Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

08 oktober 2007

Professioneel gereedschap voor de projectsaboteur

De aankondiging in Computable van 5 oktober van De Projectsaboteur van Jeroen Gieten en Dion Kotteman was een geweldige opsteker. Dagelijks geplaagd als projectmanager door een kritische buitenwacht die al dan niet bewust erop uit lijkt de voortgang af te remmen, zich sterk maakt informatie over het project anders te interpreteren dan bedoeld en sneller wisselt van inzichten dan bijgehouden kan worden. Het leven van een projectleider (door veel projectmedewerkers inmiddels radicaal afgeschreven als levensdoel) gaat niet over rozen, maar lijkt een spel vol inzicht, tactiek en dynamiek. Herinneringen aan Stratego of Risk? Juist, ja. Voor de projectmanager is een arsenaal aan literatuur beschikbaar, van de rode bijbel (Managing succsesful projects with PRINCE2 ) tot Hoe overleef ik een project?

De projectsaboteur

Voor de tegenstander, de (wannabe) projectsaboteur , was er bij managementliteratuur tot augustus een leeg schap. Het leidde tot veel amateurisme. Men deed maar wat. Een goede, gestructureerde aanpak voor de aanval op een project was er gewoon niet. Geheel op eigen kracht, en natuurlijk tegengewerkt door zogenaamd slimme projectmanagers, werden pogingen ondernomen, maar voor de ware professional ontbrak het eenvoudig aan enige ondersteuning.

De missie van Jeroen Gietema & Dion Kotteman : "De projectsaboteur professioneel gereedschap ter hand te stellen om ieder gewenst project met succes te kunnen torpederen."

"Het idee dat plannen alleen voor de projectmanager is weggelegd is onzin! Dit boek herstelt dat evenwicht. Het legt uit hoe u een project efficiënt, effectief, maar vooral professioneel saboteert. Geen losse kreten, maar geplande acties. Niet af en toe roepen dat u het er niet mee eens bent, maar geraffineerd, grondig en onstuitbaar werken aan de destructie van het project," stelt de uitgever. Na een kennismaking op rolniveau wordt het wapen tegen PRINCE 2 gepresenteerd: CRIME 1. Verder bieden de auteurs tips & tricks voor de sabotage van de bureaucratische machine van het project en specifieke aanwijizngen voor opdrachtgever, projectmanager, gebruiker, specialist, lid van de ondernemingsraad. Het criminele boek eindigt met een samenzwering (nota bene: de auteurs hebben samen 40+ jaren ervaring in projectmanagement) en slotakkoord. Eigen ervaringen met saboteren kun je delen met andere professionals op het forum .

Labels: ,

1 Comments:

At 8 oktober 2007 23:45, Blogger Ewout Wolff. said...

Kijk, eindelijk een boek waar ik zo lang naar heb gezocht ;-D

 

Een reactie plaatsen

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker