Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

12 oktober 2007

Plek voor Jaiku tussen Twitter en Friendfeed

Met de recente aankoop door Google van Twitter concurrent Jaiku heb ik zelf een account op Jaiku genomen om te weten, waarin Google zo geïnteresseerd in is. Microblogging heeft met Twitter naam en faam gekregen, en dus zijn er concurrenten, zoals Jaiku. Jaiku is tien keer zo klein als Twitter. Ook onder Nederlanders is Twitter populairder dan Jaiku. Jaiku moet je ergens tussen de 15+ RSS/webfeed ondersteunende Friendfeed, dat overigens zelf geen microblogging functie biedt en Twitter in zien. Met Jaiku kun je naast de eigen jaiku berichten (maximaal 140 posities, te versturen vanaf een webpagina, IM buddy, een desktopapplicatie als Folkert Hielema's Twimpa of je mobieltje) feeds opnemen, zodat je bijvoorbeeld de twitter postings rechtstreeks kunt doorsluizen naar Jaiku.

Jaiku kent channels voor groepsberichten, een uitgebreider gebruikersprofiel en mogelijkheden om icoontjes toe te voegen aan berichten en te reageren op andermans berichten. Anderzijds hebben Jaiku's servers het moeilijk met het bijbenen van de feeds, met andere woorden: laten niet de laatste feed items zien en dat is een verbeterpunt. Friendfeed is wat dat betreft helemaal bij.

Voor Google natuurlijk een interessante uitbreiding: hoe meer pagina's er gegenereerd worden met content, des te meer advertentiemogelijkheden.
----------------
In de mediaspeler: Earthsuit - Sky Flashings (Earthsuit )
via FoxyTunes

----------------
In de mediaspeler: Matt Redman - Did You Feel The Mountains Tremble? (Road To One Day )
via FoxyTunes

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker