Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

16 augustus 2009

30 dagen gebed voor moslims

Tijdens de ramadan richten moslims zich meer dan anders op Allah. Jaarlijks wordt er door christenen juist tijdens de islamtische vastenmaand gebeden voor de ruim 1,4 miljard moslims in de wereld. Let wel: 'voor' en niet 'tegen' de moslims. Juist in deze periode willen christenen meer begrip krijgen voor moslims en bidden dat zij Jezus mogen leren kennen als hun persoonlijke verlosser. Dit jaar valt de ramadan in de periode zaterdag 22 augustus tot en met zaterdag 19 september 2009.

Om christenen informatie te geven en te helpen bij het gebed is er de Moslim Gebedsfocus. Het boekje geeft een kijkje in het leven van moslims die wonen in landen van Marokko tot China, bevat getuigenissen van moslims die Jezus hebben leren kennen en geeft achtergronden over de islam.

Islamologe Nuweira Youskine gaf op Islamwijzer.nl aan de 30 dagen stilletjes te bidden voor een kentering in het pr-beleid van de islamitische gemeenschap, alsof de 30-dagen campagne van de christenen een pr-offensief is. Waar we als christenen "Niet door kracht noch door geweld, maar door mijn Geest! Zegt de Here der heerscharen", Zacharia 4 vers 6, aanhalen om aan te geven, dat het Gods werk is in en door mensen, kan ik me de jaloezie op de charmes van christenen van de kant van een moslim(a) wel voorstellen.

Wat aanspreekt, is het persoonlijk verhaal van mensen, zoals dat van ex-moslim en nu Baptistenvoorganger Ergun Caner.

De uitgebreide versie van Erguns getuigenis vind je op tangle.com.

Meer info vind je op 30dagen.nl, internationaal op 30-days.net. Je kunt @30dp volgen op Twitter om op de hoogte te blijven. De organisatoren zijn Frontiers en Jeugd met een Opdracht.

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker