Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 april 2004

Koninginnedag 2004

Ieder zijn of haar Koninginnedag. Neerlands tweede man in de ruimte, André Kuipers is natuurlijk blij dat hij weer heelhuids op aarde staat en heeft z'n eerste blokjes Hollandse kaas alweer op.

Koningin Beatrix bezocht Warffum en Groningen en bedankte het volk voor het medeleven na het overlijden van Juliana, aan wie we 30 april als vrije dag te danken hebben.

160.000 mensen namen de trein op weg naar...? Amsterdam ontvangt 400.000 feestvierders. Ik mocht vanochtend assisteren bij een luchtkussen tijdens de plaatselijke festiviteiten voor 250 kinderen. Vanmiddag hebben we het mooie weer maar benut om te wandelen in het Hanzewoud aan de noordoostkant van Flevoland. Temidden van het overweldigende groen gelukkig zeer weinig andere mensen te bekennen.

V. Manger Cats, tot voor gisteren goedverdienend directeur van de Hartstichting, zit ontslagen thuis. Wie weet komt er nog een verlate collectant van de Hartstichting aan de deur. Heeft zij ook een leuke dag.

29 april 2004

Hoe kom je hierbij?

M'n wekelijkse zoek-en-raak-hier-verzeild-soap. Populair waren opnieuw Idols' jurylid Henk-Jan Smits, diverse aspecten van The Passion of the Christ: de 30 zilverlingen (omgerekend: ), de traan van God de Vader na het sterven van Zijn Zoon en pogingen om filmfragmenten te downloaden (kijk eens op thepassionofthechrist.nl voor de trailers). Ook bloot in allerlei vormen blijft aantrekkelijk om naar te zoeken: van Japanners, Britney Spears, K3, Anita Witzier tot zelfs naakte bezoekers. Geld maakt niet gelukkig, toch werd er gezocht naar het inkomen van Bono, U2 en K3. Kijk voor diverse webtips over Britney, K3 en U2 bij een eerdere aflevering.

Interessanter:
- recensie Moya Brennan
- Jeroen van der Klis, beroemd corsettenmaker: lees maar na,
- spandau ballet antisemitisch? Geen idee.
synopsis vier evangelien? Tatianus de Assyriër schreef er één, lees maar na. Je kunt ook recenter werk vinden, bijvoorbeeld de Synopsis Quattuor Evangeliorum (Stuttgart, 1985), 13e druk of later van Kurt Aland, die ook de redactie van veelgebruikte Griekse bijbelmanuscripten op z'n naam heeft staan. Voor €50 is 'ie van jou.

zoekmisverstanden
19 rack kopen, bedoeld wordt een 19" rack-model van een computer of muziekapparaat (zoals een drumcomputer, effects generator, synthesizer). Maar rack is ook plat Engels voor een buste, en 19 kan natuurlijk ook de leeftijd van een meisje zijn.
nokia 6310 geschikt voor amerika. Beter kun je bij nokia.com kijken of het 6310-model triple-band is, zodat je 'm niet alleen in Europa, Azië en de Pacific, maar ook in de VS kunt gebruiken. Antwoord: nee.
diacrieten overzicht: er zijn nog altijd goede ASCII-overzichten online te bewonderen. In MS Word kun je de overzichten gemakkelijk tevoorschijn halen via Invoegen-Symbool. Word geeft daarbij ook de sneltoetscombinaties aan om vreemde tekens als é of à te krijgen.
specs tiscali persoonlijke homepage: als je graag had willen weten, wat de services rondom homepage ruimte bij een tiscali-abonnement zijn, kijk dan op tiscali.nl
persknipsels over stress op het werk: een zin als deze zonder "" eromheen kan van alles opleveren.
schoolbank omzeilen. Ik interpreteer 'm als "Ik wil niet betalen voor het verzenden van e-mails aan oud-klasgenoten." (dat kan alleen, wanneer je klasgenoot in het profiel een e-mailadres heeft ingegeven). Of Google 'm ook zo oppikt, is de vraag.

Pilgebruik drastisch gedaald?

Pilgebruik door 21+ vrouwen sinds begin dit jaar drastisch gedaald, was woensdag een typische Telegraaf headline. Dat de cijfers afkomstig zijn van de Stichting Farmaceutische Kengetallen, klinkt indrukwekkend. Enkele kanttekeningen. "Van de vruchtbare vrouwen boven de 21 jaar gebruikt 40% het anticonceptiemiddel" Vruchtbaarheid staat los van pilgebruik, lijkt me. Anticonceptie belet het bepalen ervan. "In totaal zijn 160.000 vrouwen gestopt met de pil" Zorgverzekeraar CZ constateert echter, dat het declaratiegedrag in december 2003 "onverwacht" hoog was. Terwijl de eerste elf maanden van 2003 zo`n €800.000 per maand werd gedeclareerd bij de zorgverzekeraar, was dit in december €1,2 miljoen. Als vanaf 2004 zi'n €15 per maand voor een strip betaald moet worden, is er dus alleen al bij CZ in december 2003 voor 26.667 strips extra gedeclareerd? Dat duidt op hamsteren en oerhollandse hebberigheid. De hamsteraars hebben dus een voorraadje, waardoor er in het eerste kwartaal minder pillen verstrekt zijn, logisch toch? Dit wordt trouwens vandaag bevestigd in het 7 mei in het Farmaceutisch Weekblad te verschijnen volledige artikel. In dat artikel gelukkig ook nadere analyse en een verklaring voor het verdwijnen van het 'hamstereffect' vanaf maart 2004.

28 april 2004

Schermutselingen in Bourtange

Ben je de brave oranje balonnen en oudhollandse spelletjes op Koninginnedag weer zat, is het wellicht een leuk idee in de periode 30 april t/m 2 mei naar de vesting Bourtange te gaan. . Een historisch verdedigingswerk in het prachtige Westerwolde vlakbij de Duitse grens in Drenthe. Voor de 8e keer vindt dan een groots schijngevecht plaats, zoals dat ook in 1814 moet hebben plaatsgevonden. In dat jaar bevonden zich nog troepen van Napoleon in de vesting. Geallieerde legers, afkomstig uit allerlei Europese landen, hadden al een deel van Nederland bevrijd van de Franse onderdrukker. Op 1 en 2 mei wordt de geschiedenis nagespeeld. Het Nederlandse bevrijdingsleger wordt opnieuw gesteund door de hulpvaardige legers uit België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. Deze Nederlandse en andere Europese soldaten zijn allemaal vrijwilligers die als hobby hebben om de Napoleontische geschiedenis zo getrouw mogelijk te doen herleven. Ze voeren niet alleen de strijd opnieuw op, maar leven ook in tentenkampen waarin het leven uit de tijd van bijna 200 jaar geleden zeer nauwkeurig wordt nagespeeld. Kleding, wapens, keukengerei, tenten, kampleven en voedingsgewoontes zijn exacte kopieën van de tijd rond 1812-1814. Bezoekers kunnen dit allemaal bekijken en meebeleven. Ook de bevrijding van Bourtange wordt nauwgezet volgens de toenmalige tradities uitgevoerd door infanterie en cavalerie. Vooral het gebulder van de vele kanonnen en de knallen van musketten zullen tot de verbeelding spreken. In totaal zullen er circa 500 manschappen aan de gevechten deelnemen. Vanaf vrijdag 30 april marcheren er al militairen uit het Napoleontische tijdperk in en om de vesting Bourtange. Deze dag zal geheel in het teken staan van Koninginnedag met o.a. gratis diverse activiteiten voor de kinderen. 's Avonds de officiële opening van de schijngevechten met aansluitend een Oranjebal. Op zaterdag 1 mei en zondag 2 mei zullen vanaf 11.00 uur allerlei activiteiten plaatsvinden, zoals Burgeropstand, Veldslagen, Oude Ambachten en zijn de bivakken open voor het publiek. Op zaterdag 1 en zondag 2 mei heeft de bezoeker de gelegenheid om een blik te werpen in het leven in 1814. Alle authentieke kampementen zijn geopend voor het publiek. Daarnaast worden er op beide dagen van 10.30-12.30 en 13.30-16.00 schermutselingen nagespeeld.

Creëer je eigen file op de A28 (zuid-noord)

De weg terug vanaf Utrecht richting de Lichtmis kenmerkt zich in de middagspits door veel onnodige vertraging. Het samenvoegen van A28, A27 in combinatie met de afslag De Uithof is een slecht begin. Vooral op de linkerstrook komend vanuit Utrecht is het oppassen voor links uitwijkende auto's over de doorgetrokken streep. Rokend rubber is geen uitzondering. Dan de Pieter van Vollenhoven tunnelbak en na de bocht de overkapping bij Zeist. Standaardeffect van deze 'wat zit er om de hoek?'-vraag: file. Eer je bij Hoevelaken bent, is er minstens een half uur verstreken, het Route Informatiepaneel bij de Waterlinieweg is ook slechts een indicatie. Afslaande forensen richting Nijkerk, Harderwijk, Nunspeet, 't Harde en Wezep zorgen voor de volgende verrassingen. Tot op het UIT-bord links blijven rijden, en dan alsnog rechtsaf met 140 km/u is geen uitzondering. Aangekondigde of té opvallend posterende agenten bij Harderwijk onder de viaducten of voor 't Harde in de rechterberm laten het verkeer afremmen. Hattemerbroek en Zwolle-Zuid zijn dé plekken voor creatieve bypasses, links- en rechts inhalen. Komend vanaf het zuiden meen je als forens de oudste rechten te hebben op de hoofdrijbaan, maar daar denken de snelweg-hoppende-Zwollenaren anders over. Na het passeren van de Vechtbrug kan het gas weer vol worden ingetrapt. Geen wonder, dat de politie regelmatig posteert bij De Markte, net ná de helling bij de Lichtmis, of achter de geluidsschermen van Staphorst. Kun je tenslotte linksom of rechtsom je eigen weg kiezen op knooppunt De Lankhorst, zodat medeweggebruikers weer op de rem kunnen. Vanaf Meppel is de A28 voor jezelf.

27 april 2004

Nieuw: doorzoek m'n weblog

Nieuw op de weblog: rechts zie je een webform om de weblog en z'n archieven te doorzoeken op vrije tekst. Powered by Freefind.com (gratis!)

Tussenstand vloekmonitor: 1600 grove taaluitingen op tv

Serieus onderzoek door TNO in opdracht van De Bond Tegen Het Vloeken (bekend van de papagaai-posters op de treinstations, hotspots van irritatie en frustratie), heeft uitgewezen dat je de mogelijkheid hebt 1600 grove taaluitingen via de televisie tot je te laten komen. Grof geschut is vooral bij BNN te horen, het andere uiterste is de RKK met een brandschone lei. Zelfs de EO bezondigt zich blijkbaar 0,2x per uur aan vloeken of andere schuttingtaal.

Creëer je eigen file op de A28 (noord-zuid)

De autosnelweg A28 kent een groot aantal plekken om zelf een file veroorzaken, danwel medeslachtoffer te worden. Ik neem je 's ochtends mee vanaf de oprit bij de Lichtmis. Vertrek niet na 7u, want dan staat de toeritdosering die aan het eind is opgesteld aan. Alle vaart die je tot dan hebt kunnen maken, om met dezelfde snelheid als de andere verkeersdeelnemers op de hoofdrijbaan te komen, ben je dan kwijt. Voeg je met 60 km/u in, heb je de eerste filemeldingen te pakken. Even daarvoor, bij het ritsen vanaf de A32 bij Lankhorst (Meppel) kun je door haantjesgedrag ook al een beste rij veroorzaken. Volgend oponthoud is de ruim 10km bij Zwolle. Tot december 2004 vindt er groot onderhoud plaats, en worden er plusstroken gemaakt. Rijkswaterstaat informeert keurig, maar het zijn vooral de midden op 2 rijstroken rijdende vrachtwagens en niet links durfende, danwel overmoedig links oprukkende automobilisten die opstoppingen veroorzaken.
Ben je eenmaal bij de Ijsselbrug, krijg je een gevoel van bevrijding. Niet toevallig, dat de KLPD hier regelmatig posteert met een flitser. Eenmaal losgebroken wil het gaspedaal makkelijk ingetrapt worden. Tot Harderwijk gaat het dan goed. Het aantal forensen, dat bij Harderwijk, en even later bij Nijkerk en Amersfoort invoegt is zo groot, dat 's ochtends makkelijk files resulteren. Tussendoor, langs het Nulderstrand, is er dan nog het Soul Survivor-effect. Van 1 t/m 5 mei wordt er weer een christelijk jongerencongres gehouden achter een rij zwart beplakte Heras-hekken. De eerste dag, dat de hekken er staan, sta je prompt stil in een kijkersfile. De bypass via de parkeerplaats vlak voor de afslag Nijkerk is favoriet bij de stresskippen. Het klaverblad Hoevelaken is afgezien van de vrijdagmorgen altijd een treffen van veel auto's. Echt medelijden mag je hebben met het verkeer, dat komend vanaf Apeldoorn de A28 naar Utrecht wil opdraaien. Heb je eenmaal de toe- en afritten rondom Amersfoort gehad, volgt de Utrechtse heuvelrug. Prachtige hoge wallen aan weerszijden, maar ook prima gelegenheden om eens aan de rem te trekken. Wat is het stukje vanaf knooppunt Rijnsweerd naar de Waterlinieweg dan leeg! Als laatste opmerkelijk punt van dit traject: ergens gaat zo'n 5km verloren in de aanduidingen op de hectometerpaaltjes. Ik vermoed, dat dit met de aanleg van het nieuwe stuk A28 tussen Amersfoort-Zuid en Rijnsweerd in de jaren '80, historisch gekomen is. Ik hoop het punt van verspringen nog eens tegen te ontdekken.

Geen vuile seks meer in Naarden


De gemeente Naarden wil een eind maken aan seks in het Naarderbos. Het recreatiegebied op een oude vuilstortplaats is een populaire ontmoetingsplek voor homo's en hetero's, maar met een aanpassing van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) moet dat straks tot het verleden behoren. Mensen die seks willen hebben in de buitenlucht weten al jaren hun weg naar het Naarderbos te vinden. Zo prijst Swinglife het bos aan met 'de hele dag heerlijk genieten' en 'hier zie je altijd wel auto's van liefhebbers staan'. "Personen die zich in het bos ophouden om uit te nodigen tot ontuchtige handelingen, veroorzaken overlast", aldus het college. "Ik heb best wel oog voor homo's die moeite hebben om een plek te vinden waar zij redelijk anoniem samen kunnen zijn", zegt burgemeester Peter Rehwinkel. "Maar hier gaat het om een recreatiegebied. Seksuele handelingen kunnen wij niet tolereren." Het Kenniscentrum Homo- en Lesbisch Emancipatiebeleid waarschuwt eventuele Naarderbosgangers alvast op haar website: "Je moet nu extra op je tellen passen." Na parkeerplaats De Markte boven Zwolle (2 jaar geleden) en het Zilverstrand bij Almere (vorig jaar) is dit blijkbaar de aflevering van 2004 in het niet langer gedogen.

26 april 2004

Michael Tait (dc Talk) gaat touren met Santana

Michael Tait, één van de drie leden van DC Talk, en sinds een paar jaar ook solo actief, is uitgenodigd om te gaan touren in Europa met de legendarische rockgitarist Santana, meldt CCMBuzz. Terecht is Tait zeer vereerd. EMI CMG platenbaas Peter York waardeerde Tait voor z'n werk in het bijzonder het laatste album Lose This Life, en zette de tour op poten. De reis neemt de heren vanaf 2 juli mee naar Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Nederland (op 9 juli in Den Haag tijdens het North Sea Jazz festival, vanaf 15 mei kaartverkoop), Zwitserland, Italië, Kroatië, Hongarije en Tjechië. Tevens zal Tait participeren in het nieuwe studioalbum van Carlos Santana. Meer tourinfo.

ISS komende dagen vanuit Nederland te zien

De komende dagen is het International Space Station (ISS), met aan boord ESA-astronaut André Kuipers, te zien vanuit Nederland. Wie het ruimtestation wil bekijken, moet vroeg uit de veren, gemiddeld zo rond vijf uur 's ochtends. Dat meldde de Europese ruimtevaartorganisatie ESA maandag. Het ruimtestation is volgens ESA "met het blote oog te zien als een kleine ster die razendsnel van het westen naar het oosten scheert. Wel even opletten, want dit gebeurt slechts gedurende drie tot vijf minuten, nét boven de horizon''. Het ruimtestation is hoogstwaarschijnlijk woensdagmorgen beter te zien. Dan duikt het ISS even voor 05.30 uur op in het zuidwesten. Donderdag gebeurt dat kort voor 04.30 uur. Als het ISS zich vrijdagmorgen op Koninginnedag opnieuw boven de Nederlandse horizon laat zien, staat André Kuipers alweer met beide benen op de grond in de steppe van Kazachstan. Hij landt om 06.09 uur plaatselijke tijd (02:09 Nederlandse tijd).

Essent sneller @home

Met de hete adem van ADSL-aanbieders in de nek heeft Essent Kabelcom, moederbedrijf van internetprovider @Home, groen licht gegeven voor de extra investeringen. Doel is om medio 2005 het bestaande kabelnetwerk voor 100 procent geschikt te hebben voor kabelinternet. Dit zal er toe leiden dat ruim 287 duizend nieuwe huishoudens kunnen beschikken over @Home en TV Home (het digitale televisie- en radiopakket). In de oorspronkelijke planning ging het nog om 180.000 extra huishoudens dit jaar. Momenteel is bijna 80 procent van de 1,8 miljoen huishoudens in het Essent-gebied geschikt gemaakt voor kabelinternet. @Home heeft momenteel 320.000 klanten.

25 april 2004

Music.download.com als nieuw onderkomen van mp3.com

Jarenlang gold mp3.com als dé thuishaven voor legale mp3's. Menig populaire en minder populaire artiest had er z'n stekkie en promootte z'n artistieke werkjes via deze site. Miljoenen wisten de site te vinden, totdat eigenaar download.com er begin dit jaar plotseling de stekker uittrok. Opeens zaten artiesten en bezoekers zónder. Natuurlijk werd aangekondigd, dat er een vervanger gerealiseerd zou worden. Via e-mail zouden we allemaal op de hoogte gehouden worden.
Dankzij de nog immer populaire newsgroups ontdekte ik vandaag, dat op http://music.download.com/ artiesten nu hun elektronische etalages weer kunnen vullen, en binnen enkele weken ook bezoekers weer welkom zijn.

Gij zult niet stelen (2)

Nederlandse werknemers roven de bedrijfskantines in de zomermaanden massaal leeg, meldt nieuws.nl. Vooral bestek, suikerzakjes en peper- en zoutstelletjes worden op grote schaal ontvreemd. Handig voor op vakantie, of bij de barbecue. Volgens een schatting van Dominique de Kleer, manager bij een filiaal van La Place in Den Haag, verdwijnen er in de zomer zo'n 500 vorkjes en lepeltjes uit haar restaurant. De Kleer noemt het controleren van bezoekers onmogelijk. "Je kunt niet elke bezoeker als een misdadiger aankijken."
Het gaat niet alleen om bestek, ook kleine zakjes suiker, sambal en ketchup zijn gewilde producten. Volgens manager Fred Haazen van cateringorganisatie Albron gingen er bij een stadsdeelraad van Rotterdam drie dozen sambal per dag doorheen. "Dat aten ze echt niet allemaal meteen op", aldus Haazen.
Plastic bekertjes worden ook met slurven tegelijk meegenomen vanaf de koffiehoek. Gerd Hoffmann, directeur van Hoffmanns Bedrijfsrecherche, ergert zich enorm aan al die kleine diefstallen. "Mensen zien het als een secundaire arbeidsvoorwaarde om af en toe iets van de baas te stelen", zo zegt Hoffmann. Volgens hem heeft een groot deel van de werknemers regels, richting en controle nodig. "Anders zitten ze straks nog met bureaustoelen op de camping."

Gij zult niet stelen

Bij aanvang van de Amerikaanse Gospel Music Association Week werden onderzoekresultaten over muziekpiraterij bekend gemaakt. Slechts 10% van de Amerikaanse christelijke tieners beschouwd muziekpiraterij als moreel verwerpelijk. Bijna 65% haal muziek van het internet of kopieert CD's. Dat is ongeveer gelijk aan het percentage onder niet-gelovige jeugd. Ook in de CCM scene wordt geklaagd over dalende verkoopcijfers. Afgelopen jaar daalde de verkoop met 5% tot 47 miljoen stuks.

24 april 2004

Wandelen in het veenland van Nieuw-Dordrecht

Voor veel Nederlands echt het einde van de wereld (ja, voorbij Amersfoort, Zwolle, Hoogeveen, ja zelfs Emmen), voor ons een leuke middagwandeling in de lentezon: Nieuw-Dordrecht en Klazienaveen-Noord. Dankzij de Trouw en eigen oriëntatievermogen om creatief wandelpaden te vinden. Meer info over deze (voormalige) veengebieden vind je op HetVeenland.nl

Klaar voor de Grote Opname?

In de jaren '70 maakte Hall Lindsey ons bang (De Planeet die Aarde heette...), in de jaren '90 Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins (Left Behind series). Vandaag haalde een nieuw fenomeen de opiniepagina van de Volkskrant: RaptureReady.com. Ondanks Jezus' uitspraak "Maar van die dag of van die ure weet niemand, ook de engelen in de hemel niet, ook de Zoon niet, alleen de Vader" (Marcus 13:32), zijn er altijd weer lieden die denken het wel te weten, of te durven gokken.

RaptureReady biedt naast een overdosis aanwijzingen voor vervulde profetieën, merchandise en leesvoer de zogenaamde RaptureIndex. Afhankelijk van de score op categorieën als 'valse christussen', 'oecumene', 'satanisme', 'hongersnood', 'economie' en de toestand in Israël, Rusland en Iran, stijgt of daalt de index. Per 19 april staat de index op 139, en da's oppassen, want het werkt alsvolgt:
- <85: weinig profetische activiteit
- 85-110: gemiddelde profetische activiteit
- 110-145: zware profetische activiteit
- >145: gordels om, alstublieft!

In 2000 zweefde de index tussen de 158 en 172; 2001: 160 en 182; 2002: 161 en 179; 2003: 133 en 177 en dit jaar: 135 en 144. Niet verbazingwekkend dat het 'all time high' op 24 september 2001 stond: paniek alom dankzij '9/11'.

Waarom dan 'gordels om'? Bijvoorbeeld 1 Tessalonicenzen 4:16 ev rept van de grote opname van gelovigen als Jezus terugkomt en hen roept. In een oogwenk zullen we -waar we ook maar zijn op dat moment- Hem tegemoet gaan in de lucht. Kun je nog wel discussiëren of dat vóór, tijdens of ná de zogenaamde grote verdrukking is (de 7 jaren van ultieme rampspoed zoals die als straf over de Aarde komt) plaatsvindt. Gemak dient de mens, en daarom opteren veel gelovigen voor een opname vóór de ellende aan. Helaas of gelukkig ligt de keuze van het tijdstip in de handen van God.

Ben je wie je zegt dat je bent?

Tupperware eindelijk ook in de winkel te koop

Tupperware, bekend van de party's die al 40 jaar bij voornamelijk moeders aan huis worden gehouden, stamt uit 1944, maar was nooit in de winkel te koop. Vanaf maandag kunnen liefhebbers van de speciale opbergdozen, kannen, deksels en dergelijke ook terecht bij een kiosk in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Da's toch goed nieuws....

Trijntje Oosterhuis in De Tamboer

Het is nog erg vroeg, dankzij de 'early morning call' van Marianne, onze jongste dochter. En zo krijg je amper 6 uur na afloop van een leuke avond in de Hoogeveense Tamboer al een eerste impressie van het optreden van Trijntje Oosterhuis met band.

Tijdens de akoestische tour 2004 die sinds februari loopt en haar langs enkele tientallen theaters leidt, brengt Trijntje (bekend van Total Touch en zichzelf) een greep uit haar veelzijdige repertoire, van de opener De Zee, Vlieg Met Me Mee (van Abeltje), enkele bekende Total Touch hits (Touch Me Here, Somebody Else's Lover), materiaal van Stevie Wonder (Visions) tot de afsluiter Nu Jij Er Bent, dat voor prinses Amalia geschreven werd.
Gelukkig bleef het publiek niet onberoerd of passief in de stoel. Alle gelegenheid om te staan, te dansen, te klappen en uit volle borst mee te zingen. Wil je Trijntje ook in deze setting meemaken, heb je nog maar enkele kansen: vanavond in Zwolle (Nieuwe Buitensociëteit), 30 april in de Stadsgehoorzaal in Kampen en 1 mei in het theaterhotel De Orangerie in Roermond. O, had ik nog niet verteld, dat de band puik was?

23 april 2004

Lach: 't is vrijdag

Indien men de wereld vergelijkt met een dorp van 100 inwoners, rekening houdend met alle bestaande volkeren, dan ziet dit dorp er als volgt uit: 57 Aziaten - 21 Europeanen - 14 Amerikanen (Noord en Zuid) - 8 Afrikanen 52 vrouwen - 48 mannen 70 niet-blanken - 30 blanken 70 niet-christenen - 30 christenen 89 hetero's - 11 homo's 6 personen zouden 59% van de totale wereldrijkdom bezitten 80 zouden dakloos zijn 70 zouden analfabeet zijn 50 zouden afhankelijk zijn van iemand anders 1 zou sterven 2 zouden geboren worden 1 zou een PC hebben 1 zou een diploma hebben

Indien je deze morgen bent wakker geworden en je bent niet ziek, dan ben je gelukkiger dan 1 miljoen mensen die in de komende dagen zullen sterven.

Indien je nooit oorlog, eenzaamheid, honger of het lijden van de gewonden hebt meegemaakt, dan ben je gelukkiger dan 500 miljoen mensen in de wereld.

Indien je naar de kerk kan gaan zonder je bedreigd te voelen, zonder gearresteerd te worden of zonder dat je gedood wordt, dan ben je gelukkiger dan 3 miljard mensen in de wereld.

Indien je eten in de koelkast hebt liggen, je gekleed bent, je een dak en een bed hebt, dan ben je rijker dan 75% van de inwoners van de wereld.

Indien je een bankrekening hebt, een beetje geld in je portefeuille of een beetje kleingeld in een doosje, dan hoor je bij de 8% rijkste mensen van de wereld.

Indien je dit kan lezen, dan ben je dubbel gezegend, want je hoort niet bij de 2 miljard mensen die niet kunnen lezen. En... je hebt een PC!

Ooit heeft iemand gezegd:
* werk - alsof je geen geld nodig hebt,
* dans - alsof niemand naar je kijkt,
* zing - alsof niemand naar je aan het luisteren is
* heb lief - alsof niemand je ooit gekwetst heeft,
* leef - alsof het paradijs hier op aarde is.

Hoe kom je hierbij?

In de periode 15 t/m 22 april waren een aantal onderwerpen weer razend populair. Door ze hieronder te herhalen, help ik hard mee nog meer bezoekers te introduceren. Zoekmachines zijn namelijk erg domme apparaten. De woorddichtheid is groot, dus er wordt over geschreven. Haha. Hier komen ze weer, in volgorde van populariteit:
1. K3: k3 bloot, KAREN VAN K3 NAAKT, kathleen van k3 is naakt, k3 naakt, k3 bloot, "k3 naakt", blote borsten van k3, sex k3 naakt, k3 bloot, karen k3 bloot, k3 naakt, studio100+audities, k3 blootfoto, bestel k3 spullen, k3 meidengroep, k3 in zuid afrikaans, k3 naakt powerpoint, k3 bloot, kathleen k3 naakt, k3, k3 zuid afrika mp3. Hét plaatje en dé E-card.
2. Bloot: foto's naakte topmodellen, expliciete prive foto naakt, borsten memory, gratis sex filmpjes met ouderen, blote vrouwen spelletjes, bodysuit videoclip, zuidafrikaanse borsten, bekende nederlanders naakt, "truth or dare"+foto+slipje, video naakte bekende nederlanders, naakte muziekvideo, kinderen blootfoto, mannelijke sexuele dienstverleners, sex staphorst, blote borsten bloopers.
3. Britney Spears: Britney Spears Everytime videoclip downloaden, bijbehorende Engelstalige lyrics, Videoclip Britney Spears Onyx Hotel Tour Miami, britney + everytime + pers, britney spaers, plaatjes van Britney Spaers. Webtip
4. Eros Ramazotti en Naomi Valeska: 5 zoekacties. Webtip
5. Naamgenoten: henk jan meppel, "henk jan smits" vrouw petra, henk-jan smits naakt, "hans van der klis". Webtip: stamboom Van der Klis
6. U2: Sunday Bloody Sunday+U2+vertaling, Sunday Bloody Sunday vertaling, u2 + sunday bloody sunday + tekst + nederlandse vertaling. Still Haven't found what you're looking for? webtip
7. Oogjuweel: oog operatief oogjuweel, prijs oogjuweel, oogjuweel, oogjuweel voor of tegen.
8. strijkplankhoezen: 3x. Webtip

Leuker, en daarom (binnenkort) waar gevonden voorzien van een koppeling naar een echt goede website over het onderwerp:
Pinda automaat
stamboom muzieksoorten
RSS flitsservice
bijbel over geld/rijkdom: Lees eens waardevolle principes in 1 Kronieken 29:12 en 16, Spreuken 14:24, 22:4, Prediker 5:9 (Rijkdom is een zegen van God), Job 36:19 (in nood blijkt niet alles te koop te zijn), Spreuken 3:9 (verblijd de Here door eerst van je rijkdom aan Hem terug te geven), Spreuken 11:4 (rijkdom baat niet tegen toorn), Spreuken 11:28 (wie op rijkdom vertrouwt, zal vallen, beter is het rechtvaardig te zijn), Spreuken 22:1 (een goede reputatie is belangrijker dan rijkdom), Prediker 5:10-13 (het meer lijkt nooit vol).
plaatjes van loempia
prius "april 2004"
Quatar alcohol

Labels:

22 april 2004

Wiedewiedewiet

Als je toch op je zolderkamertje zit te internetten, een kacheltje bij de hand hebt, en nog een paar vierkante meters over......dan stop je natuurlijk de 1 uur durende instructie DVD Home Growing in de speler. Vervul je behoefte door zelf op deskundige wijze wiet te kweken, is de gedachte. Krom producties is de producent van de dvd en bij Movie MAX ligt de DVD voor €19,95 vanaf 27 april in de schappen....geen geld. 't Is alleen sneu als de politie je zolderkamer komt opruimen...

De dvd bevat instructies voor het kweken van wiet, de benodigde grond- en voedingsstoffen en installaties. Het teeltproces wordt uitgelegd en een 'groeitabel' toont de verschillende fasen in de groei van de plant. De benodigdheden zijn vaak te verkrijgen in de zogenaamde grow-shops. Bij Movie MAX in België zal de dvd niet aangeboden worden, omdat het bezitten, verhandelen en verbouwen van cannabis bij onze zuiderburen verboden is.

Gmail toch geen 1 april grap, zelfs sponsoring door blogger.com

Gmail, waarvan 1 april als aankondigingsdatum wel erg verdacht leek, maar later ook weer niet, bestaat dus echt wel. Sterker: na het inloggen op Blogger.com word je uitgenodigd een eigen Gmail-account aan te maken.

Binnen no-time heb je je eigen 100Mb webmail account, nice isn't it?

21 april 2004

Surfsleutel

"Surfsleutel moet kinderen van alle internet-kwaad vrijwaren." Klinkt verleidelijk niet? Met een eigen browser, voorzien van een tunnel richting 120 geselecteerde en goedgekeurde websites, een tijdslot en de mogelijkheid voor ouders om een waarschuwingsboodschap in te spreken. Voor €7 per maand is de exclusieve browser te koop. :)

Einde Rebecca Radio

Onzekerheid troef. Al enige tijd stond Rebecca Radio 'in de etalage'. Diverse bezoekers van m'n log kwamen kijken of ik meer nieuws had. Uit eerste hand, Martijn Muijs is één van de betrokken dj's kreeg ik vandaag onderstaand bericht:
MEPPEL - Het voltallige personeel van Rebecca Radio is ontslag aangezegd.
Het commerciële regionale radiostation staat al enige tijd te koop, maar bleek in de huidige vorm niet aan de man te brengen.De twee eigenaars, Noordelijke Dagblad Combinatie en Boom Pers willen van het station af, omdat ze zich meer willen toeleggen op informatie in plaats van amusement. Sinds bekend werd dat het station te koop is, kelderde de omzet van de advertentie-verkoop.Volgens directeur Knol van Rebecca was het ontslag van de twintig werknemers dan ook onvermijdelijk. Het is niet bekend hoeveel geld er moet worden neergelegd voor het station. Overigens blijft er nog altijd hoop op een overname.

20 april 2004

Orgels zijn zware instrumenten

Voor organisten geen nieuws: als je eenmaal een elektronisch orgel thuis hebt staan, moet je 'm vooral laten staan. Die van mij is ruim 100kg zwaar, en verzet je dus niet zomaar.
Een Amerikaanse orgelliefhebber had onlangs minder geluk met (of liever: onder z'n klavieren). In Toledo, Ohio is een 50-jarige man gered, die ruim 10 dagen onder z'n orgel lag. Resultaat: zwaarademig, maar gelukkig gered door een oplettende buurman. De stapel post werd verdacht hoog.

Ook in de file voor Muiderberg?

De laatste dagen is het echt bingo op de A9, en dat terwijl ik alweer enkele maanden bij Hoevelaken gewoon de A28 vervolg, en er dus geen oorzakelijk verband is tussen mijn aanwezigheid op de A1 en de stilstand bij de aansluitende A9. Afgelopen donderdag is de aansluiting aangepast om het verkeer van de A6 vanuit Almere sneller te laten invoegen op de A1 Hilversum-Amsterdam. De proef pakt echter anders uit, erkent ook Rijkswaterstaat. Mensen die om zes uur uit Almere vertrekken zijn pas om acht uur op hun werk in Amsterdam, aldus een medewerker van de dienst. Daarom gaat de dienst mogelijk de aanpassing van het knooppunt Muiderberg terugdraaien. Rijkswaterstaat denkt dat automobilisten gewoon moeten wennen aan de nieuwe situatie, en dat het op den duur wel beter gaat. De proef op de A6 en A1 duurt formeel tot eind mei. Eind deze week is er echter al een tussenevaluatie. Als de problemen aanhouden, kan de proef dan al gestopt worden.

Mix it up

Het mixen van diverse muzieknummers is al zo oud, als er muziek is, zo lijkt het. Het enorme succes van de MTV serie MTV Mash is eraan te danken. Je kunt er woeste combinaties als for my ass - groove armada vs missy, white line lunc - grandmaster flash vs h, p-p-push over - salt n pepa vs sophie, andrew fights fo - beastie boys vs andrew, stop that girl - ladytron vs b.r.m.c, can't get a life - depeche mode/greenday, love in vienna - madonna/ultravox en
got your cherry - inxs/neneh cherry. De echte fans verzamelen zich op sites als Beatmixed.com, of lezen het compilatie artikel op MTV.com. Ook de christelijke muziekindustrie gooide er een eigen variant tegenaan: Smash-Ups, waarin je Audio Adrenaline, Steven Curtis Chapman en Grits in één mix hoort, of DC Talk's Jesus Freak vermengd hoort met ZOEgirl's Dismissed. Dolle pret!

McDonald's Cantalupo overleden

De grote M, symbool voor toegeven aan de verleiding. Grote baas Cantalupo overleed gistermorgen. Tja, het was juist de man die in Amerika de Happy Meals voorzag van groente en fruit om nog een beetje acceptabel te blijven, en claims als "McDonald's is degene die me heeft vetgemest" te vermijden.

19 april 2004

Geslaagde lancering, maar proeven Kuipers mogelijk al daarvoor mislukt

Het wetenschappelijk onderzoek dat Andre Kuipers tijdens zijn reis in de ruimte behoort te doen, zou wel eens bij voorbaat mislukt kunnen zijn. Het vertrek van Kuipers leidde al voor zijn vertrek tot een rel bij de wetenschappers die zijn experimenten verzorgen. Nederlandse onderzoekers moesten op de lanceerbasis in Bajkonoer werken onder slechte omstandigheden. De kasten waarmee het onderzoeksmateriaal de ruimte in moest, waren niet steriel. Ook gingen de Russen bijzonder makkelijk om met het onderzoeksmateriaal, zo hebben onder andere bloedcellen bijna twee uur, zonder elektronische temperatuurregeling, naast de raket gestaan. Het wetenschappelijk onderzoek kan daardoor zijn mislukt. De Nederlandse overheid rechtvaardigt de reis van Kuipers, die 18 miljoen euro kost, vooral met het belang van onderzoek. De gedupeerden zijn universiteiten en onderzoeksinstituten.

18 april 2004

Stop spam op een slimme manier

Spam, de plaag van iedereen met e-mail. Na zelf al diverse andere tools tegen spam uitgeprobeerd te hebben, van het zelf definiëren van rules in Outlook tot en met de installatie van Spamfighter, ben ik sinds enkele dagen over op K9, een 80Kb groot tooltje, dat zich positioneert tussen de e-mail listen port en Outlook (of ander e-mailprogramma). Het filtert razendsnel de binnenkomende mail, en voorziet ze van een kenmerk. Eén regel (als kenmerk voorkomt in subject) in Outlook is vervolgens voldoende om alle spam te verwijderen. Kijk, da's een goede actie.

17 april 2004

Kuipers klaar voor lancering richting ISS

Eén van m'n oude hobbies, ruimtevaart, blijft opspelen zodra er weer wat interessants gebeurt. Aanstaande maandag is dat natuurlijk de lancering van André Kuipers en collega's richting het International Space Station.

Ik zag aan de referrers list, dat meer mensen DE links op dit vlak zochten. Hierbij mijn vondsten:
- Space.com Expedition 9 info, met veel links naar andere sites
- ESA DELTA launch info
- Energia (Russische site in het Engels)
- SpaceToday.com news update
- ISS Fanclub, inclusief live-radio, volg het station, en veel meer.
- Jules Unlimited tv-special
- NOS Nieuws achtergrondpagina
- Wereldomroep

Bang voor de dokter?

4% van de mannelijke huisartsen heeft wel eens sex gehad met een patiënt. De meesten meenden dat de sex positief was voor de patiënt. Ruim driekwart voelt zich wel eens aangetrokken tot een patiënt. Bij vrouwelijke huisartsen is dan eenderde. Bij hen heeft één op de 120 ook sex gehad met een patiënt. Dit blijkt uit onderzoek van de sexuoloog Leusink dat is gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Niet duidelijk is of de seks plaatsvond in de behandel- of consultsituatie. Dat is volgens de LHV essentieel om te bepalen of er sprake is van laakbaar handelen.

Urkers tegen eventuele tv-vertoning Passion

Twee leden van de Gereformeerde Gemeente op Urk hebben een brandbrief met 1700 handtekeningen naar de Evangelische Omroep gestuurd. Daarin wordt dringend verzocht de film The Passion of the Christ van regisseur Mel Gibson nooit op televisie uit te zenden. De EO heeft interesse getoond voor aankoop van de film over het lijden en sterven van Jezus. EO-directeur Andries Knevel wees er gisteren desgevraagd op pas de derde gegadigde te zijn. De NCRV heeft de eerste claim, en de KRO de tweede. Ook is het mogelijk dat een commerciële omroep de film aankoopt. De Urkers vinden dat de "onmenselijke lijdensweg van Christus'' niet door acteurs kan en had mogen worden nagespeeld. Wij vinden het niet netjes dat Hij afgebeeld wordt. De Here Jezus is daarvoor te heilig. Dit is geen manier om te evangeliseren.''

Als het afbeelden van Jezus Christus alleen al een zonde zou zijn, is het natuurlijk flauwekul de pijlen nu te richten op The Passion of the Christ. Verbrand dan ook alle geïllustreerde (kinder)bijbels, de tientallen andere Jezus-films, tractaten met afbeeldinge, vermijd elke rooms-katholieke kerk.................ofwel: ga lekker vissen! Illustratief is het antwoord van de Urkers op de vraag waarom de initiatiefnemers zich alleen op de EO gericht hebben gericht: "Andere omroepen en de meeste bioscopen zijn vermoedelijk toch niet gevoelig voor dit alarmsignaal.''

16 april 2004

Hoe kom je hierbij?

Opnieuw een week met interessante referrers. Van 9-15 april noteerde ik de volgende toppers en tobbers.

Naamgenoten als Henk-Jan en Van der Klis vormen regelmatig een goed aanknopingsunt voor een bezoekje. Zoekargumenten als 'klis', 'henk jan', 'henk jan van der klis', 'henk jan meppel', 'Jeroen van der Klis', 'van der klis' zijn dan ook veelgebruikt.
Ook blijven de zoekers naar één of meer ontblote Belgische zangeressen steevast langskomen: 'foto's van k3 naakt', 'het sexleven van k3', 'naakte k3 foto's', 'k3 borsten', 'k3 slipje', 'k3 slipje zien', 'k3 naakt', 'k3 kristel borsten'. Jemig, ik mag toch aannemen, dat hier vooral wanhopige vaders aan het zoeken zijn? Ik hoor immers noch m'n dochter, noch m'n zoontje over K3 in combinatie met ondergoed of de afwezigheid ervan! Maar goed, hier vind je dé foto (klik op ctrl-a voor de 2e foto)
Vreemde Passion of the Christ offsprings, zoals 'caviezel naakt', 'passion for hair' en 'kruisiging naakt borsten' brachten bezoekers bij me, zonder dat ik hun behoeften kan of wil bevredigen.

Veel Britney Spears lovers: 'nipplegate +foto +spears', 'Foto's van Britney Spears: videoclip Toxic', 'britney spaers foto', 'Britney Spaers muziek', 'kaartjes The Onyx Hotel Tour Britney Spears', 'britney spaers bloot', 'britney spears everytime videoclip suicide', 'foto's videoclip toxic van britney spears'. Mag het een onsje meer zijn? Ja, Ramazotti vs Naomi Valeska doen het ook goed met maar liefst 8 gerichte zoektochten.

Mobieltjes blijven 'in' met 'sony ericsson z1010', 7650 demontage en 'Sony ericsson', T68, wallpaper, gratis'

Interessanter:
- 'wie koopt rebecca radio' Immers ook 'het einde van rebecca radio' wordt gezocht? Ik heb het DJ Martijn Muijs nog niet gevraagd.
- 'winamp lijst "exporteren naar html" Doe dat via CTRL-G in de Album List, die je via www.winamp.com kunt downloaden.
- 'Of Shakira bont draagt'. Goede vraag, het antwoord vind je hier (nog) niet.
- 'bonbons zelf maken recepten'. Mijn webtip.
- Amish' en 'amish leider' of 'amish +relevantie'. Veel info vind je op http://www.800padutch.com/amish.shtml en AmishCountry.org
- 'Moorehuhn'. Gewoon downloaden via het hoofdkwartier.
- 'foto van saddams schuilplaats' vind je hier.
- 'jahweh 666'. Kan het nog uiteenlopender in één gecombineerde zoekactie? De Ik ben Die Ik Ben, de God van Hemel en Aarde versus het getal van de mens uit Openbaringen?

15 april 2004

Adres onbekend

Herkenbaar, maar vrijwel voor de gemiddelde Nederlander onmogelijk foutloos in te kloppen is het webadres www.dunnewind-delange.dakmeester.nl een dakdekkersbedrijf uit Ommen. Ik reed vanochtend achter één van hun bedrijfswagens, vandaar. Het doet terugdenken aan goedbedoelde overheidscampagnes als www.jijkomttochook.nl, www.bobjijofbobik.nl of www.gordeltijger.nl. Webadressen die geïntroduceerd worden via tv-reclames, maar dan helaas niet met copy-and-paste in de adresbalk van je webbrowser zitten. Adressen als www.yesorno.nl, www.verzekeruzelf.nl of www.geencentteveel.nl of www.lekkerwijntje.nl hebben het nadeel, dat niet op voorhand duidelijk is, wie erachter zit. Zeker bij financiële dienstverlening is dat lastig voor de consument. Soms verworden het tot geuzennamen, en dan is het rijk der webloggers een goed eigentijds voorbeeld. Wat dacht je van collega's als www.geenstijl.nl (ze werden geciteerd in De Volkskrant in het kader van het exploiteren van websites door een gedetineerde) of de rebellen van www.volkomenkut.com. Alles beter dan de worsteling van Lindows, Lindash danwel Linspire.

Voorkom een steniging

De steniging van Amina is per vonnis bevestigd! Er werden te weinig handtekeningen verzameld tegen deze steniging. Het opperste gerechtshof van Nigeria heeft de steniging van Amina Lawal goedgekeurd. De executie is enkel voor 2 maanden uitgesteld zodat zij afscheid kan nemen van haar kind! Na deze 2 maanden zal ze tot aan de hals ingegraven worden en gestenigd tot de dood, behalve als een lawine van handtekeningen de autoriteiten op andere gedachten kan brengen. Amnesty International vraagt u om de petitie te tekenen op hun website. Door een gelijkaardige campagne werd een andere vrouw al eerder gered, Safiya, die zich in dezelfde situatie bevond. Blijkbaar zijn er nog te weinig handtekeningen verzameld voor Amina.

Niet denken dat dit niets uithaalt (denk aan het uiteindelijke positieve resultaat van de acties rond en voor de arts Arjan Erkel van Artsen zonder Grenzen.

14 april 2004

Dolenthousiast over kantoorbaan: man wil niet weg

Een 41-jarige man uit Zwolle is dinsdagmiddag aangehouden bij een kantoorpand aan de Statenlaan in Den Bosch. Hij wilde het pand niet verlaten. Zelfs na dringend verzoek van een medewerker van het pand wilde de man niet weg. In het kantoorpand brak de man een vaas. Hij is aangehouden voor huisvredebreuk en vernieling. De politie wilde niet zeggen wat de man in het kantoorgebouw kwam doen.

Winnen met je rekeningnummer

Dat een uitkering soms net een loterij is, bewijst het volgende bericht. De 39-jarige Yolanda Schaap uit Ulft in de Achterhoek kon haar oren niet geloven toen een ambtenaar van de gemeente haar belde met de boodschap dat er een zalmsnip van 363.870.326 euro op haar rekening was gestort. Het bedrag was echter ook meteen weer teruggeboekt. Door een fout van een ambtenaar was per abuis haar rekeningnummer ingevuld als bedrag in plaats van de gebruikelijke 45 euro. "Vorige week werd ik gebeld door de gemeente. Ik dacht nog: 'Shit, ik heb wat fout gedaan'. Maar de ambtenaar legde uit wat er mis was gegaan. Ik begon heel hard te lachen. Ik ben twee minuten stinkend rijk geweest", aldus de bijstandsvrouw die van de grote belangstelling van de media geniet. Yolanda Schaap, die vrijwilligerswerk doet voor het Rode Kruis, geeft niet zoveel om geld. "Rijkdom is niet in geld uit te drukken. Maar ik zou wel tegen meneer de Geus willen zeggen: geef eerst geld aan vrijwilligers, voordat u uw eigen salaris met 30 procent verhoogt!"

Vliegen wordt leuker met internet erbij

Lufthansa gaat voor het einde van de maand breedband-internet aanbieden aan zijn passagiers, meldt Computable. Daarmee is de Duitse vliegtuigmaatschappij de eerste die een dergelijk aanbod doet aan zijn passagiers. Lufthansa is de eerste luchtvaartmaatschappij die snelle toegang tot internet geeft aan zijn reizigers. Vanaf eind april hebben reizigers via hun laptop of handcomputer toegang tot internet. De internetsignalen worden vanuit het vliegtuig via een satelliet naar de aarde gestraald en weer terug gestuurd. De verbinding in het vliegtuig is naar verluidt twintig keer zo snel als een gemiddeld adsl-abonnement. Internettoegang kost zo'n $15 om drie uur te mogen surfen; voor $20 kan tot zes uur gemaild en gesurfd worden. Internetten tijdens transatlantische vluchten van zes uur of langer gaat $30 kosten. De intenetdienstverlening is niet alleen bedoeld voor zakenreizigers. De service is net zo goed geschikt voor kinderen die een computerspelletje willen spelen. Voorlopig moeten mensen zelf hun pda of laptop met wifi-aansluiting meenemen als ze willen internetten. Een aantal toestellen zal in de nabije toekomst echter ook uitgerust worden met ethernet.

13 april 2004

Eenvijfde mannen doet aan naaktstrijken

Het is alweer enkele weken geleden, dat ik over m'n favoriete hobby, strijken, schreef. De meeste Nederlanders zien elke keer weer op tegen het strijken en maken zich er het liefst makkelijk van af. Uit een onderzoek naar het strijkgedrag van de Nederlander blijkt dat één op de vijf Nederlandse mannen naakt of halfnaakt is als hij de was strijkt. (Ik hoor bij de 80%). Bij mannen onder de 24 blijkt zelfs één op de drie aan naaktstrijken te doen (ik ben al bijna 34).
Eenderde van de mannen strijkt alleen een overhemd of broek als ze die echt nodig hebben (nee, daar draag ik er teveel voor). In een kwart van de gevallen laten ze de klus het liefst over aan hun partner (tja, tenzij je een goede deal maakt rondom onkruid wieden, dweilen, ...). Bij mannen tussen de 45 en 55 jaar is dat percentage nog hoger (ik zal het onthouden). Vrouwen strijken hun wasgoed in 95 van de gevallen zelf (niet hier, doe vrijwel alles). Overigens ontlast één op de vijf vrouwen zichzelf door kleding te kopen die niet gestreken hoeft te worden (zo niet Klazien).

Bijna één op de drie ondervraagden noemt zichzelf een 'spaarstrijker': zij sparen al het strijkwerk van een hele week op om op een vast moment alles in een keer te strijken (ik hoor bij de 67%). De meeste Nederlanders beleefden hun eerste strijkervaring voor hun vijftiende (had ik ook eerder). Bij 19 procent van de vrouwen vond de eerste keer zelfs voor hun tiende plaats, zo blijkt uit het onderzoek dat Lever Faberge uitvoerde in opdracht van Philips en Robijn. De favoriete plek om het strijkijzer te hanteren blijkt voor 37% van de Nederlanders de woonkamer (bij mij gewoon naast de computer, kan ik muziek blijven luisteren, downloads volgen en chatten), gevolgd door de slaapkamer met 21% en de logeerkamer met 10%. Eén op de tien Nederlanders beschikt over de luxe van een aparte strijkkamer.

Nog vrijwilligers voor een gijzeling?

Wij Nederlanders dit weekend erg blij om en met de vrijgelaten Arjan Erkel. Een overwinning kent vele claimanten, en dus lees je in de kranten over de rol van Gemser, de KGB, Bot, en vele anderen die deze vrijlating mogelijk maakten.
Tegelijkertijd lijkt in Irak het wapen 'gijzeling' de nieuwste hype in de hoop coalitietroepen te bewegen te vertrekken. Vandaag werd nuchter op BNR Nieuwsradio verteld, dat er 10 Nederlandse burgers zijn 'op eigen verantwoordelijkheid'. Maar hoe reageert de regering, als één of meer van hen hetzelfde lot treft als werkzoekende chinezen, Italianen, Japanners, enz.? Alsof een oorlogsgebied een soort hobbyclub is...

12 april 2004

Nadelen van een USB memory stick

De USB memory stick is de onbetwiste opvolger van de floppy, en je kunt er lekker veel op kwijt. Hoe smakelijk de stick zelf is, bewijst het volgende bericht. Een op heterdaad betrapte spammer probeerde op een wel hele aparte manier zijn bewijsmateriaal te doen verdwijnen: hij trachtte namelijk zijn USB stick op te eten waarmee hij zijn spam-mailtjes verstuurde.
De man werd gesnapt door een medewerker van het internetcafé waarin de spammer zich bevond. In een email beschrijft hij de manier waarop hij de spammer probeerde te betrappen. Ondertussen werd de politie ingeschakeld en probeerde de man te arresteren. Deze poogde toen het bewijsmateriaal wat zich op een USB memory-stick bevond te vernietigen door deze stick door te slikken. Dit mislukte en de man werd aangehouden.

11 april 2004

Wat doe je met Pasen?

Tja, 1/3 van de Nederlanders gaf deze week te kennen helemaal niets 'aan Pasen' te doen. De tuincentra draaien door het redelijke weer gouden tijden, en menig caravan is richting camping gestuurd. Toch blijkt men op zoek, zo geven ook de referrers aan die op m'n weblog terechtkomen. Oorsprong van Pasen. Na alle geweld over The Passion of the Christ, het lichamelijk en geestelijk lijden van Gods zoon die mens werd en als gezalfde koning voor onze fouten en overtredingen van Gods wetten stierf: Jezus Christus, is de lijdenstijd voorbij. Gisteren overigens wel aan de hand van de voor een Bottomline recensie onderhanden sountrack van The Passion of the Christ, onze zoon uitleg gegeven over Christus' lijden, dood en opstanding: de kern van Pasen. Zelfs die laatste vijand werd overwonnen, en dat geeft kracht aan het christelijk geloof. Als teken van gehoorzaamheid aan Jezus' gebod om hem te volgen in dood en opstanding, laten gelovigen zich dopen. Vanochtend werd het paasfeest in onze gemeente dan ook gecombineerd met het dopen van 4 mensen. Dubbel feest dus.

Nederland wordt steeds gezelliger

Dat is althans het motto van BBQ restaurantketen Gonzales, dat tevens schuilgaat achter het makkelijke reserveringsnummer 0900-gezellig. Gisteravond hebben we met een aantal familieleden de vestiging in Vilsteren uitgeprobeerd. Tegen een vast bedrag kun je onbeperkt barbecuen. Vlees, salades, sauzen en soep zijn ruim voorradig, en het zelf doen heeft nog altijd z'n charme. Prima gelegenheid om (weer) eens uit te gaan.

10 april 2004

Steve Taylor Cornerstone 2003 concertopnamen

En ook vandaag blijtk het internet een bron van erg leuke informatie. Ik was voor een Bottomline recensie op zoek naar informatie over Sheila Walsh, trof ik een site van de Amerikaan Peters. Hij bood een bootleg van Steve Taylos's Cornerstone 2003 optreden aan. Negen MP3's en nog twee van het eerdere Creation Fest, zijn enige twee optredens sinds zeer lange tijd. Wave rules :)

Als tegenhanger van het Nederlandse Flevo Totaal Festival gold jarenlang het Britse Greenbelt Festival. In 2004 wordt het nog gezelliger. De Engelse versie van Creation Fest is namelijk geheel gratis. Van 6-8 augustus kun je er genieten van: The Tribe, CrossMovement, The Band With No Name, Steve, The Kry en bijvoorbeeld Cathy Burton.

Proefrit Toyota Prius

Vanochtend ter oriëntatie een proefrit gemaakt in de nieuwe Toyota Prius. Deze zogenaamde hybride auto combineert een benzinemotor met een elektromotor. De laatste wordt opgeladen bij afremmen en overbodige massa-energie die wordt gegenereerd door de benzinemotor. Resultaat: 1:17 mogelijk met een benzinewagen, de meest milieuvriendelijke auto op dit moment. Aan de binnenzijde alle gemakken zoals bediening van van alles en nog wat aan het stuur, een full-colour infoscherm, helder display voorin voor de bestuurder, prima stoelen, airco, cruise control, etc. etc. Even wennen, dat het een automaat is, maar verder rijdt de wagen geweldig, geruisloos en prima geveerd.

Als je er nu één wilt hebben, moet je even geduld hebben. Blijkbaar is er veel meer vraag dan aanbod, en moet je bijna een jaar wachten op je Prius. Kijk voor meer info ook eens op:

Labels:

09 april 2004

Snel binnendoor van Raalte naar Deventer

Via Heeten en Lettele naar de oostkant van Deventer, een veelgereden weg op weg naar de familie. Smal, veel bochten, en langs weerszijden bomen. Niet echt overzichtelijk, en met zo'n 70-80 km/u heb je je aandacht behoorlijk nodig. Niet hard genoeg, dacht een 25-jarige Rijssenaar donderdagavond in Lettele door de politie aangehouden vanwege 'absurd rijgedrag'. De man reed 103 km/uur binnen de bebouwde kom, 207 km/uur buiten de bebouwde kom, negeerde verdrijvingvakken en reed meerdere malen door rood. De man reed zo hard en roekeloos dat de politie hem pas na enige tijd kon aanhouden. "We mogen zelf natuurlijk niet de overige weggebruikers in gevaar brengen", aldus voorlichter van politiekorps IJsselland Wim Rabelink. De officier van justitie besloot dat de man zijn auto en rijbewijs voorlopig in kon leveren.

Gmail toch bezwaarlijk

Het leek als een 1 april-grap te beginnen, maar inmiddels ligt het gratis e-mail offensief Gmail van Google behoorlijk onder vuur, aldus Webwereld. Voornaamste punt van kritiek heeft betrekking op het voornemen van Google om advertenties te plaatsen bij de via Gmail verstuurde post, afgestemd op de inhoud. Hiertoe moet de inhoud van de mail worden gescand.

Lees voor het roken eerst de bijsluiter

Sigarettenfabrikant Philip Morris stopt in het vervolg een bijsluiter bij de pakjes sigaretten. Rokers worden daarop geïnformeerd over de schadelijke effecten van het roken. Levensverwachtingen gerealiseerd door verwanten in het verleden geven geen garantie voor uw eigen toekomst. ;)

Delirious? scoort ook in Duitsland


Al jarenlang is de Britse band Delirious? de trendsetter voor de mix tussen wave/rock en praise & worship. Met het uitkomen van World Service scoort de band nu ook in Duitsland. Tientallen miljoenen Duitsers kunnen via VIVA Interaktiv en SWR 3 RING-FREI-TV meegenieten van de inspirerende rock. Bij het laatste station mochten de heren onlangs 3 songs laten horen: “Every Little Thing,” “Rain Down” and “Inside Outside.” Dat laatste nummer staat inmiddels op #1 in de hitlijst van SWR3; nu weer op #6, maar nog altijd boven Alanis Morissette, Black Eyed Peas and 3 Doors Down. Bij NDR2 staan ze op 2. Op 12 juni mogen ze voor 80.000 mensen optreden tijdens het Duitse Arena in the Park festival.

De naakte waarheid over Sushi

In Kumming (China) is een verbod uitgevaardigd op het serveren van sushi op het lichaam van twee naakte vrouwen. Een Japans restaurant wilde de stad op deze manier kennis laten maken met de Japanse eetcultuur. Het gerecht schoot nog voor consumptie in het verkeerde keelgat bij het stadsbestuur. Om hygiënische redenen werd een verbod uitgevaardigd op deze manier van serveren. De twee dames op wie het eten zou worden geserveerd, beschikten niet over een voor de Chinese horeca noodzakelijke gezondheidsverklaring, aldus de Volkskrant vanochtend.

Hoe kom je hierbij?

Ook afgelopen week bleek bloot populair. Google zoekacties als 'naakte student prive foto', 'kristel k3 topless', 'Kristel van k3 bloot ', 'k3 naakt', '+videoclip +"blote borsten" +weblog', 'blote borsten van anita witzier', 'blote vrouwen in powerpoint', 'karen kristel kathleen bloot', 'mannelijke bekende nederlanders naakt', 'video 1 minuut sex', 'britney spears bloot', 'meidengroep K3 seks plaatjes', 'blote borsten', 'postings sex filmpjes', 'ouderen sex homepage prive', 'scout sex' en 'gratis blootfoto' leiden onvermijdelijk ook naar mijn weblog. Om teleurgesteld te raken over het schamele aanbod, of juist geïnteresseerd andersoortige berichten te lezen? Laat het eens weten in een commentaar onder een bericht of het tagboard hiernaast.
Ook het strijken blijft in trek: 'siemens dressman' werd 7x gebruikt om hier te komen. En terecht: je vind erover wat je zoekt.
Passion of the Christ gerelateerde zoekacties als 'passion of christ bekentenis', 'passion of the christ downloaden', 'downloaden the Passion of the Christ', 'plaatjes van De kruisiging van Jezus' en enkele tientallen hits vanaf het forum van thepassionofthechrist.nl was de oogst. Alsof ik illegale praktijken promoot, komen er ook bezoekers via 'imei decoder', 'bluesnarfing', 'draadloos internetten illegaal hoe doe je dat', 'film downloaden leeuwenkoning 3' langs.

Meer bijzonder zijn echter zoektochten naar:
- huwelijkstest (2x) - webtip
- domeinen*leger*dump - webtip
- verwachtingen prinses amalia - webtip
- zelfmoord filmpjes c.q. filmpjes van live beelden moord - webtip
- leuke politie spelletjes om te onderzoeken wie de dader is webtip
- zuidafrikaanse recepten c.q. recepten Zuid-Afrika koekjes webtip
- trailer flodder - webtips: Flodder 1, Flodder 2, Flodder 3,
- DSDM template - webtip: www.dsdsm.nl
- winamp psalm 1 webtips: www.winamp.com en www.biblija.net.
- gledson gimaraes teixeira - webtip
- joodse topmodellen foto - webtips: antville.org, jurgita.com en focusfilms.com.

Tweede Paasdag: grasbaanraces Balkbrug

Maandag, 2e Paasdag is het weer zover: één van de hoogtepunten op de jaarkalender van 'ons' dorp Balkbrug: de grasbaanraces.

De traditionele internationale grasbaanraces in Balkbrug op Tweede Paasdag zijn groter dan ooit. Er zijn in totaal 38 starts, dat is echt een unicum in de ruim 50 jaar dat deze races al bestaan. De presentatie van de rijders is daarom ook al om kwart voor één ’s middags, gevolgd door de officiële opening door wethouder Westbroek waarna de races om één uur al beginnen. Voor diegenen die helemaal niets willen missen, de trainingen beginnen 12 april ’s morgens al om kwart over tien op het goed aangegeven circuit aan de Molenweg. Toegang: €12, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Lees het uitgebreide programma op: primaplaza.nl, de webpagina van organisator Van Dedem of die van KMNV Baansport.

08 april 2004

Staphorsters binnenkort zonder post?

TPG Post dreigt de bezorging van poststukken in grote delen van Staphorst te staken. Volgens het postbedrijf moeten de brievenbussen langs de openbare weg staan, wat bij veel huizen in het dorp niet het geval is. Hierdoor dreigen duizenden inwoners van post verstoken te blijven, meldde de gemeente Staphorst donderdag.
Door de lintbebouwing in Staphorst moeten postbodes nu de vele lange lanen afgaan om de post te bezorgen. Enkele inwoners in het dorp hebben inmiddels een brief ontvangen dat TPG de bezorging staakt, meldde het postbedrijf.

07 april 2004

Na de gekleurde lenzen....oogjuweel

Tja, voor de mensen met gevoelige ogen is het niks, ik dacht dat gekleurde zachte lenzen al hip waren. Nu is er het oogjuweel. Deborah Boer heeft alle kranten ermee gehaald. Leuke prestatie voor het model uit Driebergen.

Tamagotchi in de herhaling

De oude trouwe Tamagotchi is terug, meldt de Telegraaf. In Japan ligt het mechanische beestje sinds eind maart weer in de winkels. De nieuwe, opgewaardeerde variant van het elektronische troeteldier uit de jaren '90 vindt in Japan gretig aftrek. Tamagotchi is te koop voor 1980 yen, omgerekend zo'n 15 euro. Tamagotchi is te koop voor 1980 yen, omgerekend zo'n 15 euro. Waarschijnlijk wordt het eivormige 'diertje' in augustus op de Amerikaanse en Europese markten geïntroduceerd. Het is niet bekend voor hoeveel geld Tamagotchi straks buiten Japan van de hand gaat. Het digitale diertje moet in leven gehouden worden door hem om tijd eten te geven en de nodige slaap te gunnen. De nieuwe Tamagotchi Plus heeft vooral veel liefde nodig. Hij heeft behoefte aan afspraakjes en hoopt de ware liefde te vinden en samen kinderen te krijgen. Via infrarood-technologie kunnen Tamagotchi's onderling chatten en afspraakjes maken.

Oog om oog...

Een man die beschuldigd werd van moord op vrouw, zoon en stiefdochter ondergaat een psychiatrisch onderzoek nadat gevangenbewaarders van Grayson County jail in Sherman afgelopen vrijdag ontdekten, dat meneer zijn eigen rechteroog uitrukte. Andre Lee Thomas citeerde daarbij ten overstaan van een verpleger uit de Bijbel: "En indien uw oog u tot zonde zou verleiden, ruk het uit. Het is beter dat gij met één oog het Koninkrijk Gods binnengaat, dan dat hij met twee ogen in de hel geworpen wordt." En zo geschiedde het.

06 april 2004

Bloot, bloter, bedekt

In de onderlinge competitie zoveel mogelijk bloot te combineren met media-attentie doen artiesten als Beyoncé, Christina Aguilera, Britney Spears en Janet Jackson erg hun best. Anderen, zoals Madonna en Alanis Morissette doet het op hun eigen manier. De eerste tongzoent vrolijk met de jongedames. De laatste gooide het over een andere boeg, en trad zondagavond op in een bodysuit tijdens de Juno Awards in Edmonton. Bedekt bloot tegen de censuur van de Amerikaanse media die natuurlijk zwaar onder druk staan van geschokte ouders en andere kijkers.

Een riskant passiespel? En: Afro-Amerikaans gezichtspunt; bloopers

De gemoederen rondom de vorige week donderdag in Nederland in première gegane film The Passion of the Christ zijn nog altijd niet bedaard. Het overlegorgaan tussen Joden en Christenen (OJEC) kan zich niet vinden in mijn eigen recensie, en noemt de film een 'riskant passiespel', dat antisemitisme kan aanwakkeren. "De film moet worden gezien als een moderne vorm van een passiespel", aldus het OJEC. „Dat roept argwaan op. De christelijke traditie van passiepreken en passiespelen is namelijk onlosmakelijk verbonden met de
geschiedenis van het antisemitisme. Veel jodenvervolgingen, vooral in het Midden–Oosten en Oost–Europa, begonnen in de weken voor Pasen."

Het is volgens het OJEC opvallend dat de zeer behoudende rooms–katholiek Gibson alle controversiële passages uit de vier evangeliën (Mattheüs, Markus, Lukas en
Johannes) over de joodse leiders en de joodse menigte die Jezus’ kruisiging wilden, in zijn film heeft verwerkt. De door Lucas beschreven menigte die tijdens Jezus’ kruisgang juist weeklaagt, waaronder de vrouwen die Jezus bestraft, blijft echter buiten beeld."

Heel wat lovender is Charity Dell, die vanuit een Afro-Amerikaans gezichtspunt heeft zitten kijken. De strijd en verlossing, als zwarte Amerikaan, natuurlijk zeer herkenbaar uit eigen leven, maar ook uit zondagschool en preek, levert een zeer positief luidende recensie op. 't Is maar hoe je het bekijkt ;)

Overigens kun je op Refresh ook nog altijd meediscussiëren, mocht je toch niets beters te doen hebben.

Voor de echt scherpe ogen heb ik nog de verzamelde bloopers op moviemistakes.com voor je.

67 procent zeker dat God bestaat

Ja, dat nieuws haalde alle kranten, teletekst en newsfeeds. De wiskundige waarschijnlijkheid dat God bestaat, is 67 procent. Dat zegt de Britse wiskundige Stephen Unwin, die zich baseert op het zogeheten theorema van Thomas Bayes, in de Britse krant The Times. De uitkomst valt Unwin tegen. Hij had de kans op een opperwezen hoger ingeschat. Unwin, zelf predikant, en zeker van het bestaan van God, die in de VS onder meer de kans op nucleaire rampen berekende, nam in zijn berekeningen factoren op als het bestaan van kwaad en lijden, vrije wil en de aangeboren goedheid van de mens, voors en tegens van het bestaan van God. Unwins boek "De waarschijnlijkheid van God: een eenvoudige berekening die de ultieme waarheid bewijst", ligt eind april in de boekwinkel. Deo volente. Discussieer mee over dit onderwerp bij Oneway.nl.

Het beste van Google Answers

Vermakelijk, diepzinnig en spitsvondig is de regelmatig bijgewerkte set 'best of Google Answers'.

05 april 2004

Bob Dylan in lingeriereclame

Ja, je leest het goed. Zanger Bob Dylan is op dit moment in een reclamespot voor damesondergoed te zien. Hij brengt ook zijn cd met nieuwe songs uit via het merk van de designerwinkelketen. De keten in kwestie is Victoria's Secret, wiens lingerie enkel en alleen voor vrouwen in de Verenigde Staten te krijgen zijn. In de spot is de 63-jarige Dylan te zien in de Palazzo in Venetië, waar hij naar een Adriana Lima die voor de gelegenheid engelenvleugels draagt, zit te kijken. Op de achtergrond is de remix van zijn zijn nummer 'Love Sick' te horen. In de winkels van Victoria is het album van negen tracks met Dylans muziek te koop voor maar 10 dollar. Het is de eerste keer in de 40-jarige muzikale carrière dat de zanger zichzelf leent voor een commercieel doeleinde. Zijn platenmaatschappij vindt 'deze spots een goede manier om mensen te bereiken met Dylans muziek. "We waren heel blij toen hij toch bereid was om de reclamespot op te nemen", aldus een woordvoerder.

Spears nu al uitgeput

Britney Spears leeft en kleedt zich zodanig uit tijdens haar Onyx Hotel-tour, dat ze het 3e optreden op 1 april in Illinois al heeft afgezegd. Maar de bazen van de zangeres hebben haar op 3 april in Totonto wel weer laten optreden, omdat zij bang waren dat anders het hele schema in de soep zou lopen. Het 22-jarige idool heeft nogmaals aangegeven een langere tijd rust nodig te hebben en is bang het niet vol te kunnen houden tot het einde van haar tournee.

Afgebeten vinger doorgespoeld

Een Amerikaanse vrouw is gearresteerd voor het afbijten van de vinger van een andere vrouw die later door het toilet gespoeld werd. Volgens de Connecticut Post was het langskomen van de 25-jarige vrouw met het vriendje van weer een andere vrouw aanleiding voor een robbertje vechten. Het vriendje en nog wat omstanders wisten de vechtersbazinnen te bedaren, waarop één van de aanwezigen de vinger opraapte en wegspoelde. Opgeruimd staat netjes. Het slachtoffer moest het met een handdoek om haar hand doen, en vluchtte richting politie en Bridgeport Hospital. De bijtgrage vrouw (vriendin is ze niet meer) werd vervolgens ingerekend.

IKEA oprichter rijker dan Bill Gates

In februari leek het nog goed te gaan met Bill Gates. Voor de 10e keer door Forbes uitgeroepen tot rijkste man ter wereld. Volgens de Zwitserse media is nu echter niet Bill Gates, maar wel Ingvar Kamprad, de Zweedse oprichter van de bekende woonwarenhuizen Ikea, de allerrijkste ter wereld. Dat zou vooral te maken hebben met de daling van de dollarkoers. Immersm in de Forbes-lijst kwam hij niet voor. Kamprad zou over een persoonlijk fortuin beschikken van zo'n 50 miljard euro, terwijl Gates een vermogen zou bezitten van 45 miljard euro.
De 77-jarige Kamprad woont in Zwitserland en houdt zich niet langer bezig met de dagelijkse leiding van Ikea. Hij is wel nog steeds de eigenaar van de keten met 180 winkels in 30 landen.

Computers in de klas blijken nutteloos

Toegegeven, ik ben er ook mee grootgeworden. Bij ons op de lagere school en middelbare school stond geen enkele computer in de klas. Op de universiteit moesten we inschrijven op een plekje achter een pc, en zelfs mijn hoogleraar Bestuurlijke Informatiekunde had geen computer op de kamer. In 2004 puilt het gemiddelde klaslokaal uit van via het bedrijfsleven op de kop getikte tweedehands pc's. Waardeloos, zo blijkt.

Computers op school betekenen niet dat de prestaties van leerlingen verbeteren, eerder nog verslechteren. Dat blijkt uit vier studies - twee Amerikaanse, een Israëlische en een Nederlandse - die kort na elkaar zijn gepubliceerd. De vier studies komen tot dezelfde conclusie volgens de Volkskrant: het effect van computeronderwijs op de lees-, taal- of rekenvaardigheden van leerlingen is verwaarloosbaar klein of zelfs negatief. De studies betwisten nergens het nut van het leren werken met computers, maar concentreren zich op de computerprogramma's die gebruikt worden om een onderwijzer te vervangen. "Het is alsof je gelooft dat Sesamstraat uitzenden in de klas de leerling ook vooruit zal helpen", zo schreef een Amerikaanse wetenschapper al in 1995. Volgens hem kan onderwijs niet zonder toezicht en discipline.
De economen Angrist en Lavy trekken de conclusie dat het geld dat werd besteed aan tienduizenden computers in Israëlische klaslokalen, beter naar 'extra leraren of kleinere klassen' had kunnen gaan. Deze laatste maatregelen hebben namelijk wél aantoonbaar goede effecten op de prestaties van leerlingen, terwijl de nieuwe computers geen effect bleken te hebben, aldus de onderzoekers.

Het opvallendst is het Amerikaanse onderzoek naar het software leerprogramma Fast For Word. Honderdduizenden leerlingen in de VS gebruiken dit programma om beter te leren lezen. Twee Amerikaanse economen concluderen op basis van een groot statistisch onderzoek dat het helemaal geen effect heeft. Uiteraard is niet iedereen het eens met deze conclusies.

En zo heb je er 4

Een 24-jarige Chinese kreeg er een jaar na een borstvergrotingsoperatie 2 borsten bij, aldus de Chinese krant Daily Mail. De Chinese ontdekte het extra paar ter hoogte van de maag. Omdat ze bleven groeien zag ze zich genoodzaakt de borsten operatief te laten verwijderen. De betrokken chirurg bleek geen vergunning te hebben voor dergelijke ingrepen. Borstvergroting is erg populair in China, waardoor misbruik vaak voorkomt.
Weet iemand welk paar verwijderd is?

04 april 2004

Sneu voor Hollywood: sex doesn't sell out cinemas

Nieuwe onderzoeksresultaten tonen aan, dat bioscoopbezoekers liever films zonder dan mèt expliciete sex of 'functioneel bloot' zien. Om precies te zijn: het verschilt zo'n 40% in de ticketverkoop. De resultaten zijn gebaseerd op analyse van 1120 filmreleases uit de afgelopen 4 jaar. Kaskrakers als Finding Nemo, Toy Story 2 brachten $41,1 miljoen in het laatje van de bioscopen, ten opzichte van films met sexscènes ($16,7 miljoen).
In de afgelopen jaren is tevens een toename van het aantal films met een moraal te zien, waarvan 63% positieve of bevrijdende verhaallijnen heeft. Hannibal, de opvolger van The Silence of the Lambs of de slecht ontvangen American Pie deden het matig in de biscopen. De resultaten werden verzameld door Christian Film and Television Commission en gepubliceerd in het maandblad Movieguide.

Suitable for work: gearresteerd

Iedereen kan een ander virtueel arresteren via gearresteerd.com. Leuk voor collega's en vrienden. Het resultaat klinkt dan bijvoorbeeld zo:

Henk-Jan van der Klis gearresteerd wegens terrorisme.
Zondag 4 april 2004

BALKBRUG (GEARRESTEERD.COM) -- De beheerders van het Nationaal Explosievenmuseum in Balkbrug stonden raar te kijken toen Henk-Jan van der Klis er vandoor trachtte te gaan met een 70 jaar oude bom. Alhoewel het stuk munitie in 1949 al onschadelijk was gemaakt zat de schrik er goed in.
Gelukkig kon Van der Klis nog op het terrein worden aangehouden wegens een onfortuinlijke inschattingsfout. "Hij had de plattegrond van het pand ondersteboven op schoot toen wij hem in de kraag vatten," aldus officier Heiking van de politie te Balkbrug. Henk-Jan had daardoor de verkeerde uitgang genomen. Van Der Klis heeft bekend de bom te willen stelen voor een terroristische aanslag. Hem wacht een levenslange gevangenisstraf.

Ieder z'n eigen postzegels

Natuurlijk kun je tegenwoordig bij TPG Post je persoonlijke postzegels laten maken. Dat kost natuurlijk wel geld. Wil je echt alleen maar een geintje uithalen, bijvoorbeeld voor een presentatie, kun je terecht bij Stampitout. Het resultaat na inlezen van een eigen plaatje is dan bijvoorbeeld zo:

Deense sprookjeskoningin onderscheiden

De Deense koningin Margrethe heeft vrijdag een Hans Christan Andersen-prijs in ontvangst genomen. De koningin kreeg de prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt, voor de illustraties die zij heeft gemaakt bij tal van sprookjes van de Deense schrijver. De 64-jarige Margrethe is behalve koningin ook kunstenares. Zij ontving de prijs in Andersens geboortestad Odense uit handen van minister van cultuur Brian Mikkelsen. Margrethe zei dat ze het "een heel grote eer" vindt om de prijs te krijgen.

03 april 2004

12e deel Left Behind serie geweigerd in Canadese boekhandels

The Regent College Bookstore, een van Canada's grootste christelijke boekwinkels heeft geweigerd het 12e en laatste deel van de Left Behind serie The Glorious Appearing van Tim LaHaye en Jerry Henkins in de verkoop te doen. De uitermate succesvolle serie, die de eindtijd behandeld, heeft een afzet van ruim 60 miljoen exemplaren. De schrijvers zijn daardoor in de VS bekender en succesvoller dan bijvoorbeeld John Grisham. Ian Panth, de manager van The Regent College Bookstore, stelt echter, dat hij geen boek wil verkopen, die 'gevaarlijke theologie met politiek vermengt. Dat Amerika te zeer gepromoot wordt en boven elke kritiek verheven is," gaat er bij Panth niet in. De serie herschrijft het bijbelse boek Openbaringen als een ware thriller, past daarbij specifieke denkbeelden over theologie en eindtijd toe, die lang niet alle christenen delen. De serie begon in 1995 met het eerste deel, waarin de mysterieuze verdwijning van veel christenen, voor intimi de Grote Opname, een periode van wereldwijde paniek en oorlog inluidt.

Zoveel mensen zoveel meningen

Dat uit de diverse kritieken die The Passion of the Christ blijkt, dat nogal wat mensen oordelen zonder de film gezien te hebben, was te verwachten. Zij die de film hebben gezien, en dan hun mening formuleren, hebben wat mij betreft meer punten. Kijk voor de diverse fora bijvoorbeeld op:
- The Passion of the Christ.nl forum;
- Refresh;
- XI Online;
- JC Forum;
- Gereformeerde Kerken in Nederland;
- Hadrian Forum;
- Christien's Café;
- RefoWeb;
- Jongerensite.nl;
- >OpUrk.nl;
- Scholieren.com;
- Kerken.com.

Als beloofd: eigen Passion recensie

Na alle ophef, voors en tegens geuit in de media, is het goed om een film als The Passion of the Christ met eigen ogen te gaan zien. Zoals beloofd nu mijn impressie van de voorstelling gisteravond vanaf 21.30u in Luxor, Hoogeveen.

Entourage
Tja, om met amper 40 mensen, jong en oud, in Luxor 4 naar The Passion te kijken, heeft natuurlijk effect op de beleving (ben ik gek, of mis ik het publiek? commentaar van andere bezoekers over het harde geluid, dat met zo weinig mensen natuurlijk niet gedempt wordt). Dat ik bijna een vrijkaart te pakken had, omdat dat zo in de computer stond, en er blijkbaar elke dag pastoors aanwezig zijn, die gratis naar binnen mogen (zie ik er echt uit als pastoor?). Nota bene de eigenaar van de bioscoop hield na de pauze een korte introductie. Hij had de film nog niet zelf gezien, maar benadrukte enerzijds de vrijheid om al dan niet te vertonen en te bekijken, en anderzijds de mogelijkheid om na afloop bij de Remonstrante Kerk gesprekspartners te vinden voor opvang, indien gewenst. Tenslotte kom je onder de indruk van ruim 2 uur film naar buiten, staan er haantjes je op te wachten, om je te 'befolderen': laat maar.

Verhaallijn
Leuk of niet, Mel Gibson volgt zoveel mogelijk de verhaallijn van de lijdensgeschiedenis van Jezus Christus, zoals opgetekend in de Evangelieën. Het start -wellicht voor een aantal onbekend- met een citaat uit Jesaja 53: "Door zijn striemen is ons genezing geworden." Meer nog dan het Nieuwe Testament blijkt deze profetie van Jesaja de rode draad: "Hij was veracht en van mensen verlaten, een man van smarten en vertrouwd met ziekte, ja, als iemand, voor wie men het gelaat verbergt; hij was veracht en wij hebben hem niet geacht.
4 Nochtans, onze ziekten heeft hij op zich genomen, en onze smarten gedragen; wij echter hielden hem voor een geplaagde, een door God geslagene en verdrukte.
5 Maar om onze overtredingen werd hij doorboord, om onze ongerechtigheden verbrijzeld; de straf die ons de vrede aanbrengt, was op hem, en door zijn striemen is ons genezing geworden. 6 Wij allen dwaalden als schapen, wij wendden ons ieder naar zijn eigen weg, maar de HERE heeft ons aller ongerechtigheid op hem doen neerkomen. 7 Hij werd mishandeld, maar hij liet zich verdrukken en deed zijn mond niet open; als een lam dat ter slachting geleid wordt, en als een schaap dat stom is voor zijn scheerders, zo deed hij zijn mond niet open. 8 Hij is uit verdrukking en gericht weggenomen, en wie onder zijn tijdgenoten bedacht, dat hij is afgesneden uit het land der levenden? Om de overtreding van mijn volk is de plaag op hem geweest. 9 En men stelde zijn graf bij de goddelozen; bij de rijke was hij in zijn dood, omdat hij geen onrecht gedaan heeft en geen bedrog in zijn mond is geweest. 10 Maar het behaagde de HERE hem te verbrijzelen. Hij maakte hem ziek. Wanneer hij zichzelf ten schuldoffer gesteld zal hebben, zal hij nakomelingen zien en een lang leven hebben en het voornemen des HEREN zal door zijn hand voortgang hebben. 11 Om zijn moeitevol lijden zal hij het zien tot verzadiging toe; door zijn kennis zal mijn knecht, de rechtvaardige, velen rechtvaardig maken, en hun ongerechtigheden zal hij dragen. 12 Daarom zal Ik hem een deel geven onder velen en met machtigen zal hij de buit verdelen, omdat hij zijn leven heeft uitgegoten in de dood, en onder de overtreders werd geteld, terwijl hij toch veler zonden gedragen en voor de overtreders gebeden heeft."

Het verhaal start in Gethsemané, waar Jezus bidt en strijdt, de discipelen slapen, en de duivel 'm verleidt. Na het verraad door zijn discipel Judas volgt de arrestatie, het proces om tot een veroordeling te komen, het heen-en-weer-gesleep langs de Hoge Raad, Pilatus, Herodes en weer Pilatus. Na de marteling om het joodse volk gunstig te stemmen, maar toch het onvermijdelijke 'kruisig hem' volgt de kruisweg, kruisiging en een korte flash forward naar de opstanding.

Orgie van geweld?
Jazeker, het bloed spat van het scherm. Er is veel geweld, soms erg veel. Nee, anders dan Bram Moskowicz deze week in RTL Boulevard beweerde, kijk je niet naar 18 minuten lang geselingen, maar wordt de kijkpijn verzacht door regelmatige flash-backs, waarin de kern van Jezus' boodschap (liefde, dienstbaarheid, Gods wil doen, etc.) tot uiting komt. Daarmee komt het lijden in z'n perspectief te staan. Ja, de technieken om de martelingen in beeld en geluid te brengen, worden uit en te na toegepast. Maar een orgie, als verheerlijking van geweld, gaat te ver.

Karakters
Geen romantisch subplot bijvoorbeeld bij de Romeinse spelers. Wel spelen Maria, Maria van Magdalena en Johannes naast Jezus de hoofdrollen. Als bezorgde moeder van haar kind is Maria -terecht uitgebeeld- niet bij Jezus weg te slaan. Ook Johannes, van wie de Bijbel ook duidelijk stelt, dat hij dichtbij Hem bleef. Maria staat haast tegenover de duivel, die door Mel Gibson, gepersonificeerd wordt door een bleke man in zwarte mantel, die Jezus bespot in Gethsemané, bij de beschuldigingen staat, de stoet volgt naar het kruis, maar na het verlossende "Het is volbracht" zijn verlies uitschreeuwt. Petrus is na de verloochening verdwenen, en Judas zien we na het retourneren van het verradersloon van 30 zilverlingen zich verhangen. God de Vader wordt gebeden, blijft stil bij de kruisiging, maar laat wel letterlijk een traan als Zijn Zoon het werk heeft volbracht.

Antisemitisch?
Nee, de film is geenszins antisemitisch. De weergave van de Evangelieën wordt gevolgd, en daarin is het joodse volk en hun priesters degene die de mede-jood Jezus wegens godslastering veroordelen. Zoals gezegd is de boodschap van Jezus helder weergegeven.

Persoonlijke kritiekpunten
Het gebruik van Aramees en straat Latijn is lovenswaardig, maar de ondertiteling is mager. Van het Aramees wordt nog het meeste weergegeven, hoewel niet het gewraakte "zijn bloed kome over ons." (Mattheüs 27:25), terwijl het volgen van het Latijn van de Romeinen een athenaeum of gymnasium vereist (ik zat dus prima). Slechts mondjesmaat wordt er ondertiteld.

Conclusie
Om een synopsis te maken van de lijdensverhalen uit Mattheüs, Marcus, Lucas en Johannes, is en blijft moeilijk. Natuurlijk is getracht ook de kostuums, decorum, etc. in lijn te brengen. Gibson brengt gelukkig de opstanding in beeld, zodat het beeld van een stervende 'loser' niet de eindconclusie bepaalt. Ja, rondom de film is een enorme hype ontstaan, volgens mij sterk overdreven. Nee, The Passion of the Christ, is niet een zoveelste middelmatige Jezusfilm. Vrijheid om te gaan of juist thuis te blijven, moet eerbiedigd worden. Kijk en oordeel zelf, het kost slechts €7,50.

02 april 2004

Geslaagde landing....midden in Sao Paulo

Het is een bekend filmscenario, maar nu werkelijkheid. Een vliegtuig landde midden op I Avenue in Sao Paulo, 's werelds tweede stad. Motorpech van een lesvliegtuig was de oorzaak, waardoor Gledson Gimaraes Teixeira het toestel op deze ongebruikelijke plek aan de grond moest zetten. Gelukkig vielen er geen gewonden. Gledon's moeder dacht bij het horen van het nieuws aan een 1-april grap, maar dat was dus niet zo. Lucky boy.

Gmail wel of geen grap?

Gisteren schreef ik over Gmail, de nieuwe e-maildienst van Google. Later op de dag (het was immers 1 april) leek het om een geslaagde grap te gaan. Marc Duijndam van Google Nederland bezweert nu echter dat de nieuwe email-dienst van Google geen 1 april-grap is. "Ik geef toe dat het persbericht een beetje jolig is opgesteld, maar ik kan je verzekeren dat het niet om een grap gaat," zo laat de directeur van Google Nederland in een reactie weten.
Het besluit van Google om ook e-mail aan te gaan bieden is niet erg verrassend. Er werd al langer op gespeculeerd. Lees alle specs op Gmail.google.com.

Bekendste stier van Nederland overleden

Stier Herman, de eerste genetisch gemanipuleerde stier in is vandaag op dertienjarige leeftijd overleden. Zijn geboorte in 1990 had het begin moeten worden van generaties 'babymelk producerende' koeien en een glorieuze toekomst voor eigenaar Pharming, dat echter na het verbod op nageslacht van herman, dusdanig in waarde daalde, dat het sinds 2002 de kosten voor het onderhoud van Herman, €45.000 per jaar, niet meer kon opbrengen. De stier bracht zijn laatste twee jaar door in Naturalis, dankzij financiële steun van Nedap NV en Yarden.

Het gevaar van orale sex

Een 27-jarige Indiase die maar last bleef houden van hoesten en koorts gedurende de afgelopen 6 maanden werd in het ziekenhuis te Meerut maar eens nader onderzocht. Antibiotica kuur en middelen tegen TBC hadden niet geholpen. Radiografisch onderzoek en een video-opname richting longen bracht de oorzaak aan het licht: een condoom. Inderdaad, opeens herinnerde de vrouw zich het weer: ze had 'm ingeslikt tijdens de fellatio. Bron: NCBI.

01 april 2004

Hulpbisschop Roermond positief over Passion....na vrijdag mijn oordeel

De omstreden Jezusfilm The Passion of the Christ is een lijdensmeditatie die regisseur Mel Gibson en de acteurs vanuit een " edele motivatie" hebben gemaakt. De film heeft geen anti-joodse boodschap en bevat geen "theologisch onjuiste uitspraken". Alzo sprak hulpbisschop De Jong van Roermond bij de première van de film.
Belangrijk is volgens de hulpbisschop wat de uitwerking van de film op de bioscoopbezoekers is. "Het tot inkeer komen van sommige misdadigers na het zien van de film lijkt een goed teken te zijn. Het niet vóórkomen van antisemitische uitingen na de film eveneens."

De Jong onderstreepte dat de Rooms-Katholieke Kerk elke vorm van antisemitisme afwijst. De rk-commissie voor de betrekkingen met de joden, een officieel adviesorgaan van de bisschoppen, toonde woensdag begrip voor joodse bezorgheid over antisemitische tendenzen in The Passion of the Christ. Ze hoopt dat wie de film ziet, zich bewust is van het gevaar van antisemitische sentimenten. "Waakzaamheid blijft geboden."

Vrijdagavond zie ik zelf de film in Hoogeveen. Op de weblog vind je zaterdag mijn eigen oordeel.

GospelMusicFavorites.com database update

't Is 1 april, maar inmiddels is de omvang van de database op Gospel Music Favorites al lang geen grap meer. De versie die ik vandaag online heb gezet, bevat:
- 12.160 artiesten en bands;
- 6.902 albums en DVD's
- 4.966 websites van artiesten en bands;
- 497 record labels, plus hun websites en e-mail adressen.

Conclusie: perfecte startpagina voor je online zoektocht naar informatie over christelijke artiesten en bands, radiostations, merchandise, muzieknieuws, videoclips en andere multimedia, en nog veel meer. Hier ook rechts aangegeven, maar ook op Gospel Music Favorites: m'n persoonlijke lijst met muzikale aanbevelingen bij Amazon.com.

Stamboom Van der Klis verjongt

't Is weer lente. De Stamboom van Der Klis dat gebruik maakt van de applicatie PHPGedview heeft zich verjongt. Versie 2.62 heb ik zojuist vervangen door 2.65.4. Enkele highlights:
- beheren is nog gemakkelijker; meer uitleg tijdens het uitvoeren van de configuratiescripts, stabielere upgrade (ervaring!);
- nog meer talen, waarin de gegevens weergegeven kunnen worden;
- verbeterde mogelijkheden om contact met de beheerder te leggen (interne berichten danwel e-mail);
- ingebouwde conversie van ISO naar UTF-8 (moest voorheen handmatig via NotePad gebeuren);
- verbeterde ondersteuning voor gebruik logbestanden;
- diverse bugfixes.

Voor de belangstellenden: PHPGedview is gratis, je moet alleen webruimte hebben, waarop PHP gedraaid kan worden (ik gebruik de gratis webruimte bij Lycos.nl). PHPGedview is het web front-end voor je GEDCOM files (standaard formaat voor genealogische gegevens). Voor het beheer en onderhoud van dergelijke GEDCOM files gebruik ik zelf het gratis programma Heredis Standard.

Onderbroekenlol: kosmonauten dragen elkaars ondergoed

De vaste bemanning van het Internationaal Ruimtestation ISS zal een maand lang ondergoed en kousen van andere kosmonauten moeten dragen. Dit heeft directeur-generaal Aleksandser Jarov van Kebtavr-Nauka, een bedrijf dat kledij voor kosmonauten maakt, bekendgemaakt.
In januari bracht een Progress-cargo kledij voor de hoofdbemanning van het ISS naar boven. Maar de samenstelling van die bemanning veranderde in februari. Eenmaal aangekomen, zullen de nieuwelingen Gennadi Padaka en Michael Fincke voor hun eigen ondergoed en sokken moeten wachten tot opnieuw een onbemande cargo aanmeert. Die nieuwe Progress moet op 19 mei op Bajkonoer vertrekken. De bemanning krijgt een set wegwerpondergoed voor drie dagen. Maar bij minder fysieke oefeningen wordt dat langer gebruikt.

Google noviteiten

Google gaat een gratis e-maildienst aanbieden. De internetonderneming test momenteel een versie die moet gaan concurreren met de populaire webmails van Yahoo en Microsoft (Hotmail). Een noviteit is dat de gebruikers van Gmail, zoals de nieuwe dienst gaat heten, gemakkelijk kunnen zoeken in hun digitale post en toegevoegde documenten (attachments). Daarnaast wil Google zijn klanten meer opslagcapaciteit bieden onder het mom dat ,,mensen hun mail voor altijd moeten kunnen bewaren''. bron: Planet.nl.

NB Gmail is niet nieuw, maar al jaren één van de projecten van SourceForge.net. Of Google de Franstalige e-mailreader heeft opgekocht...? Ook leuk: op Google.com zelf zie je nog helemaal niets van de aanstaande e-maildienst.

Sterker nog: Gmail blijkt een 1 april grap te zijn (waar ze overigens in Amerika dan al vlot bij zijn vandaag, gegeven de 5-9 uur tijdverschil). Kijk voor veel meer techie 1 april 2004 grappen.

Op speciaal zoekverzoek
Met google.com/microsoft.com kun je direct zoeken in Microsoft-gerelateerde websites, zoals de knowledge base, updates en support pagina's.
Hetzelfde principe geldt voor Amerikaanse overheid, Linux informatie, Apple Macintosh, BSD en postorder catalogi.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker