Vaak genoeg online, informatie zoekend en publicerend, om via diverse wegen medesurfers met soortgelijke interesses te boeien. Muziek, IT, websites, genealogie, fotografie, nieuwe vormen van communicatie en interessante sites zijn gemeenplaatsen.

15 oktober 2007

Librarything grootste boekenclub ter wereld

Natuurlijk kon ik mijn eigen Joomla! module Library blijven gebruiken. De interactie met web services van Amazon is aardig, maar LibraryThing.com gaat een heel eind verder. Naast Amazon en Koninklijke Bibliotheek biedt heeft dit bijzondere sociale netwerk interfaces met 81 andere wereldwijde bibliotheken, zodat sinds de start ruim 2 jaar geleden inmiddels 19 miljoen boeken zijn ingevoerd. Andere kerncijfers:
- Members 287,221
- Tags added 25,123,414
- Unique works 2,526,235
- Total reviews 262,587
- Works reviewed 145,156
- User-contributed covers 579,234

Naast de internationale site is bijvoorbeeld ook librarything.nl beschikbaar, met een nagenoeg geheel vertaalde user interface. Invoeren gaat reuze snel. De eerste 200 gratis in te voeren boeken heb je er in een mum van tijd in. Voor $10 upgrade je je abonnement naar een ongelimiteerd te catalogiseren boeken.

Librarything toont per ingevoerd boek, hoeveel leden het nog meer hebben ingevoerd. Het maakt je nieuwsgierig naar andermans leesvoer. Hiervoor zijn Aanraders (LibrarySuggester, BookSuggester, Unsuggester), vergelijkbaar met Amazon's recommendations, maar hier gebaseerd op echt ingevoerde boeken door lezers, niet op alleen de aankopen bij Amazon.com. Het oogt vertrouwenwekkend en brengt je snel op nieuwe ideeën. Ik kan het enthousiasme van Christian Science Monitor en andere recensenten delen.

Van de Nederlandse versie zijn momenteel 2.198 mensen lid. Zij hebben in totaal 129.875 boeken verzameld,, 145.055 trefwoorden aangegeven en 2.021 werken gerecenseerd. Ik merkte bij het invoeren van de boeken, dat theologen het erg naar hun zin hebben op librarything; de beroepsgroep staat ook bekend als boekenverzamelaars. Niet verbazingwekkend is de grootste verzameling (bijna 15.000 titels) van CovenantNetwork, een christelijk instituut.

Zoals elk sociaal netwerk stelt librarything zich open op met widgets, api's en dergelijke. En wat fijn, de opbrengsten van clicks die naar aankopen op amazon.com leiden, zijn via je eigen associate-id voor jezelf!

Benieuwd:
- mijn recent toegevoegde boeken (HMTL, RSS)
- besprekingen van mijn boeken (HTML, RSS)

Labels: , ,

This page is powered by Blogger. Isn't yours? eXTReMe Tracker