Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 juni 2004

Altijd wat te klagen: radio 6?

"Colorful Radio gaat op termijn samen met het andere publieke urban station FunX. En dan is daar opeens zomaar Radio 6, terwijl Radio 3 FM of een zender als Radio 538 feitelijk deze urban doelgroep zouden kunnen bedienen." Dat zei Erik de Zwart van Talpa Radio International -lees 538 enzo- afgelopen vrijdag in het Media Café Rotterdam, een initiatief van Bureau Rotterdam en Stroom gericht op het Rotterdamse bedrijfsleven. Het Commissariaat voor de Media verbood kort geleden de plannen met Colorful Radio. De Zwart noemde het een schande dat de staatssecretaris de uitspraak van het Commissariaat van de Media nu wil negeren.

Volkskrant legt A28 te snel om

Vanochtend meldde de Volkskrant in de dagelijkse verkeersrubriek op de achterpagina: "Vanaf vandaag is tussen Zwolle Centrum en Dalfsen op de A28 richting Groningen de rijbaan wegens werkzaamheden tot 31 december dag en nacht afgesloten. Tevens zijn de toerit Zwolle Centrum en de afrit Zwolle Noord afgesloten. Het verkeer wordt via het zogenoemde 4-0 systeem over de andere rijbaan geleid." De voorbereidingen zijn in volle gang, maar tot 12 juli gaat het verkeer toch echt over de rechter (zuid-noord) rijbaan.

In de periodieke nieuwsbrief van de uitvoerders was 25 juni te lezen: "Maandag 12 juli start de tweede fase van de aanleg van de plusstroken op de A28. De werkzaamheden op de weghelft richting Amersfoort zijn bijna gereed. Nu begint het werk op de weghelft in de richting Meppel. Van maandag 28 juni tot en met vrijdag 9 juli aanstaande voert Rijkswaterstaat voorbereidende werkzaamheden uit. Op maandag 12 juli begint het daadwerkelijke werk aan de weghelft richting Meppel. Tijdens de werkzaamheden zijn de toerit Zwolle Centrum (richting Meppel) en de afrit Zwolle Noord (vanuit Amersfoort) afgesloten. Dit verkeer wordt via het Zwolse wegennet omgeleid. De oprit Zwolle Centrum richting Meppel is in de tweede fase afgesloten. Het verkeer wordt via Zwartewaterallee en/of Blaloweg omgeleid, en kan via de toerit Zwolle Noord de A28 oprijden. De afrit Zwolle Noord vanuit Amersfoort is ook afgesloten. Het verkeer wordt via de IJsselallee/ Oldeneelallee/Ceintuurbaan of de Zwartewaterallee omgeleid.

29 juni 2004

Altijd wat te klagen

Familielid Anthony van der Klis, in het dagelijks leven woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland, deed weer eens van zich horen. Wedstrijden van Oranje, zoals die van morgenavond zorgen voor stampvolle cafés (70% meer bezoek), terwijl bioscopen uitgestorven lijken. Tja, je kunt niet alles hebben in de horeca.
Dan de STER. Die zijn de lachende derde, zolang Ons Elftal maar in de race blijft. 30 seconden zendtijd kost morgenavond €78.000. Da's 2x zoveel als bij wedstrijden van andere landen.

28 juni 2004

Halve finale: eerder naar huis

Dat je woensdagavond waarschijnlijk de snelweg en het internet voor jezelf hebt, blijkt uit diverse voornemens. Kamervoorzitter Weisglas wil er woensdag maximaal 20u van maken, om nog net op tijd door de chauffeur thuis afgezet te kunnen worden. Scholen en sportverenigingen verplaatsen massaal uitvoeringen en slotavonden; zelfs kerkelijke activiteiten worden verzet. Koning Voetbal schijnt te heersen ;-)

Britney trouwt alweer

Britney Spears en haar vriend en danser Kevin Federline zijn vrijdag verloofd, dat heeft Lelie Sloane, publicist van het stel bekend gemaakt. Dat meldt CNN. De verloving komt zes maanden nadat de zangeres trouwde met in Las Vegas. Dat huwelijk was echter van zeer korte duur. Twee dagen later annuleerde zij het huwelijk. Sloane heeft geen details van het aankomende huwelijk gegeven. Het is nog onbekend wanneer en waar het huwelijk zal plaatsvinden.

Goed nieuws overigens: ze trouwt uit liefde.
26 juni 2004

Wadlopend naar Baltrum

Eigenlijk zou ik vandaag met een aantal vrienden naar Norderney, maar het werd vanwege het hoge water toch Baltrum, het Doornroosje van de Noordzee. Voor de 8e keer samen wadlopend naar een eiland, de laatste jaren de Duitse. Hieronder een foto impressie.Klik op de foto's voor een grotere versie.
Foto 1 en 2: op het wad. Foto 3: Henk-Jan voor Zum Seehund (en ja, op terugweg een zandbank vol zeehonden gezien). Foto 4: Patrick & Rombout op de bank met het wapen. Foto 5: typisch Duits strand: nog altijd strandkorfen te huur. Foto 6: de unieke Nikolaus Kerk, met een winter- en zomerkerk. Da's nog eens flexibel. Foto 7: Vertrek van Baltrum.

Labels:

25 juni 2004

Een linke week

Zeer populair blijkt m'n posting over scoubidou (14 vermeldingen)

Door Google verondersteld aanwezig, maar hieronder echt direct gekoppeld aan m'n weblog zijn:
how to get a gmail account/ hoe krijg ik een gmail account
inxs merchandise
concert phil collins foto's 20 juni 2004
staphorst orgel
naarden vesting vissen
bestel "USB memory stick"
toekomst rebecca radio
plaatjes van Zuid-Afrikaans geld
thuiswerkende moeders

Mr ASCII overleden

De Amerikaan Bob Bemer werkte in de jaren vijftig en zestig voor IBM. Daar ontwikkelde hij samen met anderen onder meer de American Standard Code for Information Interchange (ascii), de numerieke code die op bijna alle computers in de wereld wordt gebruikt. Ook stond hij aan de wieg van de 'Escape'-functie. Met deze functie kon een gebruiker een stap teruggaan of een programma afsluiten. Hij is op 84-jarige leeftijd overleden.

24 juni 2004

Een rijdende telefoongids

Ik heb al eens eerder over m'n testervaringen met de Toyota Prius 2004 geschreven. In de specificatielijst en in de multimediaplaatjes op internet valt de bluetooth ondersteuning op. In de nieuwsgroep alt.autos.toyota.prius een leuke tip, aangezien de uit het Japans vertaalde handleiding en een gemiddelde autodealer zonder bluetooth handy je hier in de steek laat. Op toyota.letstalk.com gebruikshandleidingen voor veelgebruikte toestellen.

Een Toyota Prius is dan een draadloos verlengstuk van je telefoon. Je kunt er via het multifunctionele display mee bellen en gebeld worden onder het rijden. Als je stilstaat, kun je je eerder vanuit de mobiel gekopieerde telefoonlijst doornemen.
Dat scheelt dus een extra carkit, en je bluetooth gsm hoeft je zak niet meer uit.

Labels:

Verkering uit: op je lip bijten

Het leven als verliefde tiener is soms pijnlijk. De Chilleense politie zoekt een tiener uit San Fernando die na het beëindigen van de relatie z'n vriendin de lip afbeet. Ze dacht dat het een hartelijk vaarwel was, maar de lip werd niet echt gezoend. De 16-jarige meid nam zelf het initiatief voor de breuk, aangezien ze vond dat hij een slecht zoener was...

23 juni 2004

Rebecca maakt doorstart

Het regionale commerciële radiostation Rebecca Radio gaat een doorstart maken. Op 31 juli zal het bestaande bedrijf achter Rebecca stoppen; de volgende dag zal een nieuw bedrijf de uitzendingen overnemen. Het radiostation zal haar naam niet wijzigen en blijft gewoon Rebecca Radio heten. De programmering zal wel worden uitbesteed aan een externe productiemaatschappij. Boom Pers en de Nederlandse Dagblad Combinatie zullen aandeelhouder worden in de nieuwe BV achter Rebecca Radio. Beide bedrijven hadden al een belang in het huidige station en wilden hier eigenlijk van af omdat het station niet meer bij de strategie zou passen. Een nieuw business plan voor de zender heeft ze echter op andere gedachten gebracht. Naast Boom Pers en de NDC komen er ook twee nieuwe aandeelhouders: De directeur van Commerciële Radio Nederland, Jan Lagrouw en een niet bij name genoemde.


Stormachtige woensdag

Is het net zomer, wordt Nederland getracteerd op een stormachtige woensdag. Hindernissen zijn er voor de Johan Friso Kapel, die vanuit Assen richting Den Haag wilde voor een optreden, maar onderweg strandde. In Utrecht werd de voorstelling rondom de Dom, waar het met stalen buizen gereconstrueerde middenschip, dat nota bene 330 jaar geleden door een storm werd weggevaagd, zou worden opgeluisterd, afgezegd. Terug van weggewaaid leek een wat te gedurfde titel.

22 juni 2004

Destiny's Child weer bij elkaar

Destiny's Child komt na twee jaar weer bij elkaar om samen een album te maken. Beyonce Knowles, Kelly Rowland en Michelle Williams bevinden zich op momenteel in de studio, voor een nieuwe plaat 'Destiny Fulfilled' die in november uitkomt. De drie zangeressen hebben inmiddels soloprojecten op hun naam staan, maar het trio trekt.

Op 12 september treedt het trio samen op tijdens Play for a Billion, en zingt dan nummers van het nieuwe album In Play for a Billion, met als gastheer acteur Damon Wayans, kan voor het eerst in de Amerikaanse televisiegeschiedenis een prijs van 1 miljard dollar gewonnen worden. Maar de makers garanderen dat er zeker één finalist met 1 miljoen dollar in de koffer de studio verlaat.

K3 nog langer bij Studio 100

Het is toch keigaaf, dat de Belgische meidengroep K3 nog minstens tot 2007 bij het entertainmentbedrijf Studio 100 van Gert Verhulst blijft! Karen, Kristel en Kathleen (K3) zijn sinds vier jaar verbonden aan Studio 100 en hebben dinsdag het contract verlengd. De shows, cd's en verwante artikelen blijken een groot succes. Eind juni is K3 op het Zomerfestival in Rotterdam en op 10 juli start de Belgische en Nederlandse tour van de nieuwste K3-show 'K3 de wereld rond'. In september gooit K3 een nieuwe cd op de markt en dit najaar volgt de eerste K3-film. Vanaf oktober zijn de meisjes wekelijks te zien op bij de Tros.

21 juni 2004

Kies je eigen bondscoach

Als het aan de LPF ligt, mogen de miljoenen stemgerechtigden in Nederland binnenkort een nieuwe bondscoach ter vervanging van Dick Advocaat kiezen. Goede grap, João Varela!

20 juni 2004

Wonder bra al millennnium oud

En maar denken, dat de zogenaamde 'wonder bra' nog piepjong is. Archeologen in China hebben een 1000 jaar oud exemplaar uit een graftombe opgeduikeld. Shao Guotian heeft een goudkleurig exemplaar, compleet met sluiting en schouderbanden, behorend bij een welvarende vrouw, gevonden in Mongolië, de Ahoan regio om precies te zijn.

Een moderne variant...

KINK goes classic

De alternatieve-muziekzender KINK FM start op morgen, 28 juni met 'KINK-ClassX', een internet radiostation met muziek van legendarische en invloedrijke artiesten uit het verleden. Volgens KINK zelf wordt ClassX een mix tussen KINK FM, Arrow Rock Radio en Radio 2 en zal zich richten op het tijdvak 1960 - 2000. Meer spin-offs als KINK-Hiphop, KINK-Metal, etc. liggen in het verschiet.


19 juni 2004

Directe koppelingen

Een weekje referrers bijhouden levert weer prachtige zoekargumenten om m'n weblog te vinden. Zie daar de grappigste (met commentaar en een directe koppeling naar een zinvollere pagina):
IKEA koopzondagen
MS sexuoloog - Liefdesdocente Vilan van de Loo is beschikbaar op msn.nl
slaapkamergeheimen (zelfs die van Vara's Rinus & Tinus staan niet meer online)
"rozen heb ik" tekst (als het er zeven zijn), vind je hier de lyrics.
balkbrug sex (combinatie komt voor in de praktijk ;-))

Ook Donald Duck op Walk of Fame

Vorige maand werd gospelpionier Andrae Crouch toegevoegd aan de Walk of Fame. Volgend jaar is onder meer Donald Duck (hij werd begin juni 70) de gelukkige. De platvoeten van de beroemde stripheld en eend krijgen een eigen plekje in Los Angeles.

18 juni 2004

Beroemd, beroemder, beroemdst

Mel Gibson is gisteren door Forbes uitverkoren tot de succesvolste Celebrity of the year 2004. De maker van The Passion of The Christ neemt het stokje over van Friends-actrice Jennifer Aniston, in 2003 de winnar.

Op grond van het aantal malen dat een beroemdheid in Amerikaanse media is verschenen, scoort hij/zij punten. De andere toppers:
2. Tiger Woods
3. Oprah Winfrey
4. Tom Cruise
5. Rolling Stones

Friese spellingcontrole voor Office XP

De Fryske Akademy heeft in opdracht van de provincie Friesland een nieuwe versie van de Friese spellingscontrole voor Office XP laten ontwikkelen door taalautomatiseringsbedrijf Polderland Language & Speech Technology.
Het is een vervolg op de Friese spellingchecker die in 1999 door Polderland en de Fryske Akademy is ontwikkeld.
De vernieuwde versie kan echter ook overweg met de nieuwste varianten van Office en kent bovendien een grotere woordenlijst. Sinds de laatste versie zijn er 72.000 woordvormen toegevoegd.

17 juni 2004

Rattengedrag blijkt gemeengoed

Eén van de best verkopende 'managementboeken' is Joep Schrijvers' Hoe word ik een rat? Kern van het boek: lik naar boven en trap naar beneden. De Erasmus Universiteit in Rotterdam en Intermediair deden onderzoek onder echte ratten, kantoormensen dus, en presenteerden in Intermediair en de kranten de resultaten.

Rattengedrag, zoals de onderzoeker het noemt, komt heel vaak voor. In 75% is oneerlijke behandeling van medewerkers door leidinggevenden een bron van 'rattengedrag'. Nederlandse werknemers maken zich het meest schuldig aan roddelen en liegen. Ernstige vormen van rattengedrag zoals lobbyen en politieke spelletjes komen minder vaak voor. De onderzoeker benadrukt de kwalijke gevolgen van gemeen gedrag op de werkvloer. In bijna 90% van de gevallen neemt de werksfeer af en in 75% nemen de werkpresentaties af.
Voor degene die zichzelf willen toetsen op ratvaardigheden, biedt omroep.nl een online mogelijkheid.

Jehova's Getuigen uit Moskou geband

Waar hier in Nederland slimme een Citroën dealer gebruik maakt van de diensten van de deur-aan-deur folderende en gesprekken aanknopende Jehova's Getuigen, zijn de stellen-in-regenjas niet welkom in Moskou. Volgens de officiële instanties met de Russisch Orthodoxe Kerk als lachende derde, zijn de Jehova's schadelijk voor gezondheid en veiligheid. Het doet denken aan het Communistische regime, toen 'andersdenkenden' stelselmatig een enkeltje Siberië of verder weg kregen.

Afleidende karretjes

Semi-permanente oplossingen voor afleiden van automobilisten biedt Rijkswaterstaat tegenwoordig in de vorm van lichtkranten die gevoed worden door zonnepanelen. Weggebruikers worden getracteerd op teksten als "Gericht politietoezicht tijdens de spits!" of "Geef ritsers de ruimte!". Alsof politietoezicht anders ongericht is, en alsof brutale ritsers anders niet de helft van de wereld claimen. Creatievelingen hebben het lichtgevende wagentje een tekstkar genoemd.

Ook opvallend zijn de naar rechts of links oplichtende pijlen op kar bij wegwerkzaamheden. Om de knal van onoplettende, over de Andreas-strepen heenscheurende automobilisten te verzachten, is een stuk meegevend vangrail aangebracht op het vehikel. Die 'vinding' wordt dan botsabsorber genoemd en aangeprezen met een URL. Alsof je naar een online shop surft om er meteen vijf te bestellen.....en inderdaad: achter botsabsorber.nl zit een slimme ondernemer (Van Deuveren) die naast sierbestrating, transport en grondwerken ook dit soort tekstkarren maakt.

16 juni 2004

Gooklism

Ook zo'n fenomeen, Googlism. Een zoekmachine die denkt relevantie te kunnen extraheren uit context. Als je maar hard en vaak genoeg roept, wordt je geloofd. Gisteravond zat ik weer eens te zoeken naar naamgenoten, toen Copernic me in de zoekresultaten confronteerde met een ditmaal gevulde pagina who's Van der Klis. Klinklare onzin, zoals ook de waarschuwing aangeeft: "Googlism.com finds out what Google thinks of you, your friends or anything! Search for your name here or for a good laugh check out some of the popular Googlisms below."

Awel, bij onze achternaam wordt het volgende gepresenteerd:

van der klis is hier niet op zijn plaats (over redactrice Jolande van der Klis)
van der klis is van tegelijk mening dat 'mensen die in de horeca werken van te voren weten (over Horeca Nederland woordvoerder Anthony van der Klis; mijn nicht Jolie ziet Anthony graag z'n achternaam veranderen in Van der Pils)
van der klis is at the transportation division of the nyc department of city planning (over Marjolijn van der Klis)
van der klis is available to borrow from the aim new zealand office and will show you very graphically the (over Janny van der Klis)
van der klis is sinds een paar maanden ‘chief nurse’ van het helikopter mobiel medisch team (over Karel van der Klis)
van der klis is in 1992 begonnen met de duiven (over René van der Klis)
van der klis is doing a ph (over Hanneke van der Klis)
van der klis is afwezig (niet meer bij Google te vinden).

15 juni 2004

Een alternatief voor de naaktfietstocht

Van Apeldoorn naar Deventer is maar 15km. Aanstaande zaterdag wordt in Deventer wordt zaterdag een toertocht voor scootmobielengereden tijdens de eerste Nationale Scootmobieldag. De stichting Gehandicaptenraad Deventer die de toer organiseert, wil daarmee het onderling contact tussen lichamelijk gehandicapten vergroten. Door de binnenstad van Deventer is een traject van tien kilometer uitgestippeld voor lichamelijk gehandicapten met een invalidenwagen. De tour is bewust niet langer gemaakt, omdat de accu's van de invalidenwagens anders opraken.

Het Wilhelmus is van ons allemaal!

Het klonk op 5 juni nog dreigend: het Wilhelmus is van mij. Het zou Beatrix' opvatting zijn en het leverde een storm van kritiek op. De RVD heeft zich inmiddels hersteld en roept nu hard, dat Beatrix het toch bijzonder fijn vindt, dat we met z'n allen tijdens belangrijke evenementen als interlandwedstrijden (wat een hint voor vanavond) of Koninginnedag tenminste het eerste en zesde couplet mee kunnen zingen. En als je echt enthousiast bent, laat je het volkslied gewoon tattoeëren.

Een spelletje dat voetbal heet

Dat Nederland-Duitsland over meer dan een sportief treffen gaat, willen vooral de media ons doen geloven. Al dagen voert De Telegraaf campagne. Je zou het stemmingmakerij kunnen noemen. Zaterdag heette het al: "Oranje koorts bereikt climax". Bild trok uitspraken van Van Nistelrooy uit z'n verband en suggereerde dat de spelers zelf ook last hebben van WOII nachtmerries. Op de webpagina's van Bild kun je spelenderwijs met een Duitse vlag Nederlandse pinguïns van de molen meppen. Letterlijk iedereen doet mee aan de gekte. Vandaag bood de cateraar de keus tussen Hollandse groentensoep of Duitse aardappelsoep, haring met roggebrood of braadworst met currysaus. Opvallend veel mensen kwamen in oranje tinten naar het werk (oranje hockey shirts, stropdassen en overhemden). Om te plagen (want voetbal interesseert me verder niets) heb ik natuurlijk wel m'n oranje overhemd met blauw-geel-oranje stropdas gedragen. 's Zondags draag ik geen pak-met-das, dus wellicht volgende week woensdag weer. Oranjekoorts is incidenteel als een fikse onweersbui. Het is voorbij, zodra er meer dan eenmaal wordt verloren. Een dan weten we als 16 miljoen coaches het weer allemaal beter dan die ene Advocaat tijdens het EK.

14 juni 2004

Misleidende titel

"Politie grijpt in bij naaktfietstocht" kopten vandaag kranten als het RD. De vooraf al veelbesproken fietstocht van Apeldoorn naar Bussloo v.v. doet ook nadien de wenkbrauwen fronsen. Waar greep de politie in?

Open of gesloten collecteren

De Stentor had vandaag weer een mooi bericht met open-deur-gehalte. Kerkbezoekers geven meer geld als er met een open mandje wordt gecollecteerd. Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen bezochten om deze stelling te onderbouwen 30 baptistengemeenten. Mensen geven minder als er met een gesloten zak rondgegaan wordt, en ook als de dienst drukkker bezocht wordt. Eén van de onderzochte gemeentes besloot onlangs mandjes in te zetten bij collectes waarbij een hoge opbrengst gewenst is, een tactische zet, concludeert de onderzoeker.

Twee punten van commentaar: hoe acteren kerkgangers van andere gezindten? En, is de opbrengst bij gebruik van een open schaal voorin de kerk, waarbij de bezoekers zelf naar voren moeten om te offeren, nog groter? Tijd dus voor een vervolgonderzoek ;)

13 juni 2004

The Sparrows & The Nightingales

In lijn met voorgaande posting. Deze week heb ik mogen genieten van de nieuwste EP van The Echoing Green, The Story of our Lives. Op die 10 songs tellende CD (zie de recensies) vind je onder meer een synthpop reinvention van The Sparrows & The Nightingales. Ook zo eentje van: 'wie was ook al weer de originele artiest?' Mark-Oh? Nee, het origineel is van Wolfsheim.

"leaving home ...and god is on your side dividing sparrows from the nightingales watching all the time dividing water from the burning fire ... inside."

Breakfast at Tiffany's

Op verjaardagspartijtjes ontstaan regelmatig Triviant-achtige vragen. Gisteravond, in het bijzijn van mede-economen, hebben we de collectieve hersenkracht benut om de artiest(e) achter het liedje I Think We're Alone Now, ook een typische 80's kraker te vinden. Eén Google search is voldoende om in 0,26 seconden het antwoord te krijgen: Tiffany.
Echte fans kunnen verder terecht op: tiffany.org zoekers van de film Breakfast at Tiffany's uit 1961 kunnen beter in de IMDB terecht.

12 juni 2004

Linksom

Een weekje turfen in de referrers en google searches levert weer prachtige resultaten op. Zoals gebruikelijk heb ik er direct passende weblinks bijgezocht.
Paul Voorthuysen
fhm awards powerzone - fotoalbum, uitslag.
bijbel voorgelezen MP3
foto's van kristel haar huwelijk k3 - aankondiging, helaas geen foto's.
Wat betekent +scoubidou - geen idee.
afbeeldingen elektronische detentie
slipje neneh cherry (zoek op de nieuwspagina op ebay of underwear).
EK logo 2004 en de betekenis

Beiers bier?

Bavaria is het Latijnse en ook het Engelse woord voor Beieren. Bavaria doet met Bavaria Beer Holland alsof het Beiers is en dat mag niet. Dat oordeelde een rechter in het Duitse Beieren. De Beierse brouwersvereniging had een rechtszaak tegen de Brabantse brouwer aangespannen.

80's are here and now

Dat een aantal topbands uit de '80s verlegen zit om beleg op de boterham, verbaast niet. Zo kun je in afgelegen plaatsen nog altijd genieten van Toto, Level 42 en vond er onlangs nog een Metal flashback plaats tijdens Dynamo Open Air.
Een aantal bekende popbands uit die tijd gaat binnenkort de Here & Now tour doen in Engeland: Bucks Fizz, Belinda Carlisle, Kim Wilde, Midge Ure (van Ultravox), Limahl (van Kajagoogoo) en Nik Kershaw geven acte de precense tijdens de Here and Now-tour.

Kim Wilde anno nu.

11 juni 2004

Afgesneden van het leven

Een 50-jarige Duitse vrouw uit Kassel heeft woensdag de penis van haar voormalige levenspartner afgesneden en is daarna door de man met messteken om het leven gebracht. Artsen hebben in het ziekenhuis de penis van de man er weer aangenaaid. Het incident deed zich voor in Kassel toen de vrouw haar ex-partner, een 37-jarige Ghanees, en hun zoon bezocht. In de woning sneed de vrouw de penis van de man af, waarna de man de vrouw tot op straat achtervolgde en haar neerstak.
De vrouw overleed een uur later in het ziekenhuis. Of de operatie waarbij de penis weer is aangezet succesvol is verlopen, is nog niet bekend. Hoe de vrouw in een positie kwam om haar ex-partners genitaliën er af te snijden is evenmin duidelijk.

In 1993 sneed de Amerikaanse Lorena Bobbitt de penis van haar man af na door hem misbruikt en mishandeld te zijn. Ook in die zaak wisten artsen het geslachtsdeel weer te bevestigen. Deze operatie verliep succesvol. John Bobbitt speelde om dit te 'bewijzen' enkele jaren later een rol in twee pornofilms, John Wayne Bobbitt Uncut en Frankenpenis.

10 juni 2004

34 lentes jong

Tijd voor slingers, cadeaus en felicitaties. Ik mag mezelf vandaag 34 jaar toedichten. Party time!

Vindersloon in rook opgegaan

Zes inwoners van Urk en één van Ens zijn opgepakt. Een Urker kotter viste eind februari tussen de haring een kilo cocaïne uit de Noordzee. In plaats van de vondst aan te geven, nam één van de opvarenden het goedje mee naar huis voor zichzelf en collega vissers. De zeven, in leeftijd tussen de 19 en 38, waren al drugsgebruikers, en konden een kwartaal lang gratis blowen. Begin juni deed de politie een inval en trof nog slechts 8 gram aan. De nuchtere maar ook weinig verrassende conclusie van de politie luidt: "De herkomst van de cocaïne is niet meer te achterhalen."

09 juni 2004

Familietrekjes

Op de website van m'n nicht Jolie van der Klis zijn sinds dinsdag twee schitterende oude familieprenten te bewonderen. Een mooie aanvulling op de online stamboom van Van der Klis. De eerste foto is een ongedateerd portret van mijn overgrootouders: Willemijntje Schilt en Cornelis van der Klis. De tweede is een familieportret uit 1923. In het midden zitten de betovergrootouders Jan van der Klis en Maartje Van Puffelen. Mijn opa, Piet van der Klis, staat als 4e van linksboven. Ik zal binnenkort de foto's met links naar detailgegevens vna de inmiddels geïdentificeerde personen op de foto's bijwerken op de stamboompagina.

08 juni 2004

Knight Rider dronken

Ons aller 80's held Knight Rider, ofwel David Hasselhoff, tevens bekend van Babewatch (ach, Baywatch) en zichzelf als halfbakken zanger, werd dit weekend in een dronken bui gepakt door de politie. De inmiddels 51 jarige Hasselhoff liet zich in 2002 al eens vrijwillig opnemen in het Betty Ford Center om van zijn alcoholverslaving af te raken.

Nieuw logo Radio 538

Radio 538 krijgt een nieuw logo. De nadruk komt nu meer te liggen op de zender en minder op de frequentie. Het nieuwe logo is vanaf volgende week actief te zien zijn in de reclamecampagne van Radio 538 rondom de komst van dj Ruud de Wild.

De nieuwe programmering van 538 vind je hier.

Misdadige trekjes benoemen?

Op zo'n zonovergoten dinsdag dé tijd om even een melig spelletje te doen: Ontdek je criminele neigingen, met dank aan LiquidGeneration, maker van wel meer leuke Flash-games en animaties.

07 juni 2004

Henk Westbroek naar Yorin FM

Wat is waar? Henk Westbroek, jarenlang VARA corifee, zanger, producer, uitbater, politicus, enz. krijgt na gedumpt te zijn door de publieke omroep een op Denk aan Henk gelijkend programma bij Yorin FM. "Na het een jaar rustig te hebben aangedaan, heb ik me voorgenomen fris van de lever een radioprogramma te presenteren dat nog leuker is dan alle programma's waar ik ooit mijn naam aan heb verbonden," klinkt het moedig.

Ontrouw genetisch bepaald?

Genen bepalen mogelijk deels of iemand ontrouw is aan zijn of haar partner. Dit blijkt uit een Britse studie onder vrouwelijke tweelingen aan het Thomas Hospital in Londen. Als de ene helft van de tweeling ontrouw was of was geweest, bleek dat haar zuster circa 55% kans had eveneens de echtelijke geloftes te breken. Overigens zou slechts 23 procent van alle vrouwen ontrouw zijn aan hun partner. Om te gemakkelijke excuses voor de wellicht eigen ontrouw voor te zijn, stelt onderzoeksleider Tim Spector, dat de genen zeker niet allesbepalend zijn, maar dat sociale factoren ook een belangrijke rol spelen. Ook bestaan er geen specifieke 'ontrouw-genen'. Het zou eerder gaan om een combinatie van erfelijke factoren, zoals onder meer de neiging om risico's te nemen.

06 juni 2004

Bumpersticker christenen

Hier in Nederland heb je de EO-visjes en een verdwaalde andere tekst als "Met Christus zijn alle dingen mogelijk!", nota bene op een witte Mercedes, hetgeen dan in elk geval de suggestie wekt, alsof een gelovige de dure auto cadeau krijgt. Relevant Magazine verzamelde een aantal Amerikaanse varianten:
- Seven days without prayer makes one weak
- You don’t have to go through hell to get to heaven
- If you pray for rain don’t complain about the mud
- In case of rapture this car will be unoccupied
maar plaatste er gelukkig ook de kanttekening bij, welke uitstraling de autobezitter heeft met dergelijke teksten.

Ach, en wil je meer voorbeelden, of zelf een geschikte 'christelijke' bumpersticker kopen, heb ik wat sites voor je op een rijtje:
- bumpertalk.com
- christian bumper stickers and one-liners
- humorsphere.com
- Mrs Betty Bowers' giftshop.

Grappige Peugeot 407 reclame

Voor de nieuwe Peugeot 407 werd een grappige reclamespot in elkaar gezet. Op straat rijdt iedereen in een speelgoedauto op grotemensenformaat. En dan komt de Peugeot 407 langs rijden. "Eindelijk weer een auto" eindigt de spot, die op de muziek van Can You Trust Me is gezet.

Petrafied

Gisteravond met een aantal vrienden genoten van het optreden van Petra in Schiphol-Rijk. De 32 jaren die deze rockband inmiddels al bestaat, heeft 20 albums en prachtige optredens opgeleverd. Na het voorprogramma met The Rock en V12, was het dan ook één groot feest der herkenning voor de voornamelijk jongere ouderen in het publiek. Uit volle borst konden zowel nieuwe tracks van Jekyll & Hyde en Revival, maar ook die van albums als Beat The System, On Fire, This Means War en de Petra Praise-CD's worden meegezongen. De kaalhoofdige bassist Greg Bailey en de na het vertrek van Louie Weaver aangetrokken nieuwe drummer Paul Simmons waren met oudgedienden John Schlitt en Bob Hartman niet van het podium te krijgen. Driemaal terugkomen is scheepsrecht. Een welbestede avond!

Klik hier voor meer online foto's van het concert.

05 juni 2004

Got the picture

Get the Picture, het tijddodende raad-het-plaatje tv-spelletje van de AVRO verdwijnt binnenkort.

De EO wil het toch niet overnemen, maar start een nieuw eigen tv-spelletje That's The Question, te presenteren door Bert van Leeuwen. Wat presentatrice Lucille Wemer gaat doen, is nog niet bekend.

Het Wilhelmus is van mij!

De Volkskrant meldt vandaag, dat ministers al 15 jaar lang met koningin Beatrix in het diepste geheim strijden om de rechten op het volkslied. De vorstin verbiedt militaire kapellen op vliegveld Valkenburg het Wilhelmus te spelen als zij er niet bij is.
Onder koningin Juliana werd gewooon het Wilhelmus gespeeld als zij niet bij de ontvangst aanwezig was. Zes jaar nadat Beatrix het koningschap had aanvaard, werd hierin ineens verandering gebracht. "Het Wilhelmus is van mij", zo verdedigt koningin Beatrix haar privilege.Bright FM mogelijk in oktober al live

Al eerder berichtte ik over de plannen voor een nieuwe christelijke muziekzender op de radio, Bright FM. Aan enthousiasme ontbreekt het de initiatiefnemer Alex Mons niet: "Naast gospel zullen er op Bright Radio ook muziekstromingen als rock, middle of the road, R&B en dance te horen zijn. Veel mensen denken bij het horen van gospel enkel aan Afro-Amerikanen die met de handen in de lucht de Heer prijzen. Wij willen naast het muziekaanbod van seculiere bands vooral opgewekte muziek brengen waarin wordt gezongen over het evangelie. We denken goed te kunnen concurreren met radiostations als Sky Radio en Radio 538."

Creed uit elkaar, Alter Bridge doorstart

Na ongeveer 10 jaar trouwe dienst is de Canadese rockband Creed uiteengevallen. Binnenkort brengt Wind-Up Records nog een best-of album uit. De drie albums My Own Prison, Human Clay, Weathered waren met 30 miljoen verkochte exemplaren en diverse prijzen succesvol. Songwriter/gitarist Mark Tremonti, drummer Scott Phillips en de eerste bassist Brian Marshall hebben met voormalig Mayfield Four singer/songwriter Myles Kennedy een nieuwe band, Alter Bridge gevormd. De eerste CD zal op 10 augustus verschijnen.

04 juni 2004

Stemwijzer wijst de stemmer

Vandaag tussen de bedrijvigheden door eens de 20 stellingen in de Stemwijzer ingevuld. Door extra gewicht aan voor jou belangrijke onderwerpen te geven, kun je de resultaten verder beïnvloeden. Ik heb wel de indruk, dat je vanwege enkele thema's als 'homohuwelijk', 'participatie Turkije' of 'landbouwsubsidies' al snel in een hoek wordt gedrukt. Awel, voor mij geen verrassingen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2005 zullen eindelijk ook de kleine partijen opgenomen zijn in de Kieswijzer.

Schokkende ontdekkingen

Schokkend was het te ontdekken, dat de google search 'weblog sex' gisteravond uitgerekend mijn weblog als eerste positioneerde. Vandaag is alles weer anders, de Google dance? Sowieso blijken weblogs, vanwege grote hoeveelheid pagina's, en daarmee keywords, titles en links geweldig te scoren in Google. Ik maak er dankbaar gebruik van.

Zodoende blijkt een posting over scoubidou (knooptechnieken, voorbeelden, links naar andere scoubidou sites) veel hits op te leveren: een rage waardig.
Nog niet direct beantwoord, dus maar hieronder zijn zoekopdrachten als:
- "dit was het nieuws" opname adres. Via de nieuwsbrief van 13 mei kon je kaarten voor de opname winnen.
- verspringen tijdstip in outlook
- kwaliteit camera trekpleister. Tip: check goed het merk/type, en surf vervolgens naar kieskeurig.nl voor prijsvergelijkingen, productinfo en recensies.
- hoe installeer ik vpn
- rtl-FM+playlist. Hebben ze niet online staan. Mail de redactie, en vraag erom ;-)

Wegwerkzaamheden: snelheid juist omhoog

Soms duurt het even, maar dan sijpelt het 'verstandig autorijden' ook door tot de politiek. De maximumsnelheid bij wegwerkzaamheden gaat vanaf deze zomer omhoog van 70 naar 90 kilometer per uur. Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft hiertoe besloten, omdat veel mensen zich ergeren aan de soms onnodig lage snelheidslimieten. De hogere snelheid wordt ingesteld op trajecten waar niet daadwerkelijk gewerkt wordt en op trajecten waar de werkzaamheden met betonnen barrières zijn afgescheiden van de rijbaan. Rijkswaterstaat gaat bovendien met variabele snelheden werken, waarbij de 70 kilometer limiet alleen geldt voor de baan die direct naast de werkzaamheden ligt. Dat is weer goed voor de onverwachte uitwijkmanoeuvres naar links, en verlaging van de snelheid op de andere baan. Succes verzekerd!

03 juni 2004

Bejaarde ontdekt gifslang

De bewoners in Rotterdam-Zuid hebben er weken wakker van gelegen, ik heb er al eerder over bericht. De slang die sinds half mei door de buurt gleed, is gisteren door een 92-jarige bewoner van de Rechthuislaan gevangen. Een 70cm lang exemplaar van het gelukkig ongevaarlijke soort 'rattenslang' bleek de gevreesde 'gifslang', die eerder voor Afrikaanse Gartnerslang werd aangezien. Het beest heeft een enkeltje Diergaarde Blijdorp gekregen.

Roodkapje is het populairste volksverhaal in Nederland

Roodkapje is één van de verhalen die je online kunt vinden op www.verhalenbank.nl, een nieuwe site met 31.000 volksverhalen. Wie even zonder inspiratie op de rand van het bed zit met de kinderen, pakt natuurlijk zijn laptop, surft via het WLAN naar de verhalenbank en kiest uit diverse versies van één verhaal, toont de afbeeldingen, vertelt in een taal naar keuze, net zolang totdat de kids gapend omver vallen.

02 juni 2004

Rebecca Loos exit

SBS6 gaat niet verder met Rebecca Loos als presentatrice van SBS Shownieuws. De ex-minnares van voetballer David Beckham beschikt volgens de commerciële zender niet over voldoende vaardigheden om in die rol uit te kunnen blinken.

Voordat Loos haar entree maakte bij de showbizz-rubriek was al bekend dat ze aanvankelijk slechts zes afleveringen (binnen twee weken) zou presenteren. Eventueel zouden dat meer afleveringen van het programma kunnen worden, maar daar kiest de show dus niet voor. Daarbij speelt ook mee dat de kijkcijfers sinds de komst van de Nederlandse diplomatendochter wel opleefden, maar snel daarna ook weer inzakten. Het televisiestation praat nu met Loos over een rol als 'special reporter'.

01 juni 2004

Rebecca Radio helemaal het einde

Vanaf vandaag presenteert Radio Rebecca een nieuwe middagshow, getiteld 'Helemaal Het Einde'. Hoewel het eind voor Rebecca Radio misschien vanaf 1 juli een feit is, is dit niet een afscheidsshow. Juist nu wil Radio Rebecca laten horen bestaansrecht te hebben en niet zomaar te willen verdwijnen uit de ether. Het programma wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden tussen 4 en 6 's middags en gepresenteerd door Martijn Muijs en Eric Meijer.


Lego populairste speelgoed onder volwassenen

The Mirror bericht, dat Lego populairder speelgoed is voor volwassenen dan Action Man (2) en Barbie & Ken (3). Cartoon Network deed het onderzoek. De overige speelgoedtoppers zijn:
4. Scalextric
5. teddy beer
6. Matchbox Cars
7. Nintendo
8. Meccano
9. Star Wars figuren
10. Subbuteo (tafelvoetbal)

De mooiste vrouw ooit

Wijlen Audrey Hepburn is door de BBC uitgekozen tot de vrouw met de gootste natuurlijke schoonheid ooit. De toppers zijn verder:
2. Liv Tyler
3. Cate Blanchett
4. Angelina Jolie
5. Grace Kelley.
De wedstrijd was georganiseerd door een producent van mineraalwater. In de jury zaten modejournalisten, make-up artiesten, fotografen en medewerkers van modellenbureaus.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker