Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

23 augustus 2009

Verslag zaterdag Flevo Festival 2009

Na vrijdag op zaterdag opnieuw 'luxe' overnacht te hebben in Deventer, trof ik aangekomen op het Xnoizz Flevofestival terrein jeugd uit de eigen gemeente, altijd gezellig. Gezellig was ook de muziek tijdens lunchtijd op de Quench Stage: de Nederlandse popband The Handsome Poets en reggaeband Christafari.

Door naar Subyard, waar het genieten was van de ontdeugende en broodnuchtere country van Drentse bodem: Tangarine. Kim Janssen deed het heel wat rustiger aan, maar boeide niettemin met zijn persoonlijke luisterliedjes.

In de Music & More tent bouwde Lion of Zion Entertainment verder aan een geweldig reggae / ska / latin feest met Avion Blackman en Dominic Balli.

Terug op de Quench speelde Jimmy Needham dezelfde set als de dag ervoor in de Subyard. Voor mij een korte overbrugging naar de Hollandse Talitha Holl met band in de Belofte. Ook hier: knappe luisterliedjes met nuchtere grapjes, zonder opsmuk, maar wel met een propvolle spiegeltent.

De slotavond op Flevo is altijd een grote party. De eerste helft van Flatfoot 56 miste ik, omdat ook de inwendige mens gevuld moest worden. De feestrock /folk van deze Schotse mafkezen passen prima op zo'n festival. Philmont had ik eerder op de Quench gezien. Op het hoofdpodium kwam hun rock prima tot z'n recht. Verrassend was Seabird, dat met hun britpop aandoende liedjes steeds beter in hun element kwam.

Newworldson is vorig jaar 'hip' geworden door een optreden in de Subyard. Meer dan verdiend was hun ruimte in tijd en podiummeters op Mainstage. Jemig, wat een show vol gospel, Michael Jackson invloeden, ska, ragtime en nog heel veel meer geheel in stijl.

De Amerikaanse band Newsboys, na het vertrek van Peter Furler en Phil Joel in 50% nieuwe bezetting overtuigde behoorlijk. Hoewel de band behoorlijk leunt op de tracks in de dozen van Jeff Frankenstein, merkte het publiek dat nauwelijks. Michael Tait als nieuwe frontman deed het geweldig, pakte het publiek helemaal in. En met diverse DC Talk tracks mocht 'ie helemaal blijven. Dat met Jesus Freak als toegift werd afgesloten, zei genoeg.

Wil je alle impressies en foto's, artiesteninfo en dergelijke lezen en zien, kijk dan de eerdere blog posts na of surf naar Flickr.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker