Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

17 oktober 2009

Xobni en DocVerse upgrade wel geslaagd, LinkedIN niet

Niet elke upgrade is een verbetering was de titel die ik voor deze blog in gedachten had. Het is een tweeluik geworden van productiviteit verhogende Outlook add-ins, Xobni en LinkedIN die allebei een upgrade doorvoerden om contact management verder te verbeteren.

Xobni 1.8 met Twitter
Twitter is nu geïntegreerd met Xobni. je kunt bij een Outlook emailbericht op het Xobni tabblad Twitter nu suggesties zien voor een bijbehorend Twitter profiel. Als deze bekend en gekoppeld is, kun je de laatste tweets van je contactpersoon zien, erop antwoorden en re-tweeten. Ook follow/unfollow is mogelijk. Door in te loggen op Twitter kun je vanuit Xobni ook je eigen timeline bijwerken. Naast de al bestaande koppelingen met Facebook, LinkedIn, Hoover’s, Skype en Yahoo! Mail is dit een waardevolle aanvulling.

In de Xobni 1.8.3 build 8559 is verder de zoeksnelheid drastisch verbeterd (het was al niet slecht), direct toegang tot de zoekfunctie door op het vergrootglas te klikken. Het invoeren van een zoekargument als eerste stap is niet langer nodig. Ook is de Windows 7 compatibiliteit voor elkaar gemaakt.

DocVerse 1.2 nu ook voor Word en Excel
Ik maak sinds februari dankbaar gebruik van het online sync & collaboration hulpje DocVerse in PowerPoint. Op die manier maak ik samen met collega's presentaties. DocVerse is 8 oktober in de verbeterde versie 1.2 ook actief onder Word en Excel.

Hernoemd als DocVerse for Microsoft Office (2003 en 2007). Downloaden en gebruiken is gratis.

LinkedIN Outlook toolbar verslechterd
De LinkedIN Outlook toolbar die onder meer voor de synchronisatie van adresboek gegevens met je netwerk in LinkedIN zorgt werd onlangs vernieuwd naar versie 2.7.2. Gevolgen na installatie waren echter bij elke synchronisatie een volledige scan van je e-mailbestanden en presenteren van honderden updates in het netwerk als 'nieuw'. En dat elke dag weer. Het maakt de synchronisatiefunctie waardeloos en tijdrovend. Ik ben daarom teruggegaan naar versie 2.7.1.1206 uit juni 2009.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker