Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

05 december 2009

Christmas Rock Night 2009 verslag

Voor het eerst was ik gisteren bij bij de Christmas Rock Night 2009 in het Duitse Ennepetal, tussen Bochum en Wuppertal in het Ruhrgebied. Op de heenweg had ik vanaf Arnhem gezelschap van Alijda, Michel en Karin. De meegenomen rock CD's van Manic Drive, Pillar, Krystal Meyers en Stryper als muzikale opwarmer voor de kou buiten in de rij bij Haus Ennepetal.

Eenmaal binnen deed de al spelende Amerikaanse band Manic Drive met z'n drieën prima zaken met het publiek. Manic Drive speelt ook in het voorprogramma van Stryper in Amerika. Uit Florida komen de heren van Since October die hun best deden het lage dak van het gemeenschapscentrum eraf te blazen. De eerste pits waren een feit. Veiligheidshalve stond ik met camera op gepaste afstand.

Het Finse HB was voor de tweede keer op CRN en na hun Flevofestival optreden deze zomer ook mijn tweede live concert van hen. Jammer dat de toetsenist er zo ziekjes bij stond (hij kon niet zingen), de rest van de set met bekende nummers, maar ook nieuwe songs (nog wel in het Fins). Het publiek luste er wel pap van.

De plaatselijke jeugdvereniging verkocht Bratwurst, altijd lekker. En ondanks de kou was het leuk om 'live' bij te praten met Joël Visser (tot nu toe alleen via Twitter) en Menno Zweers over muziek, concerten in de komende maanden, BottomlineOnline en promotie van artiesten en bands.

De Amerikaanse celtic punk/rock van Flatfoot 56 is altijd garantie voor een feest. De heren gaven in een interview later op de avond wel aan, dat ze in plaats van langs festivals trekken wel eens een 'gewone' tour langs Europese steden willen doen. Welkom!

De professionaliteit van de stamgasten FireFlight was merkbaar, zowel bij het akoestische set die aan het interview was geplakt, als de spetterende set op het hoofdpodium. Dawn Richardson pakte met haar enthousiasme het publiek in, haar blonde kapsel was een magneet voor fotocamera's en bleef ondanks headbangen verrassend goed in model. Songs van The Healing of Harms en Unbreakable, maar ook de eerste single van de in februari 2010 te verschijnen 3e CD For Those Who Wait werden getracteerd aan het publiek.
Fireflight Banner
De scream core van Haste The Day sloot de avond af. Niet echt mijn ding, en dus vertrok ik halverwege naar de Turnhalle van de Hauptschule Friedenshöhe. Daar was het eerst lange tijd wachten met landgenoten en andere belangstellenden voor een paar vierkante meter overdekte slaapruimte, totdat de vrijwilligers van CRN ter plekke waren. Om 1.30u naar dromenland om tegen 8u weer op te staan en naar Balkbrug terug te rijden. Veel bezoekers hebben niet veel met Sinterklaas en blijven ook vandaag voor de 2e dag. Achterblijvers kunnen het doen met bijvoorbeeld mijn foto's en een agenda voor 2010, waarin ongetwijfeld een 31e editie volgt begin december.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker