Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

16 december 2007

Kerstmarkten, kerken en chocolade in Keulen

Zaterdag 15 december had Capgemini's personeelsvereniging Escape weer een fantastisch arrangement verzord, ditmaal rond de kerstmarkten in Keulen. Na de 2,5u durende rit kon de leaseauto gratis verblijven in parkeergarage Weege an der Börse. In Restaurant Börsen stond koffie/chcolademelk en Torte klaar.

Eerste stop, zoals voor zoveel toeristen deze droge winterdag was de vermaarde Keulse Dom.

Met de Bimmelbahn, een toeristentreintje werden we vervolgens naar de eerste kerstmarkt op de Alter Markt gebracht. Lopend naar de Heumarkt, waar de andere kerstkramen stonden. Na de kerstmarkt op eigen benen een deel van de Rijnoever verkend, waar onder meer de drijvende kerstmarkt op de Rijn lag, en door de Altstadt terug naar het treintje aan de Alter Markt. Die bracht ons langs de Rijnoever een eind zuidelijker bij het complex van het Chocolademuseum. Eerst het museum bezocht, wat niet alleen voor volwsssenen om de vingers bij af te likken (het wafeltje met chocola van Lindt was ook erg welkom!), maar ook voor de kinderen een interessante blik achter de totstandkoming van de bruine lekkernij was.

De Middeleeuwse kerstmarkt herbergde ambachtslieden, poppenkast, straatartiesten en op het dak van het naastgelegen gebouw de mogelijkheid om te gaan boogschieten. Johan heeft zijn debuut gemaakt en een eland-op-poster zowel in rug als poot geschoten!

Van de gekregen consumptiebonnen vleesspiezen en XL-sized hamburgers gekocht; de warme appelsap ging er wel in, want ver boven nul graden kwam het zaterdag niet. Met het treintje weer verder naar de Neumarkt, midden in het winkelcentrum van Keulen.

Elke kerstmarkt opstelling had hoewel veel repeterende thema's toch eigen accenten, wat een bezoek aan zoveel mogelijk markten ook wel leuk maakte. Na de Neumarkt de kerstmarkt bezocht op de Rudolf Platz. Deze beiden zijn erg druk, maar het is ook al ver in de middag. De Apostelkerk bekeken we op verzoek van de dochters. De inwendige, afgekoelde mens bij Karstadt verwarmd met koffie en frisdrank.

Buiten was het intussen donker geworden. Op de Domplatte hadden zich duizenden mensen verzameld op de kerstmarkt, waar bovenal de verlichte Dom de aandacht trok.

Bij de 's ochtends 'ontdekte' pizzatent op de hoek van de Mühlengasse gegeten, waarna we terugliepen naar de garage. Al met al na 21u weer thuis, moe en voldaan. De 62 foto's staan op Flickr.

Labels: , , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker