Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

23 oktober 2007

Meebo integreert browsen en instant messaging

Meebo, een multiple IM clients ondersteunend web tool heeft nu een Firefox extension die je rechtstreeks vanuit de browser berichtjes laat uitwisselen met je vrienden op AIM, Yahoo, MSN, ICQ, GTalk en Jabber.

Tevens kun je een eigen account nemen op het Meebo netwerk, dat nog wat extra functies met zich meebrengt, zoals chat rooms, waarin niet alleen traditionele chats plaatsvinden, maar parallel bijvoorbeeld naar YouTube video's gekeken kan worden.

Er wordt zowaar een eigen room gecrëeerd op een url, dat weer mogelijkheden biedt voor co-browsing en co-creatie. Je kunt zonder problemen als gast user inloggen vanaf het web om te chatten, dan wel

Verder een keurige buddy list, compleet met de foto's en eigen headlines. Zowel de chat rooms als de buddy list zijn te minimaliseren. De vriendenlijst is verder als sidebar beschikbaar en dus ook naar believen (on)zichtbaar te maken. De status notificaties onderin je scherm houden je op de hoogte. Meebome.com biedt embeddable widgets aan, waarmee bijvoorbeeld vanaf je eigen weblog direct contact te leggen is via het Meebo netwerk. Ik heb het om uit te proberen geïnstaleerd op www.henkjanvanderklis.nl aan de rechterkant. Het werkt weer interactiever dan oude shoutbox scripts.

Kortom, ik heb Miranda en AirTalkr even aan de kant staan in ruil voor Meebo.

Labels: ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker