Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

16 oktober 2007

Saudade als muzikale uitlaatklep

Todd Durrant leidt al 15 jaar het independent synthpop label A Different Drum, waarbij ik menig CD gekocht heb. Artiesten als The Echoing Green, The Echo Image, Iris en Leiahdorus hebben er hun distributie ondergebracht. Maar de appel valt niet ver van de boom. Todd's eigen muzikale uitstapjes hebben Saudade als projectnaam, heimwee of weemoed in het Portugees, een repeterend thema in de veelal melancholieke synthpop.

Geboren uit de tienerjaren in de 80's, waarin Todd met een Roland JX-8P synthesizer, Korg EPS en Roland TR-505 drummachine in de weer was en honderden liedjes schreef. Todds focus verschoof metterjaren naar marketing en promotie van muziek, maar recent heeft hij oude liedjes afgestoft, nieuwe geschreven. Een en ander klinkt herkenbaar en is in hoge mate therapeutisch van aard.

Op het myspace profiel kun je enkele resultaten beluisteren en downloaden.
Bad Dreams is een remake van een 20 jaar oude song, What Were You Thinking en Seeing This World stammen uit de 90's. I Know the Answer is een nieuweling. Je mag ze als shareware downloaden, hoewel Todd voor een extra Dr Pepper een donatie per Paypal van $1 per song ook waardeert. Alle moeite die Durrant in de distributie en promotie van tientallen synthpop artiesten stopt, is dat meer dan waard!

----------------
In de mediaspeler: David Crowder Band - Deliver Me (Antidromic Mix) (Remix)
via FoxyTunes

Labels:

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker