Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

07 oktober 2009

Microblogging updates oktober 2009 - 1

Mixero
Mixero presenteert zich als next generation twitter client. De opzet en functionaliteit van deze AIR applicatie is inderdaad indrukwekkend. reduce the noise is de slogan. Met Mixero kun je groepen aanmaken, mensen in verschillende groepen onderbrengen (ook in meerdere tegelijk). Deze groepen en andere instellingen blijven gelijk op elke pc en binnenkort mobiele client, net zoals de laatste versies van TweetDeck en natuurlijk Peoplebrowsr.

De meerwaarde zit in de middenkolom, waarin je active lists kunt tonen. Active lists kunnen gebruikers, groepen en kanalen bevatten. Dat scheelt kolommen en dus ruimte. Alle items kun je in 1 click als gelezen verbergen, dat kost in PeopleBrowsr 2 clicks.

Mixero biedt de mogelijkheid om Youtube video's in de client zelf te bekijken, evenals afbeelingen. Er zijn meerdere url shorteners beschikbaar. Automatische uitbreiding naar de volledige url is ook mogelijk. In de zogenaamde Avator mode kun je de nieuwe tweet bij mouse over van een avatar bekijken. Mixero verdwijnt hierbij als een transparante sidebar naar de rechterzijde van je scherm. Ook dit scheelt veel ruimte en ruis.

Kanalen kunnen real-time twitter zoekacties bevatten. Binnenkort met RSS support. Initieel worden 'maar' 500 followers geladen. Het kan dus best zijn dat je wat sessies of tijd nodig hebt om al je volgelingen in de juiste groepen onder te brengen.

Multiple accounts worden ondersteund. Dit is echt goed voor de productiviteit! Verrassend dat ik Mixero niet eerder opgemerkt heb. De ontwikkelingen zijn via de blog en @mixero te volgen.

Threadsy
Digsby * TweetDeck = Threadsy, zo luidt een stoere belofte. Email, social networking updates samengebracht in een 'inbound' kolom, filters en contact managament over de netwerken heen. Private beta, dus je moet het geluk hebben een invitation te krijgen. Dat is mij nog niet gelukt.
Volg @threadsy en de blog voor de updates.

Gratis Twitter achtergronden: Twitrounds
Twitrounds.com biedt tientallen gratis achtergrondafbeeldingen voor je Twitter profielpagina. Verwacht geen extra edit mogelijkheden. Het is kiezen en publiceren.

PeopleBrowsr 1.3
In de 1 oktober live gezette 1.3 versie van PeopleBrowsr zijn diverse functies verplaatst naar de Tactical Toolbox aan de linkerzijde van het scherm.


Twitter zelf ook de groepen
Onder de naam Lists brengt Twitter binnenkort ook de mogelijkheid groepen Twitter gebruikers onder een naam bijeen te brengen. Deze groepering kennen diverse Twitter clients als PeopleBrowsr en TweetDeck al lang.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker