Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 november 2004

Rubber necks

Vanochtend was Rubber Necks dé benaming van de dag bij de file-informatie voor 'kijkers naar de andere weghelft'. Dergelijke medeweggebruikers waren vanochtend weer de reden voor een file tussen Harderwijk en Nijkerk. Er stond zowaar een vrachtwagen met pech op de andere weghelft, reden genoeg om flink wat kilometers blik op de rem te zetten!
Het deed me denken aan de Deventer Bokkingshang, waar mannelijke automobilisten overdwars in hun auto de plaatselijke hoeren bewonderden, daarmee menig kop-staart-botsing veroorzakend. Sensatiebelust heet zoiets, heel menselijk, maar ook zo hinderlijk voor de omgeving.

Goed nieuws om af te sluiten: vanaf donderdag a.s. is de plusstrook bij Zwolle eindelijk open. Kostte 2,5 jaar aanleg en fileleed, maar dan heb je ook wat!

29 november 2004

Speurneuzen

Waar jullie naar zochten levert altijd leuke weekberichten. Verrassende vragen brachten je op m'n weblog:
- contextuele reclame (hoebedoeltu?)
- 20 afbeeldingen van tongzoenen (zelf doen is leuker dan kijken)
- plaatjes van bono (de zanger van u2) (dank voor de toelichting)
- p.c spellen voor veertigers (tja, dat kan van alles opleveren)
- Roggebrood AND Online shop (huh? Ik verkies een brick-and-mortar shop voor m'n ontbijt component)
- argumenten tegen sociale dienstplicht (moet haast "no results found" opleveren)

28 november 2004

Koffie tegen kaalheid

Cafeïne blijkt uit onderzoek kaalheid bij mannen te kunnen voorkomen. De haarwortels zijn gevoelig voor het hormoon testosteron. Cafeïne vermindert deze gevoeligheid. De normale werkwijze van een Nederlandse white collar worker, flink koffie drinken tussen het werken door, helpt onvoldoende. Alleen een levensgevaarlijke hoeveelheid van 60-80 koppen per dag zou je knikker behaard houden. Een betere manier is om de koffie direct op de hoofdhuid aan te brengen. Omdat dit niet zo fris is, is het wachten op cafeïnehoudende shampoo.

27 november 2004

Zaterdagje sinterklazen

Terwijl wij strak met 120 km/u zuidwestwaarts konden tuffen richting Avifauna in Alphen aan den Rijn om er met vele kinderrijke collega's een goochelaar, sint en pieten, Bert & Ernie en cadeaus te kunnen bewonderen, stonden anderen hopeloos in de file. De newborn babypop is maar Anneke genoemd en de racebaan uitgeprobeerd. Ook het 'noisy' treintje voor onze jongste dochter heeft de kamer verkend: kortom een geslaagde zaterdag.

Het gevolg van teveel zeiken

De Ampera-brug (bouwjaar 1962) in de stad Palembang op Sumatra, Indonesië dreigt in te storten door wildplassers. Eén van de stalen pijlers is aangetast door urine. De brug is scheef en trilt als er zwaar verkeer overheen rijdt. De autoriteiten gaan daarom nu voertuigen die zwaarder zijn dan een ton omleiden.

26 november 2004

Plek zat voor Jozef en Maria

Het kan verkeren na 2008 jaar. Travelodge hotels bieden stellen die Jozef en Maria heten gratis overnachtingen tijdens de kerstdagen aan. Volgens een hotelmanager is een hotel stukken luxer dan een stal. Hij hoopt wel, dat de paren de ezel thuislaten. Als je voor niets wilt overnachten, moet je wel je paspoort meenemen.

Wat doe je tijdens een schoolvakantie?

Vanochtend zocht ik in het kader van een vakantiestop bij m'n opdrachtgever de timing van de herfstvakantie volgen jaar. Schoolvakanties.nl lijkt dan de aangewezen plek. Wel een heel opmerkelijke advertentie onderaan het overzicht. Om alvast in de vakantiestemming te komen?

down, not out

Helaas bleek m'n bij Tiscali gehoste weblog vanochtend 5 uur, 23 minuten en 48 seconden uit de lucht. Zoals je ziet, werkt alles weer. Hoe ik dat zo precies weet? Daar zorgt de gratis monitoring service van Internetseer.com voor.

25 november 2004

Recht of wens

Het blijft blijkbaar leuk om op spreekbeurten, tijdens gespreksprogramma's de extremen op te zoeken. Oud-CDA-fractievoorzitter Willem Aantjes zei dat moslimfundamentalisme én SGP kritiek verdienen omdat ze de scheiding van kerk en staat niet erkennen.

Evengoed zou je kunnen oordelen, dat Nederland bewust en op grondwettelijke basis een monarchie is, en daarmee een Republikeins Genootschap verboden zou moeten worden.

In reactie op de vergelijking tussen de doodswens die moslimprediker Abdul Jabbar van de Ven ten overstaan van Andries Knevel uitte tegen Kamerlid Geert Wilders en een column van Theo van Gogh uit augustus 2001, waarin toenmalig GroenLinks-leider Paul Rosenmöller dood gewenst werd, wringen politici zich in allerlei bochten om de zogenaamd andere tijden te duiden. Was destijds Fortuyn niet vermoord, en was het land gepolariseerd geraakt? Wat is er anders anno 2004?

Wanneer hervatten we onze vriendschappen, relaties en samenwerking weer?

24 november 2004

Schier: Fries èn Gronings

Nederland opnieuw verdeeld. Het grootste deel van Schiermonnikoog is Fries, maar een klein deel is door zandafzettingen naar het oosten opgeschoven. De provinciegrens met Groningen werd erbij gepasseerd. De provincies hadden afgesproken per 1 januari 2005 een grenscorrectie door te voeren, zodat het waddeneiland volledig in Friese handen blijft. De Groningse gemeente Eemsmond zou een symbolisch compensatiebedrag krijgen voor het beheer over het Groningse deel. De Friezen willen dit echter niet. Wanneer de grenscorrectie nu wel kan, is niet duidelijk.

23 november 2004

Opmerkelijke zoekargumenten

Opnieuw een weekje referrers uitpluizen:
- opbergdozen +amsterdam (ook op zoek naar een onderkomen?)
- plaatjes van Rechercheur De Cock (Google images search op Baantjer doet wonderen, images zoeken van 'cock' leveren heel andere resultaten)
- britney spears cupmaat (tja, die wil nog wel eens wijzigen, kijk maar eens bij liquidgeneration.com en zoek naar The Mystery of Britney Spears Breasts ;-))
- Hoe schaars is muziek met de komst van Kazaa en Imesh (m'n CD rekken zijn juist voller geworden)
- Engelse brieven bekende making van u bedrijf in het buitenland (eerst maar eens een cursus Nederlands)
- vertaling van britney spears toxic nederlands ("scheut bier met gif")
- maxima paaldanseres (dat was toch een 'nicht'?)
- kapsel met klis boven je ogen (wauw, als je foto's hebt, graag!)
- "sascha de boer" zwanger (klopt volgens m'n vrouw, fervent RTL Boulevard kijkster).

22 november 2004

Arrestatie na bezetten bruidssuite

Een 33-jarige vrouw uit Steijl heeft zaterdag de bruidssuite van een hotel in Tegelen bezet. De vrouw was het hotel binnengelopen en had naast de bruidssuite het brandalarm geactiveerd. Toen de brandweer aankwam en onderzoek deed openden ze ook de deur van de bruidssuite. De vrouw drong daar toen naar binnen. Het hotelpersoneel heeft haar daarop gevraagd de kamer te verlaten. Dat weigerde de vrouw, waarna de politie werd ingeschakeld. Ondertussen nam de vrouw een bad en toen de politie arriveerde liep de vrouw inmiddels in badjas door de kamer.Toen ze opnieuw weigerde te vertrekken werd ze gearresteerd.

21 november 2004

U2's bom klaar voor explosie

De wereldwijde release van How To Dismantle An Atomic Bomb, het gloednieuwe album van U2 staat voor de deur. Morgen, 22 november internationaal via Island, 23 november via Interscope, dat meteen maar 2,2 miljoen exemplaren verscheept naar de platenwinkels. Toegegeven, de nummers die ik via Grokster Radio inmiddels heb gehoord (Crumbs From Your Table en City of Blinding Lights) zijn naast de al uitgebrachte single Vertigo (deze week op 2 in de top-40). Lees verder de recensie van Yahoo!.

20 november 2004

Streaming p2p muziek luisteren

Grokster biedt zijn gebruikers sinds kort de mogelijkheid om elkaars muziek te streamen, ofwel gratis luisteren zonder te downloaden. Volgens de initiatiefnemers is Grokster Radio volledig legaal, omdat er geen auteursrechten worden geschonden. Met Grokster Radio's ontstaat 's werelds grootste radiostation.

Grokster heeft de muziek verdeeld over honderden categorieën die op aanvraag zijn te beluisteren. De muziekindustrie voert momenteel diverse rechtszaken tegen Grokster, vooral in de Verenigde Staten. Naar verwachting tevergeefs. Opmerkelijk is dat platenlabel Sony BMG, een van 's werelds grootste, juist voor een andere tactiek heeft gekozen. Het bedrijf voert inmiddels onderhandelingen met Grokster over een mogelijke samenwerking.

19 november 2004

Google oppermachtig

Laat de cijfers voor zich spreken. Hoe kwam men sinds december 2003 op m'n weblog:
Google: 10.631 maal, 99.69%
Altavista: 17 maal, 0.15%
Yahoo: 9 maal, 0.08%
Ilse: 5 maal, 0.04%
MSN Search: 1 maal, 0.00%

Geef wijzer

Goede doelen zijn er te over. Welke vereniging of stichting heeft wat voor ogen? Hoe wordt het ingezamelde geld besteed? Kan ik de collectant wel vertrouwen? Terechte vragen, en nu is er een site met antwoorden: geldwijzer.nl.

Geefwijzer.nl ontrafelt goede doelen De site is opgezet door de Donateursvereniging Nederland, de consumentenbond voor gulle gevers. Nederland telt volgens de vereniging ongeveer 30.000 goede doelen, waarvan naar schatting 2000 tot 3000 organisaties actief geld werven. Binnen 2 jaar moeten alle instellingen die op deze wijze geld werven op de site in kaart zijn gebracht.

18 november 2004

Het sexleven van een EO-lid

Voordat je denkt, dat ik zelf een boekje open doe: onderstaande 'feiten' vormen de resultaten van een onderzoek naar de seksualiteit onder 377 mannelijke en 547 vrouwelijke leden van de EO.

1. Ongeveer de helft van de leden van de EO had seks voor het huwelijk. Daarvan kreeg de helft naderhand spijt. Dat blijkt uit het onderzoek waar 377 mannen en 547 vrouwen aan meededen.
2. Iets meer vrouwen dan mannen gaven aan dat ze voor hun trouwen gemeenschap hadden gehad.
3. Ongeveer 40%t vrijt minder dan eenmaal per week, eenderde gemiddeld een keer per week en 17% vaker.
4. Van de vrouwen is 76% tevreden over de frequentie, van de mannen 64%.
5. Ongeveer 45% van de ondervraagden doet aan anticonceptie. De pil is bij hen het meest populair.
6. Slechts 7% zegt wel eens te zijn vreemdgegaan.
7. 93 procent schrijft huwelijksgeluk toe aan God. Een bijna even hoog percentage is van mening dat God hen als huwelijkspartners bij elkaar gebracht heeft.
8. Iets meer dan 40% vindt dat man en vrouw tegenwoordig gelukkiger zijn in het huwelijk.
9. Mishandeling, verslaving, het ernstig tekortschieten van de partner en duurzame verstoring van de relatie zijn voor minstens 30% bijbels geoorloofde gronden voor scheiding.

Sitaklaas

Sita is de speciale gast van Sinterklaas tijdens 4 afleveringen van 'Sinterklaas Pakt Uit'. Tijdens de Sinterklaasshows zal Sita welgeteld 1 nummer zingen. Ook het zangtrio Treble en de kinderband Eurokids laten muzikaal van zich horen. De voorstelling wordt gepresenteerd door Tros-presentator Ron Boszhard.
De theatervoorstelling wordt op 5 december door de Tros wordt uitgezonden.

Witrussische modellen eerst

President Alexander Loekasjenko van Wit-Rusland wil op de grote billboards langs de autowegen enkel nog modellen uit het eigen land zien. Het stoort de politicus, die bekend staat om zijn felle anti-westerse ideeën, dat er op de reclameborden zoveel westerse dames te zien zijn.

"Die Françaises met hun vermoeide gezichten mogen niet de billboards in Minsk domineren, en dan met name niet die waar de president langsrijdt", verklaarde Loekasjenko woensdag in het Wit-Russische parlement. Het staatshoofd meent dat zijn land 'genoeg mooie meisjes van zichzelf' heeft. Hoe weet hij dat zo goed?

17 november 2004

Actualiteit bepaalt zoekargumenten

Een open deur, maar toch. Zoekmachines constateren dat de actualiteit is af te lezen aan de gebruikte zoektermen. Theo van Gogh voert met stip de meeste lijsten van november aan, maar ook Georgina Verbaan en alles wat met Sinterklaas te maken heeft, zijn populair. "Sinds de uitgave van de Playboy met Georgina Verbaan is de naam van de actrice erg populair bij onze zoekmachine", zei L. van der Kruk van Ilse Media woensdag. Ilse.nl is na Google de populairste zoekmachine in Nederland.

15 november 2004

Argumenten genoeg om te zoeken

Weer een weekje grabbelen levert bijvoorbeeld de volgende Google-zoekacties op om op m'n weblog te komen:
- islam voor dummies (in deze roerige tijden een must-have)
- sex in de slaapkamer (voor de hand liggend)
- hoeveel audities worden er per dag gehouden (geen idee)
- k3 album liefdeskapitein wat voor liedjes staan erop
- 'waar wonen kristel en gene thomas?' (niet in Balkbrug!)
- centraal beheer leeuw commercial download
- christina aguilera dik buikje (wat is dik?)
- rss feeds stentor (niet gevonden)

Toyota Prius auto van 2005

De Auto van het Jaar 2005 is bekend. De Toyota Prius is de winnaar van de prestigieuze prijs en dat niet zó maar: de Prius heeft een daverende overwinning behaald en eindigde vér voor nummer twee, de Citroën C4.

Het is voor de 2e generatie Prius (de eerste dateert uit 1997) niet de eerste maal dat hij in de prijzen valt. In Amerika veroverde hij vorig jaar al de titel van Auto van 2004. Daar zijn er dit in de eerste negen maanden van dit jaar al 37.000 exemplaren verkocht. Als mode-statement tot de hybride milieuvriendelijke, maar toch hippe bak het goed: Cameron Diaz, Leonardo DiCaprio en Larry David rijden met de Prius, net als de hippe Google-oprichters Brin en Page. Tot nu toe zijn er van de Prius in ons land 1600 verkocht. Toyota verwacht er volgend jaar 2500 van te kunnen verkopen, waaronder eentje voor mij.

Uitslag en punten
1) Toyota Prius 406 punten
2) Citroën C4 267
3) Ford Focus 228
4) Opel/Vauxhall Astra 180
5) Renault Modus 151
6) Peugeot 407 135
7) BMW 1-series 83

Labels:

14 november 2004

Ook Cream weer bij elkaar

Op de golf van reünieën doet ook Eric Clapton mee. Zijn oude band Cream, die 36 jaar geleden ophield te bestaan op het hoogtepunt van de roem, komt volgens The Daily Telegraph weer bij elkaar. In 2 jaar tijd verkochten Clapton (gitaar), Ginger Baker (drums) en Jack Bruce (bas) ruim 35 miljoen platen. Cream maakte voor die tijd vernieuwende muziek, een fusie van hardrock, blues en jazz. Al snel boterde het niet meer tussen de bandleden. Alleen in 1993 kwamen de drie nog muzikaal bijeen, en speelden in Los Angeles White Room, Crossroads en Sunshine of Your Love. Clapton vertelde een biograaf later dat Cream tenonder ging omdat Baker en Bruce constant ruzie maakten. Het trio zou nu 2 of 3 optredens van plan zijn te doen in de loop van 2005. Clapton is nu 59 jaar, Bruce 61 en Baker 65 jaar.

Van der Klis: "lachen moet weer!"

Te vaak is sprake van een ongastvrije sfeer in kroegen en restaurants, vindt Anthony van der Klis, woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland. Daarom komt er een lachcursus voor horecamedewerkers. "Mocht blijken, dat mensen moeite hebben met glimlachen, dan zijn ze niet geschikt voor de gastvrijheidsindustrie."
Lachen voor de foto

13 november 2004

Eigen rechtertje spelen

O, hoe verleidelijk is het te schelden, de middelvinger op te steken, het rempedaal of groot licht te gebruiken, sarcastische of discriminerende opmerkingen te maken, overal tegen te zijn en alleen maar te denken aan je zelf.

Om je te helpen eigen rechtertje te spelen, is de site zestienmiljoenrechters.nl gelanceerd. In 10 minuten tijd mag jij oordelen in waargebeurde netelige kwesties waar de grondwet wordt beproefd.

Sinterklaas ook online populair

Niet alleen mijn eigen bericht over het Sinterklaasjournaal (spannend met de leespiet, pepernotenolie, een sneller varende stoomboot...), maar ook andere websites over Sinterklaas zijn populair. Sint.nl trok deze week - met alleen een plaatje van de goedheiligman - al 10.000 bezoekers. Een andere handige en populaire pagina is de startpaginadochter over de sint.

Zometeen om 12u komt de sint met zijn pieten aan in Alkmaar. Het is te volgen op Nederland 2 en 3.

Labels:

12 november 2004

The Who's back

Na 22 jaar is The Who weer terug van weggeweest. De legendarische rockformatie zou begin volgend jaar ook weer willen toeren. Dat schrijft Who-gitarist Pete Townsend op zijn website. Volgende maand gaat hij samen met zanger Roger Daltrey rond de tafel zitten om de plannen verder uit werken.

Weekend: van A28 blues naar domino's

Na een onverwachte file gisteravond laat op de A28 vlak voor de IJsselbrug (vertraging 30 minuten) vanwege onaangekondigde wegwerkzaamheden, een ongeval vanochtend bovenop de afrit 't Harde op de A28 (vertraging 45 minuten), een op de kop staande auto in de linkerberm onder Harderwijk (vertraging 5 minuten) en vanavond opnieuw - na de escape route via de Flevopolders en Veluwe om een bij Bunschoten naast de A1 aan de grond gezette helicopter te ontwijken- opnieuw 7 km file vanaf Zwolle-Zuid, gevolgd door nog veel meer traag reagerende medeweggebruikers...is het wel weer genoeg A28 voor deze week.

Nee, dan als ontspanning de Domino D-Day. Met Shania Twain, Hans Kraaij jr en andere grootheden.

10 november 2004

Ook diverse kerken doelwit aanslagen

Niet alleen moskeeën door het hele land, maar inmiddels ook diverse kerken zijn doelwit van brandstichting en vernieling. Alleen gisternacht al zijn godshuizen in Rotterdam, Utrecht, Amersfoort en Huizen getroffen.

Hebben christelijke kerken iets met Theo van Gogh te maken? Nee.
Is het redelijk islam en christendom over één kam te scheren? Nee.
Staat een serieuze jihad-strijder gelijk aan een serieus christen uit pak 'm beet Staphorst? Nee.

Als je een (betere) verklaring hebt: laat me je commentaar weten.

Biertje? (2)

De ondanks afgekondigde bijna drooglegging van Rusland is door het Hogerhuis van tafel geveegd. Proost!

09 november 2004

U2's nieuwste toch al online

Filesharing netwerken hebben toch al de hand weten te leggen op How To Dismantle an Atomic Bomb, U2's nieuwste en 11e CD. Vanwege zorgen om piraterij was al eerder besloten het album anders vervroegd op de markt te brengen. De releasedatum van 23 november komt zo wel erg onder druk te staan.

Even slikken

De 5 Haarlemse meisjes die claimden onwel te zijn geworden na het eten van door een onbekende man aangeboden snoepjes, blijken erg goed te kunnen toneelspelen. De tieners liepen echter na tegenstrijdige verklaringen afgegeven te hebben tegen de lamp. Een klacht wegens valse aangifte en waarschijnlijk een factuur voor het politieonderzoek is de wrange nasmaak.

Aan de andere kant blijken steeds meer kinderen vergiftigd te worden door geneesmiddelen, planten, drugs en huishoud- en bestrijdingsmiddelen, maar liefst 25% meer als in 2002.

08 november 2004

Flash it!

Bewegen doen we gemiddeld veel te weinig, zeker soortgenoten met een voornamelijk zittend beroep. Flash It! is de campagne om ons allemaal meer in beweging te krijgen. Naast de voor de hand liggende tips om de trap in plaats van de roltrap te pakken, biedt de site een reeks aan andere praktische, makkelijk toe te passen tips. Go for it!

Nieuwe versie PHPGedview in gebruik

Gisteravond heb ik de versie 3.2 beta 4 van PHPGedView in gebruik genomen op de Stamboom Van der Klis website. Ten opzichte van de 3.1 versie zijn weer diverse in het oog springende verbeteringen doorgevoerd, zoals:
- overzicht voorouders t/m stamouders
- Cirkeldiagram
- Plaatsnamenlijst
- Rapportengenerator
- Achternamen top 10 op welkomstpagina.

07 november 2004

Informatieverzoeknummers

Opnieuw een weekje grasduinen in de zoekargumenten die jullie op Google loslieten om vervolgens bij één of meer van m'n 650+ berichten uit te komen. Ditmaal met directe links naar de juiste sites, om verder zoeken te voorkomen:
- jive records (de platenmaatschappij van Britney Spears)
- foto's frank van essen drums
- STOP, criminaliteit, doe normaal-bevel
- kristel van k3 is zwanger van haar 1e kindje (verrassing!!)
- sascha de boer naakt (het voorrecht van Rick Nieman)
- sex met olifanten (pardon?)
- de Kyoto-verdragen.

Vaste flexplek

Wat je dagelijks om je heen in de praktijk ziet, is nu bevestigd door onderzoek van het RTL5 programma De Werkplek. 70% van de Nederlanders vinden een vaste werkplek op kantoor zeer belangrijk. Andere resultaten van het onderzoek zijn:
- 75% met een eigen werkplek richt deze in met persoonlijke foto`s.
- meer dan 50% van de mannelijke werknemers wil, als hij gedwongen wordt een werkkamer met iemand te delen, deze het liefst delen met een vrouw.
- 75% van de werknemers drinkt op kantoor meer koffie dan thuis.
- 70% wil dat de leidinggevende in een aparte ruimte zetelt.

(één van m'n eigen werkplekken in 2003: géén eigen kamer, géén foto's van vrouw en kinderen, wel vrouwelijke projectmedewerkers en natuurlijk veel koffie)

Psychologen smullen van dergelijke bevindingen, verklaringen zijn er te over: domeindrift, verleiding zoeken, verslaving, subversief gedrag naar leidinggevenden. Gelukkig is het nog weekend: tijd voor een bakkie troost bij moeders de vrouw; de kinderen herkennen je weer (en dat vóór het snijden van het vlees). Links de zon, rechts de regen: welkom in Nederland!

06 november 2004

Bijbel op iPod

De Bijbel volgt de hedendaagse mens tot op z'n iPod. Het Amerikaanse BiblePlayer biedt je de mogelijkheid de Bijbel te lezen en als MP3 te beluisteren op je iPod. Een freeware versie is beschikbaar, maar je kunt ook een luxe versie op CD's kopen.

Ik rook en ben dus niet zwanger!

Door voor het oog van de pers een sigaret op te steken wil Britney Spears de geruchten omtrent haar zwangerschap radicaal de kop indrukken. Stoer!

Pluk van de Petteflet in de bios

Na de theaterversie vorig seizoen, is er vanaf 17 november een verfilmde versie van de avonturen van Pluk van de Petteflet te zien in de bioscopen. De creatie van Annie M.G. Schmidt doet nog altijd de harten van jong en oud sneller kloppen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Arjan Ederveen en de 10-jarige Janieck van de Polder. Voor Arjan waren het drukke tijden. Hij speelde maarliefst twee rollen. Die van kluizenaar en meneer Pim. De rolverdeling was voor Janieck iets minder ingewikkeld. Hij speelde gewoon Pluk. Meer over de film en de trailer.

05 november 2004

Reisbureaus versus internet

Tja, het zat er natuurlijk aan te komen. Nu internet tot in elke huiskamer is doorgedrongen, worden steeds meer vakanties via het web geboekt. Dit jaar steeg het percentage online boekingen van 35 naar 50. Da's behoorlijk slikken voor het traditionele reisbureau, dat aanvankelijk met advies en service zich onderscheidde. Tegenwoordig kun je je naar hartelust voorbereiden, toeristische info opzoeken of aanvragen, recensies van anderen lezen, prijzen vergelijken, een reis- en annuleringsverzekering sluiten....vanaf je bureaustoel. Lekker weg!Tot na de dood!

Camera's overal, en geen format voor tv is te dol! Na Big Brother, Idols, de Bauers en Patty's lopen nu in Engeland de voorbereidingen van het programma Dust to dust van Channel 4, dat een terminale vrijwilliger zoekt om aan het programma "mee te werken".

Lootjes trekken anno 2004

Voor het jaarlijkse ritueel van lootjes trekken, is er tegenwoordig een moderner jasje, lootjestrekken.nl. Naam en e-mail van alle groepsgenoten invullen en gaan met die banaan.

04 november 2004

Tolerantie op z'n Hollands

In het dorpje Poortugaal, nabij Rotterdam, zijn vallende herfstbladeren aanleiding geweest voor een fikse burenruzie. Twee mannen van 16 en 39 jaar kregen ruzie met hun 63-jarige en 65-jarige buren over het heen en weer vegen van de bladeren in de brandgang.

De ruzie liep zo hoog op dat de 65-jarige man met een hamer werd mishandeld door zijn jongere buren. Hij moest met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis. Beide verdachten zijn door de politie opgepakt.

03 november 2004

Bush-Kerry: 1-0

Het kostte vandaag flink vaak verversen op nu.nl, maar na een nachtje slapen in Amerika zijn ze er toch uit: Kerry geeft z'n verlies toe. Volgens Poetin is de herverkiezing van Bush een overwinning op het terrorisme. Bedoelde Poetin daarmee Kerry persoonlijk? Wel erg vrijpostig!

Boetes inzichtelijk

De Telegraaf berichtte maandag, dat de politie blijkbaar de targets voor uitgeschreven boetes in 2004 nog niet heeft gehaald, en dat voor het realiseren van het prestatiecontract met Justitie nog een inhaalslag gemaakt moet worden. Na tijden van afwezigheid stond (daarom) vanmiddag dan ook maar weer een kliko opgesteld in Balkbrug. Ik heb er gelukkig geen last van; houd me er gewoon aan de snelheid.

Wil je weten, wat snelheidsovertredingen en andere stoute dingen je kosten, kijk dan in het overzicht van de Telegraaf.

02 november 2004

Vrijheid van mening niet door iedereen gewaardeerd

Theo Van Gogh heeft het met de dood moeten bekopen.

Dat het respect zelfs niet na de moord toenam, bewijst de uitbarsting van racistische leuzen op de in allerijl geopende condoleanceregisters, als die op www.condoleancepagina.nl. Beschamend.

01 november 2004

Steun uit onverwachte hoek

Sociale dienstplicht

Een proefballon van Justitie minister Donner (CDA): de (her)invoering van sociale dienstplicht. Gold de vervangende dienstplicht in het lichtgrijze verleden als escape voor het echte mannenwerk, strikt formeel een taakstraf, geen koe te gek om weer uit de sloot te vissen. Donner denkt er in het kader van normen-en-waarden-dingetjes serieus over na, en schaart zich achter wijlen Kennedy ("vraag niet wat het land kan doen voor jou, maar wat jij kunt doen voor het land").

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker