Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

21 oktober 2009

Anne Frank Huis en Hermitage in Amsterdam

Een dag vrij in de herfstvakantie met mooi weer. Onze geplande dag Amsterdam was vanwege verplichtingen op het werk al een keer gezet. De diverse uitnodigingen die voor vandaag zijn uitgestuurd, heb ik geweigerd. Voor de rest van het gezin in alle vroegte naar Amsterdam, waar we rond 9u op de P&R Zeeburg parkeerden. Met tram 26 naar CS en 13 naar de Prinsengracht voor een bezoek aan het Anne Frank Huis. Geen van allen waren we er ooit eerder geweest en hoewel de kinderen het als 'leuk' typeerden, heeft het achterhuis, de tentoonstellingen en met video's vertelde achtergronden over Anne Frank en de schuilplaats in het achterhuis behoorlijke indruk gemaakt. Thuisgekomen in Balkbrug heeft Henriƫtte inmiddels Het dagboek van Anne Frank direct bij de bibliotheek opgehaald.

Langs de grachtenpanden van de Singel en Amstel liepen we vervolgens naar de Hermitage. Deze dependance van de grote Hermitage in Sint Petersburg is gratis toegankelijk met de Museumkaart. Daar hadden meer mensen vandaag behoefte aan, er stond een beste rij met belangstellenden voor de ingang. De jurken, waaiers, curiosa, schilderijen, speelgoed van de Russische Romanov tsarenfamilie in de tentoonstelling Aan het Russische Hof werd door de kinderen als 'saai' getypeerd, maar boeide Klazien en mij des te meer.

Door de binnenstad en de wat ons bij elk bezoek minder boeiende Kalverstraat op naar Smits Koffiehuis, waar we een 'bakkie' deden en weer op de tram 26 stapten.
Reblog this post [with Zemanta]

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker