Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

28 april 2008

Live Mesh

Vorige week bracht Microsoft de tech preview uit van Live Mesh, waarin een aantal eerder besproken (beta) producten (Windows Live SkyDrive, Foldershare), voor bestandssynchronisatie, instant messaging, live meeting, cloud computing, e.d. bij elkaar komen.

Met Live Mesh kun je folders synchroniseren met apparaten in je mesh (lokale desktops, mobiele computers, computers elders op de wereld, werk, thuis, etc.). Je Live Desktop heeft gratis online bestandsopslag en biedt de mogelijkheid verbindingen met pc's op afstand te leggen. Mappenstructuren kunnen aangebracht worden en naar wens worden geautoriseerd. Voor online samenwerking biedt Mesh notificatiemechanismen voor wijzigingen, is het mogelijk berichten voor anderen achter te laten en met andere gebruikers in een map te chatten. In deze video krijg je een goed overzicht van de functionaliteit.

Op dit moment werkt Mesh alleen met pc's die onder Windows XP of Vista draaien, maar het is wel degelijk de bedoeling, dat het met elke computer gaat werken. Later in dit jaar volgt bijvoorbeeld ondersteuning voor Mac en Windows mobile. Later staan Xboxes, DVR's, printers en digitale fotolijstjes op de planning. Onderstaande commercial droomt behoorlijk: synchronizing life.

Om mee te doen met de test, moet je wel geluk hebben. Ik viste zelf net achter het net, en sta nu op de wachtlijst.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker