Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 augustus 2004

Kauwgompropje van Britney geveild

Eet smakelijk. Op eBay kan een stukje door Britney Spears in de buurt van een hotel in Londen uitgespugd kauwgum worden bemachtigd. Aanvankelijk claimde de verkoper dat de kauwgum genetisch materiaal van de zangeres bevatte. De beheerders van Ebay verwijderden daarop de advertentie, omdat die indruiste tegen de regels van de website. Het hoogste bod voor het kleinood is al meer dan €1200, meldde de Britse omroep BBC vrijdag. Belangstellenden kunnen nog tot 5 september meedingen voor het "stuk popgeschiedenis, direct uit de mond van de prinses van de pop zelf", zoals de aanbieder stelt.

30 augustus 2004

Binnenkort rijk van de weblog?

Ik kan binnenkort geld verdienen via Google's Adsense. Hiermee plaatst de zoekmachine contextuele reclame op mijn Blogger weblog en deelt vervolgens de opbrengst met de maker. In een verklaring meldde Blogger's eigenaar Google: “We starten met het betalen van bloggers. Binnenkort zijn jullie aan het webloggen voor dollars. Wij verdienden geld aan deze reclame, terwijl jullie niks kregen.” De opbrengst van de reclame – die geplaatst wordt op basis van de inhoud (context) van de weblog – zal verdeeld worden over Google en de weblogger. Hoe die verdeling komt te liggen meldde Google niet.

Referrer lust en leed

Wat bezielt surfers om bewust op zoek te gaan naar bijvoorbeeld:
Google: tieners van tien jaar profile met foto's
Google: alleenheerser
Google: nijkerk naakt
Google: Blootfoto studente
Google: buiten naakt utrecht naarderbos
Google: sex met kathleen van k3
Google: pornofilms van jennifer aniston
Google: huiselijke sex gratis foto
Google: apeldoorn prive sex op een parkeerplaats
Google: (K3)+(naakt)
Google: bureau blijdorp sex
Google: henk-jan van der klis
Google: neerlands naakt
Tja, wat ik hiertussen doe? Wat ik intussen doe? Nou, in elk geval niet zoeken naar pagina's met echte content voor dergelijke zoekacties. Wash your brains!

Pindakaas tegen galstenen

Ik lust geen pindakaas en ben geen vrouw, da's balen. Pindakaas, pinda's en andere noten zijn goed tegen galstenen. Dat blijkt uit onderzoek van de Harvard School of Public Health onder 80.000 vrouwen. De conclusies zijn onlangs gepresenteerd in het Amerikaanse tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition.

Vrouwen die vijf keer of meer per week een handje (ongeveer 30 gram) pinda's of andere noten eten (ongeveer 160 calorieën per portie) lopen 25% minder kans op een verwijdering van de galblaas (cholecystectomie). Wie vijf of meer keer per week een halve portie pindakaas eet (één eetlepel, ongeveer 95 calorieën), loopt 15% minder risico. Dit eerder onderzoek bleek al dat een dagelijkse, kleine portie pinda's en pindakaas ook de kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2 verkleint.

29 augustus 2004

Slapen doe je in het donker

Een 38-jarige man heeft zaterdagnacht een aantal lantaarnpalen in zijn woonplaats Westernieland beschoten. Verschillende lichtbakken bezweken aan de kogelregen, waarna de schutter rustig ging slapen. De man is uiteindelijk wel opgepakt. Politieagenten, die door buurtbewoners waren geattendeerd op de schoten, troffen de Schaapweg deels verduisterd aan. In een aantal lantaarnpalen zaten patroonhulzen, die wezen op een klein kaliber vuurwapen. De verdachte, die in zijn huis een straat verderop lag te slapen, werd van zijn bed gelicht en gearresteerd. Over het motief van de verdachte kon een Groningse politiewoordvoerder nog geen mededelingen doen. Of slapeloosheid de man ertoe dreef de lichten uit te schakelen, liet de woordvoerder in het midden.

28 augustus 2004

Verspillen van zaad

Bij een botsing tussen twee auto's in Duiven, is donderdag voor duizenden euro's aan sperma van fokstieren verloren gegaan. Een 40-jarige automobilist uit Wehl zou geen voorrang hebben verleend aan een 45-jarige Zevenaarder op de kruising, waardoor ze op elkaar knalden. Beide auto's belandden hierdoor in de sloot.
Niemand raakte gewond. Wel raakten de auto's zwaar beschadigd. De lading van één auto ging verloren. De stikstof van de sperma van fokstieren liep weg, waardoor het zaakje verloren is gegaan.

PC-privé maakt naam waar

Het was even schrikken voor de computerbranche vrijdag: de populaire pc-privé regeling, waardoor de fiscus meebetaalde aan pc's, laptops, scanners, printers, webcams, etc. is met onmiddellijke ingang afgeschaft.
Het kabinet heeft hiertoe besloten om te voorkomen dat werknemers de komende tijd massaal alsnog van de regeling gebruik maken. Via pc privé was het mogelijk om tegen aantrekkelijke voorwaarden een nieuwe computer te kopen omdat de fiscus een groot deel voor zijn rekening nam.
Het afschaffen van de pc-privéregeling zou zo'n 200 miljoen euro moeten opleveren. Met ingang van begin dit jaar verlaagde de regering al het maximumbedrag dat een werknemer kan aftrekken, van 2269 euro naar 1415 euro.

26 augustus 2004

Nederlander: ken jezelf

Buitenlandse werknemers in Nederland worden met een andere werkcultuur geconfronteerd. Opvallend op de Nederlandse werkvloer zijn vooral: een matige machtsafstand, een niet te grote behoefte aan regelgeving, een hoge mate van individualisering en een hoge mate van femininiteit. Deze vierdeling is opgesteld door de Nederlandse onderzoeker Hofstede en kan deels gestaafd worden door recentelijk onderzoek van de Universiteit Groningen naar percepties van buitenlandse werknemers over Nederlanders.

Voor het onderzoek zijn ruim 700 in Nederland werkende buitenlanders uit 17 verschillende landen door psychologiestudenten geinterviewd. De studenten signaleerden een aantal opvallende verschillen tussen de Nederlandse en buitenlandse cultuur. Zo hebben Nederlanders weinig respect voor ouderen en autoriteiten, zijn ze weinig traditioneel en niet echt gastvrij, kennen ze weinig taboes op seksueel gebied en zijn ze stipt. Verder bestaat onder Nederlanders een geringe gemeenschapszin, zijn! ze niet zo tolerant als de stereotype opvatting wil doen geloven, spreken een moeilijke taal, kennen geen hecht familieverband, zijn direct en onbeleefd en zien de vrouw gelijkwaardig aan de man.

Internet verslaving test 2

De vorige internetverslaving test was nog lachwekkend, maar de nu via MSN gepromote verslaving test pakt het serieuzer aan. Via een vragenlijst kun je je score nagaan.

Met de conclusie: "Je hebt 8 punten. 7 – 15 punten: Je bent een onregelmatig gebruiker van internet, maar er zeker niet aan verslaafd" ben ik het niet eens. Haal het on- maar van regelmatig ;-).

25 augustus 2004

Britten zijn grappigste Europeanen

De Britse humor is de grappigste in Europa. Dit was de uitslag van een stemming gehouden door Reader's Digest. Tommy Cooper werd door Engelse lezers tot de grappigste Brit aller tijden verkozen.

De Duitsers komen als onsymphatiek en grof, maar ook als meest efficient uit de bus. De Nederlanders worden ondanks het nieuwe uitzettingsbeleid nog steeds als het meest ruimdenkend gezien. De Italianen, bij ons niet geroemd om hun vriendelijkheid, zijn verassend genoeg bijzonder populair in Europa. Zij zijn het aardigst, hebben het lekkerste eten, zijn het sexiest, hebben een zeer goed gevoel voor humor en als de gemiddelde Europeaan mocht kiezen zou hij of zij het liefst een Italiaan zijn. Uniegenoten uit het voormalige Oostblok kunnen nog wel wat aan hun imago verbeteren. Zij komen op dit moment vrij negatief uit de bus. Zij kregen op alle vlakken erg weinig stemmen.

Piercings niet langer voor onbewaakte jonkies

Vanaf halverwege volgend jaar mogen minderjarigen alleen nog een piercing laten zetten of een tatoeage nemen in het bijzijn van hun ouders. Ook zullen ouders een toestemmingsformulier moeten ondertekenen. Piercings op intieme plekken worden voor minderjarigen verboden. Ook komen er hygiënevoorschriften. Wetgeving voor piercings en tatoeages ontbreekt nu. Daarom heeft het ministerie van Volksgezondheid het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid gevraagd een richtlijn op te stellen.

De GGD's en de Keuringsdienst van Waren zullen de naleving van de nieuwe regelgeving gaan controleren. De regels worden opgesteld om jongeren tegen lichamelijke en psychische schade te beschermen.

24 augustus 2004

Record aantal files in zomer 2004

Record aantal files: "Er hebben deze zomer nog niet zoveel files gestaan als dinsdag. Dat zegt Wijnand Zwaan van de ANWB. Er stonden rond half zeven s avonds zo'n 30 files van in totaal 115 kilometer. "De vakanties zijn nog niet eens afgelopen en er stonden om zes uur al 40 files die op z'n minst 165 kilometer lang waren. Dat is uitzonderlijk voor een zomerperiode," aldus Zwaan. Fijn toch, die statistieken. Wat boeien ze, als je stil staat te koekeloeren naar meer blik voor, achter en naast je? Als de files weg zijn, als de zomer teneinde is, mag het morgen herfst worden...

23 augustus 2004

Olympisch vuur vergt 1e dode

Niet door terrorisme, athleten, antiglobalisten, maar 'friendly fire' is de oorzaak van de eerste dode tijdens de Olympische Spelen in Athene.

Een Griekse bewaker is maandagochtend per ongeluk doodgeschoten door een medebewaker, een agent in opleiding. Volgens de politie richtten beiden voor de grap hun wapens op elkaar, waarop een van de revolvers afging. Een bron bij de politie in Athene zei dat beiden een soort Russische roulette speelden.

22 augustus 2004

Madonna breekt met Kabbalah leermeester Berg

Eerder deze maand schreef ik over Britney Spears' verlangen te trouwen conform de Kabbalah-regels. Haar leermeester, Berg, is intussen door Spears' grote voorbeeld, Madonna, in de ban gedaan. Het Kaballah Centrum. Het centrum, opgericht door zakenman Rabbi Philip Berg, is in haar ogen te commercieel. De popster doneerde naast geld ook een compleet landhuis, maar de organisatie bleef om geld bedelen. Bovendien vindt de diva dat haar naam wordt misbruikt om de joodse leer te promoten. Een Kaballahvolgeling herken je aan een rood touwtje om de pols, dit is om demonen weg te jagen. In juni liet Madonna haar naam in overleg met het Kaballah Centrum overigens veranderen in Esther. Of ze nu gewoon weer Madonna heet, is niet bekend.

Kerk(wan)orde

De eerste communie van een meisje is door het bisdom Trenton in de Amerikaanse staat New Jersey achteraf nietig verklaard. De reden voor de nietigverklaring was dat de gebruikte hostie glutenvrij was. Het meisje had dit speciaal geregeld omdat ze allergisch is voor gluten, die in tarwe en andere granen zitten.

Het kostte wat zoekwerk voordat Liz Pelly-Waldman een priester vond die haar dochter ook een glutenvrije hostie wilde geven. Het bisdom gaf echter achteraf aan dat de eerste communie ongeldig is omdat een hostie van tarwe gemaakt moet zijn. Bovendien moet de hostie "genoeg gluten bevatten voor de bereiding van brood," aldus bisschop John Smith van het bisdom. Volgens hem is dat een regel van het Vaticaan voor de hele rooms-katholieke kerk. Liz Pelly is echter niet bereid zomaar op te geven. Ze heeft kardinaal Joseph Ratzinger, hoofd van de congregatie voor de geloofsleer van het Vaticaan, nu per brief om hulp gevraagd.

Een conflict tussen de Rooms-Katholieke Kerk Nederland en verzekeraar Aegon over schadevergoeding aan een slachtoffer van seksueel misbruik is voor de rechter beland. Een woordvoerder van de verzekeraar heeft dat vrijdag bevestigd. Het bisdom Rotterdam betaalde in 1998 125.000 gulden (ruim 56.000 euro) letselschade en smartengeld aan de ouders van een 12-jarig meisje dat door een priester van het bisdom was misbruikt. De RK-Kerk vindt dat Aegon dat bedrag op grond van de toen geldende verzekeringsvoorwaarden moet uitbetalen. De verzekeraar weigert dat.
Aegon stelt dat de verzekering van het bisdom niet de schade dekt die voortvloeit uit seksueel misbruik of ander geweld. "We zetten geen premie op misdaad of criminaliteit", aldus de woordvoerder in een toelichting. Als gevolg van het conflict is de overeenkomst tussen Aegon en de RK-Kerk al jaren geleden beëindigd. Sinds 2001 sluiten alle verzekeraars de dekking van schadevergoedingen wegens seksueel misbruik uit. Het bisdom Rotterdam wil niet reageren op de kwalificaties geweld en criminaliteit. Een woordvoerder noemt het conflict een eenvoudige, overzichtelijke kwestie tussen verzekeraar en verzekerde. "We hebben premie betaald en menen dat dit risico was gedekt." Ook de zegsman heeft een dubbel gevoel over de ruzie. "Het is een zakelijk aspect in een vreselijke zaak." Sexueel misbruik tijdens 'werktijd' van de priester zou opgevat moeten worden als 'bedrijfsongeval'...volgens de RK-kerk.

21 augustus 2004

Koppelaar

De vragen waarmee bezoekers via (voornamelijk) Google op de weblog komen, blijven inspireren tot het vermelden van goede en betere koppelingen naar de gezochte informatie. Hieronder weer een greep uit de afgelopen week:

"Martijn Muijs" getrouwd: ja, Martin is voorjaar 2004 getrouwd met Ina.
mooie wallpaper witte rozen: snap-shot.com en justourpictures.com
Richard Gere profile: IMDB.com
camping le logis te saint-palais-sur-mer in charente-maritime: website, eigen ervaring en ervaringen van vele anderen.
grappen projectmanagement: kijk eens bij glasbergen.com voor erg goede cartoons.
plaatjes van zangeres jojo: haar website en veel foto's op MTV.COM
wallpapers van jezus christus: crossdaily.com, appleblossomart, desktopia.com

20 augustus 2004

Vliegtuig achtervolgt dronken automobiliste

Een 35-jarige vrouw uit Waalwijk die vrijdag dronken over de A2 reed, werd enige tijd achtervolgd door een vliegtuig. De politie van Eindhoven kreeg vrijdagmiddag meldingen van automobilisten van een slingerende auto op de snelweg. Een vrachtwagenchauffeur meldde korte tijd later dat de vrouw met haar auto tegen zijn vrachtauto was gebotst en was doorgereden. Omdat er geen surveillancewagens in de buurt waren, werd de hulp ingeroepen van een piloot van een politievliegtuig. Die was toevallig in de omgeving bezig met een opdracht.

De piloot lokaliseerde de auto en zag hoe de bestuurster net een snelheid van ongeveer 70 kilometer per uur over de weg slingerde. Nadat hij de posities van de vrouw had doorgegeven, werd zij op de vluchtstrook door politieagenten aangehouden. De dronken vrouw weigerde mee te werken aan een blaastest en verzette zich tegen haar aanhouding. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Nat begin weekend

Ach ja, de vrijdagmiddag spits op de A28, waardoor je bijna 2 uur doet over de 113km tussen werk en thuis ben je snel vergeten, als je kids zich na het eten mogen vermaken met de plaatselijke brandweer ter afsluiting van het Kinderdorp.

19 augustus 2004

Broodje aap

We noemen onszelf een nuchter kikkerland, dat zich niet gek laat maken. Maar liefst 25% van de Nederlanders is er echter van overtuigd, dat er al eens buitenaards leven op aarde is geland. Het onderzoek van Quest liet elf broodje-aapverhalen beoordelen op hun waarheidsgehalte. Zo bleek verder uit het onderzoek dat mannen (27%)
vaker geloven in buitenaards bezoek dan vrouwen (21%). Verder bleek dat veel mensen het verhaal kennen en geloven van de oude vrouw in Amerika, die haar natte hond wilde drogen in de magnetron. De vrouw zou de producent van het apparaat hebben aangeklaagd, nadat het arme dier was ontploft. Maar liefst 72% gelooft dat de vrouw een fikse schadevergoeding heeft gekregen.

18 augustus 2004

Weinig zakgeld voor onze kids

Nederlandse en Duitse kinderen krijgen het minst zakgeld van de kinderen in Europa. Kinderen tussen de 5 en 10 jaar krijgen hier en in Duitsland gemiddeld €2,70 per week, terwijl Franse kinderen uit die leeftijdsgroep gemiddeld €6 per week krijgen.
Dat dit nodig is, kan iedereen die deze zomer in Frankrijk een ijsje heeft willen kopen, beamen. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat Nederlandse kinderen met Sinterklaas en Kerstmis ook minder verwend worden dan andere Europese kinderen. Hier krijgen kinderen gemiddeld zeven cadeaus met een totale waarde van €94, terwijl het gemiddelde in de negen landen op €140 ligt. De feestdagen in december zijn in Groot-Brittannië het populairst, daar krijgt een kind gemiddeld tien cadeaus met een totale waarde van €260. Lucky ones!

Jaws 2004

De kustwacht van Californië heeft in zee het onthoofde lichaam van een man gevonden. Zondag was de man, de 50-jarige Randy Fry, tijdens een duiktocht aangevallen door een witte haai.

Toen de duiker werd aangevallen was hij bezig om in ondiep water abalones (oesterachtige schelpen) te verzamelen. Een vriend van Fry die erbij was schatte de lengte van de haai op 5 tot 5,4 meter. "Het was in vijf seconden voorbij," aldus Red Bartley, die ooggetuige was vanuit een boot. De laatste keer dat iemand de dood vond bij een haaienaanval in Californië dateert van augustus vorig jaar.

17 augustus 2004

MeetingJoint

Voorheen samenscholende junks worden slimmer. Ze hebben het recht op vergadering in de Grondwet opgezocht, en stellen vanaf nu, dat het samenzijn van junks opgevat moet worden als een vergadering.

Eenmalig K3 tijdschrift

Studio 100 komt eind september met een nieuw, eenmalig, tijdschrift rond de eerste bioscoopfilm van het populaire meidengroepje K3.
In ´K3 en het Magische Medaillon´speelt naast de drie K3-dames Paul de Leeuw een hoofdrol. Studio 100 wil met een betaald, onafhankelijk tijdschrift vooral meisjes tussen 3 en 12 jaar bereiken. Het wordt een eenmalig tijdschrift dat zowel informatief als ontspannend is en zal een combinatie zijn van spelen en lezen.
Het tijdschrift, met een oplage van 50.000 exemplaren, zal tegelijkertijd in Vlaanderen én Nederland gelanceerd worden.

Niet langer toe aan een Daewoo

Negen jaar nadat de Zuid-Koreaanse autoproducent Daewoo zijn auto's in West-Europa met veel bombarie "U bent toe aan een Daewoo" introduceerde, verdwijnt de merknaam. Alle proefauto's, financieringsarrangementen ten spijt: de naamsbekendheid valt zodanig tegen, dat eigenaar General Motors (GM) liever Chevrolet op de auto’s zet.
Alleen in Azië blijft de merknaam Daewoo bestaan.

16 augustus 2004

Knuppel in het hoenderhok

Een aantal jongedames uit het Groningse Anjum wilde hun feest opleuken met een mannelijke stripper. Toen de 34-jarige man naar de zin van de meiden niet genoeg kleren uitdeed, eisten de klanten hun geld terug. De stripper haalde vervolgens wel zijn knuppel tevoorschijn....uit de auto, zette Hit Me Baby One More Tim aan, en sloeg in op 2 feestbeesten. Vervolgens ontstond een wilde rit, waarbij de opgezweepte vent op de club aangeslagen meiden inreed. De politie maakte een eind aan de feestvreugde en arresteerde de man. Ook diens knuppel en de auto zijn in beslag genomen.

Afbeelding en betrokken 34-jarige man zijn niet dezelfde.

Piercing: oud zeer

Christina Aguilera heeft zich ontdaan van haar piercings. Eentje heeft ze echter laten zitten; die zit op een stoute plaats en is het favoriete ijzertje van de zangeres. "Ik heb alle piercings uit mijn lichaam gehaald. Behalve één, die zit in mijn rechtertepel. Die heb ik laten zitten, die is voor mij", onthulde zij aan The Sun, zonder daarbij een nieuw nipplegate te starten..
Aguilera heeft de afgelopen jaren heel wat ijzerwerk verzameld in haar lichaam. Maar liefst elf piercings had zij in haar oren, navel, wenkbrauw lip en tong.

Inmiddels is Christina in love met Jordan Bratman. Volgens een vriend van de zangeres is hij mede de reden van haar besluit. "Christina is erg gelukkig met haar vriend en associeert haar piercings met minder gelukkigere tijden. Ze heeft het gevoel dat ze het piercegedoe is ontgroeid."

14 augustus 2004

Lost and found

Het inmiddels bekendste tasje van Nederland, namelijk die gestolen was van prinses Margarita, is weer terecht. De tas werd in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een inval in een woning in Amsterdam-Noord gevonden. Bij de inval werden twee vrouwen en een man gearresteerd. Dit heeft de politie zaterdag meegedeeld. Alles wat in de tas zat is teruggevonden, met uitzondering van een paspoort en een mobiele telefoon.

13 augustus 2004

Rebecca wordt classic rock zender

Na eerdere berichten over de verkoop en doorstart, afscheid van de DJ's, is er meer nieuws over de nieuwe plannen van Rebecca Radio, dat in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Flevoland en delen van Gelderland te ontvangen is.

Het muziekformat wijzigt van 'puur popmuziek' per 16 augustus naar classic rock. Het nieuw format is uitvoerig getest op de beoogde doelgroep, mannen en vrouwen tussen de 25 en 45 jaar, met als resultaat een playlist met uitsluitend herkenbare hits. Naast veel muziek blijft de korte regionale informatie een belangrijk peiler van het programma. CRN, de nieuwe eigenaar schakelde eerder ook City FM om naar classic rock.

De sex appeal van een internetbedrijf

De oprichters van Google hebben een zeven pagina's tellend interview met de Amerikaanse versie van Playboy gegeven. Hierin staat feitelijk niet bijzonder veel opmerkelijks, maar het is op zijn zachtst gezegd zeer ongebruikelijk dat een bedrijf aan de vooravond van een beursgang de media opzoekt.

Als moderne man (en dus internetfreak) heb je dus weer een goede reden om het maandblad te scoren, en je terug te trekken op de wc. Maar pas op, geheimen breken relaties op. Dus leet de 'diepgaande interviews' vooral samen met vrouw en kinderen.

Vrijdag de 13e

Enkele berichten van vandaag, inderdaad vrijdag de 13e. Prinses Margarita gaat scheiden van De Roy van Zuydewijn. Margarita zegt te stoppen met de rechtszaken tegen haar familie en in alle rust een nieuw bestaan op te willen bouwen. Margarita laat weten spijt te hebben van haar ontboezemingen over het koningshuis in het tijdschrift HP/De Tijd, omdat ze daarmee haar familie "onnodig gekwetst" heeft.

De meeste relaties lopen vast omdat partners geheimen voor elkaar hebben of niet goed met elkaar kunnen praten. De geheimen gaan niet altijd over buitenechtelijke slippertjes. Ook wordt er voor elkaar verzwegen dat er ontslag aan zit te komen, dat ze pornowebsites bekijken of zelfs dat ze kanker hebben, aldus de stichting Korrelatie. De stichting heeft dit geconcludeerd na de telefoontjes en e-mails die ze geregeld ontvangen.

Hevige regenval veroorzaakt veel overlast.

Een collega die in z'n out-of-office melding had staan "vrijdag 13 niet aanwezig" heb ik teruggemaild: "durfde je niet?"

12 augustus 2004

SpongeBob SquarePants populairste typetje

SpongeBob SquarePants is onder kinderen van 4 tot en met 12 jaar het populairste character. Marktonderzoekbureau IPM Kidwise deed onderzoek onder 400 kinderen van 4 t/m 12 jaar. De populairste characters van zowel jongens als meisjes zijn:
Top 3 van kinderen uit groep 1, 2 en 3: 1. K3, 2. Bob de Bouwer en 3. Kabouter Plop.
Top 3 van kinderen uit groep 4, 5 en 6: 1. SpongeBob SquarePants, 2. Totally Spies, 3. Rocket Power.
Top 3 van kinderen uit groep 7 en 8: 1. SpongeBob SquarePants 2. Rocket Power, 3. Totally Spies.
De serie SpongeBob Squarepants spreekt zowel kids als tweens aan. Vooral de vrolijke humor, de grappige stemmen en de fantasierijke omgeving spreken jonge kinderen aan. SpongeBob wordt uitgezonden door Nickelodeon.

Blik van de weg

Vanmiddag rond 16.35u schaarde links van me op de andere weghelft van de A28 een auto met aanhanger en drukte de vangrail mijn kant op. Aan beide zijden reed het verkeer niet snel, dus alsnog knap om dan zo je aandacht en auto te verliezen.
Vanmorgen tipte BNR Nieuwsradio naar de berm links en rechts te kijken. Het geelgekleurde Jacobskruid (ook gele sluipmoordenaar genoemd), dat de bermen opfleurt blijkt dodelijk voor schapen, paarden en rundvee.
Je kunt ter afleiding blijven sabbelen op je scoubidou touwtjes. De voedings- en waren autoriteit heeft laten weten, dat er zo weinig weekmakers vrijkomen, dat de touwtjes toch niet giftig zijn.
Bij Hattemerbroek stond in de berm vanmiddag de tekstkar weer overeind: "Poltietoezicht tijdens spits". Resultaat: langzaamaanrijden tot Zwolle-Noord. En bedankt, hè.

11 augustus 2004

Bette Middler weet niet van ophouden

Hoewel we al jarenlang The Best of Bette Middler hebben, tourt de inmiddels bijna bejaarde zangeres en actrice vrolijk door. Dinsdag kondigde ze een tweede gedeelte aan van haar Noord-Amerikaanse 'Kiss My Brass'-tour. Het eerste optreden van deze tweede etappe staat gepland op 30 september in Manchester (New Hampshire). In oktober staan vier avonden geprogrammeerd in de beroemde Radio City Music Hall in New York. De shows bevatten cabareteske acts, veelvuldige kostuumwisselingen en nummers als 'The Rose', 'Boogie Woogie Bugle Boy' en 'Wind Beneath My Wings'. Midlers laatste cd, 'Bette Midler Sings the Rosemary Clooney Songbook', loopt als een rode draad door het concert. Het is niet bekend of Bette Midler ook naar Europa komt met haar tour.
Ieder z'n eigen weblog

Een slimpie dacht handig te zijn door bij http://www.web-log.nl/ maar vast de weblog-sites te creëren van de 4 finalisten van Hey DJ, zo ook die van vriend Martijn Muijs. Vanaf 25 juli zijn vele zoekers zo op het verkeerde been gezet, want noch Martijn Muijs zelf, noch BNN was de creator van de ogenschijnlijk eigen weblog. De BNN internetredactie heeft inmiddels de maker opgespoord en gemaand de weblog op te heffen. Sinds gisteravond word je dan ook weer resoluut doorverwezen naar www.web-log.nl als je http://martijnmuijs.web-log.nl/ intikt. Voor de zekerheid heeft BNN al wel vast www.martijnmuijs.nl aangevraagd.

Felicitaties verder te over: Tjitse Leemhuis, Erwin Bouma, radio.nl en Willem de Boer zijn maar enkelen die Muijs alle geluk toewensen op 3FM.

10 augustus 2004

Aircoverkoudheid

Wat mensen die weleens in landen geweest zijn, waar het gebruik van een airco noodzakelijk is, is nu ook onderzocht. Een airco droogt de huid uit, grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten maakt verkouden, geeft hoofdpijn en misselijkheid.....op z'n tijd. Aldus het tijdschrift Gezondheidsnieuws.

Moet de airco dan uit, bijvoorbeeld in de auto? Nee. "Onderzoek heeft uitgewezen dat automobilisten met airco minder ongelukken veroorzaken. De automobilist blijft alerter." Je hoeft je namelijk niet op te winden over de te hoge temperaturen.

Enkele tips:
1. zet de airco zo, dat het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur maximaal vijf graden Celsius bedraagt.
2. drink dagelijks anderhalf tot twee liter water, ook als je geen dorst hebt.


Overtreden wet brengt overtreder andere wet terug

Een 22-jarige man uit Sneek die een laptop had gestolen uit een computerzaak in het Friese Burgum, heeft die dinsdag teruggebracht. De eigenaar van de winkel had foto's opgehangen waarop de dief stond afgebeeld. Volgens de politie heeft dit een rol gespeeld bij de beslissing van de man om de laptop terug te brengen.
Het ophangen van foto's van vermeende dieven is in strijd met het portretrecht en daarom verboden. Het Openbaar Ministerie in Leeuwarden gaat de winkelier echter niet aanpakken omdat de persoon op de foto, de dief, geen aangifte heeft gedaan.

09 augustus 2004

Martijn Muijs Hey DJ contest winnaar!

De laatste opnamen voor Hey DJ zijn achter de rug, de uitslag bekend....en vanavond heeft de kijker het ook kunnen zien: Martijn Muijs, inmiddels ook door Hitkrant gespot, is de winnaar uit het kwartet finalisten. Vanaf september kun je zondagsmorgens van 7-9u naar hem luisteren op 3FM. Lees meer over de uitslag en een interview met Martijn Muijs op BNN.nl.

Eén nadeel: we gaan in de Rafaël gemeente Sion in Meppel één van de drummers missen op zondagmorgen.

Bono ontevreden over eigen songwriting

U2's Bono vindt dat zijn teksten niet altijd even sterk zijn. De zanger laat tegen de Los Angeles Times los dat hij, achteraf gezien, de plank flink missloeg in een aantal U2-nummers.
Over Bad: "Als ik kijk naar onze nummers van de eerste tien jaar, dan hoor ik onafgemaakt werk. Tekstregels die nooit zijn afgemaakt, omdat we weinig studiotijd hadden. Ik hoor 'Bad' en weet wat er ontbreekt. Ik kan alleen maar een hele lijst fouten ontdekken."
Over Where the Streets Have No Name: "Het begincouplet is één van de meest banale coupletten die ik ooit heb gehoord. Maar als we de song live spelen, wordt het 'iets anders'."


08 augustus 2004

Zonovergoten feestdag

Zondag. Zo'n dag! Zoon Johan viert zijn 5e verjaardag. Evenlang mag ik me vader noemen.

07 augustus 2004

We zoeken vooral onszelf

Uit onderzoek van Harris Interactive onder Amerikaanse internetters blijkt, dat we vooral op zoek zijn naar informatie over onszelf. We doen dat vaker, dan dat we naar info over familieleden speuren. Van de ondervraagden gaf 39% procent aan uitgezocht te hebben hoe bekend zij zijn op het internet. Slechts 29% had informatie over familieleden opgezocht. Ruim eenderde heeft `oude vrienden` nagetrokken en 17% is ook wel eens op zoek geweest naar informatie over oude liefdes.

Als ik dan denk aan de referrers op m'n weblog, wordt de weblog dus vooral bezocht door rebecca, martijn muijs, k3, kathleen, gert verhulst, naomi valeska, naakte topmodellen en eros ramazotti. 't Is me weer geheel duidelijk.

06 augustus 2004

Ongedierte in nieuw huis Britney

Het blijkt te krioelen van het ongedierte in het nieuwe huis van Britney Spears. We hebben het dan niet over Kevin Federline. Het nieuwe onderkomen van de Amerikaanse ster moet nu volledig worden ontsmet. Britney heeft het huis in Malibu, Californië, gekocht voor zo'n 4,5 miljoen euro. Samen met haar verloofde Kevin Federline wilde de zangeres er al eerder intrekken. Dat is nu uitgesteld tot de dieren zijn verwijderd. Over de daken van de vele kamers van het huis zijn blauwgele tenten gespannen.

Microsoft's nieuwste kopieslagen

Het als splinternieuw gepresenteerde Web Messenger van Microsoft als server based messaging client, is natuurlijk niks nieuws onder de zon. ICQ had al ICQ2Go, en via Yahoo en AIM kon je al eerder via hun webservers chatten.

De testversie van Web Messenger die nu is gepubliceerd geeft alleen nog tekst weer. Functies als webcams, audio en spelletjes zijn niet inbegrepen. Da's ff slikken, als je net de nieuwe MSN Messenger of -beter- Yahoo! Messenger gewend bent.
Het programma is in zijn huidige vorm vooral bedoeld voor gebruikers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Japan. Een uitgebreidere versie van de toepassing moet later dit jaar klaar zijn.

Microsoft begint volgende week zijn eerste weblogdienst. De proeftuin wordt Japan, waar het softwareconcern in een jaar tijd een miljoen gebruikers wil binnenhalen. Gefeliciteerd Microsoft, maar Blogger bevalt me prima!

05 augustus 2004

Blonde vrouw en zwarte man aantrekkelijkst

Meer dan de helft van de vrouwen wil blond zijn of blonder dan zij al is. Wellicht komt dat doordat mannen blonde vrouwen het meest aantrekkelijk vinden. Dat blijkt uit onderzoek van shampoomerk Andrélon. Toch is 71% van alle consumenten tevreden tot zeer tevreden met zijn eigen haarkleur. Mannen zijn wel meer tevreden dan vrouwen.

Van twee op de vijf vrouwen is blond de natuurlijke haarkleur. Iets meer vrouwen hebben van nature bruin haar. Hetzelfde geldt voor mannen. Veel meer mannen dan vrouwen hebben zwart haar. Rood haar komt het minst voor. Een enkele vrouw weet niet meer wat haar oorspronkelijke haarkleur is.
De helft van de vrouwen kleurt het haar regelmatig. Zo'n 35% doet dat door het te verven. De helft van de vrouwen maakt het haar ook weleens blonder door een coupe soleil. Een op de tien vrouwen vertrouwt op de zon als natuurlijke blondeerder. Vooral in de zomer willen vrouwen graag blonder zijn.

Meer dan vrouwen geloven mannen dat blond haar jonger maakt. Overigens vallen vrouwen vooral op mannen met zwart haar. Slechts 17% van de vrouwen vindt mannen met blond haar erg aantrekkelijk. Het onderzoek van is gedaan onder 535 mensen in de leeftijd van 18-55 jaar oud.

Liefde is het mooiste woord

Komkommertijd bij het onderzoeksbureau NIPO. 'Liefde' vinden Nederlanders het mooiste woord in de Nederlandse taal. Eén op de acht Nederlanders kan zich geen mooier woord indenken. Ook 'vakantie', 'geluk' en 'vrijheid' scoren goed.
Mooi lijkt dan ook niet zozeer te worden gedefinieerd door de klank van een woord, als wel door de betekenis. Enkele woorden die wel zijn genoemd vanwege de mooie klank, zijn amanuensis, multidisciplinair en rehabilitatie. De lijst met lelijke woorden wordt gedomineerd door scheldwoorden, maar ook Balkenende en Bush zijn genoemd.

04 augustus 2004

Roken blijft een dure hobby

Nederlanders besteden gemiddeld €239 per jaar aan rookwaar. In totaal is vorig jaar bijna €3,9 miljard euro uitgegeven aan sigaretten, sigaren, shag en pijptabak. Nederlanders geven het meest uit aan sigaretten: €166 per jaar. Aan sigaren, shag en pijptabak wordt €73 besteed. Supermarkten hebben de helft van de tabaksbranche in handen. Tabaks- en gemakswinkels hebben een marktaandeel van 22%. Pompstations hebben 14% van de markt in handen. Ondanks het ontmoedigingsbeleid van de overheid steeg het aantal tabaks- en gemakswinkels vorig jaar met 8%.

Mag het een onsje minder zijn?

Na de onthulling, dat Carmen Electra bang voor water is, hebben mannelijke fans van de voormalige Baywatch-babe opnieuw een teleurstelling te verwerken. De actrice wil namelijk haar ronde boezem inruilen voor aanzienlijk kleiner cupje. Manlief Dave Navarro zag de borsten van zijn vrouw het liefst nog groter. "Maar daar begin ik niet aan", zo heeft de actrice besloten." Toen het eind vorig decennium mode werd om met implantaten een geweldige boezem te laten ontstaan, bleef Carmen niet achter. En wees eerlijk, ze heeft er veel aandacht en geld aan overgehouden. Het is natuurlijk de vraag hoe de operatie uitpakt, en wanneer de eerste foto's van de 'nieuwe Carmen Electra' verschijnen op internet. Ik houd je op de hoogte, ahum.

03 augustus 2004

Had a break!

Nestlé Rowntree stopt na bijna 50 jaar met KitKat’s beroemde pay-off 'Have a break, have a KitKat'. Daarmee wil Nestle het merk een nieuwe boost geven.
‘Make the most of your break’ wordt de nieuwe slogan in Groot-Brittannië, bedacht door J Walter Thompson. ‘Have a break’ zou worden geschrapt omdat onderzoek uitwees dat het wel een bij veel mensen bekende pay-off was, maar verder geen impact meer had op de omzet van het product. De omzet zou dan ook al tijden flink teruglopen.
Het is niet bekend of de pay-off internationaal wordt doorgevoerd

Op nestle.nl wordt juist gesteld: "KitKat, het grootste candybarmerk van Nestlé, is vooral bekend door de bekende reclame "Have a break, have a KitKat", al jarenlang een oude vertrouwde op de Nederlandse televisie." Houden zo.

Terminale sedatie

Opmerkelijke zinsneden vanochtend in de Volkskrant in de berichtgeving over terminale sedatie, in de volksmond bekend als versterven. "In tegenstelling tot euthanasie gaat het bij terminale sedatie niet in de eerste plaats om beëindiging van het leven, maar wordt dit in de meeste gevallen wel erdoor bespoedigd." Had terminus niet de betekenis van einde vroeger bij Latijn? Sedatie staat niet in Van Dale, sederen wel, en dat betekent kalmeren. Eindigende kalmering dus? Ofwel: het leven beëindigen middels kalmeringsmiddelen. Terecht, dat de onderzoekers stellen, dat deze werkwijze grenst aan euthanasie, de goede dood, ook zo'n eufemisme. Dat de Nederlandse regering hier anders over denkt, wisten we in 2003 al. Christelijke politieke partijen willen nu snel een nieuwe richtlijn.

02 augustus 2004

Brad Pitt sexiest man van 2004

Het jaar is nog niet voorbij, dus je hebt zelf nog een kans. Lezers van het magazine Company hebben echter Brad Pitt verkozen tot meest sexy man van dit jaar. De #1 van vorig jaar, Justin Timberlake, eindigde dit keer slechts op een 5e plek. David Beckham schopte het dit jaar niet verder dan de 4e plaats. De populairiteit van de Engelsman, die vorig jaar nog op nummer twee eindigde, is er na de affaire Rebecca Loos niet op vooruitgegaan.

Delirious? opent Olympische Spelen

Na het succes met de laatste CD World Service in Duitsland valt een nieuwe eer de Britse wave rockers van Delirious? te beurt: het optreden tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene op het Omonia plein op 14 augustus.

Zie hier de update.

01 augustus 2004

The Choir on LAUNCH

Leuke ontdekking. The Choir, één van mijn favoriete alt-pop/wave bands, is nu ook te bekijken en te beluisteren The Choir on LAUNCH. Twee video's, I Need Someone To Hold On To en Robin Had a Dream, kun je bekijken, diverse songs van Flap Your Wings (2001), Wide-Eyed Wonder (1987)en Circle Slide (1991) beluisteren.

Meer goed nieuws: Derri Daugherty en Steven Hindalong werken aan een nieuwe plaat.

Tattoo me on you

Een oud liedje van de 77's, maar voor Paris Hilton realiteit. Drie weken voordat Paris Hilton en Backstreet Boy Nick Carter uit elkaar gingen, Carter op zijn pols een tatoeage met 'Paris' zetten. De 23-jarige Hilton, model en presentratrice van een Amerikaanse realityprogramma, zou eveneens een tattoo hebben gezet. Carter wil niet zeggen wat zijn ex-vriendin op haar lichaam heeft aangebracht. Hij heeft er geen moeite dat hij permanent wordt herinnert aan Paris: "Nee, ik heb geen spijt, want ik hou van haar. Zij zal altijd een plaats in mij hart hebben."

ONECampaign voor Afrika

Bekende artiesten als U2's Bono en Michael W. Smith, maar ook organisaties als DATA en WorldVision ondersteunen de recente ONECampaign, waarin geld ingezameld wordt voor de nood in Afrika. Een lovenswaardig vervolg op Bono's inzetten via DATA en het initiatief van christelijke artiesten om U2 songs te coveren (In The Name Of Love) en zo geld in te zamelen.

Vliegeren op Norderney

Gisteren met vrouw en jongste dochter ons een dag vermaakt op Norderney, één van de grotere Duitse waddeneilanden. Leuke bijkomstigheid was het 13e Vliegerfestival op het weststrand.

Ook 's avonds zou het nog feest zijn, compleet met vuurwerk. Kijk hier voor video's. Verrassend is het eiland wel: van zuid naar noord aan de westkant van het eiland vind je een grote promonade, badstranden. In het dorp, of het stadje, waar 's zomers wel 60.000 gasten ondergebracht worden opvallend weinig toeristenwinkels, straten met restaurants, enzo. Kortom: relatieve rust temidden van de toch in grote getalen aanwezige (bad)gasten. Petje af ook voor rederij Frisia, die diverse extra vaarten inzette om iedereen over te zetten.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker