Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

31 december 2009

Weblog per 2010 op andere locatie- omzetten RSS feed gevraagd

Dit is na ruim 6 jaar de laatste weblog post die ik met Blogger maak. Stop ik met bloggen? Echt niet, maar vanaf morgen zullen nieuwe berichten niet meer op www.henkjanvanderklis.nl/weblog, maar www.henkjanvanderklis.nl gepubliceerd worden.

Waarom de overstap?
Sinds de start op Blogger in 2003 is de lay-out een aantal keren gewijzigd en werd met allerhande scripts de behoefte aan widgets in de sidebar ingevuld. Omdat ik mijn weblog zelf host, ondersteunt Blogger echter niet de moderne templates en widgets die het bij een Blogspot.com blog of een met het 'nieuwe' Blogger gemaakte weblog doet. Een 'oude' weblog zoals die van mij heeft dus last van het verleden. Daar wilde ik met de overgang naar WordPress een einde aan maken. De bestaande 6 jaar bloghistorie blijft bestaan, op de huidige plaats en in de huidige opmaak. Dat is voor de vindbaarheid met zoekmachines wel zo prettig. Het blog archief met ingangen op maand en categorie/label is ook op de nieuwe site bovenaan te vinden als Weblog 2003-2009.

Op www.henkjanvanderklis.nl, dat ik sinds 2005 'bezit', publiceerde ik ook content, voornamelijk muziekrecensies, boekbesprekingen en achtergrondartikelen over projectmanagement, bijbelstudies en verzekeren. Deze splitsing hef ik vanaf 1 januari 2010 op. Alle content wordt via www.henkjanvanderklis.nl beschikbaar gesteld.

Wat vraag ik van jou?
Als je nu gewend bent via een Favoriet, Bladwijzer ofzo www.henkjanvanderklis.nl/weblog te lezen, wijzig deze dan in www.henkjanvanderklis.nl.

Als je met een RSS feed lezer, zoals Google Reader nu geabonneerd bent op www.henkjanvanderklis.nl/weblog/atom.xml, wijzig dat dan in www.henkjanvanderklis.nl/feed/. Vanaf 1 januari experimenteer ik met een RSS feed met alleen de samenvattingen. De feed-bestanden worden lichter, en de geïnteresseerde lezer zie ik graag op mijn website terug om het hele bericht te lezen. Ik heb nu namelijk weinig tot slecht zicht op het aantal lezers dat de content in z'n geheel via bijvoorbeeld FriendFeed of Hyves oppikt.

Een fijne jaarwisseling en tot ziens in 2010!
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: , ,

3 Comments:

At 2 januari 2010 16:58, Blogger Michiel said...

Hmm... wat mij betreft blijf je gewoon fijn een feed aanbieden met volledige content! Ik gebruik Feedly nu sinds een paar maanden en lees graag de content op 1 plek, zonder door te hoeven klikken. :)

 
At 16 januari 2010 13:15, Blogger Sandra said...

Bij het zoeken naar het overzetten van Blogger naar Wordpress kwam ik jouw blog tegen. Ik ben ook bezig mijn blog om te zetten maar stuit op een probleem, ik krijg steeds een foutmelding als ik mijn blogger blog wil importeren naar Wordpress. Hoe heb jij dat opgelost?

Groetjes, Sandra

 
At 16 januari 2010 15:38, Blogger Henk-Jan van der Klis said...

Hoi Sandra,

Mijn Blogger blog heb ik ook niet kunnen omzetten naar WordPress. In november 2009 heb ik mijn frustraties over niet werkende 'oplossingen', zoals die op het web te vinden zijn, beschreven.

Uiteindelijk heb ik mijn Blogger blog laten rusten. De content staat gepubliceerd als HTML pagina's op mijn eigen webdomein. Ik heb wel de Joomla! content kunnen omzetten (ook niet automatisch trouwens) naar WordPress. In mijn WordPress 'blog' heb ik een pagina aangemaakt met hyperlinks naar de archiefpagina's uit de Blogger blog, om zoekmachines hun weg naar de Blogger blog content te kunnen laten vinden.

Niet echt de oplossing waar je naar zoekt, verwacht ik, maar uiteindelijk mijn 'weg met minste weerstand'.

 

Een reactie plaatsen

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker