Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 januari 2004

Poltiewapens tegen snelrijders - contra-expertise

Ik blijf even in dezelfde sferen als gisteren. De N377 is favoriet bij Regiopolitie IJsselland om flitsende biobakken (zogenaamde flitskliko's) te gebruiken om snelheidsovertredingen te registreren. Als je er elke dag rijdt, ben je zowel blij met de cruise control op het stuk autoweg, als alert op 50 km/u in de bebouwde kom. Trof ik vanavond toch een hobbymatige site Flitsservice.nl, die haast onder werktijd door dienstdoende ambtenaren onderhouden moet worden. Detailopnamen van radarposten, kliko's, mobiele teams, etc. Je kunt de foto's nooit als automobilist op volle snelheid maken, dus het moet haast oom agent zelf zijn die zijn 'oogst' en 'succesvolle aanpak' tentoonspreidt.
't Is maar wat je leuk vindt. Als afsluiter: ja, ook op zondag werken deze ambtenaren. Tot morgenmiddag in het voorbijgaan ;)

30 januari 2004

Afterburner tegen bumperklevers

Een poosje geleden heb ik het internet afgestruind naar een sticker voor op de auto met de tekst "ik rem voor bumperklevers". In de Stentor van vandaag stond wel een aardig alternatief: de
Afterburner. Door een druk op een knop op het dashboard ontsteekt een speciale bougie achter in de uitlaat, in plaats van in de motor. Gevolg: een meterlange steekvlam.
Minpuntje: bij veelvuldig gebruik (denk aan de dagelijkse 130km enkele reisafstand) kan een zwarte plek op de achterbumper ontstaan. Er zijn zelfs verhalen bekend van complete bumpers die in de brand zijn gevlogen.
Goed nieuws: voor slechts EUR 195 is 'ie van jou. Prettig weekend!

29 januari 2004

In The Name of Love: Artists United For Africa

Op een trieste dag als vandaag, het persoonlijk record reistijd naar het werk wordt gebroken (het staat nu op 3u20m over 130km), en een voortijdig afscheid van het huidige project, is het goed te weten, dat er ook nog liefde voor andere mensen is. Een aantal christelijke artiesten werd geïnspireerd door U2's Bono en creëerde een bijzonder cover-album, In The Name Of Love, waarop je 13 U2 hits als Sunday, Bloody Sunday, Where The Streets Have No Name, Beautiful Day en 40 voorbij hoort komen. Opbrengst komt ten goede aan AIDS-bestrijding in Afrika. Lees voor meer info Artists United For Africa

27 januari 2004

Koppensnellen: it's a strange world after all

Dankzij Newsgator ontvang ik nu een aantal keren per dag bijvoorbeeld de nieuwskoppen van bijvoorbeeld nu.nl en fok.nl. Een bloemlezing van zo ongeveer de laatste 24 uur laat een toch wel bizarre samenleving zien, niet?

Klassenassistente bedreigt docent. Miljoenenvangst aan hennep in Naaldwijk. Belager Balkenende eerder veroordeeld. 'Incestherinneringen niet betrouwbaar'. Taxichauffeur overlijdt door misverstand. Gevangenis blijkt sigarettenfabriek te zijn. Tandartsen komen tijd te kort. Clown Bassie gaat door met vrouw. Frans Bauer populair op begrafenissen ('heb je even voor mij?'). Britse meisjes drinken meer dan jongens. Acteur krijgt krampen tijdens sekstoneel. Vrouw jaagt inbreker met po het huis uit. Kinderen (9 en 10) krijgen drugs van ouders. 50 Cent wil seks-dvd met fans maken. Schietpartij in Duitse moskee. Studente biedt haar maagdelijkheid aan. Veertienjarige getuige wordt zelf vermoord. Nieuw Zeelandse school verbiedt gebruik haargel. VS had geen reden voor inval in Irak.

25 januari 2004

Zondag: een nieuwe opportunity

Naast de zondagse samenkomst nog meer goed nieuws: NASA is erin geslaagd de Opportunity op Mars te laten landen. Om met Dit was het Nieuws te spreken: gelukkig hebben we de foto's nog.

24 januari 2004

Welke muziek draai ik nu?

Om de weblog verder op te leuken met live informatie over de nu gedraaide muziek op je pc, biedt Microsoft de Windows Media Player 9 Series Fun Pack, met verrijking-van-je-posting optie. Moet je wel een geschikte client gebruiken. Het bloggen via de web-interface van blogger.com is dat niet :(
Om je toch te informeren: er draait The Echoing Green - Aurora (chamber mix).

NewsGator - the RSS news aggregator for Outlook - efficiency rules!

Als je, net als ik, een 'heavy user' van MS Outlook bent, weet je echt handige plugins te waarderen. Zo gebruik ik al tijden de SpamFighter, de Attachment Options en de Extended Reminder Options. Vanaf vandaag is daaraan toegevoegd NewsGator - the RSS news aggregator for Outlook, een prachtoplossing. Rechtstreeks in Outlook ophalen van RSS feeds van zelfgekozen sites en/of onderwerpen. Per tijdsinterval worden nieuwe feeds opgehaald, zodat je altijd 'bij' bent. Scheelt een hoop surfen naar de diverse sites. Er wordt, bijvoorbeeld van nu.nl gebruik gemaakt van deep linking, zodat je alleen de artikelen hoeft te openen via een muisklik, als je iets interesseert.

23 januari 2004

Echt belangrijk nieuws...

Temidden van de discussies op het werk, de gestressde medeweggebruikers, bereiken je tussen de lekkere muziek ook nieuwsberichten in de categorie 'daar zit je even niet op te wachten...'. Wat te denken van Recordaantal van 186 miljoen werklozen in de wereld. Wie is wel en niet meegeteld?

Plaats daar tegenover de spijtbetuigingen van Murat D., het uitlekken van eerdere bedreigingen van zijn kant richting andere leerlingen, mogelijk de directe aanleiding voor het neerschieten van Hans van Wieren, of de nieuwe steekpartij vandaag. NB op een school voor kinderen met hoor-, spraak- en taalmoeilijkheden. Wat je daar als 35 jarige oud-leerling te zoeken hebt....?

O ja, als er nog mensen zijn die geloven dat de mens uit zichzelf goed is, en niet tot het kwade geneigd, voel je vrij contact met me op te nemen.

22 januari 2004

Zoekt en gij zult vinden

Dachten mensen, dat de Amerikanen Bin Laden te pakken hadden (hij zat toch op Mars?), tip ik je maar voor het serieuze werkt. Waar is de ISS? Klik dan op Human Space Flight (HSF) - Orbital Tracking om te zien, of 'ie nu over je achtertuin vliegt.

20 januari 2004

Zin in vakantie?

Tja, ik had eerst wat in gedachten te schrijven over de dodelijke rivier de Theems, waarin je de weg kwijt raken. Je zult in je achternaam maar 'ker' verstopt hebben.
Temidden van alle drukte kun je behoorlijk verlangen naar vakantie. Op Ministerie van OCW vakantiedata 2003-2008 ben je dan op het goede adres ;)

19 januari 2004

Een dagelijkse portie lachvitaminen: Osama gevonden door de Spirit

Haha, prachtig die cartoons, waarin de ontdekking van Osama Bin Laden door de Spirit op Mars wordt uitgebeeld. Het maakt je dag weer leuk, niet?

18 januari 2004

Kassabonnen nog even opsparen

Was elke tankbeurt in het recente verleden goed voor een surftocht naar Kassabon.nl om te kijken of ik een prijs had gewonnen, moet ik nu even sparen, omdat ze de website aan het vernieuwen zijn....het lijkt wel weekend. Na een avond uit eten bij De Koekebakker in Balkbrug, vandaag genoten van de samenkomst in Meppel, samenzijn met vrienden, en pannenkoeken.

17 januari 2004

Herinneringen aan de schoolbank?

SchoolBANK.nl is -denk ik- terecht - de grootste site van Nederland om je klasgenoten en oude vrienden terug te vinden. Met nu ruim 1,3 miljoen registraties is de kans groot, dat je veel oude klasgenoten van de diverse scholen, waarop je hebt gezeten terugvindt. Vervolgvraag natuurlijk: wat moet ik met de gevonden namen? Met hoeveel mensen uit die tijd heb je nog daadwerkelijk contact? Voor mijzelf sprekend: met welgeteld 2 mensen. Maar natuurlijk sta ik ook al ruim 1,5 jaar op de site met vermeldingen van de 4 scholen, m'n vroegere vrienden en andere contactgegevens. En ja, het werkt. Je krijgt echt reacties van oud-klasgenoten. Ook levert het zien van bekende namen toch allerlei goede en slechte herinneringen op, niet? O ja, het is gratis. De slimmer truc van de site beheerders om rechtstreeks e-mail verkeer alleen tegen betaling te laten plaatsvinden, is gemakkelijk te omzeilen, door in je vrije tekst profiel zelf je e-mail adres te vermelden.

16 januari 2004

Onbezonnen prins

Tja, ben ik in het kader van het zoeken naar naamgenoten, om de stamboom Van der Klis verder aan te vullen, weer eens aan het Googlen, tref ik de online versie van mijn ingezonden brief aan de redactie van Computable over een artikel m.b.t. de projectmanagement methode PRINCE2, Computable Discussie: 14/11/03 - Onbezonnen tegen. "Je komt me ook overal tegen..." O ja, het Googlen leverde me weer 2 nieuwe Van der Klis'en op.

Dagelijks nieuwe links

Het internet blijft een verbazingwekkende omgeving met elke aanvullingen. Nu weer gedoken op RSS feeds, maar ook Dagelinks, via nieuwspagina's en bijbehorende weblogs. Leuke weblog! Verder via WIE een feature toegevoegd, zodat je kunt zien hoeveel bezoekers aanwezig zijn in de weblog. Je moet wat na werktijd ;) Tenslotte is rechts een XML RSS feed met de 10 meest actuele postings van mijn weblog opgenomen. Thank God, it's Friday again!!

15 januari 2004

Stel, Bush' plannen gaan door, en de maan- of marslander landt op mijn stek?

Even een nadenkertje. Stel, de plannen van Bush gaan door en in 2015 zijn we terug op de Maan. Als ik nou net het stuk Maan heb gekocht via Moonestates.... moet ik dan schadevergoeding vragen? Of een gratis trip voor de volgende keer?

14 januari 2004

Hakim - Mohamlet

Gisteravond genoten in De Tamboer in Hoogeveen. In de Passagezaal gaf Hakim, bekend als mimespeler van Sesamstraat, de voorstelling Mohamlet. Hakim Traïdia werd in 1956 in geboren in het dorpje Besbes in Algerije. Twintig jaar geleden kwam hij met zijn broer naar Nederland. Hij begon als mimespeler in de Leidsestraat in Amsterdam. Later ging hij meedoen aan Sesamstraat, waarmee hij beroemd is geworden. Naast zijn rol in Sesamstraat, maakt hij zijn eigen theatervoorstellingen. Ook schrijft hij boeken en scripts voor films. Hakim speelt een rol in de De Poolse bruid de film van zijn broer en hij zet zich in voor verschillende (multi)culturele evenementen. Zo organiseerde hij een vredesmars voor de kinderen van Algerije, en samen met zijn broer richtte hij de Stichting voor Algerijnse Intellectuelen in Amsterdam (SAIA) op.

In de voorstelling zie, hoor en beleef je zijn levensverhaal, muziek, een overdosis aan grappen over en met allochtonen, verschillen tussen Algerije en Nederland, taalspelletjes en verrassende gastoptredens. Slechts 60 mensen waren gisteren in Hoogeveen getuige, maar er zijn nog herkansingen te over.

12 januari 2004

This day in music

Vandaag een leuke muziektip: this day in music, een site, waarop je makkelijk feitjes kunt napluizen. Weet je ook weer waar al die DJ's de mosterd vandaan halen.

11 januari 2004

Van oude mensen en de dingen die voorbijgaan

Van oude mensen en de dingen die voorbijgaan
Een lange tijd van stilte en ontbreken van contact scheidde ons. Inmiddels hervindt één van mijn broers God, zichzelf en ons gemeenschappelijk verleden en heden. Bij vermeend gebrek aan een eigen gemeente scant hij met z'n vrouw het aanbod aan tv-dominees op de satelliet. Overvoerd met onnodige onzin belde hij me in de kerstvakantie om mijn mening en frisse blik. Een heel rijtje werd voorgeschoteld: Benny Hinn, Kenneth Copeland, Reinhard Bonnke en Hal Lindsay. Bonnke blijft blijkbaar in Afrika succesvol zendingswerk bedrijven, waar Lindsay -geboren in 1929 en schrijver van apocalyptische boeken als De planeet die Aarde heette (1970) en vele afgeleiden ervan- zijn dienstverlening aan Amerika inmiddels heeft uitgebreid tot radio- en tv-stations, magazines en georganiseerde reizen richting Armageddon en omgeving, beter bekend als Israël. Lang voordat Tim LaHaye aan de Left Behind series begon, intrigeerde Hal Lindsay miljoenen lezers met zijn persoonlijke visie op de Eindtijd, Opname (voor, tijdens, of na de) Grote Verdrukking. Extreme Koude Oorlog beelden vreetten zich vast in je geheugen. Aan kernbommen en honderden miljoenen soldaten van Russische, Arabische en Chinese komaf geen gebrek. Naarmate de tijd verstreek, en de Wederkomst uitbleef, herschreef Lindsay zijn boeken zonder de boodschap aan te passen, maar zorgde wel voor aantrekkelijke titels. De Aarde zou immers nog voor 1980 vergaan...of 1990....of 2000. Planet Earth: The Final Chapter uit 1998 is de laatste poging. De nuchtere lezer moet echter concluderen, dat de Europese Unie inmiddels veel groter is dan het aantal horens op de kop van het Beest, een Derde Wereldoorlog vooralsnog is uitgebleven....en God in al Zijn wijsheid nog niet opgehouden is geduldig en genadig te zijn. De Oude van Dagen (Daniël 7:13) sluimert noch slaapt (Psalm 121:4) en bepaalt zelf wanneer het uur U gekomen is (Mattheüs 24:36). Gelukkig staat dat allemaal in één en hetzelfde boek: de Bijbel!

10 januari 2004

Mag Bush zelf naar de maan of Mars?

Tjonge, die Bush jr. toch. Moet om herverkiezing eind dit jaar veilig te stellen heel wat hoofdbrekens hebben. Aan proefbalonnen geen gebrek deze week:
1. Mexicanen generaal pardon geven, om een grote groep extra Bush-voters te krijgen
2. Opnieuw streven naar bemande vluchten richting maan en Mars, papa droomde er vroeger ook al van

Is er in Amerika ook al een CD uit van de artiesten die het Presidential Prayer Team vormen. Van Michael W. Smith en Rebecca St. James wist ik het al (beiden schromen ook niet hun elektronische nieuwsbrieven voor fans openlijk te gebruiken voor partijpropaganda). Ach, dan liever een grappig alternatief: een dansende Bush op je desktop.

09 januari 2004

Huismannen: yes!

Via prijsvragen.headliner.nl kwam ik bij het online thuishonk voor echte huismannen. Geweldig wat een site! Natuurlijk meteen een online test gedaan, of ik eigenlijk wel een goede huisman ben/zou kunnen zijn. En? "Resultaat
Het behaalde puntentotaal is: 90 punten. Conclusie: Je bent de ideale huisman, gefeliciteerd!" Bekijk de resultaten van alle huismannen.


Man van het jaar

Altijd leuk: hitlijstjes voor eigen publiek. Vandaag is bekend gemaakt, dat Peter R. de Vries omroepman van het jaar 2003 geworden is. Zo weten we tenminste als gewone Nederlander ook weer wat het Broadcast Magazine is.

Hetzelfde effect treedt op als Management Team een manager van het jaar kiest, op ICT beurzen ICT startups worden beloond.....en de paus uit z'n eigen kring nieuwe kardinalen benoemt. Time Magazine was 29 december 2003 niet verschoond van enig patriottisme, en verklaarde het complete Amerikaanse leger tot Person of the Year 2003. Slik.

08 januari 2004

Opvallen en doorstaan

Informeel ging het vandaag op het werk diverse malen over opvallen (als collega, door je inzet, je schrijfwerk, prestaties). Leuk om waardering te krijgen, nuttig om te geven. Kritiek moet je echter ook kunnen verdragen. Roept er plots iemand, dat hij het wel leuk vindt je ook een keer gestresst te zien ;)

Opvallend vandaag bij het surfen: weblogs in fotovorm. Als je echt kunt fotograferen, waarom dan niet een fotografisch dagboek?

07 januari 2004

Playboy belangstelling; tel je zegeningen

Tja, dat Playboy's Hugh Hefner direct na de scheiding van Britney Spears z'n belangstelling voor de blonde meid uitsprak, mag niemand verbazen. Om het geschonden imago (ahum) weer op te vijzelen, wellicht zekerheid te krijgen over de èchte cupmaat van La Spears. Ach, onverwacht was de call van Hefner natuurlijk niet. Chigago Flame publiceerde al eerder de verwachting ("If her album proves to be both an artistic and career failure, don't be surprised within the next year if Hugh Hefner will give Britney a call to pose for Playboy."), Esquire publiceerde al eerder bijna-blootfoto's, dus binnenkort ongetwijfeld meer (of minder, zo je wilt).

Wat boeit nou echt? Aantal bezoekers (page views) toch? Vandaar per vandaag ook maar een tellertje onderaan de pagina.

06 januari 2004

Het huwelijk is geen grapje

Ronduit walgelijk het 'uit de hand gelopen grapje' van Britney Spears en Jason Allen Alexander. Deze onbezonnenheid roept reacties op als: "Zie je wel, 't zijn nog gewoon kinderen." tot "Wat dacht Britney eigenlijk?" Vanavond de uitleg van Jason bij RTL Boulevard gezien: zielepoot. CNN bezoekers denken er al net zo over.

Eindelijk gerechtigheid: het jaar van de aap, niet de civetkat

Zelfs horoscopen reïncarneren. Het is na 12 jaar weer eens het Jaar van de Aap. Op de een of andere wijze voel je je aangesproken, toch? Ik heb persoonlijk niets met horoscopen, maar moest wel even lachen. 2004 zal wel niet het jaar van de chivetkat worden; China gaat ze immers afmaken. Het woord is zo nieuw, dat met slechts 273 resultaten komt. Misschien nu wel 274: dan is mijn weblog geïndexeerd.

04 januari 2004

De kracht van een gorilla; Michael Jackson en 's mens zwakte

Dat apen beter kunnen beleggen dan mensen, wist mijn hoogleraar Bestuurlijke Informatiekunde, prof. dr. A. Bosman, in 1991 al te vertellen. Zijn doel met schokkende uitspraken als deze was om te laten zien, dat het toepassen van statistiek ook tot onzin kan leiden. Denk maar aan de vreemde correlaties, die als 'uitkomst van wetenschappelijk onderzoek' de kranten halen.

In 2003 is het beursgorilla Jacko (geen familie van de King of Pop) opnieuw gelukt een beter rendement te halen op z'n beursportefeuille dan de AEX-index. Om op Michael zelf terug te komen. Kijk eens op dit chronologisch overzicht van zijn gelaatsschendingen.

Zelf probeer ik vlak voor morgenochtend 6u, als m'n werkweek weer begint, weer helemaal de oude te zijn. De fles Buckley's is inmiddels leeg.

02 januari 2004

Bijeenbrenger of Prediker? De Nieuwe Bijbelvertaling...reisverhalen

De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV), die de huidige standaards, zoals de NBG51 (voor protestanten) of Willibrord-vertaling (voor Katholieken) binnenkort vervangt, levert bij elke proefuitgave opnieuw discussie op.

Eerder waren al passages uit Prediker ("IJdelheid" of "leegte") onderwerp van gesprek, tot en met tweakers.net aan toe.

Vandaag in de Volkskrant werd prikkelend gesteld: "Bijbel dreigt en dwingt niet in nieuwe vertaling, maar adviseert." 'Gij' als aanspreekvorm mag niet meer, en de bijbelse gebiedende wijs moet verdwijnen. Hoe zullen de Tien Geboden er straks dan komen uit te zien?...

En natuurlijk kon je lekker meedoen met de webpoll:


Ook er grappig is de adressering van de volgende sites. Stel je bent benieuwd, of de site http://www.bijbel.nl bestaat. OK. Die doet het. Je kunt er onder meer klikken op Online Bijbel. Deze link leidt je naar http://www.dagjeweg.com/svkant/. Een dagje weg?

Reis met me mee. Door op www.bijbel.nl te klikken op FAQ, en te bladeren naar beneden, de link van redacteur Adri Tijman, www.tijman.com aan te klikken, kom je op -zo het lijkt- de letterlijke home-page van de familie Tijman te Hoenderloo. Om je een indruk te geven, hierbij vast het plaatje ;)


Reis verder. Via de links kom je via www.bijbelweb.nl op www.bijbelgenootschap.nl (juist, het Nederlands Bijbelgenootschap). Zij bieden aan de eerste twee hoofdstukken uit het Lucas-evangelie in de Nieuwe Bijbelvertaling aan. Ze worden voorgelezen door Arend Langenberg, nieuwslezer bij
Sky Radio 100.7 FM, Radio 538 en Classic FM en zijn hier te beluisteren. Sterker nog, Arend Langenberg kun je elke morgen in het ontbijtprogramma van Adam Curry c.s. op Veronica FM lekker melige grappen horen tappen.

Wil je zelf uit de NBV lezen of erin zoeken, ga dan naar www.biblija.net.

Dan de uitsmijter van vandaag. Deed de link http://www.omroep.nl/eo/bible het al niet, probeer je toch op EO's portal een zoekopdracht naar 'bijbel'. Hieronder het resultaat. Een fijne zondag, morgen.

Gebroken begin 2004

Als ik ooit ziek ben, is het op zon- en feestdagen. Nieuwjaarsdag betekende voor mij ditmaal hoofd- en keelpijn, veel slapen en warm aankleden. Helpt het, te weten, dat er een officiële epidemie heerst? Had ik wel griep? Vrijdagochtend in elk geval maar niet schaatsen in Thialf, wat de bedoeling was. Nee, rustig aan: nieuwsbrief van Gospel Music Favorites opgesteld, wat bugs verwijderd en m'n jongste dochtertje rustig gehouden.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker