Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

07 oktober 2007

Vernieuwingen in muziek portals

Planet Music
Planet abonnees hebben tot en met oktober per maand een gratis album download via Planet Music Stream. Planet heeft zichzelf omgevormd tot Planet Music, met een aanbod van 1,5 miljoen tracks die gestreamd, na betaling gedownload, verzameld in playlist, gewaardeerd, becommentarieerd en gedeel met vrienden kunnen worden. Planet abonnees zoals ik kunnen 3 maanden gratis onbeperkt luisteren en genieten. Planet Music voorziet verder in een lijst met webradiostations, buddies en dergelijke, zodat een met Yahoo! Music vergelijkbaar concept ontstaan is. Helaas werkt Planet Music niet met Firefox.


Yahoo! Music

Het is me eindelijk gelukt in de nieuwe beta versie van Yahoo! Music te komen. Maar nog altijd blijft Firefox een no-go voor de mediaspeler. En daarmee sluit Yahoo! me al maanden na jarenlang tevreden klant geweest te zijn uit. Ook dat is een keuze.

Myspace
Stapsgewijs worden wijzigingen bij Myspace.com doorgevoerd. De user interface is nu geheel en goed in het Nederlands. Meer en meer Nederlanders hebben een account, zodat ook indexfuncties als Scholen zin krijgen. De embedded mediaspeler is wat slanker geworden. Verder gaat de netwerksite externe nieuwsbronnen ontsluiten, volgens eigen zeggen uitgebreider dan Google Nieuws. Stemmen op nieuwsberichten brengt verdere tagging/ranking/social bookmarking kenmerken in.

Zelf heb ik de gelegenheid maar aangegrepen het donkerblauwe design template te verruilen voor een op muziek geënte lichtgroene tint. Uiteraard staat Myspace Nederland open voor suggesties.

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker