Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

19 oktober 2007

Wieowie vindt naamgenoten

Eng goed, kopte Emerce gisteren over de nieuwe Nederlandse personenzoekmachine wieowie.nl (voor je denkt hier met de laatste web 2.0/3.0 hype te maken te hebben, Yahoo! People Search, de elektronische versies van de Yellow Pages en dergelijke zijn al vele jaren oud!)

Wetende, dat ik uniek ben, is een bijbehorende zoekopdracht een eerste, maar gemakkelijke test.

Interpretatie van met name de Google en Office/Adobe documenten geeft te denken. Houd het voorlopig op de beperkingen van de zoekmachine. Ook het ontbreken van telefoon- en e-mailadressen is een opvallende misser. Ik kan met gemak pagina's aanwijzen die deze gegevens wel bevatten.

Oprichter Bart Kappenburg (ook van huizenvinder.nl en trimloop.nl) overweegt nog een aantal andere sites toe te voegen. "We zitten te denken aan Myspace, Twitter, Numpa en Facebook.". Misschien kan Bart ook de deze week gepubliceerde CPB Richtsnoeren Publicatie van persoonsgegevens op internet lezen. Daar staan ook keurige passages in over het hergebruik van zelf publiceerde persoonsgegevens door anderen. Zo heb ik me laatst ook al verbaasd, toen ik mijn verslag van een weekend Eurodisney terug zat in de RSS feed van een vakantiepagina. Qua verdienmodel mikt Kappenburg op recruiters en deurwaarders. Tegen betaling mogen zij meer gegevens zien, zoals bijvoorbeeld telefoonnummer of e-mailadres. Voor de eerste groep geldt, dat zij momenteel beter af zijn met een gratis account op LinkedIN. Dat hoef je de vakgroep recruitment overigens niet meer te vertellen, is mijn ervaring ;-)

De zoektocht op bijvoorbeeld Rob Janssen (ik ken er zelf een aantal met die naam) geeft zeker geen directe hits. Tientallen voorkomens leiden tot de vraag wieowie? Bij wieowie.nl kun je zelf je naam 'claimen', alsof je daar als individu behoefte aan hebt. Je bent wie je bent, toch? Zogenaamd om persoonsverwarring te voorkomen, maar tegelijk een manier om persoonsgegevens vast te leggen...met welk doel? "De site houdt een index bij van alle profielen die mensen hebben aangemaakt. Op verzoek kunnen we mensen daar uit verwijderen.". Jaja.
----------------
In de mediaspeler: De/Vision - The End (extended club version)
via FoxyTunes

Labels:

1 Comments:

At 30 maart 2008 18:32, Anonymous Anoniem said...

Leuke site, dat wieowie, maar ook leuk is www.ik-vind-je.nl
Wellicht wat ''simpeler' van opzet maar wel erg handig.

 

Een reactie plaatsen

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker