Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

16 maart 2008

3:16

Nee, niet een rekensom van mijn zoon, het tijdstip van bloggen, de uitslag van een voetbalpot, of een bespreking van de DVD The Rainbow Man / John 3:16 over het leven en optreden van Rainbow Man, Rollen Frederick Stewart. Maar je zit met de laatste wel warm.

Naast 9/11 (verwijzend 11 september 2001) zou je 3:16 (16 maart 2008), vandaag Palmzondag dus, ook als heenwijzing kunnen zien naar het bekendste vers uit de Bijbel, Johannes 3 vers 16.

Max Lucado, bekend Amerikaans schrijver werd opnieuw aangesproken door deze hoopvolle boodschap en schreef een heel boek over dit ene bijbelvers. Woord voor woord bestudeerde hij deze bekende tekst en herontdekte de oneindige liefde en genade van God. Het hele evangelie in 27 woorden, kopte De Stentor vrijdag. Max Lucado licht zijn boek hieronder zelf toe.

Het boek bevat tevens een 40 dagen dagboek. Op de Amerikaanse site vind je bijbehorende merchandise, downloads, andere videoboodschappen en multimedia. Op de Nederlands www.3vers16.nl vind je verdere uitleg, ideeën en downloads.

Nog één keer terug naar The Rainbow Man die John 3:16 al in de jaren '70 als marketinginstrument inzette bij sportevenementen. Producer/zanger/filmregisseur/platenbaas Steve Taylor maakte er op zijn albbum Squint (1993)een parodie op, Banner Man. En in de serie klassieke muziekvideo's onthoud ik je deze dan ook niet.

Labels: , , , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker