Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 maart 2004

Vind Hotspots in Nederland

Vind Hotspots in Nederland is een zojuist gelanceerde zoekmachine voor hotspots in ons landje. Je vind er locaties in hotels, restaurants en congrescentra, waar je publiekelijk via een WiFi-connectie draadloos kunt internetten. Laptop mee en surfen maar ;)

Jongensdroom: eens als Dagobert Duck zijn

Rotterdamse politieagenten waanden zich woensdagochtend eventjes Dagobert Duck, na een melding dat er op de Heemraadsingel in het centrum een grote hoeveelheid eurobiljetten op straat lag. Het ging om honderden briefjes van 50 en 100 euro. Het ging helaas voor de nieuwe rijkaards om valse biljetten.
Volgens de politie waren de vervalsingen van slechte kwaliteit, en bovendien verkeerd afgedrukt. Al het nepgeld werd verzameld en vernietigd. Omstanders meldden echter dat voor de komst van de politie voorbijgangers al een groot aantal bankbiljetten hadden opgeraapt en meegenomen.

30 maart 2004

Jojo trucjes in recordtempo

Jawel, de Australiër Ben McPhee heeft het gepresteerd maar liefst 40 trucjes (uitbeelden figuren, balanceren, etc.) met een jojo in 1 minuut te doen. Gefeliciteerd!

Hoe kom je hier bij (vervolg)

Ook in de laatste dagen zijn er weer wonderbaarlijke Google zoekacties uitgevoerd, om vervolgens uit de eerste 10 resultaten mijn weblog te bezoeken. De lijst is inmiddels te lang om hier helemaal neer te zetten (patser!), maar de leukste onthoud ik je niet:
- Siemens Dressman (blijkbaar veel mede-strijkers) - mijn posting;
- hang-ouderen - mijn posting;
- passion for piercings - ben geen piericing liefhebber;
- chocolade borsten - ik heb ze niet, m'n vrouw ook niet. webtip;
- dooschieten van honden +Kosovo - mijn posting;
- amish woonplaats - mijn posting;
- Hair By Henk-Jan - hier heb ik de #1 positie bij Google, maar wat bezielde de zoeker? Ja, ik heb nog voldoende haar, maar met de musical heb ik weinig.

Ook verrassend, wat Google weer samenvat van mijn postings bij de zoekactie naar 'naakte student prive foto'. De goede treffer zou deze posting zijn, maar Google vat e.e.a. samen als: "... niet zeggen of de dader een student of personeelslid ... ik foto's wilde maken van haar naakte lichaam met ... het sinds januari 2003 ook voor privé-personen mogelijk ..." Nu is fotografie zeker een grote hobby van me, maar dergelijke insinuaties geven alleen maar te denken...

Toch heeft webloggen een zeer positief resultaat voor je eigen positionering in de Google resultaten. Als je zoekt op 'Henk-Jan', ontstaat op dit moment de volgende top 5:
1. Henk-Jan Snoodijk, een 34-jarige Amsterdammer
2. Henk-Jan Smits, scout en Idols jurylid
3. Henk-Jan de Boer, een tweakers.net fan
4. Henk-Jan van der Klis, jawel ikke.
5. Henk-Jan Lebbink, universiteitsstudent in Utrecht.

Popzangeres of hoer

Dat Britney Spears (ja, daar is ze weer) graag op haar idool Madonna wil lijken, is geen nieuws. Dat ze helaas nog veel tienerfans heeft (nog altijd denkend aan dat brave knappe meisje in schooluniform), levert tijdens haar nieuwe toernee des te schokkender beelden en reacties.

Spears gaf gisteren een fraai voorproefje van haar nieuwe wereldtoernee “The Onyx Hotel” in Miami. Het optreden werd uitgezonden op de Amerikaanse televisie (iemand nog bang voor bloot?). De fans zagen hoe ze in een roze slipje en bh als een volleerde paaldanseres rond een stang naar beneden recht een bed in slingerde. Een fraai gespierde danser ontving haar met open armen en benen en het koppel ging meteen aan de slag. Spears kuste de danser en de man liet zijn grijpgrage handen door haar weelderige boezem glijden.

“Kiss me one more time” knalde door de speakers en dat was meteen het sein voor een nieuwe vrijpartij. De danser knielde en ging recht naar het kruis van de zangeres toe. Op de achtergrond werden grote beelden met covers van magazines geprojecteerd. Spears verzamelde voor de gelegenheid de gortigste persknipsels over haar en liet iedereen meegenieten. De jongste fans gaapten het spectakel verbouwereerd aan. Echt en nep, uitdagen en provoceren, popmuziek of ordinaire hoererij, grenzen zijn er blijkbaar niet, zolang de verkoopcijfers maar gestimuleerd worden. En dat sex (of expliciete suggesties in die richting) sells, weten we allemaal. Eind mei kun je in Europa zelf naar voorstellingen.

Muziek downloaden via p2p is zo slecht nog niet

Hoewel de gevestigde muziekindustrie je liever anders laat geloven, stellen Amerikaanse onderzoeksresultaten, dat het downloaden van muziek via p2p-netwerken als Kazaa en IMesh de muziekverkopen amper negatief beïnvloeden of zelfs positief stimuleren. Het illegaal uitwisselen van muziekbestanden verlaagt de gemiddelde winkelprijs van muziek, vergroot de muziekconsumptie en levert eerder voordeel op voor bekende artiesten dan nadeel.

Gedurende een periode van vier maanden vergeleken de wetenschappers de platenverkopen in de winkels met de gratis downloads op internet. De metingen vonden plaats in 2002, de berekeningen en analyses vergden veel tijd daarna. Twee professoren vergeleken de verkopen van 500 titels met een kleine 2 miljoen downloads. P2p-netwerken zijn, zo concluderen de onderzoekers, een effectief kanaal om muziek te distribueren. De meest waarschijnlijke groep die nadeel ondervindt van p2p-gebruik zijn de kleinere, minder bekende artiesten. Indien er wel schade optreedt voor een titel door downloads, dan betekent dat, volgens de wetenschappers, dat gemiddeld het downloaden van 5.000 mp3's ten koste gaat van de verkoop van 1 cd. De onderzoekers stellen dat internetters via p2p in aanraking komen met nieuwe artiesten en muzieksoorten en door de gemiddeld verlagende muziekprijs eerder muziek kopen.

Slecht nieuws voor de downloaders: IFPI, de organisatie die wereldwijd de muziekindustrie vertegenwoordigt, is in Europa en Canada een reeks juridische acties tegen internetters gestart, aldus WebWereld.


29 maart 2004

Divers muzieknieuws

Student moest strippen voor Britney Spears. Klinkt als een ware marteling, of juist de natte droom van de 21-jarige Amerikaanse universiteitsstudent Tom Witchley. Het Laatste Nieuws doet uitgebreid verslag. Geloof het of niet, maar afgelopen zomer werd Tom geïntroduceerd voor een blind date. Met wat drank op, een potje ‘truth or dare’ is het hek los. Britney daagde Tom uit om in zijn ondergoed de oceaan in te lopen. Maar Tom had geen ondergoed aan… "Ik moest strippen voor Britney" , vertelde hij. Nadat hij naakt de zee was ingelopen, daagde hij Britney uit om hem te zoenen. "Ze kust echt fantastisch". Terug in het hotel opteerde La Spears nog voor een one night stand. Dus sloop Tom naar de luxesuite van de zangeres. Wat volgde was "een nacht om nooit meer te vergeten. Het was zo intens", aldus Tom. Volgens Britney was Tom haar tweede one night stand. Aan haar eerste had ze nare herinneringen......oops I did it again....

Nee, dan Eros Ramazotti: Eros Ramazotti in de ban van een Duits model. De 40-jarige Italiaanse popster, heeft opnieuw de liefde gevonden in Naomi Valeska (32). De blondine is een halve kop groter dan de Italiaanse zanger, maar dat kan hem niet deren. Hij reist de laatste tijd regelmatig naar het Ruhrgebied om bij zijn nieuwe vlam te zijn.

Op 3 vinden we: Paus Johannes Paulus II brengt opnieuw een cd uit, al heeft hij die titel niet met zijn octaven verdiend. De cd krijgt de titel "Alza la voce can forza" (Verhef met kracht uw stem), een citaat uit Jesaja 40 vers 9. De cd bevat een collectie van 25 lezingen uit de bijbel, meestal psalmen die op muziek gezet werden.

De nummer 4 tenslotte is de Amerikaanse hardrockformatie Petra, die als sinds 1970 actief is. De heren rocken nog steeds, en doen na 2 jaar opnieuw ons land aan. Op zaterdag 5 juni kun je als oudere jongere of nieuwbakken fan met 1500 anderen genieten. Tickets voor de vriendenprijs van €15 bestel je online via Interticket.nl.
28 maart 2004

Manager: gedrogeerde tobber met slecht sexleven?

Elk carrièreperspectief op een heuse managementfunctie wordt toch een nachtmerrie bij het lezen van de volgende onderzoeksresultaten. Het vakblad Management Team liet een onderzoek doen onder 1200 Nederlandse managers.

Op het eerste gezicht gaat het – ondanks economische tegenspoed – goed met de Nederlandse manager. 81% zegt tevreden te zijn met zijn werk. Slechts 10% is (zeer) ontevreden. Daarbij maakt het ook niet uit of managers jong of oud, man of vrouw, samenwonend of alleenstaand zijn. 62 procent ontkent dat de recessie het plezier in het werk vermindert. Zes van de tien managers zijn tevens positief over de carrièreperspectieven. Als de managers zichzelf moeten vergelijken met hun familie, vrienden of kennissen, denkt de helft dat zij meer tevreden en 39 procent dat zij even tevreden zijn met het werk. Het werk leidt niet alleen tot tevredenheid, maar ook tot trots en plezier. 90% van de managers is trots op het werk dat ze doen en 89% gaat met plezier naar zijn werk. En 80% wordt zelfs geïnspireerd door het werk. Tevreden, trots en geïnspireerd. Wat kan je als werkgever nou nog meer wensen van je medewerkers? Het klinkt te mooi om waar te zijn. En het is dan ook maar de halve waarheid.

Managers tobben met hun seksleven. Vooral vrouwelijke managers zijn vaker vermoeid en uitgeput. Gemiddeld hebben managers zeven keer per maand seks. Met name de vrouwelijke managers zouden wel vaker aan seks willen doen. De managers kampen verder met slapeloosheid, rusteloosheid en met lichamelijke klachten zoals hoofd- en rugpijn.

Koffie blijkt de meest gebruikte drug te zijn. Van de Nederlandse managers zegt 84% dat dit hun belangrijkste pepmiddel is. Ook alcohol en sigaretten zijn veel gebruikte middelen om de stress onder controle te houden. Zowel vrouwelijke als mannelijke managers werken overigens gemiddeld 10 uur per week meer dan de 38 uren die in hun contract staan.

Minstens 78% zegt meer aan sport en ontspanning te willen doen maar wil geen salaris inleveren voor meer vrije tijd. Managers die alleen wonen verwaarlozen hun gezondheid en zitten ten opzichte van hun samenwonende of getrouwde collega's slechter in hun vel.

27 maart 2004

In nood leer je je echte vrienden kennen

Naar wat nu blijkt, is de Iraakse leider Saddam Hoessein kort voor zijn arrestatie verraden door een van trouwste lijfwachten, bijgenaamd "den dikke". Die verklapte tijdens een ondervraging het schuiloord van zijn toenmalige baas. Op 13 december 2003 namen Amerikaanse troepen Saddam Hoessein vast in diens geboorteplaats Tikrit.
Mohammed Ibrahim Omar al-Musslit, alias "de dikke" gaf na zijn arrestatie en ondervraging het geheim van Saddams schuilplaats prijs. Al Musslit was een van Saddams trouwste luitenanten. Hij vergezelde de Iraakse president bij diens vlucht uit Bagdad toen Amerikaanse troepen op 9 april de Iraakse hoofdsstad binnentrokken. Saddam Hoessein was daarna acht maanden op de loop. De lijfwacht, die in december in Bagdad werd gearresteerd, sloeg snel door. Amper enkele uren na zijn arrestatie, leidde hij de Amerikaanse troepen naar zijn baas in Tikrit.

Passion op aswoensdag in première


The Passion of the Christ gaat woensdag 31 maart a.s. in première. Meer info: MyMovieCity.nl, kaartjes bestellen via Bioscoop.nl of de homepage van de film. De rijtjes met theaters laten alleen de grotere plaatsen zien. Vrees niet, ook in plaatsen als Hoogeveen gaat de film gewoon vertoond worden.

Allochtoon of Hagenaar: is er kans op subsidie?

Het Haagse college van B&W is akkoord gegaan met het initiatiefvoorstel 'Hagenaars zijn wij allemaal' van raadslid Johan Chandoe om de woorden allochtoon en autochtoon zo min mogelijk te gebruiken. Chandoe wil een terminologie hanteren die de tegenstelling 'wij-zij' tegengaat. Het college is echter niet vrij in de keuze. Het Rijk wil dat de woorden allochtoon en autochtoon toch gehandhaafd blijven in notities die gaan over de toedeling van middelen uit het gemeentefonds en het onderwijsachterstandenbeleid. Met andere woorden: als er subsidie van het Rijk verkregen kan worden, wordt 'Hagenaar' direct weer ingeruild voor 'allochtoon'. Nieuw is het idee niet, Johan Chandoe pleitte hier al voor in 1987. Dat was nog ver vóór campagnes als "medelander" en vraagstukken als het "asielzoekersbeleid".

26 maart 2004

't Is weekend: schiet een kippetje

Moorhuhn blijft een klassieker. Er is een heuse Nederlandstalige site aan gewijd, waar je onder meer de gratis standaardversie kunt downloaden. Laat je gaan en schieten maar!

Wat de Duitsers kunnen...mag de Friezen niet onthouden worden

Met de invoering van de nieuwe standaarden van de IDNs (Internationalized Domain Name) per 1 maart 2004 is aan de beperking om een aantal vreemde tekens (diacrieten) in een webadres (URL of unique resource locator) een einde gekomen. Niet alleen de veel in het Duits voorkomende Umlaut is toegestaan, ook namen met de Franse é en de Deense ø zijn mogelijk. Alleen de ß (ringel s) zullen de Duitse internetters ook in de toekomst niet kunnen gebruiken.

De Raad van de Friese Beweging dacht, dat in ons land hetzelfde mogelijk moet worden, en schreef een brief aan de Stichting Internet Domeinregistratie. De raad houdt zich bezig met het behouden en versterken van de Friese taal en cultuur. ,,Het is te gek voor woorden dat we gedwongen zijn Friese namen fout te gebruiken'', aldus R. Jonkman van de Friese raad. Op dit moment is het registreren van domeinnamen met leestekens volgens de Stichting Internet Domeinregistratie technisch gezien nog niet mogelijk. Het internetadres www.fryslân.nl is dus fryslan.nl.

Agente uit de kleren voor een fles wijn


Della Cannings, een 51-jarige politievrouw moest uit de kleren toen ze in een supermarkt wijn wou kopen. Ze wilde in de supermarkt in Northallerton alcohol kopen voor een vriend in het hoofdkwartier. De kassierster wees haar erop dat ze volgens de wet geen alcohol mag verkopen aan een politieman/vrouw in uniform. Liever dan niet betalen, trok de 51-jarige vrouw haar jas uit en deed ze haar hoed af. Ze verzekerde het meisje dat ze nu ‘theoretisch niet in functie was en kon betalen"- wat ze daarna ook deed. Een woordvoerder van de supermarkt zei: "We verontschuldigen ons bij mevrouw Cannings als we haar in verlegenheid hebben gebracht, maar de kassierster had gelijk. Dit toont aan tot ons personeel zeer strikt met de alcoholwetten omgaat."

Een gepassioneerde bekentenis

Een 21-jarige Amerikaan die in januari zijn zwangere ex had vermoord, is naar de politie gestapt nadat hij de omstreden film The Passion of the Christ had gezien. Dit heeft de woordvoerster van de sheriff van Fort Bend County donderdag laten weten. Dan Leach had de moord zo geënsceneerd dat hij op zelfmoord leek. De man wilde af van de van hem zwangere Nicole Wilson (19). Volgens de politiewoordvoerster kreeg Leach last van gewetenswroeging na het bekijken van de Jezusfilm. Het werk van Mel Gibson is onder meer omstreden vanwege de bloedige kruisigingsscènes.

Voor de niet-trouwe bijbellezers: naast Jezus werden nog twee misdadigers ('rovers') gekruisigd. Eén van hen bleef Jezus bespotten, de ander bekende schuldig te zijn en erkende dat Jezus onschuldig stierf. Jezus beloofde de bekeerling terstond een plaats in Zijn hemels Koninkrijk. Lees maar na in Lucas 23 vers 33-43.

Goede Vrijdag: geslaagd

Nee, het is nog geen Pasen. Wel is vandaag een geslaagde dag. Het zou immers wat sneu zijn op maandag 22 maart wel stoer te schrijven over de verzekeringstechnische en christelijke context van de vervangingsleer, en dan vandaag niet te slagen voor het examen Verzekeringspraktijk (Kernbegrippen) Leven. Conclusie na een klein uur geconcentreerd schrijven en klikken: "gefeliciteerd, u bent geslaagd." Wie ook gefeliciteerd kon worden, is onze dochter Henriëtte. Ze werd alweer 3 jaar.

25 maart 2004

De dood van Klinghoffer in première

Zeven Nederlandse getuigen van de kaping van de cruiseboot Achille Lauro, in 1985, zijn vrijdag aanwezig bij de Nederlandse première van de scenische uitvoering van John Adams' opera over deze gebeurtenis. De dood van Klinghoffer, ofwel The Death of Klinghoffer, vertelt het verhaal van de kaping van het schip door Palestijnen. De gijzelaars waren Amerikaanse en Europese toeristen. Van de zeven Nederlanders die bij de première zijn, maakte er één het drama mee aan boord, de rest was toevallig op excursie aan land. Het enige slachtoffer van de kaping was Leon Klinghoffer, een joods-Amerikaanse gehandicapte man, die werd doodgeschoten en met rolstoel en al in zee gegooid.

De zeven gasten/getuigen van donderdagavond zijn volgens het organiserende Nieuwe Luxor Theater enthousiast op de uitnodiging ingegaan. Ze zijn niet getraumatiseerd. Slechts één andere getuige, inmiddels 81 jaar oud, had geen behoefte aan het avondje uit.

Koekje van eigen deeg: een Donald Duck story

Het had toch gewoon in het leukste weekblad, de Donald Duck, kunnen staan. Agenten in Almere zijn woensdagavond uitgeschakeld door een middel dat zij zelf vaak inzetten bij achtervolgingen. Ramkrakers hadden een vestiging van de Mediamarkt in Almere-stad beroofd en gingen er met de auto vandoor. Agenten die per auto de achtervolging inzetten, stuitten vervolgens op kraaienpootjes die op de weg waren gelegd. Het gevolg was lekke banden en een eind van de achtervolging.

Ook een andere wagen met agenten lukte het niet de ramkrakers in te rekenen, omdat zij eveneens op de pootjes strandden. De wagen waarmee de kraak was gepleegd, werd later in de nacht in de plas het Weerwater teruggevonden, aldus De Telegraaf donderdag.

24 maart 2004

Hoe kom je hier bij?

De laatste greep uit Google zoekacties die tot een bezoek aan m'n weblog leidden, en voorzien van een echte webtip:
19 Mar, Fri, 14:38:41 - Google: 666 getal van het beest
19 Mar, Fri, 16:01:56 - Google: postbank komproe foto's
19 Mar, Fri, 21:26:53 - Google: blote borsten van k3; webtip
23 Mar, Tue, 19:36:45 - Google: rechtzaak postbank; webtip
24 Mar, Wed, 08:21:02 - Google: samenvatting britney spears; webtip
24 Mar, Wed, 11:11:48 - Google: barbapapa sountrack; webtip
24 Mar, Wed, 11:36:15 - Google: hotbot rijles; webtip
24 Mar, Wed, 11:44:45 - Google: xander debuisonjé; webtip
24 Mar, Wed, 12:48:31 - Google: sedna msn; webtip
24 Mar, Wed, 15:55:27 - Google: bluesnarfing; webtip
24 Mar, Wed, 16:05:00 - Google: normen en waarden boeddhisme ; webtip
24 Mar, Wed, 17:37:40 - Google: Windesheim kerk gras; webtip
24 Mar, Wed, 19:27:23 - Google: van der Klis bizarre, webtip: geen eigen site, maar wel: Jeroen Van der Klis, Marnixstraat 394a, 1017 PL Amsterdam Tel: 020 627 6844

Goed nieuws voor automobilisten


Excessieve snelheidsovertredingen moeten voortaan niet langer worden bestraft met inbeslagneming van de auto. De financiële gevolgen van deze straf staan niet in verhouding tot de ernst van het delict. Dat stelt het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het Ministerie van Justitie.
Wanneer je echt 160 km/u mag jagen over de snelweg hoor je het op BNR Nieuwsradio ;)

Passion-film is OK volgens Arafat...en ongecensureerd door Quatar

Toch fijn te weten dat, waar Hamas heeft verklaard premier Sharon van Israël als nieuw hoofddoel voor de terreurdaden te beschouwen, de Palestijnse 'president' Arafatna het samen met Hanan Ashrawi (één van de prominentere palestijnse christenen) bekijken van de DVD The Passion of the Christ dit weekend Mel Gibson's nieuwste kaskraker "niet-antisemitisch" te verklaren. Arafat's adviseur Nabil Abu Rdainah zei tegen het officiële Palestijnse nieuwsagentschap WAFA, dat de 74-jarige Arafat de film als "ontroerend en historisch" bestempelde.

Een hoekje verderop, in de oliestaat Quatar, één van de trouwste bondgenoten van de Verenigde Staten, mag de film sinds zondag ongecensureerd vertoond worden. In de Verenigde Arabische Emiraten mag de film waarschijnlijk na 31 maart vertoond worden, als de censuurcommissie haar fiat geeft. Nog twee andere Golfstaten hebben de film in review.

Inmiddels doen spotgoedkope bootleg DVD's van The Passion of the Christ à €8 het erg goed op de Arabische markt. Het feit, dat er Aramees en Latijn gesproken wordt, spreekt het publiek blijkbaar aan. De bron van de DVD is afkomstig uit het verre Oosten maar vindt nu gretig aftrek in Bahrain, Kuwait en Omar.

Aanvulling 7 april 2004: Ook de Egyptische autoriteiten zijn akkoord met vertoning van The Passion, aldus het Reformatorisch Dagblad.

Autodief gevangen in auto

Een 19-jarige dief uit Utrecht is gevangen genomen door een geparkeerde auto. Dat meldt de Telegraaf woensdag. De dief stapte in een Volvo, waarvan een portier open stond, om spullen uit de wagen te stelen. Nadat hij in de auto was gestapt, gooide hij het portier achter zich dicht. De auto bleek de perfecte val, toen het alarm afging en alle portieren in het slot sprongen. De Utrechter kon met geen mogelijkheid meer uit de auto komen.

23 maart 2004

Passion film eist opnieuw een dode

Ditmaal is een Braziliaanse dominee aan de gevolgen van een hartaanval overleden, toen hij de film The Passion of the Christ zat te kijken. Pastor Jose Geraldo Soares was nog maar 43.
Ook eerder viel een slachtoffer.

22 maart 2004

Einde van de vervangingsleer

Vrijdag a.s. doe ik examen in Verzekeringspraktijk Kernbegrippen Leven. Eén van de items in de leerdoelen van het tweede hoofdstuk luidt: "in een voorbeeldsituatie het verschil tussen de vervangingsleer en de leer van het zelfstandig recht duidelijk maken".

Nu is de vervangingsleer echter niet meer geldig en wordt nergens in het cursusmateriaal behandeld. Spannend dus, hoe bovenstaand leerdoel gehaald kan worden. Dus maar Googlen op 'vervangingsleer'. Dan gaat er een wereld open. Tussen de hooisprieten kom ik in een oefenexamen de verzekeringstechnische variant van de vervangingsleer tegen: "Op grond van de vervangingsleer behoort de uitkering tot de nalatenschap van de overleden verzekerde."
Tegenwoordig is algemeen aanvaard de leer van het zelfstandig recht, ook wel onaantastbaarheidsleer genoemd. Op grond van deze leer "ontstaat het recht op de uitkering op het moment van overlijden en heeft niet tot het vermogen van de verzekeringnemer behoord." Da's wel prettig, als een hypothecaire schuld afgelost moet worden, of het inkomen van de langstlevende partner veiliggesteld.

De hooisprieten bij Google gaan echter in op de vervangingsleer in christelijke context. Vele tientallen links, en ver voor die ene over de gezochte verzekeringstechnische verouderde vervangingsleer, gaan in op de inhoud, ontstaan en gelukkig einde van de vervangingsleer: de leer, dat de christelijke kerk in de plaats van Israël als verbondsvolk met Jahweh God getreden is. Deze leer is eeuwenlang aangehangen door diverse kerkelijke gezindten. Het heeft behoorlijk voeding gegeven aan antisemitisme, is de reden waarom een aantal kerken kinderen klein doopt, en niet de Nieuwtestamentische volwassendoop aanhoudt (kinderen zouden immers in het verbond met Abraham opgenomen zijn, en in plaats van besneden dan maar gedoopt moeten worden), vergeestelijken van grote delen van het Oude Testament en het creatief in vervulling laten gaan van diverse beloften en profetieën.

Net zoals bij verzekeren, heeft de vervangingsleer afgedaan. Een goed boekje hierover is dat van J. van Barneveld. Als christenen hebben we een zelfstandig recht gekregen op Gods beloften, dankzij het verlossende werk van Jezus Christus. Door Hem en Zijn liefdeswerk in geloof te aanvaarden, worden wij gerechtvaardigd, en hoeven we onze verlossing niet (meer) te verdienen.

En zo is het leerdoel gehaald: met een praktijkvoorbeeld het verschil tussen de vervangingsleer en de onaantastbaarheidsleer aangeven. Ik denk en hoop, dat de multiple-choice vragen vrijdagmorgen eenvoudiger zijn.

Maanbezitters protesteren tegen Bush

Ik schreef er 15 januari al over: 'stel dat de Amerikaanse maanlander op mijn stukje maan terecht komt?'. Het is nu serieus. Zal George W. Bush toestemming moeten vragen aan een handvol Duitsers als hij een basis op de Maan wil installeren? Volgens de Duitsers in kwestie wel. Zij hebben een oorkonde die hen een stukje van de Maan in eigendom geeft. "Het is begonnen als een grapje", legde de redactiechef Torsten-Eric Sendler van het advertentieblad Der Sauerland Kurier uit aan Der Spiegel. "Die mensen hebben zich een stukje grond op de Maan cadeau gedaan, zoals je ook een tijdje geleden een ster cadeau kon doen", aldus Sendler. Nu president Bush heeft bekendgemaakt dat de Verenigde Staten zich weer aan de bemande en gerobotiseerde verkenning van de Maan wagen, beroepen de "eigenaars" van de Maan zich op hun oorkonde. Ze zijn het er niet mee eens dat de VS een maanbasis zouden bouwen op "hun" stuk maangrond. Ze stuurden al meer dan zestig brieven naar het Witte Huis.

Te koud op de set voor Christus-acteur

Het circus rondom The Passion of the Christ gaat maar door. Volgens The Sun van afgelopen weekend werd een robotmodel van Christus gebruikt (kosten £220,000) voor de kruisigingsscène, omdat het te koud was om acteur Jim Caviezel gekleed in slechts een linnendoek te filmen.

21 maart 2004

Extreme Ironing

Doe je ook aan extreme sporten? Jazeker, ik strijk. Ongeloofwaardig? Nee, hoor, getuige het heuse Extreme Ironing Bureau. Strijken kunnen mannen overal: in de bergen, onder water, thuis, verzin een plek, en het kan.

Maar het kan nog funkier. Needapresent.com verkoopt namelijk aparte strijkplankhoezen. Op de cover ditmaal geen bloemen of boerenbont, maar mannelijke of vrouwelijke modellen die schaars gekleed zijn. Ga je strijken, en wordt de hoes warmer en warmer, dan verdwijnt ook bijvoorbeeld de bikini uit het zicht. Een ideaal vader- of moederdagcadeau voor slechts 15 ponden. Naast exemplaren van Jordan en Kelly Bell, zijn er mannelijke hunks te bewonderen als JC Mac en Mark B. Zij het dat de heren niet een bikini, maar een handdoek om hun middel dragen (of niets, als ze het te warm krijgen).

Kijk voor meer strijkfun ook op de log posting over de Siemens Dressman.

The Passion of the Bono

"Nothing is sacred in this animated short that casts Bono as a persecuted pop music messiah. The government "monitors" the culture for obscenities and targets U2's lead singer for using one of the seven dirty words." Naar aanleiding van de F-woord controverse rondom U2'S Bono, de schijnheiligheid rondom het nipplegate van Timberlake/Jackson en de hype rondom The Passion of the Christ, bracht Atomfilms een strakke parodie uit: The Passion of the Bono. Have fun!

Over de doden niets dan goeds....en nieuw leven op zondag

Over de zaterdagmorgen overleden Prinses Juliana staan kranten en internet natuurlijk vol van lofbetuigingen. Het Engelse The Independent komt met het voorbeeld van de fietsende Juliana aanzetten. Voor de Britten toonbeeld van een vernieuwende monarchie. Juliana paste bij gezellig Nederland, kopt de Volkskrant. Daarentegen heeft de zondageditie van de Volkskrant Balkbrug niet bereikt.

Op 30 maart om 12.30u zal de uitvaartdienst plaatsvinden in de Nieuwe Kerk in Delft.
Tot en met Eerste Paasdag 11 april zijn er geen publieke activiteiten van leden van het Koninklijk Huis. Rekening houdend met de uitdrukkelijke wens van de overledene is deze periode van familierouw kort gehouden, aldus de RVD. Door de korte hofrouw zal het huwelijk van prins Friso en Mabel Wisse Smit op 24 april doorgaan. Ook zullen de Oranjes koninginnedag vieren. Dit jaar doet de koninklijke familie dat in Warffum en Groningen.

Op zondagmorgen vroeg (0.37u) is Prinses Laurentien bevallen van een zoon: Claus-Casimir. Gefeliciteerd!

Bokkepruik aanbevolen

Gisteravond samen met Klazien genoten van een prima diner in restaurant De Bokkepruik in Hardenberg. De Michelin-ster is niet voor niets: prima bediening, Franse keuken en afwerking in de details. Daarom van harte aanbevolen.

20 maart 2004

Urinoir met lippen toch taboe

Het leek zo leuk idee, afgelopen donderdag. Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic heeft echter het plan om op JFK 2 urinoirs in de vorm van een vrouwenmond op te hangen, laten varen. De plasbakken, gemaakt door het Utrechtse bedrijf Bathroom Mania, hebben na het verschijnen van de foto's in de VS een stroom van klachten gegenereert. De VIP-wachtruimte moet het nu zonder doen. Wil je weten waar de Hollandse pracht-wc's wel te vinden zijn, kijk dan op dit overzicht.

Bekijk SMSMee online

SMSMee, de blonde-belspel-babe-creatie van PaPaul, ofwel Paul de Leeuw, is ook online te bekijken. Have fun!

Chinees eten is meer dan nasi, saté en babi pangang

De menukaart van de doorsnee Chinees-Indische restaurants gaat er helemaal anders uitzien. Op de kaart zullen een aantal gerechten binnenkort worden vervangen door een aantal nieuwe specialiteiten die een delegatie volgende maand in Hong Kong, Shanghai en Singapore gaat uitkiezen. Volgens Koninklijke Horeca Nederland is het hoog tijd dat de menukaart een metamorfose ondergaat. "Alles is nu al meer dan een halve eeuw hetzelfde. Daarom gaan we nu iets doen met specialiteiten die in China erg aanslaan", stelt sector manager Chinees-Indische bedrijven Li Ping Lin in De Telegraaf.

Nederlanders die erg gehecht zijn aan op bekende gerechten als babi pangang hoeven niet bang te zijn dat zij dit gerecht straks niet meer kunnen bestellen. De tien populairste gerechten blijven op de menukaart staan. Volgens mij ziet die er zo uit:

1. nasi, zonder sambal
2. grote loempia
3. babi pangang
4. kroepoek
5. gebakken ei
6. bami
7. foe yong hai
8. witte rijst
9. atjar
10. rijsttafel voor 2 personen

Prinses Juliana vanmorgen overleden


Prinses Juliana is zaterdag om tien voor zes in de ochtend op 94-jarige leeftijd op Paleis Soestdijk overleden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Prinses Juliana is zaterdag overleden aan de gevolgen van longontsteking, gecombineerd met algehele verzwakking van het gestel. Juliana was van 1948 tot 1980 koningin der Nederlanden.
Na haar aftreden in 1980 heeft ze een rustige oude dag. De laatste jaren verschijnt ze niet meer in de openbaarheid. Prins Bernhard maakte in 2001 bekend dat ze haar geheugen praktisch volkomen kwijt was.

Op Koninklijkhuis.nl is inmiddels een condoleanceregister geopend. Op de site vind je verder een uitgebreide levensbeschrijving, fotoalbum en gerelateerde persberichten. Bij Omroep.nl vind je de bijbehorende videostreams.

19 maart 2004

Sapndau Ballet weer bij elkaar

Het is mode: succesvolle jaren '80 groepen herenigen zich weer. Nu hebben de heren van Spandau Ballet snode plannen opgevat om een nieuw album op te nemen, en een grote tour op poten te zetten.
Hun officiële website weet nog van niets, dus die moet maar weer eens bijgewerkt worden.

Duur F-woordgebruik

Dat de Amerikaanse tweeslachtigheid m.b.t. media-uitingen ons Europeanen blijft verbazen, bewijst ook het volgend bericht. De Federal Communications Commission, belast met het hoog houden van de moraal, heeft onder meer U2's Bono Vox op de vingers getikt, vanwege onzedelijk taalgebruik tijdens tv-uitzendingen. Tijdens de uitreiking van de Golden Globe Awards, werd eenmaal het F-woord gebruikt. Gelukkig kwam Bono Vox er met een waarschuwing van af. Howard Stern was de pineut: hij mocht $27.000 dokken. Honderden fans hebben inmiddels hun ongenoegen hierover geuit.

Positiever nieuws over U2 dan: Bono zal binenkort een eredoctoraat ontvangen van de University of Pennsylvania in Philadelphia als Doctor of Laws. Eind 2004 moet er een nieuwe CD als opvolger van All You Can't Leave Behind (2001) verschijnen.

Hirsi Ali blijkbaar met hoofdpijn in restaurant

VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali heeft onlangs in een restaurant in Den Haag met een busje pepperspray gespoten, zo laat De Telegraaf vrijdag weten. Een aantal van de gasten in Le Bistroquet kreeg daardoor last van tranende en jeukende ogen. De veiligheidsagenten die Hirsi Ali permanent bij zich heeft, zaten een paar tafels verderop rustig te eten toen het Kamerlid toesloeg. Geschrokken sprongen zij op en maakte haar het busje afhandig. De agenten wezen Hirsi Ali er op dat pepperspray op de lijst van verboden wapens staat. Toen de van oorspring Somalische zich de gevolgen van haar daad realiseerde, ging ze persoonlijk alle tafels langs om haar excuses aan de aanwezigen aan te bieden. De veiligheidsagenten hebben het incident gemeld bij de politie Haaglanden.

Hirsi Ali staat al langere tijd onder permanente bewaking omdat ze regelmatig wordt bedreigd in verband met haar controversiële opmerkingen over de islam. Dat ze veilig pepperspray had kunnen gebruiken tegen haar hoofdpijn, was blijkbaar niet opgekomen.

18 maart 2004

Bush na verkiezingen alleenheerser in Irak?

De Spanjaarden willen eerder weg uit Irak, Balkenende doet geen toezeggingen aan Bush, en nu geeft ook de Poolse president aan zich misleid te voelen. De 9500 Poolse militairen komen wellicht ook eerder terug, nu er geheel geen massavernietingswapens gevonden zijn, nota bene de hoofdredenen om het regime van Saddam Hoessein omver te werpen. Blijft George W. Bush alleen over? Stel, hij verliest ook de presidentsverkiezingen aan Kerry, kan hij met z'n staf (Rumsfeld, Powell en Rice) zo naar één van de paleizen in Bagdad verhuizen om er zijn intrek te nemen. Hopelijk zij tegen die tijd niet alle hotels en paleizen met bommen opgeblazen...

Na de vlucht ook altijd even plassen?

Tjonge, je zult maar net aangekomen zijn op JFK, het toilet in de Virging Lounge betreden, en er het volgende urinoir aantreffen...


Nu zijn de dames zeker benieuwd hoe hun wc eruit ziet...? Geen idee. Voor suggesties: gebruik de commentaar-optie.

Blote borsten in mijn weblog?

Het leuke van de log analyzer, is dat je bijvoorbeeld kunt zien, op basis van welke zoekargumenten bezoekers op je site komen. De meest opvallende van 16 maart was wel de Google search op 'blote borsten k3'. In de resultatenlijst kom ik zelfs op de 2e plaats.
Wat maakt Google ervan in de samenvatting: "... 3 Vlaamse dames vormen een soort Diep Triest meets K3 in een ... sites kun je gratis en ook vóór 22u blote borsten bekijken tot je er dubbel van ziet, je ... " Zo krijg je toch een fantastische indruk van mijn weblog, hoewel het 'verhaal' uit verschillende postings is opgebouwd. Relevance search is dus niet echt gepleegd. Voor de volledige verhalen klik je op: 3 Vlaamse dames vormen een soort Diep Triest meets K3 (over Laïs), of sites kun je gratis en ook vóór 22u blote borst bekijken tot je er dubbel van ziet (over Flash your rack...als dat niet verboden is). Als extraatje vond Google me natuurlijk extra relevant, omdat ik maandag over de Zuidafrikaanse variant van K3, X4 geschreven had.

De meest relevante pagina bij Google search results op 'blote borsten van k3' is -speciaal voor de liefhebber-: deze, waarop maar liefst 2 gephotoshopte plaatjes staan. Wow!

Een onderschrift, zoals dat alleen bij De Telegraaf past

"Willem-Alexander en Máxima" zijn op skivakantie in het Oostenrijkse Lech, natuurlijk mèt hun dochter Amalia. En natuurlijk mag de pers plaatjes schieten. Resultaat vanochtend in De Telegraaf:

"Is het geen schatje? Prinses Catharina-Amalia geniet met volle teugen van de aandacht van haar ouders tijdens haar eerste vakantie in de sneeuw. Met haar rode haartjes en het koddige zonnebrilletje ziet het erfprinsesje eruit om op te eten. Vier maanden is ze nu. Hoewel dik ingepakt, is duidelijk te zien dat Amalia de afgelopen maanden gegroeid is als kool." luidt het onderschrift.
Een hoop fantasie is hiervoor nodig, maar ja, inspelen op sentiment is altijd leuk.

Heilig Hart Kerk in Deventer: interactieve kerkdiensten

Toen ik nog in Deventer woonde, ben ik er ettelijke malen langsgefietst: de Heilig Hart Kerk aan de Zwolseweg/Kerkstraat. Nooit geweten, dat de kerk, nu met zo'n 1500 leden, zo modern kon worden. Over de plannen van pastor Dashorst schreef Planet.nl eind vorig jaar al: interruptiemicrofoon in de kerkzaal, gebeden per e-mail toesturen, PowerPoint ondersteuning tijdens de preek. Reden genoeg voor RKK om er al eens een artikel aan te wijden. Studio RKK was er onlangs bij, en vertoont de bijbehorende beelden.

Wie niet zien kan, moet maar voelen

Blinden kunnen vanaf vrijdag een speciale rondleiding krijgen over de Amsterdamse Wallen. De toer staat in het teken van ruiken en voelen. Naast de dames van lichte zeden mag ook een leernicht worden aangeraakt. Dit meldt De Telegraaf. Drie blinden hebben zich inmiddels al ingeschreven voor de rondleiding door de 'hoerenbuurt' van Amsterdam. Tijdens de toer moeten de deelnemers wel plastic handschoenen dragen, naast een leernicht en een prostituee worden ook gevelstenen en urinoirs betast.

17 maart 2004

Onderzoek: Passion zet juist niet aan tot antisemitisme

In Amerika draait al enkele weken The Passion of the Christ. Met name joodse organisaties waren en zijn bang voor het aanzetten tot antisemitisme vanwege de rol die joden (in de film verpersoonlijkt door de hogepriester Kajafas en de schriftgeleerden) spelen rondom de kruisiging.

In Nederland was het CIDI, Centrum voor Informatie en Documentatie over Israël, er als de kippen bij om afschuw uit te spreken over de film die "pas" op 1 april in de bioscopen komt. (Haagse Courant, De Telegraaf, Trouw)

Een Amerikaans onderzoek voor het Institute for Jewish and Community Research geeft de volgende resultaten:
- 83% van de Amerikanen die de film hebben gezien, geeft aan, dat de film hun houding ten opzichte van de joden niet verandert heeft;
- 9% geeft aan minder waarschijnlijk de joden de schuld te geven van de kruisiging van Jezus Christus;
- minder dan 2% geeft aan bewuster de joden of joodse instellingen als schuldige aan te wijzen.
Aanvullende opmerking van de directeur van het Institute, Gary Tobin: discussie over dit onderwerp is goed voor de verhouding tussen joden en christenen.

De eigen webpol van het CIDI is ook duidelijk (stand 17 maart 2004):

Breek je dag, vind een eitje...te vroeg

Een 66-jarige man uit Friesland heeft maandag de jaarlijkse Friese prijs voor het eerst gevonden kievitsei misgelopen. De provincie weigert het ei te accepteren, omdat het is geraapt op een tijdstip en een plek die niet zijn toegestaan. Dat meldt De Telegraaf.

De man, Hessel Bouma, vond het ei in Ganzenland, een gedooggebied waar eierzoekers pas om 16.30 uur mogen komen. De Fries raapte het ei echter op maandagmiddag om 16.00 uur al op. Bouma zegt teleurgesteld te zijn, maar is ook blij dat zijn ei niet wordt geaccepteerd. "Dit land verzuipt in de regels. Op deze manier komt de rommel van de bureaucratie tenminste aan het licht," aldus de biologische boer. Hij wilde niet liegen over de tijd waarop hij het ei had gevonden "De leugen mag niet regeren."
Het eerste 'echte' kievietsei werd zondag al gevonden in het Zuid-Hollandse Aarlanderveen.

16 maart 2004

Het belang van veilig vrijen

Een man die druk bezig was een condoomapparaat open te breken, is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in Venray. Hij wilde een condoom kopen, maar omdat dit niet lukte, besloot hij de automaat te slopen. Dat maakte de politie Limburg-Noord dinsdag bekend. De 32-jarige man uit Venray was al geboeid en afgevoerd naar het politiebureau voor hij bij de condooms kon komen. Hij vertelde wel geld in de automaat te hebben gegooid. Aangezien er geen condoom en geen geld meer uitkwam, leek het de man beter de automaat open te breken. Deze hing aan een gevel van een winkel.

Chocolaatje? Of minder?

De Nederlanders hebben vorig jaar 71.000 ton chocolade gegeten, 3000 ton minder dan in 2002. Vooral bonbons, chocolaatjes en candybars waren minder gewild, blijkt uit cijfers van het Studiecentrum Snacks en Zoetwaren. Chocolade was vorig jaar goed voor een consumentenomzet van 532 miljoen euro, een daling van twee procent vergeleken met een jaar eerder. Gemiddeld at de Nederlander dertig kilogram aan chocolade, suikerwerk, koekjes en hartigheden, goed voor een totaalomzet van 2,7 miljard euro. Vooral zoutjes, pinda's en chips, pepermunt en drop waren erg in trek.
In Nederland bieden 250 producenten en importeurs zo'n 15.000 verschillende artikelen aan. Het meeste snoepgoed (75 procent) wordt via de supermarkt verkocht. De rest gaat bij onder meer brood- en banketbakkers, tabakszaken en benzinestations over de toonbank.

Britney bindt in: toch geen zelfmoord

Ik schreef zondag over de geënsceneerde suïcide van La Spears. Na protesten heet het nu mooi: "she's killing the suicide concept." Aanvankelijk, zo berichtte MTV News, zou de blonde zangeres ogenschijnlijk pillen slikken en verdrinken in een badkuip. Enerzijds zou ze ermee verwijzen naar haar eigen depressieve periode, anderzijds niet zelfmoord maar "accidental death" mee willen uitdrukken. En dat is nu -volgens Spears- ook weer de reden om ervan af te zien. Suggestie, alsof zelfmoord vermakelijk is, of Britney een dergelijke handeling propageert, mag niet opkomen in tere kinderzielen van trouwe fans.

In werkelijkheid werd MTV en daarmee ook Britney Spears geconfronteerd met bijvoorbeeld een brief van een 24-jarige vrouw uit Beverly Hills, die haar broer aan zelfmoord had verloren. "Zelfmoord is geen spelletje. Je bevrijd jezelf echt niet, en het stort je dierbaren in ellende." Aankomend weekend wordt de video opgenomen in Los Angeles.

15 maart 2004

Kennis van zonnestelsel uitgebreid met officieel een 10e planeet: welkom Sedna

Amerikaanse sterrenkundigen hebben de tiende planeet van het zonnestelsel ontdekt, dat had ik al geschreven. De nieuwe planeet Sedna (tot voor kort slechts een legende) staat meer dan 3 miljard kilometer verder af van de zon dan Pluto. Dit maakte NASA maandag bekend. De nieuwe planeet staat ongeveer 10 miljard kilometer af van de zon en is daarmee de verste planeet in het zonnestelsel. Het onderzoeksteam onder leiding van sterrenkundige Michael Brown van het Californische Instituut voor Technologie (Caltech) ontdekte Sedna.

Het team maakte gebruik van de nieuwe telescoop Spitzer, die de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA in augustus heeft gelanceerd. Het Tenagra Observatorium in Arizona heeft een aantal onderzoeken gedaan om de bevindingen te verifiëren. Sterrenkundigen hebben na de ontdekking van Pluto in 1930 niet meer zo'n groot object ontdekt. Sedna heeft een diameter van ongeveer 2000 kilometer en is daarmee net iets kleiner dan Pluto.

Wie wil er nog een paleisje?

Een van de paleizen van de opgepakte ex-president Saddam Hussein in Bagdad krijgt een nieuw leven als vijfsterrenhotel. Dat heeft een Iraakse ondernemer maandag 15 maart 2004 laten weten. Hij kreeg van de Amerikaanse bezettingsmacht toestemming voor het project. De Amerikanen zelf zouden een van de grootste paleizen van Saddam willen inrichten als de nieuwe Amerikaanse ambassade in Bagdad.

Nooit meer bananasplit: RIP Ralph Inbar

Tv-presentator en regisseur Ralph Inbar is maandag 15 maart op 65-jarige leeftijd overleden. Inbar was bekend van humoristische programma's als TV Masqué en Bananasplit. Lees het volledige persbericht, sla bij het Googlen op Bananasplit vooral de eerste hit mijnbananasplit.nl over: 't is niet wat je op zo'n moment verwacht.

K3 opgevolgd door X4

De kust is vrij voor K3 om ermee te stoppen. In Zuid-Afrika is de meidengroep X4 opgericht. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de groep uit vier meiden (Phia (21), Lola (18 ) en de zusjes Elle (18 ) en Essy (18 )), die de nummers van K3 in het Engels en Zuid-Afrikaans zingen. De debuutsingle van X4 is 'Heyah Mama'. Drijvende kracht achter deze nieuwe act is de Belg Niels William, die jaren geleden ook aan de wieg van K3 stond. Nadat Kathleen, Kristel en Karen onder contract kwamen bij productiebedrijf Studio 100 vertrok William naar Zuid-Afrika. Daar besloot hij een nieuw muziekavontuur te beginnen en hield audities, waar honderden meiden op afkwamen. Uiteindelijk bleven er vier over die van de K3-hits Engelse en Zuid-Afrikaanse versies maakten. Of ze in Nederland en België net zo succesvol worden dan K3 is afwachten.

Klonk het Vlaams al leuk, een optreden van X4 in het Afrikaans lijkt me helemaal gezellig. Inmiddels is bij de Zuidafrikaanse webwinkel Take2 de dubbelCD Heya Mama al te koop.
Het laatste nieuws over K3 vind je in de eigen Studio100 weblog.

Wat nou weer in de toiletpot?

Het moet niet gekker worden. Voor het weekend was het €10.000 erin, nu eruit drinken.

Lisa Franzetta, gepast gekleed, drinkt uit een toiletpot op New York's Times Square tijdens een protest van People for the Ethical Treatment of Animals. PETA heeft een reeks reclamespotjes gemaakt, waarin mensen in bonte kledij dieren na mogen doen. Het live protest was een bewuste enscenering om extra aandacht te vragen. Dat is gelukt.

Chinese muur toch zichtbaar?

Was de inkt van de herschreven Chinese geschiedenisboekjes nog maar net droog, maakt een Amerikaanse astronaut de verwarring compleet. Gene Cernan verklaarde afgelopen weekend in de krant Singapore Straits dat hijzelf de Chinese Muur wél heeft gezien vanuit de ruimte. Het Chinese ministerie van Onderwijs heeft voor alle zekerheid besloten de schoolboeken toch maar aan te passen.

14 maart 2004

Na een kortstondig huwelijk, gekronkel nu zelfmoord?

Britney Spears ensceneert in de videoclip van haar nieuwe single ’Everytime’ dat ze zelfmoord pleegt. Spears verwijst hiermee naar de geruchten dat ze in een depressie zou zitten en een therapeut zou raadplegen. Tja, aandachttrekken? 'Everytime' is de opvolger van de hit ’Toxic’, de videoclip waarin ze sexy kronkelt op de vloer om deze te boenen. Het leverde de zangeres een eerste Britse nummer één op sinds 'Oops I Did It Again' in de zomer van 2000. De opnames van deze videoclip werden gemaakt in Los Angeles, de plaats waar ze op 3 januari kortstondig in het huwelijksbootje is gestapt.

Het nadeel van dergelijk gimmicks (trouwen, zelfmoord plegen, oversekste video's schieten, vriendjes dumpen, blijven vertellen dat je maagd bent, ondanks je staat van dienst,...) is dat je het niet te lang kunt volhouden, of maar 1 keer kunt doen. "Oops I did it again" is dus ook geen blijvertje.

Vrijdag visdag

Een Amsterdamse zwerver in Dordrecht werd vrijdagnacht betrapt terwijl hij in andermans huis een visje bakte. De 40-jarige bewoonster van het huis, die op zolder lag te slapen, werd gewekt door de vislucht. De man ontkwam, maar werd door een politiespeurhond later teruggevonden. Of de geur van gebakken vis ook de hond naar de dader leidde, kon de politie niet bevestigen.

De 45-jarige man was vrijdag per trein in Dordrecht aangekomen. Hij ontdekte bij toeval dat de vrouw de deur van haar huis had opengelaten en maakte van de gelegenheid gebruik om de koelkast te plunderen. Ook vulde hij zijn rugzak met flessen sterke drank. Hij heeft geen andere dingen gepakt.
De vrouw benadrukte bij de politie dat zij zich geen moment bedreigd heeft gevoeld. Toen zij beneden kwam hield ze hem in afwachting van de politie aan de praat en kreeg hem zover de flessen drank terug te geven. Toch vertrok de man voor de komst van de politie. Een politiespeurhond vond hem terug in struiken in de Johan de Wittstraat, waar hij zich probeerde te verbergen.

Wil je zelf ook leuke recepten om vis te bereiden, kijk dan op mijnvisdag.nl.

Man spoelt elfduizend euro door in treintoilet

Neem de trein, en laat de auto staan ;)
Een 38-jarige man uit het Duitse Landau heeft vrijdagmiddag in de trein van Venlo naar Eindhoven elfduizend euro door het toilet gespoeld. Met het geld wilde de man een auto in Eindhoven kopen. Het geld viel uit zijn kleding en verdween via het openstaande toilet tussen de rails. De man gaf het gebeuren door aan de spoorwegpolitie, die de volgende trein liet stoppen. De conducteur van die trein vond slechts vierduizend euro terug. Volgens de politie was dit bedrag groter geweest als de mensen die ook uit de trein waren gestapt het geld niet in eigen zak hadden gestoken.
Het slachtoffer is later nogmaals naar de plaats gegaan waar hij het geld had verloren en vond samen met de politie Limbrug-Noord nog duizend euro terug. De politie heeft de man verboden om verder te zoeken naar zijn geld, omdat dit te gevaarlijk is. De politie wil de exacte locatie 'uit veiligheidsoverwegingen' niet bekend maken.

Maandagmorgen 15 maart melden zowel de Telegraaf als het AD, dat op €50 na al het geld teruggevonden is door de politie en de Duitse toiletganger.

Iets ongewoons vliegt voorbij

Mysterie op maandag. Maandagavond Nederlandse tijd zal NASA een News Briefing over de ontdekking van een mysterieus object in ons zonnestelsel doen.
Dr. Michael Brown, associate professor in de planetaire astronomie (da's eigenlijk niet mogelijk) zal zijn ontdekking van het meest verre object, dat om onze zon draait, presenteren. Ondersteunende graphics en beeldmateriaal zijn er vanaf maandagavond.

13 maart 2004

RSS gebruik binnenkort traceerbaar

Het Amerikaanse bedrijf Coravue werkt aan een rss-lezer die er voor zorgt dat het gedrag van rss-gebruikers in kaart kan worden gebracht. Dat betekent dat bijvoorbeeld uitgevers en sitebeheerders eindelijk kunnen zien hoeveel mensen gebruik maken van rss, wie het zijn en waar ze precies naar op zoek zijn. Ook verkooporganisaties en marketingfirma’s zouden er ook profijt van kunnen hebben. Zo biedt Amazon bijvoorbeeld sinds kort ook een rss-feed aan om klanten te laten zien wanneer er een nieuw product wordt toegevoegd aan de database van Amazon. Na enkele dagen uitproberen, geloof ik weinig van deze Amazon feed. Het is slechts een soort top-10 van verkopen, en zeker geen lijstje van nieuwe database-items. Jammer, want daarmee is de RSS feed niets anders dan de 'persoonlijke' recommendations op de site.

De rss-lezer van Coravue is gratis voor bedrijven die het crm-systeem van het bedrijf gebruiken. Gebruik van het systeem kost 40 dollar per maand. Het bedrijf is overigens niet de enige die rss traceerbaar probeert te maken. Ook twee andere Amerikaanse bedrijven zijn er mee bezig. Dat zijn RSS Ads en IMN. De laatste heeft eerder deze maand een tool gemaakt die rss-gebruikersgedrag in kaart moet brengen.

12 maart 2004

Chinese muur blijkt onzichtbaar vanuit de ruimte

Jarenlang leerden Chinese kinderen, maar -anders dan de persberichten aangeven- ook westerse in ruimtevaart geïnteresseerden (de gemiddelde KijK-lezer), dat de Chinese Muur vanuit de ruimte met het blote oog te zien is, maar dat wordt rechtgezet nu China's eerste ruimtevaarder, Yang Liwei, die mythe heeft verbroken toen hij vorig jaar na een vlucht van 21,5 uur terugkeerde op aarde.

De voor leermiddelen verantwoordelijke ambtenaar van het Chinese ministerie van onderwijs vertelde de krant Beijing Times dat de schoolboekenuitgever is gemaand de onwaarheid in de volgende druk niet meer te herhalen. De mythe "doet afbreuk aan de echte kennis die onze basisschoolleerlingen opdoen", zei Wang Xiang.

De muur in het noorden van China is duizenden kilometers lang, maar slechts enkele meters breed.

Wat is er nu op televisie?

Aan de rechterzijde van de weblog is bij de analoge klok ook een online televisiegids te vinden. Deze kun je inzien per zender. Wil je gewoon weten wat er op een bepaald tijdstip op tv is, kies dan voor de Veronica Televisiegids. Die site heeft een keurig overzicht wat er van minuut tot minuut op de diverse zenders te zien is.

11 maart 2004

Zoekresultaten op topsnelheid gesorteerd

Terecht schenkt Intermediair er deze week aandacht aan: het sorteren en clusteren van zoekresultaten. Leuk, Google, maar het levert groen en rijp zoekresultaten op. Een krachtig alternatief is Vivisimo.com, dat als meta search engine in zowel 5 zoekmachines (MSN, Netscape, Lycos, LookSmart, Wisenut, Open Directory en Overture) zoekt. maar daarnaast ook in een aantal nieuwsbronnen (Reuters, CNN, New York Times, USA Today, Washington Post, BBC News en Yahoo! News), als een aantal extra sites (BBC, Delphion, eBay, GigaBlast en bijvoorbeeld Yahoo! subsites) doorbladert.

Het resultaat na de query op Henk-Jan van der Klis:

Een boomstructuur aan de linkerzijde met door Vivisimo zelf gegenereerde categorieën. Natuurlijk staan er ook loze links tussen, maar het aantal goede (en dat beslis ik zelf in deze) catagorieën en gevonden sites verbaast. Voordelig is verder, dat je -evenals bij Google- kunt zoeken in een bepaalde taal, offensieve taal kunt uitsluiten (altijd leuk om uit te proberen), de time-out kunt aanpassen en ook het maximum zoekresultaten aangeven. Om het gebruik extra aan te moedigen, wordt een minibar en toolbaraangeboden.

Kantoorjargon enzo

Al een aantal jaren beleef ik veel plezier aan het boekje "Daar worden wij niet vrolijk van". Er is een nieuwe variant: De Zwarte Woordenlijst - lexicon van modern taalmisbruik.

Best aardig idee van politici om het Engels als voertaal verplicht te stellen. Tot het moment dat we native English spreken, vernaggelen we onze eigen taal. Wat denk je van flauwekul als: het commitment van het zelfsturend team moet, evenals de verwachtingen van de stakeholders met een helicopter view gemanaged worden. Voor €10 heb je er weer wat fun bij in je slappe vrijdagse office hours. Goed voor je life balance.

Bewapende klikspaan; jammer voor opa

Bij een 74-jarige Rotterdammer zijn woensdag diverse wapens en munitie gevonden in zijn woning. Het was zijn 21-jarige kleinzoon die de agenten over de hobby van zijn grootvader vertelde. De jongen werd met zijn wagen langs de kant van de weg gezet. Toen hij nog wat in zijn auto zat te rommelen, ontdekten agenten dat er een dubbelloops jachtgeweer in de wagen lag. Deze had hij van zijn opa, een verwoed wapenverzamelaar, verklaarde de jongen.

In de woning van opa werden vervolgens vier geweren, een revolver, werpsterren, hand- en mortiergranaten, patroonhouders en –banden en een grote hoeveelheid munitie gevonden. Enkele andere wapens bleken door de man onklaar te zijn gemaakt. Beide familieleden zijn vastgezet.

Toetsenbord voor peuters en baby's

Het moet niet gekker worden. Heb ik de eerste 15 jaar van m'n leven prima kunnen doorbrengen zonder computer, tegenwoordig zit een kleuter al uren achter een pc, zogenaamd met educatieve software (kleurplaten, Bob de Bouwer spelletjes, Sesamstraat filmpjes...). Voortaan kunnen ook baby's en peuters achter de pc 'kruipen'. Er komt namelijk een toetsenbord op de markt dat geschikt is voor kinderen van één tot vijf jaar, meldt Algemeen Dagblad vandaag. Het nieuwste babyspeeltje luistert naar de naam 'Comfort EasyPC Keyboard' en kan zonder problemen worden aangesloten op een normale computer. Voordeel van het toetsenbord is dat de kleine niets kapot kan maken, stelt de fabrikant. De muis zit ingebouwd in het toetsenbord. Het 'jongste' middel om iedereen achter de computer te krijgen is van 17 tot en met 21 maart te zien op de 'Negen Maanden Beurs' in de Amsterdamse RAI.

Het nadeel van een in-car DVD speler

Naast het onmiskenbare voordeel van "de mevrouw die de weg wijst", ofwel het navigatiesysteem voor in de auto, kan de bijbehorende DVD-speler natuurlijk ook gebruikt worden voor weergave van reguliere DVD's. Het scheelt als je een beetje leuk kleurenscherm in 't zicht hebt. Maar pas op.
Een 31-jarige man uit Den Haag is woensdagochtend in zijn woonplaats langs de kant van de weg gezet omdat hij niet alleen aan het rijden was in zijn auto, maar tegelijkertijd ook van een DVD genoot. De automobilist viel op vanwege zijn slingerend rijgedrag. Agenten zetten hem daarop uit voorzorg langs de kant van de weg. De filmliefhebber verklaarde dat hij een DVD'tje had opgezet omdat autorijden anders zo saai was. Hij reageerde volgens de politie Haaglanden verbaasd toen hem kenbaar werd gemaakt dat het kijken van een dvd tijdens het besturen van een auto verboden is. De politie besloot de man een proces-verbaal te geven.

10 maart 2004

Alle godshuizen in een database

Het Historisch Documentatiecentrum voor het Nederlands Protestantisme heeft de gegevens van alle kerken, kapellen, synagogen, moskeeën, tempels en andere godshuizen in Nederland online gezet. De database bevat inmiddels 15.000 gebouwen van meer dan 100 kerkgenootschappen. Je kunt er onder meer op Plaatsnaam in zoeken.
Niet alleen huidige kerkgebouwen, maar ook gebouwen die een andere bestemming hebben gekregen of sinds ca. 1800 zijn afgebroken of verwoest, kun je terugvinden.

09 maart 2004

Amsterdamse politie komt te paard en keert te voet

Een onbekend virus heeft de paarden van de Amsterdamse politie volledig lamgelegd. Eén paard is inmiddels overleden aan de gevolgen van de mysterieuze ziekte. Dat meldt de Amsterdamse politie dinsdag. Veel politiepaarden van de ruiterij zijn sinds een week te ziek om te werken. Het politiekorps heeft experts ingeschakeld om te onderzoeken welke ziekte de dieren geveld heeft. Voorzorgsmaatregelen moeten voorkomen dat de ziekteverwekker zich verder verspreid. De politieruiters vervullen hun taak ondertussen te voet.

08 maart 2004

Shoot! Nieuwe laserguns ;)


De politie gaat een nieuwe lasergun introduceren waarmee ook bezitters van een lasershield betrapt kunnen worden op hardrijden. Momenteel gaan de ongeveer 5000 bezitters van een lasershield nog vrijuit als zij te hard rijden, omdat de laserguns hen niet kunnen opsporen. De straling van zo'n schild verstoort de snelheidscontrole. Volgens de politie komt daar binnenkort een einde aan. In het geheim zijn de afgelopen weken nieuwe laserguns getest die zowel lasershields als laserecho's omzeilen, doordat ze niet gevoelig zijn voor deze storingen. De nieuwe meetapparatuur is inmiddels door TNO goedgekeurd.

Voorlopig worden er nog twintig tot dertig ingezet. Lasershields zijn met de invoering van de nieuwe gun waardeloos geworden, stelt het OM. Het gebruik van lasershields is strafbaar en blijft dat in ieder geval voorlopig nog.

Vorige week veroordeelde de rechtbank in Leeuwarden nog drie automobilisten tot het betalen van boetes van 225 en 50 euro voor het gebruik van een laserecho. Ook werd de illegale apparatuur in beslaggenomen. Twaalf mensen werden vrijgesproken omdat niet voldoende aangetoond kon worden dat zij hun lasershield hadden gebruikt om snelheidscontroles te omzeilen. De verdachten zelf beweerden dat ze de apparatuur gebruikten om het tuinhek of de garagedeur van een afstand te open.

Twee oplossingen voor dit 'probleem':
1. de makkelijkste: je gewoon aan de maximumsnelheid houden;
2. op tijd remmen, na bijvoorbeeld handsfree met je mobieltje flitsservice.nl geraadpleegd te hebben.

Telefoonterreur softwarematig bestrijden

Vanochtend was het weer eens raak, ditmaal voor het eerst op m'n mobiel. Telefonische colportage. Daar wil je zo snel mogelijk vanaf, en binnenkort helpt Roemeense software een handje mee. Het Roemeense bedrijf Simeda heeft namelijk software ontwikkeld waarmee bellers met één druk op de knop achtergrondgeluiden aan een telefoongesprek kunnen toevoegen, zo meldt The New Scientist. De software kan onder meer het geluid van een tandartsboor of een circus aan een gesprek toevoegen. Ook is het mogelijk om het te laten lijken dat er een telefoon overgaat. Handig als je een langdradig gesprek wil afbreken. Voorlopig werkt de software alleen op bepaalde Nokia-telefoons. Van de site van het bedrijf kan een gratis demoversie worden gedownload. De volledige versie kost 9,95 dollar.

Groot zijn is niet belangrijk; grootste is de belangrijkste

Geef toe: bij de titel "KRO zoekt grootste Nederlander" denk je aan een verkiezing van een boom van een vent, toch? Fout, helaas. De KRO komt met het tv-programma De Grootste Nederlander om te achterhalen welke Nederlander het meest voor Nederland betekend heeft. In dit programma kunnen kijkers via internet en SMS stemmen op tweehonderd genomineerden voor de titel. De nominatielijst is samengesteld door een commissie waarin Herman Pleij, Andrée van Es en Joost Zwagerman zitting hebben. Opnieuw een teleurstelling: ik vrees, dat m'n naam er niet op staat. In het najaar is er een eindverkiezing op televisie, gepresenteerd door Anita Witzier, Fons de Poel en Frits Spits.
Een zeer creatief idee, chapeau!

Inspiratiemanagement

Al zoekend naar inspiratie voor een artikel trof ik de site van Experience Trainingen voor emotionele intelligentie(EQ) inspiratie, innovatie, motivatie, creativiteit, bezieling en kleur. Eye-opener van de dag: het inspiratietijdperk is begonnen, en inspiratiemanagement is de nieuwste management filosofie. Op het gevaar af, dat je direct wegzweeft...houd ik liever een nuchtere spiegel voor:
- managers transformeren tot inspirators.... is inspiratie een afhaalartikel of een managementstijl alleen maar een kunstje?
- kan filosofie je bedrijf besturen? In welke richting?
- inspirerend leiderschap, ja graag! bezieling creëren: lastiger.

kortom: ik zoek nog even verder.

07 maart 2004

Hangouderen krijgen bankje terug

Hangouderen krijgen bankje terug is een titel die trekt, niet? Hangjongeren ok, maar die van een wat hogere leeftijd.... Toch is het een serieus bericht. De hangouderen van het stadhuis in Amsterdam krijgen een nieuw bankje. Het vorige bankje, waar de bejaarden graag bij rondhingen, stond bij de hoofdingang van de Stopera. Dat werd in oktober verwijderd omdat sommige hangouderen voor veel overlast zouden zorgen. Dat meldt de Amsterdamse regionale zender AT5 zaterdag. De hangouderen lieten het er niet bij zitten (leuke woordspeling rond een bankje) en stapten naar gemeenteraadslid voor Mokum Mobiel Gonny van Oudenallen. Van Oudenallen leverde een notitie in, en wethouder May moest overstag gaan, onder druk van ondermeer Majoor Boszhardt (ken je haar nog van het Leger des Heils?) en de gemeenteraad.

Koken met Katja en Rob Oudkerk op de Rode Loper


Het zijn enkele titels van de fake-programma's van RT11.nl, een site die dit weekend in het nieuws kwam, en ook wel erg vermakelijk is. RTL vindt de satire niet leuk, maar da's gewoon flauw. Er zijn geen foto's gejat, en bij items als "het weer van afgelopen dinsdag" ligt het nepgehalte er dik bovenop. Wil je bijblijven, biedt de site in een modern jasje je direct de RSS-feed aan. Kijk in de colofon voor de initiatiefnemers.

De liefde bezongen: Laïs

Gisteravond in de Tamboer te Hoogeveen genoten van de folkzang van Laïs. Deze 3 Vlaamse dames vormen een soort Diep Triest meets K3 in een Natacha Atlas jasje. Liefde, en dan vooral de erotische en tragische kanten ervan worden smaakvol bezongen in het Vlaams, Frans, Pools, Frans plattelandsdialect, enzovoorts. Ergens midden in de set van helaas slechts 75 minuten zelfs Opzij, opzij, opzij.

De Tamboer was, in tegenstelling tot de avond eerder in Leeuwarden, niet uitverkocht, ook elders op Laïs' concerttour is nog plek...voor jou.

06 maart 2004

Ideetje voor zondagmorgen: naar de virtuele kerk

Kerken heb je in alle soorten en maten, voor elk wat wils. We kijken tegenwoordig niet meer op van een speciale kerk voor hardrockers, jongeren of Molukkers. Webwereld bericht vandaag over de eerste virtuele kerkgemeenschap op internet. De Engelse zogenaamde i-Church, is een idee van Richard Thomas van de Church of England. Naast een liturgie, bijbelstudie en gebeden op internet gaat de kerk ook lijfelijke ontmoetingen organiseren in het hele land. O ja, naar een webpastor wordt nog gezocht, hier het sollicitatieformulier.

i-Church nieuw? Zie de versie in Hong-Kong, het software programma of een online bijbelstudie voor bijna-egoïsten.

05 maart 2004

Minimaal 500.000 potentiële afnemers van Inspektor

Nieuws gecombineerd: 500.000 Nederlanders mijden de tandarts, aldus het AD. Volgens dezelfde krant echter ook: tandartsboor overbodig door Inspektor, een cameraatje dat tandbederf in een heel vroeg stadium kan ontdekken door licht te zenden naar de tanden, en hopen op weerkaatsing. Aanschafosten voor tandartsen nu nog vele duizenden euro's. Volgend jaar echter verschijnt een veel goedkopere consumentenversie op de markt. Tot die tijd maar niet teveel snoepen.

PC Privé en kerstpakket: fiscus is Sinterklaas niet

Triest nieuws van het ANP: Naar schatting 40.000 werknemers, ongeveer 10 procent van de mensen die gebruik maken van de pc-privé-regeling, dreigen een heffing van de belasting te krijgen, die kan oplopen tot honderden euro's. Dit is te voorkomen als werkgever en werknemer de overeenkomst over de pc aanpassen. Dat heeft staatssecretaris Wijn van Financiën geschreven in antwoord op vragen van VVD-Kamerlid Dezentjé Hamming. Mede door haar toedoen is de regeling met ingang van dit jaar versoberd. Volgens het Kamerlid was het niet de bedoeling dat mensen die al zo'n regeling hebben daarvan de dupe zouden worden.

Volgens Wijn kan belastingheffing voorkomen worden als werkgever en werknemer met elkaar afspreken de aflossing van de lening voor de computer over meerdere termijnen uit te smeren. Hij gaat niet zover dat hij de versobering van de regeling alleen laat gelden voor mensen die er pas dit jaar gebruik van gaan maken. Kamerleden dwongen door wetswijzigingen af dat de fiscale regeling voor kerstpakketten dit jaar weer van kracht zou worden en dat de fiscus alfahulpen en jonggehandicapten tegemoet zou komen. Het benodigde geld daarvoor werd gevonden door het maximumbedrag voor een computer in de pc-privé-regeling te verlagen. Volgens Wijn bevatten de betreffende wetswijzigingen geen overgangsrecht voor de pc-privé-regeling.
Op Webwereld meer tekst en uitleg, plus een rekenvoorbeeld.

Labels:

Foutjes in passiespel

Zoals in elke speelfilm, bevat ook The Passion of the Christ een aantal bloopers die je niet opvallen. Als men Aramees of Latijn spreekt, valt dat inderdaad ook niet zo op.

03 maart 2004

Flash your rack...als dat niet verboden is

Waar Amerikanen de ene week nog zeer geschokt reageren op de door Justin Timberlake ontblote borst van Janet Jackson, worden er vele miljoenen verdiend in de porno-industrie. Op allerhande sites kun je gratis en ook vóór 22u blote borsten bekijken tot je er dubbel van ziet, je stem uitbrengen op het mooiste stel, enzovoorts. Een vrouw uit Florida maakt het helemaal gezellig. Ze wil een protestrit organiseren van honderden half naakte motorrijdende vrouwen door de straten van Florida. Hiermee wil ze demonstreren tegen het feit dat vrouwelijke fietsers het recht wordt ontzegd om in het openbaar hun blote borsten te tonen. Het protest zou nog legaal zijn ook, omdat de wet het toelaat bloot te gebruiken als een vorm van politiek protest. Volgens de 42-jarige Liz Book, die het hele evenement organiseert 'zijn blote borsten al vijftig jaar onlosmakelijk met de levensfilosofie van de motorrijders verbonden'. Mevrouw Book werd eerder al in 1998 gearresteerd voor het ontbloten van haar borsten in een bar tijdens een jaarlijks motor-evenement. Vrouwen in delen van de staten Maine en Vermont hebben onlangs het recht gekregen om zich topless in het openbaar te vertonen.

Tja, als hier automobilisten al van slag raken van billboards in de berm van de A2 met lonkende vrouwen, wat moet de gemiddelde Florida'er met zo'n protest? Juist: een rechtzaak aanspannen.

Stoelendans bij NOS Journaal

Ja, Hennie Stoel is al even weg, maar toch. De huidige VS-correspondent, Charles Groenhuijsen, wordt presentator van het 8 uur journaal. Groenhuijsens plaats in Washington wordt vanaf januari 2005 waarschijnlijk ingevuld door Wouter Kurpershoek. Philip Freriks, één van de huidige presentatoren van het achtuurjournaal, tevens in het rijke bezit van een eigen fanclub, gaat per januari 2006 met vervroegd pensioen.

Hoofdpijn? Pepperspray!

Zelfverdediginginstructeur Wayne Perry is erachter gekomen dat je het beste van je migraine kan afkomen, door pepperspray in je neus te spuiten. Hierdoor schijnt de hoofdpijn als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Perry deed de vondst, toen hij zich tijdens een demonstratie in het gezicht wilde laten spuiten met de bijtende spray. Hij wilde er eigenlijk vanwege een hevige migraine-aanval vanaf zien, maar besloot toch de tanden op elkaar te zetten en zich te laten bespuiten. Wayne ontwikkelde daarop het product Sinus Buster.
Het product was al even in de VS verkrijgbaar, zelfs via eBay. Ook de Amerikaanse troepen in Irak maken er gebruik van. De Sinus Buster is nu als voedingssupplement ook in Europa verkrijgbaar.

Passiespel vervolgd

Over The Passion of the Christ is inmiddels zoveel gezegd en geschreven, dat Christianity Today er maar een Special Section: The Passion of the Christ voor heeft ingericht. Je vindt er reviews, commentaren, weblogs, trailers, promotiemateriaal, etc.

02 maart 2004

Laten wachten: de kracht van de Postbank

Best leuk, die reclamefilmpjes met Howard Komproe en Xander de Buisonjé, maar het gaat om het resultaat.
Klanten van de Postbank kunnen de komende tijd moeilijker bankieren via internet. De nieuwe pagina's van de bank trekken veel bezoekers die bovendien veel langer blijven dan was ingeschat. De kans bestaat dat klanten daarom in een wachtrij terechtkomen, aldus een woordvoerder van de Postbank dinsdag. Vorige maand lanceerde de Postbank een nieuwe internetpagina als alternatief het oude computerbankieren via het zogeheten Girotel. Volgens de bank is er veel interesse voor de nieuwe dienst die meer mogelijkheden biedt. Ongeveer 500.000 klanten kunnen er al gebruik van maken. De Postbank doet voorlopig niets aan de wachtrijen. ,,We verwachten dat het de komende weken zal afnemen.''

Maaltijden weggeven per SMS

Christelijke hulpverlening in een modern jasje. Via SMS-berichtenkun je beltegoed doneren aan Dorcas Hulp Nederland. Wil jij niet alleen zelf genieten maar ook eens uitdelen en mensen die honger hebben een maaltijd geven? Dat kan!
Wie 'dag aan' sms't naar nummer 2020, betaalt via zijn beltegoed of telefoonrekening iedere dag 1,10 euro voor vier maaltijden voor mensen in Afrika of Oost-Europa. Wie 'dag uit' sms't heeft de bijdrage weer ongedaan gemaakt. Hetzelfde geldt voor 'week aan' en 'maand aan'. Dan wordt het bedrag wekelijks of maandelijks afgeschreven.

Beestachtige filmtickets

Je moet toch minstens paranoïde zijn, om je ditmaal niet over het antisemitische karakter van The Passion of the Christ druk te maken, als wel om een door de computer gegenereerd voorloopnummer op je ticket..... Er blijkt in het Georgia Theater in Rome, GA het getal '666', beter bekend als het getal van het beest uit Openbaring 13 vers 16 afgedrukt te worden. Goed voor een smakelijk CNN nieuwsbericht.

01 maart 2004

Dit jaar geen belastingaangifte invullen?

Een maand te vroeg, en ook niet waar: het volgende spambericht, dat vandaag voor veel verwarring, roodgloeiende telefoons en overlopende mailboxen zorgde: "Gezien recente ontwikkelingen in Nederland hoeft u dit jaar uw belastingaangifte niet in te vullen."

Tja, als je daarin trapt...Het bericht is verstuurd namens info@debelastingtelefoon.nl. Dit domein verwijst naar de consumentensite FiscaFocus.nl, dat echter niets met de spamrun heeft te maken. FiscaFocus heeft inmiddels contact opgenomen met de Belastingdienst en het ministerie van Financiën, die beide ook in het mailtje worden genoemd. Wie er daadwerkelijk achter de grap zit, is nog onduidelijk. Spamvrij meldt slechts dat er gebruik is gemaakt van een open proxy bij provider Everyones Internet.


Wat heb ik nou aan m'n wiel?

Een Amerikaanse automobilist is zondag bij het verwisselen van een lekke band aangereden door een terreinauto en kilometers lang onder het voertuig meegesleurd.
De bestuurder van de terreinauto reed na de aanrijding door naar huis, 13,5 kilometer verderop. Vanuit zijn huis belde hij de politie op met de melding dat er een lijk klem zat in de voorwielophanging van zijn auto. De 25-jarige chauffeur is ingesloten op verdenking van dood door schuld, rijden onder invloed en doorrijden na een verkeersongeluk.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker