Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

13 maart 2008

De helden van weleer komen terug

Het citeren van Prediker is verleidelijk bij het lezen van zogenaamd nieuws.
"Wat er was, zal er altijd weer zijn, wat er is gedaan, zal altijd weer worden gedaan. Er is niets nieuws onder de zon. Wanneer men van iets zegt: ‘Kijk, iets nieuws,’dan is het altijd iets dat er sinds lang vervlogen tijden is geweest. De vroegere generaties zijn vergeten, en ook de komende zullen weer worden vergeten."
Wat moet je anders denken bij berichten als:
- Ben terug
- Pink Elephant keert terug in Nederland

En dacht je, dat Yahoo! Flickr en Google Picasa de trendsetters zijn op online fotobeheer, jaren geleden was dat Webshots met een zeer grote wereldwijde community, ver voordat we over web 2.0 praatten. Webshots kom je grappig genoeg tegen in de moderne content aggregators als service die je kunt koppelen. Hoezo oud en versleten?


En waar we ons de laatste jaren op onze zoektocht naar content massaal wenden tot Google, deden we dat 8 jaar geleden via Altavista of Lycos. Beide zoekmachines bestaan nog steeds. Sterker, Lycos lanceerde deze week Lycos IQ, een soort 2008 versie van Answers.com, ook zo'n sterke naam uit het verleden. Achter de geschiedenis van ooit leidend webbrowser Netscape staat nu een punt, maar voor hoelang?

En is NowPublic niet een soort Nieuwszicht (inmiddels ter ziele)? Of iGgoogle en Symbaloo de moderne Startpagina of Zappsite?

Herhaling en hergebruik is ook nuttig, gezellig en winstgevend. Wat denk je waaraan de Rambo 4 z'n charme dankt? Juist: 1,2 en 3.

En ben je uitgevochten op de set, kun je altijd nog succesvol Amerikaans politicus worden, zo bewezen Ronald Reagan en Arnold Schwarzenegger al voordat Sylvester Stallone onlangs gewaarschuwd werd.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker