Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

30 oktober 2007

Symbaloo: start simpel

Er waren dagen in het internet, dat je behoefte had aan een aangepaste startpagina van je browser. Portal concepten van Yahoo, Altavista en linklijsten als Startpagina speelden in op deze behoefte. Zelf houd ik al vele jaren van about:blank (en dan niet de gelijknamige weblog).

Vanaf maandag biedt het door de Nederlander Tim Has bedachte Symbaloo met de pay-off Start simpel de mogelijkheid om op een virtuele blokkendoos je eigen web 2.0 bureaublad te maken. Het uiterlijk ziet eruit als een kanalenkiezer, zoals die op iPhone en met recente mobiele toepassingen als RocketShotz gepromoot worden.

By default worden blokjes van populaire websites en -diensten als Google, Marktplaats, etc. aangeboden, maar natuurlijk ben je vrij om je eigen sites en feeds toe te voegen. Het Symbaloo Everywhere is slim, ook op andere pc's je eigen startpagina te gebruiken, vergelijkbaar met iGoogle.

Op het nieuwsblad worden nieuwsberichten aan de hand van foto's visueel aantrekkelijk gemaakt. Met een mouse-over wordt de intro van het betreffende bericht getoond. Nieuwsbronnen en te tonen categorieën zijn configureerbaar.

Gebruikers kunnen Symbaloo met widgets (taakplanner, filemelder, weerbericht, etc.) verder personaliseren. En speciaal voor Firefox gebruikers zoals mij, wordt deze week nog een 'bookmarks toevoegen' extensie geïntroduceerd. Mooi gemaakt, complimenten!

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker