Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 juli 2008

Sixpence None The Richer - My Dear Machine

In januari berichtte ik over de verrassende doorstart van Sixpence None The Richer na een eerdere break-up van de band rond Leigh Nash en Matt Slocum in 2004 en de echtscheiding in 2007 tussen Leigh en haar man Mark.

De muzikale vrucht van de hernieuwde samenwerking is de EP My Dear Machine, dat op een share with friends / pay-what-you-want basis digitaal wordt aangeboden via NoiseTrade.com, een interessant nieuw distributiemodel voor independent artists. Met het naderende concert van Sixpence None The Richer op donderdag 14 augustus tijdens de openingsavond van het Xnoizz Flevofestival in Bussloo bij Apeldoorn, kwam de EP natuurlijk als geroepen.

Qua geluid houdt My Dear Machine het midden tussen Divine Discontent en Leigh Nash's solomateriaal. Wie weet zijn het van eerdere Sixpence albums uitgevallen liedjes die echter goed genoeg zijn bevonden voor aparte uitgave.

De titeltrack is een rocksong - haast een spijtbetuiging over de voortuidige stop van de band, de andere drie nummers doen het rustiger aan. Around valt met haar melancholiek op, waarin het einde van een relatie wordt bezongen. Amazing Grace (Give It Back) is een gebed met frasen als
"You're everywhere and every time/ Yet you're still so damn mortifying"
Woordgebruik dat je van Bono gewend bent, maar menig kerkganger nog altijd z'n wenkbrauwen bij fronst. Sooner Than Later is een herkenbare Sixpence tune. Het kwartet liedjes is een prima opwarmer voor ongetwijfeld een mix van oude en nieuwe songs tijdens Flevo, waarover uiteraard na de 14e augustus meer.

Kennismaken met wat oudere songs van Sixpence kun je op Myspace.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker