Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

20 april 2008

Twitter toepassingen voor het oprapen

Dat Twitter, het leidende microblogging platform een steeds betere (h)erkenning in de markt oplevert, blijkt uit de vele toevoegingen, toepassingen en niet in de laatste plaats vrienden (followers in Twitter termen) die de laatste tijd opduiken. Daarom een vervolg op een Twitter updates op allerlei manieren post.


Twitlinks voor drukke mensen
Twitlinks aggregeert de laatste op Twitter geposte links rondom technologie onderwerpen. Het resultaat lijkt wat op Techmeme.


Summize biedt real-time zoektocht

Waar eerder Tweetscan of het inmiddels ter ziele gegane Teraminds gebruikt werd om gericht in tweets te zoeken, is er nu Summize. De resultaten kun je zelf weer twitteren, of als RSS feed laten binnenstromen in de feed reader.

Een ander recent zoekhulpje is Flaptor twitter search, dat pijlsnel met resultaten komt. Ook hier kun je de zoekresultaten als RSS feed opnemen in je feedreader.

Twitter Me This als marketing instrument

Door als eerste door Twitter Me This op willekeurige tijdstippen vragen te beantwoorden kun je $5 verdienen. Het geld wordt direct betaalbaar gesteld via Paypal.

TweetLater
Als je anders dan de tweets die uit feeds updates rechtstreeks naar Twitter gepost kunnen worden sowieso tweets wilt plannen voor de toekomst, kan dat met TweetLater.
Max. 12 updates per uur zijn toegestaan. Helaas vereist het wel weer een andere url om deze tweaked tweets te adresseren.

Twitter ondersteuning in e-mail aggregators
Fuser, dat e-mail accounts, Myspace en Facebook voor je integreert, biedt sinds kort Twitter ondersteuning.

Hetzelfde geldt al langere tijd voor e-mail en social network aggregator Digsby. In de laatste builds (1458 en verder) is de default update timer verhoogd, kun je verschillende update intervals aangeven om de limiet van 70 notificaties per uur niet te overschrijden, is Snipr url shortener ingebouwd en zal Twitter update geen berichten ophalen, als je langer dan 10 minuten weg van je pc bent (ook weer met oog op de maximaal 70 notificaties per uur).

Twits Like Me
Met Twits Like Me zoek je snel andere Twitter gebruikers die dezelfde onderwerpen gebruiken in hun updates.

Twubble beveelt vrienden van vrienden aan
Vergelijkbaar met de 'friends you might know' opties in andere sociale netwerken biedt Twubble je de mogelijkheid de social graph van je Twitter account door te lichten en op basis van populariteit (aantal followers) je nieuwe mogelijk vrienden aan te reiken.


Twixxer maakt video en fotolinks mogelijk
Twixxer maakt het mogelijk een foto . video thumbnail mee te sturen in plaats van alleen een url. Twixxer bestaat uit een Firefox add-on op basis van een GreaseMonkey script.

Alpha Twitter bepaalt link populariteit, maar niet alleen
Van alle links die via tweets worden gedeeld, kun je met Alpha Twitter de populariteit meten. Hetzelfde beoogt Twitturly en Intwition.

Tweetstats
Tweetstats fabriceert op basis van je Tweet-historie fraaie grafieken over je update-gedrag door de dag heen, de vrienden met wie je het vaakst replies uitwisselt, etc. En wil je complimentjes uitdelen, volg dan Twitmonials en deel je zegeningen.

TwitterMail
Updates verzenden en ontvangen via e-mail voor degenen die om wat voor reden dan ook geen Twitter client kunnen installeren op hun pc, browser of - hoe ongelukkig - wellicht niet via het web tot Twitter.com worden toegelaten. De oplossing is TwitterMail, dat via een speciaal persoonlijk e-mailadres de interactie met je Twitter account verzorgd.

TwitterReply - hopelijk werkend bij jou
Mocht je net als ik niet de hele dag naar je Twitter updates zitten staren, kun je je opgeven voor TwitterReply, een andere dienst van TwitterMail. Deze stuurt alle aan je gestuurde replies in een e-mail toe, zodat je die in elk geval niet mist. Hoewel Twitter in wezen asynchrone communicatie is, kun je zo in elk geval misschien vertraagd, maar wel naar de juiste persoon reageren. Helaas blijkt de beta versie, ondanks de belofte van real-time e-mails, bij mij niet te werken. Een gewaarschuwd mens...

TwitPic
Met TwitPic kun je ook plaatjes verzenden als notificatie. Een Google Maps mashup met Twitter API verzorgt de visualisatie.


Harvest & Twitter
Elektronisch tijdschrijfsysteem Harvest werkt nu ook samen met Twitter. In plaats van de dreigmails van het secretariaat over naderend maandeinde en dus verplicht alle uren invullen een tweet vind ik wel een 2008-oplossing.

Regelmatig verschijnen nieuwe toepassingen en aanvullingen. Of ze echt bestaansrecht hebben, bepalen we natuurlijk zelf. Het verdienmodel is een groot raadsel bij veel van deze middelen, maar dat is iets waar de geldverstrekker zich eerst zorgen over mag maken. Nog steeds geen account, dan kun je via SecretTweet.com anoniem een berichtje posten.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker