Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 april 2008

Koninginnedag 2008 voor kinderen in Balkbrug geslaagd

Evenals de afgelopen jaren heb ik samen met een kernteam aangevuld met 30 andere vrijwilligers uit het dorp voor de kinderen van peuterschool tot en met groep 8 van de basisscholen een kinderfeest op Koninginnedag op poten gezet.

Maandagavond heb ik op basis van de ongunstige weerberichten met het kernteam besloten het slecht-weer-scenario, onderdak gaan bij de Diamanthal, in te zetten. De ervaring van twee jaar geleden (diverse hagelbuien als cadeau om met enkele partytenten toch voor 'buiten' te gaan) en een verregende Balkmarkt op maandag 28 april, maakten het besluit makkelijk. In de risicoafweging gaan de belangen van een grote groep dorpsgenoten, het plezier van kinderen en het verstandig omgaan met gemeenschapsgeld, spelen. Dan blijkt een draaiboek en korte communnicatielijnen, even aangaan bij elkaar, telefoneren, e-mail voor de overzichten en draaiboek-updates, nuttig. Ach, zowel pech als geluk komen samen in meervoud. De dirigent van het popkoor Xcream meldde zich dinsdagmiddag ziek, mijn eigen InternetPlusBellen onverwacht was afgesloten, terwijl bakker Schutte juist een krat cakes gratis aanbood en veel materialen al in de manege gedropt konden worden.

De voorbereidingen op woensdagochtend zelf liepen gesmeerd. Met de 30 vrijwilligers waren we rond 9u er helemaal klaar voor. Vanaf 9.30u stroomden de kinderen en hun ouders binnen. Van bungeerun tot spijkerpoepen, skelterrace tot een spontaan binnengekomen duo, dat op viool het Wilhelmus speelde, de majorettes die een musicalsong uitvoerden tot het doeltrappen op keeper Marcel, iedereen vond het geweldig, en daar doe je het voor.


De ruim 200 foto's van het kinderfeest zijn te vinden op Flickr.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker