Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

26 juli 2008

Niet(s) boven Groningen

Met Klazien zou ik vandaag samen naar Simonszand gaan wadlopen. De verwachte onweersbuien boven het wad zorgden echter vrijdagavond voor een afgelasting door Wadloopcentrum Fryslan. Simonszand moet daarmee wachten tot 2009. Immers, de kinderen zijn nog niet oud genoeg om mee te lopen, en moeten dus logeren.

Plan B was een bezoek aan Groningen (de Stad) en dan in elk geval het Groninger Museum. De lopende Go China tentoonstelling in het Groninger Museum, het Universiteitsmuseum (een derde deel wordt in Assen tentoongesteld) konden we zo mooi meepakken.

De ochtend begon gewapend met een family card in de IKEA. Twee koppen koffie en tweemaal appelgebak voor EUR 1,50 laat je immers niet staan. De auto kon er prima blijven staan, waarna we lopend naar het Groninger Museum zijn gegaan. De ondeugende en rebelse Chinese kunstwerken intrigeerden.

Via de Folkingestraat en de Grote Markt zijn we op een bankje geploft in het Martinikerkhof, om er te lunchen. Daarna - evenals 's ochtends het Groninger Museum - opnieuw iets, waar ik in m'n 5,5 Groningse jaren niet heb gedaan: de Martinitoren beklimmen en de Martinikerk van binnen bekijken. Al wandelend langs het Academiegebouw en de Oude Kijk in 't Jatstraat hebben we ook maar het Universiteitsmuseum aangedaan. Naast indrukwekkende preparaten, biografie van Aletta Jacobs was er een collectie Chinese kledingstukken te zien.

Uiteraard de gelegenheid benut om diverse winkels aan te doen voor gerichte aankopen en diverse verrassingen. De aankopen hebben we vervolgens weer in de auto gedropt bij de IKEA. Teruggelopen naar het centrum. Het vlak voor sluitingstijd slagen voor een jurkje bij avondkledingwinkel Catwalk (absoluut een aanrader voor leuke jurken!) was het sluitstuk van het winkelgedeelte. In de beregezellige Poelestraat hebben we bij Grand Café &Zo lekker op het terras gegeten.

De donder en regen boven de stad zijn uitgebleven. Nu tegen negen uur 's avonds thuis zijn de hemelsluizen alsnog geopend.

(op Flickr zelf zie je ook de toelichting bij elke foto)

Labels: ,

1 Comments:

At 29 juli 2008 17:24, Blogger Ewout Wolff said...

Leuke foto's Henk Jan. Je ziet er aanzienlijk relaxter uit, dan je Twitter/Pownce/Skippy-activiteiten doen vermoeden ;-D

 

Een reactie plaatsen

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker