Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 december 2003

Oudejaarsdag 2003

En wat doe je op de laatste dag van 2003? Juist, zoeken naar nieuwe muziek. Gisteravond heb ik Launch.com in Yahoo jasje verkend. Je kunt er je eigen radiostation samenstellen. Over een poosje (de applicatie 'leert' van jouw waardering voor liedjes, albums en artiesten, hoor ik alleen nog maar muziek die ik leuk vindt.

Ook nieuw, en erg leuk klinkt Michelle Branch. Als je van Sheryl Crow houdt, ...aanrader. En wat dacht je van Eternal Feedback van Massive Attack uit 1994, als je net zelf een stuk over het geven van positieve feedback aan het lezen bent. Denk eraan, als je weer eens een hot-or-not site bekijkt ;)

Intussen komen de eerste nieuwjaarswensen al binnen via Yahoo en ICQ. Je zult maar aan de andere kant van de aardbol wonen. Hier moeten we nog 9,5 uur wachten.

30 december 2003

De Schippers van de Kameleon DVD - Pet Shop Boys

Ook met een DVD als De Schippers van de Kameleon kun je kinderen zowel interesseren als afschrikken. De DTS instelling kies je natuurlijk voor de bioscoop-achtige geluidseffecten, zoals een windhoos of explosie. Zo wordt jeugdsentiment jeugdtrauma. Ik heb m'n zoon vanavond maar niet verteld dat alle ruim 55 Kameleon titels óók op zijn slaapkamer staan te wachten...

Nog meer jeugdsentiment, het einde van het jaar nadert...: Pet Shop Boys! Jawel. Mijn 'foute' jeugd werd onlangs -met dank aan Rebecca Radio- extra volume gegeven. It's A Sin, als waarachtig zondebesef, dreunde door de kamer. Het bracht me ertoe -schaamtevol moet ik bekennen nog niet eerder CD's van hen aangeschaft te hebben- maar de driedelige Pop Art Mix te kopen. Wat een prachtalbum! Deel 1 en 2 (Pop en Art) hebben vanmiddag al gedraaid. Deel 3 (Mix) wacht op een draaibeurt in de auto.

Als ik nog meer sentiment vertoon, laat ik het terstond weten... ;)

Patatjesdag - SchoolBANK - Office hulpjes

Vandaag organiseerde mijn werkgever de jaarlijkse patatjesdag. Voorafgegaan door een kindervoorstelling door de lakeien van Máxima en Willem-Alexander, de voice over van Beatrix en begeleid door het Wilhelmus, belmelodieën van Sesamstraat en Frans Bauer en anderen, deed het kinderspul zich te goed aan versgebakken frieten, frikandellen en kroketten, kortom oerhollands eten.

Tijd voor serieuzer werk: nieuwe oud-klasgenoten zoeken op >SchoolBANK.nl - de grootste site van Nederland om je klasgenoten en oude vrienden terug te vinden. Nog serieuzer was de poging enkele Office XP updates door te voeren, tot m'n oog viel op enkele add-ins, zoals SMS versturen vanuit Outlook, of een instant vertaler van een URL of tekst.

29 december 2003

Onderhoudswerkzaamheden

Vandaag vooral onderhoud aan de websites, zoals muziek.zappsite.nl, zoeken naar nieuwe links en categorieën. Onderweg kom je leuke dingen tegen, zoals uitspraken van de Idols 2004 jury, om je vrienden mee af te zeiken. Over goede voornemens gesproken. Blijkbaar hebben zich 700.000 Nederlanders opgegeven om per 1 januari 2004 te stoppen met roken. Eerst zien, dan geloven.

Geloof het of niet, ik heb een tiramisu taart laten mislukken vanochtend. Een overdosis espresso is waarschijnlijk de dooddoener geweest. Veiliger is het Maitre Paul te kopen in de winkel, maar zo gewoon is me té gewoon!

Eet smakelijk!

26 december 2003

Bezoekersaantallen - wandeling - koken

Last 20 Weeks Unique Visitors

Week 44 1

Week 48 1

Week 49 6

Week 50 7

Week 51 3

Week 52 7
Kijk: dat is nu leuk. De stamboom pagina over Van der Klis begint echt bezoekers te trekken. Gezien de herkomst, doet m'm oproep-mailtje van enkele dagen geleden het goed bij naamgenoten.

Vanochtend een rondje om het dorp gewandeld (dat kan hier nog ;)). Vanmiddag ga ik voor 8 volwassenen en 2 kids een 4-gangen maaltijd koken, samen met m'n schoonzus. Alle hends aan dek.


24 december 2003

De wereld is mooi - netwerk - Sally Forth: kerstquiz

Afwisseling geoeg, zowel online als offline. Vanochtend bevatte de Volkskrant een extra katern over geloven anno 2003. Religie, spiritualiteit is weer terug van weggeweest (voor de beter ingewijde: godsdienst hoort bij de mens, aangezien God de mens maakte). Via een quiz met allerhande maffe vragen zou je kunnen achterhalen, of jouw gedachtengoed, normen en waarden aansloten bij jodendom, protestantisme, katholicisme, boeddhisme, etc.
Eén conclusie was snel te trekken: antwoorden om míjn normen en waarden te verwoorden kwam ik niet tegen, of het nu ging over ritsen, al dan niet omzeilen van wilde zwijnen of het besteden van het miljoen uit de loterij. Protestant zou ik er nooit mee worden.

Nee, dan vanmiddag met m'n oudste dochter op schoot De Wereld is Mooi (samenwerking TROS en Studio 100) verkend. Zelfgekleurde e-card verstuurd naar een tante, K3-liedjes bekeken en beluisterd, Sesamstraat leaders bekeken. Kortom: genieten voor jong en oud ;)

Om vanavond via een news posting over covers door christelijke bandjes van 80's tunes te belanden bij
Sally Forth Records. Daarmee is het kerstavond geworden. Aan de kids heb ik weer 2 hoofdstukken van Het Kerstfeest van Twee Domme Kindertjes van W.G. van de Hulst voorgelezen. Fijne dagen, en vergeet niet waar het om draait. Vanmiddag moest ik het een chatter uit India ook uitleggen: niet de cadeaus van de kerstman, maar Jezus Christus, het Cadeau staat centraal!

23 december 2003

Outlook 2003 Junk E-mail Filter Update, muziek en plaatjes

De projectsynopsis (zie vorige postings) is klaar. Tijd weer dus voor verstrooing. Muziek op de ene pc, surfen op de andere. Dacht ik even een leuke tip op het spoor te zijn: Microsoft's eigen anti-spam oplossing. Blijkt de Junk E-mail Filter toch echt voor Outlook 2003. Ik heb 'slechts' Outlook XP, voorwaar nog altijd een prima XPerience.

Op verzoek van Klazien de beschikbare bandbreedte vandaag benut om muziek uit de oude doos op te scharrelen: Mud, Slade en Sweer. Als je deze legendarische rockbands nog kent, zonder een blik te werpen op de Veronica top 1000 aller tijden, 10 punten!

22 december 2003

Geduld wordt beloond; Winamp 5.01 ook!

Vandaag stond naast het schrijven van het grootste deel van de voor certificering als DSDM practioner benodigde projectsynopsis op mijn to do-list: verwijder VPN client en installeer 'm opnieuw. Gelukkig is het laatste er niet van gekomen. Sinds vanavond doet de mail, news, etc. van m'n werk het weer. Blijken er sinds zaterdagmiddag hardwareproblemen geweest te zijn: 't kan de besten overkomen, niet? Per e-mail of newsgroups communiceren met de medewerkers wordt dan wat moeilijk.

Geduld wordt dus beloond, evenals de nieuwe versie van Winamp! Tjonge: leuke interface, geïntegreerde radio- en tv-tuner. Laat ik zeggen: een leuke combi van oude functionaliteiten en het betere jatwerk van Microsoft Mediaplayer 9. Aanbeveling van de dag ;)

21 december 2003

Een poort die wijd open staat

Eén kerstliedje, dat deze dagen blijft hangen is "Als alle deuren opengaan, hoeft niemand meer op straat te staan. Wij vieren. Wij vieren." Hoogste tijd om voor de diverse websites die ik her en der onderhoud een portal te plaatsen. Even zitten Googlen, en zowaar een aardig en eenvoudig (gratis) template gevonden op Dreamweaver-Templates.org. Nu het afbouwen nog.

Op de andere pc draait MusicMatch als volleerd DJ z'n rondjes door de speellijst van favoriete artiesten. Een fijne zondag nog!

20 december 2003

Zaterdagse bezigheden

Natuurlijk als braaf Nederlandse burger met de kids boodschappen gedaan en de auto gewassen. Maar ook samen met broer Jaap oplossingen gezocht om de combinatie eigen netwerk - ADSL - VPN weer aan de praat te krijgen. Nog niet gelukt, dus krijgt het een vervolg. Ook sinterklaas- en kerstfoto's van de school van zoon Johan bekeken en geprint.

Voor de kerstdagen heb ik een tweetal maaltijden bij elkaar gescharreld uit o.m. de Tip Culinair. Was wel even zoeken naar mascarpone. Bij de Edah of ALDI vind je het niet. Op het internet wel! Het blijkt een roomkaas te zijn, de basis van bijvoorbeeld tiramisu.
Eet smakelijk!

Labels:

19 december 2003

Toch gescholden

Tja, en dan moeten de pc's die middels het Alcatel 510 multi-pc modem verbonden zijn, elkaar ook nog zien.... Wil je vervolgens ook nog één machine laten werken met een Cisco VPN client. Inmiddels een aantal herstarts verder, en beiden werken niet. Toch gescholden op deze donkere vrijdagavond. Kon er niks aan doen.

snelheid en ontwerp

Veel taken in mijn leven staan in het teken van snelheid en ontwerp. Problemen kunnen opgelost worden, efficiency is prachtig, en snelheid na te streven. Sinds gisteravond beschik ik over ADSL via Tiscali/KPN. En dus werkt vandaag een review van broer Jaaps laatste webdesign voor ene
[..:: Ronald de Jong :..] vlotter en makkelijker dan voorheen. Thank God, it's Friday! 2 weken kerstvakantie ;)

14 december 2003

Stumble Upon toolbar: The cool web site finder

Stumble Upon toolbar: The cool web site finder. Da's niet overdreven. Op basis van favoriete onderwerpen laat je je leiden naar sites die door mede struikelaars zijn opgegeven bij StumbleUpon. Dat geeft vaak kwalitatief betere sites dan reguliere zoekmachines opgeven. Gewoon uitproberen!

Blogger settings, groots KPN ADSL nieuws en nieuwe Bottomline

Tjonge, de functionaliteiten van Blogger vallen me 100% mee. Met wat slim nadenken, en een webhonk met FTP-faciliteiten, kun je e.e.a. aardig naar je hand zetten.

Ook vergeten te vertellen in de eerste posting: KPN kondigde vandaag per e-mail aan ADSL dan nu toch eindelijk landelijk te willen uitleveren. De letterlijke landelijk gelegen plaatsen worden uiterlijk 2004 voorzien van ADSL, zodat een dekking van 97% wordt behaald. Balkbrug -of all places- is al per december 2003 opgenomen in de vaart der volkeren. Je begrijpt, dat ik acuut m'n abonnement bij het ondermaats presterende AlwaysAccess heb opgezegd.

Niet onvermeld mag blijven de nieuwe uitgave van gospelmagazine Bottomline (al ruim 10 jaar mag ik er recensies en interviews in publiceren), die deze week op de mat lag.

Niet alle begin is moeilijk

Je moet ergens beginnen. Ik was weer eens aan het zoeken naar een tussenring om 2 lenzen te kunnen koppelen in combinatie met m'n spiegelreflexcamera (zie advertentie op marktplaats.nl). Hulp is altijd welkom. Tevens vanmiddag uitgezocht, welke platen van The Echoing Green, één van m'n favoriete synthpop bans, nog missen in m'n verzameling. Daarnaast is de vrije tijd op zondagmiddag bijvoorbeeld besteed aan het online zetten van diverse foto's van de viering van het 50-jarig bestaan van de Pinkster-/Rafaëlgemeente Sion in Meppel, onze kerkelijke thuisbasis.

14 december is tevens de dag van het nieuws, dat Saddam Hoessein is opgepakt, maar ook 8 dopelingen erbij die vanochtend in Meppel Jezus Christus' voorbeeld in het watergraf volgden. 't Is maar, wat je belangrijk nieuws vindt. Nelly Furtado zingt nu op TMF, dat 'life too short is'. Haha, met eeuwig leven duurt het gelukkig nog wat langer. Een fijne zondag, en tot het volgende leesmoment.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker