Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 juli 2004

Functioneel bloot

Ook leuk: als een commerciële omroep sexfilms uitzendt (en zeker, wanneer ze dat voor 22u doen), gaan we als beschaafde Nederlanders tekeer tegen platte televisie. Als we deze week vernemen dat Wim Verstappen is overleden, gaan we met 600.000 man tegelijk ondanks het prachtige zomerweer naar het 'in memoriam', ofwel de vertoning van Blue Movie, Neerlands eerste sexfilm uit 1971 kijken.

Leuk voor thuis

Dat is het eufemisme voor diefstal van spullen van het werk voor thuisgebruik. Denk aan de suiker- en melkzakjes voor op de camping, de tipp-ex, schrijfblokken en pennen voor de kinderen, netwerkkabels en diskettes voor de thuis-pc. Het kan echter nog gekker. Een man in Culemborg probeerde met 3 laptops onder z'n arm onopvallend z'n werkplek te verlaten. Een vent in Hengelo probeerde een complete bierpomp te ontvreemden. Oef, gelukkig is het weekend.

29 juli 2004

Sabbelen op Scoubidou is ongezond

Elke rage kent gevaren, zo ook scoubidou. Wie langdurig sabbelt op de pplastic touwtjes krijgt een overdosis weekmakers binnen, en zal zich ddus week en misselijk gaan voelen en koppijn krijgen. Onderzoek naar Scoubidou door TNO, dat vandaag 2 setjes kocht en beoordeeld. De SP riep vanochtend al op tot een onmiddellijk verbod, en grote ketens als Toys R Us trokken de aanwezige voorraad even terug uit de schappen van de winkels. Kortom: komkommertijd. Sabbelen op barbiepoppen, speelgoedauto's, het inslikken van legosteentjes of knikkers, speelgoed is gewoon ongezond, als je het verkeerd gebruikt.

28 juli 2004

Britney Spears' nieuwe huwelijk conform Kabbalah-regels

Als je eerste huwelijk slechts 55 uur standhoudt, moet je de volgende keer weer wat nieuws verzinnen. Nu verlegt menig Hollywood ster en andersoortig artiest (Madonna, haar man Guy Ritchie en Demi Moore) de zinnen richting de mystiek joodse leer Kabbalah, zo ook Britney Spears. Ze wil de ceremonie, waarin ze met Kevin Federline trouwt volgens Kabbalah-regels laten voltrekken. De voltrekking gaat plaatsvinden voor een traditioneel joods altaar, waarbij het jawoord wordt ingeleid met teksten die zijn geïnspireerd door het Kabbalah-geloof.

Papa en mama Spears zijn echter overtuigd Baptist, en hadden liever een huwelijk conform christelijke huisregels gezien. Lijkt me ook wat lastig worden, gezien het vergooien van haar maagdelijkheid, de exploitatie van sexualiteit in lied en gedrag en haar eerdere huwelijkspoging met Jason Alexander in januari 2004.

Nu ben ik geen Kabbalah-expert of -aanhanger, maar het is niet moeilijk artikelen te vinden, waarin Kabbalah het belang van onconditionele liefde en bestendige relaties benadrukt en de manier van 'de ware Jacob' of de 'ware Eva' vinden, toch wat anders is, dan Britney Spears bezingt. Meer info over Madonna's leermeester in de Kabbalah, Berg, vind je hier.

AD test ditmaal de milkshakes

Zodra het komkommertijd is, test het Algemeen Dagblad etenswaren en velt genadeloze oordelen. In de winter zijn dat de oliebollen, in de lente de nieuwe haring. Nu is het de beurt aan milkshakes. En natuurlijk kun je al testend ook weer rare exemplaren tegenkomen. Een enkele 'krioelde van de bacteriën' en een andere was' een mierzoete cocktail die de ongelukkige consument verward achterlaat'. Het schoonmaken van de milkshake-machines bleek nogal eens te wensen over te laten.
De lekkerste milkshake zou te halen zijn bij de Burger King: niet te dik, niet te zoet en bacterievrij. De Febo is de grote verliezer in de test. De shake die in de Vlaardingse vestiging werd getest bevatte 1800 keer de toegestane hoeveelheid bacteriën.


27 juli 2004

Internet verslaving test

Je bent verslaafd aan internet als:

 1. Je de homepage van je vriendin zoent.
 2. Je er een kwartier over doet om van boven naar beneden door je bookmarks heen te scrollen.
 3. Je op vakantie gaat met een GSM modem en een laptop in je bagage.
 4. Je in het vliegtuig met je laptop op schoot zit terwijl de baby in de bagageruimte ligt. 
 5. Je droomt in HTML. 
 6. Je naar de wc gaan downloaden noemt. 
 7. Je je kamer verlaat en ontdekt dat je ouders ondertussen verhuisd zijn zonder dat je er wat van hebt gemerkt. 
 8. Je telefoonrekening per pakketpost wordt bezorgd. 
 9. Je de intercom aanzet als je de kamer uitloopt, zodat je kunt horen wanneer er nieuwe mail is. 
 10. Je hond een eigen website heeft. 
 11. Je alle links op Yahoo hebt bezocht en nu halverwege Lycos bent. 
 12. Je kinderen Dot Com, Eudora en Mozilla heten. 
 13. Het laatste meisje dat je versierd hebt in werkelijkheid een jongen bleek te zijn. 
 14. Je deze lijst al tien keer gelezen hebt. 
 15. Je nu al zit te denken aan wie je deze lijst zult gaan doormailen. 
 16. Je je e-mail controleert en ziet dat er geen berichten zijn, je het nog een keer controleert. 
 17. Je niet weet van welk geslacht je drie beste vrienden zijn, omdat ze een neutrale nickname hebben en je hen er nooit naar hebt gevraagd. 
 18. Je de link tussen jouw ogen en deze letters het FTP-protocol noemt. 
 19. Je om de 5 minuten je mail checkt. 
 20. Je een wc als bureaustoel hebt. 
 21. Je in een café "koffie met een appel punt NL" bestelt. 
 22. Je de toekomst in flash ziet. 
 23. Je je vrouw inruilt voor een beeldscherm en je schoonmoeder er gratis bij levert. 
 24. Je je echte naam niet meer herinnert. 
 25. Je je hoofd overdwars gaat houden wanneer je lacht. 
 26. Je dag en nacht aangesloten bent op internet en het dan nog vreemd vindt dat je een torenhoge telefoonrekening hebt. 
 27. Je naar een kliniek moet vanwege ontwenningsverschijnselen wanneer je geen verbinding met internet kunt leggen. 
 28. Je na vijf minuten offline te zijn geweest last begint te krijgen van zelfmoordneigingen. 
 29. Wanneer iemand je vraagt naar je talenkennis je antwoordt: "HTML en Javascript". 
 30. Je een tatoeage op je linker bovenarm hebt waarop staat, "beste te bekijken met Internet Explorer 6." 
 31. Je besluit op school te blijven zitten zodat je twee jaar over moet doen en je op deze manier dus ook nog twee jaar gratis internettoegang hebt. 
 32. Je mensen met een 33K6-modem uitlacht. 
 33. Je in je gewone brieven smilies begint te gebruiken. 
 34. Al je vrienden een @ in hun naam hebben. 
 35. Je je moeder niet kunt bellen, omdat ze geen modem heeft.

Skype's een hype

Gisteren getipt door vrienden die zo met hun in Congo verblijvende familie spotgoedkoop communiceren: Skype als tool voor internet telefonie, instant messaging en tegenwoordig ook als pc-2-phone communicatiemiddel.

Je begrijpt het al, sinds vandaag heb ik een eigen account op Skype....nu de vrienden nog ;-) Gratis is altijd leuk. Het bellen naar een vast of mobiel toestel van anderen kost wel geld (maar is veel goedkoper dan via een reguliere carrier) en werkt op pre-paid basis. Gebruikers van Skype kunnen voor twee cent per minuut bellen naar (vaste) telefoonnummers in 22 landen, waaronder de VS, Canada en Australië. OK, genoeg reclame weer. Als je het leuk vindt, skype je me maar eens.

Met 240 km/u over de A28

Ik heb nog enkele dagen vrij, dus heb er geen last van gehad. Een Amersfoortse motorrijder heeft maandagavond met 240 kilometer per uur over de A28 bij Zeist geraasd. Een agent moest de achtervolging staken omdat de risico's te groot werden. De motorrijder beging tijdens de dolle rit diverse overtredingen. Zo reed hij over vluchtstroken en overschreed hij doorgetrokken strepen. Een automobilist had gezien hoe de man met 200 kilometer per uur onderuit ging en daarna weer op de motor stapte en wegreed. De politie ging later op de avond bij de motorrijder thuis langs, maar die was niet aanwezig. Volgens een woordvoerder wordt hij binnenkort wel aangehouden.

26 juli 2004

Nederlandse automobilist rijdt agressief

Wat we allemaal al wisten, blijkt nu ook uit onderzoek. Nederlandse automobilisten geven toe zich niet als engeltjes te gedragen in het verkeer. 75% van de respondenten rijdt wel eens agressief. Meer dan de helft van de 1150 ondervraagde bestuurders geeft toe weleens te hard te rijden. Geen richting aangeven en rechts inhalen maken de top drie compleet. Agressie komt uit het onderzoek naar voren als de grootste ergernis in het verkeer, groter nog dan de files. Invoering van het puntenrijbewijs om asociaal gedrag tegen te gaan vindt bijna 20% een goed idee. Het belonen van goed rijgedrag wordt bijna evenveel gewaardeerd.

Sixpence Best of in aantocht

Na de Divine Discontent hing Sixpence None The Richer gitaar en microfoon aan de bekende wilgen. Op 26 oktober komt een Best of album vol speciale versies, filmopnamen, etc. uit. De track list (zonder definitieve volgorde) is alsvolgt:
Loser Like Me (previously unreleased from the Divine Discontent sessions)
Us (previously unreleased from the Divine Discontent sessions)
Too Far Gone (previously unreleased from the Divine Discontent sessions)
The Ground You Shook (from the compilation album, Roaring Lambs)
Kiss Me (self-titled album)
Breathe Your Name (Divine Discontent)
Melody of You (Divine Discontent)
Dancing Queen (Divine Discontent)
Don’t Dream It’s Over (Divine Discontent)
There She Goes (self-titled album)
I Need Love (from the Here On Earth soundtrack)
I Just Wasn’t Made For These Times (from the compilation album Making God Smile: An Artists’ Tribute to the Songs of Beach Boy Brian Wilson)
Breathe (from the compilation album Streams)
Brighten My Heart (from the compilation album Exodus)
Angeltread (This Beautiful Mess)
Within A Room Somewhere (This Beautiful Mess)
Trust (Reprise) (The Fatherless And The Widow)
Kiss Me (Japanese commercial single version import)
Meer goed nieuws: Matt Slocum, de componist, gitaar- en cellospeler van Sixpence, heeft met onder meer Lindsay Jamieson (Departure Lounge) en Sam Ashworth (The Tyger), de zoon van Charlie Peacock, een nieuwe band Astronaut Pushers gevormd. Later dit jaar volgt een debuut CD.

25 juli 2004

Boyzone zanger wacht met sex tot huwelijk

Shane Lynch, die als zanger van de boyband Boyzone de meisjes voor het uitkiezen had, heeft al 14 maanden niet meer de liefde bedreven. Twee jaar geleden hervond hij de liefde voor de Heer en sindsdien leeft hij zonder zonde. "Gelukkig is mijn knappe vriendin Sheena White ook gelovig en bereid te wachten tot we zijn getrouwd," zegt de voormalige hartendief in het Amerikaanse roddelblad News of the World.

Vrij van bezetenheid lacht het leven Shane weer toe. Hij heeft het – min of meer – bijgelegd met zijn familie, heeft kennis van een 'prachtige vriendin' en heeft zelfs weer eens opgetreden bij een eenmalige reünie van Boyzone. Tegenwoordig is Shane weer in de studio om een plaat op te nemen. De Ierse meisjesidool doet zijn best om het vreugdevolle levenspad niet weer te verlaten. "Van Sheena houd ik al geen ander en zij is het beste dat mij kon overkomen. Maar met haar slapen, zou zonde zijn. We hebben nog geen huwelijksplannen, maar wie weet wat de toekomst brengt. Ik hoop in ieder gevaal op veel kinderen."

Grrr...Hitler bankierde bij de Postbank

De Postbank gaat archiefonderzoek doen naar een rekening van Adolf Hitler, die vlak voor de Tweede Wereldoorlog bij de Post-, Cheque- en Girodienst, een voorloper van deze bank bestond. Dit gebeurt naar aanleiding van een ontdekking van de Engelse schrijver Chris Wetton in het archief van de Britse geheime dienst.
Het gironummer 211846 werd officieel toegeschreven aan Eber Nachfolger uit München, maar een belastinginspecteur stelde vast dat 'de rekening toebehoorde aan Herr Hitler'. De Postbank laat weten dat de rekening is opgeheven. Wanneer en onder welke omstandigheden dat is gebeurd is niet duidelijk. Onderzocht wordt nog hoe lang Hitler de rekening bij de Nederlandse bank heeft gehad.

Passion bij RTL te zien

Niet de EO, NCRV of KRO gaat de in februari uitgebrachte en veelbesproken en -bekeken film The Passion of the Christ uitzenden op tv. De uitzendrechten zijn gekocht door RTL. De film, over de laatste twaalf uur van het leven van Jezus, wordt op z'n vroegst in het najaar van 2005 uitgezonden. De verkoop aan een commerciële zender is opmerkelijk, omdat Gibson niet wil dat de productie door reclameblokken wordt onderbroken. De Evangelische Omroep, die The Passion ook graag wilde uitzenden, voelt zich overvallen door de plotselinge deal tussen RTL en filmmaatschappij A-Film Distribution. De NCRV voerde namens de EO en KRO de onderhandelingen voor Nederland 1. Hoewel er nog geen overeenstemming over de prijs was bereikt, dacht EO-directielid Ad de Boer tot gistermiddag dat de onderhandelingen nog gaande waren. "Ik ben daarom verrast, nu plotseling blijkt dat de commerciëlen de rechten hebben verworven."

Bier en sigaretten uit de gratie

Bier en sigaretten, in mijn jeugd nog statussymbolen, zijn niet langer cool. 93% van de Nederlanders van 15+ vindt roken niet stoer. 75% van de Nederlanders vindt datzelfde van 'bier'. De echte drinkers zijn te vinden onder zowel de mensen met een lagere schoolopleiding als hoogstgenoten opleiding én mensen met een universitaire opleiding. Via de CoolBrandsPublieksVerkiezing kan het publiek stemmen op de coolste merken in categorieën als mode, wonen en media. Maar de consument wordt ook gevraagd een mening te geven over wisselende actuele onderwerpen. Stemmen kan nog tot 15 september. In november wordt de eindstand bekend gemaakt.

Muijs van Rebecca naar BNN?


Het kan verkeren. De onzekerheid van Rebecca Radio prikkelt elders te kijken. Lovenswaardig is de inmiddels bereikte top-4 van de Hey DJ contest van jongerenomroep BNN door Martijn Muijs. Binnenkort weten of Martijn na het summercamp, dat tot eergisteren duurde door mag als radiomaker bij BNN. Elke maandagavond om 20.55u ff kijken op TV2 voor de vorderingen. Kijk anders hier voor een diepte-interview met Martijn Muijs en geef op radioforum je mening over de finalisten en hun pres(en)taties.

Logis en ontbijt: zomervakantie 2004

Het was 2 weken stil op de weblog. Het blijkt gelukkig nog mogelijk een dergelijke periode door te brengen zonder computer, e-mail, Outlook, rinkelende telefoons, collega's en andere 'lastpakken' ;-). We verbleven van 10 t/m 24 juli op camping Le Logis in Saint-Palais sur Mer in de Charente Maritime streek van zuidwest Frankrijk.

Een ingerichte stacaravan, betrokken via VacanseSelect.nl bleek een prima keuze. Schaduwplek tussen en onder de pijnbomen, lekker zwembad, animatieprogramma voor de kids (kinderdisco 's avonds om 19.30u als dagelijks hoogtepunt) en een streek waar genoeg te zien, fotograferen en te proeven is. Enkele aanbevelingen: de vuurtoren van La Coubre, het eiland Oléron, de botanische tuinen annex pineau & cognac brouwer Deau, de historische steden Saint-Jean d'Angély en Pons en Saintes.
Enkele fotografische indrukken van camping, zwembad en vuurtoren. Mail als je meer praktijkervaringen zoekt of tips nodig hebt voor een verblijf aan de Atlantische stranden van Charente Maritime, Royan en omgeving, camping Le Logis.

09 juli 2004

Paginarelaties

Vanaf 3 juli heb ik weer een weekje referrers bijgehouden voor je. Afgezien van de ontstellend grote hoeveelheid zoektochten naar K3 naakt waren er ook interessantere, zoals:
creed weathered
oud hollandse spreuken
Gootste penis op de wereld (2.20 meter; de eigenaar is een blauwe vinvis)
majoor+boszhardt
maiden name of victoria beckham -> het is Victoria Adams.
herkomst tiramisu
internetten via de satelliet in hongarije
jan van der klis

Radio 538 start Juize FM

Hét wekelijkse Hiphop en R&B programma van Radio 538 wordt vanaf 18 juli uitgebouwd tot een volledig radiostation. Vanaf 18 juli zal Juize.FM, zoals de nieuwe zender is gedoopt, 24 uur per dag uitzenden via internet. Radio 538 maakt hiervoor als eerste webstation in Nederland gebruik van een nieuw soort audioprocessor. Deze zorgt ervoor dat de kwaliteit voor mensen met een adsl- of kabelverbinding de uitzending beter is dan bij fm-radio.

08 juli 2004

Sexy zijn of spelen: er is verschil

Destiny's Child zangeres Beyoncé Knowles zegt het vreselijk moeilijk om sexy te spelen in de nieuwe Pink Panther film. "In het begin was ik erg nerveus. Nu hebben Steve Martin en ik zó veel lol dat het haast onmogelijk is om met een strak gezicht naar hem te kijken" , aldus de zangeres. Er is een scène waarin hij een flaming mojito drinkt en ik moet dan echt in mijn rol blijven. Serieus doen en toch sexy...nou dat lukt gewoon niet!"

Of had ik moeten waarschuwen, dat je dit heftige nieuwsbericht niet met een mond vol drinken moet lezen: proest!

Oeverzwaluwen verhinderen opening A30

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, en een nest kan de opening van een nieuwe snelweg tegenhouden. Maandag a.s. wordt de nieuwe A30 tussen Barneveld en Ede slechts gedeeltelijk geopend, omdat een nest oeverzwaluwen in het dijklichaam is gaan nestelen. De rijstrook van Ede richting Utrecht blijft daarom tot september gesloten. Oeverzwaluwen zijn in Nederland een bedreigde diersoort, vandaar.

Leaserijder op vakantie niet zo'n brokkenpiloot

Kijk, De Telegraaf geeft weer moed voor de komende vakantieperiode. Mensen die met een lease-auto op vakantie gaan in het buitenland maken twee keer minder kans op schade dan mensen die met hun eigen auto op vakantie gaan. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer Achmea. Sowieso is de kans op schade in het buitenland groter. De automobilist wordt met afwijkende situaties geconfronteerd in het buitenland, zo blijkt uit de studie van Achmea. Vaak moet er tijdens het rijden aandacht worden besteed aan het zoeken van de route. Ook kan men worden afgeleid door de kinderen op de achterbank. Daarnaast kan ook de vermoeidheid van de bestuurder lijden tot schade. Leaserijders maken volgens Achmea minder schade omdat ze meer ervaring hebben met onbekende situaties.

The Lost Dogs zijn mutt

De ooit als gelegenheidsformatie begonnen The Lost Dogs heeft inmiddels naam & faam in de americana, folkrock met country invloeden, ofwel muziek voor oudere jongeren. De voormannen van Daniel Amos (Terry Taylor), The Choir (Derri Daugherty), 77's (Mike Roe) hebben hun inmiddels 7e album Mutt uitgebracht. Een bijzonder album, want liedjes die ooit op platen van de 'eigen' bands verschenen, hebben een nieuw Lost Dogs-jasje gekregen.
If You Want To (van het Daniel Amos album Kalhoun uit 1991), The Lust, The Flesh, The Eyes & The Pride of Life (van het 77's album 77's uit 1986), Like A Cloud (van het Speckled Bird album van The Choir uit 1994), Grace Is The Smell of Rain (van het Daniel Amos album Motor Cycle uit 1993), Sunshine Down (van Michael Roe's solo album Say Your Prayers uit 2002), To Cover You (van The Choir's Wide Eyed Wonder uit 1989), It's So Sad (van het 77's album Ping Pong Over The Abyss uit 1982), Ain't Gonna Fight It (Daniel Amos nam het in 1976 op voor de LP Maranatha! 5), Beautiful Scandalous Night (in 1991 door The Choir op At The Foot of the Cross en in 2000 opnieuw op Flap Your Wings gezet). I'm Setting You Free, but I'm Not Letting You Go is de splinternieuwe door Terry Taylor en Steven Hindalong geschreven song.

Ben ik inderdaad zo'n oudere jongere en tevens fan, dat ik van alle genoemde albums alleen Motor Cycle en Maranatha! 5 van Daniel Amos niet heb?

07 juli 2004

George Michael bindt interactief forum in

George Michael gaat de forums op zijn officiële website sluiten vanwege negatieve en 'bitching' commentaren van de bezoekers. In een verklaring op de site zegt de zanger: "Ik vind het triest te zien dat de forums vol staan met negatieve opmerkingen en dat de echte positieve fans, mij en zichzelf, constant moeten verdedigen tegen deze aanvallen."

George Michael wilde ook al geen internetartiest meer worden. De 41-jaar oude zanger eindigt zijn bericht met: "Sorry guys, but that's the way it goes... Peace and Love...or nothing at all." Michael brengt nog één album uit bij Sony Music om aan zijn contract met het bedrijf te voldoen voor hij zich terugtrekt uit de muziekindustrie.

Carmen Electra bang voor water

Jaja, denk je dan. Carmen Electra heeft toegegeven dat zij bang is voor water. De ex-'Baywatch'-actrice deed deze beschamende onthulling tegen de Britse krant The Sun. Electra werd na de strandserie bekend van haar real-life soap op MTV, waarin te zien was hoe zij de voorbereidingen trof voor haar huwelijk. Electra: "Ik kan niet zwemmen. En ik heb een fobie voor water. Ik word al doodsbang als ik ook maar in de buurt kom van water en ik krijg dan meteen een paniekaanval." Carmen is bijna een jaar al gelukkig getrouwd met rock gitarist Dave Navarro. Electra is op dit moment nog in de bioscoop te zien in een kleine rol naast Ben Stiller en Owen Wilson in 'Starsky & Hutch'.

06 juli 2004

Gewetensbezwaarde trouwambtenaar alsnog met ontslag bedreigd

Vrijheid van godsdienst, meningsuiting...allemaal leuk, totdat het erop aankomt. Nynke Eringa, de buitengewoon trouwambtenaar van de gemeente Leeuwarden die weigert homostellen te trouwen, moet weg als het aan de gemeenteraad ligt. Eerder had de rechter in hoger beroep Eringa gelijk gegeven op grond van vormfouten in het proces. Het college van Leeuwarden had er ook geen bezwaren tegen, maar van de gemeenteraad mag de vrouw per 1 januari 2005, af opkrassen.

Positief nieuws over Hasselhoff

Na onlangs voor openbare dronkenschap te zijn opgepakt, is het voor ex-Knight Rider en Baywatch held David Hasselhoff tijd om wat positiefs te gaan doen. Hij heeft een rol in de musical 'Chicago' op het Londense West End geaccepteerd. Het is echter niet de eerste keer dat Hasselhoff op de planken staat. In 2001 speelde hij op Broadway de hoofdrol in 'Jekyll and Hyde'.

Hij speelt de rol van de louche advocaat Billy Flynn. In de Oscarwinnende verfilming kwam die rol voor rekening van Richard Gere. Hasselhoff: "Dit draait niet om het geld. Dit gaat om wat ik echt wil; mijzelf uitdagen en lol maken. Billy wordt net zoals iedere andere advocaat die ik ken; charmant, totdat hij je de rekening presenteert".

05 juli 2004

K3.1

Zangeres Kristel Verbeke van de populaire meidengroep K3 is zwanger. De 28-jarige Vlaamse en haar man Gene Thomas verwachten het kindje in januari, maakte entertainmentbedrijf Studio 100 maandag bekend. De zwangerschap verloopt tot nu toe zonder problemen. De zwartharige zangeres en haar man traden vorig jaar in het huwelijk. De toekomst van K3 komt door de komst van de baby niet in gevaar, verzekerde Studio 100. Onlangs verlengde K3 het contract met Studio 100 van Gert Verhulst tot 2007.

Loopt u maar even mee...ver weg

De Gouden Gids maakt tegenwoordig radioreclame voor domme Nederlanders. Het bedrijf suggereert bijvoorbeeld, dat wanneer je 'crêche' intikt bij een zoekmachine, je 30.000 hits krijgt, terwijl je alleen maar het woord 'crêche' hoeft in te tikken op de eigen zoekmachine, en je gerichte vindresultaten krijgt in jouw regio. Helaas, GoudenGids.nl vereist toch echt een aanduiding van de plaats of postcode om enigszins gerichte resultaten te kunnen tonen. Tweede teleurstelling. Ik 'crêche' in 'Balkbrug' opgegeven. Het als beste resultaat gepresenteerde is een peuterspeelzaal, waarop onze oudste dochter vanaf 2,5 jaar 2 dagdelen mag dartelen. Vervolgens worden kinderdagverblijven in Havelte, Steenwijk, Zwolle, Raalte, Hardenberg, Hattem, Zwartsluis en IJsselmuiden gepresenteerd: allemaal 20+ kilometer weg. De crêche/kinderdagverblijf 't Hummelhof in Nieuwleusen (6 km), waarop onze oudste kinderen heerlijke tijden hebben gehad, ontbreekt in het geheel. Dag claims, leve de zoekmachine. Inderdaad 'creche nieuwleusen' levert een hooiberg, maar 'kinderdagverblijf nieuwleusen' voltreffers.

Gratis publiciteit

En toen rende gisteravond plotseling een 'toeschouwer' het veld op in de laatste wedstrijdminuten van de finale Portugal-Griekenland op Euro2004. De man wist diverse stewards voor te blijven, waarop camera's de jump in de netten van het Griekse doel vastlegden. Op het t-shirt 'www.jimmyjump.com'. Kijk, da's weer mooi gratis aandacht voor een tergend trage website. Als je het geluk hebt te ontdekken, waar deze boze Portugees zich druk maakt, krijg je van mij de felicitaties.

04 juli 2004

Rebecca neemt afscheid van huidige crew

Christiaan Keur had gisteren (3 juli) z'n laatste 2 uren Vrij met Rebecca. Muziekfreak Carlo zette de backstage foto's, ofwel 'waar werden de radioprogramma's gemaakt' online. En op Rebecca.nl? Geen enkele 'heenwijzing', terwijl de doorstart toch blijkbaar betekent, dat de programma's vanuit Rijswijk worden gemaakt en opgestraald. Niks niet presentators meer ertussen, voorlopig.

03 juli 2004

En apen beleggen evengoed als fondsbeheerders

Uit onderzoek van de universiteit van Oslo blijkt dat kinderen met mobiel jonger en vaker seks hebben dan kinderen zonder mobiel. Bij het onderzoek waarvan zaterdag in de Daily Mirror werd bericht, waren 10.000 jongeren varierend in leeftijd van 13 t/m 18 jaar betrokken. Van de jongeren die veel de mobiel gebruikten had ongeveer 60 % seks terwijl van de (bijna)niet-gebruikers slechts 8/9 % seks had. Waaronder zelfs 13-jarigen in de 1e groep. Door de onderzoeksleider werd de invloed vergeleken met die van een pornosite of pornoblad vanwege dezelfde directe invloed.

Persoonlijk denk ik dat het door de electromagnetische straling komt. Deze beïnvloedt direct de erogene zone van tieners. Volwassenen zijn er beter tegen bestand. Zij plannen hun seksleven. Archh.... wat een onzin, zeg!

Koppelbaas

Een weekje referrers uitpluizen levert weer een ontstellende hoeveelheid verzoeken om bloot in combinatie met supermodellen, K3, stranden en webcams. Beste lezer: verwacht het niet van mij. Interessanter - vanuit mijn optiek - zijn directe koppelingen op onderstaande verzoeknummer:
kassabon.nl (zo dood als een pier, nu je geen tankbonnetjes meer kunt invoeren).
dts mediaplayer: goede open source versies met DTS ondersteuning zijn guliverkli en Media Player Classic.
de nederlandstalige tekst van het liedje van de leeuwenkoning
gratis lachwekkende filmpjes downloaden
NIEUWE PLAAT K3 - video Liefdeskapitein staat er online.

Dagje dierentuin

Met dank aan de personeelsvereniging Enjoy Escape, de droogte tussen de regenbuien, was de zaterdag welbesteed aan een gezinsuitje naar Burgers' Zoo in Arnhem. Het blijf leuk de reacties van kinderen op het zien van allerlei dieren, de temperatuur- en lichtverschillen in de diverse leefomstandigheden te zien en horen. Ach, en als er maar drinken, eten, ijs en een speeltuin tot slot voorhanden is, is een kinderhart gauw tevreden.

02 juli 2004

Thuisfluiter in het Zweeds

Terwijl de media (nu.nl, rtl nieuws, sportone)gretig notie namen van Ruud van Nistelrooij's uitlatingen aan het adres van de Zweedse scheidsrechter Frysk "thuisfluiter, hij floot alles richting Portugal", het de voetballer inmiddels een schorsing voor 2 interland wedstrijden kost, vraaag ik me af, hoe de Zweed het heeft opgepikt. Verstaat de Zweed (let wel, zijn naam betekent gewoon Fries) onze moedertaal, deed Ruud een poging in het Engels ("home whistler!"), of kreeg Frysk via de regie in zijn 'oortje' een simultaan vertaling? Deed de liplezeres uit Kopspijkers dienst?

Van Dale kent het woord: (sport) scheidsrechter die in het voordeel van de thuisspelende partij fluit. Het zal dus wel een bekende term zijn in de internationale sportwereld.

Weblog missen is klanten missen

Admap stelde onlangs, dat online informatie die beschikbaar is op weblogs bedrijven een goede mogelijkheid biedt uitgebreide informatie over hun klanten te vergaren. Een tijdrovende klus, lijkt me. Verder mag je als bedrijfsanalist je toch even goed achter de oren krabben, of alles wat op weblogs verschijnt waar en betrouwbaar is en klanten beschrijft.
Admap gaat in het artikel verder: "Naarmate het aantal weblogs verder toeneemt, groeit ook de kenniskloof tussen bedrijven die inspelen op alle informatie die voorhanden is en de ondernemingen die in dit opzicht achterblijven. Zij kunnen minder goed proactieve maatregelen nemen, lopen de kans dat hun merk- of bedrijfsimago beschadigd raakt en lopen omzet mis. Informatiemanagers moeten alle relevante en beschikbare online gegevens opsporen en onderverdelen in samenhangende en gelijksoortige data. Zo vermijden zij een informatie overload en krijgen ze zicht op de meest recente en relevante datavertakkingen zonder de samenhang binnen het grotere geheel uit het oog te verliezen."
Klinkt goed, en is ongetwijfeld opgesteld door een slimme marketeer. Maar: wat een onzin zeg!

01 juli 2004

Digitale acceptgiro = telegiro?

De Rabobank heeft samen met TPG Post een digitaal systeem ontwikkeld om betalen van rekeningen via een acceptgiro eenvoudiger te maken. Rabobank is vooralsnog de enige bank die deze dienst aan gaat bieden samen met TPG. Rabo-klanten krijgen via een speciale elektronische postbus de acceptgiro toegezonden. Door middel van de normale identificatiecode op de bankpagina op internet krijgen ze toegang tot de kant-en-klare digitale betaalopdrachten. Een druk op de knop is voldoende om een digitale variant van de voorgedrukte betalingsopdracht naar de bank te sturen. Medio 2005 moeten de circa 1,7 miljoen internetklanten van de bank gebruik kunnen gaan maken van de digitale acceptgiro.

Tranentrekkend afscheid van eurocent

Vanaf 1 september mogen winkeliers totaalbedragen afronden op 5 eurocent. Scheelt de uitbaters op jaarbasis 30 miljoen (minder wisselgeld nodig, minder tijd kwijt aan uitzoeken 1 en 2 eurocentmunten).

Scoubidou betekenis en blijkbaar oude bekende

Dat scoubidou een heuse rage is, valt niet meer te ontkennen. Eerdere berichtgeving over de holle touwtjes die je kunstig in elkaar kunt knopen tot figuurtjes leidden tot veel bezoekers aan m'n weblog met onder meer de vraag: "Wat is de betekenis van scoubidou?" Dankzij de Volkskrant van vandaag is die vraag beantwoord. In 1977 scoubidoude Guust Flater, bedacht door de Franstalige Belg André Franquin, al als een 21e eeuwste basisscholier. Een telefoondraad, schoenveters, koordje van de luxaflex: niets was veilig voor Guust. Zijn boze collega's zetten in het stripverhaal de achtervolging in om Guust in 'één grote scoubidou' te veranderen. De historie van de knooptechniek gaat nog verder terug: 1958 om precies te zijn. Sacha Distel, jazzgitarist van origine, heeft zijn eerste grote hit, Scoubidou, een aan de jazz ontleende onzintitel. Fans verrassen Distel met een voorwerp van in elkaar gedraaide elektriciteitsdraadjes....en zo is het gekomen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker