.
Vanochtend beproeven we in Hoogeveen met de oudste dochter Pluk van de Petteflet. Afhankelijk van de actuele populariteitsindex mag òf papa òf mama mee ;-)

26 december 2004

Feestdagen uitgediept

Een ander feest, waar Jezus Christus de hoofdpersoon was, is de bruiloft te Kana, waar hij water in wijn veranderde.

Israëlische archeologen denken nu het bijbelse dorpje Kana te hebben gevonden. Opgravingen in het westelijk deel van de huidige Arabische plaats Kfar Kana in Galilea brachten overblijfselen aan het licht van een nederzetting die 700 jaar lang heeft bestaan in de hellenistische, Romeinse en Byzantijnse periodes. De onderzoekers ontdekten ruïnes van gebouwen, een ritueel bad en verder huishoudgereedschappen. Het bad had een afmeting van 2x4,5m en was voorzien van een dak. Gedurende de Romeinse periode raakte het in onbruik, waarna het afgesloten werd met stenen.

25 december 2004

Oktoberrevolutie niet langer gevierd

Aan veel dingen komt een eind, zo ook aan de viering van de Russische Oktoberrevolutie. De feestdag, die gevierd werd op 9 november, was in de Sovjettijd de belangrijkste van het jaar, omgeven door militaire parades, propaganda en het etaleren van de machthebbers, hoe ziek of zwak ook. Na de val van het communisme in 1992 werd de Revolutiedag omgedoopt tot Dag van Nationale Verzoening. In plaats van de Revolutiedag heeft de Doema de Dag van de Eenheid van het Volk geïntroduceerd. Deze dag herinnert aan de bevrijding van Moskou van Poolse troepen in 1612. Daarmee kwam een einde aan jaren van burgeroorlog en buitenlandse overheersing van Rusland.


24 december 2004

Opnieuw zeehond uit Pieterburen gestolen

Nadat de Duitse zeehond Hannes, eenmaal in de Overijsselse Vecht gevangen, mocht aansterken in de Zeehondencrêche van Pieterburen, ontwaakten de dierenbeschermers. Hannes werd bevrijd en uitgezet in de Waddenzee. Nu is een houten zeehond die jarenlang de ingang van de crêche markeerde gestolen. Een ludieke mededeling "Ich bin wieder nach Hause gegangen" resteert op de 'crime scene'.

Na de jaarwisseling bleek de oudejaarsvereniging Olderbekoop achter de ludieke actie te zitten. Het houten kunstwerk is inmiddels retour.

Top2000 weinig verrassend

De jaarlijkse Top 2000 die Radio 2 vanaf zondag 2e Kerstdag uitzendt, bevat ook dit jaar weinig verrassingen. Bohemian Rhapsody van Queen staat opnieuw op 1, gevolgd door bands als de Rolling Stones, U2, Coldplay en The Golden Earring. Hotel California van de Eagles staat op 2 en op 3 vind je Child in time van Deep Purple. Hoogst genoteerde Nederlandse nummer is Avond van Boudewijn de Groot op 5.
Hoogste nieuwe binnenkomer is White Flag van Dido op 57. In totaal kent de lijst 30 nieuwkomers, waarvan 3 songs uit het 2004 (naast White Flag Holiday In Spain van Bløf en de Couting Crows). Het oudste nummer is Rhapsody In Blue van George Gershwin uit 1924. De Beatles zijn 55 nummers topleverancier van de Top 2000 en laten de Rolling Stones (37 hitnoteringen) met gemak achter zich.

23 december 2004

Wat doe jij met de Kerst?

Je kunt natuurlijk de geboorte van Jezus Christus als Redder van de wereld vieren de komende dagen. Zit je echt omhoog tussen de glitter, verlichting, kerststol en lekkere hapjes, zo niet de verplichte visites, neem dan eens een kijkje op www.kerstfeesten.nl. Deze portal bied je de keuze uit tientallen websites, activiteiten, achtergrondinfo, enzovoorts. Een initiatief van het Centraal Bureau voor Toerisme.

22 december 2004

Schiermonnikoog koopt zichzelf terug

Na eerder onderwerp van discussie tussen de provincies Groningen en Friesland te zijn geweest, heeft het gemeentebestuurd van Schiermonnikoog dinsdagavond besloten een stuk van het eiland dat door zandafzetting de Groningse gemeente Eemsmond was binnengewandeld voor €23.000 euro te 'kopen'. De gemeenteraad weigerde in juni dit jaar principieel geld voor het stukje eiland te betalen. De raad vond het vreemd dat er betaald moet worden voor de extra verantwoordelijkheid en kosten die het stukje eiland met zich meebrengt.

21 december 2004

Woordvoerderstaal

Woordvoerder Bureau Verkeershandhaving vanochtend op BNR Nieuwsradio over de nieuwe trajectcontrole op de A2 tussen Maarssen en Breukelen: "rijd je onder een poortje door, wordt je gemiddelde snelheid gemeten" , "wordt je gemiddelde snelheid tussen het traject gemeten", "wordt over een gemiddelde afstand je snelheid gemeten". Wat een kromme zinnen! Volgende carrièrestap zal wel niet een benoeming bij het Genootschap Onze Taal zijn.

20 december 2004

André Rouvoet politicus van 2004

Niet Ayaan Hirshi Ali, Geert Wilders of anderen, maar André Rouvoet (ChristenUnie) is door parlementair journalisten verkozen tot politicus van het jaar 2004. Een baken van rust, iemand die in de hectische tijden z'n hoofd koel houdt, een waardig compliment!

Zoekzooi

Opnieuw een week referrers lijsten doorspitten levert weer leuke vondsten om op de weblog te komen. Wat denk je van:
- seks instructie dvd download
- kerstfoto's voor jong en oud
- asielzoekersbeleid plaatjes
- foto's van hoofdroos
- hoe ziet britney spears haar haar eruit
- samenvatting van het engelse boekje the ironing man
- besnijden+doe het zelf -meisjes -vrouwen
- lesbisch actrice roddel OR roddels
Proost op een geslaagd jaareinde!

Medicijnkosten inzichtelijk

Al voel je je hondsberoerd, het internet brengt je weer wat nieuws. Ziekenfondsverzekerden kunnen via de website www.medicijnkosten.nl nagaan wat voor hen de financiële gevolgen zijn van het gebruik van een medicijn. De website van het CVZ geeft informatie over alle kosten die medicijngebruikers maken. Voor elk geneesmiddel meldt de site of het duurder is dan de vergoedingslimiet van de ziekenfondsverzekering, en of de gebruiker dus voor de medicijnen moet bijbetalen. Via de zoekmachine kan de consument vervolgens op zoek naar een goedkoper alternatief.

19 december 2004

Streetvertising loont

2 zusters van de nonnenorde Zusters Augustinessen hebben donderdagavond 16 december 2004 in Zeist de Pragma Prikkel 2004 in ontvangst genomen. Zij hebben de prijs, die dit jaar voor het eerst is uitgereikt, gekregen voor hun uitvinding ‘streetvertising’.
Dit is een ‘sociaal verantwoorde manier van adverteren: in ruil voor een donatie kunnen bedrijven op de rug van de jas van een dakloze adverteren. Het idee komt van de zusters en is uitgevoerd door Doorn & Roos Advertising. De zusters kregen de prijs uit van handen van Pragma- voorzitter Joris van Zoelen, die het project ‘het meest innovatieve van 2004’ noemde.

18 december 2004

Autonavigatie werkt niet te water

De instructies in de gebruiksaanwijzing zijn helder: gebruik je verstand, volg de lokale verkeersregels op, en vertrouw niet blindelings op je navigatiesysteem. Een automobiliste, in Zwolle op weg naar een bestemming in de Zwolse nieuwbouwwijk Stadshagen, dacht er anders over. Waar aan de andere kant van een haven de eindbestemming lag, dacht ze geen seconde na om een brug te zoeken, maar volgde de aanwijzigingen van haar navigator en belandde pardoes in het water. De vrouw kon uit het water gered worden door 2 schippers, die het hele ongeval zagen gebeuren.

Kogelwerend vest getest

Een 20-jarige Amerikaanse Alexander Swandic vroeg aan zijn 30-jarige vriend David Hueth hem neer te schieten. De jongen had immers net een kogelwerend vest gekocht. De test liep fataal af. In eerste instantie verklaarde Hueth dat zijn vriend zichzelf had neergeschoten, maar daar kwam hij later toch op terug. Volgens de politie was het vest eigenlijk bedoeld om bescherming te bieden tegen granaatscherven, en niet tegen kogels. 't Is maar dat je het weet.

Succesvol vermeend relinet

Ondanks alle schermutselingen van met name Katholieke Radio Omroep (KRO) en Nederlandse Christelijke Radiovereniging (NCRV) om Nederland 1 toch vooral niet als reli-net te kenmerken, blijkt de combinatie met EO, IO en andere levensbeschouwelijke omroepverenigingingen succesvoller dan Nederland 2 en 3.

Het geheim? Goed samenwerken vanuit ieders kracht en specialisme, je afvragen wie de kijkers naar je zender zijn en je afvragen, met welke programma’s je – elk vanuit eigen missie - bij hun verwachtingen en verlangens kunt aanhaken. Daar kom je 10 keer verder mee dan met welk bestuurlijk Haags of Hilversums geknutsel ook.

16 december 2004

Lijstjesmoe

Meer dan 75% van de Nederlanders is de lijstjesprogramma's op de radio en televisie als De Top 2000, 25 grootste Showbizz schandalen, De Grootste Nederlander en De 10 meer dan zat. Men vindt het onnodig dat alle informatie in lijstjes wordt gevat. Ook wordt de betrouwbaarheid van dergelijke programma's door een meerderheid van de kijkers en luisteraars in twijfel getrokken.

Voor de liefhebbers daarom: kies je eigen persoon van het jaar 2005. Ik heb voor de fun mijzelf genomineerd en de redactie heeft inmiddels de nominatie goedgekeurd. Vanaf 1 januari 2005 kun je dus op me stemmen ;-)

Krant van je geboortedag

Voor €45 heb je een uniek cadeau te pakken. Een echt origineel exemplaar van een krant van je geboortedag, trouwdag of jubileum met nieuws uit een ver verleden! Binnen 5 werkdagen in huis.

Wilibrord Frequin vindt God nog niet

Op kerstavond kun je kijken naar de ontknoping van de zoektocht van Willibrord Frequin naar God. Voor hem was het vergeefse moeite: "Ik heb hem niet gevonden. Helaas". Door zijn werk als journalist jaren geleden had hij zijn geloof in God al verloren. "Ik heb als journalist heel veel wanpraktijken gezien. Over de hele wereld. Hierdoor ben ik mijn geloof in God verloren".

15 december 2004

Kampioen kerstlichtjes branden

De overdaad aan kerstverlichting valt elk jaar meer op. En maar klagen over de hoge energiekosten naderhand.... Wil je echte kampioenen aan het werk zien (17.000 kerstlampjes enzo), kijk dan bij Alek's Christmas Lights pagina.

Fries protest tegen verwijderen Rebecca

Het besluit van de Programmaraad Friesland, om de regionale commerciële radiozender Rebecca FM te verwijderen van de kabel in deze provincie, is de luisteraars van het classic rockstation in het verkeerde keelgat geschoten.
De radiozender ontving meer dan 400 telefonische reacties en e-mails van luisteraars die het niet eens waren met dit besluit.

14 december 2004

Domeindrift

Sinds gisteren actief: www.henkjanvanderklis.nl.

Dankzij Lycos.nl die me vorige week een jaar lang gratis webhosting, met php, mysql, statistieken, ftp, e-mail, geen reclame, etc. etc. aanbood. An offer you can't refuse.

Misschien binnenkort het nieuwe onderkomen van de weblog, stamboom en de muziekdatabase. Daarvoor is alleen wat tijd nodig ;-)

Geweldig werk

Ruim 2% van de werknemers heeft wel eens langer dan een maand verzuimd als gevolg van agressie en geweld op het werk. Dat constateert TNO Arbeid maandag op basis van onderzoek dat is verricht op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken. De kans op intimidatie hangt volgens TNO niet zozeer samen met sekse, maar meer met de beroepen die iemand uitoefent. Lichamelijk geweld en (seksuele) intimidatie op het werk is de afgelopen jaren toegenomen. In 2003 had ruim een kwart (26,6%) van de werknemers last van intimiderend gedrag door bijvoorbeeld klanten, patiënten, leerlingen. Bijna 1 op de tien (9%) zei last te hebben gehad van seksuele intimidatie door `het publiek` en bijna even veel (8,8%) van lichamelijk geweld. Ongeveer 1 op de zeven werknemers ondervindt hinder van intimiderend gedrag door collega`s. Dit aantal is de afgelopen jaren gelijk gebleven. Wel hadden in 2003 iets meer mensen (5,3%) last van seksuele intimidatie door collega`s of van fysiek geweld van collega`s (1,7%).

Zelfs grootste atheïst komt tot godsbesef

De Brit Anthony Flew, tot zijn 81e de ongekroonde kampioen atheïst, is bekeerd. Flew zegt nu dat wetenschappelijke feiten hem overtuigd hebben van het bestaan van een opperwezen dat het universum moet hebben gecreërd. ''Een opperwezen is een prima verklaring om de complexiteit van de natuur te verklaren'' zo zei Flew tegen Associated Press. Hoe dat opperwezen dan precies in elkaar steekt weet Flew nog niet. Zijn geloof valt te vergelijken met een deïst als Thomas Jefferson, die God ziet als een scheppend wezen dat zich niet bemoeit met mensenlevens. Flew: ''Ik geloof in een heel andere God dan die van het christendom en helemaal niet in die van de Islam. Deze goden lijken me oppermachtige onderdrukkende alleenheersers, kosmische Saddam Hoesseins. Maar de God waarin ik geloof heeft wel een doel, denk ik."

Vanaf 1950 bestreed Flew het geloof met artikelen als Theology and Falsification. De ongelofelijke complexiteit van de samenstelling om een menselijk leven te produceren heeft hem nu van gedachten doen veranderen. De wetenschap heeft met het onderzoek van het menselijk DNA bewezen dat God bestaat, meent Flew. De Oxford-professor brengt in 2005 een nieuw boek uit met de titel 'God and Philosophy'. Hij maakt zich niet druk om de volgelingen van zijn voormalige gedachtegoed. ''Als ze van slag raken, dan is dat jammer voor ze. Mijn hele leven heb ik me laten leiden door de principes van Plato: volg het bewijs waar het je ook zal brengen.''

13 december 2004

Opmerkelijke zoektochten

Weer een weekje grabbelen in jullie zoekargumenten, voornamelijk Google-based, om op m'n weblog te komen, levert weer opmerkelijke vondsten:
- zelf besnijdenis
- eigen urine drinken
- foto's koninginnedag hoevelaken 2004 (in december nog interessant?)
- k3 zwanger (alle 3 nu?)
- kerstfoto's van frans bauer
- trouwen in las vegas terug in holland relatie uit wat zijn de gevolgen
- Hoe heet de puppy uit de Dubbelfrisss reclame (Goldy?!)
- kerry springer plastic broeken

12 december 2004

Google suggereert gezochte site

Nog altijd is het fenomeen herkenbaar dat je een specifiek onderwerp zoekt, maar eerst langs diverse irrelevante zoekresultaten moet, of gewoon een scherp oog moet hebben voor een juiste treffer. Een nieuwe dienst van Google, Google Suggest, geeft bij het typen van je zoekcriteria alvast aan, hoeveel resultaten deze heeft. Misschien zocht je een woordvariant of combinatie.
Proef op de som: 'klis' intikken, en zie hieronder de suggesties.

Zichtbaar nog wel in bèta, want doe je hetzelfde voor 'van der klis', dan is elke suggestie weg. Echter: genoeg zoekresultaten. Wel het proberen waard.

11 december 2004

Zoeken naar audio en video

OK, Googlen op webpagina's en plaatjes kennen we allemaal. Het zoeken naar videobeelden en audio kon ook al een poos. Er is nu een aantal nieuwe multimedia zoekmachines:
- Singing Fish
- MusiPedia.com

Op Singing Fish kun je hengelen naar audio en/of video bestanden aan de hand van trefwoorden en categorieën. MusiPedia zegt geïnspireerd, maar niet verbonden te zijn aan WikiPedia.com. Gebruikers kunnen de database zelf bijwerken en uitbreiden. Aan de hand van trefwoorden of een Parsons code kun je je favoriete wijsjes terugvinden, compleet met muzieknotatie en midi-bestand. Proef op de som: White Christmas: 4 matches, waaronder de klassieker van Irving Berlin. Bingo!

10 december 2004

Privé surfen onder werktijd schaadt

Het onder werktijd prive-surfen op het internet kost zo'n 253.000 manjaren per jaar. Dat schat directeur J. Verschuur van Ernst & Young Leadership op basis van gegegevens uit het jaarlijkse rapport Trends in ICT. Het afgelopen jaar is door werknemers gemiddeld 2,5 uur per week besteed aan prive surfen op het internet onder werktijd. Dat is 80% meer dan het jaar daarvoor. Uit eerder onderzoek blijkt dat naast privesurfen werknemers onder werktijd ook veel tijd spenderen aan prive-mailen en bellen. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen vaker prive op het werk surfen dan mannen. Relatief veel wordt het ook gedaan binnen de dienstensector, handel en distributie en kleine organisaties.

Het feit, dat deze blog om 15.44u gepost is, wil niet zeggen dat de 'baas' nu betaalt ;-) 't Is weekend!!

Schootcomputers verhitten zaad

Wie de naam schootcomputer letterlijk neemt, loopt de kans onbedoeld onherstelbare schade aan z'n zaad te berokkenen. Uit onderzoek blijkt dat de warmte die een laptop genereert de kwaliteit en hoeveelheid zaad in het scrotum drastisch beinvloedt.
Een paar maal per dag de laptop op schoot (ARBO-technisch helemaal niet handig) kan na enkele jaren een verhoogd risico met zich meebrengen. De warmte-afgifte in combinatie met een onderbroek en lange broek laat de temperatuur van het scrotum al snel met 2,1 graden Celcius stijgen. Wees wijs, houd je laptop gewoon op je bureau.

09 december 2004

RedBull geeft je files en meer...

Opmerkelijk filenieuws gistermiddag. Bij tankstation Hondswijck aan de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort trokken schaarsgeklede dames van een RedBull promotieteam zoveel aandacht, dat er tussen 16 en 19u zo'n 7 km file stond.
Initiatiefnemer Red Bull is niet van plan om met de acties te stoppen. Tot de kerst doet het promotieteam nog tankstations aan langs de A10, A13, A12 en A2.

Wat RedBull kan doen met een serieuze bijbelstudiegroep in Freehold, Iowa, lees je in dit wonderlijke verhaal.

Een enorm potentieel

Voor het live-kinderprogramma BlinQ zoekt de Evangelische Omroep 'kinderen die aan zelfbevrediging doen en daarover durven te komen praten', maar ook kinderen van wie de ouders naturist zijn. Het programma, dat elke maandag tot en met vrijdag om 16.40 te zien is op Z@ppelin, is een mix van actualiteiten, talkshow en reportages en wordt omschreven als 'lekker uitdagend, lekker belangrijk!' Voor EO-begrippen grensverleggend?

08 december 2004

Website van het jaar 2004

Behoorlijk arbitrair, maar toch. De verkiezing van Website van het jaar. De winnaars:
- Categorie Contact: www.schoolbank.nl
- Categorie Muziek, Film, Radio & TV: www.omroep.nl
- Categorie Financieel: www.rabobank.nl
- Categorie Fun & Games: www.zylom.nl
- Categorie Nieuws: www.nu.nl
- Categorie Portals: www.msn.nl
- Categorie Reizen: www.weekendjeweg.nl
- Categorie Telecom: www.kpn.com
- Categorie Vraag & Aanbod: www.marktplaats.nl
- Categorie Zoekmachines & Directories: www.google.nl

Spamoverlast: 74%

Het aantal spammails is het afgelopen jaar flink gestegen, zo meldt virusbestrijder MessageLabs (pdf) . In januari 2004 was 1 op de 1,6 e-mails spam (63 procent), in november 2004 was dit inmiddels opgelopen tot 1 op de 1,4 (73,8 procent). MessageLabs hield het afgelopen jaar 12,6 miljard e-mails in de gaten.

Statistiek bevestigt fileleed

De Verkeersinformatiedienst (VID) bevestigt de bange vermoedens over de ernst van het fileleed van de laatste tijd. Sinds de VID begon met meten in augustus 1998 waren er nog nooit zoveel files. In november werd ook een file van 412 kilometer gemeten; in de 'totale filelengte top tien' van de VID de nummer negen. De 1e en 2e plek in die hitlijst heb ik ook meegemaakt ;( De VID telde dit jaar een een toename van ruim 40% filetijd (km * minuten file). November zag dit jaar 1.490.003 kmmin, tegenover 1.068.478 kmmin in november 2003 en 1.166.452 kmmin in die maand in 2002. De toename ligt aan het toegenomen aantal weggebruikers. "De stijging kan slechts deels worden verklaard door de hoeveelheid neerslag (...) en de grote hoeveelheid wegwerkzaamheden", schrijft de VID. "Het wegennet is kennelijk zo vol dat er heel weinig voor nodig is om files te veroorzaken. Bovendien zijn die files langer en staan ze er langer dan voorheen."

06 december 2004

Backstreet Boy is Back

Backstreet Boy Brian Littrell heeft een platencontract getekend met Reunion Records, de christelijke platenmaatschappij, waar ook Michael W. Smith z'n thuisbasis heeft. Woensdag wordt de nieuwe aanwinst van de maatschappij op een persconferentie gepresenteerd.

ff een biertje lostrekken

De N36 is maandag bij Mariënberg (gemeente Hardenberg) geruime tijd in beide richtingen afgesloten geweest na een ongeval met 2 vrachtwagens. De weg lag over 100 meter bezaaid met kratten en flessen bier. Rond 18u waren de opruimwerkzaamheden afgerond en ging de weg weer open.

Gericht zoeken

Een weekje referrers doorsnuffelen levert weer een aantal leuke zoekacties van jullie kant op:
- huwelijksnacht (wat denk je online te vinden hierover?)
- tmf presentatrice (alsjeblieft: Sylvie Meis, Renate Verbaan)
- arabische namen die in het nederlands goed klikken (of bedoelde je klinken?)
- toyota + automaat + deventer (probeer dealer Morrenhof op de Maagdenburgstraat 3)
- De Markte sex zwolle hoogeveen (ik rijd er graag aan voorbij)
- dieren portretrecht (waf, jij mag mij niet fotograferen!)

05 december 2004

Pakjesavond

Voor online vertier op Pakjesavond of daarna: Pakjes ruzie, een flash game: gooi het pakje naar de buren en probeer zoveel mogelijk speculaaspoppen in stukken te breken.

De één z'n dood is de anders' broodverlies

Het voltallige personeel van paleis Soestdijk heeft te horen gekregen dat het een andere baan mag zoeken, nu de laatste bewoner, prins Bernhard is overleden. Het gaat om 60 mensen, van tuinman tot secretaris. Het personeel op Soestdijk is in dienst van de koningin. De hofhouding en de vakbond Abvakabo FNV hebben eerder dit jaar al een sociaal plan opgesteld. Het personeel krijgt 18 maanden de tijd om ander werk te vinden. Tot dat is gelukt behouden ze hun salaris. Paleis Soestdijk zelf is eigendom van de staat. Het kabinet moet nog beslissen wat de toekomstige bestemming wordt.

04 december 2004

BN'ers in Spongebob film

Birgit Schuurman en Tygo Gernandt hebben hun stemmen geleend aan de Nederlandstalige versie van 'De Spongebob Squarepants Film'. Schuurman verzorgt de stem van Mindy, terwijl Tygo te horen is als de betweter Dennis. In de film, die in Amerika een doorslaand succes bleek, moet Spongebob de kroon van koning Neptunus terughalen.
Andere stemmen zijn van Lex Passchier, Bas Westerweel, Sander de Heer en Benny Jolink. 'De Spongebob Squarepants Film' gaat op 3 februari 2005 in première.

5.1 surround MP3 beluisteren

Het is nu mogelijk om MP3 in 5.1 surround sound te beluisteren. Je hebt natuurlijk wel een surround-capable decoder nodig, zoals de Franhofer variant. Je kunt een gratis evaluatieversie downloaden die op 31 december expireert. Natuurlijk, zo ongeveer alle muziekbestanden zijn in stereo gecodeerd en niet in 5.1 surround. Je gekraakte DVD dan maar?

03 december 2004

Jippie: MSN gaat ook bloggen

MSN introdceert MSN Spaces, een gratis weblogdienst die gekoppeld is aan MSN Messenger. MSN Spaces was aanvankelijk een experiment van MSN Japan. Dat experiment is kennelijk want MSN heeft nu besloten de dienst wereldwijd aan te bieden. Het is voor het eerst dat Microsoft het fenomeen weblogs 'omarmt.' En dat is wat laat, want de hele wereld lijkt al op andere weblogdiensten aangesloten te zijn...

OK, voor de laatkomers en newbies: vanuit de nog te lanceren bèta versie van MSN Messenger 7.0 kun je je postings doen (vergelijkbaar met de Blog This in de Google Toolbar), een foto-album vullen en MSN gebruikers direct op de hoogte stellen van een nieuwe posting of reactie (vergelijkbaar met RSS feeds of update services, zoals die ook op mijn weblog staan). MSN Webloggers kunnen zelf bepalen wie hun weblog mogen zien: iedereen, alle personen in de MSN Messenger-contactlijst (dit is de standaardinstelling), of alleen de MSN-contactpersonen die men zelf kiest. Dat lijkt een recept om niet zoveel bezoekers te trekken. Je krijgt dan bijvoorbeeld een foutmelding: "De Space die je wilt bekijken, bestaat mogelijk niet of de toegang ertoe is beperkt".

Wat een rotsmoes!

Het Northumbria Safety Camera Partnership, een bedrijf dat onbemande camera's exploiteert, verzamelde de smoezen die snelheidsovertreders paraat hadden om hun gedrag te verklaren. Een bloemlezing: marsmannetjes die hen achtervolgden, een zwevend surfbord dat een chauffeur de stuipen op het lijf jaagde. Ook vaak genoemd: ik moest zo nodig naar het toilet. Spectaculairder zijn: "Mijn hamster ging sterven," of "er scheerde een straaljager voorbij waardoor mijn wagen plots sneller ging rijden." Zou de Nederlandse agent hier genoegen mee nemen?

02 december 2004

Te grote condooms om?

Uit onderzoek van de Duitse condoomdistributeur Vinico onder 2500 mannen, gepubliceerd tijdens de Wereld AIDS conferentie, blijkt dat de meeste Duitse mannen te grote condooms dragen.
Uit schaamte of stoer doen koopt men gemakkelijker 'extra large', terwijl een beschaafder maatje beter zou zijn.

De gemiddelde penislengte van de onderzochte mannen: 14,7cm. Slechts 18% van de mannen doet het in het juiste maatje; bijna 50% wringt het lid in een te klein condoom, bij 34% slobbert het rubber.

KPN stopt met breedbandportal

KPN stopt per 1 januari 2005 met de breedbandportal. Sommige diensten die nu nog op de breedbandportal staan zullen worden voortgezet op Planet Internet. Er komt ook geen vervangende portal. De reden om er na een jaartje mee te stoppen is simpel: met 1,2 miljoen ADSL aansluitingen hoeft er geen promotie van de mogelijkheden van ADSL meer plaats te vinden. De proeftuin wordt gesloten.

Blog als neologisme van 2004!

Reken maar af bij jezelf: een blog is hot! Zo zeer, dat het vierletterwoord is genomineerd als neologisme van 2004.

01 december 2004

Gouden Loekie verkiezing

Je kunt weer stemmen! via de Gouden Loekie.nl. In alfabetische volgorde kun je je favoriet kiezen uit:

1 Albert Heijn Supermarktmanager
2 Amstel Bier Daar hoort Amstel bij
3 Amstel Bier Truck
4 Amstel Bier Parachute
5 Bavaria Beach
6 Belcompany Keuze
7 Centraal Beheer Achmea Schoonmaaksters
8 Centraal Beheer Achmea Leeuw
9 Chello Buren
10 Citroen Huis aan huis
11 Delta Lloyd Booming car/EK
12 Douwe Egberts Yo oma!
13 Dubbelfrisss Sambal
14 Dubbelfrisss Puppy
15 Fortis Boerderij Te Koop
16 Fortis Ruud Gullit
17 Fundum Flauwekul
18 Heineken Duitse herder
19 Joint Cable Kabel
20 KNGF Geleidehonden Instructeur
21 Lays Sweet & Spicy
22 Mora Pizza Even wachten
23 Nike Other Game
24 Ohra Astronaut
25 Ohra Incheckbalie
26 Pastrelli's Vader Abraham
27 Pearle Truckers
28 Pearle Bejaardenverzorger
29 Pearle Strandpaviljoen
30 Pickwick Puur Natuur
31 Renault Megane De Bus
32 Smart Together on Tour
33 Stichting Batterijen Cavia's
34 TPG Post Jongetje
35 Univé Vlieg
36 Wehkamp Hond

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker