Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 mei 2004

De prijs van maagdelijkheid

Madonna wil het verhaal over het tienermeisje Rosie Reid dat haar maagdelijkheid via eBay te koop aanbood, gaan verfilmen. De verfilming zou door Madonna's eigen film- en muziekmaatschappij Maverick moeten worden gemaakt. Het is nog niet bekend welke rol Madonna zelf in de film wil spelen. Twee jaar geleden was Madonna voor het laatst op het witte doek te zien in 'Die Another Day'.

De Londense tiener besloot haar maagdelijkheid aan de hoogste bieder te verkopen om zo haar collegegeld te kunnen betalen. Uiteindelijk verloor zij haar onschuld aan een 44-jarige gescheiden man, met twee kinderen. Hij had €12.000 neergeteld om de tiener te ontmaagden en de concurrentie van 2.000 andere mannen voor te zijn. Reid, nota bene lesbisch, vond de sex in de hotelkamer in Euston verschrikkelijk, maar de actie blijkt wel geld waard.

Lang autorijden vergroot taille

Wat elke collega forens al weet, is nu onderzocht en bewezen: De hoeveelheid tijd die mensen in hun auto doorbrengen, beïnvloedt hun gewicht meer dan hun inkomen, scholing, geslacht of afkomst dat doen. Hoe meer mensen rijden, hoe groter hun taille. Het onderzoek onder meer dan tienduizend mensen in Atlanta liet zien dat voor iedere dertig minuten die iemand extra rijdt, diegene 3% meer kans heeft zwaarlijvig te zijn. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat mensen die minder dan een kilometer van de supermarkt wonen, 7% minder kans hebben zwaarlijvig te zijn dan mensen die de boodschappen met de auto moeten halen. Lawrence Frank, professor aan de Universiteit van Brits-Colombia: "Als je meer rijdt weeg je meer en als je meer loopt weeg je minder."

's Werelds oudste is nu een Hoogeveense

Sinds zaterdag is een Hoogeveense officieel 's werelds oudste inwoner. Het gaat om Hendrikje van Andel-Schipper uit die op 29 juni 114 jaar te worden. Na het overlijden van de 114-jarige Ramona Trinidad Iglesias-Jordan uit Puertorico. Van Andel-Schipper maakt het ondanks haar extreem hoge leeftijd goed. Volgens haar verzorgers heeft ze uitgekeken naar het moment waarop ze officieel de oudste persoon ter wereld zou worden.
Het is 40 jaar geleden dat de vorige Nederlander zich de oudste bewoner van de aarde mocht noemen. Sinds 1988 is er trouwens niet meer zo'n ''jeugdige'' oudste inwoner van de wereld geweest. Er leven op aarde wel mensen die ouder zijn (of zeggen ouder te zijn) dan 113 jaar, maar die kunnen geen officiele geboorteaktes overleggen.

Britney Spears rijp voor de therapeut

De felle kritieken op de Onyx Hotel Tour, het matig verkopende In The Zone, een flitshuwelijk en -scheiding met Jason Alexander, de recente relatie met Kevin Federline, die een zwangere vriendin en een kind voor haar in de steek liet en de verlokkingen van alcohol: genoeg voer voor de 2 full-time therapeuten die Britney Spears onlangs heeft ingehuurd. Aan de emotionele bijstand hangt het prijskaartje van zo'n €160.000 per jaar.

Bono organiseert tweede Live Aid...?

U2-zanger Bono wil twintig jaar na dato een tweede Live Aid-concert organiseren. De opbrengst van Live Aid 2 moet gebruikt worden om de schulden van ontwikkelingslanden af te lossen. Bono, die zich middels DATA al lange tijd inzet voor het opheffen van schulden in derde wereldlanden, zal de organisatie op zich nemen.
Het eerste Live Aid was het geesteskind van Bob Geldof en werd wereldwijd uitgezonden vanaf podia in Londen en Philadelphia. Onder de sterren die tijdens de tweede editie hun opwachting zullen maken zijn onder meer Robbie Williams, Oasis, Coldplay, Radiohead, Paul McCartney, Phil Collins (ook de eerste keer al present) en uiteraard U2 zelf.

Maandag, 2e Pinksterdag heeft Bono echter het bericht in The Sun ontkend. Wordt vervolgd.

30 mei 2004

Geen nieuwe Big Brother

RTL heeft definitief besloten volgend tv-seizoen niet met Big Brother te komen op Yorin. Pas onlangs hakte RTL de knoop door. ‘Na vier mooie seizoenen hebben we de keuze gemaakt om dit najaar met andere programma's te komen', licht Yorin-programmaleider Erland Galjaard het besluit toe. RTL (Yorin) heeft het programma vanaf 1999 vier keer uitgezonden.
Het stopzetten van Big Brother is een tegenvaller voor tv-producent Endemol. In november verklaarde Endemol-directeur Paul Römer nog dat de vijfde reeks van Big Brother dit seizoen 'hoe dan ook op de buis' zou komen in Nederland. Maar het programma is te duur. Römer erkent ook dat de kijkcijfers in Nederland elk jaar kelderden.

Heineken kleurt MSN Messenger oranje

Sinds vrijdag vind je in je MSN Messenger links een tabblad van Heineken Heineken met het laatste EK-nieuws, ranje backgrounds en emoticons om je Messenger klaar te maken voor het EK en een lijst met verschillende Oranje sites. Eerder had M&M’s er ook al één met filmnieuws. Bijzonder is dat ook de Heineken EK-commercials al te zien zijn. Dat gebeurt al een week voordat ze op tv verschijnen. Het doel is de Heineken Luidsprekerhoed te introduceren voordat ’ie’ verkrijgbaar is in de winkel. De uitingen geven de consument de kans om op een interactieve manier alvast te kijken hoe de Heineken Luidsprekerhoed werkt. De Oranje hoed is ook al te zien op Heineken.nl.

Meer EK- en oranjenieuws vind je bijvoorbeeld op:
- ek-voetbal.nl
- ek-voetbal.beginthier.nl
- euro2004.com
- ekvoetbal.pagina.nl
- ek-voetbal.com

29 mei 2004

Andrae Crouch op Walk of Fame

Andrae Crouch, gospelpionier en bekend van liedjes als Jesus Is The Answer, Perfect Peace, This Is Another Day en My Tribute, zal 4 juni a.s. de 2256e ster op de Hollywood Walk of Fame krijgen. Crouch heeft al 8 Grammy Awards gewonnen, werd in 1998 opgenomen in de Gospel Music Hall of Fame en is de derde gospelzanger die een plekje krijgt op de beroemde stoep.

Congolese reuzenpaddestoel verbaast experts

Een reusachtige 3-lagen paddenstoel van een meter doorsnee werd onlangs gevonden in het dorp Mvoula in het tropisch woud van Congo. Experts in de hoofdstad Brazaaville stonden versteld. "Het is de eerste keer dat we zo'n paddenstoel hebben gezien. Classificeren is nog moeilijk. Maar we gaan serieus determineren." De paddenstoel mocht niet blijven staan, maar werd over de 38 mijl voorzichtig verscheept naar de hoofdstad voor verder onderzoek.


2 concerten Madonna snel uitverkocht

Vanochtend om 10u begon de voorverkoop van Madonna's Re-Invention Tour optreden in Gelredome op 9 september a.s. In een kwartier waren alle kaarten verkocht. Direct is een 2e concert gepland, maar ook daarvoor waren de kaarten snel verdwenen.
In 1990 trad Madonna voor het laatst in Nederland op tijdens haar 'Blond Ambition Tour' in De Kuip in Rotterdam.

28 mei 2004

Knap gevonden worden

Uit de enorme rij met zoekopdrachten, waarmee jullie op m'n weblog komen, heb ik er weer een aantal interessante uitgezocht en zo mogelijk voorzien van gerichte weblinks, zodat je helemaal vindt wat je zoekt.
downloaden van rustgevende muziek: rustgevend is natuurlijk subjectief, maar zoek op music.download.com naar stijlen en artiesten van je gading
kapsel katja schuurman zonder hair extensions: Genoeg foto's van Katja online te vinden, zoals hier.
voedingsgewoontes in Duitsland: het NRC publiceerde een artikel hierover.
dierenbescherming 2002 "seks met dieren " site:.nl: om kort te gaan: noch mijn weblog, noch de Dierenbescherming lijken me iets te maken (willen) hebben met bestialiteit.
gemiddeld sexleven: tja, de 2,53 keer per week van andere Nederlanders…? Maar lees ook het bericht over de Chinese vrouw die wegens te weinig sex wilde scheiden.
christenen piercings: de associatie die deze 2 woorden oproepen is een discussie over wel/niet mogen dragen van piercings door een christen, zoals 'vroeger' lange broeken, naveltruitjes, dansmuziek, rockmuziek, lange haren, korte haren, ijsjes eten op zondag, enz. oeverloos werden bediscussieerd. Waar we als christenen volgens Paulus geacht worden niet op te vallen met uiterlijkheden, maar juist door ons gedrag, kunnen we ook kostbare discussietijd over piercings beter invullen door 'recht te doen'.
wibra verjaardag cd op naam: Wibra heeft niet zoiets. Misschien bedoelde je een decoratieve onderzetter?

27 mei 2004

Lycos concureert met Gmail en Yahoo! Mail

Lycos Nederland komt met 1 GB e-mail service. Hiermee wil de provider de strijd aangaan met de concurrenten Yahoo! (Yahoo! Mail) en Google (Gmail).
Lycos MAX 1GB is reclamevrij en volledig beveiligd tegen virussen en spam, zo meldt het internetbedrijf. Voor €4,95 per maand heeft de consument beschikking over een eigen e-mail domein.

Wehkamp Welkom passé

Wehkamp heeft besloten om na 1 juli niet door te gaan met haar tv-programma 'Wehkamp Welkom' op SBS6. Door de lagere kijkdichtheden (0-0,5%) van dagtelevisie werd een relatief kleine doelgroep bereikt.
Volgens Wehkamp is wél haar belangrijkste marketingdoelstelling, een voorrangspositie in het hoofd en het hart van de Nederlandse consument, 'meer dan bereikt'.
Verder is uit onderzoek gebleken dat het productaanbod van Wehkamp, de prijs-kwaliteitverhouding, het gemak van winkelen op afstand en de Wehkamp-dienstverlening in het bijzonder de laatste anderhalf jaar aanmerkelijk positiever worden beoordeeld dan voorheen, laat de homeshopper zelf weten. Uit & thuis ;)

Beatrix' eigen website

Natuurlijk hebben we al een poos koniklijkhuis.nl, maar in het kader van het 25-jarig jubileum van Beatrix als Koningin, is een speciale website geopend. Je kunt er nu deeën kwijt voor activiteiten in het teken van het jubileum.
Begin juni wordt op de website het winnende logo-ontwerp bekendgemaakt. Het logo zal bij alle evenementen te zien zijn. Er zijn plannen voor een een groot aantal activiteiten, onder meer grote feesten rond koninginnedag in Den Haag en Amsterdam. Het comité presenteert aan het begin van 2005 het complete programma.

Gat in de A28 gevonden

Een maand geleden schreef ik over zo'n 4km aan missende hectometerpaaltjes op de A28 en de hoop ze nog eens terug te vinden. Welnu, vanmiddag was het zo druk op de A28 vanaf Utrecht (en andersom vanaf Amersfoort trouwens ook), dat ik eens scherp de rechterberm heb gevolgd. En wat bleek: de 5km wordt op het klaverblad Hoevelaken weggemoffeld. Van 22,7 slaan de paaltjes om naar 26,8.

Bridget Maasland mooiste vrouw...volgens FHM

BNN presentatrice Bridget Maasland is dinsdagavond uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland door het tijdschrift FHM. Dit gebeurde tijdens een feestje in The Powerzone in Amsterdam. "Het is inderdaad een vleesmarkt maar dat vind ik niet erg," was haar commentaar op de gewonnen prijs.

Sylvie Meis, TMF-presentatrice en actrice eindigde op de tweede plaats. Actrice en presentatrice Froukje de Both die nummer drie werd in de strijd om de titel 'mooiste vrouw van Nederland', reikte de prijs uit. Britney Spears werd door de FHM-lezers verkozen tot mooiste vrouw ter wereld.

Ilse omfert zich over web-log.nl

Ilse, uitgever van NU.nl en Startpagina.nl neemt Web-log.nl over. De bedenker van web-log.nl, Joris Leermakers, treedt per 1 juli in dienst bij Ilse en zal daar doorwerken aan de ontwikkeling van de site, naar eigen zeggen de grootste blogsite van Nederland.


26 mei 2004

Dido extreme?

Zangeres Dido staat bekend om haar zachte voorkomen. Luisterliedjes die het goed doen op diverse popzenders en CD-spelers. Voor de komende live shows in de VS belooft de zangeres echter een verandering: "Het wordt veel bombastischer, op meerdere manieren. Het optreden is extremer dan het album." Wat de extremiteiten gaan inhouden, wil Dido niet kwijt. Of ze het pad van de als voorheen zo onschuldig ogende scholiere Britney Spears gaat volgen?

Pinksteren?

Dat de diverse christelijke partijen in Europa graag in de Europese Grondwet verankerd zien, dat het christendom aan de basis van onze Europese beschaving staat, en God er een eigen plek heeft, is het besef van ons eigen volk van God en gebod een stuk losser. Zoals vaker het bewustzijn van de betekenis of achtergrond van christelijke feestdagen is onderzocht, greep het NIPO in opdracht van de NCRV ditmaal Pinksteren aan om 547 Nederlanders te bevragen. Slechts 47% kent de betekenis van Pinksteren, 41% denkt dat het feest te maken heeft met de opstanding van Jezus (goede antwoord: Pasen) en 18% kiest voor de betekenis 'meifeest' (een heidens gebruik in omringende met meibomen, voor Pinksteren wat problematisch als dat in juni valt). 74% zal met Pinksteren niet in een kerk of gemeente te vinden zijn, 13% wel, en 12% misschien.

Met Pinksteren vieren christenen de uitstorting van de Heilige Geest, die God als Trooster en Helper aan de gelovigen heeft gezonden om hen bij te staan na Jezus Christus' hemelvaart (die 10 dagen vóór Pinksteren plaatsvond). E.e.a. kun je in de Bijbel nalezen in Handelingen 2. Pinksteren is tevens de geboorte van de christelijke gemeente en het christendom en de start van de verspreiding van het Evangelie (Goede Nieuws) over de vergeving van zonden en de mogelijkheid met God een nieuw -eeuwigdurend- leven te beginnen.

24 mei 2004

Beagle 2 door organisatiefouten verloren

Niet de techniek, maar de gebrekkige organisatie was de oorzaak van het verlies van de Beagle 2, de Europese Marsverkenner die eind vorig jaar spoorloos verdween na de landing op de rode planeet. Dat bleek maandag uit een officieel onderzoek naar de mislukking van de expeditie. Al voor de lancering twijfelde het Europese ruimtevaartagentschap ESA zo sterk aan de missie, dat een bestuurslid zich afvroeg of die niet beter kon worden afgelast. Prijskaartje van de wanorganisatie: tussen de €46 en €76 miljoen.

Weblog uit en weer in de lucht

Dat was balen. Terug uit het werk, gegeten, kinderen in bed...kun je niet surfen op internet. Tiscali's webservers lagen er merkbaar bijna 2 uur uit. Aan de referrers list te zien, daarmee ook de bereikbaarheid van de weblog. Maar ze werken weer.

Thuiswerkende moeders, ongelukkige kinderen?

Kinderen van werkende moeders zijn doorgaans gelukkiger dan kinderen van wie de moeder fulltime huisvrouw is. Ze zijn zelfstandiger en voelen minder druk van een moeder die zich continu met hen bemoeit. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.
De krant baseert zich op de Duitse pedagogen Annegret en Wolfgang Weikert, die verschillende boeken schreven over opvoeding. Ze spraken de afgelopen twintig jaar met honderden ouders en hun kinderen. Hun bevindingen zijn opgenomen in het boek 'Werkende moeders hebben gelukkiger kinderen', dat in Duitsland enige ophef veroorzaakte onder huisvrouwen.
Een kwart van de vrouwen stopt met werken als het eerste kind wordt geboren. Van de moeders die blijven werken doet 70 procent dat parttime.
Volgens Wolfgang Weikert gaan kinderen die de hele dag betutteld worden zich daartegen afzetten en recalcitrant gedrag vertonen. Zo krijgen in sommige gevallen meisjes eetstoornissen en gaan jongens drugs gebruiken. "Over het algemeen kun je zeggen dat een moeder die buitenshuis werkt een positieve impuls geeft aan de ontwikkeling van een kind", aldus Weikert.

Slaapkamergeheimen

IKEA associeer je met zelf in elkaar te zetten meubels, ballenbak, een vaste route door de winkel, koopzondagen en een hoog 'me-too'-gehalte. De winkelketen leende zich voor een groot Gallup International onderzoek onder 14.000 IKEA-klanten in 27 landen over het gebruik van de slaapkamer. Je kunt er immers van alles doen, en dat kan weer spin-off bieden voor IKEA (verkoop van tv-meubels, stoelen, kledingrekken, ..). Schokkende verschillen: in Zweden en Ijsland wordt door 72% van de respondenten de slaapkamer voor romantisch samenzijn gebruikt, in China door slechts 20%. Van de Noordamerikanen zou 20% sex buiten de slaapkamer hebben. Waar dan wel, is niet onderzocht. Maar liefst 72% van de respondenten uit Maleisië zegt dagelijks sex in de slaapkamer te hebben, en ook nog tenminste 6,5u per nacht te slapen. Het gemiddelde aan slaap lag in het onderzoek een half uur hoger. Oostenrijkers zijn blijkbaar niet erg sexueel actief, maar wel zeer tevreden over hun slaapkamer, meer dan de Belgen, Zwitsers. Russen zijn het minst te spreken over hun slaapkamer, maar moeten het waarschijnlijk ook zonder veel IKEA-meubilair stellen. Ook erg wetenswaardig: driekwart van de respondenten zegt dagelijks het bed op te maken. Verder is er een positieve correlatie tussen het aantal matrasvernieuwingen en sexuele activiteit. Vast accessoire: de wekker. Je weet dus, wat IKEA gaat aanbieden bij aankoop van een nieuw slaapkamerameubelement.

23 mei 2004

All You Can't Leave Behind setting ingestort

Een deel van de futuristische passagiersterminal van het Parijse vliegveld Charles de Gaulle, waar het hoesontwerp van U2's All You Can't Leave Behind en de videoclip van Beautiful Day opgenomen werd, is vandaag ingestort, melden Xposed.com en nu.nl, Zes doden vormen de tussenstand.

Gmail account exclusiviteit

Nooit geweten, toen ik een maand geleden als Blogger-gebruiker uitgenodigd werd om een Gmail-account te openen, dat ik daarmee bij de 'happy few' behoor.

Dat stelt althans RevHost, en roept gelukkigen hun e-mail account beschikbaar te stellen, als deze niet echt gebuikt wordt. Het aantal nieuwe leden wordt immers kunstmatig laag gehouden. Slechts Google-medewerkers en een aantal Blogger-gebruikers. Helaas voor de rest? Houd de uitnodigingen-site in de gaten. BTW ik stel m'n account NIET beschikbaar ;) En opgepast, Google speurt handelaren in Gmail accounts op.

22 mei 2004

Graag kinderen? Al eens sex gehad?

Het volgende waargebeurde verhaal stond deze week al (naderhand onvindbaar) ergens op nu.nl, circuleerde dus per e-mail op het werk, maar vandaag ook bij Ananova. Ik wil je de story niet onthouden.

Na 8 jaar huwelijk en een bezoek aan een vruchtbaarheidskliniek, omdat ze toch wel graag een kind wilden, bracht een 30 jarige vrouw en haar 36 jaar oude man tot wonderbaarlijk eenvoudige inzichten. Betrokken artsen van het Universiteitsziekenhuis van Lübeck deden onderzoek, concludeerden dat beiden ogenschijnlijk vruchtbaar waren, en geen problemen met het verwekken van een kind zouden moeten hebben. Tot die ene vraag gesteld werd: "Hoe vaak hebben jullie sex gehad?" Het echtpaar stond perplex en antwoordde: "Wat bedoelt u? We zijn geen bejaarden, maar door onze religieuze achtergrond hebben we 8 jaar lang gewoon niet geweten welke fysieke handelingen nodig zijn om een kind te krijgen."
Het stel krijgt nu sex therapie, en de Universiteit zoekt uit of nog meer echtparen dergelijke inhaallessen nodig hebben.

Artland Route

Vanwege de matige weersverwachtingen voorzien oponthoud op de A12 vandaag maar niet naar Scheveningen om de zandsculpturen te bekijken. De auto mocht na volgetankt te zijn naar het oosten, om over de grens bij Fürstenau de 140 km lange Artland Route te gaan rijden.


Prachtig heuvelland, korenvelden, watermolens, saaie steden en dorpen, maar ook mooie vakwerkboerderijen, veel riante woonhuizen en een burcht (die van Fürstenau) als toetje. Niet verbazingwekkend, dat Nederlandse motorrijdens de slingerende route als toertocht aanprijzen (1, 2) en je ook veel fietsers ziet (voorbeeld). Helaas ontbreekt op diverse plekken een richtinggevend bordje, of wijzen de aanwezige bordjes de verkeerde kant op. Bovenstaande print en de navigator aan bord waren echter behulpzaam.

Ondanks totaal 400 km aan gereden kilometers vandaag tevreden gezichten, en da's de bedoeling van een dagje uit.

21 mei 2004

Treinramp Amsterdam CS

Aan de oostzijde van het Centraal Station in Amsterdam is vrijdagavond omstreeks half zeven een intercity met passagiers op een wissel in de zijkant van een leeg treinstel gereden. 26 gewonden als triest resultaat. Beelden als deze zijn voor Nederlandse begrippen gelukkig uitzondering.

capture van NOS Journaal 8 uur.

Andy Kaufman 20 jaar dood; leve Andy Kaufman

Twintig jaar geleden, 16 mei 1984 om precies te zijn, dacht de wereld een groot komiek te hebben verloren. Andy Kaufman, is echter springlevend, inmiddels 55 en woont in New York City. In een recent tv-interview excuseerde de grappenmaker zich voor het zogenaamd dood zijn. Het was allemaal opzet, aldus Kaufman zelf. Dat je daar 20 jaar voor over hebt, is twijfelachtig. Onafhankelijk onderzoek door Ernst & Young auditors en een DNA-test toonden echter familie en vrienden het onomstotelijke bewijs: he's alive and well. Op Andy's weblog vind je foto's van publiek optreden, waaronder deze in de Bunny Bar. Geef toe: er zijn slechtere plekken denkbaar om je comeback te vieren.

Rookmachines Marco Borsato activeren brandalarm

De Antwerpse brandweer is vrijdagochtend rond 03.00 uur uitgerukt wegens een rookontwikkeling bij het Sportpaleis. Bij inspectie bleken enkele rookmachines, die worden gebruikt tijdens de concerten van Marco Borsato, de rookdetectors in werking te hebben gezet. De brandweer rukte massaal uit naar het Sportpaleis. "Het is gebruikelijk dat we met verschillende wagens en groot materiaal naar het Sportpaleis afzakken", zegt Johan Van Olmen, woordvoerder van de brandweer. "Daar aangekomen bleek dat enkele rookmachines de rookdetectors in werking gezet hadden". De crew van Marco Borsato was de rookmachines aan het testen voor de komende concerten van de zanger.

Zoekt en je zult vinden

Uit de wekelijkse portie zoekopdrachten, waarmee jullie op m'n weblog komen, heb ik er weer een aantal uitgepikt, en voorzien van nuttige weblinks.

50 cent levensverhaal: MTV.com, Launch.com, Askmen.com.

nokia 8910i verkoop: Kelkoo.nl, GSMWeb.nl, TelecomAdvies.nl, GSMShop.nl.

Tsjechische eetcultuur: Student.kuleuven.be, leukestart.nl.

Dochter Kerry nipplegate: nu.nl, NOS.nl, RTLNieuws.nl.

SBS6 gaat niet in op prinselijke dreiging

Televisiezender SBS6 heeft besloten om niet in te gaan op de eisen van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Het koninklijk paar wilde dat de zender €5.000 zou overmaken aan S.O.S Kinderdorpen als genoegdoening voor het uitzenden van beeldmateriaal uit de gestolen videocamera van Máxima. Daarbij zou de zender ook moeten toegeven dat het uitzenden van de beelden onrechtmatig was.
SBS wil niet dat S.O.S Kinderdorpen inzet wordt van een 'principieel juridisch conflict'. Ze gaat daarom sowieso €5.000 aan de instelling schenken. De eventuele gerechtelijke procedure die advocaat Kurt Stöpetie van het koninklijk paar eventueel wil aanspannen ziet SBS met 'volste vertrouwen' tegemoet.

20 mei 2004

Radionieuwsberichten

De verguiste talkshow host Jerry Springer zal vanaf 31 mei een week lang het middagprogramma van Paul Coyte overnemen op het gouwe-ouwe netwerk Capital Gold. Springer zal elke werkdag tussen 16 en 19 uur te horen zijn met zijn favoriete hits uit de jaren 60, 70 en 80, entertainment en natuurlijk Springers eigen ongezouten mening over de actualiteit. Capital Gold is in het westen van Nederland redelijk te ontvangen via AM 603.

Bright FM is de naam van een nieuw, nationaal christelijk radiostation. De website stelt nog niets voor, maar het te verwezenlijken doel is een 24 uurs christelijke muziekzender.

In tussentijd kun je natuurlijk gewoon CD's opzetten, op internet een Amerikaans christelijke muziekzender beluisteren, of afstemmen op Yam FM, waar ze naast hippe pop/dance/rock ook erg veel christelijke artiesten een draaibeurt geven.

Albert Verlinde gaat vanaf 1 september 2004 een weekend programma maken tussen 12 en 3 uur op Noordzee FM. Ook zal hij dagelijks te horen zijn met blokjes shownieuws op NoordzeeFM. Daarnaast blijft Verlinde ook verbonden aan het dagelijkse tv-programma RTL Boulevard op RTL4.

Hemelvaartsdag 2004

Carpe diem. Vanochtend via zo min mogelijk snelwegen naar het strand van Bergen aan Zee. Ofwel: Flevopolders, windmolens, dijk Lelystad-Enkhuizen, de Noordhollandse polders en molens, Alkmaar en tenslotte via Bergen langs de duinen naar zee. Lekker weer, dat wel. De kinderen doe je met een mega-zandbak en water al snel een groot plezier. Dat er een reddingsboot oefent, en surfers en vliegers en veel andere toeristen zijn, maakt het alleen maar leuker. Terug maar over dé Afsluitdijk, inclusief een educatieve stop bij Het Monument. In Friesland (A7, A32) rijdt het stukken ontspannender als over de A9-A1-A28, en da's wel prettig op een vrije dag. Toeval of niet, 's avonds na het eten waren we blijkbaar toe aan het verhaal van de hemelvaart van Elia (Swing Low Sweet Chariot).

Henriëtte geniet zichtbaar.

19 mei 2004

Brand in Catshuis niet verzekerd

Gebouwen van het rijk worden niet verzekerd. De premie van vele miljoenen euro`s die dit jaarlijks zou kosten, weegt niet op tegen het risico van brand. Het rijk heeft duizenden gebouwen in zijn bezit. Alleen de Rijksgebouwendienst bezit er al bijna tweeduizend, varierend van ministeries, musea en gevangenissen tot monumentale gebouwen en moderne kantoorgebouwen. Ook Defensie, rijkswaterstaat en de dienst Domeinen houden gebouwen. De schade die het Catshuis afgelopen zaterdag bij een brand heeft opgelopen, moet uit de schatkist worden betaald. De ambtswoning van premier Balkenend was zojuist voor €16 miljoen opgeknapt.

Op 21 mei melden media, dat Koningin Beatrix, haar werkpaleis Noordeinde aanbiedt om hoge gasten te ontvangen.

Tuf-Tuf Club staakt online strijd tegen flitsleed

Na ruim 4 jaar ageren tegen flitskliko's, flitspalen, mobiele teams en laserguns, houdt de Tuf-Tuf Club (TTC) het voor gezien. De website toont de hoogtepunten, en zal niet langer worden geactualiseerd. Het ging de makers vervelen, en dus stopten ze ermee.

Onthullende jurk 13-jarige niet gewaardeerd

Waar hier niet meer opgekeken lijkt te worden van weer een ontblote navel of strak omgeven boezem in wording, is in Cincinnati, Ohio de 13-jarige scholiere Dannielle Fuqua naar huis gestuurd, omdat haar jurk een te groot decolleté had. Leiding van de Holy Family Catholic School in Price Hill stelde geen prijs op de inkijk. Daniëlle zelf is zich natuurlijk van geen kwadd bewust. 't Was toch een mooie jurk, nietwaar? Voor de goede orde zijn de ouders echter per brief vooraf verzocht hun kinderen in niet teveel bloot verradende jurken te laten lopen. Meer lezen en zien?

Nieuws, wat is dat?

Goede vraag. Het zojuist gestarte zoeknieuws.nl weet er in elk geval nog niet goede antwoorden te vinden. De zoekactie naar IFRS (nieuwe verslaggevingsrichtlijnen die per 2005 van kracht worden) levert 0 resultaten, en die naar 'gifslang' slechts 1 treffer uit 2003. Dat, terwijl dit weekend toch echt werd gemeld, dat diverse Rotterdamse gezinnen letterlijk moesten vluchten voor zo'n beest in hun huizen. Gelukkig meldt nieuws.nl nu, dat de gifslang niet gevonden is.
Zondag leek Sonia Gandhi nog premier van India te worden, maar ze blijkt er nu voor te passen.

Nieuws van een andere orde. Op de Amerikaanse politieke agenda staat ook het huwelijk, en dus is in de presidentscampagne uitgezocht, wat het homohuwelijk aan baten zou opleveren ten opzichte van 'gewoon' samenwonen van een homosexueel paar.

Als je zelf kandidaat bent, geen nieuws. Voor de andere Nederlanders: de eindexamens zijn weer begonnen. Dagelijks examenbulletins op 3FM (buzz).
Tenslotte het geruststellende nieuws, dat U2's Bono deze week brengt in een chatsessie met eindexamenkandidaten van de University of Pennsylvania: de nieuwe CD is in aantocht!

18 mei 2004

Scoubidou een nieuwe rage?

M'n kinderen zeuren er niet om, maar volgens ingewijden (en je hebt altijd enthousiastelingen nodig om iets van de grond te krijgen) is Scoubidou de nieuwste speelgoedrage. Het zijn plastic, holle snoertjes, touwtjes van ca. 80cm lang in allerlei kleuren. Middels verschillende knooptechnieken kun je figuurtjes maken. Achter Yoarra.nl acteert een fanatiek gezin. Het voert zelf een webwinkel, waar je de touwtjes kunt kopen. Om klanten te waarschuwen tegen prijsvechters wordt het argument "Zoals bij alle Trendartikelen zijn er ook van de touwtjes van SCOUBIDOU® imitaties te verkrijgen, die mogelijk voordeliger woorden aangeboden.Voor optimaal knoopplezier, adviseren wij u uitsluitend kwaliteitsproducten te gebruiken. Zoals die via onze webwinkel en scoubidou.nl worden aangeboden." Geen paniek, als Scoubidou echt wat wordt, staat de bossen touwtjes binnenkort in de folders van Kruidvat, Trekpleister en Wibra, vast en zeker tegen een dumpprijs.
Dan op voorhand maar vast de patronen en voorbeelden: Scoubidou.de, Scoubidou-online, Scoubidous.de, Boondoggle (de Engelse naam) en GIMP link.

17 mei 2004

Paard van Troye blijkt kaskraker

Heb je nog niet genoeg van alle oorlogen en geweld kun je voor de grootste veldslag uit de oudheid ook terecht in de bioscoop. De film Troy (Troje) ging in première. Op de eerste dag werd reeds $45.6 miljoen geïncasseerd aan tickets. De kosten van de film, waarin onder meer Brad Pitt schittert als Achilles mogen er ook zijn, $200 miljoen. Homeros verdiende met het oorspronkelijke boek vast niet zoveel.

Forse schade door werk aan A28 bij Zwolle

Een aantal bedrijven heeft op A28filevrij.nl gemeld, dat ze enkele tonnen tot zelfs een miljoen euro schade oplopen door de langdurige werkzaamheden aan de A28 bij Zwolle. De Kamer van Koophandel Drenthe deed op deze site een oproep om economische schade te melden. Tussenstand: 51 reacties.

Persoonlijk ongemak: vandaag mocht ik weer meedoen met blokrijden vanaf 't Harde. Dat betekent 80km/u achter oom & tante agent, die je na bijna 20km langzaamaanactie keurig droppen in de file bij Zwolle-Zuid. Zinloos!

Máxima 33

Gefeliciteerd. Wellicht heb je het aan de vlaggen gezien (ja, ze mogen op 17 mei buiten hangen): onze kroonprinses is jarig en 33 lentes jong geworden. Nee, geen echte festiviteiten. Mijn suggesties voor het waarom: Máxima en Willem-Alexander gebruiken de 'huiselijke kring' om online de recente vakantiekiekjes en filmpjes te bekijken. Vorige week hadden ze geen gelegenheid, vanwege het bijwonen van het huwelijk van de Deense kroonprins. Of: Máxima probeert haar verjaardagscadeau, een nieuwe digitale camera, uit, terwijl Willem-Alexander met de RVD de een beveiligde document server met wereldwijd toegankelijke VPN inbelverbinding uitprobeert. Of: het paar geniet mét Amalia van het mooie weer in de paleistuin van een oranjetaart en -bitter, in combinatie met het Wilhelmus uit de mp3-speler en een stapel ongelezen royalty tijdschriften voor de laatste roddels over vrienden en bekenden.

16 mei 2004

MP3.com terug van weggeweest

Het heeft een aantal maanden geduurd, maar MP3.com, dé plek om gratis MP3's van bekende en minder bekende artiesten te downloaden, kennis te maken met nieuw talent en inspiratie voor nieuwe aankopen te doen is terug.

Je kunt zoeken via muziekstijlen, die keurig worden uitgelegd, gerelateerd aan andere muziekstijlen. Via streams zijn voorbeelden te beluisteren of te downloaden via diverse aanbieders. De opzet van samenwerking met partijen als iTunes, Napster en eMusic is dus wel een tik anders dan voorheen. Hieronder een voorbeeld van de Stryper klassieker To Hell With The Devil. Veel luisterplezier.

Bot ontmoet Arafat. Ving Arafat bot?

Onverwacht mocht minister van Buitenlandse Zaken Bot naar Arafat in Ramallah. Bot gaf aan tijdens het EU-voorzitterschap de stukgelopen onderhandelingen met Israël weer te willen openen. Mooie, nietszeggende belofte van een EU-land. Zo zijn ze al zo vaak gedaan. Geen woorden maar daden. Of Arafat daarmee bot ving?

Zon dag

En wat was jouw nieuws vandaag? Wij genoten vanmorgen van een scholendienst in Oud-Avereest, waar onze zoon Johan een liedje mocht zingen. En dat amper een 12 uur nadat hij met z'n gymnastiekgenoten een heuse uitvoering in de lokale sporthal verzorgde. En verder: zon, dus lekker buiten. Computer mocht wachten tot de zon weg is: nu. Buiten roken diverse bbq's. Welkom in Nederland.

Gezien, dat Oekraïne het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen? Nee. Venlo sinds vanmiddag Boris-town heet? Nee. Sonia Gandhi zich premier van India mag noemen? Nee. Zo'n dag.

15 mei 2004

Bavianen rustig van klassieke muziek

Apen zijn net mensen, zo blijkt ook uit het recente onderzoek van Stichting AAP in opdracht van de Universiteit Wageningen. Acht bavianen in het opvangcentrum Stichting AAP, die gefrustreerd en aggressief gedrag vertoonden werden daarvoor geobserveerd. Tijdens het langdurig afspelen van rustgevende muziek waren de apen minder gestresst. Ook de frustratie nam af en de apen zochten troost bij elkaar. Vlak voor de rustgevende werking werden enkele apen een kort moment agressief. Ook de klanken van Keltische muziek uit Schotland en Ierland hadden een rustige uitwerking op de bavianen. De apen oogsten succes met hun gemoedelijke gedrag: de bavianen mogen voortaan in de apenhal luisteren naar Classic FM en Arrow Classic Rock.

Ieder z'n eigen JP

De Amsterdamse ontwerpstudio 2HQ heeft een JP Remixer gebouwd, waarmee de minister president naar eigen smaak is aan te passen. Je kunt haardossen, brillen, pijpen, snor, etc. toevoegen en het effect online bekijken.

14 mei 2004

Hoe kom je hier bij?

OK, jullie zoektochten naar bloot en K3 blijven ongelooflijk, maar er is deze week wel een omslag waar te nemen. Zo trof ik onderstaande toch geheel andersoortige zoekacties in m'n referrers list:
- oefenexamen latijn gratis (heb ik nog uit 1989: mail me ;)
- pepmiddel examen (koffie?)
- "class action suit" definitie
- computervirus schadeclaim (tja)
- a1 deventer ijsselbrug file (de file staat er dagelijks, waarom er met Google online naar zoeken?)

Verspreiden privé beelden koninklijk paar bezwaarlijk

Het zal je maar gebeuren. Ben je met je kind lekker op vakantie bij je schoonouders in Argentinië, wordt de digitale camera van je vrouw gestolen. OK, het overkwam Willem-Alexander en Máxima. De beelden kwamen terecht op een Argentijnse site. Ondanks een communiqué van de Rijksvoorlichtingsdienst van gisteren, heeft SBS6 vandaag toch foto's getoond op tv. De advocaat van de inmiddels in Denemarken verblijvende prins en prinses onderneemt mogelijk stappen. Ook zal de RVD in de gaten houden, wie de beelden nog meer waagt te publiceren. Vanmorgen vertelde het Radio 1 nieuws, dat te zien was hoe Máxima kinderliedjes zingt. Lijkt me moeilijk op foto's te zien. Voordeel echter van de huidige fototoestellen is, dat je er ook korte filmpjes mee kunt opnemen. Welnu, ook die zetten de Argentijnen online. Je krijgt dezelfde discussie als met headliner-sites: is het tonen van een link hetzelfde als het publiceren van het achterliggende artikel? Antwoord, zo weten we inmiddels na rechtspraak: nee.

Toevoeging 19 mei: SBS heeft inmiddels een deadline van het prinselijk paar te pakken. Binnen drie dagen erkennen, dat de uitzending van donderdag onrechtmatig was, anders een rechtzaak.

Whitney lekker opgefrist

Whitney Houston zou, naar verluidt, een belangrijk gedeelte van haar ontwenningskuur 'met succes' hebben voltooid. De advocaat van Whitney Houston zegt op www.people.com dat de zangeres, na de vereiste dertig dagen, niet meer onder toezicht staat van een chaperone. Die heeft Whitney Houston in de voorgeschreven periode dag-en-nacht 'begeleid'. Volgens haar advocaat zet Whitney Houston de kuur zelfstandig voort met 'het nazorg-gedeelte'. "Ik voel mij nu compleet. Ik ben eindelijk weer helemaal mijzelf. Ik voel mij sterker dan ooit. Ik heb besloten mij te ontdoen van al het overbodige in mijn leven", is de reactie van Whitney Houston.

Whitney Houston is in maart (2004) aan de ontwenningskuur begonnen. Na een verblijf van vijf dagen in een afkickcentrum voor drugsgebruikers zou de veertigjarige zangeres de voorkeur hebben gegeven aan de status van 'buitenpatiënt'. Dit is blijkbaar alleen onder begeleiding mogelijk. In 2002 heeft Whitney Houston in een televisie-interview toegegeven dat zij met verscheidene drugs heeft geëxperimenteerd. Zij heeft toen gezegd dat 'het feest voorbij is'

13 mei 2004

Foutje bedankt!

De Canadese student Brandon Buchanan, die een MP3 speler via eBay had gekocht, kreeg in plaats daarvan een ander speeltje thuisgestuurd: een niet-geladen .22-kaliber Smith & Wesson, compleet met licentie. En, het geweer kwam uit de VS, en was dus niet onderschept bij de grenscontroles. Op een kopietje van de licentie na als aandenken, heeft Buchanan alles netjes ingeleverd bij de politie.

Church of Fools online

Stiekem nog eerder dan de I Church ging dinsdag de online kerk Church Of Fools open. De Londense bisschop Richard Chartres deed de openingspreek via een 'speech-bubble' in zijn persoonlijke cartoon. Zo'n 20 bezoekers waren bij de opening aanwezig. De online kerk is bescheiden van opzet: er is slechts ruimte voor 25 simultaan aanwezige geregistreerde kerkgangers, en 500 anonieme bezoekers.

Een week later (19 mei) blijken er ook diverse bezoekers te komen, die zich voordoen als satan, en de preekstoel of kerkbankjes misbruiken voor vloek- en scheldpartijen. Digitale excommunicatie is daarom een nieuwe functionaliteit van de online kerk.

12 mei 2004

Befehl ist Befehl


Tja, 't is wat. Denkt de rest van de wereld dat je als reserviste eigenlijk een sadiste bent. "In ieder mens schuilt een folteraar" kopte de Volkskrant enkele dagen geleden nog. Lynndie England, de 21-jarige soldate die op foto's uit de Abu Ghraib-gevangenis lachend naar de geslachtsdelen wijst van een Iraakse gevangene en een andere, eveneens naakte gevangene aan een lijn houdt, volgde bevelen van haar meerderen op en beleefde er geen plezier aan. Dat zegt althans haar advocaat, Giorgio Ra'Shadd. Goed opletten: "Ik denk dat haar werd opgedragen te lachen." Vermoedens dus. Agenten van de CIA en andere inlichtingendiensten die de militaire hiërarchie doorkruisten namen volgens Ra'Shadd de gevangenis over. Met de in scene gezette foto's moesten medegevangenen bang gemaakt worden. England is een van zeven militairen haar eenheid militaire politie die na het verschijnen van de foto's voor de krijgsraad moeten verschijnen. Een van de zeven, Jeremy Sivits, moet volgende week voorkomen in Bagdad. Straffen kunnen variëren van een reprimande tot vijftien jaar cel.

11 mei 2004

Passion binnenkort op DVD

Het nieuws over The Passion of the Christ blijft maar toestromen. Icon Productions, Gibson's bedrijf meldt vandaag, dat de film op 31 augustus op DVD en VHS video zal uitkomen in samenwerking met 20th Century Fox. De DVD zal met maximale bit rate uitgevoerd worden, en het geluid zal 5.1 Dolby Digital en 5.1 DTS zijn. Adviesprijs $30.

I-Church nu mét pastoor

Op 6 maart 2004 berichtte ik over de Engelse virtuele kerk, I-Church. Wie zoekt zal vinden, en gelukkig ging dat ook op voor de vacature van pastoor voor de webkerk. Alyson Leslie, een lekenpredikante gaat de kerk leiden, en is via elektronische middelen als e-mail en chat bereikbaar voor vragen, biecht, onderwijs, etc.
Nog vóór de officiële opening van de kerk in juli zijn nu al 700 kerkgangers geregistreerd. De predikante is terecht zeer tevreden over zo'n opkomst.

UFO of hallucinatie?

Een vliegtuig van de Mexicaanse luchtmacht heeft, tijdens een missie om illegale drugstrafikanten te onderscheppen begin maart, elf ongeïdentificeerde vliegende objecten (UFO's) op video vastgelegd. De beelden werden dinsdag op de Mexicaanse televisie getoond.

Op de video, uitgezonden door Televisa, zijn kleine witte vlekken in de lucht te zien. Op de opname is ook te horen hoe de piloten eerst denken dat de zogenaamde UFO's vliegtuigen zijn die drugs vervoeren. Eén van de piloten zegt daarna nog dat op de radar een vlek te zien is, die zich achter het vliegtuig bevindt. Daarna onthult de infraroodcamera nog 10 lichtgevende vlekken die zich met een grote snelheid voortbewegen. Uit het gesprek van de piloten blijkt dat de UFO's het vliegtuig een tijdje volgden en daarna snel verdwenen.

...en toen werd de meegevlogen cameraman wreed wakkergeschud uit zijn trip.

Amalia nog geen Zwitsers toppertje

Zwitserse autoriteiten houden de vernoeming van een nog naamloze bergtop naar prinses Amaliategen. Het Zwitsers verkeersbureau kwam in september op het idee een bergtop in Zwitserland bij het dorpje Scuol te vernoemen. De Nationale Dienst voor Topografie weigert de naam Piz Amalia voorlopig te erkennen. Daarnaast zou de berg al een andere naam dragen en moet er speciaal een wandelpad worden aangelegd om de top te bereiken. Het pas kruist echter een beschermd natuurgebied.

Overigens binnenkort weer feest, want op 12 juni wordt prinses Amalia in Den Haag gedoopt door Carel ter Linden.

10 mei 2004

Lentegroentefrisbeleg

Blogger.com, de stille kracht achter mijn weblog stak zichzelf in een nieuw jasje, en presenteerde een aantal nieuwe design templates. Ik was het oranje zat (niet de Oranjes), en stak de boel dus maar in 't groen. Even passen en meten ('customizen') om alle eigen toevoegingen ook weer in het gekozen template te krijgen. Awel: het resultaat staat voor je neus. Met Blogger.com's eigen commentaarvoorziening en een online profiel (met foto) als nieuwe 'features'. Voel vrij je commentaar te spuien.

EO bezuinigt tweederde directeuren weg

Om niet alleen onderin te snijden, heeft de EO besloten per 2006 het aantal directeuren terug te brengen van drie naar één. Alleen Henk Hagoort blijft directeur. Ad de Boer en Andries Knevel zijn dan directeur-af.

Flevolanders zijn gewone Nederlanders

Ja, 't is even schrikken. Na alweer tientallen jaren geleden kunstmatig gecreëerd te zijn, biedt de jongste provincie inmiddels onderdak aan honderdduizenden Amsterdammers, Veluwenaren, overgestoken Utrechtenaren, boeren, tuinders, windmolenbeheerders en hun nazaten. En wat blijkt na diepgravend onderzoek: De leefsituatie van de Flevolanders lijkt in veel opzichten op die van de doorsnee Nederlander. De provincie, die kennelijk onderscheid maakt tussen de eigen bevolking en de rest van Nederland, deed onderzoek naar de leefsituatie van bewoners van het kunstmatig geschapen land. Hoewel de provincie zegt dat de Flevolander eigenlijk niet zo veel verschilt de medelanders, zijn ze op de polder toch slechter af. Relatief hoge werkloosheid, sterke groei van ziekenhuiswachtlijsten, veel melding van kindermishandeling en veel lijders aan hart- en vaatziekten. Misschien is het maar goed dat de rest van Nederland niet op Flevoland lijkt.

09 mei 2004

RTL FM: vanaf maandag het ritme voor een vrouwenleven

RTL FM gooit vanaf maandag 10 mei het roer radicaal om: de radiozender richt zich vanaf die datum op een wat meer vrouwelijk publiek. "Ons streven is dat de groep luisteraars voor 60 procent uit vrouwen bestaat en voor 40 procent uit mannen, vooral tussen de 30 en 49 jaar", zegt HMG-radiodirecteur Arthur Weijers. De zender gaat de nieuwe slogan ‘De grootste hits en het beste van eigen bodem’ voeren. Daarmee wil RTL FM aangeven dat zo’n 35 procent van de muziek Nederlands is, met name Nederlandstalige pop uit de jaren tachtig en negentig. Het buitenlandse werk is herkenbare muziek vanaf de jaren zestig tot nu. Er is in de nieuwe opzet gekozen voor ‘lichte presentatie’ zonder personality shows.

Nieuws blijft een belangrijke factor: in de ochtend en de avond op hele en halve uren. De rest van de dag elk uur. Hoewel de zender volgens Weijers geen RTL4 op de radio moet worden, heeft RTL FM wel dezelfde kernwaarde: entertainment, hoge kwaliteit, warm, veilig en volwassen. RTL FM zit momenteel op een marktaandeel van 1,7 procent.

Passion of the Christ ook in Israëlische bioscopen

Onder de rubriek "antisemitisme" bericht Israelinsider vandaag, dat The Passion of the Christ de komende weken in de bioscopen van Tel Aviv te zien zal zijn. Problematisch of niet, de eigenaar van Cinemateque, Garboz, heeft de releasekosten van $150.000 er voor over om de Passion te vertonen. Censuur zou de belangstelling alleen maar aanwakkeren. Laat het publiek zelf maar beslissen.

Moederdag 2004

Zo, de bloemisterijen en drogisterijen zijn weer leeggehaald. Alle mama's weer blij met de lofdichten van hun kinderen. Als je nu pas wakker wordt, en toch nog om passende tips verlegen zit:
- moederdag.isfun.nl;
- moederdag startpagina-dochter;
- moederdagnet.nl;
- waarom en wanneer van moederdag.

Klazien, volgens onze kinderen "de liefste mama!"

08 mei 2004

Sasser programmeur gearresteerd

Nee, geen Rus, Chinees of Amerikaan: de programmeur van het computervirus Sasser is in Nedersaksen in Duitsland opgepakt. De 18-jarige man is na het afleggen van een bekentenis vrijgelaten.....met een schadeclaim?

Good Sex, tv-programma geproduceerd door Australische kerk

Inhakend op "sex sells" heeft de meest conservatieve Anglicaanse gemeente in Australië een televisie show Good Sex gelanceerd op de woensdagavond van the Ten Network. Doel: middels paneldiscussies open en vrij praten over onderwerpen als orgasme, penispomp, masturbatie en pornografie. Men wil enerzijds benadrukken, dat God vóór sexualiteit is, mits e.e.a. plaatsvindt binnen het huwelijk. Good Sex ontvangt elke week zo'n 350 e-mails met gemengde reacties. De kerk hoopt bijvoorbeeld langs deze weg voor 2012 10% van de bevolking van Sydney te bekeren tot het christendom. Het kerkbezoek neemt inmiddels toe.

07 mei 2004

XXXChurch: de #1 christian porn site

Eén van de motoren van het internet is de verzameling pornografische sites. "Sex sells" en verslaaft. Dat mannen, ongeacht hun levensovertuiging, bevattelijk zijn voor "expliciet naakt", is geen enkel geheim, getuige ook de doorsnee onderwerpen, waarmee jullie als bezoekers hier terecht komen. Dat ook christelijke mannen hiermee worstelen tonen recente onderzoeken aan. Promise Keepers (een mannenbeweging die zich inzet voor trouw, zorg voor het gezin) vroeg wie er in de week voor een bijeenkomst naar porno had gekeken: 50% gaf toe. Christianity Today meldt, dat 37% van de voorgangers zelf worstelt met porno. Om te helpen je te bevrijden van bezoek aan verleidelijk mooi aangeklede (hmmm, uitgeklede) webpagina's, claimden 2 Californische jonge voorgangers het domein www.xxxchurch.com.

De heren hopen, dat wanneer je op "XXX" zoekt, je 'toevallig' ook op hun site verzeild raakt, en er terecht kunt voor tips, gebed, filters, etc. Google presenteert XXXChurch.com echter nog niet bij de eerste 100 zoekresultaten, dus je hebt al een hondertal porno sites bezocht, eer je toe bent aan een wasbeurt, of je wordt op een andere manier geleid.

Een confronterend freebie op de site, is de zogenaamde accountability software. Om de twee weken wordt een lijst van bezochte websites gemaild naar twee mensen die je vooraf hebt uitgekozen. Uitkijken dus!

Bush' vriendenkring

In tijden waarin "sorry" het moeilijkste woord lijkt, is het goed steun te zoeken bij vrienden. Zoek daarom met Google naar "Bush's foreign friends".

Tweederde mail is spam

Wat ik allang wist, en dagelijks merk, wordt vandaag bevestigd door Webwereld. In januari was 63% van alle mail spam, in februari daalde dit tot 59% en in maart was het zelfs tot 52,8% gezakt. In april zijn spammers kennelijk weer tot leven gekomen en steeg het percentage spamberichten tot 67,6 wereldwijd. In de Verenigde Staten was dit vorige maand zelfs 82%. Hoewel de meeste spam (60,5%) vanuit de VS verstuurd wordt, hosten veel spammers hun sites in China om de wetgeving te omzeilen, zo bleek eerder deze week. Volgens gegevens van de Radicati Group zijn er op dit moment wereldwijd 980 miljoen actieve e-mailaccounts. Ongeveer 40% daarvan is een zakelijke account.

Een blik in de log van mijn K9 (zeer fijn werkend spamfilter): van de sinds 20 april verwerkte 1517 mailtjes, zijn er 1175, ofwel 77,46% spam. Helaas voor alle adverteerders van borst- en penisvergrotingen, bedelende Afrikanen en diverse vormen van porno: dergelijke mail ligt ongelezen en genadeloos snel in de prullemand :-)

Britney onzeker zonder andermans vriendje

Je zult het een poosje zonder moeten doen: da's niet fijn. La Spears kan niet functioneren zonder haar vriendje en daarom liet ze lover Kevin Federline overvliegen naar Londen. De beide tortelduifjes verblijven in het Londense 5-sterren Berkeley Hotel.

Vriendje Kevin bekijkt de show van zijn geliefde Britney daar backstage. Britney was wanhopig zonder Kevin. Ze is in volledige katzwijm gevallen voor hem. Britney’s maatje laat in Amerika zijn zeven maanden zwangere vriendin, de actrice Shar Jackson, achter. Dit wordt haar tweede kind.
Jackson zei: “Dit is niet alleen een relatie die hij op het spel zet, maar het lijkt meer op een familiebreuk. Hij mag thuiskomen en dan praten we er eens even over”.

Van Britney Spears' 99% playback, maar blijkbaar toch verwarmend concert op 7 mei in Ahoy, Rotterdam vind je hieronder diverse verslagen:
- Theo van Dijk's weblog;
- Nu.nl;
- TheGekkie weblog.

Hoe kom je hierbij?

Eerdere afleveringen, waarin vooral jullie zoektochten naat bloot in combinatie met K3, Britney Spears, bekende Nederlanders, mannen, popsterren, foto's, msn filmpjes, christelijke artiesten en de Verenigde Arabische Emiraten, is door Google opgevat coherente tekst. Het resultaat: structureel meer bezoekers. Tot aan 29 april zo'n 15-25 per dag. Daarna 57, 50, 110, 123 (2 mei daarmee voorlopig op #1), 69, 57, 52 en 60.

Veel interessanter, en hieronder -waar mogelijk- gericht beantwoord:
- Afghaanse radio zenders luisteren
- groeitabel kinderen
- meidengroep wow naomi
- mix ultravox madonna
- cijfers chips markt zoutjes
- Tribe Tour naar Nederland handtekeningen actie
- 250 miljard in briefjes van 50
- sony z1010 wanneer beschikbaar
- satanisme deventer
- weblog+zonder+sponsoring
- film klimaatveranderingen
- rijbewijs+automaat+forum

Achteruit de parkeergarage verlaten


Ook weer zo'n lekker zoekplaatje. Vandaag iemand die niet weet, dat naast achteruitrijden je ook tijdig kunt stoppen.

06 mei 2004

Zoekplaatje


Het verhaal achter de plaat.

Analoog televisiesignaal eerder stopgezet

Als bezuinigingsmaatregel wil de publieke omroep al in 2006 stoppen met het doorgeven van het tv-signaal via analoge zenders. Dat heeft zij geantwoord als reactie op vragen van de commissie Switch-Off. Deze commissie houdt zich bezig met de overschakeling van analoge naar digitale distributie van televisie via de ether. De doorgifte van het signaal zou in principe per 2008 stoppen, maar het staken van het uitzenden van het tv-signaal in 2006 levert €14 miljoen per jaar op. Maar er zou dan een oplossing gevonden moeten worden voor de naar schatting 65.000 tot 100.000 mensen die voor hun dagelijks gebruik afhankelijk zijn van dit signaal. Daarbij valt te denken aan de Nederlandse huishoudens in afgelegen gebieden. Verder is er een groep van ongeveer 400.000 mensen die het signaal nog gebruikt op een draagbare televisie of op vakantie. De publieke omroep wil dat daar oplossingen voor worden aangedragen door de commissie Switch-Off. Via het analoge signaal kunnen mensen met oude televisie-antennes Nederland 1,2 en 3 uit de lucht plukkken.

Vet! Anti-dieetdag :-)

Ongeveer 1200 mensen vieren donderdag de Internationale Anti-Dieet Dag. Volgens de Nederlandse Obesitas Vereniging (NOV) staan teveel mensen stil bij de grote plaats die gewicht en de obsessie om slank te zijn in onze samenleving inneemt. De Internationale Anti-Dieet Dag is in 1992 ingesteld als reactie op een zelfmoord van een 15-jarige meisje omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was.
Tijdens de Internationale Anti-Dieet Dag wil de NOV dat haar leden eens niet de hele dag aan afvallen en diëten te denken, maar meer aan lekker en gezond eten en bewegen. "Het is niet de bedoeling dat mensen denken dat er een groot vreetfestijn wordt georganiseerd", aldus lid Jacqueline Swagers. Op dertien plaatsen in Nederland worden er diverse activiteiten georganiseerd. Zo gaan er een aantal regionale groepen barbecuen, zwemmen of kegelen.

Meer over de vereniging vind je op www.obesitasvereniging.nl.

05 mei 2004

Stemwijzer Europees Parlement beschikbaar

De Stemwijzer Europees Parlement is geopend. En dat betekent weer nieuwe bezoekers voor stemwijzer.nl en al die andere varianten. Tot 28 april was het nl. doodstil op de site, getuige de stats. Op 28 april opeens een piek van 13.740 bezoekers, daarna weer enkele duizenden per dag. Nieuw is, dat je de stemwijzer ook als .exe kunt downloaden. Leuk voor thuis, maar daarmee missen de makers van de site wel bezoekers.

Helaas voor de fans worden wel een aantal nieuwe partijen uitgesloten in de stemwijzer: Respect.nu, Nieuw Rechts, Partij voor de Dieren, Europa Transparant, Partij voor het Noorden, Leefbaar Europa en Democratisch Europa.

Alice Cooper krijgt eredoctoraat van christelijke University

In mijn tienerjaren was Alice Cooper, de father of shock rock, één van dé voorbeelden van rockers die zich inlieten met satanisme, drugs, en andere zaken waarmee christenen weinig op hebben. Maar Cooper zag halverwege de jaren '80 het Licht, en werd christen. Aan de grote klok hangen, deed hij het niet, en pas 2 jaar geleden kenmerkte Hard Music Magazine Cooper als een christian celebrity. De inmiddels 56-jarige rocker kreeg onlangs van het christelijke Grand Canyon University een eredoctoraat.

Gefeliciteerd met je 116e verjaardag!

Hanna Barysevisch, vroeger boerin, vierde haar 116e verjaardag in de Witrussische hoofdstuk Minsk. "Ik ben wel moe van het leven, maar God heeft me nog niet opgehaald. Daarom drink ik er nog maar eentje op m'n gezondheid. Op 5 1888 zag ze het levenslicht in Buda, 50km ten oosten van Minsk. Voor haar verjaardag hoopte ze een verhoging van haar pensioentje van maandelijke $50 en de kans om ter kerke te gaan voor de biecht.

Van je vrienden moet je het maar hebben

Leken in maart Guns N' Roses gitarist Slash en bassist Duff McKagan nog samen te spannen met voormalig zanger/frontman Axl Rose in hun rechtzaak tegen hun voormalige platenmaatschappij (inzet; houd de release van een greatest hits album; uitslag: verlies), keren de eersten zich nu tegen Axl. Inzet ditmaal $1 miljoen, omdat Axl zou hebben nagelaten Guns N' Roses materiaal, dat filmproducenten wilden gebruiken, te gelde te maken.

04 mei 2004

Passion film bekentenis ingetrokken

Het was één van de opstekers in de hype van The Passion of the Christ, een 21-jarige Amerikaan die zijn zwangere ex heeft vermoord, stapt na het zien van de film naar de politie en bekent. Het verhaal kreeg vandaag een staart.

Eenmaal in de rechtzaal verklaarde de verdachte maandag onschuldig te zijn. Iedereen verbaasd, behalve de advocaat van Dan Leach, Ralph Gonzalez. Een schuldbekentenis zou zijn verdediging voor het proces, dat op 9 augustus echt begint, in de weg zitten. De verdachte heeft onder dwang het belang van de advocaat gediend, maar voelt zich allerminst gelukkig.

Ook dat nog! ter ziele

De KRO stopt na vijftien jaar met het televisieprogramma 'Ook dat nog'. Met de show van afgelopen zondag (Ned. 1) heeft het vroeger zeer populaire consumentenprogramma zijn laatste uitzending gehad, aldus de omroep vandaag. De KRO zet er een punt achter, omdat de serie door de jaren heen steeds minder kijkers trok.

Break the barrier!

Vannacht om 2.15u is een vrachtwagen door de barrier geknald (die tijdelijke afscheidingen tussen de rijbanen bij wegwerkzaamheden) op de A28 tussen de afslag Ommen en Zwolle-Noord. En dat hebben we geweten. Naast kilometerslange files vanuit het zuiden en noorden, kwam de noordoostelijke toegang (vanuit Dalfsen, parallelweg vanaf Lichtmis), de omweg via Hasselt (N377 doorrijden), en de Zwolse ring propvol te zitten.
In de krant zal ongetwijfeld morgen "door nog onbekende oorzaak raakte de vrachtwagen de vangrail" komen te staan. Mijn suggestie: gebruik de nacht om te slapen, maar doe dat vooral niet in een rijdende vrachtwagen. Kan ik m'n gederfde 45 minuten werktijd ergens declareren?

Doodskist met alarmknop

In Chili construeren begrafenisondernemers tegenwoordig ook kisten met een alarmknop, omdat geconstateerd is, dat te regelmatig mensen levend begraven worden, meldt de Metro vandaag. Naast een knalrode alarmknop lijkt me een zaklantaarn, een voorraadje water en voedsel, een zuurstofmasker, discman (met natuurlijk Mieke Telkamp's Waarheen, waarvoor? erin) wel handig. Het alarm moet draadloos, via een radiofrequentie, contact kunnen leggen met een alarmcentrale.

03 mei 2004

Marktplaats en Google tezamen

De gesponsorde advertenties van Google's Adsense rukken op. Markplaats.nl, de 365-dagen per jaar vrijmarkt van Nederland en omstreken, is met Google in zee gegaan. Gebruikers die op Marktplaats naar informatie zoeken zullen onderaan de zoekresultaten advertenties zien die relevant zijn bij hun zoektermen. Daarnaast zien gebruikers, tijdens het zoeken naar informatie en vermeldingen op Marktplaats, advertenties die aansluiten bij het thema en de inhoud van de pagina’s.

EO licht eigen 'vloeken' toe

In een 27 april gepubliceerd en hier beschreven onderzoek van TNO in opdracht van de Bond Tegen het Vloeken, bleek dat zelfs de Evangelische Omroep niet brandschoon was. Op de EO-website (overigens voor het grootste deel in een lentefris jasje gestoken) wordt de 0,2x vloeken per uur toegelicht. Op een rijtje:
- oh jee
- in Godsnaam!
- zak!
- God!
- potjandorie!
- shit!
- klootzak!
- jeetje!
- God het is toch wel!
- idioot!
- tering leider!
Veelal zullen het gasten van tv-programma's zijn geweest. Want, geef toe: het zijn vloeken of bastaards. Maar gelukkig helpt de Bijbel: "Een ongegronde vervloeking treft geen doel; hij zweeft weg als een mus, vliegt op als een zwaluw." (Spreuken 26:2)

02 mei 2004

Omhoog om een condoom: beheers je!

Nog nauwelijks bekomen van het bezoek van de 'kekke' Maxíma een dag ervoor, zat een 22-jarige Groninger zaterdagavond omhoog voor een condoom. Hij gooide zijn geld in een automaat, maar de automaat gaf de geest. De man, die graag veilig vrijt, verloor daarop zijn zelfbeheersing en trapte tegen de automaat tot het apparaat van de muur viel. De politie heeft de man opgepakt voor vernieling. De politie heeft hem verhoord en maakte een proces-verbaal op. Daarna werd de 22-jarige man vrijgelaten om, volgens het politiecommuniqué, 'van zijn vrijheid te genieten'.

Bezoekersaantallen exploderen

Na een bescheiden start in januari (23 bezoekers), werden februari (139) en maart (192) al beter. April was het begin van de revolutie. Toegegeven, het wekelijkse 'Hoe kom je hierbij?' fungeert als 'keyword spamming', zodat nieuwsgierige mensen op zoek naar uitgeklede Belgische Biggetjes (K3) langskomen en zowaar naar de goede sites worden doorgesluisd. De Google refrerrers worden wat saai, en ook de nieuwe zoekmogelijkheid rechtsbovenin wordt nog voornamelijk gebruikt voor 'meer van hetzelfde graag'. April eindigde met 667 bezoekjes, maar de eerste 2 dagen van mei, hoewel nog niet afgelopen, zijn al goed voor 207 bezoekers. Wow!
Ik hoop dat tussen de dagelijkse berichten veel van je gading is. Laat me anders eens weten.

01 mei 2004

Ark van Noach gevonden?

Zoals je ongetwijfeld deze week hebt gelezen, bezoekt deze zomer een expeditieteam de Turkse berg Ararat om er op zoek te gaan naar de restanten van de Ark van Noach. Nog nooit eerder waren de omstandigheden (ijskap goeddeels gesmolten, toestemming van de overheden, belofte om alleen foto's te maken) zo gunstig. Vandaag echter op fok.nl al een satellietfoto met toelichting uit de zomer van 2003.

Funliner

Bijna is m'n zoektocht naar de autosticker "Ik rem voor bumperklevers" voltooid. Gisteren tipte De Stentor me op Funliner.nl, de club die zelfklevende stickers voor onderop je kentekenplaat levert. Elke 3 maanden verzinnen ze nieuwe, en je mag suggesties doen. Je begrijpt, welke suggestie ik heb ingestuurd. Kijk bij benzinepompen of boekhandels naar het funliner-rek, en neem voor €2,50 een pakkende mee, in de trant van:
Zullen we stiekem de vluchtstrook nemen?
Als jij nu gas geeft, hebben wij een probleem
Zijn dit nou die twee seconden?
Als jij dit kunt lezen ben ik mijn sleurhut verloren
Die van jou gaat harder. Nou en????

Na enkele weken wachten heb ik een overzicht van de verkooppunten gekregen. Hij staat niet bij funliner.nl online.

1 mei viering

Dag van de Arbeid? Fout, Klazien en ik zijn vandaag 6 jaar getrouwd, en m'n schoonouders al 47 jaar. Om dit te 'vieren' zijn we naar Bourtange gegaan om de in scene gezette burgeropstand en veldslag te bekijken. De luide kanonschoten vielen bij de kinderen niet in goede aarde, maar desondanks hebben we genoeg kunnen zien, horen en ruiken. Voor de snelle beslissers: ook morgen, zondag 2 mei, worden de schouwspelen opgevoerd in het Groningse Bourtange.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker