Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 oktober 2004

Koppelpunten

Opnieuw een weekje grabbelen in de referrers list levert weer leuke en actuele vondsten op, zoals:
 • "maffe quiz" OR "maffe vragen": gewoon wegzappen.
 • bijbel nbv kritiek (die is er zeker, belangstelling en gelegenheid om 'm zelf te lezen ook)
 • aftellen in excel (dat kan met een reeks; probeer de helpfunctie eens).
 • Bijbelvertaling download 2004: kijk bij OnlineBible.org
 • K3 zwanger: toch alleen Kristel?
 • uitslag nationale bijbeltest: niet online te vinden: ik had zelf een 9,7 ;-)
 • mailadres nbg. Probeer mailto:info@bijbelgenootschap.nl eens

Bijbelvastheid getest

Gisteravond zowaar voor de buis gezeten om de Nationale Bijbeltest te doen. Wat bleek: van de 7x7 vragen had ik er maar 1 fout. De kinderen van Abraham bij zijn 2e vrouw Ketura (Genesis 25) had ik niet meegeteld, waarmee volgens Andries Knevel het kinderaantal op 8 zou moeten komen. Natuurlijk heb ik m'n fout geanalyseerd. Genesis 25 vermeldt echter direct erop, dat Abraham ook nog zonen bij bijvrouwen had verwerkt. Hoeveel en met welke namen, wordt niet verteld. Helaas voor de organisatie en Andries: het totaal moet dus zelfs meer zijn dan 8.

Met een eindcijfer van 9,7 scoor ik echter ruim boven de scores gisteren in de studio en die van het internettend publiek. Wil je zelf bijbelweetjes testen, surf dan naar denationalebijbeltest.nl en kijk hoever je komt.

30 oktober 2004

Mag m'n vrouw aub zwanger zijn?

Kevin Federline bevestigt de zwangerschap van zijn vrouw Britney Spears.
Spears had eerder deze week nog zelf alle geruchten van vrienden over haar zwangerschap ontkend. “Britney is zwanger, we verwachten een baby”, aldus Federline.

Federline en Spears zijn nu 42 dagen gehuwd. We zullen dus wel afwachten en kunnen uitrekenen, wanneer het kind eenmaal geboren is, of het in allerijl vervroegde huwelijk inderdaad te maken had met het zwanger raken van La Spears. De zangeres had in september nog hard geroepen, dat ze zwanger wilde worden, het liefst nog tijdens de huwelijksnacht. De danser is al vader van twee kinderen uit een vorig huwelijk weet de Duitse krant Bild.

29 oktober 2004

Ongewenste kentekens

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) maakte vrijdag bekend dat een aantal ongewenste combinaties uit nieuwe kentekenseries gehouden zullen worden. Het nieuwe kenteken met de cijfer-letter-lettercombinatie (12-ABC-3) wordt ingevoerd als de huidige combinaties allemaal vergeven zijn, naar verwachting in 2005. De nieuwe kentekenplaat heeft 3 opeenvolgende letters in het kenteken. Om te voorkomen dat mensen moeten rondrijden met ongewenste lettercombinaties, komen er geen klinkers in het kenteken, de letter Y uitgezonderd. Ook combinaties als GVD, NSB, TBS, LYK, SS en SD zijn uit den boze. Natuurlijk zullen creatievelingen nog andere grappige of juist ongewenste lettercombinaties vinden. Omdat niet alles uit te sluiten valt, worden alleen de eerder genoemde combinaties geweerd. Als in de toekomst een maatschappelijk niet gewenste en nu nog onbekende combinatie ontstaat, kan die alsnog worden uitgesloten, aldus de RDW.

Biertje?

Helaas voor de Russen: ze mogen niet langer een biertje drinken op straat. Vandaag is een wet aangenomen dergelijk 'ongepast gedrag' strafbaar maakt. Niet alleen op straat geldt het verbod, ook in stadions, in het openbaar vervoer en in parken mag geen pils meer worden gedronken. In de buurt van scholen mag zelfs geen bier meer worden verkocht. Ook de verkoop van bier aan minderjarigen wordt verboden. De drooglegging die met wodka en cognac, de andere twee nationale dranken van Rusland, een paar jaar geleden begon, gaat steeds verder. Vorige maand werd al een verbod op het uitzenden van bierreclames tussen 7.00 en 22.00 uur van kracht. Een verbod op het gebruik van mensen en dieren in bierreclames gaat volgend jaar in. De werkelijkheid: Russen drinken massaal bier op straat. Het gerstenat is in duizenden kiosken voor weinig geld te koop.

28 oktober 2004

Evoluon opnieuw expositieruimte

Pure nostalgie. In de jaren '80 met behulp van de TienerToer vaak naar het Evoluon in Eindhoven, om er in heerlijke stoelen naar CD-muziek (toen nog revolutionair!) te luisteren, veel aan knoppen te zitten, en me te verbazen over technische hoogstandjes. Philips, eigenaar van Evoluon zag er op enig moment weinig brood meer in en sloot het gevaarte voor het publiek. Goed nieuws nu, want Philips wil het Evoluon heropenen als tentoonstellingsruimte voor het publiek.

Kijk ook eens op Vrienden van het Evoluon of geschiedenis van het Evoluon.

Labels:

NBG stopt aanstootgevende advertentie

Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) stopt voorlopig met een door joden bekritiseerde advertentie voor de Nieuwe Bijbelvertaling. De organisatie wil eerst een gesprek hebben met het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK).
Het NIK liet begin van de week weten geschokt te zijn dat het jodendom in de advertentie in verband wordt gebracht met bloedvergieten. In afwachting van de uitkomsten van het overleg zal het NBG de gewraakte advertentie niet meer gebruiken.

Stemmachine helpt Bush

Klik voor BoomChigago.nl's leuke stemmachine. Het helpt Bush zeker aan een overwinning.

27 oktober 2004

NBV leidt tot geestelijk analfabetisme

Wat voor argumenten kun je verzinnen om vooral niet je thuis te voelen in de 21e eeuw. Al enkele weken lees ik zelf uit de Nieuwe Bijbelvertaling. Inderdaad, de vertrouwde NBG vertaling uit 1951 zit zo in je hoofd, dat je als het ware over de nieuwe tekst heenleest. Maar de NBV, vandaag aan de koningin gepresenteerd, leest erg prettig.

Maar niet voor de zeer behoudende tak van christelijk Nederland. In het Reformatorisch Dagblad presteert een christelijk gereformeerd predikant het zelfs te stellen, dat het lezen van de NBV leidt tot geestelijk analfabetisme. Je zult maar gewend zijn aan bepaalde termen ("voorwaar, voorwaat ik zeg u"), en daar zo'n gewicht aan toekennen, dat een hedendaagse uitdrukking ("luister goed") altijd fout is. Jammer. Een tip: gewoon zelf lezen en aanwennen.
Het is slechts een vertaling, die gelukkig niets afdoet aan de boodschap!

Over alfabet gesproken: Koningin Beatrix heeft de eerste 10 verzen van Genesis voor haar rekening genomen tijdens de start van de voorleesmarathon.

Nagekomen bericht: zaterdagmorgen 30 oktober 8.45u kun je op Nederland 1 de herhaling van de presentatie van de Nieuwe Bijbelvertaling zien bij de NCRV.

Jager jaagt jager op

Een jager uit Noordeloos (Zuid-Holland) heeft dinsdagmiddag tijdens een jachtpartij in een bos bij Nuenen per ongeluk een van de drijvers beschoten. Hij wilde op een konijn schieten maar raakte een 67-jarige man, eveneens uit Noordeloos, in de buik. Dat meldt de politie woensdag.

Het slachtoffer was één van de vier drijvers die het wild in de richting van de negen jagers dreven. Toen hij de linie verliet, kwam hij in de baan van het schot. De man werd zwaargewond naar een ziekenhuis in Geldrop vervoerd.

De 58-jarige schutter is na het incident door de politie aangehouden. Na verhoor mocht hij weer vertrekken. De toestand van het slachtoffer is inmiddels stabiel.

26 oktober 2004

Sinterklaasjournaal in aantocht

Tjonge, het is nog even wachten met de schoen, wortel en kleurplaat, maar vanaf 10 november, 3 dagen voor de intocht van de Goedheiligman in Alkmaar beginnen de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal, met nieuws en achtergronden over Sinterklaas.

Dieuwertje Blok presenteert het programma en brengt het laatste nieuws over het verblijf van Sinterklaas en zijn pieten in Nederland. Ze wordt bijgestaan door verslaggevers op locatie zoals Dolores Leeuwin, Rik Hoogendoorn, Gijs Wanders, Sascha de Boer, Philip Freriks en vanuit Amerika Charles Goenhuijsen (serieuze televisie, mensen!).
Dagelijks vóór Sesamstraat bij de NPS op Z@ppelin op Nederland 3. De herhaling de volgende ochtend begint om 07.25 uur.

Labels:

Will Smith niet in Miami Vice

Na m'n eerdere bericht over de verfilming van Miami Vice, is er nieuws over de cast. Will Smith werd gevraagd voor de rol van Ricardo Tubbs, maar besloot dit aanbod af te slaan. Aldus Smith heeft de rol teveel overeenkomsten met de detective die hij speelde in 'Bad Boys'. De rol zal nu gespeeld gaan worden door Jamie Foxx.

Don Johnson en Philip Michael Thomas, die in de originele serie de rollen vervulden van James "Sonny" Crocket en Ricardo Tubbs, zijn inmiddels dik in de vijftig. De zoektocht naar jongere plaatsvervangers lijkt ten einde te zijn gekomen: Colin Farell bekend van 'Phone Boot' en Jamie Foxx, die momenteel te zien is in 'Collateral', lijken de aangewezen acteurs te zijn om de personages op het grote doek te laten herleven. Michael Mann ('Heat', 'Collateral'), de uitvoerend producent van de tv-serie, is door Universal Pictures benaderd om script, regie en productie te doen van de nieuwe 'Miami Vice' film, die op z'n vroegst in 2006 in de bioscopen zal verschijnen.

25 oktober 2004

De zwakste schakel

Er wordt wat afgezocht op het internet. Tip: kijk eens bij Google's Zeitgeist om de toppers bij Google te peilen. De meest lachwekkende en makkelijkst van commentaar te voorziene zoekargumenten van de afgelopen week die naar m'n weblog leiden, vind je hieronder:
- beroemdst (toch aardig, als je dan mij vindt)
- werknemer pornofilms (pardon? Ik niet!)
- belgische zangeressen aangeboden (idem, staat K3 te koop?)
- nadelen vakantie in Bagdad (vele, zo toont het Journaal dagelijks)
- kun britney spears naakt zien bekijken zonder downloaden? (ja, moet je Kevin heten)
- "mooiste vrouw ooit" (dat moet Eva zijn geweest, weinig concurrentie en de moeder aller vrouwen)

Weblogqueens ludiek de wintertijd in

De aankomende terugschakeling van de klokken in verband met de wintertijd levert een uurtje extra op om te loggen. De zelfbenoemde weblogqueens Luna en 10e webloggen vanaf 30 oktober 25 uur lang non-stop.

En van een beetje free publicity kun je best van bezoekers overhouden....

24 oktober 2004

5.000.000 Nederlandse Hotmail accounts

Afgelopen week werd het 5 miljoenste Nederlandse Hotmail account geactiveerd. Da's een fors aantal. Natuurlijk: net zoals ik zullen veel landgenoten hun Hotmail-account naast een of meer andere e-mailadres hebben, of alleen gebruiken voor instant messaging.

Ook bracht Microsoft de uitslag naar buiten van een recentelijk gehouden onderzoek onder 23.000 Hotmail-gebruikers in dertien landen (waaronder Nederland). Uit dat onderzoek blijkt dat Hotmailfans eerder hun partner, haarkleur, auto en zelfs hun húis veranderen dan dat ze hun persoonlijke Hotmail-adres opgeven. Honkvast zijn we dus wel.

23 oktober 2004

Poison in my implants

Siliconenimplantaten zijn toch schadelijk voor de gezondheid. EO-programma Knevel op Zaterdag besteedt zaterdagavond aandacht aan het onderzoek van de University of Washington.

De betrokken implantaten bevatten elektrisch geladen platina, dat zeer giftig is. Het zou het zenuwstelsel vernietigen. In de VS zijn de implantaten al verboden, maar in Nederland worden ze nog volop toegepast. Jaarlijks laten 12-15 duizend vrouwen in Nederland hun borsten vergroten met de siliconenimplantaten. Naar schatting lopen 140 duizend vrouwen met de implantaten rond.

Gestolen October-lyrics terug

Een in 1981 gestolen map van U2's Bono met songteksten die waren bedoeld waren voor het album October is terecht. De U2-zanger heeft dat woensdag gezegd in de Amerikaanse stad Portland, waar de diefstal 23 jaar geleden werd gepleegd.

Als gevolg van de diefstal moest Bono tijdens de opnamen van October in de studio alsnog een reeks teksten schrijven, wat de bandleden naar eigen zeggen nachtmerries bezorgde. Hoewel October (1981) vrije goede kritieken kreeg, waren de critici er minder lovend over dan over het debuutalbum Boy (1980) of over War (1983).

CU-p a soup

De ChristenUnie (CU) moet niets hebben van de nieuwe commercials van Cup-a-Soup. De partij is boos over beelden van golfende ondernemers die hun werknemers over de kop jagen en 'afkopen' met een bekertje soep voorzien van een cynische tekst.

Ook hoeren die hun activiteiten even 'plat leggen' voor een loze liefdesverklaring verpesten volgens de partij de goede smaak in de reclame. Als tegenzet biedt de ChristenUnie producent Unox de 'Doe-normaal-cup' aan. Dat is een variant op het door de Tweede-Kamerfractie voorgestelde justitiële 'Doe-normaal-bevel'. Normaal doen is iets van goede smaak, vindt de ChristenUnie. Het partijbureau wil de cup binnenkort aan Unox overhandigen

22 oktober 2004

Vlieg op...vanuit het buitenland!

Evenals diverse collega's deze herfst ook toe aan een stedentrip? Dan natuurlijk ook op zoek naar een prijsstunter? Let op: de reiziger moet voor een goedkoop ticket niet bij de Nederlandse boekingssites zijn. Belgische en Duitse boekingssites bieden meer kans op een vliegticket voor de laagste prijs. Ook wanneer wordt vertrokken vanuit Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft met behulp van Consumer Webwatch, een onderdeel van de Amerikaanse organisatie Consumers Union, onderzocht welke van negentien boekingssites de goedkoopste retourtickets aanbood naar 39 bestemmingen. De onderzochte websites komen uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Engeland en de Verenigde Staten.

Ik wil niet uit bed

21 oktober 2004

Hennepkwekerij verzekerd: glashelder!

Verzekeringsconcern Interpolis is bezig een verzekering te ontwikkelen voor hennepkwekerijen, meldt het Financieele Dagblad. De verzekeraar pleit voor een certificeringssysteem voor wiettelers. Dat zei directeur A. Wiechmann van Interpolis woensdag op een bijeenkomst over illegale hennepteelt in Tilburg.

"Als ik tomatenkwekerijen als klant heb, waarom dan geen hennepkwekerijen. We hebben ook coffeeshops als klant", aldus Wiechmann. Interpolis lijdt grote schade door de illegale hennepteelt. Het concern verwacht dit jaar voor €6 miljoen aan claims binnen te krijgen die iets te maken hebben met de hennepteelt. Voor de gehele verzekeringsbranche is er sprake van een schadebedrag van vele tientallen miljoenen.

Nationale Bijbeltest

Hoe goed ken jij het meest gelezen boek ter wereld? Kijk naar De Nationale Bijbeltest 2004, en maak gelijktijdig de test op internet!

Philip Freriks en Mieke van der Weij presenteren dit spannende programma. Hoe breng jij u het er vanaf? En wie zullen er in de studio winnen? Zijn het de protestanten? Of weten katholieken toch meer van de Bijbel? Hoe ver komen de hoeren en de tollenaars, of de goddelozen? Wil je weten hoe Bijbelvast Henny Huisman, Bart Chabot of Lucille Werner is, kijk dan op 30 oktober naar De Nationale Bijbeltest 2004.

XP SP2: 106 miljoen exemplaren

Sinds de verschijning van de Engelstalige versie van Windows XP SP2 in augustus is de update zeker 80 miljoen keer gedownload, zo heeft Barry Goffe van Microsoft tegenover persbureau AP verklaard. Microsoft verwachtte begin augustus nog dat SP2 voor eind oktober honderd miljoen keer gedownload zou worden. De overige Service Packs, zo'n 26 miljoen exemplaren, zijn op cd-roms verspreid of voorgeïnstalleerd op pc's voor de verkoop. Kort na introductie van SP2 reageerden veel gebruikers en netwerkbeheerders afwachtend om te zien of alle programma's goed zouden blijven werken. Nu trekt dat aan volgens Goffe. Ook de wachttijd van de helpdesk is snel aan het dalen. Kort na het verschijnen van de veiligheidsupdate bedroeg de wachttijd soms meer dan een uur.

20 oktober 2004

Jeugdig journaal gezicht

Na het plotselinge vertrek van Annette van Trigt als presentatrice van het Journaal is een nieuwe anchorwoman gevonden in Aldith Hunkar, voorheen Jeugdjournaal presentatrice. Vanaf 26 oktober is de 41-jarige Hunkar te zien in het Journaal.

Knooppunt Azelo aangepast na ongeval Zeewoldenaren

Gisteren ook zelf mogen meemaken: de splitsing tussen A35 en A1 komend vanaf Enschede is vanwege de wegwerkzaamheden hoogst merkwaardig en onduidelijk.

Rijkswaterstaat gaat de bewegwijzering bij de splitsing van de snelweg A35 en A1 vanavond aanpassen. Vermoed wordt dat de slechte bewegwijzering de oorzaak is van het ongeval waarbij dit weekend vijf jonge Zeewoldenaren om het leven kwamen. De bestuurder van de auto van de 5 reed bij het knooppunt rechtdoor richting Almelo, waar de A35 vrij abrupt eindigt. Via een afslag gaat de snelweg met een scherpe bocht over in de Henriëtte Roland Holstlaan. De auto met de jongeren raakte echter voor de bocht al van de weg, en vloog in brand. Uit technisch onderzoek is gebleken dat de auto te snel reed. De maximum-snelheid ter plekke is 70.

Mail boodschappenlijst naar winkelwagentje

De Amerikaanse Ahold-dochter Stop & Shop werkt samen met IBM aan een proef waarbij mensen voordat ze de de deur uitgaan vanuit huis hun boodschappenlijstje vast naar het winkelwagentje kunnen mailen. De proef draait op dit moment in drie filialen van de Amerikaanse supermarktketen. Uiteindelijk zullen 23 winkels in de omgeving van Boston voorzien worden van een draadloze internetverbinding.

Klanten kunnen het boodschappenlijstje dat ze per email hebben verzonden direct oproepen op een scherm dat aan het wagentje is bevestigd. Lijstjes van eerdere bezoeken kunnen desgewenst ook via het scherm worden opgevraagd. De boodschappen worden gescand vanaf het moment dat ze in het karretje worden geplaatst. Hierdoor kan de klant op ieder moment zien wat er voor totaalbedrag aan boodschappen in zijn karretje ligt. Rijdt een klant met zijn wifi-winkelkarretje langs een schap waarin producten liggen die in de aanbieding zijn, dan zal het karretje hem daarop attenderen.

Verzekerd van leven en dood

Begrafenisondernemers misleiden nabestaanden en verhogen rekeningen van nabestaanden. Dat komt naar voren uit een onderzoek van televisieprogramma Nova van gisteren. Het Platform Uitvaartwezen Nederland een onderzoek aangekondigd naar mogelijke misstanden in de branche. Op BNR werd het voorbeeld genoemd van overgehouden plakken cake die bij de volgende begrafenis of crematie gewoon opnieuw geserveerd èn in rekening gebracht worden. De nabestaanden zouden onvoldoende vooraf offertes vragen. Alsof je hoofd daarnaar staat na het verlies van een dierbare. Anders gesteld: we missen dus nog de rubriek 'Uitvaart' op elcheapo.nl of kieskeurig.nl. Volgens Nova is Justitie inmiddels een onderzoek gestart naar verduistering van premies voor uitvaartverzekeringen door tussenpersonen. Hierbij zou €1 miljoen zijn verdwenen.

Bizar was ook het verhaal dat ik gistermorgen bij een uitvaartmaatschappij hoorde. In de kantine prijkt een mooi biljart. Lijkwagenchauffeurs speelden er in afwachting van de dood hun potjes, en zullen vast boos zijn geweest als gebeld werd voor een rit, terwijl men bijna gewonnen had.

Geïnteresseerd in begraafplaatsen, bijvoorbeeld voor stamboomonderzoek? Kijk dan eens op dodenakkers.nl of findagrave.com

19 oktober 2004

Voor €2,50 gele NS paraplu

De "R" zit weer in de maand. Herfst! Vierkante wielen! En u kunt overvallen worden door een fikse regenbui. NS zorgt ervoor dat u op 32 grotere stations een paraplu voor maar €2,50 kunt lenen. Terugbrengen mag, maar hoeft niet.

De NS wil met de actie voorkomen dat reizigers worden overvallen door het gure herfstweer. Er volgen nog meer herfstacties bij de Spoorwegen. Het bedrijf wil het imago dat het bedrijf de afgelopen jaren in de herfst kreeg (vierkante wielen, geltreinen) wat oppoetsen.

18 oktober 2004

Dallas verfilmd

Na Miami Vice, Pippi Langkous, Europe en andere 80's iconen, is ook het reilen en zeilen van de familie Ewing uit de Amerikaanse televisieserie Dallas binnenkort in de bioscoop te zien. Het Amerikaanse blad Daily Variety meldde afgelopen week dat Robert Luketic de regisseur wordt van de film, die wordt geproduceerd door Regency Enterprises en uitgebracht door 20th Century Fox. De film geeft een moderne draai aan de familie Ewing, met wie het publiek voor het eerst kon kennismaken in 1978. De serie liep tot 1991 en was een wereldwijd succes.

Larry Hagman, één van de hoofdrolspelers in Dallas.

Valt er wat te halen?

Elke week valt een aantal zoekargumenten om op m'n weblog te komen op. Hier weer een greep uit het leven:
- uitgelekte mail tonino (die stond bij neukia.nl, niet bij mij)
- artiesten met eetstoornissen (you name it)
- daewoo klanten ervaringen (kijk eens op autoweek.nl)
- opleuken wallpapers (kies gewoon een leuke wallpaper)
- hoveel procent vrouwen vallen op ogen (mijn vrouw viel op één man).

Vreemd bedrijfsongeval

In het Ierse Tralee moet een man wel heel vreemd hebben opgekeken toen hij 's ochtends zijn tanden ging poetsen. Er hing namelijk een dode man bungelend aan het raamkozijn van zijn badkamer. Het bleek te gaan om een inbreker, die waarschijnlijk was uitgegleden toen hij via een raam naar binnen probeerde te klimmen. Hij bleef hierdoor met zijn trui aan een haak vastzitten, waarna hij stikte. De inbreker was een bekende van de politie.

17 oktober 2004

Miami Vice binnenkort ook in de bios

Miami Vice binnenkort ook in de bioscoop, is er weer één in de serie 'terug van weggeweest'. Michael Mann (Heat, Collateral) is door Universal benaderd om de serie Miami Vice nieuw leven in te blazen en te vertalen naar het witte doek. Mann stond aan de wieg van de populaire tv-serie met Don Johnson als Sonny Crocket en Phillip Michael Thomas als Ricardo Tubbs in de hoofdrol. De hoofdrollen gaan nu naar Colin Farrel, Gong Li en Jamie Foxx. De laatste werkte al met Mann samen in Collateral. Of Johnson en Thomas een rol of cameo krijgen is nog niet bekend.

De televisieserie was een wereldwijd succes. Van 1984 tot 1989 waren de belevenissen te zien van 2 rechercheurs die Miami drugsvrij probeerden te houden. Kenmerkend voor de serie waren de pasteltinten in decor en kleding en de sportwagens waarin de hoofdrolspelers zich verplaatsten. Ook de muziek van Jan Hammer droeg bij aan het succes en 'Freeze, Miami Vice' werd zelfs een gevleugelde uitdrukking.

Bejaarde blijkt snelheidsduivel

De 66-jarige Johanna D. uit het Belgische Berlare zal haar motorfiets voorlopig even in de schuur moeten laten staan. De rechter heeft haar een boete opgelegd van €1500 en een rijverbod van 6 maanden. De vrouw scheurde vorig jaar met een snelheid van 105 km/u over de Gentsesteenweg in Dendermonde. De maximum toegestane snelheid die daar geldt is 50 km/u.

De Belgische, die deel uitmaakt van een motorclub en daar de oudste is, heeft zich voorgenomen het wat rustiger aan te gaan doen. Ze gaat volgend jaar een Yamaha 650 rijden in plaats van haar huidige Yamaha 750. "Die is minder zwaar, daar zal ik dan ook wat rustiger mee rijden", liet ze de rechter weten.

16 oktober 2004

Herfst 2004: stamboom groener!

Waar buiten de bomen kaler worden, wordt de Stamboom Van der Klis voller en voller. Dankzij diverse bijdragen van familieleden bestaat de stamboom inmiddels uit 1201 personen en 370 gezinnen. En de vooruitzichten zijn ook goed: er komen steeds meer klissen-blaadjes bij!

De vuilste lucht ter wereld

Nergens ter wereld is de lucht zo vervuild als boven de Randstad, aldus diverse kranten vanmorgen. Mea culpa: mijn diesel ronkt elke werkdag richting Utrecht en terug. Helaas is de trein (Balkbrug zei u?) geen alternatief. Een schonere auto wel, en da's precies m'n wens voor volgend jaar zomer.

Ramadan gestart: aanslagen op 6 kerken in Bagdad

Wie zich laat voorstaan op tolerantie en bezinning tijdens de Ramadan, heeft toch een probleem met de verklaring met de aanslagen op 6 kerken in Bagdad vanmorgen. Volgens de politie in de Iraakse hoofdstad zijn de aanslagen een doelbewuste aanval op de christenen in de stad.
Omstreeks 04.00 uur lokale tijd vond de eerste explosie plaats bij de kerk van Sin-Jozef, gelegen in het westelijke deel van Bagdad. Even later waren er eplosies bij een andere Sint-Jozef-kerk, een orthodoxe kerk, de Pauluskerk. Later in de ochtend waren ook een anglicaanse kerk in het centrum en de Sint-Thomas kerk het doelwit.

15 oktober 2004

Baantjer in STERreclame

Piet Römer speelt als 'Baantjer'-rechercheur De Cock de hoofdrol in een nieuwe serie spotjes van Postbus-51. Dit hebben de ministeries van Justitie, en Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties vrijdag bekendgemaakt. De reclamespot staat in het teken van de campagne 'Nederland veilig'. De Cock wordt bijgestaan door het hondje Jack. De rechercheur staat symbool voor de aanpak van criminaliteit in Nederland.

Het spotje wordt vanaf vanavond uitgezonden op televisie. Volgend jaar maakt Römer de overstap naar het witte doek in 'Baantjer – de film'.


14 oktober 2004

Weblogkaart van Nederland

Na toevoeging van m'n eigen weblog staan er 1123 weblogs op de Weblogkaart van Nederland. Leuk als je per provincie of postcode wilt zoeken naar bloggers.

Schoolrapport voortaan op internet

Ideaal voor de werkende vader mèt internetpc. Vanaf volgende maand wordt het systeem ParnasSys in gebruik genomen. Via een webinterface kunnen ouders op elk moment nakijken, hoe hun kind zich op school ontwikkeld. Proefwerkcijfers, testresultaten en andere informatie komt zo elektronisch beschikbaar voor de ouders. Wensen van de ouders zijn dan natuurlijk feedback-knopjes om commentaar te leveren, polls om lessen, leraren en ontwikkelingen te waarderen. Een elektronische ouderraad of medezeggenschapsraad is dan dichtbij. Nog even, en de overblijfmoeder houdt via MSN Messenger en webcam toezicht op de koters, en de voorleesmoeder leest voor vanaf het scherm. Welkom in de 21e eeuw!

13 oktober 2004

Mediacenter: oude wijn in nieuw zakje

Wat wil Microsoft ons toch graag inpakken. Waar je de laatste jaren juist de huiskamer niet meer nodig hebt, dankzij de pc, denk aan:
- dvd's kijken op je pc
- muziek beluisteren met de Mediaplayer
- tv kijken middels een tv-kaart (desgewenst mèt teletekst)
- radio luisteren via een radiokaart of via het internet
- dolby surround sound óók uit je pc
- enz.
wil Microsoft ons vanaf 2005 met Windows XP Media Center Edition 2005 via de tv bedienen.


Meer info vind je op Microsoft.com en tweakers.net. Een doe-het-zelfpakket wordt aangeboden door Misco Nederland voor nog geen €300, zo werd 14 oktober bekend.

File extraatjes

Als je vanavond de A10 hebt verkend, laat je het morgenvroeg toch wel uit je hoofd, hoop ik? Radio538 gaat NIET mensen vervoeren per bus, een tegenvaller. Een alternatief biedt collega Radio Veronica: gratis bootvervoer. Dagblad Spits, dochter van Telegraaf, biedt morgen gratis busvervoer aan. Je kunt ook gewoon thuiswerken, zoals ik.

12 oktober 2004

Wat doe jij donderdag?

Donderdag 14 oktober a.s. worden extra veel files verwacht door de landelijke staking van vakbondsmensen in het openbaar vervoer. Om de automobilisten goed te informeren zijn er vanaf 5 uur ’s ochtends extra bulletins van de ANWB Verkeersinformatie. Gemiddeld staat op een donderdag 170 kilometer files op de wegen. Veel hangt af van het weer, als het regent zullen de files nog langer zijn.

Wat doe jij met de oproep extra vroeg van huis te gaan, of thuis te gaan werken? Ik kies waarschijnlijk voor het laatste. Altijd leuker dan de A28 stapvoets te bezichtigen. Gebruik het commentaarscript voor jouw ideeën.

11 oktober 2004

Zoekt en vindt er wat van

Vanaf 3 oktober is er weer flink gezocht, bijvoorbeeld op:
- donald duck weekblad 1987 madonna: heeft ze toen al kinderverhalen geschreven?
- plaatjes van JoJo (popster): natuurlijk jojo is naast popster ook speelgoed.
- hollywood music hall lesbisch: niet geweten, dat een gebouw ook lesbisch kon zijn.
- 35 jaar: ik, maar pas vanaf 10 juni 2005.
- amsterdamse specialiteiten snoepgoed
- Benny Hinn ministerie: anglicisme, bedoeld wordt ministry
- heineken luidsprekerhoed: dat was vóór de 2-2 blamage tegen Macedonië
- slaapkamergeheimen: ik ken alleen die van onze eigen slaapkamer
- opbergdozen bestek: kijk eens bij Wibra, Hema, Blokker of Marskramer

Google Alerts

Google blijft slimme functionaliteit toevoegen aan haar succesvolle zoekmachine. De laatste loot aan de boom is Google Alerts. Met Alerts kun je je opgeven om bij wijzigingen in de eerste paar resultaatpagina's op een bepaalde zoekterm een e-mailbericht te krijgen. Zoals bekend, zoeken we vooral onszelf via het web, dus een alert met je eigen naam als zoekterm zou een leuke starter zijn. Hoe frequent je een e-mail wilt krijgen, kun je zelf instellen. Keuzes zijn dagelijks, wekelijks of bij optreden van een wijziging. E.e.a. werkt met een account, zodat je meer dan één alert kunt aanmaken en beheren.

10 oktober 2004

Handeltje in weblog aandelen

Een wonderbaarlijke vondst vond ik
BlogShares - Henk-Jan van der Klis' weblog, waar weblogs een virtuele waarden (B$) hebben, aandelen verhandeld kunnen worden, en blogs een waarde vertegenwoordigen. Alleen inbound en outbound links die ook door Blogshares.com worden geïndexeerd, tellen mee. Als iemand me - via het commentaarscript hieronder - eens kan vertellen hoe Blogshares.com werkt, houd ik me aanbevolen.

Zweefvliegtuig neemt De Wijk

Gebruikmakend van een plaatselijk bekende woordgrap, het Drentse De Wijk ligt op nog geen 15km afstand op de landschappelijk fraaie weg naar Meppel, een stukje noaberschap. Een zweefvliegtuig is zaterdagavond in een plaatselijk maïsveld Door gebrek aan thermiek moest de 16-jarige piloot uit Dronten noodgedwongen een vroege landing inzetten. De landing liep goed af want de piloot raakte niet gewond.

Een buurman die het vliegtuig in het veld zag staan, werd ongerust omdat hij de piloot niet kon zien. Hij belde de politie, maar die hoefde niet in te grijpen. De jeugdige piloot zat al uit te rusten bij de overbuurman.

Drop of hoestsiroop?

Een geschikt seizoensbericht van de Consumentenbond. Speciale hoestsiroop werkt niet beter tegen hoest dan het gewone dropje. Drop werkt voornamelijk tegen droge hoest.
De Consumentenbond raadt speciale hoestmiddelen tegen de droge of kriebelhoest dan ook niet af. De middelen werken echter niet beter dan een dropje of thee met honing.
Bij de zogenaamde slijmhoest raadt de Consumentenbond helemaal geen middelen aan. Dit is een gezonde hoest waardoor slijm, stof en andere ongewenste stoffen uit de luchtwegen verwijderd worden.

09 oktober 2004

Peter R. de Vries brengt grofvuil terug

Wat wel dé vondst van de maand was, betekent niet dat Peter R. de Vries met de rotzooi blijft zitten. De kans dat de pc van fraudeofficier Joost Tonino ontvreemd zou worden, is natuurlijk behoorlijk, zeker gegeven de media aandacht die eraan gegeven is. Op verzoek van het Openbaar Ministerie levert Peter maandag a.s. de gewraakte pc weer netjes in. Ongetwijfeld kunnen we de volgende tv-aflevering van Peter een reconstructie zien.

Top 20 kwetsuren Windows/Unix systemen

Het SANS institute heeft een top-20 van grootste kwetsbaarheden van zowel de Windows- als Unix-systemen uitgegeven. Het zou de nachtmerrie hitlijst van de gemiddelde systeembeheerder kunnen zijn. Gelukkig dat het weekend èn mooi weer is. Kun je vannacht ergens anders van dromen.

Moya Brennan in Groningen - verslag

Bemoedigend om te zien: diverse internetters komen na een halve dag al op m'n weblog kijken of het verslag van het optreden van Moya Brennan in Groningen er al staat.

Van 20.15 tot bijna 23u was het met honderden anderen in een volle Oosterpoort puur genieten van oud & nieuw, Clannad krakers, de solo-albums Perfect Time, Whisper to the Wild Waters tot en met een groot deel van de muzikale reis van Moya, de Vreemdeling en de Harp, het concept achter Two Horizons, haar laatste CD. En wat is een solo-optreden, als je een swingende set muzikanten met liefde voor muziek mee hebt en het publiek regelmatig bedankt voor de ervaren warmte? Samengevat: klasse, inspirerend en veelzijdig.
Mocht je niet in Groningen wonen en nog één van de andere concerten willen meemaken, wees er dan snel bij. In de aankondiging heb ik alle directe links om te reserveren aangegeven.

07 oktober 2004

Stay ok but longer

Minister van Justitie Donner heeft weer een aantal proefballonnen opgelaten in de Tweede Kamer. Eén ervan is het via de satelliet volgen van TBS gedetineerden op proefverlof. Justitie is benieuwd of betrokkenen pijlsnel richting flat of spoorlijn gaan om hun verblijf in een Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC), zoals de gevangenis in ambtenarentaal heet te beëindigen, of zich elders begeven. Een waarschuwing vooraf: Balkbrug kent geen flats of spoorlijnen.

Tevens is terloops het plan genoemd om gedetineerden die in een zogenaamde longstay afdeling van een TBS-inrichting (de 2 halve ovale gebouwen op het complex van Veldzicht Balkbrug op de luchtfoto hierboven) daar maar te houden. TBS wordt dan nog nadrukkelijker levenslang opsluiten. Kliniek of FPC wordt dan gewoon gevangenis.
Om met de minister te spreken: "Voor de zware jongens is altijd plaats."

06 oktober 2004

Top 10 rijksten der aarde

Tijdschrift Forbes heeft weer eens de top 400 van de rijkste Amerikanen uitgebracht. De top tien ziet er alsvolgt uit:
1. Bill Gates (Microsoft)
2. Warren Buffett (American Express en Coca-Cola)
3. Paul Allen (Microsoft)
4. Alice Walton (Wal-Mart)
5. Helen Walton (Wal-Mart)
6. Jim Walton (Wal-Mart)
7. John Walton (Wal-Mart)
8. Rob Walton (Wal-Mart)
9. Michael Dell (Dell Computers)
10. Larry Ellison (Oracle)

IT blijkt dus een verrijkend werkveld te zijn ;-)

05 oktober 2004

Jongeren te makkelijk aan alcohol

Het is voor jongeren onder de 16 jaar nog steeds vrij eenvoudig aan alcohol te komen. Het SBS6-programma 'De Smaakpolitie' liet drie jongeren van 14 en 15 alcohol kopen. Bij twee van de zes winkels werd de aankoop geweigerd.
Het televisieprogramma liet de jongeren alcoholische producten kopen bij de Albert Heijn, Edah, C1000 en de Gall & Gall.

Bij deze bedrijven ging dat allemaal probleemloos. Bij de Dirk van den Broek en de Aldi werd wel gevraagd naar de leeftijd en werden de producten ook niet meegegeven.
In het programma geven Ahold, Laurus en Schuitema, de moederbedrijven van de vier winkels waar de alcohol probleemloos werd meegegeven, aan dat het om incidenten ging. De aflevering van 'De Smaakpolitie' wordt woensdagavond uitgezonden.

Sequentiële polygamie

In Maleisië heeft de 72-jarige Kamarudin Mohammed voor de 53ste keer zijn jawoord gegeven en eeuwige trouw beloofd. Het hoge aantal bruiloften waarin de man bruidegom was is natuurlijk opmerkelijk hoog, maar de vrouw waarmee de man nu in het huwelijksbootje is gestapt, is zijn allereerste ex-vrouw. Gefeliciteerd! Het eerste huwelijk werd in 1957 gesloten. Na 52 huwelijken, waarvan de kortste 2 dagen en de langste 20 jaren duurde, is deze vent dus weer terug bij af.

04 oktober 2004

Ook jongens besnijden verboden?

VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali draaft door. Na eerdere ophef over meisjesbesnijdenis (zodat we als Nederlandse regering ons minstens inhoudelijk met de politiek van Sudan zouden moeten bemoeien), wil ze nu zelfs het besnijden van jongetjes verbieden, zolang ze niet volwassen zijn.

Dat joodse en moslimjongens ritueel worden besneden op grond van godsdienst en dat al eeuwen en eeuwen niet ter discussie staat, mag als bekend worden verondersteld. Tegenwoordig worden in Engeland en de VS ook veel jongens uit oogpunt van hygiëne besneden.
Vanuit de Nederlandse instellingen Moslimraad en CIDI werd dan ook boos gereageerd.
"Ze probeert weer aandacht te vragen voor zichzelf en de moslimgemeenschap in een kwaad daglicht te stellen.'' Aandachts krijgt ze in elk geval wel.

MSN Messenger 7.0 beta uitgelekt

Via diverse sites (bijvoorbeeld Scito.nl) is MSN Messenger build 7.0.0205 al enige dagen te downloaden, en dat een week vóór de officiële bètatest van start gaat.
De eerste gebruikers van de uitgelekte versie van MSN Messenger zijn enthousiast. Op het forum van Messbase.nl noemt een zekere 'Dave' de mogelijkheid om emoticons in je naam in de contactlijst te laten verschijnen 'erg vet'. Verder is de integratie van MSN Search doorgevoerd. De definitieve versie van MSN Messenger 7.0 zal vermoedelijk pas in het eerste kwartaal van 2005 uitkomen.

03 oktober 2004

Pippi Langkous terug

In de serie 'terug van weggeweest': Pippi Langkous, de creatie van Astrid Lindgren. Het rare meisje met het oranje haar, zelfgemaakte kleren, 2 verschillende kousen en haar veel te grote zwarte schoenen is te zien in de musical 'Pippi Langkous', die zondag in première is gegaan in Breda. De Vlaams-Nederlandse theaterproductie is opgefrist met een nieuw script met liedteksten van Ivo de Wijs. De muziek, naast de 'oude' bekende Pippi- melodie werd gecomponeerd door Ronny Mosuse, bekend van 'The Radios'.

Pippi werd in de jaren '70 in korte tijd razend populair door de gelijknamige televisieserie. Astrid Lindgren (1907-2002) werd in Zweden geboren. De omgeving waarin zij opgroeide is terug te vinden in haar boeken. De eerste Nederlandse vertaling van Pippi verscheen in 1952. De DVD's en video's doen het bij onze kinderen nog altijd goed. Ook een aanrader voor vakantiegangers richting Zuid-Zweden: Astrid Lindgren's Värld in Vimmerby, waar een Madorudam setting je kinderdromen werkelijkheid maken.

Spoorzoekers leiden naar weblog

En opnieuw leiden opmerkelijke Google-zoekacties naar m'n weblog, zo blijkt ook afgelopen week:
 • vuilstortplaats emmen
 • priesteres google sekte
 • hoerenbuurt deventer (ik heb 19 jaar tegenover de Bokkingshang gewoond; het verveelt snel)
 • "at the foot of the cross", tekst (mail als je 'm echt wilt hebben)
 • de slurven sex (met olifanten? da's bestialiteit!)
 • daniel leeuwenkuil puzzel
 • plaatjes van blote borsten van een meisje van ongeveer 13 of 14 jaar (laat ze met rust)
 • de nieuwste messenger (welke, Yahoo, MSN, AIM?)
 • Volkslied van Mongolië
 • betekenis naam wibra (niet bij nadenken, gewoon goedkoop je slag slaan)
 • dikke buik k3 (3 dames zijn collectief bezwangerd ;-), zo lijkt het.

Vakantiegangers worden spoorzoekers

Schadeverzekeraars hebben na elke vakantieperiode hitlijsten met opvallend vaak geclaimde zoekgeraakte, vernielde, gestolen of beschadigde artikelen. Fraude ligt in veel gevallen voor de hand, maar is lastig te bewijzen. Waren het in eerdere jaren vooral Ray-Ban zonnebrillen, mobieltjes, blijken in 2004 vooral brillen en contactlenzen spoorloos te zijn. Dat blijkt uit een inventarisatie door reisverzekeraar De Europeesche van de schadeclaims die zijn ingediend na de vakantie. Na brillen en contactlenzen, zijn koffers/tassen en camera`s de artikelen die het vaakst zoek raakten.

02 oktober 2004

Ken je klassiekers

Nijntje, de wereldberoemde konijn van Dick Bruna, spreekt nu ook Latijn. Het oudste boekje, 'Nijntje aan zee' is vertaald door oud-lerares klassieke talen Marleen Mulder en heeft de titel 'Miffa ad mare' meegekregen. Miffa is afgeleid van Miffy, de naam waaronder Nijntje internationaal bekend staat. Volgens Mulder was het geen eenvoudige klus. "In je gymnasium opleiding heb je nu eenmaal niet kennisgemaakt met kindjes, laat staan konijntjes, aan het strand."

Take That & Williams herenigd?

Robbie Williams heeft laten weten graag nog 1x op te willen treden met Take That.

De populaire zanger verliet de boyband in 1995 na ruzie met de andere bandleden. Zeven maanden later hield de groep voorgoed op te bestaan. Robbie Williams zegt nu graag nog eens op het podium te willen staan met Gary Barlow, Mark Owen, Howard Donald en Jason Orange. "Een deel van mij heeft nooit afscheid kunnen nemen van de fans", aldus Williams. "Ik zou ook graag willen zien of de jongens nog steeds alle danspasjes weten."

01 oktober 2004

Gereformeerde gemeentelid: energievoordeel

Naast de nadelen in de beeldvorming over leden van het kerkgenootschap zijn er ook voordelen aan het lidmaatschap van de gereformeerde gemeente. Met een energieleverancier is namelijk een collectief contract afgesproken, dat 30% korting biedt op de directe concurrenten. Of dit verheugende bericht ook in het plaatselijke kerkblad komt, hangt af van de kerkenraad, maar via het landelijk kerkelijk bureau kun je je ook direct opgeven voor deze meevaller.

Familielid zoekt ideale man

It's all in the family. Mariska Hulscher-van der Klis gaat vanaf dinsdag 19 oktober met co-presentatrice Irene van de Laar op zoek naar de ideale man van Nederland op Yorin in het nieuwe Tv-programma 'De Ideale Man'. Dit doen zij aan de hand van de uitslag van een enquete waaraan vele Nederlandse vrouwen hebben meegewerkt. Uit deze enquete blijkt welke kenmerken een man moet bezitten om door de Nederlandse vrouw als 'ideaal' te worden gezien. Mannen die denken dat ze aan deze criteria voldoen, hebben zich opgegeven en gepresenteerd aan Mariska en Irene. Na een uitvoerige selectieprocedure blijft er één man over die zichzelf 'De Ideale Man van Nederland' mag noemen. En of ik me heb aangemeld....???? Kijk zelf maar.

Hazes posthuum alsnog op #1

Het lied 'Zij gelooft in mij' van André Hazes is vanuit het niets binnengekomen op nummer 1 in de Top 100, zo werd vrijdag bekend. De titelsong van de documentaire uit 1999 maakt goed, wat Hazes bij zijn leven nooit bereikte: een #1 notering. Het nummer verdringt Marco Borsato en Ali B van de eerste plaats op de hitlijst.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker