Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

16 oktober 2009

Handige BlackBerry apps en updates oktober 2009

FileScout 1.3
De tot FileScout ingekorte BBFileScout is tot versie 1.3 verheven. Na de OTA download heb je onder meer nieuw:
- html bestanden worden niet meer met Media, maar de BlackBerry default browser geopend.
- WordWrap aan/uit in de TextViewer/Editor
- (de)selecteren van meerdere bestanden in het zoekresultaat
- complete bestanden in het Klembord plaatsen, e-mailen

RIM's eigen Twitter client
CrackBerry heeft onthuld, dat RIM onder de projectnaam Banshee werkt aan een eigen Twitter client, dat sterk geïntegreerd zal zijn in het adresboek, browser en device setip wizard. Verwacht een UI, zoals bij de Myspace of Facebook app. Functioneel zal alles wat je van een Twitter mag verwachten, inclusief trending topics erin zitten.

TiVo
Er is een BlackBerry client voor TiVo uitgebracht. je BlackBerry wordt een TiVo DVR afstandsbediening om televisieprogramma's te zoeken en op te nemen. Op dit moment is de TiVo client alleen beschikbaar in het Engels in Amerika/Canada.

AppWorld vernieuwd
Op blackberry.com/appworld is de 1.1.0.19 versie van de BlackBerry Appworld te vinden. Wat nou de vernieuwingen zijn, blijft lastig te achterhalen.


BlackBerry Operating System 5.0

Hoewel T-Mobile zelf nog niet de 5.0 versie heeft aangeboden, heeft bijvoorbeeld BlackBerryRocks.com al een tijd de OS 5.0 download links verzameld. De instabiliteit van de 4.6.x versie stond me zo tegen, dat ik de stoute schoenen aangedaan heb, en zo'n leaked version opgehaald en geïnstalleerd heb. OK, de Desktop Manager en de BlackBerry zijn voor back-up, installatie en restore van data zo een uur onder de pannen, het resultaat is een veel sneller startend en stabieler OS.

Er zitten ook merkwaardige kanten aan zo'n OS upgrade. De Viigo client is niet meer te gebruiken. RIMs eigen Myspace, Facebook, Flickr Uploader, Appworld clients moeten opnieuw gedownload worden, terwijl de andere (third party) applicaties 'gewoon' op de BlackBerry zijn blijven staan en werken. Opvallende verbeteringen in het UI van OS 5.0: vettere fonts, opmaak keuzemenu’s, formulierindeling bij kalender items, etc. De native browser is slimmer opgezet en werkt veel sneller.

De nog niet-officiële BlackBerry Messenger 5.0 versie die ik al een poosje in gebruik had, is verdwenen. Ook na het opnieuw downloaden komt het icoon nergens op de BlackBerry te staan. Jammer dan, er zijn ergere dingen die je kunt missen op je BlackBerry. Gelukkig werd 7 oktober de 5.0.0.33 versie officieel door RIM vrijgegeven. Surf hiervoor op je BB naar http://blackberry.com/messenger voor OTA, of ga naar AppWorld.

Jammer is wel, dat de paar contactpersonen in BlackBerry Messenger verloren zijn gegaan. Ach, ze zijn opnieuw welkom zich te melden ;)

Soocial client
2 jaar geleden berichtte ik enkele malen over Soocial, een product van Nederlandse bodem, waarmee adresboeken in sync gehouden kunnen worden. Als je geen Plaxo, ActiveSync of iets dergelijks gebruikt, is Soocial zeker aan te bevelen. Er is nu ook een echte BlackBerry client uitgekomen.

YouVersion Live
Aangekondigd in Altijd je bijbel bij je. In de 8 oktober beschikbaar gekomen 2.0.2 versie van de bijbel-toepassing voor web en mobiel is YouVersion Live, een gratis toepassing om interactie tijdens evenementen, samenkomsten en diensten te ondersteunen, vrijgegeven. Open je Bible app op je mobiel, download de laatste versie (je wordt hierop geattendeerd) en klik vervolgens het Live icoon in het dock aan de onderzijde van je scherm. Je kunt een live event in de buurt zoeken door een plaatsnaam of postcode in te geven, of YouVersion je GPS locatie te laten uitlezen. Een demo live event is er, omdat je anders bot vangt met Nederlandse adressen. In de demo is een poll, audio links, twitter mogelijkheid, aantekeningen e.d. terug te vinden en te gebruiken.

Introducing YouVersion Live from YouVersion on Vimeo.


Groups zijn ook nieuw. Elke gebruiker van YouVersion kan zich aansluiten bij een groep. Er zijn groepen voor kerken, bijbelstudiegroepen en andere organisaties die hun samenkomsten willen ondersteunen met Live. Je kunt je ook bij meer dan één groep aansluiten.

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker