Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

25 november 2008

2008 kerstalbums - genade, rendieren en bossanova

Met nog één maand te gaan, is het als muziekliefhebber ook wel weer leuk om een aantal nieuwe kerstalbums met je door te nemen.

Sixpence None The Richer - The Dawn of Grace
De come-back van Sixpence None The Richer eerder deze zomer met de EP My Dear Machine en concerten op onder meer het Flevo Festival was al goed nieuws. Om de doorstart verder vaart te geven, hebben Leigh & Matt de kerstplaat The Dawn of Grace uitgebracht. Met romantische deuntjes als Christmas for Two en bewerkingen van klassiekers als O Come O Come Emmanuel, Silent Night en Angels We Have Heard On High.

Je kunt The Dawn of Grace kopen via iTunes of Amazon.com als digital download, altijd op tijd voor onder de kerstboom.


Annie Moses Band - This Glorious Christmas
De Annie Moses Band, een muzikale familie rond de blonde zangeres en violiste Annie Wolaver. Ze noemen het zelf chamber pop, een muzikale mix van jazz, klassiek en pop. Prima combinatie voor een serie kerstliedjes onder de titel This Glorious Christmas. Natuurlijk kun je online terecht bij iTunes voor de MP3's, maar de CD biedt een begeleidende DVD als extra kerstcadeau met daarop concertopnamen van 5 liedjes en het verhaal achter de band. Hieronder een teaser van 1 minuut.

Mocht je er geen genoeg van kunnen krijgen, download dan alvast Shenandoah van het in de lente van 2009 te verschijnen Make His Praise Glorious.

Casting Crowns - Peace on Earth
Group of the Year in de Amerikaanse Christian Music, Casting Crowns, heeft met Peace on Earth hun eerste kerstalbum uitgebracht. Silent Night, Joy To The World en O Come All Ye Faithful ontbreken niet. Vermeldenswaard is het nieuwe arrangement van I Heard The Bells On Christmas Day met een knapenkoor, de originele versie van While You Were Sleeping (door Mark Hall aanvankelijk als kerstlied geschreven) en een instrumentale versie van Come, O Come Emmanuel met vioolspel van Melodee DeVevo.


Kristine W - Hey Mr Christmas
Jaja, voor bijna veertigers onder ons: Feel What You Want uit 1994 ligt alweer te lang achter ons. Kristine W is echter nog steeds bijzonder actief met allerlei dansalbums, tegenwoordig de bossanova als favoriete ritme. Deze winter warmt deze blonde je huis op met Hey Mr Christmas, voor de promotie gebruikmakend van Reverbnation. Naast klassiekers als O Holy Night en Mary Did You Know diverse eigenhandige zeer dansbare kerstnummers.

Quantcast
Je kunt de plaat bij bijvoorbeeld Amazon, iTunes, maar ook Kristine W's eigen website scoren.
Pas bij het swingen op, dat je niet de kerstboom of de kandelaar onderuit kegelt.

Relient K - Let It Snow Let It Reindeer
De punkrockband met prettig gestoorde bandleden rond zanger Matthew Thiessen, Relient K, heeft ook een eigenzinnig kerstalbum gemaakt.

Relient K - Sleigh Ride from gotee on Vimeo.
17 songs, van Have Yourself a Merry Little Christmas tot en met I Am Nuttin For Christmas. Neem het ook allemaal niet te serieus.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker