Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

15 augustus 2009

Sociaal vlinderen

Diverse nieuwe uitgaven van pakketten doen een gooi naar een plek op jouw Windows desktop om IM en social netwerken te volgen en bij te werken.

Digsby build 61
12 augustus bracht IM + e-mail + social networks desktop client Digsby build 61 uit met daarin de volgende verbeteringen.
- nieuwe skin 'Windows 7'
- Myspace Newsfeed: Activities Stream, status updates, en de mogelijkheid om door fotoalbums te bladeren.
- Global Status: zoals ping.fm dat doet kun je in één keer dezelfde status naar je IM en sociale netwerken posten. De bijbehorende dialoog heeft een ingebouwde spellingcontrole en staat toe links (via de eigen url shortener digs.by) en foto's (via pic.im) te delen.
- URL Shortener http://digs.by. In de toekomst worden er bit.ly achtige statistieken aan deze nieuwe functie toegevoegd.
- OneRiot om real-time zoekacties op het web te doen via Ctrl+F.

Facebook Lite
Facebook kondigde een update aan op hun open stream API. Het wordt mogelijk je Inbox te bekijken en notificaties te ontvangen buiten Facebook om. Noem het Facebook Lite.

PeopleBrowsr
Het social network dashboard PeopleBrowsr, dat zowel in een web als AIR versie beschikbaar is, blijft zich - momenteel in open beta - doorontwikkelen. na de in mei besproken 0.999 versie zit Peoplebrowsr nu op Beta RC 1.11.
Opvallend sinds deze week is de expand actions die met een mouse over ipv een click zichtbaar worden. Het zijn zo van die kleine verbeteringen in de user interface die de ergonomie ten goede komen.

Van rups naar vlinder naar...
Helaas kun je je tijd maar één keer besteden. Afgelopen week nam ik daarom afscheid van Netlog, Jaiku, Kwippy en Furl, nu Diigo. Deze netwerken waren voor mij op sterven na dood.

Wat ik zelf de laatste tijd merk is een opleving bij Xing (wereldwijd groeide het door naar 8 miljoen gebruikers) en FriendFeed subscribers. En in m'n maandelijkse ronde heb ik van veel passieve twitteraars pijnloos afscheid genomen.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker