Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 september 2004

FNV zet inkomens veelverdieners online

FNV Bondgenoten de bond die zelf één van de voormalige hoofdkantoren van mijn werkgever in Rijnsweerd, Utrecht heeft bezet (dus ik ken het interieur) heeft op www.rodemannetje.nl de inkomensgegevens gepubliceerd van topbestuurders van bijna 200 beursgenoteerde bedrijven. Marcel Metze Research was de aangever van de bond. Ook de percentages waarmee de topinkomens de laatste jaren zijn gestegen, staan vermeld. De actie wordt gerechtvaardigd met de gedachte "'Nu het kabinet weigert om de topinkomens aan te pakken, maar wel de werknemers op de nullijn wil houden, wordt het tijd actie te ondernemen", aldus bestuurder E. Stam. FNV heeft niet geschroomd foto's van de mensen, hun huizen en bezittingen te tonen. Adressen ontbreken nog, maar een slimme internetter heeft ook die snel te pakken. En bespaar je de online reis naar het vakbondsmannetje, en download direct het Excel bestand.

The return of: Ome Willem

Jeugdsentiment, dat het inmiddels ook bij m'n eigen kinderen prima doet: de film van Ome Willem. Van 1974 tot 1990 zong Edwin Rutten samen met "zijn" rakkers 'Deze vuist op deze vuist', 'rapapaa' en brak Harry Bannink bij 'Lust je ook een brooedje poep?'. Inmiddels zijn de rakkers van toen de dertig ruim gepasseerd, en dus verruilt Edwin Rutten zijn bijbaantjes als jazzmuzikant, dagvoorzitter en jurylid voor een heuse theatertour om de jongens en meisjes van toen opnieuw te ontmoeten.
De Ome Willem-tour begint op 3 oktober 2004 in Zevenaar en eindigt op 26 juni 2005 in Zaandam.

29 september 2004

Beugelbekkie is stoer!

Nieuwe rage in de Thaise hoofdstad Bangkok: in plaats van de juiste rugzak of gympen lopen de kinderen daar het liefst met beugels rond. Aangezien alleen rijkere mensen een beugel voor hun kinderen kunnen betalen, straalt een beugel, echt of nep, rijkdom uit. Een beugelbekkie om je fietsenrek bij te buigen is dus hip en stoer. Voor slechts €2 ben je de gelukkige eigenaar van een neppert, al dan niet met kleuren en patronen voor extra attentiewaarde. De Thaise overheid vertrouwt het niet, en stuurde ambtenaren erop uit om de ijzertjes te controleren op gevaar voor de gezondheid.

28 september 2004

Amy Grant's nieuwe CD komt eraan

CCM meldt, dat Word Records op 12 oktober Amy Grant’s Greatest Hits 1986-2004 uitbrengt. 17 re-mastered pop hits, waaronder Baby Baby, The Next Time I Fall en Every Heartbeat staan erop, maar ook 2 nieuwe songs: The Water (geproduceerd door Ed Cash (Chris Tomlin, Bebo Norman) en Come Be With Me (met Keb’ Mo’). Volledige tracklist vind je in het CCM artikel.

Leeuwarder trouwambtenaar welkom tot 2015

Toch wel verrassend nieuws om 18u op radio 1. De Leeuwarder trouwambtenaar met onoverkomelijke gewetensbezwaren tegen het in de echt verbinden van homosexuele stellen was eerder met ontslag per 1-1-2005 bedreigd. Het standpunt van de gemeenteraad is nu echter door het college van B&W teruggedraaid. De ambtenaar is gevraagd tot 2015 aan te blijven.

27 september 2004

Overgewichtige landgenoten

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) luidde onlangs al de noodklok dat het aantal mensen met ernstig overgewicht de komende jaren fors zal stijgen. Het RIVM heeft voorspeld dat over twintig jaar 41% van de Nederlanders te zwaar zal zijn. Vrijwel overal is die grens al gepasseerd. Alleen Utrecht en Noord-Holland heeft minder dan 45% last van overgewicht, in de rest van Nederland loopt het percentage tegen de vijftig, met Drenthe als uitschieter (51%).
De toename van het aantal mensen met overgewicht hangt volgens het CBS samen met de vergrijzing. Naarmate mensen ouder worden hebben zij vaker last van overgewicht. Alleen door de vergrijzing is het overgewicht sinds 1983 met 2% toegenomen.

26 september 2004

Opmerkelijke vondsten

De wekelijkse uiting van de graaicultuur in m'n weblog. Opmerkelijke vondsten in de referrers list:

  • beroemde voetballer plaatjes van alle landen plaatje die je op msn kan zetten (mag het wat specifieker?)
  • ARTIESTEN EN NORMEN EN WAARDEN (boeiende combinatie)
  • het sexleven van Katja Schuurman (geen idee/ervaring mee)
  • allinurl: dronken
  • de grappigste stickers met leuke teksten (zie hierboven bij voetballer plaatjes)
  • scoubidou figuurtjes maken volgens stappen (bleek geworden?)
  • foto buik Kristel K3 zwanger (wat is daar anders aan dan een dikke buik van een andere zwangere vrouw? Worden er thuis foto's achtergehouden?)
  • christenen en piercings (om je op een andere gedachte te zetten: de profetie over Jezus Christus' lijden voor onze zonden in Jesaja 53 vers 4 stelt in het Engels "he was pierced for our sins")

IONA concerteert in Drachten

Gisteravond bracht m'n auto me in Drachten, waar op het industrieterrein de vrije baptistengemeente Bethel een groot bedrijfspand tot 'kerk' heeft omgevormd. Het was het treffen voor 500 fans van de Iers/Britse celtic rock formatie IONA. Vanwege het zwangerschapsverlof van zangeres & toetseniste Joanne Hogg was het alweer bijna 4 jaar geleden, dat ze optraden in ons land.

Na het voorprogramma, waarin IONA zichzelf een dienst bewees met semi-akoestische versies van bijvoorbeeld Jigs, was het daarna ruim anderhalf uur genieten van Dave Bainbridge (gitaren & keyboards), Frank van Essen (drums, percussie en viool), Phil Barker (bas) en Troy Donockley (low & tin whistles, Uillean pipes, gitaren, vocals). Alle bekende stukken uit het verleden kwamen voorbij (Today, Irish Day, Open Sky, Flight of the Wild Goose, Bi-Sé Mo Shuìl, Encircling, Treasure, Woven Cord, Reels, Chi-Rho, Wave After Wave). Ook diverse songs van hun nieuwe-CD-in-de-maak, Strength en Factory of Magnificient Souls (over Robben Island, de gevangenis waar Nelson Mandela jaren tijdens de apartheid doorbracht).

Humor, intensie liefde voor muziek en inspiratie houdt de band na 15 jaar nog altijd springlevend! Heerlijke muziek.

25 september 2004

Zuipschuiten (v)

Als het op zuipen aankomt dan blijken Nederlandse vrouwen tot de top drie van Europa te behoren. Alleen de Engelse en Duitse dames gieten jaarlijks nog meer alcohol naar binnen. Bij de consumptie van alcohol onder Europese vrouwen komt Nederland op de derde plaats. Een onderzoek gehouden door het marketingbureau Datamonitor wijst dit uit, zo meldt de Britse krant The Times. Britse vrouwen consumeerden in 2003 gemiddeld 120 liter aan alcoholbevattende dranken. Duitse vrouwen doen er amper voor onder met 119 liter. Op gepaste afstand volgen de Nederlandse dames, die nog altijd goed zijn voor 90 liter consumptie aan alcoholische drankjes.Het drankgebruik onder vrouwen neemt sterk toe, zo bleek ook uit dit onderzoek. Zo nam in Groot-Brittannië de consumptie tussen 1998 en 2003 met 25 procent toe. Ook in Nederland zuipen vrouwen steeds meer. Een groter wordend aantal vrouwen krijgt te maken met alcoholverslaving.

Bijbel voor dummies

De bijbel is het meestt gelezen en verkochte boek ter wereld. Of het ook voor de moderne mens meest bekend boek is, is maar de vraag. Reden voor de auteurs Jeffrey Geoghegan en Michael Homan het boek De Bijbel voor dummies uit te brengen.

Het boek neemt je mee de bijbel in. Met vraag-en-antwoord, tabellen, plattegronden wordt de inhoud van de bijbel een stuk toegankelijker. Lastige kwesties en complexe verhalen worden regelmatig samengevat in een apart blok. Ook bevat het boek heldere, leesbare uitleg over hoe bijbelse tradities hebben geleid tot de drie belangrijkste wereldgodsdiensten op dit moment: het jodendom, de islam en het christendom. Het is niet noodzakelijk om de bijbel er naast te houden. Mede om deze reden zal De bijbel voor Dummies een breed publiek aanspreken: mensen die niet weten wat de bijbel eigenlijk is tot fanatieke bijbellezers zullen wat aan dit boek hebben. Het boek is dus even interessant voor gelovigen als voor niet-gelovigen.

24 september 2004

Binnenkort: Moya Brennan in concert

Eén van de prettige effecten van het lezen van de Volkskrant is een blik op donderdagavond op de komende concerten. En, verhip, komt Moya Brennan (the voice of Clannad) binnenkort naar ons land. Ze tourt in het kader van haar laatste CD Two Horizons langs onder meer Zwitserland en Turkije. Ze is in ons land op:
- vrijdag 8 oktober in De Oosterpoort, Groningen
- zaterdag 9 oktober in De Maaspoort, Venlo
- zondag 10 oktober in De Stadsschouwburg, Velsen
- dinsdag 12 oktober in De Vereeniging, Nijmegen
- woensdag 13 oktober in De Flint, Amersfoort
- donderdag 14 oktober in Muziekcentrum, Enschede
- vrijdag 15 oktober in Stadsgehoorzaal, Leiden.

Info & tickets bestellen via bovenstaande links.

Natuurlijk zal ik na het concert (voor mij: Oosterpoort Groningen) een recensie posten.

23 september 2004

Hazes' levenslied ten einde

Donderdagochtend rond 9.30u, toch echt een halve dag later, dan 'fansites' gisteravond meldden, is volkszanger André Hazes in een ziekenhuis in Woerden overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Dinsdagavond werd de volkszanger met koorts en benauwdheid in het ziekenhuis opgenomen. Donderdagavond om 23.00u wordt op Nederland 3 Zij gelooft in mij van filmmaker John Appel uitgezonden. De documentaire komt ook opnieuw in de bioscoop.

De grote doorbraak voor Hazes kwam pas in 1976 met zijn single 'Eenzame Kerst'. Begin jaren 80 volgden grote sucessen als 'Het is koud zonder jou', 'Een beetje verliefd' en 'Diep in mijn hart'. Vanochtend bij het horen van het nieuws floepte direct "Zat ik van de week..." uit m'n mond. In totaal maakte Hazes meer dan 50 singles waarvan er ruim 30 de Top 40 haalden. Zijn talloze albums verkochten immer zeer goed.
Online rouwbeklag kun je kwijt in het condoleanceregister.

22 september 2004

Het mag van m'n ouders

Veel ouders vinden het ok dat hun kinderen alcohol drinken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen van 11-15 naar eigen zeggen gemiddeld 4 glazen alcohol per gelegenheid mogen nuttigen van hun ouders. Volgens de Stichting Alcoholpreventie (STAP) blijkt een derde van de 163 ondervraagde kinderen niet te zijn gewaarschuwd voor de gevaren van alcoholgebruik.

De kinderen verklaren volgens STAP dat hun ouders niet precies weten hoeveel ze drinken. Dàt ze drinken is wel bekend. Driekwart van de kinderen weet een aantal merken van alcoholhoudende dranken te noemen. Ruim 65% zegt de genoemde drank ook echt te hebben gedronken. Meest genoemde merken zijn onder meer de Bacardi Breezer, Passoa en Flügel. Daarnaast zijn ook de biermerken Heineken, Grolsch en Amstel populair.

21 september 2004

Bye bye airmiles

ABN AMRO stopt geheel met de uitgifte van Airmiles, Albert Heijn geeft ze alleen nog voor aankopen van het eigen huismerk, zo meldt het RD. Het lijkt dé manier om de prijsverlagingen te compenseren en aan kostenreductie te doen. V&D en de Shell, 2 andere grote partijen rondom de airmiles, zeggen nog altijd blij te zijn met het loyalty-programma.

20 september 2004

Bijbelvoorleesmarathon volgeboekt

De eerdere uitgaven van reeds gereed zijnde delen van de Nieuwe Bijbelvertaling heeft blijkbaar 500 (on)bekende Nederlanders zover gekregen mee te doen met een voorleesmarathon die 27 oktober aanstaande begint. Bij Boekhandel Donner in Rotterdam wordt vanaf 17.00 uur 5 etmalen volcontinu de Bijbel voorgelezen.

Britney dit weekend stiekem getrouwd

Direct na haar wens nog in de huwelijksnacht zwanger te willen worden, heeft zangeres Britney Spears dit weekeinde onverwacht en in het geheim de daad bij het woord gevoegd en in het huwelijk getreden met haar verloofde, de danser Kevin Federline. Dat heeft de platenmaatschappij van Spears, Jive Records, zondag bekendgemaakt. Het huwelijk is zaterdag voltrokken in Studio City bij Los Angeles, in de aanwezigheid van twintig tot dertig familieleden en intimi, aldus Jive Records.
De 22-jarige Spears en de 26-jarige Federline zijn sinds juni verloofd en hebben sinds begin dit jaar een relatie. Het is de tweede keer dit jaar dat Spears trouwt. In januari trad ze, naar eigen zeggen voor de grap, in Las Vegas in het huwelijk met haar jeugdvriendje Jason Alexander. Die verbintenis werd 2 dagen later weer ontbonden. Federline heeft twee kinderen uit een relatie met de actrice Shar Jackson. Benieuwd hoe lang huwelijkstrouw ditmaal duurt voor La Spears.

Christina Aguilera heeft inmiddels laten weten Britney's bruiloft dolkomisch en sneu te vinden. Ze vindt het verrassend, maar ook allemaal wat zielig overkomen. Woensdag 22 september blijkt het huwelijk nog niet rechtsgeldig te zijn, omdat nog niet al het papierwerk in orde is. Het stel heeft blijkbaar geen huwelijksvergunning aangevraagd. Een 'vriend' maakt het nog spannender: de reden om nu al te trouwen zou zijn, dat Britney al zwanger is!

19 september 2004

Britney wil nog vóór het wittebrood zwanger

Je bent dom, blond en je trouwt op je 22e al voor de 2e maal. Wat roep je dan hard: 'Ik wil zwanger worden, en wel tijdens de huwelijksnacht'.
Britney Spears heeft haar hele leven al verlangd om een jonge moeder te zijn. Nu ze tot over haar oren verliefd is op Kevin Federline ziet ze haar kans schoon om haar wens in vervulling te laten gaan. Dat haar fans het niet eens zijn met het voorgenomen huwelijk boeit haar niets: 'Ik voel me goed en ben verliefd. Kevin geeft me zoveel steun en liefde!' Yak!


18 september 2004

Totdat de bom valt (2)

U2 heeft ter gelegenheid van hun nieuwe CD een aftelklok geïnstalleerd op www.howtodismantleanatomicbomb.com. Kun je het aantal nachten, uren, minuten, seconden en milliseconden aftellen tot je de nieuwe CD How To Dismantle An Atomic Bomb kunt beluisteren.


Sense & Simplicity

Sense and simplicity is sinds deze week de nieuwe slogan van Philips. Het elektronicaconcern heeft deze .com-domeinnaam al begin juni geregistreerd, zo blijkt uit de whois-gegevens.
Op de dag dat de nieuwe slogan bekendgemaakt werd, heeft ene Michel van der Lingen het domein Senseandsimplicity.nl geregistreerd. Dit is echter voor Philips geen probleem, zo laat een woordvoerster desgevraagd weten. "We communiceren via ons .com-adres. En we gaan niet iedereen met een landenextensie waarin de naam Philips voorkomt achterna." Philips is niet van plan actie te ondernemen tegen Van der Lingen. Wat deze man met het domein wil, is vooralsnog niet duidelijk.

Zoekargumenten verzameld

Zoals vaker ook deze vrijdag maar een terugblik in de zoekargumenten, waarmee m'n weblog doorgesnuffeld wordt. De meest opmerkelijke en interessante:

17 september 2004

Doe-het-zelf besnijdenis blijkt bloedbad

Edwin Brucer Baxter (33) probeerde z'n 8-jarige zoon zelf te besnijden in de badkamer. Hij dacht daarbij bijbels te handelen; hij had net Genesis 17 en Exodus 4 gelezen. De politie dacht er anders over. 911 was gebeld, toen de jongen wel erg veel bloed verloren had. Baxter had geen medische kennis, maar was vrachtwagenchauffeur, getrouwd en vader van 9 kinderen.
$50.000 boete en mogelijk 10 jaar cel is de straf voor deze doe-het-zelf-actie.

Britney niet altijd moeders mooiste

De Telegraaf bericht, dat de moeder van Britney Spears het niet leuk vind dat Britney steeds als trailer trash of white trash wordt afgeschilderd. Er blijken namelijk wat minder florissante foto's van haar op Internet te vinden te zijn.
Niet verwonderlijk, want tegenwoordig staat alles op het net, nietwaar?

Wil je meer afzichtelijke foto's zien, surf dan bijvoorbeeld naar strangecosmos, collegehumor, str8bloggin of superiorpics.
Ontnuchterend voor Spears' aanstaande echtgenoot: ze is ook maar een gewoon mens. En bovendien gaat moederliefde door dik en dun. Nu nog even Kabballah vergeten, en gewoon mee met mams naar de baptistengemeente om te trouwen. Is alles weer ok.16 september 2004

Meer muziek in Yahoo!

Yahoo, dat al in het bezit is van Launch.com ("music that listens to you"), een station dat via aangegeven voorkeuren op stijlen, artiesten, albums, songs en aanbevelingen van andere luisteraars een echt gepersonaliseerd gratis muziekstation biedt, heeft concurrent MusicMatch, gekocht, zo meldde Webwereld.

15 september 2004

A9: Amazon's eigen zoekmachine

A9 heet de zojuist gelanceerde zoekmachine van Amazon.com. Het combineert de zoekalgoritmen van Google met de eigen Search inside the book functionaliteit en de content van de internet movie database. De proef op de som met natuurlijk een zoekactie naar ons soort: van der Klis.

De resultatenpagina is verrassend: m'n eigen weblog op 1, verder veel relevante sites van en over familieleden. Er blijkt echter ook op afbeeldingen gezocht te zijn, en jawel: veel foto's uit de stamboom Van der Klis staan erbij. Leuke aanvulling op bestaande zoekmachines.

14 september 2004

Totdat de bom valt

Er was al maanden geroezemoes over de nieuwe CD van U2 die 22 november a.s. uitkomt. How to Dismantle an Atomic Bomb blijkt de titel van de opvolger van All That You Can't Leave Behind (2000) te worden. De schijf is geproduceerd door Steve Lillywhite, die de eerste drie albums van de band, Boy, October en War, ook heeft geproduceerd. De opnamen hebben 2 jaar geduurd. De eerste single, met de titel Vertigo, ligt op 8 november in de winkels en zal binnenkort op de radio te horen zijn. Het Amerikaanse Time Magazine beschijft het album als 'full of confident, expansive guitar rock'. Bono, zanger van de band, noemt het 'our first rock-n-roll album'.

Zum kotzen

Eindelijk erkenning. Uit onderzoek van Trendbox blijkt kookgek Joop Braakhekke de irritantste mannelijke presentator op de Nederlandse televisie te zijn. Een representatieve groep Nederlandse televisiekijkers van 16 jaar en ouder werd in opdracht van het Veronica Magazine ondervraagd. Met 27% eindigde de kok voor Carlo Boszhard met 16% en Gerard Joling en Paul de Leeuw met 13% van de stemmen.

13 september 2004

Hoe verkoop je de bijbel?

Mocht je het nog niet hebben meegekregen: vanaf 27 oktober ligt de Nieuwe Bijbelvertaling, dé opvolger van zowel de NBG51 als Willibrord 1995 vertaling in de winkel.

Voor marketeers een geweldige uitdaging. Met uitgeverij Jongbloed wordt €300.000 gespendeerd aan een promotiecampagne. En bij de V&D kun je alvast intekenen op de NBV voor €20 of 174 airmiles.
Wil je echt meer weten, bezoek dan een informatieavond als die in Meppel op 16 november a.s. Zie de website onder Nieuws.

12 september 2004

Wapen tegen telemarketeers

De Direct Marketing-sector ziet deze telefoon als een van zijn meest succesvolle middelen. De gebelde consument (u en ik) ervaren telemarketing vanuit een heel ander perspectief, zeker als het nog maar net 6 uur 's avonds is, het eten op tafel staat, en de kinderen jengelen. Voor het iets rustiger moment, bijvoorbeeld 19.30u (net achter de pc om de mailbox te legen), is er het tegenscript. Dit is een handig middel met vooral vragen aan de telemarketeer (inderdaad, die 18-jarige bijklussende scholier). Succes!

Top 40 van commercials

Afgelopen donderdag is de publieksverkiezing van de Top 40 Aller Tijden van start gegaan. Tijdens deze verkiezing van de beste televisiecommercials kan men deze hele maand een stem uitbrengen via Ster.
Genomineerd zijn onder andere de commercial "Japie" van King Corn, Nestlé Rolo met "Olifant", Centraal Beheer Achmea met "Rio" en "15 miljoen mensen" van de Postbank. Op de site is van iedere commercial beeldmateriaal en achtergrondinformatie te vinden.

The Haterix

Nicht Jolie van der Klis maakte voor het meldpunt discriminatie internet de volgende anti-discriminatie, anti-semitisme, anti-haat flash-animatie, The Haterix.

11 september 2004

OMD

Stond OMD vroeger voor Orchestral Manoeuvres in the Dark, vandaag betekent het Open Monumenten Dag. Voor ons een bezoek aan het verdedigingswerk De Ommerschans, enkele kilometers buiten Balkbrug, gevolgd door een verkenning van molen De Star, net buiten het dorp. Rondleiding en spannende vertellingen door De Firma over de overval van De Ommerschans in 1787, zelf koren dorsen of roggebrood met kaantjes getracteerd krijgen. Schitterend Hollands nazomerweer maakt het plaatje compleet.

10 september 2004

Teletubbieland bestaat echt

Waarschuwing: de hierna gekoppelde pagina is minder geschikt voor kinderen die nog echt geloven in de Teletubbies. Kijk zelf op Teletubbies: Behind the Scenes.

Het is vrijdag!

Tijd voor goed nieuws. Om de verschillen tussen Lidl Duitsland en Lidl Tjechië weg te nemen hoeven de Tjechische collega's geen hoofdband meer te dragen tijdens de menstruatieperiode, om zodoende vrijstelling van het maximum aantal toiletbezoeken te krijgen.

De pc-privé regeling is dood, leven de via de baas gekochte privé-pc, dankzij de creatieve computerbranche die de 400.000 jaarlijks zo verkochte pc's liever niet uit de omzetten zien verdwijnen.

Het laatste goede nieuws van vandaag: Patty Brard is op zoek naar God.

09 september 2004

Referrer lol

Weer een greep uit de referrers lijst:
weblog aap
dvd omslag van marco borsato (alsof ik cdhoesjes.nl heb)
martijn piercings (hij heeft ze nooit laten zien)
gijzeling rusland ondergoed naakt (was al erg genoeg, hoef geen plaatjes te zien, toch?)
foto's veertigjarige vrouwen (het leven begint immers bij 40)
zakgeld voor kinderen (gewoon geven)

08 september 2004

Marktzoeker integeert zoekacties aanbiedingen

Met de lancering van zoekmachine >Marktzoeker hoeven koopjesjagers niet langer alle Nederlandstalige veilingsites te bezoeken. Marktzoeker speurt met één zoekactie de vier grootste advertentiesites van Nederland te af: >Marktplaats, >eBay, >Speurders en Ricardo.

De zoekresultaten worden op een pagina weergegeven. Volgens de initiatiefnemers biedt Marktzoeker uitkomst voor mensen die regelmatig op meerdere sites naar koopjes zoeken. Ze besparen tijd en kunnen advertenties op de verschillende sites snel vergelijken. Vanuit de zoekresultaten kan de bezoeker direct doorklikken naar specifieke advertenties. Een erg goed alternatief.

07 september 2004

Shit happens

Een 34-jarige automobilist heeft maandagavond samen met zijn auto 1700 liter gier over zich heen gehad. De Emmenaar stond voor het stoplicht achter een vrachtwagen te wachten, toen de mest uit het voertuig ontsnapte, aldus de politie in Drenthe.

Volgens de politiewoordvoerder had de man vanwege de warme avond de ramen open gezet. Vermoedelijk is het kijkglas dat aan de achterkant van de vrachtwagen zit, door de hoge druk kapot gesprongen, waardoor de vloeibare mest naar buiten kon stromen. De man kon zijn auto weliswaar met een nat en stinkend pak, zonder problemen verlaten. Met behulp van een sleepwagen werd de besmeurde auto weggesleept. De brandweer werd ingeschakeld om het wegdek schoon te spuiten.

06 september 2004

Windows Media Player 10 of 9?

Als je vandaag je Mediaspeler opstart, valt je oog op het nieuwsbericht overMicrosoft Windows Media - Windows Media Player 10. Het blijkt weer een mislukte introductie te zijn, aangezien je via de download link nog gewoon bij versie 9 komt. Maar natuurlijk staan alle trailers, feature overzichten, how-to videos al wel op versie 10. Te vroeg gelanceerd dus de communicatie...

Extra: vanaf 13 oktober is Windows Media Player 10 wel beschikbaar, ook in het Nederlands.

05 september 2004

Zondagmorgen

Afgaand op de laatste nieuwsberichten vanmorgen toch 3FM ingeschakeld. Doe ik normaal nooit. Waar ik Martijn Muijs met Hey DJ dacht te treffen zo rond 8u, kreeg ik toch nog Club Sunrise, het chill-out dj-loos programma van BNN te horen. Er zal nog wel wat misgegaan zijn. Vanaf zondag 12 september is het zover: van 7-9i kun je dan naar Hey DJ luisteren, zo meldt radio.nl. Nieuwe Martijn Muijs gerichte sites zijn er ook, bijvoorbeeld die bij uwbegin.nl. En je kunt 'm mailen bij 3FM. Overigens heet zijn woensdag- en donderdagnachtprogramma Muijst Wanted (01.00u), een titel waarmee hij bij Rebecca ook al faam maakte.

04 september 2004

Morgen Martijn Muijs' start BNN ochtendprogramma

Hey DJ winnaar Martijn Muijs start morgenvroeg van 7-9u op 3FM met zijn eigen ochtendshow.

Wel weer apart is, dat in de online omroepgids de naam van het programma of nadere gegevens ontbreken. Voorheen was er Club Sunrise, nu via BNN slechts de aankondiging van Muijs' eigen -nog als Hey DJ benoemde- show.

Urine drinken blijkt gezond

Het is een wat curieus bericht, zo vlak na de nieuwsberichten over Russische scholieren die als gijzelaars hun eigen urine hebben gedronken bij gebrek aan ander drinken. Urine drinken kan helpen om sinusitis te genezen, het ouderwordingsproces af te remmen en zelfs kanker te bestrijden. Dat beweert Ratree Cheepudomwit, een Thaise onderzoekster na een studie bij boeddhisten die zich onderwierpen aan deze onorthodoxe praktijk.
De onderzochte 250 mensen die elke dag een glas van de eigen urine opdronken, vonden dat dit een heilzaam effect op de gezondheid had en het ouder worden afremde.
87% voelde positieve effecten, zoals het verdwijnen van hoofdroos, witte haren, problemen met de sinus en zelfs kankers", aldus Cheepudomwit, die wel toegaf dat 10% last had gekregen van diarree.

03 september 2004

Klussers zonder tv-hulp

SBS 6 heeft besloten het nieuwe klusjesprogramma 'Huis, Tuin & Keuken' volledig van het uitzendschema te schrappen. De zender heeft geen geschikte vervangers kunnen vinden voor Nico Zwinkels, Rob Verlinden en Angelique Schmeinck.
Het programma had het antwoord moeten worden op het populaire 'Eigen Huis en Tuin' van RTL, die wel met een nieuwe bezetting doorgaat. SBS had Zwinkels en Verlinden, de vaste klussers van 'Eigen Huis', weggekocht bij Rtl4. Maar door alle commotie rond Zwinkels ging dat presentatieduo niet meer door. SBS zendt in plaats daarvan op de zaterdag een serie van 'de Slechtste...' uit.

KPN hotspots bij benzinestations

Had je in de vorige eeuw Kermit Points, waarop je met de prehistorische versie van je mobi kon telefoneren: welkom terug in de 21e eeuw. KPN Hotspots heeft een overeenkomst gesloten met Total voor het aanleggen van hotspots bij benzinestations. Dat gebeurt aanvankelijk bij 60 benzinestations, maar dat aantal moet uitgroeien tot 120. Idee is om de consument ook digitaal te laten (bij)tanken. De implementatie vindt plaats van september tot en met november dit jaar.

02 september 2004

Hoera: internet 35 jaar oud

Net iets ouder dan ikzelf: het internet. Vandaag is het precies 35 jaar geleden dat er twee computers werden aangesloten op ARPAnet van het Amerikaanse Ministry of Defense, de voorloper van ons huidige internet. Twee computers die aan elkaar gekoppeld werden met een vijf meter lange kabel – dat was wat er op 2 september 1969 gebeurde. Plaats van handeling: UCLA, de University of California in Los Angeles. De ene computer was een Sigma 7, de andere een IMP, een Interface Message Processor. Doel van de verbinding: een nieuwe technische standaard uitproberen om wetenschappers en het leger snel informatie kunnen laten uitwisselen.
Door de koppeling was het eerste knooppunt een feit. Niet veel later bleken er inderdaad data-pakketjes tussen de Sigma en de IMP (die we nu router zouden noemen) uitgewisseld te kunnen worden. De geboorte van internet was een feit en de rest is geschiedenis.

01 september 2004

Europe's comeback

In navolging van het Britse Duran Duran maakt de rockband Europe een comeback. Europe geeft op 13 november een concert in 013 in Tilburg. Het optreden staat in het teken van de release van hun nieuwe cd 'Start from the Dark'. De Zweedse rockers scoorden midden jaren tachtig hun grootste hit met 'The Final Countdown'.
In 1999 gaf de band een eenmalig reünie concert in Stockholm, maar daarna bleef het stil. Het nieuwe album klinkt volgens Europe 'fris en hard, maar wel met de vertrouwde Europe-sound'.

Gasbuik

Een buikje hoeft niet altijd een gevolg van overgewicht te zijn, maar kan ook zijn veroorzaakt door een slecht werkende spijsvertering. Door een gebrekkige spijsvertering ontstaan gezondheidsproblemen en kan de buikomvang flink toenemen, ongeacht hoe gezond er gegeten wordt. Problemen met de spijsvertering kunnen ontstaan door te veel, te snel en te laat eten en door te weinig drinken. Hierdoor nemen de darmen meer ruimte in, hetgeen te zien is in de vorm van een buikje. Daarbij verraadt de vorm van de buik de inhoud van de darmen. Wanneer zich boven de navel een bolling vormt, is dat een gevolg van gassen in de darmen. Zit het buikje daaronder is er waarschijnlijk sprake van onverteerde voedselresten. Dit komt doordat voedsel zwaarder is dan gas.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker