Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

29 februari 2004

Smakeloze Zwollenaar

De Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle is na enkele maanden verlost van een ware wildpoepterreur. Iemand van de hogeschool deed zijn grote boodschap in zeker drie verschillende toiletborstelhouders. De onverlaat werd, na klachten van de schoonmakers, onlangs opgepakt. De schoonmakers vonden de geurige drollen steeds na de weekeinden. Zij adviseerden cameratoezicht. Directeur Hans Valent van het facilitair bedrijf van de hogeschool wil niet zeggen hoe de wildpoeper uiteindelijk is aangehouden. "Maar het was zonneklaar dat we de goede persoon hebben." Valent wil niet zeggen of de dader een student of personeelslid van de Windesheim is. De onverlaat is niet geschorst, maar krijgt begeleiding van de vertrouwenspersonen van de hogeschool.

28 februari 2004

Yahoo tegen Google: zoekresultaten vergelijken

Voortbodurend op mijn eigen onderzoek, kun je nu zelf de relevantie van zoekresultaten van Yahoo ten opzichte van Google vergelijken. Een niet erg snelle site, maar het idee is alleraardigst.

Goodle Good News

Met een 'drink eerst je thee op, voordat je kijkt'-waarschuwing: Goodle Good News, een posititieve, funny variant van Google's News.

Stapels blooper filmpjes

Al zoekend naar bronnen voor het Bin Laden is opgepakt-nieuwsbericht ook deze stapel lachwekkende blooper filmpjes tegengekomen.

Een aparte kijk op vergeving

Onlangs werd de site www.vergeefmij.nl gelanceerd. "hier kan je anoniem die zware last waar je al dit tijd mee rondloopt van je af praten. het is strikt vertrouwelijk, er wordt geen informatie over jou of je computer opgeslagen. we verzamelen alleen de teksten, de datum en geven het een willekeurig nummer." stelt de webmaster.
Dat vergeven een daad richting degene die jou iets aangedaan heeft, zijn we blijkbaar als geseculariseerd volkje vergeten. Het feit, dat de site verder direct aan komt zetten met een definitie van 'bekentenis', geeft al aan, dat vergeefmij.nl eigenlijk een waardeloze biechtstoel is. Wat moet je met 'bekentenissen' als: "zo'n 2 jaar geleden was een vriendinnetje van een goede vriend van mij hoogzwanger. ik had haar nog nooit gezien mijn vriend vroeg of ik foto's wilde maken van haar naakte lichaam met name van haar hoogzwangere buik. ze wilde deze foto's gebruiken voor de geboortekaartjes. we hebben tientallen hele mooie foto's gemaakt maar eindigden uiteindelijk met z'n 3-en in bed. naast haar buik heb ik ook foto's van haar piercings gemaakt o.a. in haar tong maar ook in andere gevoelige delen. ik heb haar daarna nooit meer gezien en heeft zij de foto's tot nu toe niet gezien. ik heb nu een probleem......wat doe ik nu met deze foto's?"

Als niemand hoeft te antwoorden op een dergelijke bekentenis, de fotograaf blijkbaar niet de 'guts' heeft om de foto's te vernietigen, z'n vriendinnetje onder ogen te komen, of een andere echte daad te plegen.....laat zo'n site voor door hormonen beheerste tienerknullen dan ook maar zitten.

Beter is de uitleg van vergeving op bijvoorbeeld hulpverleningscentrum Bethesda.

Bin Laden gepakt in Pakistan?

Volgens de Iraanse staatsradio is Osama bin Laden gearresteerd in Pakistan. De leider van Al Qaida zou al geruime tijd in Amerikaanse handen zijn, maar president Bush zou willen wachten met de bekendmaking tot vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zowel van Amerikaanse als van Pakistaanse zijde wordt het bericht tegengesproken.
Het Iraanse persbureau was ook de eerste die met het bericht kwam dat Saddam Hoessein gevangen was genomen. In het grensgebied met Afghanistan wordt de dienst uitgemaakt wordt door nomadische stammen. Vermoedelijk is het wel het gebied waar Bin Laden is ondergedoken. Het Pakistaanse leger voert in het gebied al enige tijd acties om terroristen op te sporen. Daarbij stuiten ze op grote weerstand van de lokale bevolking. Vrijdag werd een kazerne in de provincie Waziristan beschoten. Vandaag schoten Pakistaanse soldaten elf mensen dood die in een bestelbusje zaten, toen dat busje niet stopte bij een wegafzetting. Volgens ooggetuigen zaten er voornamelijk Afghaanse vluchtelingen in het busje.
NOS Nieuws; Wereldomroep; Omroep.nl.

Later op de zaterdag bleek het verhaal toch niet waar. Wèl keurde Bush een nieuw plan goed om de zoektocht naar Bin Laden te intensiveren.

27 februari 2004

Passion of The Christ mogelijk binnenkort op Nederland 1

De EO en NCRV overwegen The Passion of The Christ aan te kopen, aldus @home.nieuws. Voor elk van de omroepen geldt een andere overweging. De NCRV zegt de film eerst te willen zien, dan te geloven....c.q. aan te kopen. De EO heeft als tweede een optie op de film genomen. Ook die omroep moet de film nog zien, aldus een woordvoerder. De EO zal zich vooral afvragen of die niet te gewelddadig is. (Kranten hadden het immers gisteren over een "geweldsorgie'). De vraag of Jezus wel afgebeeld mag worden, speelt bij de behoudende achterban geen rol meer, zei de EO-woordvoerder. Hoewel Mel Gibson een behoudende Rooms-Katholiek is, is 'onze' Katholieke Radio Omroep (KRO) niet in de race voor uitzending van de film. Uit bezuinigingsoverwegingen koopt de katholieke omroep helemaal geen films meer aan, zei een woordvoerster.

Bill Gates 10e keer rijkste man ter aarde

De jaarlijkse Forbes-lijst met de rijkste mensen ter wereld kent aan de top geen verrassingen.

Net als de 9 voorgaande jaren prijkt daar William Gates III, ofwel Bill Gates, de baas van Microsoft. Met een geschat vermogen van 46,6 miljard dollar is hij de onbetwiste nummer één. Een jaar eerder had hij nog 40,7 miljard dollar. Overigens is Gates onder meer via Bill & Melinda Gates Foundation ook grootste gever aan goede doelen.

De top 10 uit 2003:
1 Gates, William Henry III 46.0 billion 47 Seattle , WA Microsoft
2 Buffett, Warren Edward 36.0 billion 73 Omaha , NE Berkshire Hathaway
3 Allen, Paul Gardner 22.0 billion 50 Mercer Island , WA Microsoft, investments
4 Walton, Alice L 20.5 billion 54 Fort Worth , TX Wal-Mart
4 Walton, Helen R 20.5 billion 84 Bentonville , AR Wal-Mart
4 Walton, Jim C 20.5 billion 55 Bentonville , AR Wal-Mart
4 Walton, John T 20.5 billion 57 Bentonville , AR Wal-Mart
4 Walton, S Robson 20.5 billion 59 Bentonville , AR Wal-Mart
9 Ellison, Lawrence Joseph 18.0 billion 59 Redwood Shores , CA Oracle
10 Dell, Michael 13.0 billion 38 Round Rock , TX Dell

26 februari 2004

Muziekvideotips van de dag

Je kunt online de volgende door mij warm aanbevolen muziekvideo's bekijken:
Jump5 - Do Ya bij MSN: na een tijdje in de CCM, dansinstructievideo's nu na Stacie Orricco de echte popwereld in. Fun jumping.
Moya Brennan - Two Horizons EPK bij Launch.com
Nelly Furtado - Try

The Passion of the Christ heeft impact

Na weken van warmlopen is The Passion of The Christ, verfilming van de laatste 12 uur van Jezus Christus door Mel Gibson in première gegaan in ruim 4000 Amerikaanse bioscopen.

Dat de film, naast protesten door joodse organisaties vanwege vermeende antisemitische interpretaties van het script, ook andere impact heeft, bewijst het volgende bericht. Een vrouw van middelbare leeftijd is woensdag in de Amerikaanse stad Wichita aan een hartaanval bezweken na het zien van de kruisigingscène.
Bekijk zelf de trailer of de Amazon movie info. Verder:
- recensie Antisemitisch spektakelstuk of realistisch Evangelie?
- Nederlandstalige informatie site
- Sountrack Passion of the Christ op CD bij Amazon.com

Verkeersdrempels en files slopen auto's


Verkeersdrempels zijn in belangrijke mate verantwoordelijk voor de slechte staat van auto's in Nederland, zo valt te concluderen uit dit ANP-bericht: "Auto's van drie jaar oud, die hun eerste APK-keuring moeten ondergaan, doorstaan die test slecht. Dat blijkt uit onderzoek van brancheorganisaties Bovag en Rai in samenwerking met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).
Uit het onderzoek is gebleken dat 7,4 procent (ruim 50.000 auto's) niet door die eerste keuring heen komt, aldus beide organisaties donderdag. De APK-keurmeesters stuiten bij deze groep auto's op versleten banden, gebreken aan de verlichting en mankementen aan de remmen en stuurinrichting. (...) Het veelvuldig remmen en optrekken in de file en vooral verkeersdrempels doen een aanslag op de staat van de auto's. Volgens de Bovag-woordvoerder melden garagehouders steeds vaker mankementen aan de stuurinrichting en schokdempers. ,,Gebroken veren komen veel meer voor dan vroeger.''

Watersnoodramp 2007 nu al verfilmd

Terwijl de berichten over dreigende klimaatrampen de kranten overspoelen wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van Nederlands eerste rampenfilm. Gezet in het jaar 2007 zal de film Deltastorm, het verhaal vertellen van een overstroming waarbij 1953 in het niet valt. Precies zoals de rapporten van het Pentagon voorspellen. "Met het ontwikkelen van dit project zijn we intussen een jaar bezig", aldus producent Paul Voorthuysen (Feestje!, Oeroeg). "Maar dat wat wij verzonnen blijkbaar zo dicht bij de waarheid kan liggen is toch frappant!". Voor de regie van de film, geschreven door Wijo Koek (Costa, Flodder), is Dick Maas gevraagd, die eerder met Amsterdamned een sterke Nederlandse actie-thriller heeft neergezet. De planning is om de film met Kerst 2005 in de bioscoop te brengen.

Nog een grapefruit?

De grapefruit boet in aan populariteit. Werd in 1999 gemiddeld 3,5 kilo grapefruit per jaar genuttigd, momenteel komt dit nog maar op ruim 2 kilo. Vooral mensen van boven de 50 eten de grote gele vruchten. Jongeren vinden het pellen van een grapefruit te veel werk, zij zien meer in de mandarijn.

Let it snow, let it snow, let it snow

Sneeuwwitte kerstdagen moeten ik al jaren ontberen, maar soms is het geluk aan mijn zijde. Was de vorige #2 positie in de filetop-3 aller tijden nog maar enkele maanden geleden ook geheel aan mij besteed, had ik gisteren al gepland vandaag thuis te gaan werken. Wat blijkt vanochtend: Omstreeks acht uur stonden er 46 files met een totale lengte van 738 kilometer. Dat is het op een na langste totaal. Op 8 februari 1999 stond er 975 kilometer file op de Nederlandse wegen. Vooral bij Utrecht (had ik dan naartoe gemogen), Amsterdam en Breda staat het vast, meldt de Verkeersinformatiedienst: 1 lange file. Geen treinverkeer van en naar Amsterdam. Tientallen ongelukken. KLPD adviseert mensen vooral thuis te blijven als dat kan: ja hoor. Dat kan :)

25 februari 2004

Goed nieuws: financiële dienstverleners trekken ICT in 2004 uit het slop

Ook nog goed nieuws vandaag voor de branche waarin ik werkzaam ben: Het zijn de financiële dienstverleners die in 2004 de ict-markt uit het slop trekken. Dat blijkt uit onderzoek van Ernst & Young. Banken en verzekeraars durven in 2004 weer volop te investeren in nieuwe projecten. Lees verder...

Wie zijn de echte gamers?

Tja, je dacht natuurlijk dat je jonge broer van 15, het prototype nerd, of de frequente bezoeker van tweakers.net de 'echte' computer gamer is. Fout dus. Het zijn de veertigjarige vrouwen die volgens een studie van de Amerikaanse internetprovider America Online de meest fervente online gamers zijn. In die leeftijdscategorie spenderen vrouwen bijvoorbeeld 50 procent meer tijd aan online spellen dan hun mannelijke leeftijdsgenoten en spelen ze dagelijks meer online dan de jongere en mannelijke bevolkingsgroepen. Favoriete spellen van de veertigers zouden vooral puzzel- en woordspelletjes zijn, die ze volgens de studie vooral tussen middernacht en 5 uur 's ochtends zouden spelen.

IJsberen slaan groen uit

Twee ijsberen in de zoo van Singapore zijn sinds kort een wel heel speciale attractie. Doordat er algen groeien in de pels van de beren, zijn ze plots groen uitgeslagen. De algengroei wordt veroorzaakt door de tropische en vochtige condities in Singapore. De verzorgers hebben ondertussen al een remedie gevonden. De pels van de beren kan worden gereinigd met de hulp van Hydrogen peroxide. Een van de twee ‘slachtoffers’ ziet er alweer normaal uit. Binnenkort krijgt ook de twee ijsbeer een grondige reiniging.

ruim 1 miljoen .nl-domeinnamen

Nederland scoort hoog met het aantal domeinnamen op internet. Dat blijkt uit gegevens van internetaanbieder Lycos Europe. Die zegt 5 procent van de .nl-domeinen onder zijn hoede te hebben. Met ruim een miljoen namen met landverwijzing .nl hoeft ons land in Europa alleen Duitsland (7,1 miljoen maal .de) en Groot-Brittannië (4,9 miljoen maal .uk) voor te laten gaan. Het aantal domeinnamen met de extensie .nl groeide vorig jaar met 25 procent.

De belangrijkste oorzaak was dat het sinds januari 2003 ook voor privé-personen mogelijk is een .nl-naam vast te leggen. Dat was daarvoor alleen mogelijk voor bedrijven en stichtingen. In sommige grote landen geldt dat nog steeds. Dat verklaart de lage aantallen landenregistraties in Frankrijk (180.000) en Spanje (100.000).

24 februari 2004

Aviodrome koepel over Levend Evangelie

Vandaag in de Stentor een prachtige foto van een (de)monteur die aan het snijbranden was in de oude Aviodrome koepel op Schiphol. Na tijden van onzekerheid, jazelfs een redhetaviodome.nl werd gelanceerd- heeft de Levend Evangelie Gemeente uit Sxchiphol-Rijk de koepel gekocht. In acht weken tijd worden de ruitvormige aluminium panelen gedemonteetd en vervolgens van zijn huidige plek verwijderd. De onderdelen van de koepel zullen na demontage schoongemaakt en opgeslagen worden, in afwachting van een nieuwe locatie in de Haarlemmermeer.
De LEG wil de koepel gaan gebruiken voor grote (jongeren) bijeenkomsten, die bekend staan onder Baan 7. Maandelijks wordt de jeugdsamenkomst door ruim 1.200 enthousiaste jongeren bezocht. Baan 7 groeit en groeit maar. Ook buitenkerkelijke jongeren komen op deze jeugddiensten af. De 'dome' met een straal van 34,14 meter en een vloeroppervlakte van 2850 m² is uitermate geschikt om te fungeren als ontmoetingsruimte voor de kerk. De sterke toename van het aantal inwoners van de Haarlemmermeer door de bouw van Gertsewoud en Floriande zorgt ook voor een toenemend aantal kerkbezoekers.

Staat jouw e-mailadres op de spam-cd's?

CD's met miljoenen e-mailadressen in de Benelux zijn verzameld, en worden per smam-mail aangeboden aan geïnteresseerde...spammers. Om haar lezers te kunnen laten controleren of hun e-mailadres voorkomt op zo'n CD, heeft de redactie van PC Active zelf maar een CD op de kop getikt en een URL beschikbaar gesteld voor een openbare zelftoets.

Haar gevangen, van detentie naar extensie

In navolging van voormalig Spice Girl Victoria Beckham zouden ook Nederlandse sterren als Linda de Mol, Katja Schuurman, Nada van Nie, Sabine Koning, Leontien van Moorsel en Christine van der Horst hair extensions dragen die gemaakt zijn van het hoofdhaar van Russische gevangenen. Dat beweert Simon Forbes, kapper van topmodellen als Kate Moss en Elle McPherson en popsterren Christina Aguilera, Shakira en Jon Bon Jovi.

Natuurlijk was Linda de Mol zo attent te reageren. Volgens haar draagt zij geen extensies van Russische gevangenen, maar van in Spaanse kapsalons opgeveegd haar. Lekker smakelijk. Ik hoop dat de haren eerst goed gewassen zijn.

The world according to America - het einde voor Nederland is nabij

Uit de Telegraaf: De laatste dagen van Nederland zijn volgens het Pentagon geteld. Hevige stormen zullen binnen drie jaar de zeeweringen verwoesten en grote delen van ons land onbewoonbaar maken. Den Haag zal tot een spookstad verworden zijn.
Een uitgelekt rapport van het Amerikaanse ministerie van Defensie over de gevolgen van klimaatverandering waarschuwt voor deze catastrofe.
Het sombere rapport houdt rekening met desastreuze gevolgen overal ter wereld. Door klimaatveranderingen kunnen binnen twintig jaar miljoenen mensen om het leven komen bij natuurrampen en oorlogen. Naast Den Haag zullen ook andere grote Europese steden onder water komen te staan. Het klimaat in het druilerige Groot-Brittannië zou in 2020 op dat van Siberië lijken.

Gek genoeg trekken de VS zich van Kyoto-verdragen en andere milieumaatregeln niets aan. Hoveel Amerikanen zouden wel eens in Siberië zijn geweest? Hoeveel Aardijkskunde moet je hebben gehad om een eiland als Engeland te laten verworden tot een bitterkoude toendra?

23 februari 2004

Politiek getinte weblogs

Weblogs heb je in allerlei smaken. Natuurlijk ontbreken meer politiek getinte ook niet. Bekend werd onlangs, dat Adam Curry SP-leider Jan Marijnissen zover heeft gekregen een eigen weblog te starten. Aanleiding voor dit bericht is echter de variant van VVD-leider Gerrit Zalm, waarvoor het Ministerie van Financiën een hoekje heeft ingericht. Zoek je het in een andere hoek, kom je bijvoorbeeld bij ChristenUnie-voorman André Rouvoet.

De weblogs lijken een soort online dump van de agenda, een demonstratie van de maatschappelijke betrokkenheid, de inzet voor partij, stemmers en gedachtengoed. Ach, doet niet elke weblogger dat? Om kort te gaan: een overzicht van de weblogs van politici is samengebracht op startpagina.nl.

Amish belachelijk maken?

Meer dan 50 leden leden van het Amerikaanse congres hebben bezwaar gemaakt tegen de plannen van een televisiezender om een reality-show te maken over de Amish, een streng gelovige sekte. The Amish zijn vooral bekend omdat ze iedere vorm van moderne technologie afwijzen. Voordat tieners toetreden als volwaardige leden van de gemeenschap, mogen ze zich uitleven in de grote stad. Dit ritueel heet 'Rumspringa'. Als ze daarna toch besluiten om terug te keren naar het eenvoudige leven van de Amish, mogen ze zich laten dopen. De meesten doen dat overigens. CBS wilde een reality-show maken waarbij de tieners tijdens Rumspringa zouden worden gevolgd. Maar volgens de congresleden zijn de tieners veel te naïef en zouden ze worden uitgebuit.

Plan of werkelijkheid? Als je als tiener nu al Amish people belachelijk gemaakt wilt zien op tv, kijk je toch gewoon om 22u naar Bikini Bandits op MTV? Heb je geen MTV, kun je alle afleveringen van de Bikini Bandits op elk gewenst moment bekijken via Atomfilms.com.

22 februari 2004

Opnieuw zelfmoordaanslag op Jeruzalemse bus

Bij een zelfmoordaanslag op een bus in Jeruzalem zijn vanmorgen acht doden gevallen, onder wie de pleger van de aanslag. Zestig mensen zijn gewond geraakt, van wie twintig ernstig. De ontploffing vond plaats tijdens de ochtendspits in het stadscentrum. De Palestijnse Autoriteit heeft de aanslag veroordeeld. De aanslag is opgeëist door de al-Aqsa Martelarenbrigades. De dader was een 23-jarige man uit Bethlehem. De laatste zelfmoordaanslag op een bus in Jeruzalem gebeurde op 29 januari, vlakbij het kantoor van de Israëlische premier Sharon. Bij die aanslag kwamen elf mensen om. Het wrak van die bus wordt morgen bij het Haagse Vredespaleis tentoongesteld.

Wanneer gaan de ogen van veel Europeanen nu eens open? Het is zeker als Nederlanders moeilijk voor te stellen dat een bevolkingsgroep die zo dichtbij dan wel onder je woont, zich zo vaak en gruwelijk van het instrument zelfmoordaanslag bedient. Hoeveel angst, woede, tegenmaatregelen, extra beveiligingsbeambten, blauw op straat, etc. zouden we hier als reactie hebben? Nee, wij hebben liever vanuit onze luie tv-stoel een mening over een afscheidingsmuur, vergeldingsacties, emotionele reacties van nabestaanden aan het adres van de Palestijnen, e.d.
Zo heeft burgemeester Deetman laten weten morgen geen uitzicht te willen hebben op afbeeldingen van Israëlische slachtoffers van terreuraanslagen, hetgeen hem -terecht- op harde kritiek van de zijde van Israël is komen te staan. Dat organisator Christenen voor Israël niet zelf de foto's heeft kunnen maken, maar ze heeft verkregen via de ambassade, was de aanleiding voor Deetmans opmerkingen.

21 februari 2004

Opmerkelijk nieuws

Iedereen wil naar Mars, dat blijkt uit de ruim 6,5 miljard hits op actuele Mars-gerelateerde internetpagina's van voornamelijk NASA.

Vanmiddag bood ik een CD aan van Maggi Dawn op de Vraag & Aanbod rubriek van www.gospel.nl. Na m'n vorige posting blijkt Maggi Dawn zelf zojuist haar Blogger-based weblog bijgewerkt te hebben. Grappig, dat de tegenwoordige Anglicaanse priesteres zich met een weblog in the picture houdt.

Sprekend over jeugdsentiment: RTL4 komt binnenkort met Typisch '60. Speciaal voor de Radio2 luisteraars.

Ook wel eens in het ziekenhuis geweest, zonder het jargon van de heren en dames medici te begrijpen? Dan is er nu het Ziekenhuis woordenboek.

Online radio luisteren

Rechts, vlak boven de tv-gids linksonder in de analoge klok vind je vanaf nu de mogelijkheid om online naar streaming radio van diverse Nederlandse zenders te luisteren.

Schieten op honden mag ook al niet meer

In Noorwegen is grote beroering ontstaan over een videofilmpje van Noorse militairen in Kosovo. De vredessoldaten hebben elkaar gefilmd terwijl ze voor de lol honden doodschieten.

De filmfragmenten zijn op de maat van ruwe rockmuziek tot een videoclip gemonteerd. De clip, die waarschijnlijk in 2002 gemaakt is, circuleert via e-mail onder Noorse militairen. Het filmpje, door de soldaten 'Hotdog' genoemd, bevat schokkende beelden. Het werd donderdagavond uitgezonden op de Noorse televisie. Natuurlijk was het NOS-Journaal zo aardig wat "schokkende beelden" aan ons te vertonen op vrijdagavond. Het was immers net na 22u, dus mag het van de Kijkwijzer.
De makers zouden behoren tot een elite-eenheid, die inmiddels weer thuis is. Maar hun product gaat ook rond bij Noorse militairen die nu in Kosovo zijn. De dierenbescherming en de militaire leiding zijn eensgezind in hun afschuw. Persoonlijk -duidelijk geen huisdierliefhebbers- hadden we meer de opvatting: gelukkig dat het maar honden waren.

Politie moet zelf weer op rijles

Maar liefst 70% van de politiewagens is betrokken bij ongevallen, het percentage eenzijdige ongevallen ligt daarbij op 89%. Blijkbaar doen privé-rijders het veel voorzichtiger (5-10%) en maakt de lease-rijder zijn stigma waar: 50%. Alle reden om politieagenten bij te scholen in het autorijden. De kosten en het persoonlijk leed zijn immers fors. Een nieuw soort blauwe verrassing dus: politieagent neemt zelf weer voorbeeldige rijlessen. Om niet te zeer op te vallen, gebeurt e.e.a. wel achter de simulator. Ervaren automobilisten zouden anders in lachbui kunnen schieten.<

Wrak Israëlische autobus op tournee

Op 23 en 24 februari figureert een gisteren naar Schiphol overgevlogen wrak van een Israëlische autobus als bewijs van het dagelijks geweld waarmee Israëli's te maken hebben bij een stille tocht voor het Vredespaleis. Aanleiding is de behandeling door de VN van de vraag of de bouw van de afscheidingsmuur c.q. het hek op de grens tussen de bezette gebieden en Israël illegaal is.

Christenen voor Israël heeft het wrak van lijnbus 19 laten overvliegen, de hulporganisatie ZAKA wil er eigenlijk ook verder mee op tournee om Europeanen te confronteren met de gevolgen van Palestijns terrorisme. ZAKA is de organisatie die zich tot taak heeft gesteld menselijke resten te verzamelen bij aanslagen. Wellicht dat een verwrongen autobus meer aanspreekt dan regelmatige tv-beelden van explosies.

20 februari 2004

Relevante zoekresultaten

Leuk hoor, al die zoekmachines die over elkaar heen buitelen om aan te geven hoe snel, veelomvattend en winstgevend ze (zouden kunnen) zijn. Yahoo kondigde deze week aan de inlijving van Inktomi te gaan omzetten in een eigen zoekmachine, zodat Yahoo los komt van Google. Deze meest populaire zoekmachine kondigde vervolgens aan nu maar liefst 6 miljard items te hebben geïndexeerd. Dat op de achtergrond nog partijen als het ooit immens populaire Altavista, MSN, Lycos, HotBot en FastSearch denken mee te doen, vergeet de massa.

Maar nu de relevantie. Met Copernic Agent simultaan gezocht op "Henk-Jan van der Klis" in een 10-15 zoekmachines, echter ZONDER Google (mag blijkbaar niet). M'n eigen weblog zelf alleen bij Google tegen, nota bene op een 16e positie. De top-10 van zoekresultaten, waarbij achteraf ook de plaatsing in de Google zoekresultaten is weergegeven.
1. http://muziek.zappsite.nl/ (gevonden door AOL Search, HotBot, FAST Search (alltheweb.com), Lycos, AltaVista, op 7 bij Google)
2. About Henk-Jan van der Klis - Meet People - ICQ.com (gevonden door HotBot, Yahoo!, niet door Google)
3. Computable Discussie: 14/11/03 - Onbezonnen (gevonden door AOL Search, op 1 bij Google)
4. Henk-Jan van der Klis's Unified Messaging Center (gevonden door Yahoo!, niet door Google)
5. VirtualTourist.com - vanderklis's Homepage (gevonden door FAST Search (alltheweb.com), Lycos, niet door Google)
6. Ultrabeat] - Christianlinks.com (74% relevantie, gevonden door HotBot, AltaVista, Yahoo!, op 11 bij Google)
7. gospelmusicfavorites.com (gevonden door HotBot, Yahoo!, niet door Google)
8. Under the Waterfall: An Unofficial Site Devoted to The Echoing Green... (71% relevantie, gevonden door AOL Search, HotBot, FAST Search (alltheweb.com), Lycos, AltaVista, Yahoo!, op 12 bij Google)
9. GospelMagazine (gevonden door AOL Search, HotBot, Yahoo!, op 2 bij Google)
10. Kamperland 78, welkom: bronnen bij deze site (gevonden door FAST Search (alltheweb.com), Lycos, AltaVista, op 10 bij Google).

Conclusie: blijkbaar sluit Google sites met veel online profielen van gebruikers als VirtalTourist en ICQ uit van indexering. Ook Gospel Music Favorites, dat al lange tijd door honderden bezoekers per maand bezocht wordt, heeft Google niet paraat. Ook 6 miljard items zijn dus nog niet genoeg. Aan de zoeker: probeer ook eens een andere zoekrobot....en gij zult (misschien) vinden.

Wintersporten is gevaarlijk!

Reddingswerkers in de Verenigde Staten hebben vorige week vrijdag een snowboarder gevonden die zeven dagen tevoren verdwaald was in de besneeuwde wildernis van Sierra Nevada. Hij overleefde op pijnboomnaalden en -pitten en sliep in een zelfgemaakte iglo.
Eric Lemarque, voormalig lid van het Franse olympische ijshockeyteam van 1994, lag uitgestrekt in de sneeuw toen de zoekexpeditie hem vond. Hij was bij bewustzijn maar kon nog amper bewegen. Hij raakte de weg kwijt in het uitgestrekte Mammoth Mountain-skigebied nadat hij op zijn eentje de gewone skipistes had verlaten.
De 34-jarige Lemarque ligt nog steeds in het ziekenhuis waar hij behandeld wordt voor uitdroging, onderkoeling en ernstige bevriezing van zijn linkervoet.
bron: Gazet van Antwerpen

Maar ook in eigen land gaat het mis: Personeel SnowWorld nacht opgesloten. Acht personeelsleden van SnowWorld in Zoetermeer hebben de hele nacht vastgezeten op het toilet na een gewapende overval. Drie tot vijf gewapende mannen vielen de indoor-skibaan rond 01.00 uur binnen. Ze boeiden en knevelden de werknemers en gingen er vandoor met de inhoud van de kluis. Hoeveel daarin zat is niet bekend. De overvallers vluchtten vervolgens in een auto van een van de personeelsleden.

>>> in november 2005 is het opnieuw raak: 20 november is Snowworld Landgraaf overvallen.

19 februari 2004

Haal het doek op voor Barbapapa!

Sprekend over jeugdsentiment: vanaf maandagmorgen kun je in het kader van Z@appachteruit dagelijks om 9.15 en 13.15u op Nederland 3 kijken naar Barbapapa

Vrouw wil ook autorijden, toch?

De Belgische verzekeraar Mercator maakt het wel erg bont. Bekijk vooral het reclamefilmpje. Hier in Nederland zou men direct aangeklaagd worden voor stigmatiserende beelden ten aanzien van vrouwen...

Leer ons tongzoenen - vakantie in Frankrijk?

Omdat Frankrijk door jongeren stoffig wordt gevonden. Een beetje ouderwets en veel te degelijk. Daarom heeft het Franse verkeersbureau Maison de la France besloten dit seizoen een tikkeltje ondeugende campagne te starten voor tieners en studenten. Frankrijk hoopt bij jongeren nieuwsgierigheid te wekken met een heftige postercampagne. Op deze posters - die naar scholen, universiteiten en grote steden gestuurd worden – staat een stelletje op het punt staat om aan een French kiss, oftewel tongzoen te beginnen. Als de interesse eenmaal gewekt is wil het Frans verkeersbureau jongeren duidelijk maken wat er allemaal in Frankrijk voor ze te doen is.

Als je nu verwacht een echte French Kiss te zien op de poster: vergeet het. "Op het punt staan" is wel zeer suggestief, het had ook een afwijzing of ruzie tot gevolg kunnen hebben. Vakantie moet toch lol zijn, niet "op het punt staan om..."?

Domein .tv binnenkort opgeheven

Aangezien Tuvalu, het atol waaraan het internet toplevel domein .tv is toegekend, binnenkort door de stijgende zeespiegel onder de golven verdwijnt, zit er niks anders op dan het bijbehorende .tv-domein ook maar op te heffen. Vóór ze door de golven verzwolgen worden, zoeken onderstaande kinderen nog een geschikte opvangruimte.

Jeugdsentiment

Het succes van programma's als "typisch '80", "I love the '90", de Boudewijn de Groot week op radio 2 brengt een belangrijk element in ons collectief geheugen naar boven: jeugdsentiment. Natuurlijk zijn er ook webloggers die zich hierop gestort hebben. Erg leuk is de weblog Jeugdsentiment, van 2 veertigers. Veel oude boeken, films, reclamefilmpjes, e.d.

18 februari 2004

Bluesnarfing

Denk je een leuk toestel met Bluetooth te hebben, waarmee je Outlook-gegevens kunt uitwisselen tussen laptop en telefoon, blijkt dat ook al weer te onderscheppen. Weer twee nieuwe woorden geleerd: bluejacking en bluesnarfing.

Bluetooth is de draadloze verbinding op korte afstand tussen apparaten, onder meer om snoeren te vervangen, en voor datacommunicatie. Bluejacking staat voor de mogelijkheid om met een draadloze Bluetooth-verbinding naar een apparaat van een persoon in de buurt via een Bluetooth-poort een bericht te sturen zonder dat de ontvanger enige idee heeft waar het bericht vandaan komt. Je kunt er iemand de stuipen mee op het lijf jagen.

Bluesnarfing staat voor de mogelijkheid alle data van een aantal Bluetooth-telefoons te benaderen, zoals het adresboek, maar ook het imei-nummer verkrijgen, en je hebt toegang tot de verzonden boodschappen etc.

Getroffen exemplaren zijn:
- Ericsson T68
- Sony Ericsson R520m
- Sony Ericsson T68i
- Sony Ericsson T610
- Sony Ericsson Z1010
- Sony Ericsson Z600
- Nokia 6310
- Nokia 6310i
- Nokia 7650
- Nokia 8910
- Nokia 8910i
Of die van mij er ook bij staat, vertel ik natuurlijk niet ;)

Schraap je nieuws bij elkaar

Via Scrapefeeds kun je nu ook Nederlandstalige newsfeeds bij elkaar schrapen.

Ook wel eens boos op je pc?

Interessant onderzoeksresultaat van een sociologe. We gaan met onze pc om alsof het een menselijke relatie is, meldt het AD vanochtend. In de normale omgang met mensen wordt dit 'huiselijk geweld' genoemd, bij pc's spreekt men over 'computer related anger' (CRA) ofwel computeragressie. We trappen, schelden, slaan en vloeken wat af op het ding... Zou het bij auto's (ook CRA - car related anger) ook zo gaan? En is er een correlatie tussen huiselijk geweld en computeragressie? Of tussen leeftijd van je partner en leeftijd van je pc? Onderzoeksonderwerpen genoeg..

Have an e-mail with God

Het Israëlische telefoniebedrijf Bezeq biedt zijn klanten de mogelijkheid e-mails naar God te sturen. Medewerkers brengen de uitgeprinten elektronische brieven tweemaal per week naar de Klaagmuur in Jeruzalem. Daar steken gelovige joden traditiegetrouw geschreven gebeden tussen de stenen.

Bezeq heeft het adres kotelinemail.bezeq.com voor berichten aan God opengesteld, maar de website is niet helemaal stabiel. Beter is de optie Place a note in the Wall, Prayersubmit of via Note via Email. Wil je dan via een live webcam verbinding ook nog volgen, wie er met je e-mail richting muur gaat, klik dan hier.

17 februari 2004

No Pants Day - daar zakt je broek van af

Op 7 mei is het zover: No Pants Day 2004. 't Is maar even dat je het weet. Nu maar hopen, dat het ook mooi weer wordt. En vergeet je benen niet te scheren.

16 februari 2004

Wormen en madendingetjes

Met de lancering van Balkenende's Normen-en-waarden-site, vorige week behandeld, duiken nu ook al persiflages op. De eerste heeft wel stoer het domein www.zestienmiljoenmensen.tk geclaimd. "Er wordt veel gepraat over wormen en maden", zo motiveert de parodiesite zijn bestaan. "Voor de een gaat het vooral om een noodzakelijke benodigdheid bij het vissen, voor de ander om vervelende darmklachten bij de hond. Zestienmiljoenmensen.tk biedt praktijkinformatie en ruimte voor discussie."
Op de site wordt kritiek geleverd op het uiterlijk van premier Balkenende. Zo kunnen bezoekers reageren op de stelling: 'Jan-Peter Balkenende heeft een raar kapsel'. Ook de retorische vermogens van de minister-president worden kritisch tegen het licht gehouden. "Je begint niet elke zin in elke betoog met 'Het kan natuurlijk niet zo zijn dat...' of 'Als je nu ziet dat...', want je wilt dat het volk ook nog naar je volgende zin luistert."
De belangrijkste kritiek betreft echter het asielbeleid van het kabinet. De site verhaalt onder meer van een achtjarig meisje dat in Nederland is geboren, maar nu samen met haar moeder wordt uitgezet. "De minister-president die verantwoordelijk is voor dit beleid, vindt het nodig òns een lesje te leren over normen en waarden."

Na het zingen de kerk uit

Een 31-jarige vrouw uit Den Haag is zondagavond na drie uur uit een kerk aan de Fluwelen Burgwal in Den Haag bevrijd. Agenten zagen de vrouw achter een raam staan.

De vrouw vertelde dat zij al drie uur zat opgesloten. Zij was naar de wc gegaan en toen zij daarvan afkwam bleek de kerk helemaal leeg en afgesloten te zijn.

Medewerkers van de gemeente hebben er een ruit uit moeten halen om de vrouw te bevrijden. Niemand van de kerk was bereikbaar om de deur open te maken.

Het weer in Balkbrug...en muzikale aanbevelingen

Hoe is het weer in Balkbrug? Kijk rechts, onder de tv-gids. Met dank aan Edazzle en Amazon vind je er ook mijn muzikale aanbevelingen.

15 februari 2004

Goed nieuws: Google News binnenkort in het Nederlands

Wellicht heb je het al opgemerkt, als je met de Google Toolbar naar News springt. Je komt uit op news.google.nl. De populaire nieuwszoeker Google News lanceert binnenkort een Nederlandstalige newsbot. "Het is nog wachten op het fiat van het Amerikaanse hoofdkantoor", zegt de directeur Verkoop van Google Benelux Mark Duijndam aan het Nederlandse internetmagazine Planet Multimedia. Dat de middelen voorhanden waren, is geen geheim: Google indexeert immers talrijke Nederlandstalige nieuwsbronnen.

Wandelen over de Noetselerberg

Vandaag droog weer, dus na de zondagse samenkomst de wandelschoenen aan, en naar het zuiden voor een wandeling over de Noetselerberg. En, omdat 4km wandelen voor de kinderen natuurlijk niet uitdagend genoeg is, vervolgden we maar het Speelbospad. Speeltuin uitgestrekt over 600m, met vooral houten speelattributen in alle denkbare vormen en maten.

De buitenlucht doet goed. Na een Kebab Bombay is het tijd voor ontspanning ;)

14 februari 2004

Krijg nou wat! man afgewezen na 1314 rozen

Rode rozen heb ik gekozen...
Een verliefde Taiwanees heeft vandaag zijn beminde wel op een heel aparte manier zijn liefde willen overtuigen. Hij liet maar liefst 1314 rozen aanrukken om het hart van de vrouw van zijn dromen te veroveren.

Niet minder dan drie bezorgers moesten de lading tillen. Allemaal overbodig werk, want de vrouw weigerde de bloemen, waarop alles weer moest worden teruggedragen naar de winkel. De vrouw had al een geliefde, en nam de bloemenhulde niet aan. De afgewezen man deelde de rozen toen maar uit aan voorbijgangers.

Het cijfer 1314 heeft in Taiwan een bijzondere betekenis. Uitgesproken klinken de nummers als 'een leven lang'.

Het gras is groener...in mijn tuin

Vandaag een groene dag. Bijgekomen van het "latin-flavored" bruiloftsfeest van Martijn Muijs (muis cq Rebecca DJ) gisteravond. Vanmorgen de verse webstek van m'n zwager, Arend Visscher (Hoveniersbedrijf A. Visscher) verkend. Tevens per post -thanks to Ebay- de laatste aanvulling op m'n Echoing Green collectie binnengekregen, de maxisingle If I Could...
Ach, vanmiddag hebben we de winter maar 'voorbij' verklaard, en de zandbak in de achtertuin weer geopend. Happy Valentine!

13 februari 2004

Op tijd een tv-programma bij de hand

Als extraatje vanaf vandaag: rechts een analoge klok en een online tv-gids.

Hoever moet sexuele voorlichting gaan?

Dat de hedendaagse jongeren meer, eerder en heftiger op de hoogte zijn van zo ongeveer alle ins-and-outs rondom sexualiteit dan ik (nu oudere jongere) op m'n 14e meekreeg van school en ouders, is me helder. Dat de Deense regering ook niet alles pikt, lijkt me logisch. Zie hier:

De regering in Denemarken heeft besloten om 60.000 cd-roms met daarop seksuele voorlichting niet te verspreiden over de scholen. De reden is dat er op de cd-roms ook informatie stond over seks met dieren en poep- en plasseks.

De minister van Volksgezondheid, Lars Loekke Rasmussen, zag het nut van deze informatie niet in. "Het heeft op geen enkele manier te maken met geboortebeperking", aldus de minister. De cd is samengesteld door twee organisaties. De overheid draait op voor de kosten.

Veruit de meeste lessen op de cd waren geschikt voor de lessen seksuele voorlichting. Een paar uitzonderingen daargelaten, deze zorgden voor een verbod. Eén van de makers, Christian Graugaard van de Vereniging voor Gezinsplanning, is het niet eens met het verbod. Graugaard: "Als 12-jarigen op termen stuiten als seks met dieren, heb ik liever dat ze een cd hebben met nuchtere informatie dan dat ze het internet opgaan en 300.000 dubieuze pornosites vinden."

Leuk toch, zeker in het licht van m'n voorgaande posting, dat één meneer, Christian Graugaard, dan wel denkt te kunnen bepalen wat goed is voor 12-jarigen. Zijn persoonlijke normen & waarden in de praktijk gebracht, dus.

Normen-en-waarden-dingetjes

Balkenende c.s. raken er maar niet over uitgepraat: normen en waarden. Vanaf gisteren is er een officiële website geopend onder de titel Zestienmiljoenmensen.n|
Je kent uit de 4-uur Cup-a-Soup reclame met Rob & Yvette natuurlijk nog het opscheppen over "iets met normen-en-waarden-dingetjes doen": welnu je mag nu op de site bijvoorbeeld stemmen, of sex en geweld achter de decoder moet, of dat iedereen wel eens vrijwilligerswerk zou moeten doen.

De 16 miljoen mensen is ook een knipoog naar de Postbank reclamecampagne van een aantal jaren geleden, die ondersteund werd door het liedje "15 miljoen mensen (die laat je in hun waarde) van Fluitsma/Van Tijn. Bottomline van dat liedje leek: wees tolerant naar de ander, maar doe verder lekker je eigen 'dingetje'. Die vrijblijvendheid jeukt, en is misschien net niet wat de regering met het publiekelijk willen voeren van het normen-en-waarden-debat wil bereiken.

12 februari 2004

Erg mooie 3D wallpapers

Het dagelijks behangetje op je computerscherm is voor veel gebruikers een 'must'. Het behang aan de echte muur is veel saaier, maar voor de computre zoek je vaak het beste. Over allerhande onderwerpen kun je wallpapers downloaden: mooi 3D-werk is echter zeldzaam. Graag maak ik een uitzondering voor 3dcrew.com 3d wallpaper pictures. Tot maar liefst 1600*1200 pixels gratis prachtwerk!

11 februari 2004

Kijkwijzer: kijk wijs of niet

De Kijkwijzer is een inmiddels discutabel instituut geworden: betaald door de filmindustrie zelf, en met een scoringsgedachte die niet altijd 'logisch' lijkt. De Volkskrant weblogger heeft voor een aantal films de >uitkomsten van diverse nationale kijkwijzers op een rijtje gezet. Waarschuwing: het bevat schokkende beelden ;)

10 februari 2004

Gegarandeerd 3+ inches erbij, of niet?

Net zoals veel andere mailboxes wordt ook die van mij dagelijks geteisterd door aanbieders van bijvoorbeeld penisverlengende producten. In Amerika heeft blijkbaar minimaal één man, Jeffrey Horton, gereageerd op dergelijke spam, betaalde $160 voor een olie. "Er was geen enkel effect", aldus Horton. "Ik voel me opgelicht door de verkopers van deze producten. Ik wil voorkomen dat ook andere mensen het slachtoffer worden van deze praktijken." Ofwel: een gang naar de rechter. De rechtszaak is aangespannen bij een rechtbank in Denver. De advocaat van Horton hoopt dat een grote groep consumenten zich bij de zaak zullen aansluiten (een zogeheten class-action suit). Naar schatting hebben een miljoen mensen penisverlengingsproducten besteld. Gemiddeld betalen zij 110 dollar per product.

Ken je klassiekers: Harry Porter terugvertaald naar het oud-Grieks

Echt stoer ben je als studiepik c.q. gymnasiast natuurlijk, als je de Harry Potter-reeks niet alleen in het Engels gelezen hebt, de films hebt gezien zonder ondertiteling, maar nu ook naast Herodotos en Homeros in het oud-Grieks kunt voordragen.

'Harry Potter en de Steen der Wijzen' is door de Britse Andrew Wilson in 1 jaar tijd naar het oud-Grieks vertaald. Volgens de vertaler is dit de langste doorlopende tekst die in 1.500 jaar in het oud-Grieks omgezet is. Goed nieuws: volgend jaar brengt uitgever Bloomsbury een Gaelic (Keltische) versie uit.

Voer voor de leeuwen

De leeuwenkoning, Daniël in de leeuwenkuil: verhalen die iedereen aanspreken. Gisteren opmerkelijk nieuws: lastige collega aan de leeuwen gevoerd.

De Zuid-Afrikaanse politie heeft gisteren een parkbeheerder en drie andere mannen gearresteerd die vermoedelijk hun 'lastige' collega aan de leeuwen hebben gevoerd. De politie hield de mannen aan op een landgoed in de buurt van Hoedspruit nadat ze de schedel, enkele stukken been en wat bloedige kleding van het 38-jarige slachtoffer, Nelson Shisane, hadden gevonden.

Volgens getuigen werd Nelson Shisane eerst door de parkbeheerder in elkaar geslagen, daarna vastgebonden, naar het reservaat gereden en toen over het hek bij de leeuwen gegooid. De parkbeheerder en zijn drie handlangers hadden vervolgens staan toekijken hoe Shisane door een leeuw werd gegrepen en daarna werd meegenomen de bush in. Het bewuste reservaat is omheind omdat het gebruikt wordt in een speciaal fokprogramma voor witte leeuwen. Over het motief voor de moord kon de politie nog geen uitspraken doen, maar omwonenden vertellen dat Shisane recentelijk na een conflict met de parkbeheerder was ontslagen.

Openstaande vragen:
1. als er getuigen zijn, wat hebben zij gedaan of juist nagelaten zodat dit kon gebeuren?
2. had niet de parkwachter in plaats vna Shisane ontslagen moeten worden?

09 februari 2004

Siemens Dressman - intelligent strijken

Dé oplossing voor de thuis meewerkende man: Siemens Dressman: Wie de dressman gebruikt, strijkt intelligent en wint tijd. Klinkt goed, toch?

Kijk voor meer strijkfun ook op de log posting over bijpassende strijkhoezen.

Is This FUNNY OR NOT?

Wat is er nu leuker dan een combinatie van "hot or not?" en "funny pictures"? Leef je uit op: Is This FUNNY OR NOT?. Waarschuwing vooraf: het gaat je tijd kosten!

15 jarige joyrider maakt omgeving onveilig en houdt politiekorps op de straat

Even wat anders dan de verplichte snelheidscontroles in het weekend op de N377. Een 15-jarige jongen heeft de politie zaterdagavond flink bezig gehouden. Hij nam de auto van zijn vader mee van huis en reed daarin met grote snelheid door zijn woonplaats Raalte, waarbij hij zijn schouders ophaalde voor stoptekens en een wegblokkade ontweek. Ook probeerde hij een politieauto van de weg te drukken.

Agenten zetten de achtervolging in, maar stopten hiermee bij Ommen om veiligheidsredenen. De jongen reed vervolgens op de A28 bij Assen tegen een boom en is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Openstaande vragen:
1. wie heeft de jongen geleerd auto te rijden?
2. hoe kan het dat een zo volleerde automobilist politieblokkades weet af te schudden, en dan -waar geen auto meer te vinden is- bij Assen tegen een boom rijdt?

Huwelijkstest - try this at home

Test online de status van je huwelijk. "Hint: als je vanwege het opnieuw achter de pc plaatsnemen al rake opmerkingen van je vrouw krijgt, is het wellicht handiger de test niet af te maken, en haar gewoon direct de benodigde aandacht te geven.

08 februari 2004

Awasu - gratis news reader

Laatst was ik de wereld van de RSS-feeds en XML-pagina's ingedoken. Aanvankelijk leek NewsGator, een plugin voor MS Outlook, een leuk hulpmiddel hiervoor. De gratis trial-periode is inmiddels voorbij. Gisteren daarom maar overgestapt op Awasu, her en der aanbevolen als Windows client voor het bij elkaar sprokken van news feeds. Na 1 dag absoluut geen klachten. Met name de gebruikersinstelingen, zoals update-frequentie, welke postings (nog) wel en niet getoond worden, plugins van bijvoorbeeld Syndic8 voor het zoeken van feeds, diverse XSLT-stylesheets voor de presentatie, etc. maken Awasu tot een gemakkelijk te bedienen en lekker ogend programmaatje. Bovenal: 't is nog gratis ook.

Dwars door de tarzanbocht - ook familie?

Gisteravond op verjaardagsvisite bij een uitgesproken autoliefhebber in Almere-Haven. Eén van de cadeaus die hij kreeg, was het boek Dwars door de Tarzanbocht

Het boekje, waarin Formule 1-journalist Hans van der Klis (ex-de Volkskrant, nu RaceReport) 11 Nederlanders die ooit de Formule 1 reden, portretteert, leverde mij in elk geval de vraag op: "Ook familie?" De aanwezige vrienden schrokken enerzijds van de stelligheid van het "jazeker!". Tja, je zult zelf als één van je hobbies maar de genealogie van Van der Klis hebben....

07 februari 2004

En hier luister ik naar

WinAmp biedt de mogelijkheid een playlist te exporteren naar html. Doel? Ach, eventuele belangstellenden een blik in de muzikale keuken gunnen. Ofwel: wat beluister ik zoal tijdens het computeren. Ja, inderdaad: ruim 40 uur muziek. ;)

06 februari 2004

'Meer files door nieuwe maatregelen?

Krijg nou wat! Dacht ik juist voordeliger uit te zijn vanaf 1 januari, nu de fiscale bijtelling van de leasebak van 25% naar 21% gaat, blijkt het ongemak juist toe te nemen....althans, als je de onderzoekers wil geloven: 'Meer files door nieuwe maatregelen'

"Voornamelijk de ochtendspits zal flink drukker worden volgens de studie, de files in de ochtend zullen met negen procent stijgen.

De nieuwe maatregelen zijn geïntroduceerd om het woon-werkverkeer minder duur te maken, en om minder regelgeving omtrent het autoverkeer te scheppen. Alhoewel de maatregelen qua wegverkeer slechts een geringe stijging van 1,7 procent opleveren, zal de kans om in een file te komen staan meteen met zes procent stijgen. 's Ochtends zal dat dus zelfs met negen procent stijgen."

Fiep Westendorp overleden - Jip en Janneke leven voort

"Jip en Janneke taal" is een door de linkse politiek, maar ook in het bedrijfsleven veel gehoorde kreet. Het betekent zoveel als: zeg het maar gewoon in je moerstaal, dan snappen wij het ook. In het bedrijfsleven wordt dit aangescherpt tot het op kinderlijk eenvoudige wijze kunnen uitleggen van complexe problemen, oplossingsrichtingen, budgetaanvragen en risico's, om enerzijds wollig kantoorjargon te vermijden, en anderzijds problemen te simplificeren tot een verhaaltje voor het slapengaan. Dat Fiep Westendorp, tekenares van al die leuke 2D-tekeningen in de boeken van Annie M.G. Schmidt, afgelopen dinsdag is overleden, laat Jip en Janneke dus onverminderd leven. Nu mét spelletjes: altijd samen.

05 februari 2004

Je eigen toko?

Tjonge, in de wereld van (bijna) gratis online winkels is het best gezellig. Voor één van m'n zwagers, Landbouwechanisatiebedrijf Visscher in Balkbrug, ben ik al een poosje aan het zoeken naar een leuke e-commerce oplossing voor een zacht prijs, of zelfs gratis. Ik heb er nu één gevonden, MyTrade. Als er iemand ervaring heeft: let me know. Inpassen in de eigen website lijkt me nog het lastigst, maar voor een eerste kennismaking helemaal geen verkeerde optie: MyTrade.

04 februari 2004

Agressieve vrouwen opgeborgen in brievenbus

Je zult ze maar ontmoeten: vrouw bijt kin van verloofde af, of vrouw vast in brievenbus. Het derde bericht lijkt dan 'logisch' of 'begrijpelijk': tekort aan brievenbussen. Weet je ook weer, waarom een brievenbus rood is.

03 februari 2004

Een raar afscheid

Bij het inleveren van de toegangspas vanmiddag vroeg de receptionist me, na gehoord te hebben dat het de laatste dag was: "Nou, ik hoop dat u een fijn afscheid hebt gehad."
Helaas moest ik hem ontkennend antwoorden. Een raar, leeg afscheid was het wel.

"Een raar afscheid
Met opluchting en spanning
In de verwachting.."

..van een nieuwe uitdaging die ongetwijfeld komt. Wordt vervolgd.

02 februari 2004

Onthullend: Neanderthalers waren geen mensen; mixing up facts

Tja, nog wat nagekomen berichtgeving van fok.nl: Britse en Amerikaanse wetenschappers hebben aangetoond dat de Neanderthaler geen familie, of zelfs geen verre familie van de moderne mens is.
Wetenschappers hebben dit aangetoond met een, zij het omstreden, theorie. Uit een nieuwe driedimensionale schedelvergelijking blijkt dat er zodanig verschillen zijn tussen beide rassen, dat familiebanden voor onmogelijk worden gehouden.

Gekke voorstellen mogen, toch? Ik stel, dat met "Britse en Amerikaanse wetenschappers" Bush en Blair worden bedoeld. De voordracht voor de Nobelprijs voor de Vrede is een vergissing. Het had die voor Biologie moeten zijn.

Maar let op: vergissen is menselijk. Neanderthalers hebben zich dus nooit kunnen vergissen. Ben je ook van mening, dat je het altijd bij het rechte eind hebt, wijzig dan vandaag je afkomst van 'Nederlander' in 'Neanderthaler'. Het scheelt maar een paar letters. ;)

Bush en Blair kandidaat voor Nobelprijs voor de Vrede?!

Spannender moet het toch ook niet worden. Vandaag in De Stentor: "De Amerikaanse president Bush en de Britse premier behoren tot de genomineerden voor de Nobelprijs voor de Vrede van 2004. Beide leiders zijn genomineerd door het Noorse parlementslid Jan Simonsen van de rechte Vooruitgangspartij. Gisteren sloot de termijn voor het voordragen van de kandidaten. Vorig jaar werden 165 kandidaten voorgedragen.

Voouitgangspartij?

01 februari 2004

Opnieuw wadlopen dit jaar?

Elk jaar herinnert MS Outlook me op 1 februari eraan vooruit te denken aan de mogelijkheden van een wat aparte hobby: de jaarlijkse wadlooptocht.

Na in een aantal jaren de gangbare Nederlandse waddeneilanden Ameland, Schiermonnikoog en Rottummeroog te hebben aangedaan, ben ik met broer en vrienden ook op de Duitse eilanden Spiekeroog, Langeoog en Minsener Ooge geweest. Vandaag -het is immers 1 februari- dus maar weer naar www.wattwandern.de geweest. De wadgids broers Hensel waren altijd wel funny, en vonden het prachtig, dat ze temidden van vaak zwijgzame Duitse wadlopers enthousiaste en spraakzame Nederlanders aantroffen.
Echte uitdagingen in de eilanden Norderney en Baltrum liggen er niet (tja, wat is nou 2,5 uur wadlopen nog?), tenzij ik nog ergens de vorig jaar aangedragen mogelijkheid beide eilanden in 1 dag te bezoeken, kan terugvinden. Voor tips houd ik me aanbevolen.

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker